Братът на недочакалия трансплантация Адриан с гневен рап срещу властта (видео)

Според Алберт Петков повечето от управляващите и лекарите правят всичко за пари

Обратно в новината

Коментари - Братът на недочакалия трансплантация Адриан с гневен рап срещу властта (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Молете се! Друго не ви остана.

Белодробната трансплантация не е лесна работа и успеваемостта при извършването й не е висока.Не бива да я бъркаме с други трансплантации/бъбречната и чернодробната,примерно/.

Ами ПАРИТЕ, са новият бог! На него се кланят политиците и техните поддръжници. Нещата като човечност, морал, съчувствие и други християнски добродетели, останаха някъде назад в миналото.

Питали ли сте се как и защо бойко от пожарникар и пазач на сикаджойските коли стана генерал,главен секретар и министър председател....Разбира се отговора е елементарен.Генерал Гоцев го избира поради харизмата му и го вкарва в голямата политика, като един зависим и послушен ,страхливец и некадърник който да омайва стадото по телевизията с глупостта и простотията си.Братята маргини му купуват генералска титла, за да стане главен секретар и да подсигурява каналите им за наркотици.Веднъж станал главсек и вклинил се дълбоко в структурите на властта, скока към оремиерското кресло е прекалено лесен.Откакто са във властта, герб предлагат и приемат преди всичко лобистки закони, обслужващи интереса най вече на олигарсите пеевски,златев,домусчиев.Как живее народа, какво яде, какво е здравеопазването,армията и образованието не е на дневен ред вече над 10 г.Само се говорят празни приказки и реално няма НИКАКВО подобрение в тези сектори. За 10 г. управление, герб доведе до мизерия северозапада,изведе България на 1 во място по бедност в ЕС,първо място по смъртност,1во място по неграмотност и разбира се ндо ай-малка , направо смешна армия, която едва събира машини за мизерния военен парад.

Аз пък мисля друго....защо си мискиш,че твоята истина е вярна. Аз мисля,че тези преди Бойко фалираха държавата и сега си носим последствията...Ха сега да видим коя истина е вярна...

Аз пък мисля друго.... Бойко и ГЕРБ, ликвидираха държавата и много години след тях си носим последствията. Ха сега да видим коя истина е вярна!

Всички след 10-ти се престараха да крадат. А фалирането на държавата и държавността е следствие на този "мироглед" на всеки българин, влезнал във властта.

Рап-парчето ми хареса. Докосващо е. Това е голата истина. R.I.P.

Майка ми е здравен работник (медицинска сестра) с 40 години трудов стаж, сега пенсионерка. Личната лекарка доктор В.Т. от София го знае този факт много добре! Знае също така, че поне здравните работници в тази бананова държавица са освободени от потребителска такса като пациенти! Обаче това не и пречи всеки път, когато майка ми отиде при нея, да НЕ пропусне да си поиска шибаните 3 левчета!!! Никаква колегиалност и етика - жената си иска парите! Сякаш ще обеднее, ако днес пропусне да прибере още 3 лева от пациент - поставен по обективни причини в позицията на пациент! Айде сега тези, дето цъкат минусчета, да ми кажат, че твърдението: "ЗА ПАРИ" не е вярно!

Аве сиромахо, ти като работиш, за без пари ли работиш...

Въпросната докторка прибира всеки Божи ден не по малко от 150 лева само от потребителски такси - башка заплатата , формулирана от здравната каса за обслужването на поне 2000 пациенти. Те не ходят всеки ден при нея, аз например понякога не ходя по половин година и повече, но тя си взима парите всеки месец от здравната каса, за това, че се водя неин пациент. Отгоре върхуи заплатата и се трупат потребителските такси, за които НЕМА касови бележки. Майка ми за 40- години трудов стаж получава от банановата държавица 2270 лева пенсия. Те само за лекарства трудно и стигат. Ако не съм аз да и осигури топлина през зимата, храна, грижи - не знам как тази възрастна жена би оцеляла. И не е само тя - такава е съдбата на хиляди български пенсионери. Обаче докторката и прибира трите левчета.

Това 2270 да се чете 270 (двеста и седемдесет). Толкова се възмутих на човешкото нахалство и наглост, че съм чукнал още една двойка не на място!

