Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в София, не я видял заради камион

На мястото редовно стават катастрофи, граждани са подавали много сигнали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В София масово се нарушават правилата за паркиране, което на места напълно отнема видимостта на водачите. Ето в случая не е спазено правилото, че не се паркира на по-малко от 5 метра от пешеходна пътека. Това правило е въведено точно заради видимостта. Лошото е, че ако полицията се активизира и раздига всички неправилно паркирали ще стане голямо социално напрежение, защото просто няма къде да се паркира вече... За това са виновни всички управляващи, които унищожиха поминъка в населените места извън София и принудиха хората да дойдат тук и сега става претоварване вече...

Щом шофьора не вижда пешеходеца заради спрелия камион, значи и пешеходеца не вижда идващата кола в другата лента. Пита се обаче според малумника с отрицателен тест защо според него камиона в спрял? Ако беше жп прелез нямаше ли да намали да види дали не идва нещо иззад камиона?

Какво има да я вижда. В закона ясно пише, че изпреварване на пешеходна пътека е забранено.Точно поради тази причина, според мен. В закона има логика,но ние серем върху него,а после ревем.

В закона пише, че е разрешено многоредово движение, там няма изпреварване в такъв случай. Причината е, че няма забрана в същия този закон, да чертаят пешеходни пътеки при многоредово движение. Абсолютно необходима забрана, защото противното дава възможност за страховити злоупотреби от страна на местните администрации, от които те не закъсняват да се възползват, като правят възможни такива случки.

С 50 километра пред пешеходна пътека, докато не вижда заради камион. Истински българин от село, който си мисли, че щом е в кола, той винаги е с предимство. Здравият разум изисква да намалиш пред пешеходна пътека, щом нямаш видимост, а не да фърчиш като улав.

А щом съм на пешеходна пътека.. не ме плаши нито валяк ,нито изтребител ! Няма да спирам ,няма да се оглеждам! Законите на физиката да ги учат ония идиоти дето са седнали в колите! Кой съм АЗ и кои са те?

Изпреварвал е явно

Българинът вече 30 години не се научи как да борави със ‘зебра’. Най-накрая ще се сложат светофари на всеки 50-100 метра и така.

Иначе жената няма как да се опитва да се вмъкне между камиона и леката кола,за да пресече.

Съвет към шофьорите: винаги, винаги, винаги, когато видите пред себе си пешеходна пътека, особено ако няма видимост, намалявайте скаростта. Не се знае кой и как може да изскочи. А после, вината носите вие. Също често срещана несобразителност - многолентов път, най-дясната кола спира за да пропусне пешеходец; шофьорът в лявата лента не се сеща, че трябва да спре и профучава. Друг е въпросът, че масово се спира пред пешеходни, въпреки че е незаконно (че и втора редичка спрели коли се образува). Пътната полиция е редно да се задейства и в тази посока, а не само в посока - неплатена такса за зоните.

Едно време закона пишеше 20 м от пешеходна пътека и спирка е забранено спирането. Сега пише 5м.

За някои от вас няма ден, няма нощ! Все едно сте на денонощно дежурство за дебнене на жертви. Ми като сте кьорави и некадърни, не помислихте ли да се откажете от тази дейност да въртите чекръка? Оставете, просто не е за вас! А ония нагоре са се отчели, похарчили са 15 лв. за кутия боя и мислят, че са си решили проблема. Страшно е да стоиш между две групи кретени и да чакаш кога ще ти дойде и на теб реда!...

Заради кретени, като този светофарите стават все по-нагъсто и вместо да кърпят дупки по улиците слагат легнали полицаи. Всички сме зависими от транспорта и трябва някак да живеем заедно.

Пешеходна пътека пресичаща 6 лентов път! Вие направете извода, кой е виновен. Нито шофьора, нито пешеходеца. Виновни са тези, които са решили, там вместо светофар да има зебра.

