Държавният дълг в края на април е 25,2 млрд. лв

25,2 млрд. лева е държавният дълг в края на април, сочат данните на Министерството на финансите.

Обратно в новината

Коментари - Държавният дълг в края на април е 25,2 млрд. лв | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Брутният външен дълг в края на февруари 2017 г. е 34 231.5 млн. евро 70.3% от БВП. В края на февруари 2017 г. дългосрочните задължения са 26 365.3 млн. евро (77% от брутния дълг, 54.1% от БВП) Краткосрочните задължения възлизат на 7866.2 млн. евро (23% от брутния дълг, 16.2% от БВП) НЕТНИЯ ВЪНШЕН дълг в края на февруари 2017 г. е 1883.9 млн. евро т. е. 36,7 млрд. лв.!!!!" ИЗЛИЗА, ЧЕ БРУТНИЯТ НИ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е 66,7 МИЛИАРДА ЛЕВА , А НЕ ПОСОЧЕНАТА СУМА ОТ 25,2 !!!!! ДОРИ И НЕТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ НЕ ОТГОВАРЯ НА ТАЗИ ЦИФРА , а е с 11,5 млрд. лв. по ниска от ДЕЙСТВИТЕЛНАТА !! Поръчковата статия не взема за база 2015год. когато бе теглен дълг от близо 21 милиарда лева от правителството на БОРИСОВ -2 !! НА ТАЗИ ДЕЗИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА БИ ЗАВИДЯЛ И ГЬОБЕЛС!

Нищо пари. Кво му плащаш? Има време да теглят още толкова за комфорт. Има кой да плаща безропотно, беееее...

ТИЯ ГАДОВЕ СЕ ГОТВЯТ ДА ТЕГЛЯТ НОВ ДЪЛГ.ТЕ НЯМАТ ГРАМ МООЗЪК ДА УПРАВЛЯВАТ БЕЗ ДЪЛГОВЕ,НАПРИМЕР ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ.НЕ СТИГА ,ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНИ ,ЩЕ ПЛАЩАМЕ И ДЪЛГОВЕ,А ОЛИГАРСИТЕ С МУТРИТЕ ЩЕ ГИ ОТКРАДНАТ,ТО ЗАТОВА ЩЯХА ДА СЕ ИЗБИЯТ ДА ДОЙДЪТ НА ВЛАСТ,ТО МАЗНЕНЕ,ТО ОБЕЩАНИЯ,ТО КУП ЛЪЖИ,АМА НИЕ НЯМАХМЕ НИКАКЪВ ИЗБОР,БОКЛУЦИ СА ВСИЧКИТЕ

А бай Тошо го разпънаха на кръст за някакви 8-9 милиона. При работеща икономика и десетки милиарди активи.

Много плюс !!!!!!!!

Защо БНБ дава други стойности? По памет 34-35 милиарда евро - не лева. Може би включва и друго?

Да УПРАВЛЯВА СЪС ЗАЕМИ,ОБАЧЕ КАТО НЯМА РАЗВИТА ИКОНОМИКА,ЛОШО. ЗАЩО,БЕ УМНИ ТИКВИ НЕ ПРАВИТЕ РЕФОРМИ В РАЗДУТИЯ ДЪРЖАВЕН СЕКТОР,ОХРАНЯВАТЕ ХОРА КОИТО ОГРАБИХА НАРОДА, ВДИГАТЕ СИ ЯКО ЗАПЛАТИТЕ,СМЕНЯТЕ СИ ЧЕСТО КОЛИТЕ,А НЕ ХОДИТЕ НА РАБОТА.КЪМ НАРОДА ОТКАКТО СТЕ НА ВЛАСТ ПРОЯВЯВАТЕ САМО,,ГЕНОЦИД,,СЪРЦЕТО ВИ Е ОТ КАМЪК.СТИГА КРАДОХТЕ,ДАЙТЕ МАЛКО НА НАРОДА,ОТ ТОВА КОЕТО МУ СЕ ПОЛАГА.С ТИЯ ЗАЕМИ ДЕТО ПОЛОВИНАТА ОТКРАДНЕТЕ,НИЩО ХУБАВО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ

гво казаха гробарите или станишеф и орешарски са виновни?

