Папата се извини на индианците и получи необичаен кръст

Папата се извини на коренното население на Америка за "престъпленията" на Католическата църква. Той получи като подарък дървен кръст във формата на сърп и чук.

Обратно в новината

Коментари - Папата се извини на индианците и получи необичаен кръст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой от кого е гепил? ДЕЯНИЯ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ ГЛАВА 4. 33. Апостолите пък свидетелствуваха с голяма сила за възкресението на Господа Иисуса Христа, и голяма благодат беше върху тях всички. 34. Помежду им нямаше ни един, който да се нуждае; защото, които притежаваха земи или къщи, продаваха ги и донасяха цената на продаденото 35. и слагаха пред нозете на апостолите; и се раздаваше всекиму според нуждата.

Путин назначи за военен министър последния сибирски индианец шамана Шойгу за военен министър! Путин се просълзи от умиление след като заграби Крим, но няма никакво намерение да се извинява за изтребените стотици хиляди кримски татари, чеченци, ингуши, поволжски немци, а пък за изтребените милиони Сибирски "индианци", няма ккво да говорим!

Ало, дир, коментари, които не ти харесват, триеш на поразия.Въпреки че повечето от тях са верни и смислени.А коментари, които са пълни глупости и не са по темата - оставяш!

Християнството е наложено на всякъде с реки от кръв,клади палени от инквизицията и убиване на учените хора в средновековието...Даже в България е наложено за 2г от Цар Борис и забележете...не за 500г!

Я прочети малко за ранната история на църквата /34-325г. примерно/ и после ръси глупости на кубик. Само да те светна, че ние - православните християни, сме преки наследници на Светата Съборна и Апостолска Църква, учредена на Петдесетница от Св. Дух и Св. Апостоли...

В България всички сведения, че уж христянството е доборволно прието идват от църквони източници. А иначе ислямът не е с по-малко насилие дошъл.Но и христянство и ислям са срещу българщината. Затова и пишат срещу прабългарите

Aбсолютно същото важи и за исляма. И двете са приети навсякъде след много жестокости. Неслучайно беребрите в Севрена Африка и до днес мразят арабите, а в средна Азия също не понасят арабите. Друг е въпросът, че са си забравили че ислямът им е донесен именно от арабите. А целта на идеолозите е именно това. Да приемат идеята. А който е създал идеята ( в случая евреите) остава контрольорът на мислите и най- вече успява, ако не да контролира, то поне да не ги изненадват решенията на другите.

Глупаци!! Чукът и сърпа са едни от НАЙ-СТАРИТЕ М А С О Н С К И символи!!!!Много простотия в Дира??

което означава и комунистически символи

Бактъм от глупостите изписани тук. Две от най-масово разпространените ОРЪДИЯ НА ТРУДА, били комунистически! Че останалите какви са? Има ли производствена дейност, промишлена или селскостопанска, където да не се използват? В цял свят хората са "изкарвали хляба" (и още го изкарват), използвайки и чукове, и сърпове ,и десетки други оръдия на труда.Всички ли са комунисти?Понеже , сега е модерно да се отричат комунистическите идеи (макар че тия, които ги нападат, въобще не знаят за какво става въпрос), хайде да забраним чукането с чукове и жъненето на житото!!!

Ще простим ако си платите в кинти.

много правилно,все пак папата защитава интересите на богоборците,колкото и да е неразбираемо това за повечето хора.

сатанисти си разменят любезности

ХРИСТОС РАЗПЪНАТ НА СЪРП И ЧУК.

Драги съфорумци, Мразите юдаизма, исляма, християнството във всичките му разновидности, мразте комунизма и империализма! Споделете в какво вярвате и какви нови ценности проповядвате!

А ти драги юдаизма и комунизма за ценности ли ги смяташ?

Къде видя омраза? Критика и омраза се бъркат главно от жени, а според името ти не ще да си жена. И защо автоматично считаш, че трябва да има вяра? А проповеди? Вярата крепи лъжата, религията и парите. А истината си е истина:-)

Ами те са отявлени поклонници на "евроатлантическите ценности", само не ги питай какво точно представляват, че до Армагедон няма да могат да ги формулират...:)

например закодираното добро в нас. Преди появата на християнството и останалите юдейски религии е имало учения и като че ли светът е бил по-добър за тогавашните измерения.

Папата гледа изумен сърп и чук.Лелееееее!

Западът краде, убива, изнасилва стотици години. Накрая вика "Извинявам се" под бурните аплодисменти на собствените си зомбирани гейзери. Не така байчо Папов, ВРЪЩАНЕ НА ЗАГРАБЕНИТЕ БОГАТСТВА И ЗЕМИ И ОБЕЗЩЕТЕНИЯ!

