Борисов: Продажба на ”Булгартрансгаз” е опасна

Българската страна вече е представила няколко алтернативни предложения по настояването на Брюксел за промени в собствеността върху газовите тръби.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Продажба на ”Булгартрансгаз” е опасна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

айдуци,и на босия опинците ще отмъкнат

Все едно, да искат да си продадем пътищата !!! Може да се продаде, нещо от което, държавата е винаги на ЗАГУБА, като например- Топлофикация. Топлофикация е толкова много на загуба че, дори тръгнаха да въвеждат Закон, дори и да не ползваш парнио и Топла вода, пак искат да им плащаш Месечна Такса. И лошото е че сегашните Управници явно кадат или взимат подкупи от Топлофикация, и направиха този ИЗНУДВАЧЕСКИ закон... А още от Османскоо робство имаше едно разказче, как някакъв алчен чорбаджия(богаташ ) искал от Хитър Петър, да му плати за това че си сложил сухия хляб над парата, която излизала от Тенджера в която Богаташа варял нещо. И Хитър Петър му подал една монета, но му казал да вземе - СЯНКАТА на монетата, която оставала зад слънчевата светлина...... Корумпирани и Олигофренски Управници имаме в Момента. Само с ГИЛОТИНА, като при ФРЕНСКАТА Революция ще се оправят.

Точно така Борисов. Ако се правят на тъпи, и ние можем на тъпи де се правим и пак ще им обясниш.

Дали наистина Брюксел настоява или Баце разиграва предизборно театро, за да се изкара герой-защитник на българските интереси? Но не изключвам и еврогейската подлост.

Pesh0

Голямата новина е че Европа иска да си продадем газопреносната мрежа

"..вицепремиерът Томислав Дончев и енергийният министър Теменужка Петкова водят активна преписка по тази тема." Баце, пусни Кукуневата, щото нали тя има опит с реакторите.

Всички един ден клякат пред Путин

Аз пък виждам как Путин кляка. Очевидно е. Отвори си изказванията му преди година, когато се ерчеше, сега мълчи, мълчи, пък предложи да си говорят с ЕС или с който се съгласи. Просто е очевидно! Лилипутин се обърка лошо, сега се поправя. Непредвидим, непредвидим, но май си взе успокоителните накрая. На политически език "непредвидим" означава "луд".

НЕ СТАВА НИЩО ОТ НЕГО. ОРБАН Е ДРУГО НЕЩО! ЩЕШЕ НА МИГА ДА РАЗКАРА ТЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ ХИЩНИЦИ!! ИЗХОДА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН - референдум и излизане от това раково образование ЕС

а не започваш строежа на тази газопреносна мрежа?! Като виждат че им отстъпваш ще си правят не един и два, а колкото са им нужни северни потока и за защитят интереса си всичко даминава единствено през тях ще ти позволят да го направиш за наша сметка, но те да станат собственици на тръбите и пак да ни турят някъде си намазания си с лют пипер среден пръст, та да има за какво повече да ни се надсмиват като ни ограбват по всевъзможни начини! Я посторй този "Южен поток" и пуснете газта през него, пък тогава им гледай сеира как сами ще се наредят на опашка да просят по-добри цени и условия за да се навържат към него! Та нали за това, защото не искат други да им диктуват какво, кога и как да правят, британците гласуваха за това си излизане!?

Видя се, че ЕС има нужда от руски газ, но големите концерни искат да вземат цялата печалба и на отделните страни да не оставят никакви дивиденти. Затова е този вой по никое време да сменим собствеността на тръбите от държавна на частна. Мислете и да се противопоставим. Тези ще ни заробят съвсем до няколко години. Най-лошото е че и децата си ще оставим робии.

Добре е, съгласен съм с бате Бойко. Тръбите трябва да са на България, е ще има кражби, но ще има и българския бюджет. Мисля че и ЕС ще склони, пак в Турция са взривили газопровода от Иран . . . .бате Бойко е стара . . . ., професионалист, ще завърти палачинката, и Южен поток ще построи, и Белене ще построи . . . .соросоидите да духат супата. . . .заедно с ЕС-сексуално различните . . . . . . .