и що тогава постоянно пишат глупости, че Борисов бил взел 30 млрд евро заеми, като дългът не расте, даже леко намалява

е написано като за глупаци!В началото на годината озбикновено вървят погасителните вноски по дълга, а в средата и края на годината се вземат новите заеми (за да се закърпят дупките)!Затова в началото на годината се отчита намаляване на дълга като цяло...!Никой няма да ти даде данни какво става през октомври, например!

Борисов не е взел, той е дал! Например, синът на кмета на Симитли печели 6 000 000 лв. от лотарията. Кой е.бал, е.бал, Боко вече не е кур.ва.

Хубаво, толкова ви акъла, взели сте милиарди на вересия, но защо избихте врабчетата, замърсихте въздуха и отровихте водата с уран?

"Добре" вървят нещата. Към 1989 беше десетина милиарда, и то при все още в някаква степен работеща икономика, която можеше да съдейства за изплащането на дълга в рамките на няколко години. Сега борчът е 2,5 пъти по-голям, икономиката хич я няма и България е трайно натикана в дълговата яма, от която няма вече измъкване. Радвай се, народе!

Нещата са по-прости, отколкото изглеждат. 7 години ви управлява мутра. Защо мислите, че мисленето му и действията му се различават от тези на началниците му- Бай Миле и Маргина? През краткото си управление Орешарски е опита да демонстрира държавничеки мислене като плахо предложи да вземе минимума необходим заем - 1 милиард. Мутрата обаче , воден от мутрашкия си мозък се парализира от страх , че няма да има достъп , т.е да краде от еврофондовете чрез строене и саниране от приятелчета на налудничави цени срещу солиден % за себе си , разбира се и започна саботажа на Орешарски- красиви , умни , малоумни, ранобудни-какви ли не прошляци се изредиха да лежат на Орлов мост срещу 30-40 лева на час, докато Мутрата се върна на власт с дежурните си 15 % гласове от роднини на админитрацията и циганите и какво последва? БоНба!!! Истинска бомба- 16 + 5 миларда заем. Ха-ха -ха...би казал Т. Живков. Ама вие сте били много тъпи бе, Ха-ха -ха. И понеже това не му стига- краде и от надути цени на магистралите и от налудничавите цени за саниране. Ако на някой му е трудно да разбере защо Тиквата прави така, това е , защото този някой е расъл в нормално общетво и няма никакви допирни точки с мутрашкото мислене.

Герберастите колко ДЪЛГ обещаха?

Някой да светне какво направиха с онези 16 милиярада - изядаха ли ги,изпиха ли ги или какво ?!?

обработиха ги и ни наториха с тях.

"Катастрофата Орешарски" остави държавата през юли 2014 год . с14,5 милиарда държавен дълг...

Тезата, че икономиката на НРБ достигнала до колапс през 1989 и заради огромния външен дълг, натрупан през годините повече не било възможно да се поддържа функционирането й е напълно несъстоятелна теза. Както вече посочих към 1989 година брутния външен дълг на България е бил 52.5% от БВП и страната е покривала дори актуалния в момента Маастрихтски критерий за размера на държавния дълг. И внимание забележете брутният външен дълг на България достигна 108% от БВП (2009 година) и надмина 5 пъти този през 1989 година и чудно как никой не вдига шум, че капиталистическата ни икономика е фалирала(!). След тази чудовищна диспропорция западните пропагандисти в миг загубиха интерес към темата за външния дълг и тя вече не е актуална за тях...

един долар по държавни оценки струваше 78/седемдесет и осем/ стотинки, а на черния пазар бързо фръкна към 10/десе/т лева, по който курс го изкупуваха десе магураджиите, отиваха във Виена и там купуваха 20/двадесет/ лева за 1/един/ долар, връщаха се в България и продължаваха изгодната за тях операция. Активен участник в тази процедура беше един велик в момента туземен олигарх, дългогодишен агент на икономическото управление на десе по въпросите за нелегалния хазартни спортни залагания, които се развиваха в България през 80-те години.

