Британските депутати изключиха Брекзит без сделка, но искат "алтернативен" план

Парламентът на Великобритания гласува 7 поправки към споразумението, което Тереза Мей предложи и което веднъж вече бе отхвърлено.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей ся ше имати еФтина работна ръка пребираща се сичката от манчестър и Лиидс. Нале за тфа санувахте и молехте? имаше една прикаска Фнимавай какво се молиш ....

Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.

Аначи ако аз не те пускам в дома си, ти можеш да си правиш от вън всякакви размествания?????? Сега ще да се види еврогейския как на кого и срещу какво се подлага..

суперсмешно е когато бивши комунисти бранят кралицата и застъпват консервативни позиции- дядовците им партизани сигурно се обръщат под земята...

В англииският парламент са по-малко от България, но не успяха. Поне няма да остане варианта на пияндето Корбин да 'остават' в ЕС. Ебати демократа - след като избирателите му казаха НЕ. Англия трябва да излезе твърдо, защото: 1во това е което суверенът (народът) иска 2ро няма друго решение което ще разклати ЕСССР 3то ще даде сила на Нагъзаки и Ташолюби - т.е. страни с обичай като нашата и подобни народи да мислят (тайно) за свобода

нещата наистина отиват към твърд брекзит и падане на бариерите в Ирландия... Предполагам от ИРА възторжено ще посрещнат 30-и Март със заря в Белфаст и Лондондери.

Клошовете смело потъват към дъното на Ла Манш-а.

Стига сте ни занимавали с тази паплач! Овчари, кравари, пакита и изкуствено надудти тъпанари!!

Тези смотляци накрая няма и да излязат! Вече са едно островче, а още се мислят за империя!

Неназовани осведомени източници съобщават, че британските острови потъват в Атлантика. Страни от ЕС наливат отгоре допълнително вода.

Реакциите на валутните пазари- Курсът на британската лира стерлинг се понижи след вчерашното гласуване в парламента 30 януари 2019 / 00:46 Лондон, 30 януари бта Курсът на британската лира стерлинг СЕ ПОНИЖИ РЯЗКО вчера, след като британските депутати отхвърлиха в парламента предложение за предотвратяване на сценарий, в който Обединеното кралство напуска Европейския съюз без договорено споразумение, съобщи Ройтерс.... Брекзитъри ,добре дошли в реалният свят:) Това е само една частичка от началото на Края:):):)

Тия тъпаци така се застреляха в крака с тоя брекзит че свят ще им се завие.

EUR/GBP Trend Down - Дейли еф екс. Това е положението, колкото и на някои да не им харесва:)

До “2019-01-30 01:33:41 бритиш (нерегистриран) Ами помисли де, границата с Ирландия, двустранните договори със всяка отделна страна. “ НЕ МОЖЕ, не разбирате ли- НЕ МОЖЕ, ЗАЩОТО ЕС ДОГОВОРИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ СКЛЮЧВАНЕТО НА ТЪРГОВСКИ ДОГОВОРИ ПО СТО ОТ ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕС, СТАВАТ САМО, КАТО СЕ СКЛЮЧВАТ ТАКИВА ДОГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ЕС! И това е така, защото ес е митнически И ТЪРГОВСКИ СЪЮЗ! Съдържанието на такива договори се гласуват в Европарламента, а след това- и отделно от парламентите на всяка една държава- член на ЕС! Ако ю.к. можеше да сключва търговски договори по СТО, защо й беше да излиза от ЕС,м?:) Щеше да си сключи такива договори по СТО с другите държави от ЕС, и без да излиза от ЕС- ако правото на ЕС й го разрешаваше:) То не може и душата в рая, и тая работа в оная работа... Британците наистина изнагляха повече от меринджеите!

