Коментари - Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд | Днес.dir.bg

Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд

Управителят на БНБ Иван Искров призна, че предишното ръководство на Министерство на финансите е опитвало всячески да посегне на двата милиарда лева от Сребърния фонд, но е било спряно от Националната банка и Комисията за финансов надзор.

Обратно в новината

Коментари - Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд | Днес.dir.bg

Коментари

До колкото си спомням той искаше ларите от Сребърния фонд,не за да ги дава на някого ,или за дългове!Мисля,че искаше тези 30% вложени на друго място за по-голяма лихва и повече пари за ленсионерите?Но Искров като всеки банкер подскочи като му измъкнат парите!А другата истина е,че трябваше да угоди на тройната коалиция!Той много добре знае ,че там тези пари са само на отговорно пазене,не носят никаква печалба!

Искров вземи и изчезни, че много се изложи. Тичай на уроци при Дянков.

Дянков, ти ли си бе. Написал си цели пет коментара, само последните, в твоя слава и прослава. Никой ли не иска вече да те хвали.

Поредната груба грешка на ГЕРБ и на Бойко, че не смени тези самозванци и комунисти като Искров, който сега има наглостта да дава оценки и да се произнася като последна инстанция. Искров трябва доста да се учи докато стигне нивото на Симеон Дянков. Пълен нещастник е този Искров, а за шефа на КФН да не говорим. ГЕРБ трябва час по скоро да се освободят от такива особи, които само им пречат.

другаря искров е дълбока заблуда или по -скоро съучастник в нечистите дела на маврудиев. как не го е срам този "банкер" да защитава този некомпетентен човек мавродиев който доведе кфн до това унизително състояние. много е лесно сега на този неграмотник искров да обвияват дянков и то защо, защото си е вършил работата да контролиро как такива ненаситници като мавродиев харчат държавните пари. ПРИПОМНЕТЕ СИ КАКВИ БОНУСИ И ЗАПЛАТИ се разбра, че си раздава тази КФН без никой да знае какво точно тя прави. Време е прокуратурата да действа.

Като прочетох "анализите" на Искров, се замислих... Г-н Искров беше назначен като управител на БНБ, при управлението на Тройната коалиция.След идването на ГЕРБ на власт, по някакви неизвестни за мен причини - Искров не беше сменен.Известно е , че контролът върху банковите институции, от страна на правителството /което и да е то/, е от съществено икономическо и политическо значение. Явно, е имало договорености, в които са участвали видни икономически и политически фигури, от всички цветове и окраски в елита.По-просто казано - ситуацията е удовлетворявала интересите на политиците, бизнеса и банковата система. По време на управлението на ГЕРБ, г-н Искров беше в някаква "творческа" неизвестност. Изведнъж се появява в медиите и се изявява като - едва ли не - спасител на нацията, от финансов срив! Много прозрачно и целенасочено "признание", от страна на г-н Искров... Към /срещу/ кого ли е отправено, точно сега? Енигма!

В Нубия? При Оху Боху? Мислиш ли, че само ще го линчуват или просто ще закусят с него... .:)

Дянков ''посегнал''. Това са глупости. Дянков може да го ''обвинявате'' за дисциплината, но за това ,че щял да ''окраде'' да ''завлече'' са смешни приказки. Нали уж кредити теглил за земеделците, а се оказа, че е просто 2-3 месечен заем с изключително ниска 0.5 процента лихва , заем който се върна от ЕС по програма земеделие. Дянков си беше перфектен и направо е смешно, че някой невежи се опитват да го очернят. Грях им на душата, че подържат тази истерия, нищо ,че го вършат от невежество...

Стига, стига ,ама чергата все не стига! Или Вие, не четете достатъчно или не мислите достатъчно! Дянков, е взел заем с ниска лихва него която възлиза на 54 мил.лв.С тия пари се разплатиха със зърнопроизводителите,като казаха ,че ще бъдат върнати от ЕС. До тук добре- само ,че парите по заема от ЕС се вливат в фискалния резерв, а заема всички ние ще трябва да го платим! Анадъммо???

Не Дянков, а Бойко Борисов нареди да бъде имитиран този дълг за да плати на земеделците. Дянков беше твърдо против емитирането му. Хора вие не помните какво се е случило преди 2 месеца. Къде сте тръгнали да коментирате политика и икономика... Смешни сте.

Глупците са ви писали плюс!

На искрено и лично, не бива да слушаш Дянков един разумен човек не тегли заеми да ходи на почивки и да щрака с пръсти и да чака хората да му казват какво да прави, това е неписано правило в едно семейство трябва разумно да се харчи и да се пести поне това не са те ли научили родителите?

дянков си сварши ,,задачата,, поставена моу от ,,неговите работодатели,,. булгаря на колене . следващят ход е падане на ,,борда,,. взимане на заеми, и след 5-6 години в това темпо тотално разпродаване на и задлагняване на народа. булгаря без ,,булгарите,,. всички досега управляващи са долнопробни лекета !!! няма леви и десни !!!това е ,,октопода,, и тои има 3 сарца!!! стои си там и не се баркаи в чугдите работи , имаме си достатачно ваши лакеи тук симоне .баркаи се в израел!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дянков си сварши ,,задачата,, поставена моу от ,,неговите работодатели,,. булгаря на колене . следващят ход е падане на ,,борда,,. взимане на заеми, и след 5-6 години в това темпо тотално разпродаване на и задлагняване на народа. булгаря без ,,булгарите,,. всички досега управляващи са долнопробни лекета !!! няма леви и десни !!!това е ,,октопода,, и тои има 3 сарца!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не че нещо, ама те не са ги дали а са си ги взели :)!

Послушах Дянков и се радвам. Преди 3 години спрях излишното харчене, две година не ходихме семейно на море , не сменяхме техника като наши приятели, не харчехме излишно. Събирах пари и погасих половината си кредит миналата година . Жена ми постоянно се крахме, че не ходим никъде, а приятлски семейства ходят . Резултат- тази година имам пари за море и ще ходим. От десетина прителски семейства, които се ''пооливаха'' 4 се разведоха поради фиансови скандали, другите вече се позамислят как да живеят. Аз на Дянков шапка му свалям, поне ме светна, да живя според доходите си и да не мисля за излишно харчене и нови кредити.