по държавни оценки в един момент в ония времена достигна и 3000 лева, но това съвсем не означава, че реалната стойност, реалното съотношение е било такова....!Ще отнеме много време да ти обяснявам, че покритието, съотношението, устойчивостта на парите е повече политика, отколкото реални съотношения и стойности...! Достатъчно е само да си припомниш, че само едно изказване, примерно ,на еди-кой си политик, на следващия ден променя съотношението/индекса на парите, засегнати от изказването му! Не се заблуждаваме, че за една нощ някой е добавил или отнел реално от стойността на парите, нали?

Съвременната българска култура, не говоря за тракийския некропол? Чалгата или сериалите за малоумни? Нещо стойностно?

какво правят децата ни в чужбина! Имат завоювани позиции и признати от други народи достижения, които не са за безгънковия ти мозък!

мислех да емигрирам след 5 години, но както е тръгнало ще се наложи по-рано, ще ви оставя всичките глупаци които сте гласували за бойко да връщате дълга. успех!

35% от имигриралите са гласували за ГЕРБ.Да им чупиш чотурите на тези, като идеш при тях.

АС НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА ГЕРБ НИКОГИШ! ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ, ЧЕ ДА НЕМАТЕ ПРУБЛЕМИ АНГРО!

''Естествено, тези дългове не могат да се обслужват и НРБ изпада в неплатежоспособност. Това кара Луканов да обяви мораториум върху плащанията. Същевременно дългът ескалира до 13.889 млрд. долара през 1993 г., а плащанията по него продължават да текат и до днес.'' Още малко четиво за червени полуидиоти

Към 1989 година брутния външен дълг на България е бил 52.5% от БВП и страната е покривала актуалния в момента Маастрихтски критерий за размера на държавния дълг. Дори да игнорираме голямата вероятност част от този дълг (минимум 2 милиарда долара) да е натрупана по криминален начин от бъдещите капиталисти в кръга около Андрей Луканов, то размера на дълга към 1989 година пак не говори за "фалит" на социалистическата икономика. Още повече, социалистическа България съществува 45 години и е несериозно и нелогично последните 5 години да се вземат за представителни за възможностите на социалистическата икономическа система. Още повече, че точно през тези 5 години се разгръща борбата за присвояване на социалистическата собственост от членове на партийната номенклатура. Очевидно за фалит на Народна република България, на СССР, както и на социалистическата планово-командна икономика не може да се говори. Разпада на социалистическия блок и връщането към капитализъм са изцяло решение на псевдокомунистическия елит, който превзема КПСС и БКП отвътре още преди 1989 година. Нарастването на дълговете е характеристика на капиталистическата система и България не е изключение. Както виждаме, съседна Гърция падна като поредна жертва на масовия растеж на дълговете.Световната икономика е затворена система и за нея тази схема важи с пълна сила. Принципната невъзвръщаемост на заемите гарантира, че винаги ще има увеличаващи се дългове и банкрутирали страни, чиято собственост, от промишлени предприятия до природни ресурси и територия, ще бъде разпродавана, т.е. ще преминава в ръцете на западните компании. До кога? До безкрайност? Не разбира се. До следващата световна война....

е договор от 1993

Чети внимателно! Даже през '89г., т.е. преди това сме отговаряли на заложените по-късно критерии, превърнати в норма за ЕС.

освен хората, което да не е разпродадено?! Поне за сега все още, никой не предявил претенции че сме негова собственост. Разбира се не пиша за скритото ни икономическо, финансово и политическо заробване и подчинение, защо то е факт. С други думи ме в положението на периодично обгрижвания и оставения да живее на воля добитък който трябва да добие и даде необходимия прираст докато дойде време за заколението му, а в това време ще бъде стриган и доен непрекъснато.

Следва споразумение с МВФ изискващо намлението на заплати и пенсии и увеличение на цените бензина, храната, тока, парното и транспорта!

Да не бяха срутили КТБ гнусните социалисти, да не бяха поръчвали реактори, да не бяха раздавали Панаири, сега щеше да е наполовина. Костов продаваше, БСП купуваше.

Н е беше ли някакъв преподавател по политическа икономия (и икономика на социализма) в бившия икономически университет "Карл Маркс"?! Та как се ставаше преподавател от този ранг в този институт без да се партиен член и да си от доверените на партията хора?! Жена му, Елена Костова, не беше ли партиен секретар, окръжен ли беше или нещо от тоя род,а?! Ликвидационните и приватизационните комисии и подобните им не бяха ли по негово време и негова работа?! Май някой продаваше и купуваше едновременно, пък и успя да отмъкне и ликвидира спестяванията на хората и да разбие цялата ни икономика!

