Коментари - Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв. | Днес.dir.bg

Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв.

Пострадал от т.нар."Възродителен процес" осъди прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за нарушено право на разглеждане на делото в разумен срок.

Обратно в новината

Коментари - Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв. | Днес.dir.bg

Коментари

не бъркайте българомохамеданин/българин,изповядваш ислям/....и български гражданин от турски произход/това си е чист турчин/

До всички, дето се правят на големи тука: Ще ви питам, ако един ден осъмнете и вече не сте Христо, а Хасан или не сте Анна, а Айше например...

За изключително краткия период на кампанията - до февруари 1985 г., са сменени личните документи на над 800 000 души. Сменени са дори имената на покойните им роднини, а на места дори са унищожени мюсюлманските гробища, свидетелстват архивите, събрани в книгата "История на Народна Република България. Режимът и обществото".

Първо са сменени личните имена в Кърджалийски и Хасковски окръг, а после и в Североизточна България, където евентуалните "провокатори вече са арестувани или мобилизирани за военно обучение. За целта селищата са блокирани от милиция и войски, които стрелят във въздуха, вкарват се и танкове и бронетранспортьори. Още в началото се стига до сблъсъци и жертви.

тия приказки си ги слушал на маса след третата ракия. Януари 85-та ме вземаха запас....никое село не беше блокирано,за танкове и БТР-ри не говорим,за стрелба още по-малко. За жертви по нашия край не съм чувал...имаше няколко набити но си го търсеха.

Знам, че по-голямата част от писачите са меко казано расисти. Наистина незнаете какво са преживели тези хора при смяната на имената, ами то не беше само това, не им позволяваха да ползват държавен транпорт ако имат кърпа на главите си, не ги обслужваха в магазините и ред други неща, които не може да си представите. Предполагам, че сте млади хора и тези неща не са ви известни, и затова пишете толкова грозни неща за тези хора. Те също са човеци, дори може би повече от някои , които се наричат "патриоти

А знаете ли, че в български държавен магазин но с турци продавачи, ако не говориш на турски не те обслужват. Не можеш да си купиш нищо за ядене. Освен това, на мен право са ми го казвали "тоя на какъв език говори" когато съм питал на български.

Абсолютни глупости...Много български баби ходеха с кърпи на главите си и са нямали проблеми...все си ги измисляте едни фантасмагории. А в бившите български земи ,сега в турция, къде са българите останали там? Всички са със сменени имена и асимилирани,а вие си живеете тук с претенциите си и даже български не можете да научите.

Cистемните опити за прочистване на българската нация от чужди и особено ориенталски чужди елементи Започва усилена и системна кампания за пречистване. Ела сега да видиш българин как на заем тъпкано връща, байно льо!

Започва се с помаците, в началото на 60-те години. Те обаче се оказват неподозирано корави орехи, съпротивата им е толкова мощна и масова, че първите опити са спрени и смяната на идентичностите се проточва в хода на всичките три десетилетия, при това не съвсем успешно. После идват ромите с тях всичко е лесно, каква ти идентичност у цигани?

B България на системно етническо прочистване, потискане, прогонване и всевъзможен тормоз, психически и физически, са подложени около 2 милионa и половина души

Cъучастниците в него огромното мнозинство българи, живели при комунизма, набързо си измиват ръцете и обявяват процеса за дело единствено на някаква въображаема върхушка от хора, която е действала в пълен социален вакуум, без каквато и да било подкрепа от страна на широките народни маси. Престъплението е тяхно, а самите ние никога не сме вземали каквото и да било участие в него.

Hай-срамната страница в новата българска история кампанията за етническо прочистване, известна под евфемистичното название възродителен процес (между другото първата в Европа от такъв мащаб след края на войната и свързаните с нея прочиствания и обмени на населения).

А "държавата" трябва от своя страна да държи отговорна Партията (както навремето я изписваха), в случая наследницата ѝ БСП, за тези зверства и беззакония.

Тва помаци тва цигани, тва турци всичко тва трябва да се пречисти, мамка му. Или да се пречисти, или да си хваща пътя. А ако не ще Хмммммммммм

Злобата не е добър другар в живота!