С огромно удоволствие ви поставих --. Много сте заблуден относно компетентността и възможностите на един нефелен човек. Дянков никога нищо НЕ Е ръководил и хабер си няма от нещата. Толкова простотии измисли и въведе, че ако аз бях се водила по тъпотиите му, щях отдавна са съм фалирала. То не бяха космически връзки с НАП - нещо доказано излишно и в противоречие с точно 3 закона; то не бяха дни болнични, които работодателят трябва да изплаща на липсващия му работник и още куп глупости. По-скоро сте послушал вътрешното си усещане да се предпазите от анти-икономиката на Дянков и поради това сте спечелили, от колкото ако сте го слушали. Няма прокопсал от Дянковите дивотии. Ето днес се оказа, че и Сребърния фонд е искал да окраде - това го одобрявате навярно, а ?

И друго към платените писачи на ГЕРБ - от какво, да попитам, успяхте да спестите: от ограничените доходи, от замразеното майчиство, пенсии и обещетения, от убитата неработеща икономика, от свития монополизиран от големите фирми пазар ; от високите лихви по кредитите от какво, питам? Пишете пълни глупости, нямащи нищо общо с реалността. Я се поразходете из севера на България, вижте как хората оцеляват на ръба на магия, вижте същият този невдянков как е уморил маса народ се недаването си , па тогава "спестявайте" . От какво, се питам? От все по-високите местни данъци и такси; от все-по-големите разходи за ток и горива, наложени от същият този нихилист?

Значи не Дянков а "Неволята" е помогналам, както и добрите Ви семейни отношения :)

Ето и ЗАТОВА богатите са по-малко от бедните! Умните са по-малко от глупавите. Колцина се вслушват изобщо в нечий съвет? Вие сте се вслушали в съвета на един умен човек и сте доволен. И аз, между другото му повярвах 2009 г., че ще направи каквото обеща и съм ДОВОЛЕН, ПРОСПЕРИРАМ, БИЗНЕСЪТ МИ РАСТЕ С 40-50% ГОДИШНО. Само малко не съм доволен, че можеше много повече да направи, но пусти Боко... Но и така е добре. А алтернативата на Дянков много бързо ще стане известна, ДО БОЛКА, ако КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ се върнат във властта... Да пази Бог...

Ако това е истина " ДОВОЛЕН, ПРОСПЕРИРАМ, БИЗНЕСЪТ МИ РАСТЕ С 40-50% ГОДИШНО", то ти нищо друго освен ПОГРЕБАЛНО БЮРО не може да имаш ;-)

Да не са ти дигнали цената на написан коментар. Като гледам прилично количество коментари произвеждаш. За друг поспериращ бизнес време дали ти остава.

Кай командва парада? И що скачате на Дянков? Той горкия не можеше да пръдне без разрешение на Буда!

Абсолютно съм сигурен,че ако ГЕРБ спечелят пак Дянков ,ще дърпа конците,но от разстояние ?!Така,че мислете за кого ,ще гласувате.

за предизборна агитация на познай коя партия...

Борисов - ПРЕМИЕР.Замесници :С.Дянков,Ц.Цветанов???

Пише се "заместници",това твоето "замесници" е за месарски магазин.

В България съм. Сега по-мъж ли се чустваш? ... Да не се криеш в клозета на село, а? Къде си? Аха, знам как да те намеря... Яворе, абе я виж един IP адрес......

Май са ми изтрили коментара. Ти си дай адреса на местоживеенето. Не ми трябва твоето ипи. Ще посрещняш скъпи гости на купон.

Дянков опита всячески да посегне на ............ еииииии,долен алчен чифутин, да посегна на маи.....а му

дянков е нещо което не трябваше да ни се случва, НО той не посегна към сребърния фонд по желание, а беше натискан постоянно да дава пари. разбира се не на хората, а на такива като черепа и все такова едри риби. както счетоводителя в една фирма винаги е виновен че е дал пари, но той е натискан от шефа да ги даде тези пари. въобще финансистите са кучета които пазят купа сено - хем те не ядат сено, хем не дават на тревопасните да ядат

Искров ,а защо не дадеш малко инфо по един наболял въпрос,вместо да говориш за полтическия труп Дянков.Айде обясни малко по-подробно ,защо аджеба позолихте на КТБ (собственост на Цветан Василев) да се превърне в най-мощната банка в БГ и да ви направи роби вас.БНБ е роб на една частна банка,роб защото сте изпуснали духа от бутилката и вашия "Банков надзор" спи!!Обясни как позволихте на една малка и смешна банка през 2009 г. в условията на безпрецедентна финансова криза обхванала света,да се превърне в институция с ръст 100% за 3 години оперирайки основно с държавни активи стигащи до над 500 млн.лв. Т.е позолили сте огромна концентрация на държавни активи(наши ,на данъкоплатците ) в ръцете на частна банка,и позолявате дори да ви се подиграват нейни представители в разни иностранни медии.Ето за това трябва да говориш ти,а не д асе биеш в гърдите ,че едва ли не като един Матросов,си спасил едва ли не държавата.....

Доста долно от страна на Искров, не мислите ли...? Да плюе в отсъствието на опонента... КОМУНОИДНИ маниери...

айде иди се прегледай

Много му е удобно на тимаджията Искров да си измива ръцете с Дянков и то след неговото уволнение. Дянков вярно е некадърен, но Искров с чадъра над банковите безобразия и изнудването в полза на банката на ТИМ, което стана международен скандал изобщо няма право да си показва носа. Дано следващият парламент има достатъчно воля да го изгони от БНБ.

Станишко навремето го беше ударил на молби да не го махне Бойко този от БНБ.

И същият този Искров удобно изчака да падне гроб от власт за да изнесе тия неща,след като дълго си е мълчал.Голям смелчага.

с всеки изминал ден лъсва истинската същност на "успешното управление през последните 4г."