Ясно е, че дълговете на бедните страни са насочени към богатите, т.е. нагоре по икономическата пирамида. За дълговете на богатите засега нямам данни, но вероятно също е от бедни към богати, т.е. от ония американци които си изгубиха жилищата в кризата към едри банкери. Разбира се, има и други фактори, като този, че колкото и по-голям да й е дълга, на Германия ще се гледа като на по-надежден длъжник отколкото на Намибия, например и никой няма да иска да трупа намибийска валута. Върху външния дълг се начислява лихва. През 2008 годишната лихва по външния дълг на България е била 5.29%, а родината ни отделя между 6 и 8% от БВП за погасяване на лихви. Както на всеки от нас се пада дълг по около 5000 евро и лихвата е около 5% значи всеки от нас плаща около 250 евро лихва годишно независимо дали минават през държавата или през частни лица и фирми. Ако имате дете стават 500 евро. Като помните, че 85% от населението на планетата е в незападните страни можете да си представите, какви суми изтичат от бедните към богатите страни. Бедните страни осигуряват стабилен, и вероятно нарастваш доход на богатите страни. Е, това разбира се са по-дребните доходи на запада...

но всичко е и в контекста на отчайващо бедната ни реалност! То и Иван Костов не беше свален от протест на таксиджии и някакъв от Мадрид, дето едва връзваше 3 думи! Хората повярваха защото живееха лошо! Ако имаше нормални условия за живот, нямаше въобще да го слуша това!

На кой му пука?

Да случайно, за един ден си лягаме богати с процъфтяваща държава, на другия ден се събуждаме бедни и фалирали! То така става!

В Абсурдистан съдиха бай Тошо за 9 милиарда, но за 25 милиарда никого, нали са наши хора. В същата абсурдна държава умните и красивите вдигнаха шум до небето за тегления 1 милиард от ОРешарски, но за 16 милиарда от Боко настъпи пълно овчо мълчание. А кажете не сме ли тъпо и продажно племе?

Не само, че настъпи мълчание, ами го преизбрахме. Защото пращи от акъл и не бил комунист...евлата, матряла!

Тази цифра 16 милиарда нов дълг откъде я взе?

Няма такава цифра 16, цифрите са 0..9

Още един олигофрен, подобен на ''анти'', който не прави разлика между долари и то, тогавашни и левове..И не са 9 милиарда, ами почти 11 ..и не е само това ''...продължава да трупа нови дългове, които през 1989 г. вече са външен дълг над 11 млрд. долара и 26 млрд. лева вътрешен дълг, включващ общата задлъжнялост на селското стопанство, електрониката и военнопромишления комплекс. Чети бе, оли

Щом има дълг управлението не е добро. Питайте един управител на фирма какво ще ви каже. Колко години ще се връща дълга? А колко ще спечели България? Това е банка да вземе кредит от друга банка. Значи банката е в лошо състояние.

Един грамотен управител на фирма ще ви каже , че бизнесът основно работи с кредити. Проблемът не е размерът на задължението, А ДАЛИ МОЖЕШ ДА ГО ВРЪЩАШ.

Според "банкера" е по-добре да човек да рови в кофите за боклук и да не дължи нищо отколкото да е образован да печели добри пари и да изплаща жилище и кола.

Държавният дълг в края на април е 25,2 млрд. лв Ако това е така 13 милиарда евро дълг не е нищо.

това е по 10 бон(бон)а на домакинство. повечето домакинства нямат толлова спестени

В момента има 40 милиарда спестявания в банките.

Т.е. никакъв повод за оптимизъм на хоризонта. С две думи - копаем дъното. Целта вече се постига, а тя е, за непросветените, дългово робство! Нека всеки си даде сметка, за кого гласува, защо гласува, кой ни управлява и накъде ни води. Заслугите да имаме такава окаяна действителност и незавидна перспектива, не са само на партийната номенклатура и мутрите, те са най-вече заслуга на избирателите, които гласуват като стадо. Прав беше СИКаджията за мат'ряла...