Когато България се тресе от скандали, когато бездната между бедните и богатите става все по-голяма, кой и защо връща лентата почти седем петилетки назад? Кой, кой?! За да има новини, като че ли? И къде е истината - в заглавието ли? Този т.нар. Възродителен процес, бе предхождан от някои събития, които не се споменават. Който може да чете, да прочете книгите на покойния Веселин Божков, за да разбере истината около това време. Може и да пита Доган, той го познава чудесно! А може и да прочете книгите на Костадин Чакъров, или да се срещне с него-той е добър събеседник. И тогава, запознавайки се с атентатите, убийствата, отвличанията и останалите безумия на терористите, може да коментира онези събития, от които вече ни се повръща...Който иска може да отиде в Сърница и види паметника на отвлечения и убит камъни тогавашен милиционер...Да попита във Велинград ОР Теслаков, избягал на косъм от линч и нещо повече!И още, и още, и още...Който пише за тези явления, да се запознае с историята на Дружба "Родина", за да знае кой е бил Светослав Духовников и пагубната роля на акад. Кирил Василев след 9.9.1944г.(нека Бог да му прости!) Да попитат за поставената бомба на вратата на висш полицай в Стамболийски, която убива невинен милиционер! И като цяло бунта на помаците във Велинградско...И още, и още...Защото българи и турци винаги са живели в мир и разбирателство, като никога не е бил на дневен ред този идиотски Възродителен процес! Проблем са помаците и сега - не турците! Но да попитаме нещо простичко. Има ли българи в Гърция? Има ли българи в Турция? Говорим за откраднатите български земи! В Гърция всички са гърци! В Турция всички са турци! Това е истината - горчивата! Защото България граничи от всички страни с български земи...

Защото комунистиеските престъпления останаха ненаказани, а престъпниците се писаха наследниции нагло продължават да управляват държавата, сякаш нищо не се е случило, но аз ще помня и децата ми ще помнят ще се постарая никой окоо мен да него забрави, защото възмездия ТРЯБВА да има!

А защо беше направен този възродителен процес? Чел съм различни книги и на всякъде се говори че е имало повод. Не може всички живели задружно и приятелски, и хайде смяна на имена. тогава имаше много хора от малцинствата във управлението. и друго. Колко хора(християни, мюсюлмани и т.н.) отивайки на запад си сменят имената. Поне аз знам много. Значи както казва поговорката " Интереса клати феса".

Няма дим без огън. Така и ищеца. Хиляди напуснаха страната и отидоха в Турция, сега този се е сетил да съди. Защо него са го арестували?

тая Държава на 80-те%!

хубаво, ако човекът е претърпял нещастието да бъде в концлагер, да се обезщети, то защо е анонимен, бе господа журналисти и съдии!

Ако някой все още се съмнява, че тъй нар. "Европейски съд за защита правата на човека" защитава само "правата" на престъпниците и е създаден за допълнителна репресия над порядъчните хора, нека да ми се обади - ще му покажа документи с които същият този "съд" без никакви аргументи и без право на възражение обявява за недопустим мой иск срещу това, че РС - София обяви за невинен човек, отраднал мой микробус въпреки, че това е установено по безспорен начин от самия него и дори не ми позволи да обжалвам това абсурдно решение, защото съм нямал "процесуално качество" по делото като пострадал. Има и други не по-малко интересни "казуси".

Имам роднина заклан като агне в Батак,към Ердоган ли да предевя искаси?Ямалко по отговорно се отнасяите всички че вижте до къде сме я докарали!

Този претърпял разочарование и затова ще му платят обезщетение!?Имам усещането ,че малко са го били!

Я МНОГО по - отговорно с правописа.

На калпав-знаеш какво-вълната му пречи, човека си е принципно прав, или викаш то било османско присъствие само

Изтъркана плоча!

А хората осъдени почл.7 от ЗВСОНИ на които държавата открадна имотите на обикновените български граждани,които е одържавила навремето, за да ги върне на така наречените "реститути" кога ще бъсат овъзмездени?

