Антитерорист №1 във Велико Търново се простреля неволно

Шефът на звеното за борба с тероризма във Велико Търново Павел Ангелов се е прострелял тази сутрин с личното си оръжие. Неволният инцидент е станал, докато 34-годишният инспектор се е приготвял за работа, съобщи Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Антитерорист №1 във Велико Търново се простреля неволно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия са опасни....единствено за себе си!

Цитирам мнение от друг форум: "Тоя пистолет требе да е бил голем гимнастик".

Като е професионалист, няма право на грешки. Преди години такъв уби момичето на петолъчката. Стига с тези надути гайди дето стават само да се перчат пред народа.

Щом себе си простреля и терористите няма да пожали. Герой! Треперят о страх горките терористи от този герой! С един куршум по двама терористи ще грумва този герой-професионалист!

Много интересно движение на проектила.Къде е входното и къде изходното отвърстие?

интересно Как го е държал въпросното оръжие?!?! Може ли скица на позата?

Абе дано да се оправи човека,конкретния случай е описан неясно,но иначе стават белите-няма нищо чудно полицай или военен да се простреля с пистолет,ако беше стругар щяхме ли да се чудим,че се е порязал на струга,а ако има друго-има си образувано производство

Този "бързак-антитерорист" е поредното недоразумение, приятел на бившия главен секретар на МВР Борисов. За да се простреля по този начин пистолетът е бил с патрон в цевта, предпазителят е бил освободен и се е намирал в ръцете на абсолютен некадърник. Но той не е виновен и не бих го нарекъл "грешка на природата". В случая са виновни онези негови началници, които са го приели да служи и дори да са го назначили в такава елитна част на МВР. Както и всички онези, начело с министъра му, чието задължение е да ги обучат и поддържат професионалните им умения на най-високо ниво. Иначе ще продължават жертвите сред полицаи и останалите граждани.

Е, хайде сега, тия тука съвсем за канарчета ни взеха - под какъв ъгъл трябва САМ да се простреля, за да получи такива наранявания точно на тези органи. Тоя 100% е кръшнал, въпросът е само дали ядосания рогоносец, или жена му (приятелката му), го е "самонаранила". Това като едно време цвък Шестака като ходеше да клати някаква кака и на връщане от бързане някой да не го снима направи ПТП, което обаче потулиха много бързо и ловко.

Тоя ще да е от "ония" умните полицаи дето имат IQ над 160 , нали така каза калинчо!

На снимката виждаме три субекта, без да броим лелката. Единият е известен и няма какво да го коментираме. Другият е Красимир Балъков, Остава приятелят да е третият, който се държи както се предполага че трябва да ес държи един антимафиот - ходи с очила и гледа през тях строго и намръщено. Освен всичко изглежда хубавец, строен, стегнат и вероятно е заварен на калъп и прострелян в задника. Но кои сме ние да съдим приятелите на премиера.

Тъкмо щях да пиша, че такава рана можеш да получиш само ако те накарат да заемеш поза "партер".

Това при всички случаи не е Красимир Балъков , а най-довереният гард на Борисов.

Ало, етичния, възпитан и неконфликтен физкултурник да не се ослушва, ами да тича да дарява кръв за приятеля на началника си. Че утре току виж и самият той се прострелял, тогава само на един Веско Маринов ще му остане да се надява за помощ.

"куршумът е засегнал бедрото, корема и лявата гръдна половина..." Направо си е разказал сам играта. А при стрелба отблизо се получава и газова гангрена. Дано да се оправи, но сигурно години ще минат...

Версиите звучат толкова фалшиво - изпуснал пистолета - той гръмнал; прибирал пистолета - той гръмнал. Всъщност, каквото и да е правел - почиствал, играл с, размахвал за самочувствие - е нарушил поне една наредба от закона за КОС, а именно пистолетът, да не се носи с патрон в цевта, освен, когато се произвежда изстрел. Значи или търсим избягал нападател, срещу когото трябва да е стрелял, ама се е целнал у гъзо, за което заслужава голям присмех, или го подвеждат под отговорност за неспазване на закона, а дупката в гъзо е бонус.