Правнука ми ще завещае на децата си по-малко дългове.

децата ви не ви обичат, бягат на Запад, ти за правнук си се замислил! Добре че теглят заеми, че да ви плащат пенсиите на 7ми! Правнука ти ще говори на английски и развален български! Жалко но, комундетата до това докарахте България, пък СССР го няма!

за какво да седят тук? Тъпи и прости да ги управляват ли?

родителите си и възрастните си близки си е твой личен проблем! Защо приписваш собствените си мисли и чуства на всички млади хора?! Това че не искаш деца означава че има нещо не наред в генетиката ти, защото главната причина да не искаш деца е защото не можеш да ги имаш! Мнозина преди теб, в това число и векове наред, са се напъвали за заличат българския език, култура, традиции и обичаи, но неуспешно, защото българите са един от древните народи които са в основата на човешката цивилизация. Искаш да пишеш и говориш на английски - моля, прави го, но в англо говорящите страни, защото за безродници няма място по българските земи! Впрочем, не е лошо да се запознаеш малко с истината за чуждиците които се ползват в родният ни език, който е жив и развиващ се език. Ако езикът ни не се развиваше във времето заедно с развитието на човешката цивилизация и народът ни не бе част от тази цивилизация то бихме ползвали все още архаичните му писмени речеви форми, които не знае вече никой друг, освен езиковедите.

ФЕОДАЛА Е РЕШИЛ ЧРЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ДА СТИГНЕ ДО ЛУНАТА,ДОКАТО ЧРЕЗ ПЕНСИИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО!!!

Ако можеше да четеш щеше да разбереш че дълга е намалял.

Русофил

ДА БЕ ДА!!!ФЕОДАЛА ИЗТЕГЛИ МИЛИАРДИ,А ВЪРНА ЕДВА НЯКОЛКО СИ МИЛИОНА И ТАКА ДО СЛЕДВАЩОТО ШОКОВО,УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДЪЛГА!!!

Тоя Рублофил много вулгарен бре!

Е трябва да се търси баланс между вулгарен или тъп като теб.

Това е жена.

Баш пък от теб по-тъп, трудно може да се намери...Може би, на някое сборище на БСП, може да се намери по-голям

Има два вида русофили в НРБ: 1. Печени крадци, които крадат България с помощта на Русия 2. Кръгли идиоти - които гласуват за първите, но смятат, че крадците са някакви имагинерни демократи подкрепяни от САЩ.

Има само един вид и ти си от нето.Факт.

Ку-ку!

Това и беше целта на запада, да ни подчини напълно! Схемата е много проста изпитане е, работи и се прилага навсякъде: Първо те принуждават да направиш приватизация /най-добрата форма на управление на активите, нали така ни разправяха/, така се лишаваш доброволно от активи срещу средства, които бързо изразходваш и обикновенно още през следващата фин. година се отваря дупка в бюджета, която няма как да запълниш. Да разбира се, получаваш част от печалбата на вече приватизираните активи под формата на годишни данъци, но все пак това е само част от прихода, който те генерерат годишно и които си прибирал преди, когато са били твоя собственост. И така неминуемо се изправяш пред липсата на средтва в бюджета... Второ като стигнеш дотам ти казват "няма страшно ще ти дадем заем" и тогава те вкарват в дълговия капан, и колкото повече потъваш в него толкова по-зависим ставаш от кредитора, вече той започва да определя и външната и вътрешната ти политика... на практика губиш независимостта си нея има само номинално...шах и мат! Схемата е институциолизирана и се прилага от запада от десетилетия в цял свят.

Като сте такива умни гении, как се оставихте на Запда да ви подчини?

Така е, собствеността дава сигурност и самочувствие, може да е магазин, земя, автосервиз.

ама соца беше задлъжнял с дългове към Запада и не можеше да ги плаща? Като си длъжник, съдбата ти се определя от кредитора! А защо са правили дългове, при процъфтяващата пасторална идилия?

