Борисов: ”Южен поток” е в историята, на ход е хъб ”Балкан”

„Южен поток“ като такъв е в историята, на ход е газовият разпределител „Балкан“. Да го изведем като приоритет на Европейската комисия, заедно с интерконекторите

Обратно в новината

Коментари - Борисов: ”Южен поток” е в историята, на ход е хъб ”Балкан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко като учителя си Доган, почна да разбира от енергетика, сега остава за няколко милиона и да стане консултант на някой нов Цанков Камък.

доган са прави на путин, боко го е страх.

по добре е пъпа да не така на морето.. мушни го Бойко по навътре по Камчия. ша доди некой с яхта и кат види такъв убав пъп ко ша стани?

Южен поток е мъртъв! Да живей Южен поток "Балкан"!

Тръгва Балкан от Туркменистан, и се разбива в крайбрежните скали на българското черноморие...

Нещо на Путлер амбициите му се разбиват в опита му да заобиколи украинската олигархия?! Както и да е щом ни подкрепят от Брюксел значи хъб и газ ще има.Предполагам на пазарни за нас цени!

Ша има ,ша има, ама ти на всеки случай си купи кюмюр за близките 10-15 години, па кат ви напърDят туркмените гАз, добре ви дошъл, на изгодни ви пазарни цени.!.ха..ха

бат боце "няма това не става онова" халицюнации кажи направо-никои не ни е..ва

ТОВА Е СЛЕДВАЩОТО! МАЙ СЕ ЧУДИ ОТКЪДЕ ДА ОТКРАДНЕ, ЧЕ МАГИСТРАЛИТЕ СВЪРШВАТ!!!

Ще му направят трапанация заради съсипването на Газпром

простотия!?Как пък не кръстиха нещо, поне на глед важно, с българско име!"Балкан" е турско име!Политици, водещи уж големи партии, нямат самочувствието и историко-политическите познания да нарекат една голяма инфраструктурна придобивка с едно, наистина българско име!?Но, какво ли се чудя!?Народ, на който една трета от фамилните имена са производни от турски думи и от турския език, му е много ценно да си пази робските петна от срамни исторически периоди , во веки веков и чак до гроб!

"Балкан" в случая не е синоним на Стара планина, а на предназначението на центъра. Макар да се води европейски, той би обслужвал предимно Балканите. Името е добро. Дано да стане и да не го опорочим с вътрешни ритници по кокълчетета за някоя открадната троха в повече.

твойта, да си държим на турските названия!?Абе ей, ти да не си от тия уж българи, ама гордеещи се с турските си фамилии!?Я, вземи да се провериш и да си оправиш фамилията, преведена в българско и значение!?

Е,че ще станем по независими от, ,путан",а, ,Балкан'' е най подходящото име.

Такива са вредите от ядене на филия с мас в детските години.

Защото като отраснеш получаваш халюцинации (стрес по време на сън) и сънуваш химери (неосъществими мечти).

не беха ли неква женска група?

май не сте разбрал, че Хърватия прави хъб за втечнен газ. В Прибалтика вече има такъв. Германия и Австрия си имат газ и без нас. При тези предвидени пречки откъм Близкия изток, Кавказ и Африка нямаме диверсифициране от Изток. Май ще си гледаме конекторите с Гърция и Румъния и пристанище за втечнен газ на Егейското крайбрежие.

Ако поне 1 наш политик е осъзнал, че: 1. Няма вечни приятели- има вечни БЪЛГАРСКИ държавни интереси, които трябва да се защитават винаги от всички български политици 2. НИЩО не ни свързва ни с руснаците, ни с турците - И ДВЕТЕ НЕЩА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТ ЕДИНСТВЕНО ЗА ОТСТОЯВАНЕ НА БГ. НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ 3. Българските политици трябва да защитават БЪЛГАРСКИТЕ, а не чуждите интереси, то има шанс за нормализиране на България....