Аман от злобари! Освен да обиждате и да храните - нещо друго умеете ли? Дори и да е най-добрия приятел на премиера - какво от това - все пак е човек. Подобни неща се случват навсякъде, но .......ние българите просто не умеем да сме съпричастни. Неслучайно я имаме поговорката " Не е важно аз да съм добре - важно е Вуте да е зле" Щом не можете да кажете нещо добро - просто не казвайте нищо. Това е! "Байо, по-добре виж гредата в своите очи и след това виж сламката в чуждите!" Останете си със здраве :)

Прав си! Дори най-добрия приятел на премиера - все пак е човек?! Но все пак... Да не стане беля и с обикновените хора ако суперченгета и лични приятели на премиера не могат да боравят с оръжие?! Добре, че този път се размина, а момчето бързо да озравява

Казваш "аман". Перке, бе, джанъм? Затова, че обсъждаме престъпно нехайство при боравене с оръжие от човек, чиито служебни отговорности изключват това ли? Защо този юнак не е станал овчар, нали и това е работа за хора? Пак щеше да пази, но с гега. Далеч по- безобидно и съоръжение.

Дано момчето се оправи. Наистина напоследък много станаха инцидентите с МВР. Едно са стойките друго е реалната работа.

Толко важен Охранител, а не знае елементарни правила за безопастност при съхраняването на повереното му оръжие-заповядай да ти проведа безплатен инструктаж...!Защо не се е научил досега..!?

Остава въпросът: антимафиотът ли е надделял над мафиота у този човек, или обратно? Каква ли вътрешна драма е преживял и коя ли половинка е стреляла по другата?

като как да е станало това и да си е нанесъл тези поражения тоз обучен човек. Най-правдоподобно ми се вижда, че този човек (дано да се оправи) ще трябва да е сбъркал пистолета си със сешоара. И добре, че се е почнал от подмишниците, а не от главата! Не бива да се държат пистолетите в банята - още Пернишката трагедия (последната за сега имам предвид) го доказа!

Кьопчо!Пр реална действия може да простреля всеки, но не и престъпника! Ако коршума е дебалансиран е незаконен и е преназначен за убиване, а не за охрана!

Смяяях, Смяяях. И на тези същите хора закона позволява да си стрелят от кортежите по всичко що се движи....?! Никога няма да се оправи тази държава или поне няма да е докато аз не стана премиер

е поне себе си може да уцелят. :-/

Блазе им на мафиотите в Търново. С такъв шериф живот си живеят.

Господа, публикуваното е възможно при дебалансиран курум, цитирам: "Ангелов се е прострелял в крака по невнимание със служебното си оръжие. Куршумът е минал през таза и е засегнал далака и червата." Ако това е вярно, то е редно да се забрани раздаване и употреба на такива боеприпаси без целево определена необходимост.

Има и друго обяснение: може да е стрелял по себе си от няколко места - нещо подобно на покушението срещу Дж.Ф. Кенеди :)

отдавна са забранени официално, а неофициално...

Абсолютно недопустимо е служител на такава длъжност да се самопростреля, ако наистина достоен за длъжността. Всичко друго е некадърност и шуробаджанащина, без да се вземе под внимание кой за какво става или не става... Аман от приятелски (политически) назначения.

И Е ВЪПРОС НА МНОГО ИЗВОДИ! КОЙ ГО Е ОСВИДЕТЕЛСТВУВАЛ ЗА ПСИХО ПРОБЛЕМИ?! СИГУРНО ИНСТИТУТА НА МВР, ДЕТО УСПОКОЯВАТ РОДИТЕЛИТЕ НА УБИТИТЕ ДЕЦА, НАПРИМЕР......

С такива професионалисти не в Шенген, ами и оттатък ще ни приемат. С една дума където не сме поискали, там не са ни приели - с почести и кралски особи на крака. Тоя май силно си е повервал, щото нали е бил френдче на Тиквона нема как, велик и непробиваем е.

Явно става въпрос за оръжие тип револвер.Само така би било възможно да се случи това.С тези оръжия често стават подобни инциденти.

