Брюксел препоръча по-късно пенсиониране

Европейската комисия препоръчва чувствително вдигане на пенсионната възраст в страните-членки на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел препоръча по-късно пенсиониране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако имах до скоро някави съмнения, че в Брюксел е пълно със скрити тъпанари, вече нямам никакви илюзии в това отношение. Как никой от тези, на чието мнение се дава гласност в публичното пространство не изрече на глас въпроса : какво е работоспособността на 70 годишен старец, работил например като келнер, учител, полицай. С бастун в ръка ли ще обслужва клиентите в ресторнта, или пък ще преподава на 25 годишни деца или ще регулира движението, гони крадци и т.н. Или може би ще разтоварва чували иот вагони?

и др. подобни ще ви бачкат и ще ви обслужват без пенсии и без заплати! Наздравичката извратеняци!!

Nikolow, май отиде да спи, че утре пак трябва да оди да им работи без пенсия до 90 години!! Бе, то Николов, не става само с рабита, бе!!! Акъл требе!!!

Ако искат на следващите избори някой да си спомня кои бяха ГЕРБ - да внимават какво правят ! Иначе при Сакса и Костов на бунището има място....Скоро и БСП ще се присъедини към компанията на политическите трупове. Чрез плоския данък всички управляващи доказаха, че са крайно неприемливо десни. Но когато трябва да осигурят условия за бизнес стават крайно леви и пречат. Т.е. имаме работа с гадове без лица.

Естествено, бе NikolОFFFF, най-честното в БГ е пенсиониране на 45г.! Какво толкова чудно има и ние искаме да получаваме поне няколко години пенсия, бе ахмак! Пенсионирането няма нищо общо с назначаването! Като не ви харесваме не ни назначавайте, вземете си някой циганин да ви работи, то и без туй само цигани ви останаха в БГ!

При средна смъртност за мъжете 68 г. , предлагам , да работят, ако трябва в името на Родината, макар и с памперси, до 70 г., т.е. 2 години сред смъртта си ! Без това тук живеят само призраци.

Мечтата на нашенеца - да се пенсионира на 45 години и ваднага да се назначи на работа по възможност на същата службица. Заплата + пенсия - кеф.

Франция бе разтърсена от протести, но в България стискаме до последно пари, за да си купим въженце за бесене. Друг изход от кризата, освен леталния, явно няма да ни предоставят. Вероятно сега шефът на ЦРУ и Ричард Ран ще наблягат все по-открито за ускреното "излизане" от кризата и за преминаването ни в отвъдното, като маите. Така ще се "изчисти територията България от лошия матрИял", спокойно да може тази райска земя да се превърне в сметище от глобалистите и либералите.

Въртяха, сукаха и същите недомаслени кретени, дето докараха кризате, сега дават акъли как да работим!!

Ако живееш 90г., трябва да се пенсионираш на 60 год.! Колко души доживявят до 90-те?! В България напр. мрем масово м/у 60-70, доста народ и по-рано, а до 90 доживяват сигурно под 1%! Значи трябва да ни пенсионирате на 45 години!!!!

така е било допреди 50 год. хората в бг са се пенсионирали на ч5г !другарите ни научиха че трябва да се учи за да не се работи и сега имаме прекрасен матерял,хубавото е че ромското население се увеличава та да се спасяват кои как може :д

фантазията какъв ад те чака, когато започнеш сам си изкарваш хляба. Въздържай се от дебилни мнения за периоди, от които хал хабер си нямаш, ясно!

Във Франция не повишават възраста тепърва, а просто връщат старото положение, а у нас знаете ли колко хиляди се пенсионират и веднага назначават на работа, дори на същата си служба (държавна)

Арогантно брюкселско изказване, на фона на финансово изпразване на българското здравеопазване, доведено до здравеопРазване!