Концлагерът в Белене е дело на БКП по време на комунистическото им управление. И управлението и партията са обявени за престъпни със закон. От това следва: - Всички компенсации за затворници да бъдат плащани от наследника на престъпната организация - сега БСП. - Всички, защитаващи дейността на лагера да бъдат осъдени по силата на горния закон - по една яка глоба, та да им дойде акъла в кухите комунистически кратуни. Подпис: ДОЛУПОДПИСАНИЯ PS: На който не му харесва, да си го самонатика отзад.

А на който му хареса да го натика на автора на поста. PS3: Това е заради последното изречение в поста на Гадняр.

българите са толкова тъп народ,че в злобата си не могат да виждат реалноста,''възродителния процес'' е може би наи-голямата политическа грешка не само на комунистическа,но и на новата българия,с този идиотизъм българия се отказа от близо половин милион работоспособно население,това беше началото на икономическия разпад на държавата,бунтовете в северна българия,разклатиха основите на комунистическия режим и доведоха до неговото сгромолясване,което от своя страна беше причина за мафиотския преход,които пък изгони близо два милиона българи от страната

Описваш себе си. Останалото са врели некипели. Тези които отидоха да живеят в Турция бяха много повече икономически мигранти, не нещо друго. Комунистическия режим падна с разпада на СССР, не с някакви си измислени бунтове. А преходът не беше мафиотски, държавата беше такава, такава е и сега. Защото в единия случай управляваха чуждопоклонници и в този случай управляват чуждопоклонници, какъвто, в крайна сметка, си и ти.

не е вярно тези хора си отидоха защото им беше накърнено елементарното човешко достоинство,значи ние сме негри,наричаш ме джон,обаче пак съм на тръстиката....еее няма да я бъде,по логиката ти чждопоклонници и икономически мигранти са двата милиона българи зад границата и те ли са предатели?!!!

ами това , че няма комунизъма не е лошо мурат, лошото е , че има посткомунизъм

На всички ще им платим, бе, няма проблем! Само да спрат да се правят на турци!

Само да дадът калашниците!голямо плащане ще падне!ще забравят резаците за "яша падишаха чок"!!!!!!!!!

Така работи българския съд! Двадесет и шест години досъдебно производство! Достойно за книгата на Гинес!

ДПС са плащали подкупи за да протакат делото и да не осъдят башибозука.

Да не са го плащали този подкуп на лелката в детската градина. Нали пак на български съдии са плащали. Заплатите и бонусите си хич не ги бавят!

Защо не са Застреляли арабско- турския Башибозук, а са го пуснали от затвора ?? Ето какво става, когато пуснеш разни Башибозуци от затвора... Тия отиват в Турция, взимат пари от там и после отиват в Европа при разни Корумпирани съдии, дават им Подкупи и осъждат България... Все едно някой Башибозук, убивал Българи при Баташкото клане 1876 г, но после среща Опълченците( при Освобождението 1878 г) и те го вкарват в затвора. Все едно тоя башибозук да съди България !!! Куршум за СЪдията и за Башибозука- турчин...

За твоето писание, заслужаваш една бърза присъда - примерно глоба от 10000, за да ти дойде акъла в главата и да не плещиш повече дебилщини.

Тия явно си арабско- турски шпионин. Доста езици знаеш. Отивай си ОБРАТНО в Турция или Саудитска Арабия. Там да пишеш в техни сайтове. Бягай.

Ш.С.М.! Шабане, в Босна щеше да спиш като заклан. Трябваше заедно с всичкия ци га нор да сте у пуйката.

някои тъпи ганювци,тук намекват за тероризъм и за бомби във влакове,тов се все измислици без доказателства,а българо-свинското злодеяние''възродителен процес ''е факт с документи и живи свидетели,освен това през годините на прехода много ясно се видя,че в мафоито-мутренската държава българия истинските терористи са точно българите

Ганювец си ти. Всичко де що е резак е терорист, знае се още с падането на Търново. Гнусна работа.

П0-тъпи от резаците в България няма!един такъв кат тебе го крих един месец в къщи за да не го прекръстят!сетне кат ви потурчиха наново ми вика-кат додът наще и аз ще те скрия!!!мама ви рязана един за свят няма от вас резаците!!!

аз сам свидетвл на буново бях дезурен лекар в пирдоп *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всеки политически затворник трябва да съди държавата.

