В ”Софиямед” помислили, че бебето е изпуснато

Началникът на АГ отделението в "Софиямед" д-р Валери Нецов отрече да е имало забавяне по случая с битото бебе, но работната теза била, че то е изпуснато.

Обратно в новината

Коментари - В ”Софиямед” помислили, че бебето е изпуснато | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига са се оправдавали.Всеки може да изпадне в криза но да отмъщава на едно 4 дневно бебе е нечувано.Така можем да оправдаем всеки убиец

До шефа на отделението; ,,....просто бебето е изпуснато ''.КАК така се ИЗПУСКАТ БЕБЕТА?? И ти(сърце не ми дава да напиша ВИЕ) сте за затвора и то в една килия с нея

Здравейте, аз съм бивш служител от отдел "Реанимация" и искам да споделя, че положението в Софиямед е трагично спрямо работещите санитари в отделенията. Медицинските сестри(някой), но не всички се държат отвратително с нас санитарите няма отношение, уважение не може един един професионалист/сестра да обижда и крещи всякакви обидни епитети. Постоянно напускат хора от ужасното отношение, просто за първи път виждам такова нещо явно някъде куца системата няма никакъв контрол спрямо сестрите правят каквото си искат в отделенията. Заплашват те, че ще те уволнят ако си отвориш устата и сестрите се плюят една друга гнезо с интриги. Заплатите са ужасно ниски за работата която се извършва и работите работа която не ви влиза в положението. Като санитар изпълнявате задълженията на сестрите, който ги мързи гъза да си мръднат пръста. Много хора напускат подиграват се с хората. Това е публикувано мнение на бивш служител на болницата от 4.09.2014 г.Прехвалената болница.

Да родиш и отгледаш дете в България ще се окаже Мисията невъзможна , понеже от раждането до края в България си в риск. Риск от тормоз. унижения и побой. Ако оцелее бебето ти ,ще трябва да дават медали за геройство!

Защо нормално родено бебе, способно да оцелее след побой от възрастен е трябвало да стои 4 дена в клиниката?За да го пребие някоя мизерно платена откачалка?За да го натъпчат с ваксини или заради клинична пътека?

Ако родителите имаха 2 грама акъл, досега да бяха завели 4-5 дела за по 200 000 лева всяко. А те се оставили докторите да ги манипулират като 'всеки ден държим връзка с тях' , поднесени съболезнования по телефона, тарелка Ореховки, букет цветя и портокали за в болничната стая...

Акушерката не бие всички бебета,а само едно конкретно. Тоест тук има избирателност към обекта на насилието. Не съм гледал клипа, но има и друга възможна версия. Акушерката започва да бие пред камерите и по тоя начин поема вината върху себе си. А тя знае, че има камери. След нея в стаята влиза някой, който опитва да убие бебето и той именно нанася опасните за живота травми. Затова смятам, че предложението на адвоката да бъдат изгледани всички видеозаписи до преместването на бебето в другата болница са съвсем резонни.

гледайте видеото и след това коментирайте.

Нищо чудно, че нещата в България не вървят наникъде - как пък винаги ще се намерят хора, които и при ОЧЕВАДНИ доказателства да не вярват на очите си, а на болната си развинтена фантазия, и задължително намесват някакви конпсирации!?! Какви поръчки са ви в главата - нещата се пределно ясни - въпросната "професионалистка" вероятно от години така е процедирала и с други бебета, просто сега й е изневерил късметът, че е имало камера, която да я запише, и че бебето се е влошило дотолкова, че случаят вече е нямало как да бъде скрит и замазан!!! Ако се направи разследване, каквото би се направило в нормална държава, сигурно ще излязат и други такива случаи на въпросната, така че спрете с глупотевините, че някой й бил поръчал нещо. Просто кофти матрял!!

Ще се окаже,че "бедната "акушерка нито е толкова бедна-прочетох в коментарите че е била на ваканциа в Гърция с дъщерите си преди инцидента,нито толкова преуморена-което се вижда от видеото И от разказа на колежката й на смяна с нея във фаталната нощ.Тя е знаела,че никой не следи камерите в реално време И записите се изтриват след определен период.Възможният отговор е един-защото тя е психопат -садист,който "успокоява"ревливи бебета с юмруци и душене и това е метода, когато е насаме с бебетата.Тя е един жесток престъпник и това го видя цяла България.Адвокатът и говори глупости,не вярвам да си вярва.