Ха-ха-ха! Не знам защо, но този жест на президента-комунист Моралес ми напомня за едно предаване по кабеларките преди много години. В него, другарят Владимир Спасов - лидер на Българската Комунистическа Партия коментираше разпалено тогавашната визита на Папа Йоан Павел II у нас. Многократно наричаше папата "Този папа-чучело на империализма!" В един момент другарят Спасов така се разпеняви, че изтърси: "И питам аз, докога че ни го натрапват от Запада този ЧУЧЕ-ПАПАЛО...ъ-ъ-ъ....Папа-чучело!" Ха-ха-ха, Моралес, поздрави ти от другаря Спасов!

Глупак!

Мислех, че онова яйце е рекорд по тъпотия, но тия ни надминаха.

последен президент на Сащ !

АТЕИЗМЪТ на юдаизма се корени в робовладелската му идеология. 7 пратеника на Небето са избите от архиереите му, и след смъртта на Иисус Христос са се прекратили опитите за ОЧОВЕЧАВАНЕТО на евреите. В днешните дни се вижда каква е деструктивната сила на това вероизповедание. Особено на неговите представители в България, след 855 година. СОЛОМОН ПАСИ: "МАЙНАТА МУ, НА ПРАВОСЛАВИЕТО!"

Ко каза...ко?

"АТЕИЗМЪТ на юдаизма"...брато, с този лаф изби китовете бе...тъпото си е тъпо нали...

Именно евреите са най- религизоно осъзнаващите света хора. И сред тях са най-многото религиозни. И имат интерес от религийте на книгата, защото така са поставени в центъра на събитията. Тъй че атеизмът на юдаизма е като желязо от дърво

"атеизмът на юдаизма е като желязо от дърво" /Разънаха ли от Синедриона Йешуа бен Йосиф на кръст, а Пилат Понтийски си изми от Кръвта Му, ръцете си?/ Ако не сте толкова невеж по религиозните въпроси (а това се дължи на произходът Ви, който със сигурност не е Православен), нямаше да опонирате по този начин. Но що са дни и месеци до 01 януари 2018 година. Може и да Ви просветне, под шапката.

Християнство и ислям водят началото си от еврейски митове събрани в така наречения стар завет. И двете религии обслужват идеологическите интереси на юдаизма и в частност на ционизма, който кара вярващите от всички религии да възприемат територията на Израел като някаква магическа земя, а евреите като супер специални хора ( добри или лоши вече е следващ етап, важното е да са в центъра на събитията). И двете християнство и ислям вършат 'черната' работа на юдаизма - например избиването на друговерците, които по никакъв начин не са зачитали дотогоава еврейските митове. Дали през кръста или полумесеца сега милиярди са повлияни от еврейската митология. Това дава огромно психологическо преимущество да се влияе на обществените мнения и процеси в посока обслужаваща Израел и евреите. Индианците са типичен пример. Представяни са като диваци, които благодарениа на кръста са вече нормални хора( то всъщност църквата и прабългарите представя като диваци; а ислямът пък разрушава всичко от древните достижения на народите в Азия). Комунизмът също е дело на евреи между другото. Но все пак не може да се мери с вековните религии. Тъй че срещата на папата и Моралес е нещо като среща между отличници от различни школи на едно и също бойно изкуство, не телесно а интелектуално :-)

Не знаеш какво говориш! Тези "митове" са се сбъднали почти всичките и ще се сбъднат на 100%.Чети повече!

То само с четене ако ставало ксеркосите щяха да са най-умните същества. А да не говорим, че това че нещо е написано автоматично означава, че е вярно. По твойта логка евангелията трябва да заместят учебниците по история:-)

Тоя е представител на най-голямата организация за геноцид в света-Католическата сатанистка църква.

Онзи пък - представител на още по-голяма организация за геноцид в света - Комунистическата сатанинска партия.

Папата е много готин като човек и морални ценности. Нищо общо с оня папа полския фашист, който на младини бил гонил евреи за концлагера. И заради когото си отиде измъчван и тровен нашия Сергей Антонов без време.

Миличкият Сергей Антонов, наистина...!

"символ на комунистическите идеи олицетворяващи атеизъм". Откъде идва думата комунизъм ... от комуна, затворена общност, живееща в кибуците, в Израел т. е. богоизбраните. А каква "религия" изповядват, юдаизма т.е. те не изповядват религия, значи са атеисти. Другари демократи, промиват ви мозъците по най елементарен начин, но някой беше казал че тъпите и на смъртния одър са щастливи. Те затова другари маите са ви предупредили че 90% от човечеството ще си отиде.

Комуна е другата дума за църква. Църквата в ранните векове след Христа е била точно това - комуна.

