ГЕРБ оттегля предложението си за спасяване на КТБ

ГЕРБ реши да оттегли спорна точка от решението за спасяване на банки с отрицателен капитал, каквато е КТБ. БСП и РБ са против отпускане на държавни пари за КТБ.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ оттегля предложението си за спасяване на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Искров много знаещ бе! Какъв експерт само. Защо до сега години наред е бил под масата? Мръсна гад долна крадлива!

"Той обясни, че няма как да не бъде отрицателен собственият капитал на КТБ. На основа установеното от одиторите БНБ очаква, че капиталът ще бъде силно отрицателен. " Моля експертът Искров, получаващ бай дъ уей месечна заплатка от 10 бинки, да ми обясни финансовата разлика между "отрицателен" и "силно отрицателен" капитал! Моля същият експерт Искров да ми разталкува и приложното поле на чл. 44 от Закона за БНБ от парламентарната трибуна или пред така наречената "парламентарна комисия", ако може!!!

НА 68, АКО СЕ ОЗДРАВИ БАНКАТА НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАЗГРАБЯТ АКТИВИТЕ И НА БЕЗЦЕНИЦА/ТЕ ВЕЧЕ СА СИ НАТОЧИЛИ ЗЪБИТЕ/ И ГОЛЕМИТЕ ЛАПАЧИ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТ КАКВОТО СА ВЗЕЛИ !!!

КОЙ И КОГА ЩЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗАПАДАНЕ НА БАНКОВАТА ТАЙНА ЗА БАНКИ КАТО КТБ . ДА СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ КАКВИ КРЕДИТИ Е ТЕГЛИЛ? КОИ КАКВИ ДЕПОЗИТИ Е ИЗТЕГЛИЛ ПРЕЗ МАЙ И ЮНИ Т,Г,?И ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ОЩЕТИЛИ БАНКАТА ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ И ТОВА ДА СЕ СЧИТА КАТО КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ/КРАЖБА/ . ДА НЯМА ДАВНОСТ ЗА ТАКИВА ПРЕСТАПЛЕНИЯ.КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ БЪБ ВАЛУТА ПО КУРСА НА ПРИДОБИВАНЕ НА КРЕДИТА!!! КОЙ И КОГА ЩЕ ПРИЕМЕ ТАКЪВ ЗАКОН??

КОЙ И КОГА ЩЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗАПАДАНЕ НА БАНКОВАТА ТАЙНА ЗА БАНКИ КАТО КТБ . ДА СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ КАКВИ КРЕДИТИ Е ТЕГЛИЛ? КОИ КАКВИ ДЕПОЗИТИ Е ИЗТЕГЛИЛ ПРЕЗ МАЙ И ЮНИ Т,Г,?И ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ОЩЕТИЛИ БАНКАТА ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ И ТОВА ДА СЕ СЧИТА КАТО КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ/КРАЖБА/ . ДА НЯМА ДАВНОСТ ЗА ТАКИВА ПРЕСТАПЛЕНИЯ.КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ БЪБ ВАЛУТА ПО КУРСА НА ПРИДОБИВАНЕ НА КРЕДИТА!!! КОЙ И КОГА ЩЕ ПРИЕМЕ ТАКЪВ ЗАКОН??

Не разбирам от финанси и затова искам да попитам компетентните читатели: А не е ли на практика едно и също държавата да вложи пари в оздравяването на банката или пък да тегли нов кредит, чрез който да заплати гарантираните депозити? В края на краищата, парите за възкресяване на КТБ или пък парите от емитирането на нов дълг няма ли пак ние да ги изплатим?

Браво на ГЕРБ, в държавата ни има много по-важни и тежки въпроси за решаване, това са приоритетите.Прокуратурата да си свърши работата, виновниците /мисля,че най-малко Цветан Василев е / да си получат заслуженото, вложителите до 100 х.евро да си получат парите, както е по закон.КАКВО ДРУГО ИМА? НАЛИ АКО ДЪРЖАВАТА ПОКРИЕ ВСИЧКИ ВЛОГОВЕ НА ЛЕКОВЕРНИ И ЛАКОМИ ВЛОЖИТЕЛИ, УТРЕ ДРУГА БАНКА ЩЕ БЪДЕ ИЗТОЧЕНА ПО СЪЩИЯ НАЧИН. КОЙ ВЪРНА НА ХОРАТА ПАРИТЕ ОТ ФАЛИРАЛИТЕ БАНКИ ПРЕДИ - ПЪРВА ЧАСТНА,ЗЕМЕДЕЛСКА И ДР. ДРУГО РЕШЕНИЕ НЯМА

Нищо още не е решено. Не веднъж ГЕРБ са сменяли позицията си. И този път го направиха. Дано повече не се повтаря в конкретния случай.