Правителството на Костов в периода 1997-2001 провежда масовата приватизация. Резултатът е намаляване на държавния дълг, съпроводено от силно нарастване на частния външен дълг. Българската икономика е раздържавена до близо 70%. С други думи икономиката става частна и естествено и дългът преминава в частен. Така се оказва, че частната българска икономика генерира от 1.21 (2005 година) до 2.38 (2009 година) пъти по-голям дълг като част от БВП отколкото социалистическата държавна икономика през 1989 година.Това показва, че поне по отношение на външния дълг социалистическата икономика на Народна република България е била по-ефективна от тази на сегашна капиталистическа България - очевидна истина, която никой от политическия елит не иска да признае. Този резултат обаче е напълно обясним и се дължи на различните философии на съветския социализъм и на капитализма. Социализма функционираше на принципа "каквото си произведеш - това ползваш". Затова банани имаше само по коледа, а западни коли и електроника не се внасяха. Логиката на капитализма е "потребяваш най-доброто", независимо какъв боклук и дали въобще произвеждаш. Естествено, такъв начин на живот е невъзможен и може да бъде воден само за известно време чрез натрупване на дълг. Това и правим. ...

Спрямо края на 2016 година дългът намалява с 600 млн. т.е. служебното правителство за 4 месеца е намалило дълга. Е, Борисов се връща и отново ще започне да се увеличава, че той иска да управлява спокойно и затова му трябват заеми.

не приема бюджет, а прави установени плащания! Нищо друго, то е администратор на приети закони за срок от 3 месеца! А Президента, подписва укази със съдържание което по Конституция е длъжен, не той решава, а изпълнява!

Някъв анонимник заяви, че съм бил дебил: Към 31.03.2017 г. фискалният резерв е в размер на 12,57 млрд. лв., в т.ч. 11,82 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,75 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други. Средствата на фискалния резерв по депозити в БНБ са в размер на 11,45 млрд. лв., а в банките 0,37 млрд. лв.

Лъжеш като едни мургави сънародници. Ето какво пише в БНБ: Брутният външен дълг1 в края на февруари 2017 г. е 34 231.5 млн. евро (70.3% от БВП2), което е с 411 млн. евро (1.2%) по-малко в сравнение с края на 2016 г. (34 642.5 млн. евро, 73.1% от БВП). Дългът нараства със 789 млн. евро (2.4%) спрямо февруари 2016 г. (33 442.5 млн. евро, 70.6% от БВП). В края на февруари 2017 г. дългосрочните задължения са 26 365.3 млн. евро (77% от брутния дълг, 54.1% от БВП), като намаляват с 290 млн. евро (1.1%) спрямо края на 2016 г. (26 655.2 млн. евро, 76.9% от дълга, 56.3 от БВП). Дългосрочният дълг нараства с 572.3 млн. евро (2.2%) спрямо февруари 2016 г. (25 792.9 млн. евро, 54.5% от БВП).

Не те ли боли главата от тъпота?

Спиртосания ето ти още от статистиката на БНБ за външния дълг: Брутният външен дълг на сектор Държавно управление в края на февруари 2017 г. е 6601.2 млн. евро3 (13.6% от БВП). Спрямо края на 2016 г. (6782.5 млн. евро, 14.3% от БВП) той намалява със 181.4 млн. евро (2.7%). Дългът на сектора се повишава с 1131.8 млн. евро (20.7%) спрямо февруари 2016 г. (5469.3 млн. евро, 11.5% от БВП), в резултат и на придобитите от нерезиденти ценни книжа от емитираните през март 2016 г. от Република България облигации на международните капиталови пазари. Къде видя намаляване,тъпи?

Приеха ни по наша молба, по геополитически и военни съображения, и да не умрем от глад, но те не ни харесват! Знаят че сме изостанал, русофилски и антиевропейски народ! Е кво искаш?

Добре че беше бат Бойко да го намали. При комунистите дългът беше нарастнал на 30 милиарда долара

българите си обичат мафията и се гордеят с нея .би трябвало да сменим химна ,който не отразява по никакъв начин тази любов към нея !