да става въпрос за прашка тип "Талибан", заредена с пинг-понгово топче, защото само то може да опише траекторията, за която се говори тук :-)

инспекторът демонстрира с револвер версията,че тийейджърът не е застрелял смъртоносно СЛУЧАЙНО ОПОНЕНТА СИ /НУЖНИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 4.5 КГ СИЛА ВЪРХУ СПУСЪКЪ,ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ,И ТО НЕ СТАВА С ПРЪСТА НА РЪКА -ИМА ЗАЩИТА СРЕЩУ СЛУЧАЕН ИЗСТРЕЛ/..Експертите от б-я как мислят?

Защо от пресцентъра на полицията не вземат да пишат сценарии за научно-фантастиччни екшъни? Имат талант, вижда се. Особено сцената, в който се прострелваш в петата и куршумът излиза през лявото ухо ще е култова:)

че в Търново нещата с пистолетите напоследък никак не са добре и те (пистолетите) се държат и си правят каквото си поискат! Както се казва - от анимационни герои се превръщат в живи субекти ! За справка - Митьо Пищова!

Само не разбрах - кръвта, за която молите, за чиста проба от алкохол и наркотици ли му я искате? Смяяяятай за какъв професионалист иде реч, тоя е бил назобен до козирката...минимум.

В опасен момент Той грабва оръжието. С прецизно движение набелязва целта. С бърза мисъл преценя разстоянието и сваля предпазителя. Зарежда мълниеносно пистолета и анализира възможностите. И миг преди бясната му жена да го удари с точилката, защото се е прибрал пиян като кирка, той възпроизвежда изстрел, който през крачола ришошира в пода и му влиза отдолу нагоре в червата и далака.

преценява , не преценя бе малоумнико! иначе е супер!

Я прочети по-внимателно търковния речник, май ти си малоумник.

Довечера по ТВ-то Инспектор Костов да нарисува една от неговите схеми и да покаже нагледно каква траектория е имал куршума.

Това говори за компетентност.Защо в цевта има вкаран патрон,при условие,че това е против всички правила или нашите"елитни"полицаи се изживяват като каубои в дивия запад,а не като полицаи от страна членка на ЕС?

В МВР не работят балерини. Обаче някой явно си прави майтап с тях.

"В МВР не работят балерини"... Очевадно е "В МВР работят кретени"

да дойдат балерините! Ведно с Веско Маринов!

НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ, ПРОСТРЕЛЯЛ СЕ В КРАКА, ПЪК КУРШУМА НАРАНИЛ ТАЗА, СТОМАХА И ЗАСЕДНАЛ В ЧЕРВАТА....ТОВА Е ОПАШАТА ЛЪЖА, ПРОСТО СА ГО ПРОСТРЕЛЯЛИ, ТОВА Е..., А СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ИЗЛЪЖАТ, НО НЕЩО СА СЕ ОБЪРКАЛИ.

Абсолютно си прав в коментара и анализа на изнесените факти :)

Голям "професионалист" все пак е оживял но те сега толкова могат "приятелите".

По комерсиални причини ГЕРБ извърши промени в закона позволяващ на бивши военни и полицай да използват личното си оръжие за работа като охрана с, цел да няма инциденти. Пък то се оказва, че тия дето са на служба с оръжие правят повече инциденти със служебното си оръжие. Всичко е в интерес на нашите търговски охранителни фирми. ГЕРБ е комерсиална партия.

кой те си знаят, но не е ясно защо пак Боцко е на снимката??!! Нещо да не намекват журналята?!

Смотаняк като другите :) Пич, за патрона в цевта няма да коментирам, ама поне си купи пищов, който не може да гръмне сам (да не влизам в специфична терминология)

Още не са се разбрали какво да излъжат. В други сайтове пише, че се прибрал от работа в 4 ч. сутринта? А бе журналята, като сте неграмотни или се правите на такива за да не накривите капите на управляващите, защо правите нормалните хора на неграмотни? При изпускане няма как да стане, освен ако преди това не е бил зареден и ударника освободен.