Не го подценявам, но ОПРЕДЕЛЕНО не го искам да ме управлява. Просто, като управлява, доказано прави глупости... . А това, дето го пишеш ("има достатъчно акъл и опит") - опит - да, ъкъл - не. Иначе нямаше да се свъже с Дянков (и доста други:) и "да си го мери" с царя... .

Заглавието "опита всячески да посегне на Сребърния фонд" не е да "посегнал". Стига с тези манипулативни заглавия, така характерни за Дир.Бг. Кое заглавие? Защо е искал да посегне? Да не би да е искал да инвестира? Едно заглавие да провокора потоци негативизъм, това е така характерно за българските медии.

Този човек е престъпник и питам - защо е на свобода?! Това - първо. След подобна информация, ЗАЩО РЕЙТИНГЪТ НА ШЕФЪТ МУ РАСТЕ??? Та нали всички действия на единия фашист се съгласуват ПРЯКО с Фюрера му? Значи и ББ е престъпник - тогава КОЙ И КАКВО МУ ХАРЕСВА И ОДОБРЯВА, по дяволите??!!! Стига сте лъгали - лично контактувам с доста хора и ги питам - един барем добра дума не каза в подкрепа на лъжливите агенции. Тия хора какво НОВО, ДИНАМИЧНО и ПРО-БЪЛГАРСКО очакват от доказано провалилият се Борисов и Ко?

Плащат на социолозите тия гадове...

то ако беше само на тях...

Аз не разбирам защо в листите на Герб го няма Дянков, а ако го няма кой ли ще е следващия Дянков. Щом е останал сребърния фонд значи Борисов има стимул да спечели изборите има още два милиарда за крадене

Е.. госпожи и господа гробари, кога ще ви "уврят" бетоновите зомбирани кратуни?!

Американското изчадие е виновно за бедността, безработицата и фалиралите фирми на хората. Ама сега ще си хване шапката и дим да ме няма. А ние ще му сърбаме попарата на тоя глупак дето се мислеше за голяма работа.

Симеон Дянков трябва да бъде съден защото : 1. Открадна частни пари на хората къде отидоха парите от професионалните пенсионни фондове ( ППФ) и от Здравната каса? 2. Ограби фискалния резерв на държавата с над 4 млрд лв 3. Ограби частния бизнес , отказвайки да плаща за договорени и изпълнени държавни поръчки , с което създаде услвовия за масови и верижни фалити. 4. Две поредни години нарушава Социалния кодекс като не индексира пенсии и заплати както е записано в законът въпреки високата инфлация за която вина има лично той. 5. Води неадекватна , инфлационна и стагфлационна иконмическа политика,която води до разорение както на хората така и на бизнеса. 6. Оряза жестоко парите за здравеопазване в резултат на което се затвориха болници по по-малките населени места и хората умират защото не могат да получат адекватна здравна помощ

ЛЪЖЕШ като дърт циганин! Имай малко срама...

Кое е лъжа бе урод ГЕРБерастки?

пич,защо мислиш,че написаното е лъжа,мотивирай се.

Това е заглавието на новината -> "Дянков посегна на Сребърния фонд, обяви Искров" След като се отвори се появява следното: "Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд" Е как да не ви го .... А? Манипулатори комунистически.

Мутрите от герб-гроб са пълни нещастници.

едно от малкото стабилни и хубави неща останали в България е Иван Искров и управляваната от него БНБ. Боко се опита да го смени преди години, но Европа го скастри здраво. В БНБ стои гаранционния фонд за валутния борд от над 23 млрд. лв. Това е основата на България. Боко и Дянков искаха да се докопат и до тези пари, но не успяха. Следете внимателно този показател. Ако ГЕРБ спечели изборите, или БСП-ДПС и сменят Иван Искров спасявайте се кой как може.

Искам да допъля.Настоящият министър на финансиите е от същата успешна система.

Малко ти е смешна одата за Искров - престъпник от ТИМ (колеги на ББ), не мислиш ли? Това, че далаверите му са прикрити, не значи че ги няма.

Тоя Мавродиев когато и да му повдигнат обвинения, все ще му е късно! Тия, дето го познават, знаят за какво говоря.

виновен е човекът, затова, че не сме обеднели още с 2 млрд. - та да останем с пръст в уста и от сребърния фонд

Друго има предвид 66664, като не се сещаш си мълчи.

защо така бе Искров, защо чак сега? от благодарност, че те оставиха да си доизкараш второто мандатче, на което полузаконно те сложиха твойте любими БСП ли ?

Прав беше някой , като каза, че Дянков е грешка на природата!

Той не е грешка на природата,той е грешка на държавата, в която се е родил.

Дянков искаше да посегне на Сребърния фонд. Дянков посегна на Сребърния фонд. Дянков употреби Сребърния фонд. А сега всички дружно да съберем Сребърен фонд, защото Дянков е млад и пак ще ни яха.

Гласувайте пак за ГЕРБ, да ви уврат дървените мозъци!

Давайте и останалите парички, че ни трябват. И да не сте ми пипнали умното счетоводителче Дянков! Защото, попадне ли в затвора, от него ще имат полза само напетите съкилийници, но не и такива, като мен. Да живее СИК!

Не ме карай да се смея на израза ти "умен счетоводител". То такава каша е надробил в НАП с тази обща сметка, че няма оправия - плащаш и не знаеш какво си платил ДДС ли, осигуровки ли, други данъци ли - пълна бъркотия. Превеждаш за едно, а ти закриват каквото НАП пожелае. И аз какво да си имам само 2 сметка - 1-вата за задължения към държавата и 2-рата ДЗПО и всичко там да отнасям. Правила за ДДС, които са регламентирани в допълнителни разпоредби на други закони. Абе скапана и непрофесионална работа. Те на запад затова са пред нас, защото си уважават специалистите, а у нас хора без диплома ги слагат да ни управляват.

Все пак добре ,че има опозиция и то когато е кадърна,каквито са от ДСБ немога да отрека и от БСП, когато искат.