Добре препоръчват от ЕК-Но те не правятли сметка че в нашата държава няма какво да дава.И че с тези тяхни капризи ние страдаме-Да се спрат реакторите на Българите че изнасят ток.Да сринеме земиделието и че продават зърно в арабския свят.Така колко още щени оправляват и дектуват какво да правеме .А ми ние не останахме народ-Повечето избягаха половината превъртяха останаха само пенсионери и тук там някой дечурлига.Вкарватни заразени зеленчуци,мисо заразено-болниците са пълни.Ставаме мутанти-Реякторите спряха а в същото време строят в Румъния Атомна Електоцентрала.Изкрадаха и изнесоха всичките ни блага Женитени избягаха да простотуират.Всичко наопаки какво искат от народа смерен-освен да се изпотрепеме помеждуси друго не остана.Но вината си е наша до някаде избирахме народни председатели и тем подобни-всички излязоха предатели за народа.Крадът на поразия и никой нищо мълчат.Защо не вземат да ни сложат някакъв чип и да няма остаряване-да се самозареждаме,Дане спиме и дане ядеме-Това ще е най новото откритие за човешкия индевид.ХА-ХА ТРАЛАЛАЛАЛАЛАЛАЛА??????????

Време е да се научим да защитаваме правата си.Ние нямаме лобита,които да прокарват удобни за нас закони.Нашата сила е в това ,че сме голямата част от българският наро и то работещата.Според мен трябва да направим митинг срещу този закон защото той е неморален и ще бъде в интерес на тези които и сега ни експлоатират.Пак ли ние ще плащаме сметката?

Точно така, да се вдигне пенсионната възраст минимум с 10 години.Ами то сутрин като влизаш в рейсовете само пенсии се возат.Като се вдигне прага на възраста ще се возят само работници, така се пести от намалението за пенсионери и ще има допълнителни приходи в бюджета.Ще се съчетае работата на катафалките с трамваите и още куп придобивки за държавата.Освен това след има нямя 5-6 месеца ще се разредим по рейсовете и сгъстим по гробищата, което е очевидно приоритет на любимото правителство.Успех!!!

ти си за психиатрията ... и аз обичам дори много повече от тебе отечеството си , и затова искам справедливост за всички , социални придобивки за трудещите се , а ти ако си мазохист , вервай още на боко тиквата ... еййй , аман от тъпаци в тая държава ...ходи некъде да се лекуваш , и без туй останахте малко тия дето вервате на боко тиквата ... сволач наивна , дрисливи герберски избиратели- антибългари , дупедавци на чужди интереси , предатели и еничари ... айде у канафката .... боклук герберски електорат , вече сте малцинство .... помиари ниедни ....

ааа , тая нема да стане .... хората масово ще се вдигнат на бунтове и няма да позволят на шепа европейски и български политици и чиновици да си играят със съдбата и живота ни ... ХОРАА , НА БУНТ , ДА СИ ЗАЩИТИМ ПРАВАТА .... И БЕЗ ТУЙ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ...

Ще има бунтове и революции. Новото английско правителство се усети и запя за "капитализъм с човешко лице". Само дето никой вече не вярва, че капиталистът, банкерът, лихварят и богаташа могат да имат човешко лице. Бунтовете предстоят навсякъде по света.

Кога от Брюксел ще препоръчат в България да се плаща всяка седмица в петък , както е в във всяка нормална страна. Нас ни управлява ШАЙКА престъпници.

Средна продължителност на живота - 72 години (по-лесно да се смята). 1/3 е 24 години. Следователно трябва да се пенсионираме на 44, за да може 1/3 да изкараме в пенсия... че какво му е да се пенсионираме на 55 - 60, след като ЕК препоръчва това????

А не е ли по-добре всеки да си внася за себе си някаква сума ,а когато няма вече сили - да реши да се пенсионира?Аз съм вече на 64 години и работя преко сили и чакам с нетърпение (УВИ!) да навърша 65 ,да набера точките (защото за мен е непосилно да броя 4000 лв. за да си откупя висшето образование) та да получа макар и минималната пенсия.Дано преди това да не им дойде нещо друго на акъла защото тогава никога вече няма да мога да се пенсионирам!

