Коментари - Бизнесът иска абсолютна забрана на продукти с палмово масло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, колко пъти вече ще го забраняваме това бе? То не беше БДС-та да го забранят, то не беха наредби, не знам си какво още... И така 10 години без кой знае какъв ефект! Хората казаха, че не щат да ядат евтини боклуци , вие им казахте, ами добре, вдигаме цените на боклуците! Нали така, по европейски! Терминал 2!!!!!!!

Дано!

Отровно е, а ма пък е еФтинко. Майната им на потребителите, важна е пИчалбата.

Българина е беден и алчен за бързи печалби, държавата слаба и разбойническа, "бизнесмените" са престъпни мутри, съдиите - покупни, депутатите - корумпирани.. ИЗВОД: НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ОПРАВИ, БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ КОЧИНА.

Не знам какво и защо кой иска! Факт е,че във Финландия килограм нормален трапезен кашкавал наподобяващ на вкус Витоша струва 5 евро,а в Боколандия е 16 лева...

СТИГА С ТОЯ ТЕРМИНАЛ БЕ! ДА СЕ МАХАМЕ, ДОКАТО ВИЕ ИЗКУПУВАТЕ ЧЕРНОМОРИЕТО? АЙДЕ СТОЙТЕ СИ У РУСИЯ....

Ха ха ха, крадеца вика "дръжте крадеца", тези, който ни лъжат с палмовото масло искали то да бъде забранено..

чие лоби е по - силно - дали на търгашите (а то е!) или на големите фермери!

От къде мляко като няма толкова крави в БГ,а ако има се пуска биологично оръжие,за да се избият?

Това от как марийка си го чул.... точно във Финландия няма как да купиш подобен продукт, произведен от прясно мляко - 100% в него са вложени други суровини като сухо мляко примерно, което е доста по-евтино.

Сетиха се... Това е една от най- големите гадости , които слагат в традиционите за нас - сирена, кашкавали и др.... Особено след топлинна обработка - се образуват стандартните канцерогенни в- ва и после лекарите пишат , че раковите заболявания се увеличават... - това разбира се е една от причините... Тази гадост я ядем вече почти 20 г. Започна масово от 2000- 2002 г. да се влага...

тоя бизнес, и тия производители като ги слушаш, излиза че или ние, потребителите си слагаме палмовото масло в продуктите, или някой ги насилва те да го слагат!

Хайде де...има дори няколко вида. Ела, виж и тогава казвай че такова животно нема...

Уважаемият потребител не е експерт и едва ли ще разпознае на прима виста истински или имитация е предлаганият продукт! Не пишете глупости! Не всичко може да бъде отговорност на потребителя! Потребителят трябва да влиза в търговският обект с доверие, а не като на война. Търговецът на дребно, от кварталният магазин, също не е експерт и също може да бъде излъган. Контрата е в производителят - той е този, който трябва да гарантира за състава и качеството на продукта. Производителят е експерт в това отношение, защото е естествено да има познанията и практиката.

Ако се намери правителство, което да забрани боклуците в храните ни (не само палмовите мазнини, но и сухите млека, антибиотиците Е-тата и т.н) ще спечелят мен и приятелите ми като гласоподаватели! Битката е трудна, лобитата са много силни, но е възможно! И - не е вярно, че цените ще се вдигнат! Ако не е разрешено да се влагат евтини боклуци, хората ще бъдат стимулирани да произвеждат и да отглеждат животни! Защо във Франция, Белгия и Холандия може? Най- сигурния начин да си съсипеш родното производство е като разрешиш на големите корпорации да ти правят дъмпинг като влагат отрови в храните и така им свалят цените! Възможно е даже, цените да паднат в рамките на 2-3 г. В БГ храните са вече по-скъпи от Германия!

Ти се моли да слагат сухо мляко поне в тези мазнотий които купуваш тук!

Второто. Бъди сигурен.