До 2019-01-30 01:27:47 Цвък (нерегистриран).“....Как ще се запасиш с ягоди, които имат 24 часа трайност? ...“ Много просто- като сключа фючърсен договор с производител на ягоди, който на еди коя си бъдеща дата за еди колко си парета , ще се задължи да ми достави ПРЕСНИ ягоди. Той откъде ще ги намери, си е негова работа- договорът ще е между мен и него, а не между 3то лице и мен:)

Да де, и понеже доставчика няма да е от ЕС, тези ягоди ще са има-няма ( зависи от къде ги доставят) от 50 до 500% по-скъпи. Няма никаква логика. Истината, е че много, ама наистина много хора ще направят сериозни пари покрай Брекзит...предимно спекулантите, както винаги и няма да е от внос на ягоди:)

“....Да де, и понеже доставчика няма да е от ЕС, тези ягоди ще са има-няма ( зависи от къде ги доставят) от 50 до 500% по-скъпи. Няма никаква логика....“ Напротив- има много голяма логика, ако човек знае, че ЕС е и МИТНИЧЕСКИ СЪЮЗ и че ВСЯКА стока, произведена на територията на една ЕС държава, минава БЕЗ МИТО териториите на другите ЕС държави, докато достигне гранична ЕС държава и й се наложи да напусне ЕС територия! Точно това не разбират британците- че ЕС е митнически и търговски съюз, а използваха БЛАГАТА И ПРИВИЛЕГИИТЕ точно от това, че е митнически и търговски съюз ,на 100%! Но ако това им се каже в очите, ще гледат неумно и дори няма да могат да го асимилират, а това вече е малоумие, защото ю.к. е в ЕС 46!!!!! години и значи политиците им ги ЛЪЖАТ 46 години, че ю.к. нищо не печели от ЕС, а само губи пари от германия и по принцип- от ЕС.

Точно това не разбирате вие любителките на ЕС гейски хуйчета СтаниШеф-ски, е че ЕС субсидира изкуствени цени и че нема една реална цена в целио ЕС. Целио пазар на ЕС е изкуствено раздут. Може да нема мита, ама има данаци и траншове, а те излизат точно от доба на познайте кой? Ягоди от Мароко, на 1/3 цена, со се митата, кеф ти зима, кеф ти лето....ама ЕС не давъ. Праскови и портокали от Африка, на 1/10 цена. Полвин Африка е бивша британска колония. Злато, сребро, диаманти, Южна Африка. Не ни требе ЕС. Памук, дрога, ефтинджос електроника - Китай е гладен. Русия иска също да прави пари. Америка. Австралия, Канада. Нова Зеландия. Япония. Още нещо да питъш?

Малиииии колко много бритиш ситизени в тоз форум. що ли не се надпират в английски форум?! Ми щото там местните не ги бръснат за слива с техния развален английски. Но най-ми е интересно дълбоката заинтересованост от брексит на обикновенния българин живеещ в БГ. Е те този феномен някой мой ли ми обясни?

Малиииии, опита се да кажеш нещо смислено и не успя! Дали защото и българския ти куца? За английския да не говорим.

До “2019-01-30 01:17:35 Цвък (нерегистриран) Грешиш...80%от храната е внос, но това е заради ЕС квотите.“ Ама чакай сега- нали британците били много велики и много ПОДГОТВЕНИ за брекзит без сделка- защо не са намерили начин ПРЕДИ референдума за брекзит, да започнат икономическа подготовка за намаляване на “вредите“ от ЕС квотите, а?:) Значи- или не са особено умни, или никак не са прозорливи:) Ако човек знае, че го чака трудно и дълго пътуване, дали няма по-отрано да се запаси с храна или да си набави няколко вида доставчици на храна от различни места , които в различни етапи от пътуването му да му гарантират постоянни количества храна?:) Казано накратко- в ю.к. никой ли не знае силата на диверсификацията на източниците?:)

Как ще се запасиш с ягоди, които имат 24 часа трайност? Чушки-до 72 часа Зеле-не повече от 48 Домати и краставици- 48 часа Банани- до седмица (ако ги береш зелени) Как?