Брюксел препоръа но не эадължава по късно пенсиониране,спрете се вижте какво става във Франция,сега мъжете се пенсионират на 60 години, имного добре энете ,че француэите са с не лоша икономика, и чак сега эаговарят эа 63години эа пенсия, а вие продължавате да слушате нейко, хората с добра икономика не са стигнали до 63 години, а той предлага 65години, колкото и да ги увеличите годините эа пенсия , щом не эапушите дупките както каэва Борисов, никога няма да ви стигат парите ,не слушайте нейко, свършети си работата.

ами да излезнем от евросъюза и без това ние изпълняваме тяхната свирка те свирят ние играем предлагам да излезнем от евросъюза преди беше по хубаво пенсия на 55и 60г но беше похубаво и защо искат да се увеличи пенсионата възраст ОТГОВОРА Е ЯСЕН НАВСЯКЪДЕ ИМА ДЗПО ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНВИ И И ОТ ТЕЗИ ФОНДОВЕ ДАВАТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ВЪЗРАСТА НАЛИ НЯМАМЕ ПРАВИ ДА СИ ВЗЕМЕМ ОТ ДЗПО ТОО НЯКОЙ ЛЕВ УЖ БИЛ 2 ПЕНСИЯ РАЗБАРНОЛИ ВИЕ ЗАЩО

ами да излезнем от евросъюза и без това ние изпълняваме на тяхната свирка те свирят ние играем предлагам да излезнем от евросъюза преди беше по хубаво пенсия на 55и 60г но беше похубаво

При създалата се ситуация на осигурителния пазар,считам че началото на вземане на пенсия може да се отложи до 68 години при жените и 70 при мъжете.... Не, не са много, недейте така..

Едва ли Брюксел се интересува от нас простосмъртните пак прах в очите ужким Брюксел скрихме се ,оправдахме се пак. Това е геноцид на хората в БГ по добре умрели отколкото пенсионери няма хора няма проблем .

СПОКОЙНО, ЕС ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ.

Няма начин да не се рападне То ние където сме отишли все мсе разрушили нещо Я Турската империя разтури се, великия Съветски съюз и ЕС няма мн да устиска щом сме в него

Да работим, но да има къде. А сега всеки работодател гледа да натири хората на голяма възраст да не плаща по 6 заплати по сегашният КТ или че се неработоспособни според тях.

НАПИСАНО Е САМО 1/3 ДА ПРЕМИНАТ В ПЕНСИЯ ,ДРУГИТЕ .........

Брюксел това,Брюксел онова.Брюкел каза,Брюксел препоръча.Що не си гледат работата тия изкукуригали бюрократи.Бюрократи дето вкара Европа в стремглаво падане.ИЛИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ или нищо.

Ама чакайте малко, я прочетете на колко години се пенсионират в Европа. Ами ние абсолютно влизаме в препоръката - в Европа се пенсионират на 61-62 г искат да учвеличат, ние в момента се пенсионираме на 64-62 години. Увеличението над това не е заради препоръката на Европа, а инициатива на нашите управляващи, това е истината, никой да не се крие зад гърба на Европа !

не е вярно.аз живея в Gермания и сте се пенсионирам на 67 год-важи за родените след 1966,няма избор

Препоръката е до една трета от живота на възрастния човек да преминава в пенсия - ИНТЕРЕСНО КОЛКО СРЕДНО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И КОЛКО В ЗАПАДНА ЕВРОПА И ДАЛИ СА ТАКА АМОРТИЗИРАНИ , КАТО НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НА ЕДНАКВА ВЪЗРАСТ ???? ПАК ЗАПОЧВАТ ЕДНИ НЕСРАВНИМИ СРАВНЕНИЯ, А ТАМ ХОРАТА СТАЧКУВАТ ДОРИ ДА НЕ СА СТИГНАЛИ ДО 65 ИЛИ 67 ГОДИНИ , КАТО ПРИ НАС ???