Мирослав Илич дойде от Сърбия за концерт парите които отиват за болните деца а Бойко какво дари на болниците и неговата партия Гроб.

дари! Мизерия.

Дари това, което баба ти Курнелия дари....

С опростените на мюфтийството 8 милиона КОЛКО трансплантации ще се извършат !! Задача за дебили !

Теодора Захариева... Помните ли я? Беше болна от рак, но с лечение болестта й беше обратима. На протест пред Министерски съвет срещу решението на правителството да спре вноса и доставката на медикаменти срещу рак махна перуката си и обяви гладна стачка. След това успя да осъди държавата в Страбург и беше обезщетена. За съжаление, това не помогна. Заради временният отказ на държавата да внася и доставя лекарството й, болестта се превърна от обратима в необратима. Почина през 2012 г. Т.е. държавата я обрече на смърт. Тогава не беше виновен ГЕРБ, на власт все още беше Сакскобурготски, след това дойде Станишев, но нищо не се промени. Т.е., без значение кое правителство е, всички са прецакани, защото на никой политик не му дреме за народа.

Точно така е. Всичко се прави единствено и само за пари.

Не ни пука , за хората, ама пак гласувате за нас, балъци ! Важното е да крадем пари по европроекти с нашите верни другари-шиши,златев,домуса.Затова сме във властта !

КАЛАШНИК ЗА ВАС....

С КЕФ ЩЕ ВИ НАДУПЧА!!!

Това е най-краткото, но пък най-точното обяснение защо бият лекарите и защо още трябва да ги бият. Обяснява и защо трябва да се бият и политиците в България или поне периодично да им устройват по един Народен съд за да се балансират масовите престъпления срещу човечеството извършвани от нашите политици срещу българския народ!

Това е реалността в Бългатия.

В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА ИМА ЕДИН ЛАФ... БЕДЕН ЛИ СИ ДЯДО ПОПЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ ДА ВИ.... НЕ САМО ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, А И ЗА ВСИЧКО ДРУГО КОЕТО СЕ СЕТИТЕ Е ПОКВАРЕНОО ОТ ГАДНИТЕ ИЗРОДИ НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ ВСИЧКО СЕ ВИЖДА ИЗРОДИ И ГОСПОД ТАКА ЩЕ НАПРАВИ ЧЕ ВСИЧКИ ГАДОСТИ КОИТО СТЕ НАПРАВУЛИ ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ НА НАЙ МИЛОТО :ДЕЦАТА ВИ, ДАЖЕ НЕЗНАМ КАК ВИ Е ДАРИЛ С ДЕЦА ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ, ИЗРОДИ ГАДНИ....

Супер е парчето, браво!

Чакащият органи, постоянно се моли за смъртта на друг, който да му осигури живот. Трансплантациите са причина за десетки хиляди убийства всяка година, за да задоволят тези с пари и тези, които са събрали пари, за да бъде изкормен някой човек някъде по света за целта.

Не е необходимо да умира някой, за да се вземе бъбрек или част от белия дроб - трансплантациите са най-често между реципиент и донор, които са от едно и също семейство. Така че "логиката" ви е много грешна.

Генцоид е това, срещу собствения си народ! Вече не става въпрос за синьо срещу червено, запомнете! Става въпрос за властта срещу Народа!!!

Приемете моите съболезнования!

С песнички не става, куршуми трябват срещу мафията на власт....

Ми не е лъжа, че правят всичко за пари! Тя системата е такава - властта направи лечебните заведения търговски дружества, а лекарите, за да отворят частен кабинет, са задължени да се регитрират като търговци, по търговския закон. Плащаш си осигуровки - отиваш на преглед при личния лекар - кихаш 3 леФФФчета. Всеки път - дори и за вторичен преглед. Една нищо и никаква манипулация струва стотачки. Нали съм уж осигурен, бе , джанъм?! Защо навсякъде ме дерат като за последно за пари?! Защо ли?! Ами защото държавата е бедна - ограбена, окрадена от върволиците управляващи и сателитните им фирми и фирмички, които се изредиха на наш гръб да трупат имане, докато са на власт! А децата умират, защото шибаните "детски фондове за лечение" не им отпускат пари да ги лекуват! Обаче ДУПЕтатите си гласуват увеличения на заплатите при всяко мръдване на цените нагоре - щото хилядарки заплати са им малко!!! Кучета я яли тази държава, в която алчността на властимащите погазва най-ценното - здравето на човешкия ресурс на страната и нейното бъдеще - децата!

