Цонев: Василев е купил БТК през фирми-бушони

КТБ е отпускала кредити на фирми-бушони, затова не може да се стигне до активи като БТК и други големи фирми, обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Обратно в новината

Коментари - Цонев: Василев е купил БТК през фирми-бушони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЕРУШИНА ЧОК,ПАТИЦА ЙОК? :)

И проговори...Данчо-Ментата!!!

И Искров и Кордовска са изключителни наглеци. Във всяка нормална държава те трябваше да са вече в затвора. Друг е въпросът, дали точно Данчо Ментата има морално право да им търси сметка. Забравих за одиторите от КПМГ - във всяка нормална държава да са им отнели лиценза, но в България ги "глобиха с рекордна глоба" от 200 хил. лева. Бълха ги е ухапала. Направо ги уплашиха с тази глоба. Пълен цирк

СМ

Всички сделки след "демокрацията" бяха точно по този модел кухи. Всички сделки се извършиха с една едничка цел ГРАБЕЖ. Ако започнем да си пропомняме факти ще излезне, че Ц.В. е "цаца". За какво мислите се натискат политиците ни да управляват. Властта дава възможност за ГРАБЕЖ. Ето какво сочи ЕС през цялото време реформа в съдебната система. Там е заровено кучето. Всички, всичко са знаели, но когато няма съдебна система, кел файда.

Взимаш и разстрелваш цялата вирхушка на КТБ барабар със семействата и адвоката и нещата си идват на мястото .

Аз по-голям бушон от ментата не виждам:)

Тоз Цветан Василев кога израсна толкоз на мустак и на пари?

Последните няколко правителства си го отглеждаха.

Ментата е бесен, че им се изплъзват почти всички активи на Цветан Василев. Оправиха кредитите си и присвоиха Булгартабак, но понеже те са свикнали само да крадат а не могат да стопанисват почти се стигна в момента до унищожаването на Булгартабак /само въпрос на време е/.

къде е крадеца от дупесе бисеров?

Мента, а когато мустакатият мошеник е купувал БТК през фирми бушони, вие всинца защо мълчахте като пукали? Защо не надухте гайдите и изобличите тази мерзавщина?! И тя не е първата, поне хиляда и първата - като се прегледат хилядите приватизационни сделки и последвали препродажби, заменките и стотици други измамничества. А на теб защо ти казват"Данчо Ментата"?

Толкова е честен ДДанчо менттата че в Бургас МНОГО ГО ИСКАТ А СТАНЕ КМЕТ НА ГРАДА!

Иван Искров... Нели КордовСКА! Изказващи се компетентно и невинни като утринна роса!... А , органите, които би трябвало да ги разследват, гледат унило и с празен поглед, като съвременнен Диоген, който знае, че няма изгледи да открие това, което търси!...

Таья КЗК , "Комисия за Законни Комисионни" ли значи .... ?!?!!!!

Кривак за конкуренция

От вътрешен човек знам, че в КЗК се пишат винаги по 2 становища. Ако набелязаните междувременно си уредят сметките с поръчителите се пуска веднага второто, иначе непокорната фирма бива наказана с цялата сила на българската бюрократична машина.

За съжаление само боклуци в тая държава! Този е един от огромните такива! Даже за ужас на Господ Бог завърши Богословие! Анатема! Един от най-големите мошеници! Господи присти им!

А защо да ти вярваме?

А защо да ти вярмаме?

Ей! Мента , тъкмо се появи -я кажи какво става с ХРИСТО Бисеров?????Май от неговото пропадане започна и срива в КТБ-то?Недей да премълчаваш !!! КАЖИ си!!! На "дрона" дето подарихте на Доганчо за ЧРД има скрита камера и микрофони с висока чувствителност!?!?!Пазете се!!

Ех, забрави как се шмугаше в приемната на Василев и чакаше да го извикат!

този пък смотаняк кой му е дал думата да се оригва по медиите?

пеевски

Абсурдно е, БНБ да е проспало тези СПВ компании. През тях са минали около 4 млрд. лв. И ако са незаконни инструменти, или са считани като стъпало от пирамида, БНБ не може да си затвори очите. Пак ни хвърлят прах в очите, наричайки СПВ компаниите кухи фирми, и че КТБ е била пирамида!

Останалите банки са същите, ако БНБ направи изключение за КТБ, трябва да санкционира и всички останали.

Не, не са същите. Не обичам банкерите, но те се държаха направо достойно когато се опитаха да ги фалират всичките, започвайки от ПИБ. Или сте забравили?...

Стига писахте глупости!Върнете 16-те милиарда-крадливо племе такова-дано до 10000000000...коляно си платите греховете!!!!

Ти си болен.12 милиарда са за плащане на стар дълг бе човек.публично е , чети.

