Уикилийкс: Путин заплашил Борисов за АЕЦ ”Белене”

Ако няма напредък в придвижването на руските енергийни проекти, българите "рискуват да останат на студено през зимата". Това е казал руският премиер Владимир Путин неофициално на Бойко Борисов извън протокола на срещата на високо равнище в Гданск на 1 септември 2009 г.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс: Путин заплашил Борисов за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ся, като са ядосат приятилите ни от Ю Съ А и жа бомбардират Путин. И жа улучат нас. Приятелски огин.

Преди няколко години Путин, още като президент заяви, че Русия ще превземе света посредством тръби с голям диаметър. Познай какво ще тече по тях. За сега успя да превземе България :) Както и предишните опити за световно господство и този път всичко ще завърши с катастрофа за Русия. Те са царе на катастрофите :)

завода в Таганрог произвежда газови тръби по 10 км на денонощие!

С една дума, дилемата е, от кого да сме зависими - от Русия ("Газпром") или от САЩ (Westinghouse). Какъвто и да е изборът, все е грешен.

И как ще си "зависим", ако си независим от янките?! С руснаците имаме общ интерес, щото сме една територия и каквото е добре за тях е добре и за нас. А янките имат интерес от нас щото сме им изтривалка в борбата им с руснаците. Щото сме достатъчно далеч от тях и сме удобен барутен погреб. Какъв е нашият интерес да сме изтривалка на янките?

В коя география го прочете това, че с руснаците имаме една територия?

Гадните хамериканци са виновни за всичко. После идват Иван Костов, Евреите и Бойко Борисов. Руснаците ги обичам, но не се сещам точно защо.

ББ побързал да се оплаче на опекуните си от САЩ...Явно от неговите писания е и какво е "казал" Путин в неформален разговор извън срещата. Като се знае в момента какви "шменти капели" приказва ББ наляво и надясно му е простено...интелект на ниво детска градина и не е виновен човека.

И ти, както твоя ментор Станишев разбираш от гарги...

Все пак дори и според вас разбирам от нещо, което немога да кажа за вас..А какво общо има Станишев в цялата ви глупост????

Страх от Русия! То си е за страх-силна държава, енергийно богата, много обичана! А Путин е Човек! Язък за нашите и чужди противници на АЕЦ Белене и старите ни ядрени централи! Язък, че някой не виждат мощта на Русия и Китай! Жалко за СДС- не си седнаха на сътворенията...

пак се опитват да плашат гаргите

Да не забравя, че скоро ще му трябва и още един глас на България за едно членство........ Ако имаше нормално мислене офицерчето от "Лубянка", щеше да се сети дори без пари да ни я построи.

Разликата между вожда Костов и Вожда Борисов е че ако това беше казано на единия, щеше да удари майна на Путин, а другия, като му го казаха се насра от страх...

Христо Фотев Балада за България България във тихата дъга над жълтите поля с червени макове, България във моята тъга зад тъмните стъкла на всички влакове. България по тъмните бразди на всяка равнина. България във светлите гърди на моята жена. България по тъмните крила на птиците, от зимата прокудени. България по светлите чела на всички пеещи и всички влюбени. По всички, всички стародавни пътища България.

Защо не ми публикувате коментариите. Много са интересни! Стигнах до извод , че сме 100 % зависими от Русия , защото 20 години не правим нищо за да станем независими! И второ, че макар и зависими , можем относително лесно да заместим руските доставки с такива от международния пазар!

Ако не направим Белене, няма да ни продават гориво и резервни части за Козлодwx! Това пък кой ти го каза? Сам ли го роди, докато заспиваше снощи? Не сме имали мазут, щото някой искал да ни докаже, че не можем без неговата газ!!! С тая велика мисъл много ме обърка, не знам как да я коментирам. П.С. И не се подписвай повече "инженер" . Ние , инженерите, не разсъждаваме примитивно... по принцип...