И двамата са велики хора. Не ги коментирайте на толкова ниско ниво. Това е философия и посоките на послание са много. Извода, който е най-важен - мирът и добруването са нужни на света, а не агресията, нихилизма и отрицанието.

Настойка от кока не е като да шмъркаш кокаин. "Няма отрови,има дози."-рекъл Хипократ и Иван Абаджиев го повторил;-).

Извинявайте, и ако има нещо - няма нищо!

Абе никой ли не обърна внимание, че сърпът е обърнат на опаки. Този символ не е онзи символ.

Както и да е обърнат, това е извращение и подигравка на хора почитащи Сатаната! Това могат да го потвърдят от центъра в Масква!

Абе охлюв, що не си научиш урока, преди да остроумничиш по форумите? Нито чукът, нито сърпът, нито петолъчката са символи на Русия, и никога не са били! Това са символи на старият съюз(СССР), който отдавна не съществува! Русия е само една от многото републики, на които той се разпадна. Със същата логика може да кажеш, че сърпът и чука са символи и на Украйна, и на Латвия и т.н.

АРМИЯТА НА САТАНАТА И МРАКА ТРЕПЕРИ :))))

Говориш за твоите приятели "социалисти" русофили?

ГОВОРЯ ЗА ЛИДЕРА НА ЕВРОГЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ СЕРЕГЕЙ ХАЗАРСКИ ОТ ОДЕСА :))))

Комунизъмът замени традициите, наложени от християнството, със собствена религия. Бог беше Сталин. Убиха всичко християнско и сега се мъчат да яхнат религията. Най-безпътни са комунистите.

ХРИСТОС Е БИЛ АРАМЕЕЦ , А ХАЗАРИТЕ ГО ПРИВАТИЗИРАХА :))) ... А НАЦИСТА ПОРОСЬОНКО ПОДАРИЛ ШОКОЛАДЧЕТА НА ДЕЦАТА В КИЕВ :))

АЗ ОТ ГОДИНИ КАЗВАМ ЧЕ ИЦЕТО ОТ НАЗАРЕТ Е ПЪРВИЯ КОМУНИСТ :)))

Вие не знаете какво е християнството. Вие не знаете какво е и комунизъм. Вие сте крепостни на бащицата Путин, зяпнал да глътне целия свят. Страдащ от комлекс за малоценност.

ГРОЗНА ГЛЕДКА:))) БОЙКУ МУТРАТА И ПОРОСЬОНКО НАЦИТО В ВЪРКВА :)))

Не знам доколко пишещите и четящите тук имат понятие за степента на влияние на Католическата църква върху съзнанието на южноамериканците. Следя изявленията на Папата по чуждестранния печат и ми прави впечатление,че съвсем съзнателно в медиите на държавите в Северното полукълбо има пълно затъмнение относно редица аспекти на неговите изказвания. Най-меко казано смята,че богатите трябва да престанат да бъдат толкова богати или просто да престанат да съществуват. Слушах негова кратка реч /от времената му преди да стане Папа/ срещу спекулата и лихвата по някаква латинотелевизия,която би накарала Маркс и Енгелс да ръкопляскат,като казаното между редовете от г-н езуита с неслучайно избрано име Франциск повече ми навяваше мисли за сеньор Торквемада /или на Че:-)/ Папата е комунист- комунист в най-първичния смисъл на тази дума. Комунист е бил Христос. Папата иска да върне църквата обратно при Вярата,да я отдалечи от парите и властта и да я доближи до религията и народа; да премахне корпоративния и облик и да унищожи разните вредни лобита вътре. Вече смачка педофилското такова,а с банкерите на Ватикана в последните 2 години се случват прелюбопитни неща. Колкото до Ево Моралес-виждате мъж диаметрално противоположен на нашия "прецедент". Обикновен човек без претенции за изключителност,но с усещане за справедливост,лично и национално достойнство,които е готов да отстоява. Символът на сърпа и чука,символът на труда,на производството,на съзиданието,неслучайно е оплюван от паразитите лихвари. Фактът,че Папата го е приел,говори много.

Прав си за Франциск, НО. Ватикана и католическата църква, като цяло, не е Папата. Избирането му, според мен, беше с цел да се придаде по-човешки вид на католическата църква, за да се парират безбройните критики от последните пет-шест години. А ако Франциск започне да се опъва на политиката на Ватикана, винаги може да се разболее на такава въраст и да има нови пушеци над Ватикана.

Отначало и аз мислех,че този ще е своеобразен "Барак Обама"- черен говорител на военно-промишления еврейски комплекс;-). След това обаче се случиха няколко странности в самия Ватикан и да ти кажа,оптимист съм. Съвсем прав си,че е важно да се гледа какво става с парите на Ватикана-там има повече мръсно,кърваво злато дори от швейцарските трезори-като почнеш от Конкистата и свършиш с заграбеното от усташите. Именно там стават интересни събития. Дълго е да се опише,но ако искаш компендиум по въпроса,накратко можеш да се запознаеш с фактологията по случващото се от статията на Блумбърг: "Pope Francis revamps the scandal-wracked Vatican Bank".