В София, сред шофьорите, се наблюдава масово не познаване на правилника, липса на култура и малоумщина. Не спирането на пешеходна пътека е масово. 40-50 процента изобщо не трябва да имат книжки.

Абсолютно невярно. Но е истина за пешеходците. Една дори без пешеходна пътека се опита да се хвърли под колелата ми с малко дете. Вярно беше възрастна, ама бива ли такива щуротии?

Жена.Тпата птка сто процента е изскочила без да мисли

човек би помислил че българите сме много примерни и не пресичаме улиците никъде другаде освен на пешеходни пътеки, и че всички пешеходци са жени - всички убити пешеходци са само жени и само на пешеходни пътеки

Гарантирано от Герб

КАМИОНЪТ Е СПРЯЛ НА ПЕШЕХОДНАТА ПАТЕКА ЗА ДА ПРЕМИНЕ ЖЕНАТА. МЛАДОТО МЕКЕРЕНЦЕ Е КАРАЛО ВЪВ ДРУГОТО ПЛАТНО ВИДЯЛО Е ЧЕ КАМИОНА СПИРА НО НЕ СЕ Е ЗЕТИЛО ЗАЩО Е СПРЯЛ. А. И ПЕШЕХОДКАТА НЕ СЕ Е ОГЛЕДАЛА ПЕШЕХОДЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОГЛЕЖДАТ И НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ А НЕ ДА ИСКАЧАТ ПРЕД КОЛИТЕ ВНЕЗАПНО. КОЛАТА НЕ Е РОБОТ И НЕ СПИРА КАТО СЪС МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА. МНОГО ПЕШЕХОДЦИ ОСОБЕНО ЖЕНИ ЗАСТАВАТ НА БОРДЮРА И ПОЧВАТ ДА ЗВЪНЯТ ПО ТРЛЕФОНА ИЛИ ДА ОПРАВЯТ КЛЮКИТЕ КОЛИТЕ СПИРАТ А ТЕ СИ ПЛЯМПАТ И ХИЧ НЕ ИМ ПУКА ОТДЕЛНО ЛЯТОТО ПО МОРСКИТЕ КУРОРТИ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПАТЕКИ ЗАСТАВАТ ВИКАЧИ МЛАДИ МОМИЧЕТА И РАЗДАВАТ БРОШУРИ. КОЛИТЕ СПИРАТ КАТО МИСЛЯТ ШОФЙОРИТЕ ЧЕ ЩЕ ПРЕМИНАВАТ А ПИКЛИТЕ СЕ ЗАЛИВАТ ОТ СМЯХ И СЕ ОБРЪЩАТ СЪС ГРЪБ ПОЛИЦАИТЕ МИНАВТ НО НЕ ГИ ОТРАЗЯВАТ МПЖЕ БИ ЗАЩОТО ХОДЯТ ВЪВ РЕКЛАМИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ ДА ПАПКАТ НА МУФТА ТОВА ИЗНЕРВЯ ВОДАЧИТЕ И НЯКОИ ПОЧВАТ ДА НЕ СПИРАТ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ. ТЪКА Е ВЪВ БЪЛГАРИЯ УШ ИМА ПОЛИЦИЯ АМА ТЕ СА СИ БАШ СОЦ МИЛИЦИЯ

Пешеходците трябва да преминават спокойно, а не да тичат като кози, неуважаеми селендури, превърнали някога чистата и спокойна столица в селска кочина. Аман от прости комплексари, които като се качат на трошките и се чувстват лъвове, по начало страхливи мишки. Този варварски ген не се ли тушира някак си, не само ще сме на дъното на всичко, където е нужен акъл, а и ще копаме до края си. Хиляда години копаме кукуруз и гледаме прасета, дейности, не изискващи акъл, щото ни липсва, ама хайде малко усилия де....

ами добре, мисля че стотина убити бабички е приемлива цена за тоя ритуал , доказващ цивилизованост и прогрес.