Интересни коментари.Прочетох ги внимателно.Хора разберете ,че тоя примат е наказание за нашата държава.

Не обиждай приматите! Този си е абсолютен ЧАЛГОПИТЕК!

Можеби Бойко има в предвид негов гвзопровод да построи с парите които е получил като министър председател.

По-скоро, като по времето, като министър председател. P.S. Чака следващите, като "прецедент" ;-)

Вчера руските СМИ съобщиха, че "Газпром" е шатнал глъвъта и на Северния Паток-2! Край със сагата с Патоците!

Май Бойко ще "приключи" Путин...като много други...плакаха...Бойко си спази обещанието. Ходи в Катар и арабите подбиха цената на петрола(и газта) и сега българския потребител плаща поносими цени за горивото.

Те арабелите хвърляха боб, при кой от тях да дойде Бацето! Повечето и до днес не знаят, че на Балканите се е пръкнал такъв шопски войвода! Цената на петрола е мръсна игра на краварите и саудитите, в ущърб на Русия!

ъхъ, само дето саудитците този път взеха яко да вият. техният бюджет отдавна издъхна при тия цени

Гениален е Борисов! Замисълът му е да държи кранчето на газта и да може да изнудва и Путин и ЕС.:)

Че сагата с употреба на метилова ракийка е приключила...

Борисов: Южен поток е в историята, на ход е хъб Балкан Да живее " пъб " Балкан

ако още вярват на буда

На мястото на Овергаз дет храни ДПС, Тиквата се надява на хъбче дет ше храни ГЕРБ.

грешка, не ДПС а БСП

Боко почна в стил Бай Тошо - Да ви е честит таз година Южен поток, а догодина газов хъб!

"Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. .... Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна."

Като сложат Путин в мавзолея до Ленин и газа ще потече с пълна сила. Даже умувам и аз да си направя едно хъбче и да конкурирам бате Бойко.:)

СЕЕШ!! Да го пълниш хъбчето си..

Боко Тиквата пак се слага на Жужи,но демокрацията ще победи !Боко,ти ли си кандидат за мястото на Кабаева..ха..ха !

Бойко иска да го купува и после да го продава????

Щъ кУнкурира Златефф.

По-голяма фурнаджийска лопата от ББ към момента няма в България. И как въобще му се струва, че Руснаците ще платят за тръбата до Варна и оттам нататък ние ще събираме такси и ще препродаваме този газ. Кух, та вдлъбнат.

ами нека го докарат до Варна и да му сложат тапа и да печелят....как няма да плащат че минава през българско... да не сме задунайская губерня.

Sm3hurk0

"Лично съм оптимист за него, посочи още Борисов. " Баце, тия от Брюксел на балъци ли ти приличат ? ... и тяа няма да я бъде.... само шумотевица по медиите...

Украйна ще взема по 5$ за 100км, а България взема по 1,3$ за 100км пренос на руски газ!

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева хвърли светлина върху най-големия актуален бизнес казус спирането на доставките на газ от Газпром за Овергаз Инк. Договорът на Овергаз за доставка на газ изтича през 2017 г., кой ще влезе на тяхно място? Делян Пеевски, казва Татяна Дончева пред Нова тв. Бойко Борисов и Делян Пеевски играят заедно, щом са стигнали до Сашо Дончев, смята тя. В случая има ирония: Сашо Дончев е участник в проекта Типинг пойнт на Глобална България, който създаде Бойко Борисов за голямата политика, казва Татяна Дончева. Сега той ще се върне назад, ще види дали не е бил наивен, че е смятал, че примитивните хора могат да се управляват лесно. Не могат. Политици, които нямат капацитет да разбират истинските проблеми на нацията, те не могат и да ги решат, категорична е тя. Управляващите от ГЕРБ и ДПС в момента играят заедно. Бойко Борисов и Делян (Пеевски) играят заедно. Както в разкостването на КТБ и Южен поток, както в разкостването на политическата система, както в отстраняването на всички, които искат съдебна реформа, запазването на това статукво и добави за половин година теглиха 26 милярда заем, казва лидерът на Движение 21. Дончева очаква срещу нея да има медийни атаки. Защо през последните години Цветан Василев и Делян Пеевски изкупуват медии като луди? 100% контрол върху медиите им дава да правят каквото си искат. Нямат абсолютно никакъв проблем, заключава Дончева.

