Горанов отчете над 1 млрд. лв. излишък в бюджета

Към месец април 2015 година, а данните за месец май са още по позитивни за фискалния баланс, за месец април бюджетната позиция е в излишък от 1.066 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Горанов отчете над 1 млрд. лв. излишък в бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоест при този беден народ нямащ доходи з а оцеляване и възпроизводство са ограбени над един милиард повече или при тия огромни ненужни разходи вкл и платени над 3 милиарда живи лева на ограбени през КТБ пак има един милиард излишък..

Предлагам излишъка да отиде за наука и образование. Примерно, стипендията на един докторант е 450 лева, което е само е 18% повече от предлаганата минимална заплата, а скоро ще се изравни. Затова предлагам докторантската стипендия да стане равна на две минимални заплати. Или от юли да е 760 лева. Така и другите заплати в науката и образованието.

Неприятен случайник!

Тоя е по голям мръсник от Дянков и Борисов взети заедно.

Този си е обикновен наркоман (от достоверен източник), шмъркалец!!!

лъжливо нагло тикве

Поредната измишльотина от тиквоид.

Гробаджииския боклук какво ни казва - че от 16те милиарда, които взеха на наш гръб - са откраднали 15 и... видите ли - останал бил 1... Не се разбраха, кой да открадне и него, та затова...

Новината е много неприятна . Само за БСП разбира се . Който не го е разбрал ще го разбере на изборите.

Няколко предложения за напълване на държавната хазна: 1. Спрете социалните помощи на циганите, които никога не са се осигурявали и продължават да не внасят никакви осигуровки и ще напълни хазната до горе. 2. Затегнете контрола по-магазините и другите обекти за продажба, за издаване на касови бонове. 3. Затегнете контрола и извадете сивата икономика на светло. 4. Спрете контрабандата, която е видима от всички хора във всички градове и ще се получи още по-голям излишък. 5. А ако се преборите и с политическите кръгове откраднали милиарди през годините на прехода до днес и им изземете незаконното имущество и ги вкарате по затворите ще достигнете до най-големият излишък след 1989г. и до нечуван възход на нашата икономика!

6.Върнете парите, които приближените на ГРОБ "усвоиха" в собствените си банкови сметки... 7.Спрете да вземате кредити, от които да крадете... 8.Спрете да продавате България... 9.Се вкарате в затворите...

симо

Съжалявам,няма такава държава от 1989г.

Малко ме смущават цифрите.Прихода надвишава с 814 милиона предходната година, а бюджетния излишък е 1066 милиона.Или разлика от 250 милиона.Отделно е планиран дифицит от 250 милиона.Цифрата става 500 милиона!За да се получи този излишък значи има неразплатени задължения.

Къде го видя този милярд бе? Колко дължиш на частните фирми обслужващи държавата? Твариш Държавата като не спазва договорите си а там се начисляват лихви! Защо не се изчистиш да видим дали няма да сме в дефицит? Но трупай милиона че ще ти трябва! Оставяш и обричаш хора на борсата само ти да си добре. Но всичко се връща ще гниеш в затвора това аз ти го казвам!

На тия тъпчовци само простите вярват! Той и идолът им го каза-"Ние се разбираме, защото аз съм прост и вие сте прости"!"

Баце, кефиш ме! Еваларка!

При 1 000 000 000 излишък защо трябваше да теглим 16 000 000 000 кредит???

Ми дайде да теглим няколко милиарда заем - сега са още по-изгодни условята - ще изтрепем рибата!

Излишък??? Веднага всички депутати да си купят нови коли - всички до един - иначе затвор

Тва чакаме и ние , бе бате!! Сухи парички!?

Пилците се броят на есен, излишъка (дефицита) януари. Ще видим тогава колко са приходите от туризма.

Браво Бойко! Ти си спасителят на Бтлгария! За кой ли път?

.....Горанов отчете над 1 млрд. лв. излишък в бюджета... --- А аз защо не мога да отчета Излишък в моя бюджет, а? И доста около мене не само, че нямат излишъци, ами са и в дългове!!!! А? -----

нямаш излишък, защото си мурдар!!