Изпреварването на пешеходна пътека е забранено!!! Когато има спряла кола в лявата лента (платно означава друго, неграмотен плебей), автомобилът в лява лента задължително намалява до скорост, която позволява на водача да спре БЕЗ СПИРАЧЕН ПЪТ...ама кой да чете и да знае закона... Прости хора с претенции - колкото искаш. Точно такива се превръщат в неволни убийци.

В градски услово водача сам избира в коя лента да се движи! Това че е в лявата лента не значи че изпреварва, а ти мини без да се огледаш ако искаш!

Много пешеходци, които нямат книжка, просто не се сещат, че ако първата кола спре, то шофьорът в другата лента може и да не се сети. И съотвенно внимават само като слизат на пътеката... Аз винаги много внимвам, никога не изскачам на плътното и пак на няколко пъти за една бройка да ме отнесат. (Включително един, който караше напред, а гледаше назад...) И пешеходците, и шофьорите имат нужда от повече обучение. А и самата инфраструктура може много да се подобрява откъм безопасност.

Трябва да има надлезии подлези. Евтино е, но няма как да откраднаеш, затова не ги строят. И вина имат само общинарите и никой друг. При това е опасно за всички ни.

ОГЛЕДАЙ СЕ,ОСЛУШАЙ СЕ И АКО ИМА "НЯКАКЪВ РЕД"В БГ ЕЛА И ЖИВЕЙ "ШАСТЛИВО" Т У К! (АКО ОЦЕЛЕЕШ)!

КАТ ЗАЩО СПИ?!!!!!!Защо няма никакъв контрол по улиците на градовете?Всеки паркира и кара както си знае.Ама рибата се вмирисва от главЪта.

Аре ся извинения - като нямаш видимост, спираш, не продължаваш. На пешеходна пътека няма как камионът да е пред него, а той да е блъснал жената. Не знам точно за какво платно става въпрос, но по-скоро ми се чини за двулентово, камион в дясната, а той надува газта в лявата, без да се съобразява, че камионът може да пропуска пешеходец. Това, за голямо мое съжаление, ми се случи с полицейска кола. Отпред бус, аз отзад, зад мен полицаите, само за справка - без пуснати светлини, Няма видимост от буса и на полицаите им писна и решиха по-бързичко да се изнижат и хоп, едва не блъснаха едно дете на пешеходната пътека... Млад шофьор, ама пълен с извинения вече... ужасТ!

Тулупа, да започне да прави подлези и надлези на такива конфликтни места с интензивно движение и по често да ги обикаля с джипката!;)

Кой ще се качва по пдолезите и надлезите??? Много хора едва ходят, има майки с колички... те и тук във Варна направиха, ама много малко хора го ползват, повечето предпочитат да пресекат по-рано по платното, където е възможно. Такива извинения, че не видял, пък имало пешеходна пътека, са неприемливи... Мен лично, като пешеходец, направо ме ужасява арогантността на шофьорите - все едно никога не са слизали от колата и не са пресичали. Като шофьор се ужасявам от наглостта на някои пешеходци, но това е отделен въпрос

Други горски отговарят за това, ами...

Колко пъти се опиват нарочно да ме блъскат по тротоари и по пешеходни пътеки Като мина пред спряла кола нарочно пали и тръгва.За да атигна до кварталното магазинче което е на 200 метра минавам по една малка уличка и там чакам над 20 коли да минат за да мина аз и съм принуден да им дишам пушилката. На пешеходна пътека вече ако е сам човек почти неможе да премине трябва повече хора да се събират.Но тези неща маи вече не правят впечатление на никои

Сигурно си чаровна, затова.

Значи шофира зад камиона без да спазва нужната дистанция за да може да вижда пътя както трябва. Кой му е дал разрешително на тоя? Това са елементарни правила, зад камион трябва да има повече дистанция. Хайде сега на един опреснителен курс.