Боко -простия продължава със селско -мутренските си номера.. Казал е ,че Турция нямало да даде този газопровод да мине през нейната икономическа зона в Черно море.. А бе мутро ,за какво ще минава от там след ,като Крим вече е руска територия заедно с икономическата зона в Черно море и въобще вече не са зависими от Турция ,както беше преди това !??? Освен това този бандит отново е повдигал пред парламента въпроса за "Свободна зона в Сирия " каквато искат от Турция и никой не объна внимание на това ,защото изглежда продължава да слугува на Ердоган !?

Крим не е руска територия а на кримските татари и не е признат за руски от нито една държава. Даже Китай не призна Крим за руски ОФИЦИАЛНО!!!

да бе! как не се сетихме! ако се бяхме сетили по-рано, че крим е на татарите, щяхме да накараме украйна да им го отстъпи. ама нищо, и сега не е късно. ще се отдели заедно с помашките Родопи от България

ХЪБ БЕЗ ЮЖЕН ПОТОК ,ЩЕ СТОЙ ПРАЗЕН

Какъв хъб бе,нали посланика от Козяк ще ти се обади и ще почнеш да фъфлиш!

Американските сенатори като дойдат и всичко ще отиде в небитието.Нито хъб, нито мъб.

Ама от къде ще дойде газ за това Балканче.Ако чакаме от Туркменистан , то ще стане някъде в далечното бъдеще.Ако се погледне на географска карта се забелязва една малка подробност.Между Туркменистан и Турция ,на която някои много разчитат има една държава наречена Иран ,с излаз на Каспийско море и по този начин няма сухопътна връзка.Това показва ,че газта трябва да "доприпка" на каспията , да се натовари на газовози под компресия , а там такъв флот няма ,да се докара до Азърбейджан ,да се разтовари ,да се компресира,да направи една дъгичка през Турция ,за да се доближи до България.Както се вижда тези товарно -разтоварни дейности не са без пари.На задкавказието не се надявайте ,там е Армения ,която е в прекрасни отношения с Русия и в лоши с Азърбейджан и Турция. Може и през Грузия ,тя в момента си търси своето място.Този път става , само където трябва да се пресекат няколко планинички ,спрямо , които Рила е като траакийска могила.Така , че този маршрут го забравяме.Ако се допусне ,че тюркменската газ тръгне на северозапад попада в необятните задволжки степи тоест в Русия ,където Газпром едвали подскача от възторг да транзитира по своите газопроводи чужда газ,или ще сложи такива такси , че сегашната цена ще се види без пари.Тъй като съм бил по тези крайща ,ще кажа , че разстояния от порядъка 500 км се разглеждат като повече от близки.Там цялата инфраструкура е на Газпром.Иран също не го виждам да е много доволен, той ще иска със своя газ да играе.Така , че туркменската газ ,я оставаме за в бъдеще .Сега да видим от къде ще доййде газ.О Северно море може ,но каква цена и в какви количества.Поглеждаме към Средиземно море , става ,ама малко по-къснои пак с газовози.Ние с Гърция интерконектора го строим вече 4 годи и още не е построен,а той е с малък капацитет

е, как от къде? от катар, разбира се! само чакаме Сирия да се демократизира и почваме. Ще доставят по договор газ срещу 'бежанци'. Получаваме газ на занижени цени, ако приемаме и по 100 ебливи 'бежанеца' на кубичен метър.