Наивник, ако си инженер си наивник! Изглежда паметта ти е къса! Не си ли спомняш колко се разваляше АЕЦ Козлодуй, когато управляваха сините, а ако си забравил пък как миналата година се извърши един показен и фантастичен ремонт в АЕЦ Козлодуй. Или пък сагата с МИГ 29 и резервните части за него. Ако сме за демокрация , цивилизация , евроантлантическите ценности , прогрес , Европа и България, трябва да държим сметка, че е възможно да имаме проблеми в АЕЦ Козлодуй и трябва да сме подготвени за най - лошото. А ако нямаме проблеми още по - добре. Очаквам , че ти като истински гений , ще ни обясниш, защо нямахме мазут, след като Русия се беше заканила няколко пъти, че ще спре газа на Украйна.

Можем ли без Белене? Белене не ни трябва. Без АЕЦ Белене ще сме по - добре! Въпросът е можем ли без Козлодуй ? Щото като не ни дават , гориво и резервни части, ще се принудим да затворим централата. Е това ще ни докара загуби! Но няма да стоим на тъмно. Имаме 25 милиарда киловатчаса от топлоелектрически централи. 4 милиарда от ВЕИ и като пуснем студеният резерв ТЕЦ ВАРНА , ще имаме достаъчно , та даже бихме могли пак да изнасяме! Ами ако ни спрат нефта. Продават ни го на пазарно цени и не плащат никакъв данък печалба , били на загуба. Нищо няма да загубим, ами ще внасяме на същите цени! Ами ако ни спрат газа. Е имаме някакви мизерни количества местно производство и ще внасяме на първо време през Гърция, а после и през Румъния! За определен период (една, две, максимум три години ще имаме трудности). Извод ние сме зависими от Русия, защото не правим нищо за да бъдем независими вече 20 години !

"Ние сме зависими от Русия, защото не правим нищо за да бъдем независими вече 20 години ! " Това е единственото смислено нещо в трите ти постинга. Другото е смесица от лъжи и полуистини, взаимоизключващи се твърдения, елемнтарни манипулации. Няма да купуваме от Русия, а ще купуваме от международния пазар . Ега ти и тъпотията. Щото нефта УРАЛС да не го купуваме от Тюленово?!? Докарай от Тексас или от Кувейт, стига да е по-евтин! Ако не направим Белене, няма да ни продават гориво и резервни части за Козлодуй! Това пък кой ти го каза? Сам ли го роди, докато заспиваше снощи? Не сме имали мазут, щото някой искал да ни докаже, че не можем без неговата газ!!! С тая велика мисъл много ме обърка, не знам как да я коментирам. П.С. И не се подписвай повече "инженер" . Ние , инженерите, не разсъждаваме примитивно... по принцип...

25 милиарда киловата?????това е 25 милиоана Мегавата АЕЦ Козлодуй произвежда 2 хиляди мегавата, предполагам или не си инженер или просто недоглеждане

"Имаме 25 милиарда киловатчаса от топлоелектрически централи" - Това съм написал. Господине или не можете да четете или не правите разлика между понятията мощност и енергия. Предполагам второто.

Ние сме 100% зависими от Русия в енергийно отношение. Това е факт! Един път ни оставиха на студено. И това е факт. Изводът , който ни се натрапва: без Русия сме за никъде. Това не е верно това е оправдание! Е как не вярно, като сме зависими, ще каже някой! Ами какво сме зависими. Ако ни спрат газа, ще се топлим на първо време на мазут. Руснаците ни продават газа на еквивалентни цен на нефта и мазут може да се купи дори по - евтино. Ние седяхме на студено, защото не си бяхме купили мазут. А не си бяхме купили мазут, защото искаха да ни покажат , че без руски газ не можем!