Пешеходката дали е говорила по телефона?

гледане му е майката - гледаш за ходещи/бягащи крака под шасито на спрял автобус/камион

след инцидент с човек, в другите страни проверяват дали си е ползвал телефона в този момент

на пешеходна препоръчвам да се спира около 4-5 мтр ,1 кола дължина, за да се открие по широк ъгъл на видимост за съседните ленти, и по навик пускам аварийни - в София средно 1/5 не спират на пешеходни, дори и на зелено за пешехдците за завиващи наляво или надясно

точно като пуснеш аварийни задния ще си помисли че си спрял за нещо и ще те заобиколи за да мине

ок , явно по-добре да не пускам аварийните на пешеходна, така или иначе спирам винаги с мин. 2 -3 натискания на стоповете , а колегата отзад ако е пич ще ме пази

Не препоръчвай нещо ,което е задължително по ЗАКОН !

Младият шофьор на автомобила заяви пред bTV, че пред колата е имало камион, който е ограничил видимостта му. Направил е нещо, което с тревога наблюдавам, как се превръща във все по-масова практика - предприел е изпреварване без да се съобрази, че предстои да премине през пешеходна пътека. Няма видимост, защото този пред него ( камиона ) скрива пешеходеца и пешеходеца няма как да види връхлитащата го кола. Не знам от къде се появиха този тип шофьори. Човекът пред него намаля, защото забелязва, че на платното слиза пешеходец на пешеходна пътека. Задния, обаче, малко му трябва, свири му с клаксон, минава вляво и предприема изпреварване. Изобщо не се замисля, защо този пред него намаля. Мисли се, че е "поредният тъпак", върти нервно гуми и...яяяяяя, пешеходец! И се започва..."тоя пък от къде се взе, не го видя, изникна от нищото, не карах бързо, не съм пил, помогнах на пострадалия, не съм виновен".

той камиона скрива не само пешеходеца, но и самата пешеходна пътека. мен ми се е случвало точно същото , и от тогава спрях да минавам по пешеходни пътеки като пешеходец. лошото е че когато съм с децата разни шофьори се разнежват и ми спират дори когато не съм на пешеходна пътека, как да им обясниш че тая "галантност" е смъртоносна за пешеходците.

mirosllaw

На това място пешеходната пътека е добре сигнализирана, със знаци и от двете страни на платното. Отвсякъде се вижда. Просто е на участък от широка права улица с по три ленти в посока. Много шофьори на това място карат бързо. За този съм сигурен, че е тръгнал да изпреварва на пешеходната пътека, без изобщо да я отрази, че съществува.

Аз когато давам път за да минат хората на пешеходна пътека и не бързам да ги притискам, т.е. да притичват по нея, за да мина и редовно отзат някой СЕЛЯНИН ми свирка.

Вземете му кбижката, щом не вижда. Явно има по-важна работа от това да внимава.

Дебил не видял пешеходна пътека

да направят зебрите светещи. Като стъпи някой на зебрата и започва да мига. Какво толкова

Докато си бъркат във носа, човъркат си радиото, скролват си фейса или просто летят ниско ... как помага това!?

По-смислено е светофар.

Не може на всеки що годе смислен булевард на 200 метра да има пешеходен светофар. изхода е само един, подлези или надлези за такива булеварди, както е по света и висока ограда за да не прешицат където си искат. точно по време на събитието днес минах от там - намалих заради куче, този зад мен щеше да ме отнесе... направо... където беше станала катастрофата - има "зебра" и обратен завой много е трудно да прецениш какво точно да направиш и как да пресечеш. Истината е, че на този участък може спокойно да се пресече където иска човек, без да се съобразява с пътното движение.

А може ли колите да са извън града, а в града само с колела, както е в нормалните държави?

И кои са тия нормални държави?