По твоята логика ,я кажи какво разбира циганин от ядрена централа ,че да гласува на референдум ?

Хора, пропускате едно! Европа си има РЕФОРМАТОР в лицето на Макрон! След изборите ЕС става съюз на свободните отечества. Значи очаквате Орбан да може да защитава собствените си национални интереси, а Ирландия да не го може! А бе от де на къде бя?

Това каква логическа връзка има с брекзит, при положение, че след 29.03.2019г., ю.к. излиза от ЕС и вече не я интересува ЕС? Нас- българите. ни интересува как точно ще се реформира ЕС, но ю.к. никога не се е интересувала от това, защото никога не се е считала за част от ЕС, но 46 години ползваше всички благини на ЕС!

Ами помисли де, границата с Ирландия, двустранните договори със всяка отделна страна. Унгария вече прави това, каквото и е изгодно - квотния принцип за мигрантите. Ирландия защо се очаква, че няма да може да го направи, ако залегне принципа за върховенството на националния интерес? Франция и Германия заформят супердържава. Кой ще им попречи да имат двустранно споразумение с ЮК?

"Исках да намеря себе си и реших да отида в Индия. Стигнах до Лондон, където има много индийски ресторанти." - Из мемоарите на ливърпулеца Кен Робинсън.1972. За къде ли са тръгнали и къде ще се озоват днес, само времето ще покаже.

Точно

Индия е една от страните от Британската общност!

... и точно затова няма място в ЕВРОПА! ИНДИЯ ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ ДРУГ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН КОД, КОЙТО НЕ Е ЕВРОПЕЙСКИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ТАКЪВ!

.....Колкото и да се напъват тук някои да казват че британия не е империя, просто много се лъжат. Британия победи Германия през ПСВ, Британия е единствената държава воювалае от първият до проследният ден на ВСВ и пак победи Германия...Британия сега пак ще победи Германия това е положението...Велика Британия пак победител!

Британия не е империя поради един прост факт- за 46!!!!! години изсмукване на ЕС, ю.к. НЕ МОЖА да създаден собствени хора, стоки, услуги и финанси, които сега- при брекзит без споразумение- да запълнят вакуума, оставен от ЕС хора, стоки, капитали и услуги:) Самият факт, че над 80% от храните в британските маркети идва от ЕС, е показателен:) Ако ю.к. беше империя, то как една империя допуска 80% от храната на трапезата й да идва от ЕС?:) Така, че- ю.к. не е готова на образователно, икономическо, правно и социално ниво да се отдели от ЕС точно поради гореописаните факти. Който разбрал- разбрал. Който не е разбрал., ще продължава да мрънка, че ес тролове са налазили ес форум:)

Грешиш...80%от храната е внос, но това е заради ЕС квотите. В България какъв %от храната е внос? :)

пропускаш, че британците победиха благодарение добро стечение на обстоятелствата и един гей, дето за едната бройка да му опържат мозъка с цел да го излекуват... На късмета не бива да се разчита, щото не се знае кога ще те предаде.

Аз лично не вярвам, че английските тарикатлъци ще доведат до полза, за която и да е страна. Искаха- не стана. Какво ще искат не е ясно, но фактите досега показаха, че англичаните няма да опазят дори собствените си търговци. ЩЕ им се случи онова, което се случи на нас- хора и фирми ще бягат от Англия. Излизането вече се превърна в комедия, остава съвсем скоро да гледаме екрнизирани версии. Представям си авторитети като Волен сидеров , които говорят за излизане от ЕС- комедия на катастрофата! Ъогава ще е малко да бъдат избити с камъни. в Англия съвсем сигурно ще има саморазправа с идиотите, които докараха тази катастрофа. Въпрос на време е.

100+.Камерън сам го каза :Пробвах и ИЗГУБИХ.