ДПС спечелиха.!Доган спечели! Скритите притежатели на кредити в КТБ спечелиха! Обикновените вложители загубиха! Това е резултата от 4 месеца престъпно нехайство на БНБ/иван Искров/. Само с българското стадо могат да се случват подобни извращения. Заслужаваме си го! Ще има още!

Тези с над 200 хил.лв. депозит ли наричаш обикновени?

Аз пък искам да падне банковата тайна и за всички политици, които са си изтеглили депозитите от КТБ през април и май месец.

Като слушам избранниците на народа, стигам до извода, че те също като мен не знаят отговора на въпроса "КОЙ" и дори почти им повярвах... Разиграват ни поредния театър, а зад пердето на сцената някой най-нагло ни обра...

Най-нагло ни обра и продължава да крои планове, защото може още да краде.

А според хомо дружинка Веселинка БСП/ДПС/АТАКА И особено атака, какво трябва да се прави?

Сидеров го каза днес - никакви държавни пари за КТБ, да се фалира банката и оттам нататък си има законов ред...ама мИТЕНЦЕТО както обикновенно бълва, преди да е прочело...

е частна банка и не е преоритет на държавата.Това е текущо.Да се захванат да оправят държавните неразбории.Как може десетки мириони да има гоце,дръндарски,и знайни и не знайни,като влязоха в политиката с по едно домашно плетено фланеле.Да докажат произхода на милионите си Всички.Лустрация ,а на пак във властта.

Ще има да чекаш и пак нема да дочекаш

Откъде е тази информация за КАПИТАЛ!!! След като в ПАРЛАМЕНТА ДНЕС СЕ ГОВОРИ - НЯМАМЕ ИНФОРМАЦИЯ!!! НЕ ЗНАЕМ КОИ СА!!! Само потвърждава информацията на хората от КТБ!! В ГРУПАТА КВЕСТОРИТЕ НА БНБ ИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ДРУГА БАНКА - КОНКУРЕНТ!!! С ДОСТЪП ДО ПЪЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ!!! А сега си прочетете КОЙ ИЗКУПИ ДЪЛГА НА КАПИТАЛ ОТ АЛФА-БАНК и е реалния собственик на вестника!!! БОНУС - 2009-та оставката на ИСКРОВ И БАКБ!!! И СИ ПРОВЕРЕТЕ КЪДЕ РАБОТИ ПЪРВАТА г-жа ПЛЕВНИЛИЕВА!!!!

Другари тук много пъти съм ви казвал, че вашите хора ще ви прецакат - ако държавата не върне депозитите над 100 хил ще позная и дано така стане - щото повечето дето имат такива депозити не са изкарани честно пари

ЕС спаси ли гръцката банкова система?

ЕС трябва да спасява банки?? парите в ЕС се събират от данъци както и в България и не е уместно чужди данъкоплатци да спасяват частни банки...а и местните данъкоплатци какво общо имат с лакомията и тарикатлъците на банкерите??

ИМА ЕДИН СПИСЪК ПО-ДОЛУ НА ТИЯ, КОИТО ЗАГУБИЛИ МИЛИОНИ В КТБ, АМИ ТО ХОРА ВСЕ ЗАСЛУЖИЛИ И ЗАСЛУЖАВАЩИ, ХАХАХА

ГЕРБ кацнаха на ДПС, плана за фалит успя. Сега ще си делнат едни активи и да го духат бедните.

Какъв ГЕРБ ,какви 5 леА? КТБ си е ЧАСТНА ФИРМА ,какво общо има държавата ? Вложителите да си съдят СОБСТВЕНИЦИТЕ ,...ТОВА Е ПЪТЯ!

Кои бедни? Тия дето са спастрили милиончета в KTБ? Ау, ще се разплача.

