УС на БНБ е получил 1 млн. лева в годината на фалита на КТБ

Управителният съвет на БНБ е получил близо 1 милион лева като възнаграждения и бонуси през 2014 - годината на фалита на Корпоративна търговска банка.

Обратно в новината

Коментари - УС на БНБ е получил 1 млн. лева в годината на фалита на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свещи,свещи да си купят с тези пари:)))!!! И цял живот да ги палят:)))!!! А относно ИскЪрчов,какво следва заради това,че е нарушил Закона като не е предоставил информация за възнагражденията си??? Може би...посланически пост в някоя топла държавичка?!? Няма такава кочина като нашата,няма и да има:)))!!!

ГОРКАНЧОВЦИТЕ ТЕ !!!!! Ми те сигурно са се сцепили от работа?! И що толкова малко?! Машалла!!!!

Заедно с лихвите да връщат и след това на прокурор за престъпно бездействие довело до щета в особено големи размери!!!

Само не разбрах"искров нарушава закона след като не дава исканата информация" и ...... Какво става ? Нищо .... В България законите са неупражними тъй като са създадени с много вратички

Наскоро прочетох в нета една фраза на бай Тошо, която много ме впечапли: "Ние с българските журналисти сме се разбрали - не трябва да пишат истината, а каквото се полага."1977 г.

Не дават информация, защото ако кажат какви възнаграждения са взимали за едно присъствие в месеца и нулева ефективност, хората ще ги претрепят с камъни. И сега е същото, нали никой не си мисли, че като го няма Искров нещо се е променило.

Новият шеф на банката дали се е изненадал от високите премии на стария нов управителен съвет?А ми сага всички вън заедно с новичкия дето си ги остави!

Абе нямали кой да вкарва в затвора бе?Когато стане дума за заплати и пенсии все няма пари, а за тях все има и все им се полага.

Защо не станете членове на управителния съвет :))))))

Sm3hurk0

Ти луд ли си ?! Да стана управител, за да ме разнасят наляво и надясно.... Стани ти управител и хората да ти палят свещи на първия ред в църквата !

БНБ трябва да бъде закрита и превърната на пряко подчинение на Министерство на финансите, защото не е централна банка, а даже и задължителния банков надзор не осъществява.

А не искаш ли на пряко подчинение на Министерството на младежта и спорта.

БНБ са блажили безконтролно, но защо никой не им е държал сметка на заплатите? Мисля, че прекалено много независимост се е събрала в държавните институции на народна хранилка.

БРАВО

Не може да се дават по 10-15 мизерни бона за шефове на ЦБ! Това е средната заплата в Германия или Норвегия, разбирай счетоводител в малка фирма! Като им давате стотинки, ще крадат...

В държава с валутен борд, където е необходима финансовата дисциплина, е задължително заплатите в БНБ да са съобразени със средното ниво за държавата. Още повече, че БНБ е контролен орган, а не централна банка. БНБ е един от виновниците за хиперинфлацията и е неморално нейното съществуване при такъв произвол.

Шебеков,каква точно роля изпълнява БНБ,че не се сещам:)))!!! От кога,барането на собствените макари се води за дейност,та дори и...свръхплатена???

В коя нормална държава има плосък данък за милионерите 10%.В коя нормална вноските за здравно осигуряване са върху максималния усигурителен доход. В коя нормална държава данъчното бреме в % е по високо за бедните, отколкото за богатите. Въобше в България има ли държава, държавност и грижа за всички хора, освен за богатите.

Само в сбърканата ни държава бедните като % плащат повече от богатите. Да караш един безработен да плаща здравно осигуряване в % за него е 108%. Ако имаше еднакъв осигурителен %, това означава на този 1 000 000лв да се платят 1080000лв здравни осигуровки. В провинцията във всяко семейство има поне 1 безработен. С тази политика почти всички ще отидат да работят в София. И защо държавата ще плаща здравните осигуровки на циганите и бежанците, а няма да плаща на безработните българи? Това е дискриминация спрямо българите.

В сбърканата ни държава наистина има дискриминация на българите. Полиция и политици защитават циганите.Полицаите бият само българи, а циганите бият полицаите. Циганите имат привилегията да не плащат вода, ток, а и държавата ще им плаща здравните осигуровки. За българите има само задължения. Турците говорят само за етническия мир и в общините на ръководни места са турци дето едва говорят на български а и на всичко отгоре са и неграмотни.

Мен ме "изкефи" стила на Искров, малко преди му изтече мандата си подаде оставката, какво самочувствие само.

Тези парички са нашите лихви и продадени на безценица имоти.

Ако бяха кадърни българи, които си вършат работата, малко са им милион. Понеже от тях зависят милиарди. Но като са изгубили милиарди, редно е да се върнат всички надбавки и да се оставят на средната заплата за страната за периода, в който са изтървали да си свършат работата. И това им е много, но вероятно деца гледат...

Това че вземаха хубави пари за да си затварят очите, е безпределно ясно. Интересно ми е сега къде и какво работи Искров, ако работи щото може да живее само от лихви.

Това в България ли се случва или съм Алиса в Страната на чудесата.

Парите са в тях. Вземат, кой колкото си иска. Кой може да им попречи? Като че ли държавата им е бащиния. Забелязахте ли Искров, как нервно въртеше писалката в ръцете си пред камерите? Това какво показва-честа съвест или не. Наглец от всякъде. И в резултат, какво? Май никому нищо.

значи за несвършена работа или за недобре свършена работа у нас се плащат огромни пари... е как да се научи българина на работа и отговорност????