АМА МУТРИТЕ НА ГЕРБ НЕ ИСКАТ ДА ИМ СЕКНЕ КРАНЧЕТО С ФАЛШИВИ И ОТРОВНИ ПРОИЗВОДСТВА ОСИГУРЯВАЩИ ГЕНОЦИДА НА БЪЛГАРИЯ !

Себестойност 15 лв/кг! Как се стига до 25 лв/кг в търговската мрежа за ОБИКНОВЕН КАШКАВАЛ? Рандеман от 67% не е ли твърде висок?

Съгласен на 100%. Стига имитации

Че каква пречка са ти Е-тата?! Това е кодифицирано наименование на различни съставки, за по-лесна обработка и статистика на документи. Или може би самата буква те дразни? :)

На толкова много специалисти изказали се под статията, виновен им е Бойко, Сорос и алчните производители. А никой не се сеща, че клиента е ЦАР и като иска еФтино - все някой ще му го достави в магазина - и този някой може да е производител от Турция, Гърция, Германия и т.н. и т.н.. А за да е евтино се слагат евтини суровини. А евтините суровини най-често са палмови боклуци. Като има търсене има предлагане! Вие що купувате евтините боклуци, а? И после ви е виновно международното положение:)))

КЪДЕ ПРОДАВАТ ИСТИНСКА РАКИЯ ВИНО И УИСКИ , ПОВТАРЯМ ИСТИНСКИ !?

Само че потребителят плаща данъци, които да отиват за заплати на експерти, които да следят тези неща. Без правилно работеща администрация, колкото и ограничения да сложиш - пак няма да са достатъчно, за да се осигури правилно етикетиране на продукта. Единственото, което се постига, са ограничения, които пряко рефлектират върху избора на клиентите. Да, палмовото масло може да не е много полезно, но няма направени изследвания дали е канцерогенно за хора, всичко е само предположения. И няма как да се спре вносът му, защото се използва и в нехранителната индустрия... т.е. пак опираме до контрола...

Къде па ти успя да намериш кашкавал от 25 лв килото?! Да не си се объркал с някои вносни сирена? Айде не пишете наизуст, само за да създавате интриги. БСП, АТАКА или от Русофили за България?...

Това означава за едни да е забранено, а за други по-малко забранено, а сиренето ще си е на 10 лв.

И аз съм за тотална забрана и Е- тата. и на ГМО- тата. Но се увличат 8 литра за кг. сирене..... Странно бабите по селата ползват по-добре малко. Много котки явно лочат в големите мандри.

И СКЪПОТО СЪЩО Е МЕНТЕ !

Как квичи една червена свиня

По принцип не вярвам на фирми, които произвеждат "истинско" сирене и имитиращи продукти!!! Смятам, че слагат палмово масло и в "истинското" сирене и избягвам да купувам от тях!!! Подкрепям забраната!!!

Имам дома ракия от поне 10 години, напълно истински продукт, от собствена суровина, троен препек, 80 градуса. Колко си готов да платиш за литър?

Чии продукти купуваш? Въпросът ми е сериозен, а не заяждане.

Какво Е трябва да има в сиренето ми? В кашкавала ми? Защо? И знаем за яйцата, че също се водят Е - не става въпрос за това! Става въпрос, че голямата част от Е-тата са вредни и няма нужда да присъстват!

Напълно подкрепям! Държавата къде? Нужно е да въведе строг контрол за храна!

Много е просто. Имаше ли Е-та, палмово масло, натриев нитрит и всякакви боклуци преди 30 години? -Нямаше. Значи просто трябва да се върне Тодор Живков.

Ако тези допускания са верни, говорим за НАДЦЕНКА от 67% по веригата, което в този пример е 10 лв. Как става - производителя освен себестойността на суровината (примерно 15 лв.), трябва да си плати разходите по администрация, продажби, транспорт, лихви и т.н. и т.н. и да му остане някаква печалба. Нали всеки за печалба работи?! Търговеца трябва да си плати разходите по обекта, заплатите, тока, лихвите и да му остане някаква печалба. След като има десетки производители и стотици търговци, нормата на печалба повярвай ми не е хич голяма - конкуренция се казва това.