Отпреди беше ясно ,че основната причина да не се превърнем в Гърция или Кипър, не е на ГЕРБ и Дянков, а на професионалистите в банковата система, обаче мутренско-милиционерската клика успяха успешно да си го припишат и да се хвалят на всяка крачка.Сега бих искал ГЕРБ отново да спечелят изборите за да се лъсне напълно некадърността на техните кадри.Лесно е да се управлява след запаси, а сега бих искал да ги видя след като разтуриха напълно държавата, как ще се справят.

Ти искаш да измрем ли бе "ВЯРНО"?Тя некадърници в органите на майките им обратно!!!

НИКОГА вече герб!!! Ако отново изберем тези некъдърници, това ще е самоубийство!!! Има е други, освен БСП, БСП2(герб) и Доган, а и "коалиция" не е мръсна дума... .

държат се като шайка разбойници и се оглеждат за следващия да го хвърлят на кучетата

храни куче да те лае

Май в тази държава никой не се съмнява, че цирка на фирмата "Бойко Борисов&Дянков" ЕООД нямаше как да функционира без основния акционер в нея БУДА да си е дал съгласието. Цирковете, които ни играеха- БУДА да е доброто ченге, а Дянков да е лошото ченге започнаха да втръсват на част от ЗРИТЕЛИТЕ, но твърде късно. Ние само си мислим, че сме зрители на това зрелище наречено "управление на ГЕРБ". Не, ние сме участници и потърпевши, но всеоще има БУДАли, които не го схващат. За жалост твърде мазохистично се държим дори и като зрители, защото основните артисти не са илюзионисти, а най-долнопробни крадци. И докато ние се кефим на приказките на единия, другия ни обира джобовете, а после делят откраднатото. Цирка така или иначе ще фалира с тези артисти, но ще стане когато няма откъде повече да откраднат. СПАСЕНИЕТО Е ДА ГИ НАКАРАМЕ ДА СИ СГЪНАТ ПАЛАТКАТА И ДА ГИ ПРОГОНИМ С ТОЯГИТЕ. С ДОСЕГАШНИТЕ ПРОТЕСТИ ЯВНО НЯМА ДА СТАНЕ.

Парите вместо да се ядът от ифлацията, трябваше да се вложат в доходосни начинания. И понеже от бегъл поглед тук се разбира, че пишат глупаци - ЧЕЗ е акционерно дружество с преобладаващо участие на чешката държава. Това същото ЧЕЗ държи акциите на ЧЕЗ България и целия дивидент от бългрското дружество се връща в Чехия и под формата на дивидент отива за пенсии. Защо не им обясните и на чехите колко са тъпи? Искров прати и ти едно писмо!

ядАт..

Если человек идиот, то надольго! Кога ЧЕЗ България е изплащало дивидент??? Я си свери часовника!

Сигурно за себе си говориш? Просто напиши в гуглето "ЧЕЗ дивидент" и гледай и плачи. За три години само на България плати над 41 млн., след като огромна част от печалбата беше пренасочена чрез договори към компанията майка. Затова и продадоха държавния дял, защото нямаше право на блокираща квота според БГ законодателството и трябваше държавата да се задоволява с остатъците!

Браво на Мавродиев! Само той се опълчи на Дянков преди около година. Всички останали "въртяха" опашчици като послушници в някакъв манастир!

Той му се опълчи, щото има гръб, на много муцуни е дал десетки милиончета в ръцете, затова и е несменяем вече трето правителство.

Дянков не можеше да вземе каквото и да е решение сам, без знанието на Бойко Борисов. Всички тези пари, от фискалния резерв- 4 млрд. и новите заеми от 5 млрд., отидоха за грандоманската идея на Боко, да строи пътища. Увеличените пенсии са другата бездънна яма- 5 млрд. годишно се вземат заем ( от горните 9 млрд или от бюджета на здр. каса, данъци и пр. ) Боко като елементарен човек, мислеше че това е най-важното за страната. Но почна да притиска тежко и повсеместно бизнеса, къде за рекет, къде ГЕРБ го присвояваше направо за свои хора. Съсипаха се хиляди бизнеси, оттук безработица и крайния резултат е плачевен. Повтарям Дянков бе само маша в ръцете на елементарния Боко, за повърхностните му идеи.

Боко тиквата и Пашата-шефа на СИК командваха и все още вършеят в държавата. Дянков беше безгласна буква! Хвалеха го и го принуждаваха да прави поразии и накрая по мутренски си измиха ръцете с него. Същото стана и с Найденов! Мутра милост няма, драги фенове на ГЕРБ! Вие сте толкова ощетени, колкото и цялото население на БГ. Еееее, дават ви по някой лев да им служите, докато имат нужда от Вас. Това са вашите божества БУДА и ПАШАТА!

Много надценяваш Бойко - "знание, стратегия..."! Нещата са доста по - прозаични. Управляват се донякъде от случайности, интереси и ОГРОМНА липса на професионализъм (отвсякъде!!!). А Бойко - той е като паун - малка глава, голяма опашка и ОГРОМНО его. Но само с его - не става! Трйбва и ъкъл... .

Не подценявай Боко, има достатъчно акъл и опит, да баламоса цяла България. Колко хора познаваш, които са успели да минат по неговия път: ченге, мутра, бизнесмен, кмет, министър-председател, има си президента, НАП, съд, всичко. Освен това , заедно с Цветелина са и най- богатите хора в Българя. Повярвай ми за това се искат качества. Уточнявам, че това се случва в Б-я. В Европа или САЩ, отдавна да е в затвора.

Толкова за мита за финансовата стабилност по времето на ГЕРБ. Проблемът е че има достатъчно нискообразовани и откровено малоумни създания които ще продължават да гласуват за мутро-милиционерите от ГЕРБ.

На хората им се върви по асфалтирани улици ........ пеша!

Тоя царски мошеник какво по-точно иска?

БОКО, т.е. БУДА беше БКП (държи партийната книжка в джоба), мутра в СИК, стана царски депутат - мошеник при НДСВ, сега е в мутренската групировка ГЕРБ, а дано следващото му убежище е в затвора!

" царския мошеник " Иван Искров е един от малцината, заедно с Царя и Меглена Кунева, които имат авторитет по света и които са свършили нещо наистина стойностно за България.