Пропутята комуноидни русофилистици най-жалко и в повечето случаи доста негратмотно цвилят в хор в защита на чужденец с имперски амбиции, вместо да защитават Българин чийто амбиции са да ни откъсне от мечешката колхозна енергийна прегръдка. Досега, когато Уикилийкс изнасяше информации за американски зулуми, това бе най-уважавания от тях сайт; сега, обаче, когато се разкриват простотиите на путята, изведнъж се оказа че Уикито е манипулирано, защото в бедните им мозъчета не може и да се прокрадне мисълта че имперските амбиции на Русия в никакъв случай не са по-малки от тези на САЩ, просто възможностите им са ограничени, защото са икономически изостанал колхоз, въпреки огромните си природни ресурси, и ще си останат такъв во веки веков!

Абе, умен, като те гледам колко си "негратмотен", просто умирам да взема акъл от тебе !

а ако се построи белене балгарите рискуват да останат и без електричество ако не слушкат путя.

"Борците за демокрация" ти решиха и на тебе проблема, брато. Еон, Евн, Чес, мес... С много електричество си се уредил вече... Всичко стратегическо беше шитнато на "великите демокрации", бивши колониалисти, дето си разпределяха света допреди половин век и нещо само с войни. Е, сега си ни превзеха "доброволно", ама резултатът е същият - национална катастрофа. Разликата е, че от мизерията на първата половина на миналия век родителите ни построиха цяла държава, която беше на всички. А само шепа чужди мекерета си я делнаха и предадоха на "великите сили" на парчета като баница. Овчи народ - да търпи и да мълчи пред всеки боклук - "свой" или чужд. Затова сега сме завряни пак в калта на 20-те на миналия век. Като някаква машина на времето. Жалко, че децата ни няма да разберат никога колко безгрижен и осигурен и спокоен живот сме живяли. Жалко. И, не щеш ли - с ток, за целия регион. Много ни е било "зле", начи.

Не ми беше хрумвало до сега, че е възможно чрез първоначалните емисии на "секретна" информация "някой" да създава доверие в "Уикилийкс", след което да се продължи с излъчване на целенасочено обработена от този "някой" "достойна за доверие" информация в посока политическа и друга интрига и постигане на собствените интереси. Възможно ли е наистина?

Напълно е възможно. По нашенски се нарича активно мероприятие. И се ползва често. За съжаление май ще се окаже така. Но добрата работа изисква да се пуска и точна информация от време на време. Изводът е, че Уикилийкс не може да се възприеме като достоверен източник на информация. А по-скоро по него може да се следи, в коя посока "господарите" искат да насочат общественото мнение. Или какво точно им е изгодно, какви обществени процеси провокират да се случат, какво групово мнение се опитват да оформят. Реалните дисиденти, които разпространяват секретна информация в големи обеми, обикновено са с кратък жизнен цикъл. А в момента сме свидетели на събития, които от гледна точка на секретни служби е абсурд да се случва. Това е предположение, времето ще покаже къде точно е истината.

ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК НАПЪЛНО ЩЕ СЪСИПИ ДЪРЖАВАТА

Тия от Уикилийкс ме убиват - та в този форум се знаят всички тайни на политиката и бизнеса още преди да са станали!

Най-важно е да продължи да защитава интересите на България!

А веднага след срещата, Борисов заяви, че прекрасно се разбира с Путин. Много по-добре отколкото с българската опозиция.

от днес ставам наи-варл фен на беляне и фен на рашан *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На студено никай няма да стои, но много министерски кресла ще истинат.Няма толкова горски полицаи , колкото са цигански каруци, и брадви.Даже тока е по-слаб от гладъ.

Нема проблем /.../. Сите че одим като Овчаров през студена зима в южна америка, докато се реши проблема с гъза. Но тия след нас ще ви кажат сиктир...без визи и ала бала...Честно някак си не вярвам Путин да заплашва държава. Ако Путин е Русия- Русия не е мечка, а змия.Голяма.Китайците предвидливо направиха градове без жители .Кеф ти - се настанявай, кеф ти- умирай. Ама бачкат хората , и мислят .