Тикво, кажи с какво те държи Путлер за топките? Страхливец!!!!

Ами може Путин да има копия от папките с които сегашните ни "партньори" го държат за топките ;)

Ясно, ето каква е играта: ясно е, че Южен поток ще стане. Но, ние няма вземем транзитните такси от газа през България. Ще я прибира този на когото продадем/подарим тръбите. Вижте случая с Украйна и дали случайно сина на Маккейн не участва във фирми притежаващи газопреносната мрежа на Украйна.

Предателят на националните ни интереси Мракобесът Борисов, не иска да продаде на Брюксел държавният газопровод, нито да вземе парите на Русия за Южен поток! Шаш! Какви опорни точки ще извади Нинова още не знам, но до тогава ще му искам оставката!

От приказките на нашия премиер така и не стана ясно не целокупния българин дали Южен поток е добър за България или не! Според него един ден е добър, един ден - не много а на третия вече е лош. Порядъка и честотата на тези констатации понякога се мени, дори в рамките на един ден, според зависи! Добре, че вече не му обръщаме внимание и не го взимаме на сериозно и си търсим информация от други източници. Както впрочем и чуждите политици, които имат нужда от нея по тоя проект! Но той от това не се смущава ни най-малко, защото даже и не му пъка за България! Ако има възможност да клъвне нещо лично и да уреди някоя и друга калинка, значи крайната оценка ще е много добра!

Е ти имаш ли съмнения, че Южен поток е зле за България, ти представяш ли си само колко работни места са това . . . .

РАБОТНИ МЕСТА ЗА РУСНАЦИ!

Това е поредното, което ще вземат(откраднат) от нас тъпите, прости и безхаберни българи ! И познайте КОЙ ще го направи, аз се досещам ! Тези КОИТО "купиха" тръбите в Украйна !

Браво Боце с теб сме, дерзай в същия дух, но знай че протестърите искат да те унищожат, не бъди милостив с тях, те са долни подлоги и троянски кон!

Тикво, десните те избрахме и ние ще те свалим. Играй си на путинофилче и след една година си долу при Гоцето и Курнелия.

след 1-на година я камилата я камиларя :))) а десните демократични американски подлоги "пошли на гуй" както е тръганло

а левите руски подлоги се множат ли множат, тежко и на България.

Какъв десен си бе прошляк ! Не десните го избраха, а тъпите и прости български цървули !

Ти си голям веселяк, бе! И си толкова десен, колкото аз съм космонавт! "Десните" в България не могат да изберат никого, защото са само 2-3%, т.е. крайно недостатъчно, за да изберат някого във властта. Виж, да излъжат балъци и да си купят достатъчно гласоподаватели за по бира и кебапче на аванта -това да! Но виж, ако си от балъците или авантаджийте, които гласуват по тоя начин и ги определяш като "десни", то тогава можем да приемем и твойто определение за "десни", поставил ББ във властта!

Защо бе Простако. Искаш малкото което десните оставиха да е дуржавно да унищожите. Това е труа да целия народ , а не на простаците десни.

Продавайте продажници, но ще дойде страшния съд и за вас, вие продадохте и България!

Боко е със страхотен инстинкт и природно хитър в напечени ситуации на Боко му е много ясно каква гореща точка сме в момента в световната политика и ако играем курвачки на Руснаците в полза на Американците и тоя заблуден Еврогейски съюз който е пред разпад утре прецаканите ще бъдем ние а с тези които правят курвачки се постъпва като долни курви и тогава Америка и Евросъюза ще бъдат далече а Жан Клод Юнкер в някоя тиха мирна дупка с кожено кресло у Белгия или откъдето си е

Малко Държави в Европа си продадоха Комуникацията и Пътищата и Плажовете . България отива натам , продадоха Стълбовете и сега Свободния пазар на ел.енергия е шопска салата . НЕ ЕС настоява а Мафията .

