Братът на недочакалия трансплантация Адриан с гневен рап срещу властта (видео)

Според Алберт Петков повечето от управляващите и лекарите правят всичко за пари

Обратно в новината

Коментари - Братът на недочакалия трансплантация Адриан с гневен рап срещу властта (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вземи мерки, лекувай се.

Всеки си трае и не го еня затова, че много хора имат нужда от масова подкрепа на улицата за да се промени нещо. Всеки в страх за утрешния ден си мисли дано на мен да не се случи......и.....мълчанието на агнетата продължава. Жълтите стотинки заплатите на работещите хора не стигат, когато си здрав, камо ли ако се наложи на зъболекар да отидеш. Всичко толкова много поскъпна и е такава химия, но е съобразено с европейските директиви, а приходите .....жалко за моето, само на 29. Нищо не правим, защото ни е страх от водна струя, от гумени патрони, от полицейски палки..а полицията в такива случаи работи за властта.......така ще е защото ни е страх.

Мутроландия отдавна не е държава!! Има няма 30 години...

е здравето, така че нормално е то да струва много пари, всъщност парите затова са измислени, за да може ограничените блага да се разпределят що годе равномерно, съболезнования за младежа, но такъв е животът, не може да се промени

Може би се очаква от управляващите да забранят тежките болести, вкл. муковисцидозата?! Навсякъде по света се умира от болести, независимо от здравната система и независимо от управляващите. И навсякъде по света лекарите работят за пари. Само че, за разлика от България - за много пари. Защо никой не се замисли колко хора умряха в Туция, в Израел, в Сърбия, в Италия и то след като платиха огромни суми? Пари, които всички ние събирахме. Понякога за безнадеждни случаи. Един болен разболява трима здрави. Мисля, че конкретният случай е такъв.

Всичко възможно ?1 Толкова ли си можете ? Определено не си заслужавате.

....чета някой от коментарите и не вярвам че са написани от Хора.....а просто герберски тролове за които тази ситуация е просто нормална...да горите в Ада гер българоубиици.

в щатите плащаш некви си 100-200 хиляди долара и веднага некой мучачо изчезва, а органът идва

Жалко за момчето и ми е трудно да си представя живота на един толкова болен човек, който всеки ден чака някой да умре. Всички ние си пожелаваме живот и здраве, а той нечия смърт. Това няма нищо общо с парите. Ценностите му са обърнати.

Дни преди да получи шанш са живот нещата можело да потръгнат. Ми то все така става.

И с какво е по-ценен този, болния от мунчото?!

Ако тази операция трябваше да се извърши на този от Банкя нямаше да има проблем.

как с какво, с парите си !

като кълнеш какво постигаш? Стар си, а не знаш, че който граб копае първи пада в него. И не, тези, които да написали истината не са тролове, още по-малко на герб. Просто хора, които са реалисти и образовани. За разлика от теб. Желая ти здраве и да си преосмислиш поведението!

Момчето не е имало късмет..Бог да го прости- Но неговите близки едва ли са далеч от истината за "здравеопазването" на българите...Ужасно е..

В България не само чакащите трансплантация, но и всички обикновени хора реално НЯМАТ достъп до здравеопазване! Това е! В България всичко е бизнес вече. Имаме някаква здравна каса, в която не ни питат дали искаме да внасяме пари, политиците изпразват периодично тази здравна каса - защо никой не пита къде са 2 милиарда лева взети от правителството на Бойко Борисов и министър Симеон Дянков? Пеем рап и пишем анонимно по форумите. А колко хора умряха, защото за тях парите все не стигат? 8 милиона бяха готови да опростят - колко трансплантации щяха да се платят с тези пари и млади хора да могат да продължат да живеят? 60 милиона опростиха на Домуса, всички мълчите и се криете зад полите на майките си и жените си вкъщи. За 60 милиона колко трансплантации? Колко деца, които просят в момента левче, щяха да получат качествена медицинска помощ? И това продължава всеки ден и мълчим като роби в собствената си държава. После ходим да бием лекари и медицински сестри - където средната им възраст е над 55 години и до 10 години България остава без тях. Така и не разбрахте, че от лекарите тези, които ламтят за големите пари и се уреждат със заплати по 60 хиляди на месец, са хора, които реално не се занимават с медицина. Но е най-лесно да обвиним лекарите и сестрите, пък е лесно и да им посегнем. Ама да сме истински мъже и да поискаме обяснение от политиците, които ни смъкнаха по десет кожи от гърба - А, не, забрави, най-големите мъже сме вкъщи, салатата, ракийката, жената да прислугва вкъщи и всичко е точно!

Когато умре някой близък и тогава разбирате какво представлява държавата.