"алан хуловци "тъпи ус мозъчета не схващатели че ние не сме тъпи и неможете да ни купите с един бб който ще махнем и забравим а помияра посланник дето стего пратили колкото по рано си го приберете толкоз по от полза ще ви е от дядо Иван до г-н Путин все ще е така поклон пред техните герой 1 щото вие разрушихте моята столица ,опитвате се да разрушавате всичко което не е ваше и не искада се продаде но и вас ще погребем щото сме на 1300 лета не като вас има няма 250

абе дядо... до кой клас си ходил на училище?

ЦРУ и резидентите му в България никога няма да разберат простата истина, че българския и руския народ са изключително доброжелателни един към друг. Нас ни мерят със съшия аршин, с който мерят поляци, естонци и унгарци... и се чудят защо сметката им все не излиза. Но като се вижда, не се отказват да ръчкат. Ръчкайте, мамицата ви...

ПРОСТАТА ИСТИНА Е, ЧЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СМЕ ЕДНА КРЪВ РУСНАЦИ И БЪЛГАРИ, ЗНАЯТ, ЧЕ ДЪЛЖИМ МНОГО НА БРАТУШКИТЕ И СИ ГИ ОБИЧАМЕ, ОБАЧЕ НИ МИСЛЯТ ЗА ТЪПИ. МИСЛЯТ НИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЗОМБИТА КАТО СОБСТВЕНАТА ИМ РОДНА УС ТАРГА. Дори американците вече не могат да понасят собствените си правителства с плитките им измишльотичи и политически Томсойеровски номера, тип "Можеш да ми боядисаш оградата и всякаква друга моя мръсна работа, ама ако много ми се помолиш. Щото е мноо голяма чест да ми боядисваш точно ти точно моята ограда". Или "голяма чест е да ми кацаш точно на моя", дет вика по друг начин същото Пешо Американеца. Трябвало да се гордеем, че са ни намамбили янките и даже да се радваме, и саже да си плащаме, щото на нас ни било гот.

Вярно е, че сме една кръв. Но те не го признават, не само политиците. Напротив - искат да се чувстваме вечно задължени, благодарни, преклонени, покровителствани. Да не навлизаме в подробности кой, на кого, колко дължи! Ако аз направя нещо добро на брат ми, трябва ли цял живот да натяквам, да се изтъквам и да искам да ми е благодарен?!

Става въпрос за много по-сериозни и страшни неща, отколкото взаимните симпатии между българския и руския народ. Обсъжда се сделката България! Конкурентните страни са политици и лобисти, играят с много пари, без да се съобразяват с нищо друго.

Николай

Съгласен. В такъв момент ще проличи дали имаме читави държавници и буден народ. Но моята забележка беше свързана с тъжно-смешните ялови напъни на американските укиликсовци да ни манипулират най-дърварски.

стига с тия глупости за братушките. всяка държава си гледа интересите. само ние сме балъците.

Николай

Що ми излизаш с терминология на Дядо Вазов? Кой говори зо братушки?

България и Русия имат общ интерес, щото са в един регион (отделно е общата ни история и всичко в нея, заради което винаги ще сме им благодарни). Ние сме антрето на руснаците, дето янките най-после успяха да си подпъхнат ботуша. И докато не си изтипосат тука ракетите (ПРО-то, че им трябва за непрестанните им дистанцинни войни със света), няма да престанат да ни превръщат от държава в територия. Справят се засега - разорано и преметено е вече тука - сал едни американски бази има на мястото на бившата ни държава, и един кенеф на ЕС-то. И янките, и ЕС-то имат нужда от сервизни помещения. Избраха нас. Уау.