Британците трябва да уважават мнението на 500 милиона европейци и да не пъчат гърдхи и да се дуят, защото не са това, което са били във велика Британия. Сега са една гърчава смешна държава, затрупана от индиици, пакистанци и негри..

Той британският парламент може да си иска много работи и да упълномощи Мей да лети до Луната, ама май леко са забравили, че вече не са Колониалната империя и не могат да диктуват каквото им е изгодно за тях. Да си сърбат попарата сега всички мързеливи и глупави поддръжници на Брекзит. Изобщо няма да ми липсват пияните английски лекета по морето.

И у село няма да ми липсват ,ама разбрах ,че кандидатсвали за българско гражданство ...

Добре, де - време е да подходя малко по-сериозно- за онези, които наистина искат да знаят за какво точно става въпрос- Без 1. Едностранен писмен документ, изходящ от ю.к., че отменя нотификацията си за оттегляне от ЕС , депозиран в ЕС до 17:00 ч. на 29.03.2019г. или без 2.официален писмен документ от ю.к., съдържащ искане за удължаване на 2годишният срок за брекзит, депозиран в ЕС до 29.03.2019г., юридическите последици са настъпването на брекзит без споразумение. Срокът по чл.50 пар.3 от ДЕС е от т. нар. фатални срокове- т.е. след пропускането му, не може да се претендира за някакво ново удължаване, защото самият договорен текст казва това. Срокът започва да тече от деня, следващ този ден, в който мей официално е депозирала нотификацията за оттегляне на ю.к. от ЕС :) От този момент се броят две календарни години, и на следващият ден след изтичането им, брекзит влиза в законна сила:) Това казва правната наука, А какво лъжат британските политици,кого лъжат, как го лъжат и какви са правните последици за тях от разкриването на лъжите им, са множество отделни въпроси:) Нека се знае юридическата истина и нека всеки да я прочете.

Освен ако не удължат до 31ви декември:), защото и за двете страни ще бъде изгодно. А до 31ви декември може да се гласува още един референдум. :) Нататък май отиват работите:)

Не, просто ше приемат статус куо и ше занулят статуса, и който минал, минал. Който не минал, да се оправя. Аз зор немъм де. Единственото което ме притеснева е как ше извъртът номерата с таксите и визите, та да не можеме да се пребираме на кеф, ама не, не сме умрели, та даже щтракам пръЗти и това е .

:) За целта е необходимо съгласието на ВСИЧКИ членове на ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪВЕТ- т.е. трябва да се депозира искане от ю.к. за удължаване на 2 годишния срок, но.... едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто- да го направиш- т.е. да ти дадат това, което искаш:) Решението за удължаване на 2 годишният срок се взема от ЕС органа, наречен Европейски съвет, и трябва да се вземе С ЕДИНОДУШИЕ от ВСИЧКИ 27 държави- членове на ЕС. Една държава- напр. Ирландия- да не е съгласна, и ЕС НЯМА ДА ДАДЕ УДЪЛЖАВАНЕ на 2 годишният срокм той продължава да тече, без да бъде прекъснат и на 29.03.2019 г. изтича:) ю.к, не е в юридическото положение да диктува или да принуди 27 държави да се съгласят да й дадат още време:)

Тезите ти са толкова разнопосочни ,че се чудя дали няколко човека пишат под този ник или те тресе шизофренията ?

Глупости, както винаги журналята са изгубени в превода. Цяла тирада глупости и нищо съществено. Топката е прехвърлена на брюкселските плужеци. Брекзит ще има и то може да е твърд, без сделка. Ще има преговори след това. Хората показаха на целия свят какво е демокрация и как се отстояват национални интереси. Който има мозък, да гледа и си води записки. Който няма да се ослушва за сигнали и по ясни знаци или да слухти какво ще кажат "големите" началници.