СЕГА СТАНА ЛОШОООООО!!УСЕЩА СЕ ВЕЧЕ НЕВЪОБРАЗИМАТА СМРАД ОТ ТРОЛИЩЕТО, ХЕЛЕ ПЪК ТЕЗИ РУБЛАДЖИИ НА ПОТУРНАКА СИДЕРОВ ЩЕ СИ ХАПНАТ ТОПКИТЕ!!!

Не се живее само с подхвърлени от Москва копейки.

Щом има излишък, давайте го на безработните.

Безработните българи.

Е, циганите да са спокойни-за тях ще има.

Заври си ги от зад, куче герберско ненаситно. Оставка и съд.

Наглостта на тези, самозабравили се т.нар. политици.....няма граници. Защо ли изобщо им обръщаме внимание ? Върхът на наглостта е издигането във висшите етажи на властта на полуграмотни себедостатъчни индивиди. Ама пък......заслужаваме си ги.

Ало, Ваньо! Ало, Владко! Лъжете народа, че всичко е наред! 1 МИЛИАРД ИЗЛИШЪК! Ами, раздайте го на 280 общини и ги задължете да строят предприятия и да създават работни места! Иначе лъжете народа и го обирате посред бял ден! Пладнешки айдуци!

Тоест другарю Горанов, другите 15 милиарда ги раздадохте вече, а?

Гатанка: Аз и един приятел заставаме пред банкомат. В джоба си аз имам 5 лева а той в няколко карти по 5000 лева. Приятелят ми тръгва да тегли пари но нещеш ли тока спира или банкомата се оказва че не бачка. В този прекрасен момент кой има повече пари и кой по-малко, аз или приятелят ми?

Да разбирам ли, че вече не ви трябва 16 млрд нов дълг и сте го ограничили до 15 лирд. само от резултатите до края на април 2015 ?? Или този един милиард вече е наместен и ще трябва да се вземе нов дълг дето да го покрие и него .....

Сега бързо да вдигат минималната работна заплата, че току виж бизнеса ги изпапал тези парички.........

а кога ще почваме да го харчим милиарда - щото ходих до КТБ ама нещо не работят с клиенти

Без малко да се вържа, ама защо ли не вярвам на нито една дума. Поредни популизъм, та нали наближават избори........... изроди мръсни................

Горанов пропуска да отбележи, че тази по-добра събираемост е вследствие мерките на правителството на Орешарски. Ще ги видим какво правят следващите тримесечия. ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ !!!

Хаххахахахаха... следствие от "действията" на правителството на Орешарски... Как ме разсмя.... Това ли са, новите опорни точки?

сега остана бизнесмените, бандюгите и крадците да добавят още 10млрд.лв. и излитаме

Ай стига бре....и по коя виртуална икономическа формула го получихте този излишък. Едно време като малък на моя дядо му казвам. "Деде, спестих едни пари" а той ме пита "Можеш ли да ми ги покажеш да ги видя?"И аз му показвам листа със сметките и как ги спестявам. Смятах, смятах и ето ти на спестени. И дядо ми казва "А сега вземи този лист хартия и иди с него да си купиш китарата за която толкова много мечтаеш, така и аз ще си спестя банкнотите пари които бях приготвил да ти ги дам." Та така и г-н Горанов има излишък в бюджета. Така и много фирми са все на печалба не са фалирали, така и нашите заплати са все високи за работодателите, така все още има "икономисти", а банките....малеее там е една виртуалност, едни документи...топове хартия и хардискове...едни ме те икономически формули ....дава ти десет а лева а се оказва че ти е дал сто...такава била икономическата наука...там братче е магията...от нищо злато правят. Математиката там придобива други правила....като има да вземат 1+1=100, като има да дават се оказва че имат вземат....страшна магия.

Колко тъп трябва да си и нагъл да имаш 36 милиарда дълг и да твърдиш че имаш излишък няма такава ПРОСТАЩИНА

БРЦК

Илишъл в бюджета бе , чети малко какво пише. Чел недочел и почва да сее лайна ...