Та за тръбите,на Украйна,даже и война спретнаха.Сакън няма да стане,резултата е унищожена Украйна. Виж в България може,да пълним гуши те са абдали,пък и не са ги купили американците.Боко обаче се дърпа,явно разбра че ни мамят,дано да не е късно обаче.Жалко,съсипахме такава хубава държава.

Сега и тръбите искат да ни вземат. И кой ще ги купи ? На каква цена ? Пазарна, разбира се. И каква ще е тя, ако ЕС например обяви срок 4 месеца. Кой ще може да извади парите, на кого са банките, които да му ги дадат ? Пак американски компании ще ги вземат за 1/10 от цената. След като взеха украинските тръби, сега ще вземат и българските. После ще спрат газа от Русия и ще носят с газовози от Америка. Е, цената ще е двойна, но пък ще сме спасени от "зависимостта от Русия".

Б. по далече от Русия,след 5 г. ще съжаляваш!Русия ни е носила лошо от 1877 г.По настрани.За тръбите:дума да не става да се дава нещо наше на Русия,край 300 г.няма отърване.Като искат до границата да доставят газ и ако ни е изгодно ще купим....!

Защо точно 1877? Русия ни освобождава през 1877 г.от такива като теб...

* 1878 г.

Прочети договора между Русия и Австро-Унгария сключен през 1877г преди мерака на Русия да завземе Босфора,което ти наричаш освободила.Този дог.е като Рибентроп Молотов 3 дни преди Нападението на Хитлер и Сталин на Полша.Всъщност цялата ни История от 1877 г. до днес беше завъртяна на 180 гр.от комуниститете след Сталин.окупация 44 г.Само някои вметки :защо Русия е за 2 раздел.България-1878 г.,защо е против съединението ни и е за Сръб-война.Защо църкв."Ал.Нев."беше прекръстена "Кирил и Методий" и още защо ......!

Я иначе от САЩ/Англия какво сме получили?Бомбардировки,подмолни интриги(спомни си и случая "Антонов/Агджа"-поне;),една подарена,но развалена царевица;едни обещания за инвестиции в Ирак (след войната),ама само им опростихме 2-3 млрд дълг!(справка Вашия съидейник М(Ъ)онито(ПАСИ);целта винаги е била "разделяй и владей!Иначе в България политици-бездушни и "душегубци-дал Бог!

Туск шампанското и Юнкер мъжемелачката трябваше да са подали оставки след референдума.Какво се бавят ?

Нека да покани онзи евродепутат , който спря Южен поток да обясни защо е по - добре да мине през Турция. Това ли са европейските интереси и за какво получва заплатата която получава.

Гюнтер Ферхойген. Той лично тогава каза, че няма да има ЮП за да се съхранят транзитните такси, които получава Украйна. А може украинците и да са му платили за това.

Когато трябваше да строим Южен Поток и АЕЦ Белене, боко свали гащите, сега иска да не го таковат ...

"няколко алтернативни предложения" - този израз не е граматически правилен, алтернативата винаги е само една

Стига бе. Само една...

Булгаристанци - бялото робство започва!

То започна пред 25 години !

ПРОДАЙТЕ ТРЪБИТЕ НА НАС АМЕРИКАНЦИТЕ ! ... ЕВРИКА !!:)

Е ти онзи ден нали разправяше, че си направил пачкато от златото. Инвестирай в тръба в България. Вземи някой километър.

Има ли още нещо за продаване, "раздържавяване" и грабене в тая държава. Да ви епм от 26 г. само това правите. Не се ли свърши бе тунеядци такива.

А на бас,че ако тръбите станат собственост на САЩ,ще се окаже,че поток ще има през България ???

Мии- ще ни посочат на картата, че това е най- краткият път до Европата!?

Предполагам, че по-голяма част от хората в България и за д граница, просто не обръщат внимание на това което говори този ....Лично на мен ми етурдно да схвана за какво говори и какво искада каже,.....

Тоя идиот се нужда е от висококвалифициран преводач от български на български, които да ни казва какво е искал да каже премиера ни. За съжаление той самят не знае какво е искал да каже, защото сутрин говори едно, а вечер друго. Боже как не ни върви на политици.

То пък щото на народ ти е случило.