и така става, всичко е по-добре от зебрата с нейното "предимство" за пешеходци.

Що да не може? Прави се зелена вълна и готово. Ако някой иска да се чувства на състезание е сбъркал мястото.

На всеки булевард с 2 и повече ленти в едната посока го има този проблем, особено, ако има и бус лента, докато не се направят пешеходни светофари, таки инциденти ще има винаги.

На История Славянобългарска има на всяка пътека светофар.

Без една. Намира се близо до бензиностанция Shell

Може би затова е забранено да се изпреварва на пешеходна пътека? Иначе всеки спира как си иска в това гето с 30 годишния си таралясник...

Затова и не се преминава с 50км/ч през пешеходна пътека - на повечето има ограничение до 30км/ч. Айде, да речем, че лисва знак за подобно ограничение и имаш перфектна видимост - да не намалиш. Но във всеки случай трябва да се движиш със скорост, която ти позволява да спреш пред обозначената конфликтна зона. Сам си е виновен младежа, и макар да е жалко - така се учи. И да е свястно момче - сега ще стане още по-свястно и по-внимателно. По подобен начин можех и аз да кача една баба на предния капак на учебната кола навремето - келеш се беше забил в лента за завиване наляво, но реши да продължи направо. Естествено, че как ще се набута да е втора кола на светофара!? Само че, явно си и бъркаше в носа вместо да гледа. Като тръгна да тегли напред вместо наляво хубаво ми ограничаваше видимостта.. Наби рязко спирачки за бабата която не беше успяла да премине на зелен сигнал, а аз, още съвсем неопитен, не посегнах към спирачката навреме- инструктора ме изпревари.. На косъм бяхме! Още помня шамара който отнесох, въпреки че после човекът ми се извиняваше, защото беше наясно със ситуацията..

Точно там един щеше и мен да блъсне. И да, предичах на зелено за пешеходци, на решеходната пътека на котлостроене, а селяндурът слизаше от надлез Надежда и изобщо не гледаше светофара.

Жал ми е за момчето, читав изглеждаше и много притеснен. С годините го научих - трябва да съобразяваш какво прави този пред теб и другия пред него, защо го прави и интуитивно да намалиш веднага скоростта, ако усетиш че нещо не е наред. Това е натоварена улица, но все пак не е магистрала.

разбира се, че шоферът требе гледа какво става и да мисли какво може да стане... преди пешеходни пътеки винаги има ограничение 30 км, освен ако някой не ги е набрал... отделно, как може да изпреварваш на пешеходна пътека???? ако имаше видео щеше да е като на ръшън кар крешес...

Не оспорвам и не го оправдавам, просто написах коментар защо се случва и как опита помага да не става сакатлък в такава ситуация.

Абе, хора, журналята ако пак не са объркали улиците в София - на ПБА, особено в района на 202-ра няма пешеходни пътеки БЕЗ светофар! Или този не е спрял на червено, или пещеходката е пресичала неправилно на червено, или светофарът не е работел.

Сезонът за пешеходци на пешеходна пътека е открит. Разрешава се един възрастен пешеходец на водач. За маломерен пешеходец (дете) наказанието е строго мъмрене. За пенсионер се полага поощрителна парична награда в размер до една минимална пенсия на водач.

Безхаберните престъпници от ГРОБ! Хората подавали сигнали, ама тия им е през оная! Трябва да стане инцидент, да умре човек и едва тогава ще се предприеме нещо, евентуално!

Що не си го забиеш в устата?

Много млади шофьори не мислят като преминават покрай спрял автобус, камион или изобщо покрай нещо, което ограничава видимостта им. И освен това, трябва да се мисли ЗАЩО може да е спрял този камион! Защото може да не е за рзтоварване, а за да даде път на пешаходец! Но трябва да се мисли!

ако за нещо "трябва да се мисли", значи е неизползваемо. аз не бих си заложил живота на такова съмнително нещо като "мислене" особено ако резултата от мисленето се иска в рамките на секунди.