КОЕТО ИСКАТ, СИ ГО ПОЛУЧИХА...ДРУГАРИТЕ, ПОДПОМОГНАТИ ОТ МЕСТАН И ФИКУСА ИМ ГО НАХЕНДРИХА ДО СЛИВИЦИТЕ.

Вземете ми паспорта, ама ми върнете ROLEX - а рекъл Петър Моканина на братята сърби у Белград

Положителното тук че, че серГЕЙ и неговата презряла възлюбена ще загубят много голяма част от парите, които са успели да заграбят :) Надявам се да ги заболи много от тази загуба :)

после как ше връщат откраднатото? с дупе?

Прав си за Вуте!

те не са техни. Те са на вложителите в първа частна банка. Хич няма да ги заболи, щото не са се трудили за да ги спечелят. Гоце също

ИЗТРИХА МЕ, ЧЕ ТЪРСЯ ИСТИНСКИ МЪЖЕ КАТО ОКТАЙ ДА РАЗДАВАТ СПРАВЕДЛИВОСТ.

Ако и другите мъжки работи са им като пистолета...

Боце продаде Искров. Това баене за "спасяване" на КТБ до сега беше главно от ГЕРБ и Боце. А Искров като шушумига папкаше и слушкаше. А сега има голяма вероятност да влезе в панделата. Падналия няма приятели!

Нали все пак някой трябва да е виновен.

ти пък?! от де ти дойде тая велика мисъл? няма локига даже да е опорна точка,щото и бсп-то са на същото мнение!!!

Да бяха дошли още оня ден тези малоумници от НС да им обясня очевидното!

МОНИКА ПРОПУСНАЛА ДА СИ ИЗТЕГЛИ СЕДЕМТЕ МИЛИОНА ОТ КТБ, ЩОТО СЛЕДЯЛА СЕРГЕЙ ДА НЕ И КРЪШНЕ С ВИГЕНИН, ХАХАХА

Моля ,НАЗОВЕТЕ КРАДЦИТЕ!? Толкова ли е сложно?

Никой протест не може да бъде организиран толкова бързо,колкото бързо Борисов може да промени мнението си.

Русофилското войнство реве Щото парите му изгоряхав КаТеБе

РУСКИЯ ОЛИГАРХ КАТО ЗАГУБИ ПАРИ И ПРАЩА ЧИСТАЧИТЕ ... :)) ..

от първия ден пак- иди ми дойди ми-сутринта едно-вечерта друго

Коментарът на "непобедимото слънце" в случая е 1000% точен, не мога да кажа същото за твоя...

КАКВО ТОЧНО ЗНАЧИ ОЗДРАВЯВАНЕ НА БАНКА ? : - АМИ АКО ОТВОРЯТ КТБ И ВЛОЖИТЕЛИТЕ (ГРАЖДАНИ И ФИРМИ) ПОЧНАТ ДА СИ ТЕГЛЯТ ПАРИТЕ , ТРЯБВА ДА ИМА КЕШ В ЛЕВОВЕ НАСРЕЩА ... А В ТАКИВА МАЩАБИ ТОЯ КЕШ В ЛЕВОВЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСИГУРЕН САМО ОТ БНБ ... ... - А АКО ИМА ТЕГЛЕНЕ НА ВЛОЖЕНИЯТА И ВСИЧКИ СИ ИЗТЕГЛЯТ ПАРИТЕ ОТ НЕЯ , КРЕДИТИТЕ КОИТО БАНКАТА Е РАЗДАЛА ВСЪЩНОСТ СЕ ВОДЯТ НА ЧЕРВЕНИЯ (ОТРОЦАТЕЛНИЯ ) БАЛАНС :))

Ще теглят и дори няма да питат за изпуснатата лихва. Сещаш се колко лихва са донесли паричките на КТБ депозирани в БНБ за тези няколко месеца?

Нщма ''АКО'',точно това ще стане . И ще пълним, каца без дъно!

значи,много двулична паплач тук във форума!!! сутринта плюхте по бб и герб,че ще ползва държавни пари,а сега ги плюете,че не искат да ползват държавни пари!!! знаете ли въобще какво искате,драги плювачи!?