“....Брекзит ще има и то може да е твърд, без сделка.“... ДА- ТОВА е юридическата истина съгласно чл.50 пар.3 от ДЕС. “....Ще има преговори след това....“ НЕ- ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО- защото срока по чл.50 пар. 3 от ДЕС е от категорията на т. нар. “фатални срокове“- пропуснете ли го, настъпват правните последици на брекзит без сделка, а британските мишки, наречени “избиратели“, биват изядени от лъжите на британските котараци, наречени “британски политици“:)

Какво е демокрация ?По- скоро това беше фарс .Това все едно да питаш индиец -искаш ли българин да проектира чипове ,ама да знаеш ,че твоето предимство е единствено ,че на тези не им е официалния език английския ?

Четете гласуванията и отдайте чест на британските политици! Тереза Мей претърпя изключителен провал, според българските разбирания. Да виждате сега неуважително отношение към нея? Да виждате партиен вот? На това хората му викат КЛАСА!

Грешка- трябва да се чете правото на ЕС! Какво постигна мей? Едно НИЩО, ЗАЩОТО НАСРЕЩНАТА СТРАНА НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРЕДОГОВОРИ ОПРЕДЕЛЕНА ЧАСТ ОТ ДОГОВОРА:) Това е просто ПРОВАЛ на сделката, защото Ю.К. НЕ Е В ПОЗИЦИЯ ДА СИ ПРИДАВА ВАЖНОСТИ- ИМА СИ ДОГОВОР И СЕ НАЛАГА ДОГОВОРА, а не смехотворните напъни на даунинг стрийт:) Британските ви политици са перфектни лъжци- така са излъгали британските граждани за РЕАЛНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ възможности на ю.к. и за това,че ю.к. САМО ИЗСМУКВАШЕ стоки, хора, капитали и услуги от малките ЕС държави 46 години,че сега всяко наказание им е малко:) А най- хубавото е, че собствените им избиратели ще ги линчуват:)

КЛАСА от най високо ниво

От кого го искат тоя алтернативен план, избирателите им казаха, че искат да ги изкарат от ЕС, както са им обещали, щом е толкова лошо да са в ЕС. Сега дедото с ишиаса им каза, че няма да има други предложения, от кого искат пак нещо ? ЕС не е колония на Кралицата, че да им уйдисва на всяко искане и прищявка, а и техните искания са всеки ден различни. Като искат да се махат, да се махат, побъркаха всички така.

Сега е време “патриотите“ или друга политическа партгия, да започнат да наричат с думите “престъпна банда“ ВСИЧКИ британски граждани на територията на България, ВСИЧКИ- БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!

Понеже ме предизвика /няма лошо/ще ти разкажа и нещата от живота при нас .Минавам през кръчмата У село и гледам -седнали англичанин и шотландец си пият ракията /да, ракия ,не уиски/и шотландеца му вика на англичанина :Добре де ,ти какво правиш тук ,нали искате да излизате,бегай дом :),подпичкосваха се двамата ,културно ,както е прието в Европа ...Сега ако искаш да разбереш какво му отговори англичанина ще трябва да изпратиш СМС на номер ХХХХХХХХХХХХ,а ако следиш форума ще разбереш безплатно :)

Хахахахаха:)))))

До “2019-01-30 00:18:17 IC (нерегистриран) Еми бързаме бе жена, а тия кату теби ни се молът да не бегъме. “ Моляяяяя? АЗ ИСКАМ ДА ИЗХВЪРЧИТЕ С ШУТОВЕ ОТ ЕС- ЗАРАДИ ТОЗИ ВАШ КЛОУН- Найджъл Фараж обяви българи и румънци за „престъпни банди” 21.09.2013г„ Не бива да приемаме престъпните банди!”, обяви лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж, визирайки българите и румънците, за които от 1 януари догодина падат ограниченията на трудовия пазар във Великобритания. В реч пред делегатите на партийна конференция той за пореден път демонстрира крайно агресивен тон по отношение на потенциална вълна от български и румънски емигранти и постави ултиматум на премиера Камерън и оглавяваното от него правитество.* вън от ес, БРИТАНСКА ПРЕСТЪПНА БАНДА!