А къде е банковия надзор, който трябва да контролира такива работи да не се случват ?

Еййй, на маймуни ви направи Цветан Василев, вие сте тръгнали банката да му крадете! На съвременните финансови инструменти, ползвани във всяка уважавана европейска банка, казват кухи фирми! Некадърници, икономисти били! И заради вас държавата ще плаща милиарди, като я осъдят в Страсбург!

Това че са втори и трети ред собственици нищо не значи. Желание само трябва. А тоя да не се изказва по темата, че е един от намесените заедно със Свинчо Мамин и разни други подлоги на Путин.

"- А ако сте ги имали, с какви пари сте ги придобили, пита тези дни бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров? - Преди всичко трябва да се вземе предвид, че всичките тези активи са придобити чрез SPV - специални компании, които се финансират от банката с цел управление на проекти. Тези инструменти бяха в основата на стратегията, която ние предприехме още в самото начало след закупуването на Корпоративна търговска банка и която следвахме успешно до нейния изкуствено предизвикан фалит. - Какво значи SPV, не разбрах? - Компании, които са създадени със специална цел да бъдат финансирани за придобиване и преструктуриране на определени активи. При стартирането през 2000 г. ние трябваше да търсим нашата пазарна ниша, за да можем да се конкурираме успешно с другите банки. И я намерихме именно в това направление: придобиване, преструктуриране и продажба на различни индустриални активи и в това отношение натрупахме доста сериозен опит през тези години. Специализирахме се и в експортно, и предекспортно финансиране, и бяхме една от малкото банки, които предлагаха такъв тип услуги. Неслучайно основните дружества от военно-промишления комплекс практически бяха на стопроцентово обслужване в Корпоративна търговска банка. - Това не означава, че те са Ваши... - Това не означава, че те са мои или на банката." След този цитат, въпросът ми е, дали за същите фирми говори и ментата!

Всичко е една лайняна работа, Искров го поставиха в БНБ герберастите. Те бяха кадровиците, а посредник - Директорът на банковата сигурност в БНБ, с роднинските си връзки.

nobody

Искров го сложи НДСВ и Крадлив Дедо, недей да послъгваш

Национализация.

Ментата говори за фирми бушони. Цветан Василев говори за специални инструменти за инвестиране - СПВ. За едни и същи фирми ли говорят и двамата, но с различни наименования! Възможно е в казиното, в което ментата е бил крупие, да не са се ползвали такива инструменти!

Цонев: Василев е купил БТК през фирми-бушони Това ли ти каза Пеевски да кажеш.

да живее ристю бисироф!

Хайде, Даче, като си казал "А", да стигнеш и до "Б" поне, задавайки очеизбодния въпрос: А где бляха всичките "специализирани звена, комисии, агенции, институции", обилно хранени и поени от данъкоплатците, за да бдят това да не се случва?! И като го проспаха грабежа, за чий да продължаваме да ги хрантутим?!

Не мога да се съглася. Ако това беше така, нямаше да го направят толкова очебийно. Сделките щяха да минават през хиляфи офшорки и документации, за да бъдат покрити. Просто има хора в управлението ни, на които тази сделка не е удобна. А Борисов явно подкрепя тези хора..

Аз само не мога да разбера никой ли не си дава сметка за заплахата Виваком да попадне изцяло в руски ръце чрез ВТБ? Защото точно това ще се случи, ако сделката се провали.

Полага им се на крадците! По-добре в ръцете на ВТБ, отколкото на Пеевски и Ментата!

Много умно това Данчо брей. Кога печеше пици в Царево,кога се изучи,кога толкоз акъл събра .. Ашколсун..

реши банки да краде!

Благодаря ти, Ментичке, за специализираните разяснения - на теб за такива схеми може напълно да ти се вярва! Разбираш ги ти тези далавери! Не случайно все си в "бюджета и финансите" на държавата!

нали ви финансираше енергетиката дето никоя нормална банка не искаше, че да си правят политиците социална политика с цените на тока! Така се реши, че е "системна" банка /за политиците/ и че и комисиони дава не лоши... И се реши от вифаджиите политици, че това е добре... и така ама до под кривата круша

Знае ли някой, какво съдържание влага Ментата в термина фирма-бушон! Всяка фирма има управител, адрес

"В КТБ има кредити на фирми-бушони и затова одиторите не могат да видят връзката с активите, ако в банката имаше реални активи", ............каза Цонев. Абе Цонев, НАП да направи ревизия на БТК, да погледнат финансовите им отчети и ще разберат от кои фирми бушони е финансирането. Толковая ли е трудно това нещо да се направи и с другите стратегически фирми , собственост на Цветанов.

иванчо хаджипенчович.

Ех мента, мента, как само ги разбираш тия работи!!! Капо ли ти ги каза или сам се сети???