ама вие сериозно ли ми казвате, че човек с тази специализация и опит е възможно да се простреля случайно?

За 2500 лв чиста заплата + на всеки три месеца по една отгоре защото пазиш Еди кой си.......се очаква повече професионализъм от НСО......или както винаги надути ама само на заплата........ако управляващите знаеха кой ги пази щеха да си наемат часници за по-сигурно.......да се простреляш в крака та чак в корема......егати изстрела..........но може ......толкова може момчето.......нема лошо да е жив и здрав той не е виновен.

Е какъв е тоя велик охранител на Боко Тиквата и шеф на борбата с обрганизираната престъпност ,след като се е самозастрелял откъм гъза през таза ,нагори към далака и червата? По- скоро някой е стреля по него в гръб ,при мафиотско сбиване .

колкото кадърен пазения, толкова и пазещите явно...

хаха, тъпо ченге

Как така се прострелял в нозете пък куршума е заседнал в далака? Той отдолу нагоре ли е стрелял? Нещо не схващам...

Човекът е тренирал йога в този момент и затова така...

Вероятно се е опитвал да си го навре някъде.

А може и да се е опитвал да го извади оттам ...

това е професионализъм.

Тоя е като оня генерал при министър Младенов, на който му падна пищова от гащите на летището по време на репортаж. Боже пази България и гражданите й, друг няма кой.

се разбира от тв канал Discovery ID,такова обяснение за случайно или неволно прострелване е НЕПРИЕМЛИВО,макар много от обвиняемите и други да са представяли първоначално такива обяснения,ТЪЙ КАТО ОРЪЖИЯТА НЕ ИЗСТРЕЛВАТ ПАТРОН ПРИ СЛУЧАЙНО натискане на спусъка -СТРЕЛЯНЕ,А САМО КОГАТО ТОВА Е НАРОЧНО -ПО ОПРЕДЕЛЕНА ТЕХНИКА ЗА СТРЕЛБА...НЕ Е ЛИ ТАКА И С ТЕЗИ ПИСТОЛЕТИ ?!

А, дали ще ми обясни някой как пистолета се е самозаредил или май е имало патрон в цевта. А предпазителя в какво положение е бил. Това ли са елитните полицаи или пак ни смотаха нещо.

Патронът е в патронника при зареждане. Влиза в цевта при произвеждане на изстрел. А има пистолети, с основно предназначение за професионални гардове, за носене с партон в партонника, при които да се освободи предпазителят само с натискане на спусъка - волно или - неволно, за съжаление. Пример за такъв пистолет е ГЛОГ. Предпазителят му е на спусъка, а тройната му защита от произвеждане на изстрел се изключва единствено при натискането му И Е ВЪЗМОЖНО да се самопростреля човек отгоре надолу, при прибиране на такъв пистолет в кобур, носен на подмишницата, и дърпане на спусъка по невнимание. Дано има късмет да се оправи човекът.

От трън та на ГЛОГ... Патронът е в ПЪЛНИТЕЛЯ. Влиза в ПАТРОННИКА при зареждане. КУРШУМЪТ влиза в цевта след зареждане. Правилното е ГлоК. И освен ако не го пъхаш в кобура с пръст жърху спусъка и стиснал дръжката, няма как да гръмне. Няма кобур, който да сочи към далака, таза и крака. Описаните поражения могат да се случат ако със ЗАРЕДЕН пистолет в ЛЯВАТА ръка и пръст ВЪРХУ СПУСЪКА решиш да се почешеш под лявата мишница...

Патлака е Глок. Глог е растение.

що все с личните приятели се случват гафовете

Ха Ха ха. Смях. И това шефа на БОП..... Тоя е бил готов да арестува някой с пакет цигари без бандерол. Заредил си е пистолета махнал предпазителя, и първия му патрон не е бил стоп патрон.

Тая цялата работа мирише, някой му е помогнал, прдупредил го малко :)

В старите уестърни, при такава случка цялата кръчма се попикава от смях.

Тичам да му дам и кръвта си, че са малко полицаите, които хрантутим, а и кръв на колегата не дават!