да си направим газов МОЛ, отнякъде ще се доставя газ, няма значение от къде, и някой ще идва да го купува, няма значение кой, ние само ще лежим по гръб и ще прибираме надценката, за главен меринджей на мола предлагам др. Б.М.Б.

Няма ли поне един доктор в обкръжението на Тиквоний, да му каже, че е луд за вързване? Колегата Москоff, след като го усетиха в далаверата с турски ваксини, се скри като плъх! Че има ли на света малоумен държавник, който да му докара газта под нослето, да го хване за шлифера и да му каже: Продавай Баце, води Войводо бащина дружина! Смях майна, смях!

Предстои да излезе поредният доклада на ЕК за БГ - според Кунева щял да е "чувствително недобър", а и така се чува от други източници. Питам те, БиБи, след като в ЕС са вече напълно наясно след 10-годишно членство с манталитета на "члена" БГ - и най-вече с крадливите ръчички и шавливите очички на управленците на члена, КОЙ ще рискува да ни повери ролята на главен разпределител на газовите потоци към ЕС?! И руснаците дори няма да си причинят това - освен, ако Путин не е турен до стената по някакъв начин. И повярвайте им, искрено се надявам да греша и чудото газов хъб "Балкан" да се случи, че белким нещо мръдне в изпосталялата откъм икономика държавица!

Бойко е незнаещ и неможещ. Но е опитващ ... поне на думи.

СВЕЩЕНА ПРОСТОТА...

Борисов лъже като дърт циганин,ами когато дойдоха американските сенатори начело с Макейн и го дръпнаха за ухото да не даваме коридор за ЮП,чии интереси защитихме тогава,а.

А кой ни напомни за Третия енергиен пакет!

Аз, ако съм на мястото на Путин, щях да кажа: Добре ще ви пуснам газ до Варна, айде постройте газопровода. Да видите, каква мъка ще настане за Биби, Джим Кери ще се обади веднага. Ще се чуди, как да се отмята после.

При руския газ обаче има голям проблем. През турската част на Черно море няма да получат разрешение да преминат".

Боцко, вземи топката и ходи да потичаш по селските ливади. Остави ги тия работи с хъбовете и интерконекторите.

Тук се тролят повече глупотии.

А разумните мнения се избърсват.

Аз пиша само истината

Понеже е практика ББ да лъже по няколко пъти на ден, колкото пъти си сменя и мнението по един и същ въпрос, едва ли е изненада, че сега си обръща позицията на 180 градуса! Но както е казал народът: "Един път стомна за вода, втори път стомна за вода...." Вече даже не го възприемам като дразнещ фон тоя. Да бръщолеви! Кой ли му обръща внимание!

Още е рано следобед, до довечера има още много време - до тогава може и да каже "добре де, ама защо не построихме досега елементарни неща като реверсивните връзки по съществуващите вече газопроводи за Гърция и Турция, които се влачат от години".

Бат ви Бойко тъй си мислеше...ще им пусна газта безплатно през БГ...пък после, ще им искам пари за "Застраховка" на газопровода...ама работата се разсъхна, а сега чака на хъба, ама хъба без газ, кой ще му плаща? И се почна ся...данъци ше дигаме, винетки, акцизи, нови такси ше мислиме...няма как: заемът- голям- икономиката- малка...

Той говори само от първо лице - аз, на мен, ... Всъщност Борисов е обикновена маша на хамериканците и брюкселските чиновници. Те за това го търпят. Неговият подпис стои под всички забрани и санкции срещу Русия. Пред Путин обаче се преструва на умряла лисица и даже му подарява куче. За българите Борисов е донякъде забавен, например с каламбурите си за трите папи и двете каки ... и за това е избираем. Защото опонентите му са пълна скука. За доставките на газ за България обаче, Борисов е повече вреден, отколкото да има полза от него

ДГД

Ха дано...