Това,което искат си го получиха...Другарите,подпомогнати от Местан и Фукуса им го нахендриха до сливиците

Ето списъка на някой наши милонери вложители в КТБ Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева. Емел Етем бивша министърка и кадър на ДПС 2.5 милиона лева. Веселин Пенев депутат от ДПС 1.1 милиона лева. Митхат Метин депутат от ДПС 700 000 лева. Ахмед Доган на свое име има 880 000 лева. Отново Ахмед Доган чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в Булгартабак, Техномаркет и др. 50 милиона лева! Иван Костов на свое име и на името на своето семейство влогове над 1 милион лева. Стоян Александров, бивш министър и финансист 1 милион лева. Нигяр Джафер, депутат от ДПС. Янко Янков, депутат от ДПС. Георги Първанов, бивш президент на България 80 милиона лева. Александър Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски 20 милиона лева. Жената на Александър Сталийски-син 10 милиона лева. Вежди Рашидов, бивш министър на културата 2.6 милиона лева. Него го оставяме на последно място с уточнението, че парите му не са крадени, а са спечелени с честен труд. ОЧАКВАЙТЕ - СПИСЪКЪТ НА ПОЛУЧИЛИТЕ КРЕДИТИ от КТБ! ИМЕНА И ФИРМИ, ТЕГЛИЛИ ЗАЕМИ от МИЛИОНИ, КОИТО са СПРЕЛИ ДА ОБСЛУЖВАТ И НЕ ИСКАТ ДА ВРЪЩАТ!

Това от ДС ли го извади?!

Глупак си ти, кух ДС-ар! Информацията е от "Капитал"!

И това(с малки изключения) са хора,които не би трябвало да имат никакви влогове,защото не са работили и един ден.

Тони, прави ли ти впечатление неуважавания архар с каква сумичка фигурира? Е това е скандала на седмицата за мен! Да видим Цацаров дали ще самосезира прокуратурата? Откъде Гоце гепа тия 80 000 000??? Кога успя, бахти играча!!!

Еееее, ти пък. Хидроинженерът на Републиката само за един "проект" гушна 1,5 милиона, ти се чудиш на Гоцето, дето 10 години беше "първия мъж на държавата";о)

за някои хора краденето си е работа и дори наследствен занаят.. визирам Станишев.

На Цецо стотинките са в копейки. На сигурно място - в Москва. Него не го мисли.

нищо не е ясно! до довечера тиквата ще си промени 3 пати мнението! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-н Главен Прокурор Вие сте на ход!

Дааа, очевидно БСП в последните дни се държи най-отговорно, защото: 1 Внесе закон за отмяна на проския данък; 2 Закон за ранно пенсиониране; 3 Ликвидация на КТБ. Между другото относно КТБ, Левон Хампарцумян е казал: Ситуацията с КТБ е като някой да умре, но следващите 30 дни да не го погребваш, защото някой може да измисли начин да бъде съживен

Те като не са на власт комунистите долни все едни такива проектозакони предлагат...

боко се усети, че ще го изплющат с тая банка и се дръпна

С една дума въпросът с банята е решен -баня няма да има! Какво остава: Първо: мотото на Черният Иван "Знам, че имате да вземате пари -ще имате да вземате пари" някои хора още живеят с надеждата от 1997 година. Второ: Организира се "търг" за сумите на вложителите; според сумата и процента -не повече от 50% Т.Е. когато рискуваш да загубиш всичките пари се съгласяваш на предложение от "състрадателни филантропи"; дето ще загубиш всичко да запазиш известен капитал! Трето: Предложението на Прасчо Дебелян Пеевки, ЛютФий (като цяло Д(п)С! При това положение кредитите на Дебелян и подобни нему "бизнесмени" ще бъдат "опростени" с фалита на банката! Тогава на баба Мара и дядо Иван ще отидат в небитието; ще ги получат от Свети Петър. Тогава и парите на Ристе БиСеРев ще останат бонис а на зам палаМЕНТАрен шеф. С една дума студена чешмяна водица. Блажени верующите .....