А ЕС препоръчва ли да има пенсионери на 40-50год? Защото ако се водиш служител в МВР се пенсионираш рано; ако имаш връзки с ТЕЛК - се пишеш инвалид и получаваш незаслужено, ако си тарикат - а такива са много по нашите земи - пак "изпързаляш" държавата....! Нека всички да придобиват право на пенсия при ЕДНАКВИ условия - за възраст и за ОСИГУРИТЕЛЕН стаж!

УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ ОТ ДИР!!!Знам ,че моя коментар не Ви изнася но аз ще го напиша пак!не ми пускайте откъси от новините и това ,което изнася на лапачите на държавната софра!!!цялото изказване на чиновника от братския еуросъюз е ,че внасяш 60% ,а получаваш и ползуваш 30% (има се предвид от СЪЗНАТЕЛНИЯ )Та,като се има предвид продължителността на "живота" У БГ ,май-май излиза ,че възрастта за пенсия е някъде около 55!!А ЗА СЕГА АЗ ЩЕ СИ ИНВЕСТИРАМ ПАРИТЕ В "МЕНЕ СИ" И МОИТЕ БЛИЗКИ!!!ТАКА И ТАКА ЩЕ Е МЪКА,ПОНЕ ДА НЕ ХРАНЯ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ (КОИТО МОГАТ ДА РАБОТЯТ И ДО 70 ПО КАБИНЕТИТЕ С КЛИМАТИЦИ) ИЛИ ДРУГАТА ПАРАЗИТИРАЩА ЧАСТ-РОМИ Т.Е. ЦИГАНИТЕ. СОРИ,МА АЗ СЪМ СИ ПО-СКЪП!

БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ, БРЮКСЕЛСКИ ЛЕКЕТА И ИНФАНТИЛИ!!!! ХАЙДЕ ДА ПОЧНЕМ ДА ВЗЕМАМЕ ПО 3000 ЕВРО НА МЕСЕЦ, А???!!!! СКАПАНИ БЮРОКРАТИ

КОЙТО ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ Е БАЛЪК!

А ранно умиране Брюксел няма ли да препоръча?

ами щом Бркюксел казва - ще трябва да сваляме гащите.

Абе скъпоплатените дУПЕтатчета в европарламента, много е лесно да давате акъл и нищо да не правите по цял ден. АЗ ИСКАМ НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЕВРОДЕПУТАТИТЕ С 80% с цел оптимизиране на разходите по време на криза. АМАН ОТ ХРАНТУТНИЦИ!!! АЗ НЯМА ДА БАЧКАМ ДО 70 години каквито и тъпи закони да прокарате!

Хора, не се шегувайте- аз работих до 65 в химична лаборатория! Едно време ни даваха кисело мляко като за вреден труд! Сега-елате ме вижте- първа степен красавица- ходя като костенурка, спя само седнала, легнала не мога да дишам, замайвам се и падам! Мама и тати бяха учители, с по-ранно пенсиониране, но ограмотяваха, а и както казваше тате: "По света по-бедно от даскал няма!" Не се шегувайте, хора, повече от 60 годишна възраст човек не бива задължително да работи! Хайде, ако е демокрация, да е истинска! Двете ми баби бяха неуки и работеха на полето! Като дете копаех лозе и градина и жънеж на ръка с баба! Но и бабите "отстъпиха" на нас младите и полето и гората и то "по цели 2 декъра" да се грижим за "имота"! Не се шегувайте, господа управляващи, оставете европейците- те не знаят дори да берат плодовете от полето-нали нашенци сега го правят! Те не знаят да си мият чиниите и да си гледат децата! Такива и като мен могат да работят до 65! Трудна е старостта след това... Доброто ми е само това, че останах човек-отказах допълнителна пенсия по болест /енфизем/ и дори сама си купувам лекарствата- не тежа на Здравната каса! Ако изкукуригам и такива пари да вземам, ще се намразя и ще си отида завинаги! Може ли нормален човек да иска пари, които биха нахранили хора без очи, без крака и гладни малки деца??? Затова ви моля, господа управляващи- нека остане пенсионната възраст и за мъже и за жени 60 години, а който може и иска след това да работи! Разбира се за военни, за миньори и специални служби пенсионирането да става след 20 години стаж!Благодаря ви, господа политици, помогнете на българите да са Човеци!

