Шотландци подкрепят втори референдум за независимост

След вота за Брекзит шотландците подкрепят провеждането на втори референдум за независимост, показва ново проучване, пише "Индипендънт".

Обратно в новината

Коментари - Шотландци подкрепят втори референдум за независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

BREXIT Британия отплува от Европа. Развод , делба и ред сълзи... На Брюксел правилата са за шопа, Британецът не се коси! Германия дружината ще бута, а Франция пък исо ще държи! Италия ще лапа пак прошуто, Испания пък все ще се дели... Палетата безпомощно ще лаем. За нас, финалният акорд! На брюкселската ретроградност, родила този мъртав плод. Бай , бай монархио на сто морета, и незалязващи слънца!... Бай, бай на твойте интереси, На твоите променливи лица! 24.06.2016г.

твоите твърдения и разбирания са глупави! Става въпрос за това , че ще се свие огромния европейски пазар за големите европейски корпорации и това ще бъде голям удар и провал, огромно стопански загуби и вътрешна криза за ЕС. Къде там търсиш "пропагандата на Кремъл" пъпеш скапан и миризлив!???

Твоя коментар няма връзка със твърдението, което коментираш! Опонента ти твърди, че гласувалите за излизане са се подвели по руска пропаганда. Дали е вярно или не - е друг въпрос! Но не са го направили, за да намалят пазара на големите корпорации! Бъди сигурен, че при гласуването въобще не са мислели да правят сечено на големите корпорации!

someone

шотландия да си наляга парцалите, че в момента англия - наи-богатата част от великобритания ги спонсорира за какво ли не. ако ходите на работа в ю кеи - ходете в англия - там има наи-много пари и работа, шотландия и уелс са бедни в сравнение.

казвах ви аз, че след брекзита от Великобритания ще остане само Британия.

Шотландия ако излезе и остане в ЕС, как смятате Каталуния и Страната на баските колко ще са в Испания! Тия дето управляват в ЕС народна партия и левичари и с какво ще останат в историята !!!

и от тщх нищо няма да зависи като станат независими. :-))))))

никога един шотландец нема каже гордо - аз съм ингилизим. Той си е шотландец! Както един баск никога нема каже аз съм испанец! Грозните ингилизи отвориха кутията на Пандора.

...и бастисаха цената на пандура...

Разбира се че ще има големи разногласия.Но щотландите може да предложат на ЕК друго- Нека всички страни от ЕС си направят референдуми, и да се видят резултатите какви са, да или против.Ако са за, остават и съществува ЕС ако не разтурва се и това е !!!Да но НЕ както беше казал бай Петко Бочаров, това няма да го допуснат, ха сетете се защо !!!

Защото пропагандата на Кремъл е взела вече чудовищни размери и после като тези британци, които са гласували ЗА излизането, после ще съжаляват горчиво!

Не съм против референдумите! Но британския постави пред нас един въпрос, който трябва да си изясним, преди да правим подобен референдум! Ако нашите деца изнерат излизане, а ние сме за оставане - какво правим?! При британците беше обратно: децата им искат оставане, но пенсионерите им гласуваха за излизане! Та! Какво правим?! Лишаваме децата си от право сами да избират?! Или предлагате подобни референдуми да се провеждат на всеки пет години?! Или - какво?!

Принципно съм против всякакво делене! Както от ЕС, така и от държавата! Представете си, че някое село или община реши, че не харесва законите на България и ще е по-добре, ако се отдели! А може ли ние, в нашия блок, да си проведем референдум за отделяне в отделна община?! Сама по себе си идеята за отделяне ми се струва противоестествена! Ние, българите, от край време винаги сме били за съюзи! Съюз на българи и славяни! Обединение на Княжество България с Източна Румелия! За нас би трябвало да е най-естественото нещо да искаме да сме в съюз с другите европейски народи! Половината европейски страни са вътре в ЕС! Още 4-5 са практически в ЕС - имат договори, които ги поставят почти в същото положение. Още 4-5 са в процес на преговори за присъединяване! Аз вярвам, че след 50 години всички европейски страни ще са в общ съюз! А и някои близки до Европа страни. Да, той ще е различен от сегашния! Това е нормално! Промените са неизменна част от прогреса!