Комунистите крадат символи! Този кръст от сърп и чук е използван много преди да се пръкне Коминтерна! Същата работа и с червената звезда/петолъчка/ която е била използвана от сдружение на холандските пивовари много преди да се пръкнат комунистите! След това червената звезда става символ в емблемата на бирата Хайнекен, също много преди да стане символ на комунизма!

То, и Дядо Мраз (Санта Клаус) е измислен като символ на на фирмата Кока Кола, ама....не казваш на децата си, че образът му е откраднат от някъде!

Извинил се бил - голям праз! Да отваря бездънните съкровищници на Ватикана и да върне заграбеното злато + кръвнина за избитите! Да си спомнят католическите епископи, кардинали и папата, че сам Христос е влязъл в Йерусалим на осле и Сам Владиката на Света не е бил заобиколен от злато и материални придобивки, бидейки на земята... Палячовци ниедни... "Никой слуга не може да слугува на двама господари, защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или на единия ще угоди, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона." Евангелие от Лука, гл. 16, ст. 13

Като се почне със Сталин, всички комунисти диктатори стигат до извращения! Така е, нищо хубаво не е излезнало от Русия!

Шило

Де видя Русия? Серго, стига,бе, изумихте се.

Той навсякъде вижда Русия.

Здорово братуха};-)) На SerKo Русия не му дава спокойно да съществува};-)))(

Май и тоя палячо няма да успее да избута до края.

' още един ........... се е добрал до папата имаше преди един али агджа ...

По примера на папата ако БСП се извини на нас -българските индианци лично ще и връча специален дървен пръст-НЕСЛУЧАЕН!

Не знам какво по-добро от БСП са ти направили ГЕРБ, СДС, НДСВ, ДПС.Разсипването и разграбването на държавата започна от СДС.А завладяването на страната от мутрите, заемането на отговорни държавни постове, включително и на най-високо ниво, от бивши членове на престъпни групировки (СИК, ВИС, ТИМ, ИПОН) и срастването на престъпността с държавата - от ГЕРБ.

Браво на Папа Франциск, както и неговият предшественик и на Йоан Павел II !!! Признат грях е половин грях както се казва ... Когато евразийските конквистадори - испанци, португалци, педофилни белгийци и холандци и най-вече наглата англо-саксонска паплач признят за безчинствата, престъпленията срещу стотици народи и се изтеглят и наврат по дупките от които изпълзяха - тогава ще има мир и справедливост на този Свят ! Не напразно ортодоксални комунистически лидери и днешните фашизодни господари на САЩ считат за враг номер 1 както Католическата, така и Православната Християнски църкви. Соросоидални агенции и организации от всякакъв калибър денонощно извършват провокативни акивни мероприятия в тази посока. Да не говорим, че тук Ибречек/хан путку/щерева изпадат в дива ярост с пяна на устата, когато се заговори по тази тема ...

бе според нащо правосъдие признатия грях е 3/4 грях. за тва и имаме съкратената процедура. а за индианците... папата се извинява не на когото трябва. северноамериканските заслужават това.те са почти изчезнали... а в южна америка.... това там трудно може да се приеме за хора. хиляди принесени в жертва на боговете... и сега може да си купиш умалена човешка глава на черния им пазар... само си представи, че някоя от техните империи бе оцеляла... сигурно пираидите с черепи щяха да са по високи от най високия небостъргач...

...Той получи като подарък дървен кръст във формата на сърп и чук. .. --- Кой не скача е червен, а? ---

Папата се извинил, ама що не каже колко от златото в трезорите на Ватикана, че и висящо на шията му, е откраднато от същите тези индианци, на които се извинява? Егати лицемерието вековно!

А кога Папата и правителството на САЩ ще се извинят за греховете и престъпленията, извършени срещу коренното население по време на завладяването на американския континент?

САЩ католици ли са? Русия за Аляска трябва ли да се извинява? Щото и там е имало бунтове и избиване на белите заселници и преди продажбата на откраднатата земя...

Извинявай! Не знаех, че в САЩ са православни християни, че не са заграбили земите и избили по-голяма част от местното население, че когато поробител дойде в земите, ти нямаш право да се съпротивляваш!

КОМУНИСТИТЕ НАВСЯКЪДЕ СА С БОЛНИ МОЗЪЦИ.

Болен сте вие, че ви се привиждат комунисти навсякъде.

Тежко дементен трябва да си за да направиш такова нещо...