Нали и ти си тази държава бе бастун.НАЛИ И В ТВОЯ ДЖОБ ЩЕ БРЪКНАТ?Или е много сложно да си го помислиш?

Да си гледа работата! Възжродителния процес е била антитерористична операция опазила стотици хиляди български граждани в това число и мохамедани. Странно е как много хора плюят без да знаят за какво става дума. Този процес е пример за това как една държава се справя с форма на тероризъм и външна намеса без да има военна интервенция. А сега им се кланяме на тези терористи. Лекари скопяващи български новородени за да не могат да имат деца, убийства на мохамедани защото не искат да са терористи и прочие и прочие. Почвам да си мисля, че било по-добре да ги разстрелят всичките. Но ние нали не сме нито варвари, нито нацисти. Обаче граничим с варвари и на тези им се кланяме .... защо питам аз ..... Какво дадоха турците на нас и какво добро сме видяли от тях та дори и мохамеданите....

Смотаняк!

Скопили са ти мозъка на теб.

Може и да не ви се вярва, но съм чувала доста истории за акушерки от турски произход, които са наранявали бебета в родилния дом, с цел осакатяването им. Не знам дали е истина или лъжа, но толкова много хора да разказват една и съща история, по -скоро истината е някъде там.

А съдията колко е получил?

Доста показателно. Един вид е осъдил целия период 1991-2017.с други думи демокрацията тук е за съд.

Абсолютно правилно нашата демокрация е престъпна - реституция, престъпниците - политици, паметници на терористи,роми, гей паради, еднополови бракове, всеки съди държавата и всякакви глупости..., но цели, стратегия, морал, достойнство и чест липсват - няма ги !

loyola

Така де, а бомби във влакове поставял ли е? Я да видим дали някой ще изплати обезщетения на терористите от Гуантанамо ?

браво!!! този човек трябва да е пример за всеки,български гражданин от турски произход,пострадал от свинщината ''възродителен процес'',да се съди българската държава и да плаща компенсации на тези хора.....за това злодеяние е виновен и всеки българин които по онова време е бил пълнолетен,не може такъв идиотизъм да остане безнаказан

Сус бре кьопек! домуз куйрук татлъ му резак долен!!!

Нищо работа не е това. Интелигентен подход към неуките зверове. Колко години безчинствте по тези земи? Българите ви толерират и в най-тежките си моменти. Можеше да ви изколим и избесим веднага след съединението, можехме да го направим и след балканската война, можеше и по време на втората световна, можеше и по време на социализма. Но ние българите не сме кръвожадни и неуки кърлежи, че да се държим като вас.

просто не ви дадоха коз в ръката,ако през онези години турция не бе отворила границите си щяхте да ни избиете до крак....не били кръвожадни,вие сте диви кръвожадни свине

Едно от правилните и необходими неща които направи БКП е възродителния процес.

Като почнат с тия имена ... преди 10 години, в казармата (още имаше такава) във взвода имахме няколко с турски имена. Пекани хора, няма ядове с тях. След казармата всеки си хвана пътя. След няколко години, когато фейса стана много популярен, гледам едни много познати муцуни. Ама имената им на всичките си бяха български. Не става дума за 2-3 човека, а за десетина. В казармата Ахмед, Гюйандин и т.н. , в цивилния живот - Иван, Георги ...

Истрел в ДЕСЯТКАТА. ВСИЧКО Е ПАРИ и скоро няма никаква надежда за правосъдие.

само дето се пише ИЗСТРЕЛ.....а не истрел....

А проверено ли е, защо е бил в Белене? Защото много от тези там, са си били просто престъпници. И как така съда ще увеличава компенсацията. Да си го плати съдята, а не от нашите пари. Иначе че делата се туткат почти безкрайно, е напълно вярно.

Защото не е бил съгласен с това да му бъде сменено името. Четете статиите преди да бълвате глупави коментари.

Пък Вие мислете след като ги прочетете. В статията пише какво казва ищеца, но в съдебното производство има 2 страни. И наистина е добре да се провери дали е бил в Белене защото е протестирал с/у смяната на името, или е бил там за други (действителни) престъпления.

