Държавата отпусна 2,2 млн. лева, за да спаси Перник от фалит

Финансовото министерство отпусна на община Перник безлихвен заем от 2 200 000 лева. Общината ще трябва да възстанови на държавния бюджет сумата до 15.12.2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Държавата отпусна 2,2 млн. лева, за да спаси Перник от фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що? Що държавата плати 2.2 млн от парите на данъкоплатците за мурафетите на община перник?

А успях да спася положението с пернинчани дадох 13 ти заплатки на държавните служители дано пенсиите са си изхарчили вече 40 лв дето им ги дадох за празниците.Мисля да правя реформи в ГЕРБ и да съкращавам служители щото и без туй нищо не правят по офисите освен да си чатят по новинарските форуми глупости и във фейсбука простотии.

Аман от шматки

Явно В Перник Много се краде- от мутри и от чиновници. Трябва да се сключат нови договори за почистване и събиране на сметта в града, на доста по- ниски цени. А и всички подобни договори да се ревизират и намалят ПЕЧАЛБИТЕ за частните фирми които ги извършват. Трябва и да се съкращават Чиновници- роднини на номенклатурчици от БКП, които взимат големи заплати, а нищо не вършат и не докарват никакви приходи на Държавата.

ВЗЕМИ ГИ ОТ ЯНАКИЕВА......НЯМА НАЧИН СЕГАШНИЯ КМЕТ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ДА ГИ Е ПОХАРЧИЛ ! ПАРИТЕ СА ОТКРАДНАТИ ПО РАНО..........

"Министърът на отбраната Николай Ненчев предлага да бъде закупена от Германия нова технология за обезвреждане на мините за около 4 млн. лв. Това ще позволи да се утилизират по 1000 мини на ден." След като в Германия си имат добра технология, защо утилизацията не се извърши там?

Където управляват комунисти винаги е така. Кражби, золуми, глад и мизерия. Преди са крали кашкавала и агнетата на сиромасите а сега крадат каквото им попадне и де каквото сварят.

\язък

Пръжолки ядеш, лайна сереш , Лайна ядеш, медйте те хвалят? Днес е закусил Баничка с кафе а за обет само Второто от горното! Шеф Манджев

Щом Борисов има бол пари, да ги раздава безлихвено. Ако обаче заглавието е подвеждащо и заемът ще бъде предложен от правителството, моля, сменете заглавието, защото тези пари са колкото на Борисов, толкова и на всеки от нас.

Абе аз все пак предпочитам Борисов да отпусне 16 милиона на Перник, не аз! ;)))

Предпочиташ, ама няма да стане. Той да не ги е печелил с пот на челото тези милиони, че да ги раздава току-така. Пък и ти какво се стискаш. Дъниш по 200-300 поста на ден, все си скътала нещо настрана.

грешиш приятелю! парите ги раздава само Борисов! Той раздава и министерски кресла, шефове на знайни и незнайни агенции, посланически агремани... За останалото си има опозиция и също т. н. "малки партии"...

И в наше село си нямаме ни летище ни космодрум, може ли и за нас безлихвен кредит 25 милиарда?

Калфин да не защитава другарката Янакиева, а да каже колко пари същата другарка е откраднала.

Най-обичам ей така! Да давам, а те да идват и да ми целуват ръка, а и по-надолу. Будалите не знаят, че после ще им го взема стократно.

Няма да плащат нищо, дори и това. Само ме е страх, да не започнем и ние някакси безпричинно да караме все направо и да си купуваме голфчета... Но това е малък кахър. Като пуснат метрото до пеунишкио унивеуситет, и че се реши проблемот.

А,КОГА НЯКОЙ,ЩЕ ПОСЕТИ ЗАТВОРА В СЛИВЕН???И ЩЕ ИМА ЛИ НЯКОГА ВИНОВНИ ДР.БОРИСОВ??? ИЛИ НЯМА,ЗАЩОТО СА ВИ ОРТАЦИ?

искам и аз безлихвен кредит. имам парно 350 лв , а искам да си платя за 350 години напред:) смятай те колко им дължа

Борисов предложи безлихвен кредит за Перник Колко е готино да си кмет в България. Фалираш общината, отиваш за депутат от партия, която подкрепя управляващите и общината получава ей така безлихвен кредит.

"Борисов предложи безлихвен кредит за Перник" Ужасен съм! Надявам се, че не е счупил касичката прасенце или пък е взел от Веждичката заем?