А на кого да се оплачеш за лошо регулиран светофар или калпава пешеходна пътека? В София и да се оплачеш - файда никаква. Движението се регулира от племеник на Фандъкова и никой не може да го бутне. Елати да видите как целият Гешов от Стамболииски до България, сутрин е пълен с коли! Щяха да правят с България кръстовище на две нива, но остана обещание в пустиня. Когато минава Б.Б. по България по кръстовищата настава истински ужас от коли. Висим по повече от 10 минути.

Вулгаристанците са дебили с африканско IQ. Непрестанната сога “блъснат пешеходец на пешеходна пътека” е едно от красноречивите доказателства за което.

Преминавах с колата си през пешеходна пътека. Пешеходец се блъсна в колата ми, в дясната предна врата. Съставиха му акт.

Аз имах подобен случай - на Княжево регулировчик. Пешеходецът се загледал в него, блъсна се в отвореното ми триъгълно стъкло и малко се поряза. Изтръпна, но ми се размина с акт и разкатаване по катаджииски.

Въпроса е какво правиш на пешеходна пътека при регулировчик на кръстовището.

Точно бричката качи нов епизод днес: https://www.youtube.com/watch?v=O7XZZC3PdBI

тлф-то в джоба! Иначе доближаваш нещастието с всеки изминал ден.

При многоредово движение, ако някой е спрял на пешеходната пътека, това е защото някой пресича и всички обяснения, не видях, не знам , не са оправдание. Правилника е написан за да се учи , но не по трудния начин- на наровете в ареста или в затвора!!!!!

Абсолютно! И да добавя - при разминаване с големи МПС (скриващи видимостта от другата страна на пътя) в зона около пешеходна пътека, също задължително се намалява, с готовност за спиране при необходимост. Често се случва пешеходец да тръгне да пресича веднага след като камион/автобус/микробус е минал, ако в такъв момент стигнете до пешеходната пътека и преди това не сте погледнали (или не сте имали видимост) дали има хора отсреща, разбирате за тях когато са почти пред левия ви калник.

Именно! Все се оправдават. Как пък в другите държави като видят пешеходна пътека и значително намаляват скоростта и така имат възможност да реагират бързо и без жертви, а тук си кара по нормално му, без да му хрумне, че щом камиона е спрял пред пешеходната патека, значи има пресичащ.

Но специално в този участък има пешеходни светофари на всяка “зебра” .... не искам да защитавам никой, но там хем натискат пешаходния светофар за да могат спокойно и правилно да пресекат, но н някои не им се чака и мислят че са видели изгоден момент и пресичат на червено поемайки риска, отделно в този участък никой не кара с 50км/ч

Това кръстовище е без светофар. Това е точно, където може да се направи обратен завой и докато не поставят светофар и там, както и на всички други зебри по улицата, ще стават инциденти.

Не е видял жената заради камион пред него. Превеждам лъжата - изпреварил е камион спрял на пешеходна пътека, и е блъснал пресичащия пешеходец. Тъпо лъжливо копеленце...

Оправдание, Оправдание и все така друг е виновен, времето, светлината, тъмнината, завоя ,правия участък, камионите, колите, самолетите велосипедите и тн. ,ит. само малкия идиот който пише на телефона и се състезава по улиците е невинен.

При автомобилните катастрофи между две коли някак си се натрапва че едната кола почти винаги е BMW и шофьора и е до 24 години. Да но при блъснатите пешеходци няма такава работа,там се натрапва друга корелация - че мястото е винаги пешеходна пътека, и блъснатия винаги е жена. Корелацията издава кой виновния.

Дано да се оправи жената и дано шофьорът, който я е блъснал се оправи - на всеки може да се случи (и като шофьор, и като пешеходец), важното е да сме хора и да се опитваме да спазваме правилата, и да си помагаме.