БСП и ДПС: Радев става за шеф на БНБ, но при някои условия

Депутати от БСП и ДПС се срещнаха с кандидата за управител на БНБ Димитър Радев. Те оценяват качествата му, но очакват определени действия. ПФ не са доволни.

Обратно в новината

Коментари - БСП и ДПС: Радев става за шеф на БНБ, но при някои условия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой беше казал тъп народ, слаба държава? Като чета мненията Ви тутакси се съгласявам с казаното за народа. Не може хора, които не познават г-н Димитър Радев да дават мнение за него и за притежаваните от него качества като експерт във финансовата сфера. На тези "експерти" бих им пожелал да извървят пътя на развитие на г-н Радев, за да осмислят преди да кажат или напишат някоя нова глупост.

Ако Русия и Китай се откажат от долара-сащ ще станат бананова република.Това е разковничето.

Щом искате долари, американец ще ни управлява БНБ ! Защо Лукойл смята петрола в долари?А? Ако не ви харесват американците, първо се откажете от доларите!

който казвате ,че е все едно дали сме колония на Изток или запад,аз Ви отговарям(според скромното ми мнение)че е по-добре на Изток,ЗАЩОТО Изток,може и да ни мрази ,но по-малко от запад.Англосаксонците ни УНИЩОЖАВАТ.Жив пример 25-те години,те ни ненавиждат,защото славяните към които ни приобщават са им отпадък и защото сме православни.Избирам Изток за България.

БСП и ДПС: Радев става за шеф на БНБ, но при някои условия : 1.Щом БСП и дпс смятат че става - значи категорично не става!!!! 2.При някои условия ще рече : да слушка хидроинженера - ако ще се събаря банка да се съдейства!!!

Какво стана с Искров? Подаде ли оставка, та му се търси заместник?

На Искров есента му изтича мандата. Чети и папкай повече, да пораснеш.

НАЙ-добре е да сложат току що завършил и надъхан студент от УНСС!! Ще работи поне СЪВЕСТНО!!!

ГАВРИЙСКИ Е НАЙ-ДОБРИЯ !!!!!

Къде му е визията- нещо да е написал до сега, някакви оригинални идеи нещо... много скудоумно- после пак ще зареват, че това си е тип Дянков...

Какво от това, че е работил в МВФ? Да не би и там да няма измами, корупция и то за много, ама много пари??? Спомняте ли си Доминик Строс-Кан???

Мисля, че е необходимо още едно трето предложение и Господ да ни пази! Ако единият е учил в Масква и специализирал в Лондон и никак не може да се има доверие на толкова подготвен кадър, то другият от МВФ изпитва поне респект към бащата на валутния борд и не би посмял да извърши нещо във вреда на борда. Така или иначе хич не е добре да се подходи повърхностно с този избор. Ние можем да назначим всякакви юристи в Конституционния съд, но за шеф на БНБ, от която зависи борда и банковата стабилност никак не можем да сбъркаме. Все пак мисля, че от двамата този е по- добрият избор, защото е от МВФ.

Какво става - директно се назначават " Американци" , служители на МВФ като Управители на най-важните институции в БГ??? Ба*ииии колонията сме ??? КОЙ ни управлява цели 25 години и чий нареждания изпълнява - започна да се осветлява сега !!! Не че има голяма разлика, дали ще сме Колония на Изтока или Колония на Запада....нещастна държава сме, неспособни да отстояваме интересите си...пфуууу

правилно трябва да е българин преди всичко врял и кипял цветан василев например е подходящ или поне да е стажувал във ВТБ

Руснаците, назначиха Дянков за ректор и съветник!!!Та затова, Радев, МОЖЕ би ще го назначат !?Колониите на запада пият уиски с кола а на изтока, самагон с квас !

Българите от 25 години имат право да работят по целия свят и не са затворници на изродената част от пролетариата. Мечтата ти да господстваш над интелектуалци е на парчета от четвърт век, момче. Така че е време да свикнеш с мисълта (имаш ли изобщо цели мисли не знам), че който е работил по света и е българин, продължава да е българин. И че не само членството в комунистическия затвор е признак за национална принадлежност. Никога не е било, но изодите се опитахте да бъде за половин век време. Е, не супяхте. В нищо не успяхте, освен да олайнявите нацията ни, та ще мирише за десетилетия напред.

++++++++++++++++ ...все пак като се ядосаш изглежда огладняваш... иначе е много верно, че нескопосници управляват и постоянно се назначават. Даже ако не е нескопосник не го назначават, а ако случайно го назначат първо гледат да им върши черната работа, после не го издигат, а накрая искат да го уволнят, че им разваля дисциплината.

.."и също така да поставим въпроса дали той ще се ангажира с преглед на определени действия при сегашния управителен съвет на решения, които са вземани", искат от БСП. Т.е. искат новият управител на БНБ да свърши онова, което главния прокурор отказа или каза, че няма правомощия да свърши. Да де, ама работа на гуверньора на централната ни банка е да си гледа банковата дейност, а ДРУГ трябва да е органа, който да следи дали си я гледа правилно или не! Иначе се повтаря "случая Искров" и пак местим от пусто в празно! Т.е., господа политици, горещият картоф си е ваш!

Горещият картоф си е техен,само дето го вадят с наши пари и ръце.