Оформянето на текстовете- коментари , които пишеш недвусмислено показва липса на висше образование, е може би само купено.

Сакън, имала две магистратури:)

И щела скор ода ги направи, три, това много сериозно. Некои хора учиме саму в краеен случай, колко да минем през границата с друг статут, нашта се напиня за знания. И то еврейско финансови, да се отбележи.

Време е британците да се махнат от ЕС. Цялата идея,че суверен на държавната власт е един наследствен монарх, а не народа на държавата, е порочен рудимент от 19 век!

Е добре де, и ние искаме от същото, какво си се разпенила, даже си го изгласувахме. Брекзитърка съм, аре наздраве.

Ама направете го по- бързичко- ако може- ПРЕДИ 29.03.2019г. и не се правете на шутове и клоуни:) Аре- наздраве с българско трами*нерче и със солени бадемки:)

Еми бързаме бе жена, а тия кату теби ни се молът да не бегъме. Бегъме колко моем, ама ни дърпате за ръкавите да останем. Пускайте ни да бегъме, откога ни спиръте, срамота е!

Затова ли след 1989 шибнахте в българският герб корона и се кланяте на някакъв си самозванец?

Хахахах,ти да видиш :)

Алоо- короната е символ на държавност, а не на монархически уклон:) И това ли не знаеш? Ма как така не си учил хералдика:D

ха хаха, ми то според те много държави не са държави защото нямат символа за държавност. Направо ме утрепа от смях, а що се касае до хералдиката- много си назад за да я тълкуваш, повтарям ТЪЛКУВАШ- не само цитираш.

Е ,по твоята логика трябва да се махнат и Испания и Дания и...хайде да не си мъча мозъчето повече :)

Твоят краниум пък изобщо съдържа ли сиво мозъчно вещество, та чак да го мъчиш да работи- пардон- да мисли?:)

краниум ???Застреля ме :)Утепа ме /да съм по-точен/ :)Е не знам какво е ,ама си ползвам мозъка дотолкова ,че да си изкарвам парите в България и да храня още десетина работника ...:)/тук следва и малко открвенийце -такива пари получават ,че даже и не мислят да излизат навън ,освен на екскурзия :).

Я кажи ,ако е така ,кралицата какво изока по въпроса ?

Нищо бе, сега Великобритания като излезе и Македония и църна гора ще ги ,,приемат,, по бързата процедура....и така бюджетът на ЕС ще бъде......същият...та и натото ще стане мнооого яко с тях...хахаха.

Тези са бетер циганите! Чакай бате ощи малко да се попазарим!

Вместо да злобеете на хората, които искаха да си уредят държавата и си го изгласуваха, и се пребориха за което, вземете се в ръце и се подгответе за гладорията, която ви чека скоро след Брекзит. Кой мислите ше носи последствията от куманиЗките ви гкупащини? На ви сега куманизам, който ял и пил, да плаща сметката, Британия веки нема да ви носи на гръП.

ВЕрно ли ?Я кажи какво произвежда Британия ?

Ми за разлика от вас, коли, самулети, кораби, рибарлък, има си доминиони, Комон Велф, и само Комон Велфа прави 1/3 от световния пазар, а сега да поговорим каква част прави ЕС и каква балХар? Нещо сте се самозабраиле, ного алчни бе. Спират ви помпичката с британската вноска, и директно минавате на командно дишане, какво още не е ясно тук?