Няма банка- няма кредит, тва е положението дарлинг, не се напъвай да мислиш, щот не те бива много :) освен тва в България не само аз ами и много други се светнаха, че могат да препродават кредити на тройна, че и на четворна цена :) Много е просто, аз съм например от София, заплатата ми е някъде към 1300 кинта, тва значи че банката ми дава овърдравт около 6 бона, дето ако искам мога да ги взема наведнъж на гише без формалности, само че на лицето X от село Доно Уйно, банката не гласува такова доверие като на мен, защото тва лице работи някъде, дето тариката който му е работодател го осигурява на минималната или на 4 часа и даже кредитна каратфа не му издават. Да ама на лицето Х му трябват 3 бона спешно, банката до отрязва и той почва да търси други начини и стига при някой като мен, който е готов да помогне на хората в нужда, сключваме едно малко договорче и готово...е, верно може да се изтарикати лицето Х и да си каже "абе я го е*и тоя гъзар от Софето нищо няма да му връщам" и на другия ден бам - съдия изпълнител със заповед да напусне къщатата до 24-часа щот вече е моя, па селяндура кат е подписват документите не е чел кво подписва....

Истината за КТБ е в подписваните договори за цесии - там са имената! НАП обаче няма да се задейства и да провери, от къде са натрупаните пари в депозитите, които сега се ползват за цесии. НАП нищо не направи и след разходката до Германия, за да се запознае с информацията за депозитите на българи в Швейцария.

Одитирай отново и ревизирай, но Не фалирай преди това! Послушай поне Мартин Димитров от РБ! Това е умното решение! Поправи закона като директивата и изплати гарантираните депозити! "Закопчай" виновните и помагачите им! Това е справедливост! Стана "сблъсък" при подялба на "империя" между "олигарси"! Протестна мрежа даде на прокурор Пеевски, Василев и Бареков, но никой не направи нищо! Няма кой да ги "чуе" гражданите! А "бедничкото мамино с(в)инче", дето няма нищо, как тъй с(а)тана, че "да води за носа" цялата държава", да го угоява! Сега е станало глиган и си точи зъбите за цели 4.2 милиарда! И неЗависимите квестори - одитори му правят "коледен подарък" - обезценка 4.2 милиарда, гласят одиторските мнения, формирани според вътрешното убеждение на одиторите по "тяхна преценка" на база на "извадка" на "избрани кредити и фирми", а няма пълна ревизия! Ами ако разликите се окажат временни и кредитите бъдат събрани след покана на длъжниците, тогава какво ще стане? Собстеникът може да осъди държавата пред европейския съд и тогава данъкоплатецът ще бъде принуден отново да плаща! за прищевките на олигарсите! Ами ако независими европейски ( международни) лицензирани оценители, както и "истински" независими одитори, оценят активите на банката (онези активи, за които се говори, че се гласят да изкупят на безценица олигарсите), както и пасивите и се окаже, че капиталът е повече от положителен и "дупката е фалшива", тогава какво ще стане??? Съд, прокуратура, ДАНС, която му беше "поднесена" на тепсия и хората протестираха, БНБ, която затвори банката и назначи квестори, а сега прехвърли "топката" на парламента - всички органи му "служат", вместо да го изправят пред детектор на лъжата и да го "закопчаят"! Ще си каже и "майчиното мляко" и "аферата" ще се разплете и Държавата ще се "отърве" от "мурафетите и рушветите" на тоз "угоен Шопар". Идва Коледа, време е за "свинско"! Но идва време и за европейския "доклад"!

СОБСТВЕНОСТ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ Е БУЛГАРТАБАК ..... ... А ТОЙ СТРУВА ТИЯ ПАРИ :))) .. ЗАТОВА ИСКАТ ДА ФАЛИРАТ КТБ :)))

И Искров ,също в затвора!

"Буквално до ден днешен той (управителят на БНБ Иван Искров) е тупал топката, нарочно, те имат огромна вина", каза лидерът на ГЕРБ. А,простия с тъпите последователи,който знаеше това от 27. 10. , пожарникарският циркаджия, какво прави 5 дни?

Какво общо има държавта с частния бизнес ,....в случая на фирма КТБ???

Браво на Боци ,...те това е мъж ! Мъжете в Бг, са все по-МАЛКО!

Цветан Василев си е жив и здрав,международно разследване,да се конфискува откраднатото и да се обезщетят вложителите,никаква банкова тайна за КТБ,щом е фалирала значи вече няма банка,да се публикува в нета всичко,всяко листче,всеки договор,всяко име,да се прочетат досиетата в КТБ така,както четоха досиетата на ЩАЗИ, и може би част от истината за т.нар.български преход внезапно ще се появи,в епохата на водолея сме все пак макар и на българска почва-няма нищо тайно,което да не стане явно