Какво ще взема бе! Това са му джобните пари. Обаче нали знаете "застраховател" като дава, че после си го взема през носа на длъжника.

16 милиона задължения и да фалира община!? Пари, колкото за 4 средноголеми хотела в Слънчев Бряг ?? Какво са 16 милиона за размаха, с който се работи в България?

Е , големият "размах" го видяхме в КТБ.

Съсипаха един проспериращ в миналото български град. Разпродадоха заводите на безценица. А тези заводи все още работят, но за чужди фирми. Трябва да има съд за всички управници на прехода!

Скъпи ми гробари, заедно или по отделно само да ви зърна, и ми идва да повърна! А устата, грешница, псува като във каруца, попаднала между ВИП- возилата на власста! Една пенцйонерка, на име: баба Тодорка

У назе всичко е ОК. Банка умишленно фалирана държавата плаща, община окрадена, държавата плаща, мангалите не плащат данъци, ток и вода, народа плаща. Боце с чужда пита помен не се прави.

не е луд тоя дето яде баницата ...

Партийно строителство? Шефа на фалирала държава с 24 милиарден дълг даде назаем на шефа на фалиралата община Перни с 19 милиона дълг пари назаем? Или как беше рекламата? Днес фалира Перник, утре и другите градове!

Ще перифразирам детското "броене"? Две ченгета се разбраха, зад затворена врата....

Боко а онази мърла освен че е зам. пледседател на кенефа какво ще я правим? Нали "благодарение" на нея Община Перник е на това дередже.

страхотен финансист тоя Боко. Трябваше да е шеф на КТБ. хаха ха

ПРИ КРЕДИТ НЕЩО СЕ ЗАЛАГА ! ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАЛОЖАТ ПЕРНИШКИЯ "УНИВЕРСИТЕТ " ! АКО НЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ДА СТАНЕ РАДОМИРСКИ !

jingiby

"Оправете си дефицитите, разплатете се и оттук нататък колкото събирате - толкова ще харчите. Това е положението, за да излезем от ситуацията, която е към момента", казва премиерът. За община Перник - постановката е такава, ама защо държавата тегли нови заеми за милиарди?

Въпросът ви е "защо теглят заеми, като навсякъде са оставени огромни дългове - 4 милиарда само за КТБ"? Въпросът ви е реторичен, нали? ;)

Дълговете не са от работниците по чистотата куха лейко, а от крадците и тези дето със щедра ръка раздават на ангро парите от заеми които ще плащаме всички ние - данъкоплатците!

И аз искам толкова, при същите условия! Да си изпратя ли сметката или ще ми я вземете по IP-то

Така е Боко понатрупа някои и друг милиард , като върховна тиква на всичките останали тиквеници . Така че може да пусне някои милион кредит на Пернишката разпуретина .

Борисов предложи безлихвен кредит за Перник Преди това аз предлагам едно голямо "дърво" за бившата кметица на Перник.

Какъв жесток човек сте! Кръвожаден и мракобесен! ;)) Не ви ли стига, че я низгвернаха от Партията и я назначиха в АБВ..?! Какво по-голямо наказание може да настигне човек, "усвоил" 16 милиона?!

Браво ,Борисов много умно измислено.Тя крадлата е ваш кадър,няма кой да и държи сметка на нея.И на луната да отидеш ти ще си останеш един жалък м....т.Кой ще те научи теб на чест и достоенство ,за да работиш в служба на честните и отрудени хора?

Гадничко. Перник.. бедните хора, които не могат да работят на печалба и хич е ги е интересувало, че общината трупа дългове. Но! Перничани са щастливци, защото софиянци не знаят колко много повече са затънали? Дългът на Столична община от времето на Сандъкова надхвърля милиард евро и спиране няма- няма и да има.

Най-хубавото е, че кметицата на Перник, която натрупа тези задължения, отново е депутат! Тези безценни Експерти на Партията не трябва да бъдат губени - те са национално богатство!

То и Пеевски пак е депутат, ама някак си, сега не пречи ... съжителства си с останалите знайни и незнайни "експерти" и радва окото на електората.

При това на първия ред на Парламента! Дудука, Сидерив, бат Сали, Пеевски - прекрасно отражение на електората им!

Те наистина са национално богатство.Това да осигуриш на Перник безлихвен заем за 16 милиона , след като си ги откраднал напрово си е висш пилотаж за бившата кметица.