Ангелов се е прострелял в крака по невнимание със служебното си оръжие. Куршумът е минал през таза и е засегнал далака и червата. Незабавно е откаран във великотърновската болница, където е опериран.

Директорът на болницата д-р Людмил Гецов уточни, че куршумът е засегнал бедрото, корема и лявата гръдна половина на полицая, предаде "Фокус".
По думите му непосредствената опасност за живота на Павел Ангелов е преодоляна, но травмата е сериозна. Той е контактен и е в реанимацията. Когато бъде стабилизиран, той ще бъде преместен в болница в София.

34-годишният шеф на антитерористите във Велико Търново работи в системата на МВР от 11 години. Той е бил и охрана на Бойко Борисов и личен приятел на премиера, който е информиран за случая, съобщи местният сайт "RegNews".

Образувано е следствено дело в Окръжната следствена служба под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР комисар Живко Коцев е разпоредена и вътрешна проверка по случая. Тя е установила, че Ангелов не е употребил алхокол.
Ръководството на местната полиция категорично заявява, че в инцидента няма абсолютно никакви данни за умисъл, за опит за самоубийство или покушение срещу пострадалия служител. От МВР призовават гражданите, които имат възможност, да дарят кръв за него.