Ха ха !Бизнесът искал !Ами,да го спрат !Нали точно те го използват !

Имаше един филм с Луи дьо Фюнес "Крилце или кълка" - гледайте го!!! Та и там ставаше въпрос за фалшификация на храната, а и краят на филма е много интересен и с неочакван край!!!

Ами зависи от сезона, мой човек, а също така и от степен на разреждане с водица. Да не говорим, че доста андрешковци набутват и разни боклуци за по-висока масленост. Сами си го правим, пък после оврещяваме орталъка. Пиша тези неща по лични наблюдения! Не си измислям.

Така бирата ако не се продаде и изпие за 2 дни ще започнат да плуват разни "парцали", които не знам колко са здравословни.

Имаше, винаги е имало. Просто не са се обявявали.

Всичко си го имаше и преди 30 години. Просто тогава не се даваше гласност на тези неща. Не идеализирайте Онези времена. Сигурно сте забравили салама от рога, копита и свинска четина? Наричаха го "кучешка радост", въпреки че дори кучетата не го харесваха. За кренвиршите да не говорим - същите, както и днешните, но с по-кофти хигиена на производство.

Иначе защо сега има сирена по 17 лв килограма?! Това е нереално висока цена. Напълно истинско домашно сирене може да се направи за много по малко пари. И без други добавки, напълно натурално, възможно най-истинското и здравословното.... и аз го правя! 6 литра прясно мляко ги купувам за 6 лева (лев-литър от хора от село), маята за сирене е стотинки!!! Така за 1 кг истинско домашно сирене ми излиза под 7 лв !!! Прави се само от мляко и маята която е стотинки! И сол. Къде са 7 лв, къде са 17 лв? А и това от магазина дето е 17 лв със сигурност не е само мляко и мая като моето и не е толкова истинско и натурално като моето. А моето е в пъти по качествено, здравословно, натурално, възможно най-истинското и е за 7 лв.... затова хора правете си сирене у вас! Домашно! Това е истината. Хем евтино ви излиза, хем най-дравословно, а и вие си го правите и знаете какво има в него. Пак казвам, млякото от село е литър за лев, а маята струва стотинки.........както и да го смятаме повече от 7 лв не излиза килограм истинско домашно сирене. А тия производители дето го предлагат за 17 лв по магазините да си го ядат те!

Аз купувам от малки местни мандри, които продават тяхно производство в региона в малки количества.

Това не може да се случи тук. Български бизнес значи на 100%измама.Как ще се купуват скъпи коли,яхти,имения,любовници,отбори?Или зад бизнеса им се крие и нещо друго?ДДС измами,дрога,неплащане реални заплати.... 30г.само измами,сега ще стават ЧЕСТНИ.Абсурд.

Глупости. Кой слагаше палмово масло и натриев нитрит преди 30 години бе, мамул??? КоЙ??

върни го де! Всеки ден с тоя Тошо Тиквата, не знам как ти пллащат рублите, едно и също,не заслужаваш!Имам по -добро предложение - щом планината не отива при Мохамед, Мохамед отива при планината. Отиваяй при бай Тошо! Или там на руската си майна!

Вече купувам мляко и сирене само от магазините на еленския балкан - може би са с по-малко палмови мазнини.

абе абдал, 80 град при троен препек - ти можеш да патентоваш бе! Абдал смотан, че и мнение даваш...

Аз съм ЗА това всички производители задължително да изписват истинските съставки на етикета. Защото сега има такива на които пише: мляко, закваска, но май има и други работи. Вчера купих такова сирене, което струваше 16 лв. за килограм, а имаше вкус и миризма на десертни ароматизанти като вафла с палмова мазнина.