Мислех да напиша каквоото мисля за родния рап, но това момче сложи в джоба си всички псевдо изпълнители, ала Дриско. Тъжно е, че при над 600 души, които всяка година загиват по пътищата, се налага изобщо да има листа на чакащи.

Искрени съболезнования към близките на Адриан, за тежките моменти които са преживели. Не мога обаче да се съглася, че повечето от "управляващите и лекарите правят всичко за пари". Според мен НЕ е вярно! В тази връзка бих задал контравъпрос - да не би в Западна Европа и САЩ трансплантациите да са безплатни или там лекарите и политиците работят само за чест и слава, без да получават заплати? Според мен обективната ситуация е, че всяка гилдия (професия) си има "черни овце", НО не смятам че това са "повечето" в която и да било област. По същата мисловна матрица утре някой ще се "изцепи" - "ами те всички журналисти са поръчкови; всички таксиметрови шофьори са мошеници; всички лекари са измет и т.н". Това за мен НЕ е обективно. Смятам, че всяка грешка и провинение са допуснати от конкретни лица с точни имена и длъжности, които е редно да поемат съответната отговорност. Който е за Правдата да излезе и да ги посочи поименно. Иначе е много лесно да се говори "на ангро", ама утре и твоята професия може да бъде несправедливо оплюта и обругана, което е нередно и неразумно. Това беше краткият ми коментар по тази статия.

За съжаление всички, които да на бюджетна заплата не носят персонална отговорност по закон. Не можем да разчитаме и на оставки, защото думата морал за тях няма съдържание, примерът с Валери Симеонов.

Забравяш обаче какво е съотношението доходи - цена на лечението в западните страни и у нас! В пъти се различава

Иииии......не забравяй, че всички ключови позиции, като директори на здравни каси, директори на болници се спускат с парашути от управляващите.

око за око, зъб за зъб .

"...чуждестранните клиники в ЕС са отказвали да го приемат заради изтекло споразумение между страната и организацията "Евротрансплант"... ... Министерството твърди, че е направило всичко възможно да го спаси." НЯКОЙ от министерството е за СЪД. Не може ЖИВОТЪТ на хората ДА ЗАВИСИ ОТ ПИШМАН ЧИНОВНИЦИ.

И без това е бил обречен. Тая болест не се лекува, най-много да му удължат живота средно с 5 години.

"най-много" Малко ли е бе куха лейко. Да ти кажат, че ще умреш след месец, но има начин да живееш 5 години. И лекарите са същите, тотална липса на емпатия.

'Абиш кислородо, овцо недоклецана.

Когато умре някой близък и тогава разбирате какво представлява държавата.

В другите даржави да не би да не умират?? Да си чувал за смирение?

В България не само чакащите трансплантация, но и всички обикновени хора реално НЯМАТ достъп до здравеопазване! Това е! В България всичко е бизнес вече. Имаме някаква здравна каса, в която не ни питат дали искаме да внасяме пари, политиците изпразват периодично тази здравна каса - защо никой не пита къде са 2 милиарда лева взети от правителството на Бойко Борисов и министър Симеон Дянков? Пеем рап и пишем анонимно по форумите. А колко хора умряха, защото за тях парите все не стигат? 8 милиона бяха готови да опростят - колко трансплантации щяха да се платят с тези пари и млади хора да могат да продължат да живеят? 60 милиона опростиха на Домуса, всички мълчите и се криете зад полите на майките си и жените си вкъщи. За 60 милиона колко трансплантации? Колко деца, които просят в момента левче, щяха да получат качествена медицинска помощ? И това продължава всеки ден и мълчим като роби в собствената си държава. После ходим да бием лекари и медицински сестри - където средната им възраст е над 55 години и до 10 години България остава без тях. Така и не разбрахте, че от лекарите тези, които ламтят за големите пари и се уреждат със заплати по 60 хиляди на месец, са хора, които реално не се занимават с медицина. Но е най-лесно да обвиним лекарите и сестрите, пък е лесно и да им посегнем. Ама да сме истински мъже и да поискаме обяснение от политиците, които ни смъкнаха по десет кожи от гърба - А, не, забрави, най-големите мъже сме вкъщи, салатата, ракийката, жената да прислугва вкъщи и всичко е точно!