Коментари - Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв. | Днес.dir.bg

Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв.

Пострадал от т.нар."Възродителен процес" осъди прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за нарушено право на разглеждане на делото в разумен срок.

Обратно в новината

Коментари - Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв. | Днес.dir.bg

Коментари

не бъркайте българомохамеданин/българин,изповядваш ислям/....и български гражданин от турски произход/това си е чист турчин/

До всички, дето се правят на големи тука: Ще ви питам, ако един ден осъмнете и вече не сте Христо, а Хасан или не сте Анна, а Айше например...

За изключително краткия период на кампанията - до февруари 1985 г., са сменени личните документи на над 800 000 души. Сменени са дори имената на покойните им роднини, а на места дори са унищожени мюсюлманските гробища, свидетелстват архивите, събрани в книгата "История на Народна Република България. Режимът и обществото".

Първо са сменени личните имена в Кърджалийски и Хасковски окръг, а после и в Североизточна България, където евентуалните "провокатори вече са арестувани или мобилизирани за военно обучение. За целта селищата са блокирани от милиция и войски, които стрелят във въздуха, вкарват се и танкове и бронетранспортьори. Още в началото се стига до сблъсъци и жертви.

тия приказки си ги слушал на маса след третата ракия. Януари 85-та ме вземаха запас....никое село не беше блокирано,за танкове и БТР-ри не говорим,за стрелба още по-малко. За жертви по нашия край не съм чувал...имаше няколко набити но си го търсеха.

Знам, че по-голямата част от писачите са меко казано расисти. Наистина незнаете какво са преживели тези хора при смяната на имената, ами то не беше само това, не им позволяваха да ползват държавен транпорт ако имат кърпа на главите си, не ги обслужваха в магазините и ред други неща, които не може да си представите. Предполагам, че сте млади хора и тези неща не са ви известни, и затова пишете толкова грозни неща за тези хора. Те също са човеци, дори може би повече от някои , които се наричат "патриоти

А знаете ли, че в български държавен магазин но с турци продавачи, ако не говориш на турски не те обслужват. Не можеш да си купиш нищо за ядене. Освен това, на мен право са ми го казвали "тоя на какъв език говори" когато съм питал на български.

Абсолютни глупости...Много български баби ходеха с кърпи на главите си и са нямали проблеми...все си ги измисляте едни фантасмагории. А в бившите български земи ,сега в турция, къде са българите останали там? Всички са със сменени имена и асимилирани,а вие си живеете тук с претенциите си и даже български не можете да научите.

Cистемните опити за прочистване на българската нация от чужди и особено ориенталски чужди елементи Започва усилена и системна кампания за пречистване. Ела сега да видиш българин как на заем тъпкано връща, байно льо!

Започва се с помаците, в началото на 60-те години. Те обаче се оказват неподозирано корави орехи, съпротивата им е толкова мощна и масова, че първите опити са спрени и смяната на идентичностите се проточва в хода на всичките три десетилетия, при това не съвсем успешно. После идват ромите с тях всичко е лесно, каква ти идентичност у цигани?

B България на системно етническо прочистване, потискане, прогонване и всевъзможен тормоз, психически и физически, са подложени около 2 милионa и половина души

Cъучастниците в него огромното мнозинство българи, живели при комунизма, набързо си измиват ръцете и обявяват процеса за дело единствено на някаква въображаема върхушка от хора, която е действала в пълен социален вакуум, без каквато и да било подкрепа от страна на широките народни маси. Престъплението е тяхно, а самите ние никога не сме вземали каквото и да било участие в него.

Hай-срамната страница в новата българска история кампанията за етническо прочистване, известна под евфемистичното название възродителен процес (между другото първата в Европа от такъв мащаб след края на войната и свързаните с нея прочиствания и обмени на населения).

А "държавата" трябва от своя страна да държи отговорна Партията (както навремето я изписваха), в случая наследницата ѝ БСП, за тези зверства и беззакония.

Тва помаци тва цигани, тва турци всичко тва трябва да се пречисти, мамка му. Или да се пречисти, или да си хваща пътя. А ако не ще Хмммммммммм

Злобата не е добър другар в живота!

