Кой с колко забогатя през 2016 г.

С 237 млрд. долара са забогатели най-богатите хора на планетата през 2016, сочат данни на Bloomberg Billionaires Index.

Обратно в новината

Коментари - Кой с колко забогатя през 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И това ли са най-богатите? Бъфет, Гейтс и не знам кой си още там... Вие верно не сте в час!

Само да ви споделя, че когато Путин започна да разплита кой стои зад Хордоковски, накрая като главен бенефициар зад всички фирми-матрьошки стоеше името на Натаниел Ротшилд.

Кой с колко забогатя през 2016 г. го научихме, но кой с колко е обеднял през 2016 г. може да го разберем по джоба си. Естествено ние които сме на последно място в ЕС по доход на глава от населението не сме забогатяли от членството си в ЕС.

Дайте да видим нашите другари,тия всеки ги знае.

Когато на някоя държава и трябват пари - тегли кредит. Америка просто си печата долари и се разплаща. Свръхбогатите са от страни, които печатат пари. Доларите отдавна нямат покритие и дори за WC хартия не стават. За това Америка води безумни войни, за да задържи долара като световна валута. Садам Хюсеин и Муамар Кадафи тръгнаха срещу долара и платиха с живота си а страните им бяха разграбени.

И какво като имат толкова милиарди, никой няма да ги пита в гробищата колко пари са имали

Я, двама от любимците ми, забогатели още. Ами честито! Редно е да почерпят. Нормално е да харесват играта, в която са толкова добри, но не е нормално да стискат за себе си толкова много излишен за тях и толкова необходим на света ресурс. Редно е да инвестират и да помагат на недофинансирани държави, претъпкани с талант и желание за реализация, блокирани в развитието си поради липса на финанси - демек България. Само трябва превантивно да махнем черната дупка - политиците от статуквото, че те могат и трилиони да опропастят, ако им падне.

А кой с колко обедня? Защото богатството ОБИКНОВЕНО е крайна величина. И за да забогатее един ,трябва няколко да обеднеят. Аз лично през тази година обеднях. А Вие? :-((((

Това не е верно! Във всяка държава общият вътрешен продукт се увеличава, т.е. цялото общество забогатява всяка година. Това разбира се е в общия случай. Виж например динамиката на БВП на България през годините. От 1996 година досега има постоянно нарастване, в продължение на 20 години! Изключението е спада през Жан Виденовия период преди това.

"Моята риза ми е по-близо до гърба от твоята". Вероятно съм голям некадърник ,щом цялата държава забогатява ,а аз не. :-(((

Пълни глупости е този БВП, това е гимнастика на счетоводството. Никой управляващ няма да обяви лоши резултати. Истината е, че за да забогатее някой, друг е обеднял. В световен мащаб бедността се увеличава. Ако от 100 човека един е милиардер не значи ,че останалите 99 са милионери. Но статистиката всички 100 човека са милионери.

Тези не мрънкат, че са им ниски пенсиите и че държавата не им обръща внимание.