Истината е, че по въпросите за големите енергийни проекти интересите на България и САЩ се разминават много сериозно. Интересите на България изискват да участва активно в голямаа енергийна игра и да се бъде един от главните играчи в енергетиката и разпределението на енергийни ресурси в Европа. Това е напълно постижимо, с оглед на местоположението на страната ни и традициите ни в тази сфера. Това наистина налага да си партнираме с Русия, но това не трябва да ни смущава - същото правят всички суверенни държави в Европа. Ако България си изиграе правилно картите, тя ще бъде в много изгодна стратегическа позиция и ще печели милиарди от това в продължение на десетилетия. Ако не участваме, това просто означава, че други ще заемат мястото ни в играта и ще печелят, а ние ще останем да подсмърчаме отстрани. Любовта на САЩ е малка утеха, когато си на студено и тъмно, и плащаш солено за да внасяш всичките си енергийни ресурси от съседите си. Интересите на САЩ са основно два - да държи България по далеч от Русия, от страх пред "руското влияние" и да отстоява интересите на американските компании у нас и в региона. Подобна позиция изобщо не отчита това дали българите имат ток и газ през зимата - това е без значение за САЩ, на тях няма да им е студено и тъмно. Нито пък САЩ ги интересува дали сме износител, или вносител на ток. Това обаче е важно за НАС.

пи си редовно хапчетата и слушаи "ехото на москва"за какво "разпределение" говориш?ростатом и газпром да не са колхози?? ние ще бадем само една транзитна даржава и нищо няма да разпределяме ,собственоста ще баде сащо на рушняците.сегашните централи нали са руски и какво от това ?тока да не би да е безпластен?

Николай

Вместо да караш хората да вземат хапчена чети и слушай какво ти говорят по-умните и по-знаещите, белким нещо ти влезне в чотората, ама едва ли...

Пътувай, рекламо.

Перфектен коментар! Само бих добавил, че интереса на САЩ изисква енегийният център да бъде Турция. За това те целенасочено бутат Набуко в тази посока. Целта е ЕС да зависи енергийно от Турция. В последствие винаги могат да се изостри религиозно противопоставяне и ЕС да "увисне" неприятно. Този тип противопоставяне в момента е най-често ползван от САЩ по света и често успешно. Стандартно е, разделяй и владей, противопоставяй ги и после ги завладявай. За това САЩ толкова лобира Турция да стане член на ЕС. След това Полша ще заприличат на ЕС като най-добрият им приятел.

НАЙ-НАКРАЯ АЕЦ-ТЕ щЕ НИ ИЗЛЯЗАТ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ????ДРУГО Е КОГАТО СМЕ СЪС САщ И ЗАГЪРБИМ РУСИЯ И ОТ АМЕРИАКА ПОЛУЧАВАМЕ ВСИЧКО. ПЪЛНА ЕВТЕНИЯ???ДАВАЙ БОЙКО??? щЕ НИ ОСТАНАТ ПАРИЧКИ , ОТ ИКОНОМИИТЕ, ЗА ЗАПЛАТКИ И ЕВЕНТУАЛНО ПЕНСИИКИ.

да се готвят за "голям член"рушняците .аец няма да има и ,бургас -александропулис няма да се строи .скоро и руся няма да има така че спете спокоино деца.

И три АЕЦа да построим, пак може да стоим на студено. Едно време като изнасяхме ток, в същото време имаше режим на тока в София 3х3часа, в провинцията спираха тока, когато поискат. И американци, и руснаци, и европейци са се разбрали, и изобщо не им пука за нас. По-важната им цел е да се построи хранилище за ядрени отпадъци в Белене заедно с АЕЦа. И тогава като тръгнат европейските влакове с ядрени отпадъци към БГ, тежко ни, няма да можем да ги спрем. Сега големия проблем в Европа са ядрените отпадъци.

СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ СЪС САЙТОВЕ НА ЦРУ ! Писна ми от американски дупедавци , като агента (по скоро СЛУГАТА) на ЦРУ - Бойко Борисов ! Сигурно във американското посолство танцува върху масата на Уорлик !

Американската АЛЧНОСТ ИСКА ГОЛЯМ ЗАЛЪК ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ!