Когато България се тресе от скандали, когато бездната между бедните и богатите става все по-голяма, кой и защо връща лентата почти седем петилетки назад? Кой, кой?! За да има новини, като че ли? И къде е истината - в заглавието ли? Този т.нар. Възродителен процес, бе предхождан от някои събития, които не се споменават. Който може да чете, да прочете книгите на покойния Веселин Божков, за да разбере истината около това време. Може и да пита Доган, той го познава чудесно! А може и да прочете книгите на Костадин Чакъров, или да се срещне с него-той е добър събеседник. И тогава, запознавайки се с атентатите, убийствата, отвличанията и останалите безумия на терористите, може да коментира онези събития, от които вече ни се повръща...Който иска може да отиде в Сърница и види паметника на отвлечения и убит камъни тогавашен милиционер...Да попита във Велинград ОР Теслаков, избягал на косъм от линч и нещо повече!И още, и още, и още...Който пише за тези явления, да се запознае с историята на Дружба "Родина", за да знае кой е бил Светослав Духовников и пагубната роля на акад. Кирил Василев след 9.9.1944г.(нека Бог да му прости!) Да попитат за поставената бомба на вратата на висш полицай в Стамболийски, която убива невинен милиционер! И като цяло бунта на помаците във Велинградско...И още, и още...Защото българи и турци винаги са живели в мир и разбирателство, като никога не е бил на дневен ред този идиотски Възродителен процес! Проблем са помаците и сега - не турците! Но да попитаме нещо простичко. Има ли българи в Гърция? Има ли българи в Турция? Говорим за откраднатите български земи! В Гърция всички са гърци! В Турция всички са турци! Това е истината - горчивата! Защото България граничи от всички страни с български земи...

Защото комунистиеските престъпления останаха ненаказани, а престъпниците се писаха наследниции нагло продължават да управляват държавата, сякаш нищо не се е случило, но аз ще помня и децата ми ще помнят ще се постарая никой окоо мен да него забрави, защото възмездия ТРЯБВА да има!

А защо беше направен този възродителен процес? Чел съм различни книги и на всякъде се говори че е имало повод. Не може всички живели задружно и приятелски, и хайде смяна на имена. тогава имаше много хора от малцинствата във управлението. и друго. Колко хора(християни, мюсюлмани и т.н.) отивайки на запад си сменят имената. Поне аз знам много. Значи както казва поговорката " Интереса клати феса".

Няма дим без огън. Така и ищеца. Хиляди напуснаха страната и отидоха в Турция, сега този се е сетил да съди. Защо него са го арестували?

тая Държава на 80-те%!

хубаво, ако човекът е претърпял нещастието да бъде в концлагер, да се обезщети, то защо е анонимен, бе господа журналисти и съдии!

Ако някой все още се съмнява, че тъй нар. "Европейски съд за защита правата на човека" защитава само "правата" на престъпниците и е създаден за допълнителна репресия над порядъчните хора, нека да ми се обади - ще му покажа документи с които същият този "съд" без никакви аргументи и без право на възражение обявява за недопустим мой иск срещу това, че РС - София обяви за невинен човек, отраднал мой микробус въпреки, че това е установено по безспорен начин от самия него и дори не ми позволи да обжалвам това абсурдно решение, защото съм нямал "процесуално качество" по делото като пострадал. Има и други не по-малко интересни "казуси".

Имам роднина заклан като агне в Батак,към Ердоган ли да предевя искаси?Ямалко по отговорно се отнасяите всички че вижте до къде сме я докарали!

Този претърпял разочарование и затова ще му платят обезщетение!?Имам усещането ,че малко са го били!

Я МНОГО по - отговорно с правописа.

На калпав-знаеш какво-вълната му пречи, човека си е принципно прав, или викаш то било османско присъствие само

Изтъркана плоча!

А хората осъдени почл.7 от ЗВСОНИ на които държавата открадна имотите на обикновените български граждани,които е одържавила навремето, за да ги върне на така наречените "реститути" кога ще бъсат овъзмездени?