Да, нека всеки си каже, кога последно е отишъл на лекар и е бил прегледан обстойно, било му е обърнато внимание? Случвало ли ви се е някога лекар сам да ви каже : Нека ви изпратя на изследвания, нека ви изпратя на специалист? - без да ви се налага да просите направления сами? Случвало ли ви се е поне един път специалист да ви каже, че иска консултация с колега и да ви изпрати сам на своя воля на друг специалист? Говорим за трансплантации, но истината е, че нито един българин не може да получи медицинска помощ - защото системата, която създадоха нашите политици не работи!

че не си бил по на запад от Калотина. Проблемът на българската система на здравеопазване е, че е ПРЕКАЛЕНО ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ, независимо кой плаща, колко плаща и въобще плаща ли. На лекарите е вменено, че ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕГЛЕДАНИ ВЕДНАГА, АКО МОЖЕ ВЧЕРА. Никъде няма такъв филм. Получаваш точно толкова, за което си внесъл осигуровки. ЗА 16 -20

та.....за толкова пори получаваш дори повече, отколкото си платил. Не си доволен ..................има решение - доброволни фондове колкото искаш. Във всяко лечебно заведение ще те посрещнат като принц, когато разберат, че не си по здравна каса. Така че, вместо да мрънкаш и да обвиняваш всички, освен себе си, запрятай си ръкавите, работи повече и си направи осигуровки, които ще ти осигурят добро здравно обслужване.

Момчето не е имало късмет..Бог да го прости- Но неговите близки едва ли са далеч от истината за "здравеопазването" на българите...Ужасно е..

Ако тази операция трябваше да се извърши на този от Банкя нямаше да има проблем.

Дни преди да получи шанш са живот нещата можело да потръгнат. Ми то все така става.

Жалко за момчето и ми е трудно да си представя живота на един толкова болен човек, който всеки ден чака някой да умре. Всички ние си пожелаваме живот и здраве, а той нечия смърт. Това няма нищо общо с парите. Ценностите му са обърнати.

в щатите плащаш некви си 100-200 хиляди долара и веднага некой мучачо изчезва, а органът идва

И с какво е по-ценен този, болния от мунчото?!

как с какво, с парите си !

Ти в Щатите бил ли си или това го чу на пазара.

....чета някой от коментарите и не вярвам че са написани от Хора.....а просто герберски тролове за които тази ситуация е просто нормална...да горите в Ада гер българоубиици.

като кълнеш какво постигаш? Стар си, а не знаш, че който граб копае първи пада в него. И не, тези, които да написали истината не са тролове, още по-малко на герб. Просто хора, които са реалисти и образовани. За разлика от теб. Желая ти здраве и да си преосмислиш поведението!

Всичко възможно ?1 Толкова ли си можете ? Определено не си заслужавате.

Може би се очаква от управляващите да забранят тежките болести, вкл. муковисцидозата?! Навсякъде по света се умира от болести, независимо от здравната система и независимо от управляващите. И навсякъде по света лекарите работят за пари. Само че, за разлика от България - за много пари. Защо никой не се замисли колко хора умряха в Туция, в Израел, в Сърбия, в Италия и то след като платиха огромни суми? Пари, които всички ние събирахме. Понякога за безнадеждни случаи. Един болен разболява трима здрави. Мисля, че конкретният случай е такъв.

е здравето, така че нормално е то да струва много пари, всъщност парите затова са измислени, за да може ограничените блага да се разпределят що годе равномерно, съболезнования за младежа, но такъв е животът, не може да се промени

Мутроландия отдавна не е държава!! Има няма 30 години...

Всеки си трае и не го еня затова, че много хора имат нужда от масова подкрепа на улицата за да се промени нещо. Всеки в страх за утрешния ден си мисли дано на мен да не се случи......и.....мълчанието на агнетата продължава. Жълтите стотинки заплатите на работещите хора не стигат, когато си здрав, камо ли ако се наложи на зъболекар да отидеш. Всичко толкова много поскъпна и е такава химия, но е съобразено с европейските директиви, а приходите .....жалко за моето, само на 29. Нищо не правим, защото ни е страх от водна струя, от гумени патрони, от полицейски палки..а полицията в такива случаи работи за властта.......така ще е защото ни е страх.