И без това е бил обречен. Тая болест не се лекува, най-много да му удължат живота средно с 5 години.

Да, нека всеки си каже, кога последно е отишъл на лекар и е бил прегледан обстойно, било му е обърнато внимание? Случвало ли ви се е някога лекар сам да ви каже : Нека ви изпратя на изследвания, нека ви изпратя на специалист? - без да ви се налага да просите направления сами? Случвало ли ви се е поне един път специалист да ви каже, че иска консултация с колега и да ви изпрати сам на своя воля на друг специалист? Говорим за трансплантации, но истината е, че нито един българин не може да получи медицинска помощ - защото системата, която създадоха нашите политици не работи!

"...чуждестранните клиники в ЕС са отказвали да го приемат заради изтекло споразумение между страната и организацията "Евротрансплант"... ... Министерството твърди, че е направило всичко възможно да го спаси." НЯКОЙ от министерството е за СЪД. Не може ЖИВОТЪТ на хората ДА ЗАВИСИ ОТ ПИШМАН ЧИНОВНИЦИ.

око за око, зъб за зъб .

Искрени съболезнования към близките на Адриан, за тежките моменти които са преживели. Не мога обаче да се съглася, че повечето от "управляващите и лекарите правят всичко за пари". Според мен НЕ е вярно! В тази връзка бих задал контравъпрос - да не би в Западна Европа и САЩ трансплантациите да са безплатни или там лекарите и политиците работят само за чест и слава, без да получават заплати? Според мен обективната ситуация е, че всяка гилдия (професия) си има "черни овце", НО не смятам че това са "повечето" в която и да било област. По същата мисловна матрица утре някой ще се "изцепи" - "ами те всички журналисти са поръчкови; всички таксиметрови шофьори са мошеници; всички лекари са измет и т.н". Това за мен НЕ е обективно. Смятам, че всяка грешка и провинение са допуснати от конкретни лица с точни имена и длъжности, които е редно да поемат съответната отговорност. Който е за Правдата да излезе и да ги посочи поименно. Иначе е много лесно да се говори "на ангро", ама утре и твоята професия може да бъде несправедливо оплюта и обругана, което е нередно и неразумно. Това беше краткият ми коментар по тази статия.

Мислех да напиша каквоото мисля за родния рап, но това момче сложи в джоба си всички псевдо изпълнители, ала Дриско. Тъжно е, че при над 600 души, които всяка година загиват по пътищата, се налага изобщо да има листа на чакащи.

Ми не е лъжа, че правят всичко за пари! Тя системата е такава - властта направи лечебните заведения търговски дружества, а лекарите, за да отворят частен кабинет, са задължени да се регитрират като търговци, по търговския закон. Плащаш си осигуровки - отиваш на преглед при личния лекар - кихаш 3 леФФФчета. Всеки път - дори и за вторичен преглед. Една нищо и никаква манипулация струва стотачки. Нали съм уж осигурен, бе , джанъм?! Защо навсякъде ме дерат като за последно за пари?! Защо ли?! Ами защото държавата е бедна - ограбена, окрадена от върволиците управляващи и сателитните им фирми и фирмички, които се изредиха на наш гръб да трупат имане, докато са на власт! А децата умират, защото шибаните "детски фондове за лечение" не им отпускат пари да ги лекуват! Обаче ДУПЕтатите си гласуват увеличения на заплатите при всяко мръдване на цените нагоре - щото хилядарки заплати са им малко!!! Кучета я яли тази държава, в която алчността на властимащите погазва най-ценното - здравето на човешкия ресурс на страната и нейното бъдеще - децата!

За съжаление всички, които да на бюджетна заплата не носят персонална отговорност по закон. Не можем да разчитаме и на оставки, защото думата морал за тях няма съдържание, примерът с Валери Симеонов.

Забравяш обаче какво е съотношението доходи - цена на лечението в западните страни и у нас! В пъти се различава

С песнички не става, куршуми трябват срещу мафията на власт....

Приемете моите съболезнования!

Генцоид е това, срещу собствения си народ! Вече не става въпрос за синьо срещу червено, запомнете! Става въпрос за властта срещу Народа!!!

В другите даржави да не би да не умират?? Да си чувал за смирение?

Чакащият органи, постоянно се моли за смъртта на друг, който да му осигури живот. Трансплантациите са причина за десетки хиляди убийства всяка година, за да задоволят тези с пари и тези, които са събрали пари, за да бъде изкормен някой човек някъде по света за целта.