Концлагерът в Белене е дело на БКП по време на комунистическото им управление. И управлението и партията са обявени за престъпни със закон. От това следва: - Всички компенсации за затворници да бъдат плащани от наследника на престъпната организация - сега БСП. - Всички, защитаващи дейността на лагера да бъдат осъдени по силата на горния закон - по една яка глоба, та да им дойде акъла в кухите комунистически кратуни. Подпис: ДОЛУПОДПИСАНИЯ PS: На който не му харесва, да си го самонатика отзад.

А на който му хареса да го натика на автора на поста. PS3: Това е заради последното изречение в поста на Гадняр.

българите са толкова тъп народ,че в злобата си не могат да виждат реалноста,''възродителния процес'' е може би наи-голямата политическа грешка не само на комунистическа,но и на новата българия,с този идиотизъм българия се отказа от близо половин милион работоспособно население,това беше началото на икономическия разпад на държавата,бунтовете в северна българия,разклатиха основите на комунистическия режим и доведоха до неговото сгромолясване,което от своя страна беше причина за мафиотския преход,които пък изгони близо два милиона българи от страната

Описваш себе си. Останалото са врели некипели. Тези които отидоха да живеят в Турция бяха много повече икономически мигранти, не нещо друго. Комунистическия режим падна с разпада на СССР, не с някакви си измислени бунтове. А преходът не беше мафиотски, държавата беше такава, такава е и сега. Защото в единия случай управляваха чуждопоклонници и в този случай управляват чуждопоклонници, какъвто, в крайна сметка, си и ти.

не е вярно тези хора си отидоха защото им беше накърнено елементарното човешко достоинство,значи ние сме негри,наричаш ме джон,обаче пак съм на тръстиката....еее няма да я бъде,по логиката ти чждопоклонници и икономически мигранти са двата милиона българи зад границата и те ли са предатели?!!!

ами това , че няма комунизъма не е лошо мурат, лошото е , че има посткомунизъм

На всички ще им платим, бе, няма проблем! Само да спрат да се правят на турци!

Само да дадът калашниците!голямо плащане ще падне!ще забравят резаците за "яша падишаха чок"!!!!!!!!!

Така работи българския съд! Двадесет и шест години досъдебно производство! Достойно за книгата на Гинес!

ДПС са плащали подкупи за да протакат делото и да не осъдят башибозука.

Да не са го плащали този подкуп на лелката в детската градина. Нали пак на български съдии са плащали. Заплатите и бонусите си хич не ги бавят!

Защо не са Застреляли арабско- турския Башибозук, а са го пуснали от затвора ?? Ето какво става, когато пуснеш разни Башибозуци от затвора... Тия отиват в Турция, взимат пари от там и после отиват в Европа при разни Корумпирани съдии, дават им Подкупи и осъждат България... Все едно някой Башибозук, убивал Българи при Баташкото клане 1876 г, но после среща Опълченците( при Освобождението 1878 г) и те го вкарват в затвора. Все едно тоя башибозук да съди България !!! Куршум за СЪдията и за Башибозука- турчин...

За твоето писание, заслужаваш една бърза присъда - примерно глоба от 10000, за да ти дойде акъла в главата и да не плещиш повече дебилщини.

Тия явно си арабско- турски шпионин. Доста езици знаеш. Отивай си ОБРАТНО в Турция или Саудитска Арабия. Там да пишеш в техни сайтове. Бягай.

Ш.С.М.! Шабане, в Босна щеше да спиш като заклан. Трябваше заедно с всичкия ци га нор да сте у пуйката.

някои тъпи ганювци,тук намекват за тероризъм и за бомби във влакове,тов се все измислици без доказателства,а българо-свинското злодеяние''възродителен процес ''е факт с документи и живи свидетели,освен това през годините на прехода много ясно се видя,че в мафоито-мутренската държава българия истинските терористи са точно българите

Ганювец си ти. Всичко де що е резак е терорист, знае се още с падането на Търново. Гнусна работа.

П0-тъпи от резаците в България няма!един такъв кат тебе го крих един месец в къщи за да не го прекръстят!сетне кат ви потурчиха наново ми вика-кат додът наще и аз ще те скрия!!!мама ви рязана един за свят няма от вас резаците!!!

аз сам свидетвл на буново бях дезурен лекар в пирдоп *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всеки политически затворник трябва да съди държавата.