ИМА ПОНЕ 3-МА БЪЛГАРСКИ ШАЙКИ КОИТО МОГАТ ДА КУПЯТ ТРЪБИТЕ : - СЕРЕГЕЙЧИН-ОВАТА - НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА - И НА ДОГАН БЕЙ ... ПРЕМИЕРА ВИ СКРОМНИЧИ :))

Ако ТВОЙТЕ управници им разрешат, мам това ще стане на куково лято ! Сделките с енерго продукти, енергоносители и енергопреносна мрежа се КОНТРОЛИРА и ПРИСВОЯВА задкулисно от богатите семейни династии ! Новият Световен Ред ! Всички останали са различно оцветени РОБИ !

всики патоци требе да фъркат през нас! тва е ситуацята! патките и патоците да са наши!

някой пише за времето, когато не е бил роден или е бил на държавното корито.

по- твърдичко с брюкселските зелки- те всичките лобират за частни интереси на най- големите компании, но неуспешно го прикриват като политика

си работи на частна с държавни фигури, задоволявайки хотелските и жизнени нужди на тях и поколенията им.

...хъбчето със Северен поток 2... айде нема нужда. Тук става дума за принципа В ЕС доставчикът и собственикът на тръбите да не е един и същ.

Можеш ли да ми дадеш поне един пример къде в ЕС са приложили този принцип? Доколкото знам, не го прилагат нито за Северен Поток, нито за транспорта на газ от Германия към съседни страни като Австрия и Франция, нито за газовите тръби от Северна Африка, доставящи газ на Франция или Италия, и т.н. Единствено искат от строежите на Газпром в ЕС да спазват този принцип, а всички останали европейски компании са освободени от него!

Искат да бъде приватизирана на фирма от ЕС, която да ни източва в бъдещите година напред с милиони. Това е ЕС. А колко по-добре би живял българина без ЕРП-та, ВЕИ-та, ТЕЦ Марици и подобни. Сега ни готвят нов.

трите милиарда за Белене...ЕС ли ...или бракята ви през Църното море.

единствения, който ша извади кяр от заобикалянето на България от руски, че и на ЕС тръби е БАЦЕ!!! С НАГРАДАТА - ПРЪВ ХУДОЖНИК-АБСТРАКЦИОНИСТ НА ЕС!! Помните, че фърка до Брюксела и на Юнкера драска по една карта тръбите, дет трябва да минат през Европата.. А Юнкер таз АБСТРАКТНА ТВОРБА не я даде на експертите си, а в РАМКА НА СТЕНАТА СИ Я ТУРИ..

Днес се появи новинка от ЕС, че няма официално настояване от ЕС, камо ли заплахи за 300 млн. санкции, да приватизираме газопровода. Май това са партенки на Боко Мутрата. Дали не е решил да инвестира част от 4-те си натрупани лични милиарда (най-вече от грабеж на обществени средства) в тайна покупка (през някоя офшорка) на българския газопровод? Това си е абсолютно безрискова инвестиция със сигурни приходи...

Сигурно от американското посолство го натискат и мажат с ЕС. Типично в техен стил е...

Бе то и реакторите официално никой не настояваше да ги затваряме, ама те на...

Опасна е продажбата,защото тази (българска) компания действа като дъщерна на Газпром -брани монопола на Жужо... За това е опасна.

А американските ТЕЦ-ове, ею"европейските" ЕРП-та, чуждите търговски вериги ? Те не са опасни - така ли? Много промити мозъци се навъдиха в годините на така наречената "демокрация" ...

ЖУЖО в България си има ОВЪРГАЗ!! БУЛГАР ГАЗ Е ДЪЩЕРНА НА ДКЕВР, който с такси и таксички ПЪЛНИ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА.. Прочети си - например, как на входа на тръбата в България цената на газта става с 30 долара по-висока - от такса вход. Пък после са пръква БУЛГАРТРАНСГАЗ с неговите транспортни такси.. И така - хоп с 40% по-висока цена. И ша са убедиш още в това, ако си прочетеш по-подробно на 15,11,2012-та га УЖ махнахме посредниците как цената падна с 10, а не с 40 %. А и за едно споразумение си прочети още - как ОВЪРГАЗ бе принуден да продава на цената на ДЪРЖАВНАТА БУЛГАРГАЗ на крайните си клиенти..

