Не одобриха наследник на Божидар Димитров в НИМ

Конкурсът за заемане на длъжността "директор" на Националния исторически музей (НИМ) приключи без класиране, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Обратно в новината

Коментари - Не одобриха наследник на Божидар Димитров в НИМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..колкото и нескромно да звучи, той (НИМ) е мой", заяви той. Е, само заради това изказване заслужава да изпадне в пълно забвение. Откога държавните музеи са нечии? И какво означава това??? Нека се замислим...

Ако Бонева не е от ГЕРБ,значи не е подходяща. Такива постове са само за наши хора.

Наистина имало много комплексари у нас както и такива повтарящи заучени фрази. Сигурно Божидар не е ангел / а вие писачите такива ли сте ? /, но и направи много за България и българщината ! Спрете се за малко с плюнките , то за това в ада около Бг казана няма дявол ! Или като героя на Алеко "всичките са маскари бай Иречек" - ако смятате така , то вие къде сте ?

Никой не направил толкова да отблъсне българите в Македония, там и в Сърбия му се кефят , щото все едно излиза от македонистки филм за българите -отвратителен , подмолен , свързан със службите и тъмни игри освинен и примитивен български чиновник в контраст с героичните македонски борци. В България освен че продължи делото по масово създаване на исторически неграмотници , унищожи и съсипа доста паметници с мегаломанските си фантазии и узакони всички иманярски кражби.

Айде сега , Божу кога се е занимавал с музйна дейност , той като и директор на музея се занимаваше основно с мътни ченгесарски игри за крадени вещи , опити за легализиране на крадени вещи, легализиране и експертиза на колекции на иманяри, производство на мощи, фалшификации, освещаване на отровни води, преправяне, измисляне и унищожаване и дострояване на паметници и превръщането им неавтентичен дисниленд , тиражиране и повтаряне на лъжи , популизъм и пропаганда, обявяване на басове, забъркване и потушаване на дипломатически и вътрешни скандали . Това не е музейно дело, а от самодейност от репертоара на бившето ДС.

Кукуригууу!Божооо!

За директор на НИМ предлагам лицето Делян Славчев Пеевски.

Няма да е лесно на наследника. Ще трябва да почне с инвентаризация , ако не иска да лежи вместо Божа. Само за инвентаризация и експертизи и търсене няма да му стигне мандата. .При една инвентаризация , ако намери и половината експонати на мястото си , пак ще е много. И инвентарни книги липсват. Никва отчетност . Божа затова напира до гроб. Щото от умрял няма кво да търси следствието, пък и жив Божа не помни вече всички далавери, липси , премествания , раздавания и потулвания, всичко на юруш и без отчтет и документи.

яяяяя, Митьо Гестапото не си е пробутал милиционеркат. Глътка въздух за колекционерите в Българиая!!!!!!!

Storen

Стария контингент на държавна сигурност се топи. Децата им са глезени, алчни и нелоялни към кукловодите (старшия състав на ДС). А и самите кукловоди вече са загубили интерес към държавата. За тях България е вече разградена нива (или в най-добрия случай мръсен кокошарник). Гледат да влачат в чужбина де що могат да откраднат. Кой ти ще се интересува от националното съзнание на българите.

Сигурно не е ДС затова.

Божидар Димитров е единственият в България, който не трябва да се страхува от младоци!

Е как ще намерят заместник на "незаменимия" Димитров.Човека е сервилен към управляващите и най-вече към мутрата Борисов . Егати държавата.

Думата се състои от две отделни части на речта. Може би затова? Не е лесно да стърчиш сам сред хули. Благодаря за отделеното научно внимание.

DGD

трябва велик фалшификатор за тази позиция: фалшива държава фалшива история фалшива култура фалшиви музеи ....

и да е избранник на дарjaвnа сигурнст

оставете го тогава пожизнен директор на НИМ и да се реши проблема един път за винаги! Кви конкурси кви пет лева професорът е незаменим!

E KAK наследник. Той може да си работи до 80 .. 90 ..100 , докато е жив, така е навсякъде.

Чо-голям професионалист от Божидар до сега не сме имали.Да е жив и здрав още дълги години.

НИМ трябва да стане музей. Божата не беше музеен работник , а неуспешно ченге И доносник, музеят стана хранилище и център на ченгесарски тайни и далавери и беше не национална институция пропагандна машина на самообявилия се за институция крадец , мафиотска патерица , доносник и некадърен и злобен простак -популист.

jingiby

"Проучих другата кандидатка - проф. Вера Бонева. Оказа се, че няма музеен опит. Разбрах, че тя ще катастрофира НИМ, а няма какво да се лъжем - колкото и нескромно да звучи, той е мой", заяви Димитров. Няма и опита на Димитров като агент на ДС, член на Висшия съвет на БСП, министър на ГЕРБ и чалга-историк 1 на България...

У празните ви глави все десе-то бръмчи. Не във всичко съм съгласен с г-н БД но той е епоха за този музей,па и нашата историческа наука. Уважавайки него ,уважавате и себе си.Стига дребнави заяждания .България е само една ,каквато да е била властта. А иначе, експозицията в Бояна се нуждае от нова енергия.