Ало, Дира, оправете се текста - става дума само за 1млн като бонуси над месечните заплати, а не за "възнаграждения и бонуси". Само Искров лично е гушнал над 1 млн. общо за годината - 68 000 лв. месечна заплата + заседателни + бонуси. А останалите 9 тунеядеца...

Още ли има неразбрали защо навремето е имало Народен съд и защо той е съдил "цвета" на нацията?

А те не носят ли отговорност за действията и бездействията за случая КТБ ?Съд за тях ?Един счетоводител и неволна грешка да направи ,плаща ,а този наглец се измъкна ,а замстниците и досега са там ...

Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!

Нямам думи !А нас ни дерат кожата ....ей наглеци ...народен съд за вас !

Нямам думи....!!!!!И тези пари ги е взимала и онази ку.....ветина Боряна Пенчева, боклук на боклуците!

ГЕРБ отново пипа здраво. Изведнъж не става, но всеки месец напредва. А сериятао т такива случаи "отпушва" следващите решения все повече. И да не знабравя да спомена: да сте чували БСП да е правило подобни стъпки? И да не се лъжем, че тоя независим, оне независим! Всичко зависи от правителството. И виждаме как! Бравос!

Точно по времето на ГЕРБ и Дянков повечето сметки на държавни фирми бяха прехвърлени в КТБ, Пак тогава, Искров беше сложен отново за управител на БНБ Нито БНБ, нито Министерство на финансите направи нещо за да спре предстоящата криза с БНБ Напротив, по време на ГЕРБ и Дянков, в МФ беше назначена Боряна Пенчева - зам. министър отговарящ и за банките ( има репутация на особено крадлива леля) Пак по времето на ГЕРБ, Боряна Пенчева беше прехвърлена в Управителния Съвет на БНБ, след номинация от Плевнелиев даааа, ГЕРБ определено пипа здраво ....

Безочие и безсрамие!И за какво са вземани тези пари? За да си затварят очите за далаверите на други крадци?

Кой вика, че нямало добре платени работни места в България?

Само диктат за такива!Нямат наяждане!Държавната хранилка с супер!Нали!

Нали Вие пак избрахте Калин Христов и Димитър Костов, които са получили част от тази "огромна" за лошия материал сума, а какво сте откраднали вие - не казвате? Явно тези са делили с Вас и са вече проверени, че няма да ви излъжат...

ами то новото пак е близо 1 милион лева ....

Пак прах в очите и дъвка за наивници! Ами аланколоу, само заплатата на Искров е повече по 500 000, за какво тогава говорим? Или, я не се занимавайте какво правим ние, а вижте какво са правили едни "лоши хора" назначени пак от нас....

Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее....

Подобни бонуси в такъв размер са си чист грабеж. Отново стигаме до народната притча - За кокошка няма прошка , за милиони няма закони. Заради такива хоботи държавата е толкова бедна , грабят и точат като за последно.

Айдук до айдук майно ле, хрантутник до хрантутник...

Затова ли банките в Бг са все,.. НА ЗАГУБА? И какво става с Искров,....явно е ''НЕВИНЕН''???

Има ли давност за такова престъпление... и има ли кой да ги съди юнаците ...

Една "институция", която няма абсолютно никаква дейност - нито емисионна, нито банков надзор, нито дори информационна (да събира и обработва статистическа и финансова информация). Пълен абсурд, някакви наградени тунеядци обитават огромни луксозни офиси в центъра на София, не извършват никаква дейност и не носят никаква отговорност. Това може да се случи само в една богата и просперираща държава като България.

Съседната новина как се зверят да няма давност за престъпленията "В комунистическия режим", ми става ясно защо никой не обръща внимание на престъпленията преди.....една година!

Ужас!!!!!!!!!!!!

Прост народ - слаба държава!

То бива прост народ ,....ама толкова чак ???

ЗАЩО СЕ ГНЕВИТЕ? НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО ЧЕ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ЗА НЯКОИ БЪЛГАРИ БЪЛГАРИЯ ИМ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ЗАЕДНО С РОБИТЕ!!!

Разстрел и след разстрела червеи, това е толкоз просто и логично...

тези нагли крадльовци построили първи КОМУНИЗЪМА за сметка на милионите роби.

Тяхна си е банката, каквото искат, такова ще си разпределят. Или някой още мисли, че БНБ е българска, че и народна ? И че е държавна ?

Така трябва! Но... в момента е важно да приемем закон за престъпленията на комунистическия режим, защото той е в основата УС на БНБ да получат бонуси за 1 млн. лв. А половината от същия този УС не е ли и сегашния? Нагляри!

Ами искат да изкарат Народния съд престъпление , защото знаят че и тях ги чака същото , и плачат видите ли как те са цвета на нацията.

В тази абсурдна държава богатите плащат най малко данъци и осигуровки. Взели са по 100000 на човек а са платили осигуровки до максималния праг. А безработните нямат доходи, но трябва да плащат за здравно осигуряване. Защо богатите да не си плащат осигуровки върху целия доход??? - А да богатите правят законите !!!!

Най-добре е да няма богати. Да си живеем в държавата на бедните и безработните и тогава всичко ще ни е безплатно. Направо да закриваме държавата и ЕС ще ни праща помощи, за да не се преселим при тях.

За всички данъчното и осигурително облагане като процент спрямо трябва да е еднакво, а в сбърканата ни държава не е. Безработен да плаща здравно осигуряване е все едно да получаваш заплата от 10000лв и да плащаш 10800.