Е, и. Да не би да ни казваш, че Канада и Австралия като част от Commonwealth, който Великобритания "си имала" им плаща нещо на тях, за това, че прави "световния пазар". Или пък че утре тия държави ще клекнат на острова и ще й предоставят безмитен режим, а няма да се възползват от патовата й ситуация? Хеле пък САЩ-те вече леко ги ритат по глезените. И да, произвеждат автомобили. Например Хонда, Нисан, Мини. Дали са пригежание на англичанитези компании, а? Аааа, да, произвеждат и Ролс Ройс, ама със собственик ......БМВ. Дори Ланд Ровър не е тяхна вече, на индийци е. Е, техните собственици колко дълго според теб ще държат там заводите, при положение, че колите ще станат непродаваеми в Европа заради високи мита. Нисан например натиска яко англичаните в тая посока. Другите-със сигурност правят същото. А колко банки си преместиха даже вече централите в Германия. И самолети правят, ама ги правят с Франция, не ги правят с Австралия или Тонга, нали? Да ама Франция и Германия подписаха вече двустранно споразумение оня ден, нали така....Така че не са хич розови нещата и не опират изобщо само до прословутата вноска на острова в ЕС. Аз не мразя страната, дори й симпатизирам, обаче не харесвам, когато се хвърлят някакви там едностраниви факти, които уж запапват противника.

Към ''до IC"" Ами виж сега, просто си погледни статистиката на Комон Велфа. Каква територия покрива, какво население, данаци, национален ко беше доходд (ГДП) и прочие. И после пирказвай. Китай веки обеща договори с британия, добави Китай също. Да спомена бегло, Индия, Канада, Австралия в Комон велфа, плус бая други страни, сега требе да погледнем списака, ама саму тия, точно 3 мелярда население плус територията, сметай. Комн Велфа е нещо като Норвегия - самата Норвегия е една плунка, ама притежава Гренландия, която е почти колкото полвин Австралия. Абе сешсе просто. Британия не я мисли. Даже никога да не пипнем ЕС (не че сме се залетели де). Останалото от света,е повече отколкото можеме да изконсумираме, и това не е шега. Иди да се изгубиш само в Индия и Китай, и ела да ми обесниш, че не съм права.

До '''до IC (нерегистриран)'''' Уппппс, забравих африканските колонни и Южна Африца, Зимбабве и кото беше там африканско. Мислим да има нещо и по Близкия Изток, и по Карибите, и по Британска Колумбия, абе ного е просто. Провери си де. Ама Африка сериозно тежи. Това са 2/3 от света. Никога да не померишеме другата 1/3 от света, саму това, моем цел живот да се разождам как си искам и дето си искам . Нема и да се сетим за ЕС.

Е какво точно ОЧАКВАШ да видя. Комон Велфа, както го наричаш е основан 1931г. Великобритания влиза в ЕС през 1973г. ЗАЩО се пита в задачата същата тази Великобритания влезе, като си го имаше Комон Велфа от ....колко-41 години...... By the 1960s with a sluggish economy Britain tried repeatedly to join the European Economic Community, but this was repeatedly vetoed by Charles de Gaulle. After his death, entry was finally achieved in 1972. Нямам какво повече да добавя. Кой разбрал, разбрал. И стига с тая организация, сякаш ЕС няма търговски връзки с Китай или със страните от Общността на нациите.Има си дори от 2017г.и икономиеско и търговско споразумение с Канада. Не я мисля ак толкова Британия, да я мислят тези, които са й граждани и управляващи....

мараба Роксанче.

Спас шофьора ще им продава консерви като закъсат

айде махайте се по-бързо ! и без това не сте европейци!

Островът се напълни с колониални жители и екскомунисти и започна да потъва- бавно, но славно...

Лошото е, че и в Евлропа не са малко колониалните елементи. Да се маха албионската пасмина, която само за привилегии и облаги се бори. Нахални капути,да го духат, аз съм за изход без сделка! За 2-3 години ще го преживеем, но най-гадната империя от миналото ще си съсипе сама!