Коментари - Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд | Днес.dir.bg

Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд

Управителят на БНБ Иван Искров призна, че предишното ръководство на Министерство на финансите е опитвало всячески да посегне на двата милиарда лева от Сребърния фонд, но е било спряно от Националната банка и Комисията за финансов надзор.

Обратно в новината

Коментари - Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд | Днес.dir.bg

Коментари

До колкото си спомням той искаше ларите от Сребърния фонд,не за да ги дава на някого ,или за дългове!Мисля,че искаше тези 30% вложени на друго място за по-голяма лихва и повече пари за ленсионерите?Но Искров като всеки банкер подскочи като му измъкнат парите!А другата истина е,че трябваше да угоди на тройната коалиция!Той много добре знае ,че там тези пари са само на отговорно пазене,не носят никаква печалба!

Искров вземи и изчезни, че много се изложи. Тичай на уроци при Дянков.

Дянков, ти ли си бе. Написал си цели пет коментара, само последните, в твоя слава и прослава. Никой ли не иска вече да те хвали.

Поредната груба грешка на ГЕРБ и на Бойко, че не смени тези самозванци и комунисти като Искров, който сега има наглостта да дава оценки и да се произнася като последна инстанция. Искров трябва доста да се учи докато стигне нивото на Симеон Дянков. Пълен нещастник е този Искров, а за шефа на КФН да не говорим. ГЕРБ трябва час по скоро да се освободят от такива особи, които само им пречат.

другаря искров е дълбока заблуда или по -скоро съучастник в нечистите дела на маврудиев. как не го е срам този "банкер" да защитава този некомпетентен човек мавродиев който доведе кфн до това унизително състояние. много е лесно сега на този неграмотник искров да обвияват дянков и то защо, защото си е вършил работата да контролиро как такива ненаситници като мавродиев харчат държавните пари. ПРИПОМНЕТЕ СИ КАКВИ БОНУСИ И ЗАПЛАТИ се разбра, че си раздава тази КФН без никой да знае какво точно тя прави. Време е прокуратурата да действа.

Като прочетох "анализите" на Искров, се замислих... Г-н Искров беше назначен като управител на БНБ, при управлението на Тройната коалиция.След идването на ГЕРБ на власт, по някакви неизвестни за мен причини - Искров не беше сменен.Известно е , че контролът върху банковите институции, от страна на правителството /което и да е то/, е от съществено икономическо и политическо значение. Явно, е имало договорености, в които са участвали видни икономически и политически фигури, от всички цветове и окраски в елита.По-просто казано - ситуацията е удовлетворявала интересите на политиците, бизнеса и банковата система. По време на управлението на ГЕРБ, г-н Искров беше в някаква "творческа" неизвестност. Изведнъж се появява в медиите и се изявява като - едва ли не - спасител на нацията, от финансов срив! Много прозрачно и целенасочено "признание", от страна на г-н Искров... Към /срещу/ кого ли е отправено, точно сега? Енигма!

В Нубия? При Оху Боху? Мислиш ли, че само ще го линчуват или просто ще закусят с него... .:)

Дянков ''посегнал''. Това са глупости. Дянков може да го ''обвинявате'' за дисциплината, но за това ,че щял да ''окраде'' да ''завлече'' са смешни приказки. Нали уж кредити теглил за земеделците, а се оказа, че е просто 2-3 месечен заем с изключително ниска 0.5 процента лихва , заем който се върна от ЕС по програма земеделие. Дянков си беше перфектен и направо е смешно, че някой невежи се опитват да го очернят. Грях им на душата, че подържат тази истерия, нищо ,че го вършат от невежество...

Стига, стига ,ама чергата все не стига! Или Вие, не четете достатъчно или не мислите достатъчно! Дянков, е взел заем с ниска лихва него която възлиза на 54 мил.лв.С тия пари се разплатиха със зърнопроизводителите,като казаха ,че ще бъдат върнати от ЕС. До тук добре- само ,че парите по заема от ЕС се вливат в фискалния резерв, а заема всички ние ще трябва да го платим! Анадъммо???

Не Дянков, а Бойко Борисов нареди да бъде имитиран този дълг за да плати на земеделците. Дянков беше твърдо против емитирането му. Хора вие не помните какво се е случило преди 2 месеца. Къде сте тръгнали да коментирате политика и икономика... Смешни сте.

Глупците са ви писали плюс!

На искрено и лично, не бива да слушаш Дянков един разумен човек не тегли заеми да ходи на почивки и да щрака с пръсти и да чака хората да му казват какво да прави, това е неписано правило в едно семейство трябва разумно да се харчи и да се пести поне това не са те ли научили родителите?

дянков си сварши ,,задачата,, поставена моу от ,,неговите работодатели,,. булгаря на колене . следващят ход е падане на ,,борда,,. взимане на заеми, и след 5-6 години в това темпо тотално разпродаване на и задлагняване на народа. булгаря без ,,булгарите,,. всички досега управляващи са долнопробни лекета !!! няма леви и десни !!!това е ,,октопода,, и тои има 3 сарца!!! стои си там и не се баркаи в чугдите работи , имаме си достатачно ваши лакеи тук симоне .баркаи се в израел!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дянков си сварши ,,задачата,, поставена моу от ,,неговите работодатели,,. булгаря на колене . следващят ход е падане на ,,борда,,. взимане на заеми, и след 5-6 години в това темпо тотално разпродаване на и задлагняване на народа. булгаря без ,,булгарите,,. всички досега управляващи са долнопробни лекета !!! няма леви и десни !!!това е ,,октопода,, и тои има 3 сарца!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не че нещо, ама те не са ги дали а са си ги взели :)!

Послушах Дянков и се радвам. Преди 3 години спрях излишното харчене, две година не ходихме семейно на море , не сменяхме техника като наши приятели, не харчехме излишно. Събирах пари и погасих половината си кредит миналата година . Жена ми постоянно се крахме, че не ходим никъде, а приятлски семейства ходят . Резултат- тази година имам пари за море и ще ходим. От десетина прителски семейства, които се ''пооливаха'' 4 се разведоха поради фиансови скандали, другите вече се позамислят как да живеят. Аз на Дянков шапка му свалям, поне ме светна, да живя според доходите си и да не мисля за излишно харчене и нови кредити.