ТОВА НЕ Е НОВИНА. ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ СМЕ ЗАВИСИМИ, ЧЕ РИСКУВАМЕ ДА ОСТАНЕМ НА СТУДЕНО ПРЕЗ ЗИМАТА И ЧЕ ОКОЛО ТОЗИ СЕКТОР ГРАВИТИРАТ ЛИЦА ОТ ПРЕСТЪПНОСТТА И ПОЛИТИКАТА.

Русенския в. "Утро", 29.04.11: "50 руски рокери ще минат днес през Дунав мост на път към В. Търново. Мъжете с тежките мотори са от клуба "Нощни вълци" в Москва. Лидерът на клуба е Александър Залдостанов. Хирургът, за когото се знае, че обучавал руския премиер Вл. Путин да кара мотоциклет." Мдааа... Вот... так вот...

Бааа!Е само Путин не беше виновен! Да се забрани вноса на Путин в БГ,че от тая водка ни умря ракията!

Правилно за Симеон! Той ще ни спаси и ще минем на твърдо гориво- дървца от Рила, ама той взе че изсече де що имаше гори, този Кобурггорски! Голям юнак излезе и много чудеса сътвори за 800 дни!

Тези документи отново доказват, че пожарникарят е американски агент и се грижи повече за американските интереси, отколкото за българските!

Да ли са американските или руските интереси все си е далавера за нашата мафия. Така че не се коси, а реши дали в България наистина ти е бъдещето!

Разбирате ли братя българи за какво става въпрос. А вие си играете на сини и червени. Путкин заплаши и по-късно ББ, когато дойде с 6 огромни самолета пълни с руски килъри в София, които блокираха цяла София и ББ какъвто е смелчага напълни гащите. Оттогава няма проблем за Белене. Златев пък изпрати армаган до ББ за послушанието - 1 млд долара ЛИЧНО и нещата заспаха. Затова НЕЗАБАВНО трябва да изгоним ГЕРБ от управлението и да върнем Цар Симеон, който единствено отстоява интересите на България от Русия.

Да, да, да и Баба Яга долетя на една реактивна чутура, разгони вили и самовили и веднага след нея Кащей Бессмертный кацна в Божурище да въведе ред в армията, той е голям експерт в тези неща, знаем ние ... А като се пробуди от тоз кошмар, краката ти отвити, а прозорецът - отворен, рикошети хвърчат наоколо, направо страхотия някаква! Верваме-е-е!

Дядото има чин в КГБ.

Ти си смешен. Симеончо отстоява единствено и само своите интереси. Нали ни "оправи за 800 дни". Добре ни оправи...

То че останахме на студено - останахме. Половин месец останахме на студено. Уж Украйна нещо беше виновна за газовите доставки. И може би това си беше предупреждение да внимаваме в картинката. Русия винаги е деиствала грубо. И по отношение на България това е по-скоро лошо отколкото добре. Защото в България русия има какво да губи. Поляци, чехи, унгарци няма да заобичат Русия каквото и да става. прибалтийските републики ще мразят Русия както и да им го обясняват. Също и Румъния, може би не толкова, но в никакъв случай румънците не ги обичат. а у нас малкото русофили дето са останали ще се чудят как да обясняват идиотската политика на Русия спрямо нас. И броят на мразещите Русия естествено ще се увеличава. А от заплахи ББ най-малко се влияе. Особено от Русия Показа го, и май за Белене Русия ще ядат големия член. както за Бургас-Александрупулис.

Да, бе! Похарчи над 100 хиляди свои воини за да изгони турците от България, като за отплата в две войни воювахме пряко или косвено срещу нея. Спаси териториите ни след края на Втората световна, след това беше най-големия ни клиент в експорта и най-големият инвеститор у нас. След като спряхме износа за там сега плачем, че вносът ни бил много голям! Народът ни е проруски настроен, а управниците ни почти винаги са русофоби, защото ги насаждат отвън! Сравни писанията на американските посланици с приказките на Гамизов, О. Минчев, Е. Сугарев, Иво едикойси, разни там соросчета и ще видиш откъде им плащат и кой дърпа конците им.