Хайде- прав ви път:) Да видим сега как се отразява събитието на азиатската борса и как се търгува лирата- дали вече стойността й не падна напр. с 10%:)

Sterling- ( минус 0.75%) спрямо еврото. 0.72 спрямо долара. Това, веднага след вота. Не е болка за умиране:)

Да- не е болка за умиране сега- 23:55 ч. на 29.01.2019г.:) А дали утре ще е същото?:):):) Добре дошли в началото на Края на една държава:)

Аз се допитах и гласувах единодушно да ми се дадат един милион евро.

Паундът и еврото ще поевтинеят при Брекзит Най-големите губещи вероятно ще са големите в ЕС Има и друга страна на монетата с лика на Брекзит. Дори ако се изключат над 750-те хиляди автомобила и над 140-те хиляди тежки машини, които Германия може и да не успее да продаде на „независима“ Великобритания и дори ако се остави на страна промяната на икономическата мощ на Европа, където Обединеното кралство е втората най-голяма икономика, чието БВП е по-голямо от 19-те икономики на най-малките членки на съюза взети заедно. По-болезнен е факта, че Германия ще загуби основния си поддръжник в Европейския парламент, когато става дума за икономиката на ЕС. Кратко казано края на Меркел и Макрон и на леволибералните джендъри...

Точно Германия и Франция са на кеф .Германия взима финансовия пазар ,а Франция от трети става втори лидер в ЕС .Хайде да не забравяме как точно се случи идеята за референдума -Камерън се опита да извие ръцете на ЕС с него.

Англо-немският „икономически либерален блок“ в Европейската комисия има малцинство от 36.8%, без помощта на което важните за Европа икономически решения няма как да бъдат взети. След напускането на Великобритания, представителите на този блок ще се свият до 27.8%, което е под прага на „представително малцинство“. Картинката се повтаря и в Европейския Парламент, където по-консервативните групи, водени от Франция, ще дърпат ЕС, към затягане на либералната икономическа политика. Великобритания неформално има ролята и на балансьор на политическите решения и управление на Европа. Макар и формално, Германия с Меркел начело, да държи юздите на Европа, ролята на Великобритания като основен поддръжник на това статукво ще трябва да се заеме от друг основен играч в Еврозоната. Единственият покриващ критериите е Франция, която обаче е основен опонент на политиката водена от Германия. Макар, че Франция и Германия надградиха взаимоотношенията си, след сключването на нов договор за сътрудничество в Аахен на 15 Януари, това не значи, че новите по-свързани икономики и политика на двете държави ще намери бърза реализация в Европейския парламент. Тази геополитическа промяна в Европа, може да бъде най-голямата загуба за Германия, а дори и за целия Европейски Съюз след като Великобритания осъществи своя Брекзит.

Много ме радват смислени коментари .Благодаря !Но мисля ,че Меркел разбра колко дълбоко е назгазила лука с безумния и либерализъм и за това се оттегля .Макрон пък отиде в другата крайност -опитва се да едва ли не да фашисизира ЕС,но явно си е надценил силиците .Накратко -ЕС има възпротивителни сили ,коите тепърва ще се активират -на изборите и лед Брекзит .

Е сега шевидите кон боП яде ли. Последствията за ЕС, ше бъдат гламаво сисипващи. Това щото Ес въртя гъС като проститутка, и се направи на ударена от мокър парцал, кога хората се дигнаха да се ядосат на Здверкелата и миграцията й. Ас доволен.

Имаме право на глас е ЕС - никакво предоговаряне с наглосаксите. Каквото се посяли, жънете си.....

Повръща ми се от тия вече!

Ама разбира се- всички права запазени, всички задължения- отменени. Няма такъв филм. Време е за приземяване.

Тези живеят три века назад ,когато Британия е владеела света .Ша излезИм ,ма както ний пожелаем .Да живей Кралицата ,крал Артур ,шута Гъгри и неговата компания ...