С огромно удоволствие ви поставих --. Много сте заблуден относно компетентността и възможностите на един нефелен човек. Дянков никога нищо НЕ Е ръководил и хабер си няма от нещата. Толкова простотии измисли и въведе, че ако аз бях се водила по тъпотиите му, щях отдавна са съм фалирала. То не бяха космически връзки с НАП - нещо доказано излишно и в противоречие с точно 3 закона; то не бяха дни болнични, които работодателят трябва да изплаща на липсващия му работник и още куп глупости. По-скоро сте послушал вътрешното си усещане да се предпазите от анти-икономиката на Дянков и поради това сте спечелили, от колкото ако сте го слушали. Няма прокопсал от Дянковите дивотии. Ето днес се оказа, че и Сребърния фонд е искал да окраде - това го одобрявате навярно, а ?

И друго към платените писачи на ГЕРБ - от какво, да попитам, успяхте да спестите: от ограничените доходи, от замразеното майчиство, пенсии и обещетения, от убитата неработеща икономика, от свития монополизиран от големите фирми пазар ; от високите лихви по кредитите от какво, питам? Пишете пълни глупости, нямащи нищо общо с реалността. Я се поразходете из севера на България, вижте как хората оцеляват на ръба на магия, вижте същият този невдянков как е уморил маса народ се недаването си , па тогава "спестявайте" . От какво, се питам? От все по-високите местни данъци и такси; от все-по-големите разходи за ток и горива, наложени от същият този нихилист?

Значи не Дянков а "Неволята" е помогналам, както и добрите Ви семейни отношения :)

Ето и ЗАТОВА богатите са по-малко от бедните! Умните са по-малко от глупавите. Колцина се вслушват изобщо в нечий съвет? Вие сте се вслушали в съвета на един умен човек и сте доволен. И аз, между другото му повярвах 2009 г., че ще направи каквото обеща и съм ДОВОЛЕН, ПРОСПЕРИРАМ, БИЗНЕСЪТ МИ РАСТЕ С 40-50% ГОДИШНО. Само малко не съм доволен, че можеше много повече да направи, но пусти Боко... Но и така е добре. А алтернативата на Дянков много бързо ще стане известна, ДО БОЛКА, ако КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ се върнат във властта... Да пази Бог...

Ако това е истина " ДОВОЛЕН, ПРОСПЕРИРАМ, БИЗНЕСЪТ МИ РАСТЕ С 40-50% ГОДИШНО", то ти нищо друго освен ПОГРЕБАЛНО БЮРО не може да имаш ;-)

Да не са ти дигнали цената на написан коментар. Като гледам прилично количество коментари произвеждаш. За друг поспериращ бизнес време дали ти остава.

Кай командва парада? И що скачате на Дянков? Той горкия не можеше да пръдне без разрешение на Буда!

Абсолютно съм сигурен,че ако ГЕРБ спечелят пак Дянков ,ще дърпа конците,но от разстояние ?!Така,че мислете за кого ,ще гласувате.

за предизборна агитация на познай коя партия...

Борисов - ПРЕМИЕР.Замесници :С.Дянков,Ц.Цветанов???

Пише се "заместници",това твоето "замесници" е за месарски магазин.

В България съм. Сега по-мъж ли се чустваш? ... Да не се криеш в клозета на село, а? Къде си? Аха, знам как да те намеря... Яворе, абе я виж един IP адрес......

Май са ми изтрили коментара. Ти си дай адреса на местоживеенето. Не ми трябва твоето ипи. Ще посрещняш скъпи гости на купон.

Дянков опита всячески да посегне на ............ еииииии,долен алчен чифутин, да посегна на маи.....а му

дянков е нещо което не трябваше да ни се случва, НО той не посегна към сребърния фонд по желание, а беше натискан постоянно да дава пари. разбира се не на хората, а на такива като черепа и все такова едри риби. както счетоводителя в една фирма винаги е виновен че е дал пари, но той е натискан от шефа да ги даде тези пари. въобще финансистите са кучета които пазят купа сено - хем те не ядат сено, хем не дават на тревопасните да ядат

Искров ,а защо не дадеш малко инфо по един наболял въпрос,вместо да говориш за полтическия труп Дянков.Айде обясни малко по-подробно ,защо аджеба позолихте на КТБ (собственост на Цветан Василев) да се превърне в най-мощната банка в БГ и да ви направи роби вас.БНБ е роб на една частна банка,роб защото сте изпуснали духа от бутилката и вашия "Банков надзор" спи!!Обясни как позволихте на една малка и смешна банка през 2009 г. в условията на безпрецедентна финансова криза обхванала света,да се превърне в институция с ръст 100% за 3 години оперирайки основно с държавни активи стигащи до над 500 млн.лв. Т.е позолили сте огромна концентрация на държавни активи(наши ,на данъкоплатците ) в ръцете на частна банка,и позолявате дори да ви се подиграват нейни представители в разни иностранни медии.Ето за това трябва да говориш ти,а не д асе биеш в гърдите ,че едва ли не като един Матросов,си спасил едва ли не държавата.....

Доста долно от страна на Искров, не мислите ли...? Да плюе в отсъствието на опонента... КОМУНОИДНИ маниери...

айде иди се прегледай

Много му е удобно на тимаджията Искров да си измива ръцете с Дянков и то след неговото уволнение. Дянков вярно е некадърен, но Искров с чадъра над банковите безобразия и изнудването в полза на банката на ТИМ, което стана международен скандал изобщо няма право да си показва носа. Дано следващият парламент има достатъчно воля да го изгони от БНБ.

Станишко навремето го беше ударил на молби да не го махне Бойко този от БНБ.

И същият този Искров удобно изчака да падне гроб от власт за да изнесе тия неща,след като дълго си е мълчал.Голям смелчага.

с всеки изминал ден лъсва истинската същност на "успешното управление през последните 4г."