вечна им памет на загиналите - всяка неделя ги споменаваме по време на света литургия, ако не знаеш. обаче, войната и свободата си ги платихме, вероятно и това не знаеш. как се наричат хора, на които се заплаща? наричат се наемници. освен това, как се прави бизнес с хора, които избиха няколко милиона от своите си само заради някаква безумна идея?

Николай

ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ: По-голямата част от поляците не обичат Русия и руснаците, защото имат достатъчно исторически мотиви да не ги обичат. По-голямата част от руснаците обичат Полша и поляците, въпреки, че имата достатъчно исторически мотиви да не ги обичат. Въпрос: кой от двата народа е по-достоен за уважение?

Русия дава големи жертви в руско - турската война 1877 1878 год. Различни източници дават различни числа. Но Русия търси реванш за загубата в Кримската война. Целта на Русия е да създаде Задунайская губерния на територията на България. Левски след войната на Сърбия с Турция за , в която и участва и той с легията на Раковски, стига до извода , че който ни освободи , той и ще ни зароби. Та лидерите на българското национално освободително движение са съвсем наясно с целите на Русия. Но България играе хазарт по това време и залага живота на въстаниците от 1876 срещу шанса да възстановим България! Временно успяваме и от това време са паметниците на благодарност към Русия. Сега се питаме какво ще каже историята, когато след 50 или 100 години няма българи тука. Защо не сме емигрирали още тогава по света, ами сме чакали цял век. Ами това , което можем да кажем най - много, че си е заслужавало все пак да рискуваме, защото си е хубаво да имаме държава. И за малко да успеем!

Само да прекъсна за момент монолога с реплика, че прекалено волно присвоявате своята омраза на страни, които отдавна загърбили омраза и правят бизнес с Русия. Но щом смятате че омразата е тоя двигател дето ще подпомогне просперитета на България , значи аз приказвам на бетонена стена

И дали е вътре или извън протокола, но никак не ми харесва едно дребно човече-петленце да ми нарежда както са го правили предшествениците им. Къде остана дружбата и славянството, др. Путин? И се озапти, че ще видите Европа през опаковката на кривия макарон.

Ти бил ли си там? Чул ли си? То по дази логика може да кажат и всичко за теб!

абе да не го заплашва, ами направо да го спука от бой тоя тлъстак, нали и путинчо е каратист?

Много удобни новини се изпускат от американците в последно време. С идеята да ни убедят каква мафиотска система е АЕЦ Белене. Ама за разлика от Уорлик, аз съм бил режим на тока! И за негов кеф, аз не съм съгласен да съм на тъмно! И който политик ни докара до това положение трябва да бъде публично екзекутиран. Писна ми да ни продават 20 години!

Мммммммммммм даааааааааааа От сума време не се чува нищо по процеса и съдбата на основателя на сайта. И странно но вече не истича информация за САЩ, а за всичко за което те не са изразили съгласие и то информация оправдаващо тяхното несъгласие. Колко прозаично. Колко удобно.

Без съмнение, Борисов е борец за правда, свобода и просперитет! Готов е да пожертва себе си, но да осигури благоденствие на всички българи. Вервайте му!

На следващите избори съм първи да му повярвам. Само дано са честни, а не с прозиращи бюлетини.

Е тук стана интересно, защото "извън протокола" означава, че разговорът не се записва. Т.е. как Уикилийкс са се сдобили с това изказване? И най-вече, те нали публикуваха документи?! Нещо стана мътна работата. Май ще излезне вярно, че Уикилийкс е създаден за уж "изпуснати" документи, а точно обратното те са старателно подбрани, които няма как по друг начин да бъдат разпостранени.