ДЪЛГЪТ Е ОКОЛО 24% ОТ БВП - БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ. ВТОРИ НАЙ-НИСЪК В ЕВРОПА. ПРЕЗ 89-ТА БЕШЕ НАД 100% ОТ БВП И БЪЛГАРИЯ ОБЯВИ ФАЛИТ. НЯМАХМЕ ПАРИ ДА ПЛАЩАМЕ ТЕКУЩИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. СЕГА САМО В РЕЗЕРВА ИМА НАД 15 МИЛИАРДА - ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧНО ДА СИ ПОКРИВАМЕ БОРЧОВЕТЕ И ВАЛУТНИЯ БОРД. ДЪРЖАВАТА ИМА И КУП ДРУГИ ЛИКВИДНИ АКТИВИ. ТОВА СА ФАКТИТЕ, ОСТАНАЛОТО Е ПЛЯМПАНЕ.

Още един доморасъл икономически анализатор чиито анализи не стават дори за кенефа, а ако ги прасне в кръчмата може да му хвърлят и един хубав кьотек.

А ти какъв си? Безработен провинциален дъртак. Добре, че бяха вашите да ти припишат панелката та да не си на улицата.

виновни са американците! Какво се бориш с лозунги?

от тогава до 50 милиарда подз формата на собственост смениха собственоста отделно още се сменя и потъват в небитието .

През последните 10 години ...-на "ВЪЗХОД.." в Европейския съюз..България е увеличила Държавния си дълг ...само със 160 %..!?Големия успех на герберите..-от10,4 ...на 26,9 млрд. лв -през 2016година...!?Машалла....!?

Викай "хип-хип ура".Можеше да е и повече.Тоя мандат ще си поправят грешката.

не се притеснявай да кажеш,че взеха заем за да изплатят другарския(оня дето все му викат "светлото бъдеще")!

ДРУГОТО ЛЯТО ЕМИГРИРАМ С ДЕЦАТА И ЖЕНАТА, ТАКА ЧЕ УДРИ БАЦЕ, ЩОМ ТЕ ИЗБИРАТ. НЕ ИСКАМ ДЕЦАТА МИ ДА ПЛАЩАТ НА ЦЪРВУЛИТЕ ЗАЕМИТЕ, ОТ КОИТО СТОТИНКА НЕ СМЕ ВИДЯЛИ!

Ами като емигрираш, ще плащаш дълговете на друга страна, защото там ще си плащаш данъците. Каквато и стока или услуга да купуваш, където и да е по света, в цената е включен ДДС на съответната страна. Може би има 2 места където да избягаш от данъци - Сахара и джунглата на Амазонка.

Сериозен ритник по невежите, червени муцуни...Разбира се, на тях им е невъзможно да пресметнат, колко са 10 милиарда ДОЛАРЧЕТА по курс 1 доларче, къмто 3 левчета...Наследството от прехваленият соц....Трудно ви е, другари?

Седесарски неадекватник :))

Искаш да ме поправиш, че курсът е бил не 1 към 3, ами към 3.50?Така е, прав си

Лето 1989, купувахме от поляците долар за 7 лева и го давахме за 10, а дойче марка за 3 лева я давахме за 5. Селяците купуваха турски дънки Босс за 100 лева , а бачкаха за 250! Стандарт от соца!

Еми да, ама както виждаш, задачката много затрудни соц. идиотите...Те не могат да сметнат по 3, ти искаш да смятат по 7 или 10...Цифрите стават много сериозни...Забравиха, тъпите к*пелета, че бяха на купони

Да показваш на всички колко си тъп и икономически неграмотен.ТЪПИ ЩО НЕ ВЗЕМЕШ И ДЪЛГА ПРИ ЦАРЕТЕ ФЕРДИНАНД И БОРИС ІІІ.

Че си неграмотник и тъпак не е лошо,трябват и такива в тази държава, д ѝ служат за лош пример,но като гледам че имаш и одобрения, се отчайвам за бъдещето ѝ. Сигурно няма кой да ти го каже исега го знай,че от времето на соца останаха дългове в размер на около четири и половина милиарда,които можеха да бъдат изплатени на деня.Когато Борисов стъпи за първи път в длъжност Премиер,наследи дълг от 8 милиарда.Последно Станишев му остави 6 милиарда.Сега са 26 милиарда.

Браво Бойко! Само ти знаеш, само ти можеш! Само теб ще избираме и занапред!

Оставката на Горанов и на ГЕРБ е актуална още преди да са влезли в МС!