Знае ли българската общественост какви заплати се взимат в Булгартрансгаз, познавам човек, който взима 2000 лв. заплата, бонуси и за храна отделно, социални придобивки и т.н, седейки 8 часа гледайки 2 апарата.

И това е основателна причина да подарим газопреносната си мрежа на някого!? Ами те и в ЕРП-тата взимат повече пари - да ги национализираме тогава!?

Че колко са 2000лв за специалист? Хем мръкаш, че заплатите били малки, хем като чуеш, че някой взима 2000лв, мрънкаш че му била голяма. Нямаш угодия. За твое сведение, по данни от НАП, 2000лв и нагоре взимат около 180 хиляди души в България. това официални доходи. Неофициални - още толкова.

Не само си глупак а и тъп.Това ли е най-важното ,че вземат високи заплати.Що за селяния.Да, ама пълнят Държавния бюджет и не изнасят скритите си печалби в Чехия и Австрия.

Абе тия като гледа-аааам,май ще почнат да ни дават акъл и децата си как да правим! Краставиците ни били криви. Кокошките ни не били щастливи. Прасетата не си колим хуманно... Кучетата да не тричаме.. Абе що не спрете на испанците коридата? Абе ,що не си....? Абе ,що не Ви....

Да Ви допълня: - Швейцарците си оттеглиха документите за приемане в ЕС. -Сърбите се отказаха да ги подадат. - "Глупавите"ингилизи... знаем какво казаха. А ние- с рогата напред-ще влизаме... дорде ни влезе. :-(((

Съдебната ви система е мъртвородена. Та затова има много маемуни на енергийния клон.

Прави ми впечатление, че в тази тема коментарите са само няколко - а виж в темата за руските рокери - гъмжило. Явно за какво си хабят парите фондацийките на "партньорите" ни ;)

"Тече една процедура в Европа да се раздържавяват всичките тези компании с различни оператори." Как да се коментира такова изявление(изречение).

Абе ебем им и "процедурите"! Що не ни попитаха дали им искаме "процедурите" ами я карат по "партньорски"! Наистина почвам да разбирам Англичаните. Честно казано не вярвах че ще напуснат, но почвам да ги разбирам.

"Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. СПРЕЛИ СМЕ ТРИ ГОЛЯМИ РУСКИ ПРОЕКТА. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?" НИЕ СМЕ СИ ГИ СПРЕЛИ, БОЦКО!! САМ ТИ СИ ГО КАЗВАШ... И ДАТАТА - 12 ОКТОМВРИ 2015-та. ТОГАЗ СИ ГО КАЗВАШ..

Браво, Бойко.

без да осъвременят ниските пенсии,ще направят живота АД с еврото/до просия ще ни докарат/....

тъй подготви подписа ни за ЕС!! С ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!! Я си спомнете - ЕС ни даде пари да "направим по-сигурни 3 и 4-ти блок. Направихме ги. Можеха да работят още поне 15 тодини. АМА ГИ ЗАТВОРИХМЕ!! Щото тъй подготвила подписа ни МАДАМ ЙЕС.. А сега - май е късно да са опъваме с ЙОК, ЙОК, ЙОК.. ЕС иска от нас пак ЙЕС, ЙЕС, ЙЕС да хортуваме..

Цитат: "Не може да кажеш, че "Южен поток" е лошо за Европа, а "Северен поток" 1 и 2 са хубаво за Европа" Възклицание: Проумя! Най-сетне проумя, че са го бъзикали толкова време! Ти (ББ - бел. автора) като нямаш глава на раменете си, защо си допуснал да те съветват по-безмозъчни от теб? Толкова време загуби. Не само ти! Всички загубихме и продължаваме да губим, защото ти (!) нямаш топки! Стиснали са те за топките и ще пееш каквото ти кажат! Не си патриот! Патриот не е мръсна дума! Мръсници са тези дето я използват за лична облага!