Не го подценявам, но ОПРЕДЕЛЕНО не го искам да ме управлява. Просто, като управлява, доказано прави глупости... . А това, дето го пишеш ("има достатъчно акъл и опит") - опит - да, ъкъл - не. Иначе нямаше да се свъже с Дянков (и доста други:) и "да си го мери" с царя... .

Заглавието "опита всячески да посегне на Сребърния фонд" не е да "посегнал". Стига с тези манипулативни заглавия, така характерни за Дир.Бг. Кое заглавие? Защо е искал да посегне? Да не би да е искал да инвестира? Едно заглавие да провокора потоци негативизъм, това е така характерно за българските медии.

Този човек е престъпник и питам - защо е на свобода?! Това - първо. След подобна информация, ЗАЩО РЕЙТИНГЪТ НА ШЕФЪТ МУ РАСТЕ??? Та нали всички действия на единия фашист се съгласуват ПРЯКО с Фюрера му? Значи и ББ е престъпник - тогава КОЙ И КАКВО МУ ХАРЕСВА И ОДОБРЯВА, по дяволите??!!! Стига сте лъгали - лично контактувам с доста хора и ги питам - един барем добра дума не каза в подкрепа на лъжливите агенции. Тия хора какво НОВО, ДИНАМИЧНО и ПРО-БЪЛГАРСКО очакват от доказано провалилият се Борисов и Ко?

Плащат на социолозите тия гадове...

то ако беше само на тях...

Аз не разбирам защо в листите на Герб го няма Дянков, а ако го няма кой ли ще е следващия Дянков. Щом е останал сребърния фонд значи Борисов има стимул да спечели изборите има още два милиарда за крадене

Е.. госпожи и господа гробари, кога ще ви "уврят" бетоновите зомбирани кратуни?!

Американското изчадие е виновно за бедността, безработицата и фалиралите фирми на хората. Ама сега ще си хване шапката и дим да ме няма. А ние ще му сърбаме попарата на тоя глупак дето се мислеше за голяма работа.

Симеон Дянков трябва да бъде съден защото : 1. Открадна частни пари на хората къде отидоха парите от професионалните пенсионни фондове ( ППФ) и от Здравната каса? 2. Ограби фискалния резерв на държавата с над 4 млрд лв 3. Ограби частния бизнес , отказвайки да плаща за договорени и изпълнени държавни поръчки , с което създаде услвовия за масови и верижни фалити. 4. Две поредни години нарушава Социалния кодекс като не индексира пенсии и заплати както е записано в законът въпреки високата инфлация за която вина има лично той. 5. Води неадекватна , инфлационна и стагфлационна иконмическа политика,която води до разорение както на хората така и на бизнеса. 6. Оряза жестоко парите за здравеопазване в резултат на което се затвориха болници по по-малките населени места и хората умират защото не могат да получат адекватна здравна помощ

ЛЪЖЕШ като дърт циганин! Имай малко срама...

Кое е лъжа бе урод ГЕРБерастки?

пич,защо мислиш,че написаното е лъжа,мотивирай се.

Това е заглавието на новината -> "Дянков посегна на Сребърния фонд, обяви Искров" След като се отвори се появява следното: "Иван Искров: Дянков опита всячески да посегне на Сребърния фонд" Е как да не ви го .... А? Манипулатори комунистически.

Мутрите от герб-гроб са пълни нещастници.

едно от малкото стабилни и хубави неща останали в България е Иван Искров и управляваната от него БНБ. Боко се опита да го смени преди години, но Европа го скастри здраво. В БНБ стои гаранционния фонд за валутния борд от над 23 млрд. лв. Това е основата на България. Боко и Дянков искаха да се докопат и до тези пари, но не успяха. Следете внимателно този показател. Ако ГЕРБ спечели изборите, или БСП-ДПС и сменят Иван Искров спасявайте се кой как може.

Искам да допъля.Настоящият министър на финансиите е от същата успешна система.

Малко ти е смешна одата за Искров - престъпник от ТИМ (колеги на ББ), не мислиш ли? Това, че далаверите му са прикрити, не значи че ги няма.

Тоя Мавродиев когато и да му повдигнат обвинения, все ще му е късно! Тия, дето го познават, знаят за какво говоря.

виновен е човекът, затова, че не сме обеднели още с 2 млрд. - та да останем с пръст в уста и от сребърния фонд

Друго има предвид 66664, като не се сещаш си мълчи.

защо така бе Искров, защо чак сега? от благодарност, че те оставиха да си доизкараш второто мандатче, на което полузаконно те сложиха твойте любими БСП ли ?

Прав беше някой , като каза, че Дянков е грешка на природата!

Той не е грешка на природата,той е грешка на държавата, в която се е родил.

Дянков искаше да посегне на Сребърния фонд. Дянков посегна на Сребърния фонд. Дянков употреби Сребърния фонд. А сега всички дружно да съберем Сребърен фонд, защото Дянков е млад и пак ще ни яха.

Гласувайте пак за ГЕРБ, да ви уврат дървените мозъци!

Давайте и останалите парички, че ни трябват. И да не сте ми пипнали умното счетоводителче Дянков! Защото, попадне ли в затвора, от него ще имат полза само напетите съкилийници, но не и такива, като мен. Да живее СИК!

Не ме карай да се смея на израза ти "умен счетоводител". То такава каша е надробил в НАП с тази обща сметка, че няма оправия - плащаш и не знаеш какво си платил ДДС ли, осигуровки ли, други данъци ли - пълна бъркотия. Превеждаш за едно, а ти закриват каквото НАП пожелае. И аз какво да си имам само 2 сметка - 1-вата за задължения към държавата и 2-рата ДЗПО и всичко там да отнасям. Правила за ДДС, които са регламентирани в допълнителни разпоредби на други закони. Абе скапана и непрофесионална работа. Те на запад затова са пред нас, защото си уважават специалистите, а у нас хора без диплома ги слагат да ни управляват.

Все пак добре ,че има опозиция и то когато е кадърна,каквито са от ДСБ немога да отрека и от БСП, когато искат.