Прощавай драга,но ти майче не си съвсем у редо след тези 65години в хим.лабораторията!Ти пледираш военните и тези от специалните служби да се пенсионират след 20 години стаж и в същото време ги сравняваш с миньорите!Това си е идиотия!Първите две категории цял живот лежат и са на държавната софра и бюджетна издръжка и ги пенсионират почти в юношеска възраст,здрави и читави,запазени,като манекени,цял живот работа не пипнали!След като се пенсионират,им дават по минимум 20 големи,тлъсти заплати,пак от държавната хазна и те отново почват да работят(т.е.,така се казва,че работят,но те продължават да паразитират) в същата сфера и така един затворен кръг от паразити!На кои нормални работници,при това истински работници от всякакви производствени сфери им дават тези пари при пенсиониране?Някои успяват да вземат по 3,но повечето по 1-2!И как можеш да ги сравняваш с миньорите?Та това са хора истински работници,изложени на отрови ,прах,силикози,рискове и т.н.!Те не напразно са екстра първа категория!Помисли си отново ,какво пишеш!Прошавай ,ако съм бил груб.

Световната революция продължава!

Брюксел препоръча след 63 год да не си еб...... повече жените. Айде Сектир бе , едно време Москва нареждаше сега пък тези инфантили.

хахахахаха ,точно така ман ,даже може и да те глобят ...

Абе ти работи до 65-70 пък да видим дали ще можеш да си мъж като се пенсионираш Те някои отдавна го ползват само за да пикат щото от отровоте и прахоляците и тежкия труд за др не стават

Целта е в крайна сметка хората да не достигат пенсионна възраст и парите, които плащат през целия си трудов стаж да бъдат "усвоявани" безпрепятствено и да покриват дупките в бюджета, за да има повече за премии.

...така че не повече от една трета от времето на възрастния човек да преминава в пенсия. Ако у нас отчетат тази "подробност", ще се наложи да намаляват възрастта за пенсиониране.

разполагат с 80% от материалните блага, пари и ресурси на цялото човечество. Планетата ни може да изхранва спокойно 20 милиарда души - доказано е. Само че онези 17 % искат всичко за себе си - затова подлагат човечеството на геноцид с различни средства. Работа до гроб е едно от тези средства. За да няма повече войни, бедност и геноцид, за да оцелее планетата и човечеството, трябва тези 17 % да бъдат унищожени. Това е единствения изход в името на бъдещето на хората, в името на планетата.

Каква логика старите да работят-младите на улицата-така се създава навик на подрастващите,но кой пък го интересува,Старите да ги унижават, подхвърлят след като не малко посториха за да има какво да грабят управниците,РЕЗИЛ за ЕС,

веднъж за винаги, че целта е старите да НЕ работят и в същото време да НЕ получават доходи! Щото работа няма за младите, а по-възрастните хора никой НЕ ги наема, заради дискриминация и липса на такава. При положение, че не им се дава работа, но и нямат доходи, какво следва, а? Следва смърт от глад и болести. Това е идеята, тази е целта и винаги ще бъде такава. Напрегни си мозъка и мисли, де!

Чакам Брюксел да ми каже кога и колко пъти да чукам жената........

Ако чакаш те да ти кажат- горката жена!

и според мен трява да се вдигне на 99 лета за жениете и 100-лета за дедите. Това ще е една двояка мярка, от една страна ще е ясен точният брой на столетниците в българия, а от друга щесе спестят пари на НСИнститут за статистически проучвания (колко са столетниците в България). икономична дело на всеки.