още по-лесен измерител на политическата воля - а той пък се намира в разходната част на бюджета. Даваш ли пари за глупости и на бандити - например 2 млрд. за КТБ, 1 млрд за саниране, 200 млн. за южен поток ..... ето ти го! А перфектната оценка на тези "политически волеизявления" я дава народът - МРЕ ли, или се увеличава ?! връща ли се в България или БЯГА от нея !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! / за последното нямам предвид бандитите/

bobsyn@

Само аз ли забелязавам, че като спориха за външния дълг обесняваха колко много дефицити имало за изчистване, а само месец-два по-късно се тръби на всеослушание, че имало излишък!?!?

мдам... осигуриха си пари да си харчат, да им е спокойно, сега се мъчат и малко дейност да покажат... ма нещо не излиза - не ни трябва излишък, трябват ни инвестиции и работеща икономика.

И последната надежда на ламята дпс-атака-бсп ,че ще свали правителството угасна. Явно ще имаме успешен 4 годишен мандат на БОРИСОВ-2.

Също като предишния! Ще го изпратим пак с живи факли и салюти от павета!

62% Неодобрение за ГЕРБ+РБ 22% одобрение !!! Как ще стане когато Очевидно е ,че Народ Мрази ГЕРБ+РБ !!?? Само Костинбродската Ковачница за победи на ГЕРБ+Соросоидите , може да реши този проблем! Пак !

Да обясни със думи прости, че въпросният "излишък" не са излишни пари или пък пари в повече!Те са повече СЕГА , към дадения момент, но във второто тримесечие ще се съберат по-малко от планираните и готово...."излишъка" изчезва, защото компенсира по-малко събраните!А аз мисля, че се отчитат като приход и онези 800 млна, дадени на ПИБ миналата година и които на практика са си държавни (бюджетни)пари! Сега ще ги отпишат и след два-три месеца пак ще ги впишат....

Винаги второто полугодие се събират повече приходи, тролчик.

да ти обясни, че най-много приходи се събират в първото и последното тримесечие, защото тогава се плащат данъците и се "приключва годината"!

чети по-внимателно, той въобще не споменава второ полугодие!

и загуби от туризма

единият милиард от заема вече е изплатен. До края на годината още 7-8 милиарда и....стопихме дълга

Докато провеждат Планиран ЕвроАтлантически Геноцид над отаналите 6+ Милиона население на България ..... ГЕРБ+РБ се Хвалят с Излишни Пари в Бюджета !!!! България Губи по 80 000 души Годишно ! Основно Млади и можещи !!! Ако още има Малко инстинкт за СамоЗапазване у нас ... тази измет ще влезе по затворите , а Ние ще си изберем Българският Путин,Орбан...или поне подобен на тях ...за да Оцелеем и да се гордеем !!

portal

БСП и ДПС - слуги на Москва - управляваха почти през целия преход !?!?!?

9 от 25 май не е "почти целия" , но нейсе!

Сега е време да изхарчим тези пари за оръжия, както сме обещали!

брей брей петилетката е изпълнена викаш, значи народът е цъфнал и вързал от щастие, викаш, и няма за кво да се притеснява, викаш, да почваме да мислим за светлите бъднини, викаш, а?

Само толкова ли останаха за 5-6 месеца от ония заем за 16 МИЛИАРДА!? Евалата! Вие и мене, и Гочолу, и Дочолу, че и даже Данчо Хаирсъзина надминахте!

Абе, кой пезевентин ми е турил минус, бе? А бе, ахмак, как ще тур0яш минус на човек хвалеш Князя и неговите министри!? Данчо, я до сметни по ай-пи-то тоя русофилин да го дадем на жандарите!

тоя български народ бил като дойна крава - колкото по го стискаш - токова повече пуска

с такива "върли" темпове върви събирането на повече пари, защо изобщо трябваше да разлайваме кучетата със заема от 16 милиарда?

Боже Ти вЕрваш ли им на тия лъжци .16 млрд ще потънат в някой джобчета , но Народа ще ги връща .......Това са наглите герберасти -Измет

да очаквам ли повишение на заплатата??

БОКо нали ти каза - Чакай, ама друг път...!!! :::)))

може да са понадаш и помечтайш малце.. Ама помни - тате ша ми купи колело, ама някой друг път... А ако си при "честен" бизнесмен... Не са и надай... Яхтата му е остаряла.. Майбаха и той веч е морално стар...