Отпреди беше ясно ,че основната причина да не се превърнем в Гърция или Кипър, не е на ГЕРБ и Дянков, а на професионалистите в банковата система, обаче мутренско-милиционерската клика успяха успешно да си го припишат и да се хвалят на всяка крачка.Сега бих искал ГЕРБ отново да спечелят изборите за да се лъсне напълно некадърността на техните кадри.Лесно е да се управлява след запаси, а сега бих искал да ги видя след като разтуриха напълно държавата, как ще се справят.

Ти искаш да измрем ли бе "ВЯРНО"?Тя некадърници в органите на майките им обратно!!!

НИКОГА вече герб!!! Ако отново изберем тези некъдърници, това ще е самоубийство!!! Има е други, освен БСП, БСП2(герб) и Доган, а и "коалиция" не е мръсна дума... .

държат се като шайка разбойници и се оглеждат за следващия да го хвърлят на кучетата

храни куче да те лае

Май в тази държава никой не се съмнява, че цирка на фирмата "Бойко Борисов&Дянков" ЕООД нямаше как да функционира без основния акционер в нея БУДА да си е дал съгласието. Цирковете, които ни играеха- БУДА да е доброто ченге, а Дянков да е лошото ченге започнаха да втръсват на част от ЗРИТЕЛИТЕ, но твърде късно. Ние само си мислим, че сме зрители на това зрелище наречено "управление на ГЕРБ". Не, ние сме участници и потърпевши, но всеоще има БУДАли, които не го схващат. За жалост твърде мазохистично се държим дори и като зрители, защото основните артисти не са илюзионисти, а най-долнопробни крадци. И докато ние се кефим на приказките на единия, другия ни обира джобовете, а после делят откраднатото. Цирка така или иначе ще фалира с тези артисти, но ще стане когато няма откъде повече да откраднат. СПАСЕНИЕТО Е ДА ГИ НАКАРАМЕ ДА СИ СГЪНАТ ПАЛАТКАТА И ДА ГИ ПРОГОНИМ С ТОЯГИТЕ. С ДОСЕГАШНИТЕ ПРОТЕСТИ ЯВНО НЯМА ДА СТАНЕ.

Парите вместо да се ядът от ифлацията, трябваше да се вложат в доходосни начинания. И понеже от бегъл поглед тук се разбира, че пишат глупаци - ЧЕЗ е акционерно дружество с преобладаващо участие на чешката държава. Това същото ЧЕЗ държи акциите на ЧЕЗ България и целия дивидент от бългрското дружество се връща в Чехия и под формата на дивидент отива за пенсии. Защо не им обясните и на чехите колко са тъпи? Искров прати и ти едно писмо!

ядАт..

Если человек идиот, то надольго! Кога ЧЕЗ България е изплащало дивидент??? Я си свери часовника!

Сигурно за себе си говориш? Просто напиши в гуглето "ЧЕЗ дивидент" и гледай и плачи. За три години само на България плати над 41 млн., след като огромна част от печалбата беше пренасочена чрез договори към компанията майка. Затова и продадоха държавния дял, защото нямаше право на блокираща квота според БГ законодателството и трябваше държавата да се задоволява с остатъците!

Браво на Мавродиев! Само той се опълчи на Дянков преди около година. Всички останали "въртяха" опашчици като послушници в някакъв манастир!

Той му се опълчи, щото има гръб, на много муцуни е дал десетки милиончета в ръцете, затова и е несменяем вече трето правителство.

Дянков не можеше да вземе каквото и да е решение сам, без знанието на Бойко Борисов. Всички тези пари, от фискалния резерв- 4 млрд. и новите заеми от 5 млрд., отидоха за грандоманската идея на Боко, да строи пътища. Увеличените пенсии са другата бездънна яма- 5 млрд. годишно се вземат заем ( от горните 9 млрд или от бюджета на здр. каса, данъци и пр. ) Боко като елементарен човек, мислеше че това е най-важното за страната. Но почна да притиска тежко и повсеместно бизнеса, къде за рекет, къде ГЕРБ го присвояваше направо за свои хора. Съсипаха се хиляди бизнеси, оттук безработица и крайния резултат е плачевен. Повтарям Дянков бе само маша в ръцете на елементарния Боко, за повърхностните му идеи.

Боко тиквата и Пашата-шефа на СИК командваха и все още вършеят в държавата. Дянков беше безгласна буква! Хвалеха го и го принуждаваха да прави поразии и накрая по мутренски си измиха ръцете с него. Същото стана и с Найденов! Мутра милост няма, драги фенове на ГЕРБ! Вие сте толкова ощетени, колкото и цялото население на БГ. Еееее, дават ви по някой лев да им служите, докато имат нужда от Вас. Това са вашите божества БУДА и ПАШАТА!

Много надценяваш Бойко - "знание, стратегия..."! Нещата са доста по - прозаични. Управляват се донякъде от случайности, интереси и ОГРОМНА липса на професионализъм (отвсякъде!!!). А Бойко - той е като паун - малка глава, голяма опашка и ОГРОМНО его. Но само с его - не става! Трйбва и ъкъл... .

Не подценявай Боко, има достатъчно акъл и опит, да баламоса цяла България. Колко хора познаваш, които са успели да минат по неговия път: ченге, мутра, бизнесмен, кмет, министър-председател, има си президента, НАП, съд, всичко. Освен това , заедно с Цветелина са и най- богатите хора в Българя. Повярвай ми за това се искат качества. Уточнявам, че това се случва в Б-я. В Европа или САЩ, отдавна да е в затвора.

Толкова за мита за финансовата стабилност по времето на ГЕРБ. Проблемът е че има достатъчно нискообразовани и откровено малоумни създания които ще продължават да гласуват за мутро-милиционерите от ГЕРБ.

На хората им се върви по асфалтирани улици ........ пеша!

Тоя царски мошеник какво по-точно иска?

БОКО, т.е. БУДА беше БКП (държи партийната книжка в джоба), мутра в СИК, стана царски депутат - мошеник при НДСВ, сега е в мутренската групировка ГЕРБ, а дано следващото му убежище е в затвора!

" царския мошеник " Иван Искров е един от малцината, заедно с Царя и Меглена Кунева, които имат авторитет по света и които са свършили нещо наистина стойностно за България.