Нали и ти си тази държава бе бастун.НАЛИ И В ТВОЯ ДЖОБ ЩЕ БРЪКНАТ?Или е много сложно да си го помислиш?

Да си гледа работата! Възжродителния процес е била антитерористична операция опазила стотици хиляди български граждани в това число и мохамедани. Странно е как много хора плюят без да знаят за какво става дума. Този процес е пример за това как една държава се справя с форма на тероризъм и външна намеса без да има военна интервенция. А сега им се кланяме на тези терористи. Лекари скопяващи български новородени за да не могат да имат деца, убийства на мохамедани защото не искат да са терористи и прочие и прочие. Почвам да си мисля, че било по-добре да ги разстрелят всичките. Но ние нали не сме нито варвари, нито нацисти. Обаче граничим с варвари и на тези им се кланяме .... защо питам аз ..... Какво дадоха турците на нас и какво добро сме видяли от тях та дори и мохамеданите....

Смотаняк!

Скопили са ти мозъка на теб.

Може и да не ви се вярва, но съм чувала доста истории за акушерки от турски произход, които са наранявали бебета в родилния дом, с цел осакатяването им. Не знам дали е истина или лъжа, но толкова много хора да разказват една и съща история, по -скоро истината е някъде там.

А съдията колко е получил?

Доста показателно. Един вид е осъдил целия период 1991-2017.с други думи демокрацията тук е за съд.

Абсолютно правилно нашата демокрация е престъпна - реституция, престъпниците - политици, паметници на терористи,роми, гей паради, еднополови бракове, всеки съди държавата и всякакви глупости..., но цели, стратегия, морал, достойнство и чест липсват - няма ги !

loyola

Така де, а бомби във влакове поставял ли е? Я да видим дали някой ще изплати обезщетения на терористите от Гуантанамо ?

браво!!! този човек трябва да е пример за всеки,български гражданин от турски произход,пострадал от свинщината ''възродителен процес'',да се съди българската държава и да плаща компенсации на тези хора.....за това злодеяние е виновен и всеки българин които по онова време е бил пълнолетен,не може такъв идиотизъм да остане безнаказан

Сус бре кьопек! домуз куйрук татлъ му резак долен!!!

Нищо работа не е това. Интелигентен подход към неуките зверове. Колко години безчинствте по тези земи? Българите ви толерират и в най-тежките си моменти. Можеше да ви изколим и избесим веднага след съединението, можехме да го направим и след балканската война, можеше и по време на втората световна, можеше и по време на социализма. Но ние българите не сме кръвожадни и неуки кърлежи, че да се държим като вас.

просто не ви дадоха коз в ръката,ако през онези години турция не бе отворила границите си щяхте да ни избиете до крак....не били кръвожадни,вие сте диви кръвожадни свине

Едно от правилните и необходими неща които направи БКП е възродителния процес.

Като почнат с тия имена ... преди 10 години, в казармата (още имаше такава) във взвода имахме няколко с турски имена. Пекани хора, няма ядове с тях. След казармата всеки си хвана пътя. След няколко години, когато фейса стана много популярен, гледам едни много познати муцуни. Ама имената им на всичките си бяха български. Не става дума за 2-3 човека, а за десетина. В казармата Ахмед, Гюйандин и т.н. , в цивилния живот - Иван, Георги ...

Истрел в ДЕСЯТКАТА. ВСИЧКО Е ПАРИ и скоро няма никаква надежда за правосъдие.

само дето се пише ИЗСТРЕЛ.....а не истрел....

А проверено ли е, защо е бил в Белене? Защото много от тези там, са си били просто престъпници. И как така съда ще увеличава компенсацията. Да си го плати съдята, а не от нашите пари. Иначе че делата се туткат почти безкрайно, е напълно вярно.

Защото не е бил съгласен с това да му бъде сменено името. Четете статиите преди да бълвате глупави коментари.

Пък Вие мислете след като ги прочетете. В статията пише какво казва ищеца, но в съдебното производство има 2 страни. И наистина е добре да се провери дали е бил в Белене защото е протестирал с/у смяната на името, или е бил там за други (действителни) престъпления.