Южен Поток само при следните условия: 1 Да е съобразен с трети енергиен пакет на ЕС! 2. Транзитните такси (400 милиона долара според Кремъл печалба) да се дават предварително преди да започне строителството. Защото Путин лъже като стар руснак... 3. Да няма заробващ кредит на българския народ. 4.Цената на газта в България да е винаги най-ниска сравнение с Европа.

Щом Вие настоявате, др.Щерев, мърдане за нас няма...

щерев!? ама ти искаш да се върне лошият социализъм и заробващият СИВ, бе! ама ти си мръсен куманис, бе! защото по времето на СИВ ние точно така получавахме газ от СССР!

КАТО ТОЗИ КЬОР ФИШЕК ЛИ?????..ХА..ХА Така се достига до 19.март.1986г, когато се подписва Спогодбата между България и Русия за Ямбургското газово находище.Този документ, и подписаните непосредствено след него транзитни споразумения, поставят основата на газовите отношения между Москва и София.Според постигнатите договорености в Спогодбата, България влага определени финансови ресурси и труд в изграждането на изграждането на газопровода от Ямбург до западната граница на СССР.Важното в случая е, че ставайки възможно усвояването на Ямбургското газово находище и достъпа на гориво до пазара на Балканите, се засилва ролята на Българската държава в сферата на оставките на ценната суровина. Едновременно с това, се поемат ангажименти за изграждането на газопроводни пътища и до съседните на страната ни държави Македония, Гърция, Сърбия и Турция (от тях, до този момент не е довършен единствено сръбският тръбопровод). Срещу това Русия се задължава да предостави на България 3.340 млрд.куб.м. газ, на цена от около $ 85 на 1 000 куб.м., за период от десет години след подписването на Спогодбата, и на същите обеми, но вече на пазарно договаряни цени, още десет години след това, т.е,. до 2008г.Така България през 1989г. получава 0.5 млрд.куб.м., през 1990г. 1 млрд.куб.м., през 1991 -2.9 млрд. куб. м, през 1992 -3.75 млрд. куб. м, от 1993 до 1998 -по 3.75 млрд. куб. м/год.Съгласно спогодбата обаче, обемите на доставките на природен газ, подлежат на уточняване, след отчитане на реалния принос на българската страна в изграждането на обектите на газовата промишленост. По този начин, България започва извършването със свой средства на строително монтажни работи по изграждането на газопровода , в размер на 600 млн. преводни рубли.В резултат на това, страната ни разполага с една мощна инфраструктура за газоразпределение, обхващаща всички стратегически направления, в това число не само на Балканите, но и направлението Европа Азия.

Щерев, пак не си чел внимателно статията! ББ ти казва, че иска газопроводът на наша територия да си е български! Как става това без пари, бе, джанъм? А и вече ББ ни набълука с милиарди кредити, които не ние, не децата и вниците ни, а няколко поколения българи след тях няма да могат да изплатят! Къде повече? Разбира се, калинките (между които имам подозрения, че си и ти), ще са се облажили достатъчно, за да ги брига това сега и в бъдеще!

Празни бъртвежи, какви тръби и потоци ще строят по време на война? Докато не утихнат конфликтите, нищо не може да се предвиди и построи. Затова да се уволняват назначените на бюджетни заплати по "Южен поток" и да се приключва с цялата парлама. А през това време Гърция подписа споразумение за военно-техническо сътрудничество с Русия. А Гърция е в НАТО и ЕС, също като нас! И едва ли Гърците са чакали някой да им разреши да подписват двустранни споразумения с Путин.

Правилна е позицията, че на българска територия тръбите трябва да са на българската държава. Южен поток предвиждаше половината да са руска собственост. Трябва да се прави разлика. Основния въпрос е на СОБСТВЕНОСТТА!

Каквото и да прави Боци, пак ще харчим РУСКА ГАЗ и ще храним Руския Братски народ. Ако ще и тръба с 8 разклонения да тури. Даже и соросоидите могат да се гътнат от нерви и пак ще ПЛАЩМЕ на Русия за газ