че не си бил по на запад от Калотина. Проблемът на българската система на здравеопазване е, че е ПРЕКАЛЕНО ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ, независимо кой плаща, колко плаща и въобще плаща ли. На лекарите е вменено, че ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕГЛЕДАНИ ВЕДНАГА, АКО МОЖЕ ВЧЕРА. Никъде няма такъв филм. Получаваш точно толкова, за което си внесъл осигуровки. ЗА 16 -20

та.....за толкова пори получаваш дори повече, отколкото си платил. Не си доволен ..................има решение - доброволни фондове колкото искаш. Във всяко лечебно заведение ще те посрещнат като принц, когато разберат, че не си по здравна каса. Така че, вместо да мрънкаш и да обвиняваш всички, освен себе си, запрятай си ръкавите, работи повече и си направи осигуровки, които ще ти осигурят добро здравно обслужване.

Иииии......не забравяй, че всички ключови позиции, като директори на здравни каси, директори на болници се спускат с парашути от управляващите.

Супер е парчето, браво!

В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА ИМА ЕДИН ЛАФ... БЕДЕН ЛИ СИ ДЯДО ПОПЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ ДА ВИ.... НЕ САМО ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, А И ЗА ВСИЧКО ДРУГО КОЕТО СЕ СЕТИТЕ Е ПОКВАРЕНОО ОТ ГАДНИТЕ ИЗРОДИ НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ ВСИЧКО СЕ ВИЖДА ИЗРОДИ И ГОСПОД ТАКА ЩЕ НАПРАВИ ЧЕ ВСИЧКИ ГАДОСТИ КОИТО СТЕ НАПРАВУЛИ ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ НА НАЙ МИЛОТО :ДЕЦАТА ВИ, ДАЖЕ НЕЗНАМ КАК ВИ Е ДАРИЛ С ДЕЦА ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ, ИЗРОДИ ГАДНИ....

Това е реалността в Бългатия.

Това е най-краткото, но пък най-точното обяснение защо бият лекарите и защо още трябва да ги бият. Обяснява и защо трябва да се бият и политиците в България или поне периодично да им устройват по един Народен съд за да се балансират масовите престъпления срещу човечеството извършвани от нашите политици срещу българския народ!

Не ни пука , за хората, ама пак гласувате за нас, балъци ! Важното е да крадем пари по европроекти с нашите верни другари-шиши,златев,домуса.Затова сме във властта !

КАЛАШНИК ЗА ВАС....

С КЕФ ЩЕ ВИ НАДУПЧА!!!

Теодора Захариева... Помните ли я? Беше болна от рак, но с лечение болестта й беше обратима. На протест пред Министерски съвет срещу решението на правителството да спре вноса и доставката на медикаменти срещу рак махна перуката си и обяви гладна стачка. След това успя да осъди държавата в Страбург и беше обезщетена. За съжаление, това не помогна. Заради временният отказ на държавата да внася и доставя лекарството й, болестта се превърна от обратима в необратима. Почина през 2012 г. Т.е. държавата я обрече на смърт. Тогава не беше виновен ГЕРБ, на власт все още беше Сакскобурготски, след това дойде Станишев, но нищо не се промени. Т.е., без значение кое правителство е, всички са прецакани, защото на никой политик не му дреме за народа.

Точно така е. Всичко се прави единствено и само за пари.

С опростените на мюфтийството 8 милиона КОЛКО трансплантации ще се извършат !! Задача за дебили !

Мирослав Илич дойде от Сърбия за концерт парите които отиват за болните деца а Бойко какво дари на болниците и неговата партия Гроб.

Майка ми е здравен работник (медицинска сестра) с 40 години трудов стаж, сега пенсионерка. Личната лекарка доктор В.Т. от София го знае този факт много добре! Знае също така, че поне здравните работници в тази бананова държавица са освободени от потребителска такса като пациенти! Обаче това не и пречи всеки път, когато майка ми отиде при нея, да НЕ пропусне да си поиска шибаните 3 левчета!!! Никаква колегиалност и етика - жената си иска парите! Сякаш ще обеднее, ако днес пропусне да прибере още 3 лева от пациент - поставен по обективни причини в позицията на пациент! Айде сега тези, дето цъкат минусчета, да ми кажат, че твърдението: "ЗА ПАРИ" не е вярно!

"най-много" Малко ли е бе куха лейко. Да ти кажат, че ще умреш след месец, но има начин да живееш 5 години. И лекарите са същите, тотална липса на емпатия.

Само да вметна, че "ние сме си избирали тази власт" си е чиста проба спекула. Когато избираш от предварително подбрани индивиди, ти реално не избираш, а е избрал някой друг. А ако не желаеш да участваш в избирането им, пак си прецакан "защото нямаш право да си недоволен, след като не си гласувал". А от един народ могат да се пръкнат и дебили и свестни хора. Въпросът е кой даде власт на дебилите?

дари! Мизерия.

Рап-парчето ми хареса. Докосващо е. Това е голата истина. R.I.P.