А може би акушерката е действала по поръчка на някой? Или е заплашена да извърши побоя. Или дължи пари на някого, който е искал бебето да бъде убито. Това може да бъде и някой роднина:дядо, баба. Които не са доволни от зетя/снахата си. Може това да е отмъщение на акушерката към роднините на бебето, които са сторили нещо на акушерката в миналото. Тя нито е луда, нито садистка. Вероятно е поръчково изпълнение!!! Или е било платено добре. Или е шантажирана и изнудвана да го направи.

Ти си толкова глупав , че дори за материал не ставаш ! Манипулируеми индивиди като теб , са една от причините обществото ни да е в такъв упадък .

Странно чувство за хумор има тази грубиянка - може би побоя,който систематично нанесе на бебенцето е форма на "потупваща закачка".На дръвника и до там.Гилотинирането на такива чудовища би имало превъзпитателен ефект за останалите .

Вместо да се опитват да замажат положението с колко добра и образцова шегаджийка била тази акушерка,да направят едно цялостно разследване във всички болници,които е работила..Това бодро и систематично млатене на бебе не резултат на преумора-тя всъщност е много бодра на видеото!!Няма начин и други покрай нея да не са забелязали нещо нередно в начина,по който се отнася с бебетата.А семеийството на пребитото бебе трябва да съди болницата до дупка,защото те са отговорни за служелите си,които са назначили да работят там.И да,добре че изтече това видео,иначе нещата щяха да бъдат покрити,акушерката вероятно щеше да напусне "по свое желание"и да отиде да млати бебета в друга болница.

служителите си,моя грешка

След като видях Д-р Нецов и Д-р Пелев разбрах защо нещата в тази болница са трагични !!! И с техните смехотворни изявления се разбра , че няма никакъв контрол,да не говорим за качество на здравни грижи.Важни са парите , но не на всяка цена!!!

Здравните грижи в болницата изобщо не са трагични. Д-р Нецов ми помогна в тежък за мен момент и е невероятен лекар и човек. Жалко е, че родителите на бебето, то самото и всички останали от екипа на отделението, трябваше да изживеят това. Дано правосъдието си свърши работата по отношение на акушерката. И бързо и без последици оздравяване за бебето!

В превод думите на лекаря : "Тя е една от най-добрите ни акушерки, няма никакви оплаквания срещу нея. Когато тя е на смяна нощем, знаеш, че всичко ще бъде направено, както трябва" ... всъщност означава, че на нейни дежурства, тя е правела така, че всички бебета да спят (или да са в безсъзнание) и не е викала дежурните лекари за нищо т.е. те също спят добре по време на 12-часовото нощно дежурство. Това е най-големия тормоз на нощните смени в болницата, че докторите предупреждават да не ги будят за "глупости" и ако някоя сестра или акушерка ги повика, тя бива овиквана и обиждана, че си е позволила да ги събуди. Работил съм в болница и съм имал случаи сестрите да не викат лекар дори когато пациент се влошава и умира, защото ги е страх. Хиляди хора са починали така в болниците в България - без никаква оказана помощ, а много от тях са можели да бъдат спасени.

След като на всеки може да се случи, добрият доктор ще предостави ли всички записи от тази стая на следствените служби? Защото от записа ясно се вижда, че това е хладнокръвно рутинно премерено точно действие, внимателно извършвано да не оставя синини по бебенцето

Най-квалифицираните служители в тази болница са касиерките, другото е пълнеж.

Много болници се народиха ,като имат калпави служители,обслужване,лечение тоест да дръстят здравната каса само за здравни пътеки!? Главите и на ДРЪВНИКА!

не мисли, а помисли! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

немате ли жени, деца.. не сте ли били деца.. колко са ви блъскали по главите вас. Москов - вън. Болницата- продадена, затворена навеки. Акушерката - лекувана. Бебето - извън държавата, платено от собственика на болницата. човека показал това варварство - с анонимна награда и той далеч от тук.

И за последно понеже пак прочетох заглавието - "В СОФИЯМЕД ПОМИСЛИЛИ"! Явно в софиямед имат спешна нужда от мозъчни хирурзи, за да видят, коя точно от двете гънки в мозъка на ПОМИСЛИЛИТЕ, трябва да доогънат!

Дъжавата към болницата, болницата към АГ отделението, отделението към акушерката. Тя си е чудовището- както и да усукват всички по- горе. Но и те са виновни, колкото и тя, затова и усукват. И най- вече!!!- какво очаквате от "здравеопазване", превърнато в бизнес и политическа търговия. И нека се огледаме- всичко в държавта- всичко, е организирано според този шаблон, тази бизнес- "ценностна" система! И от къде ли се насажда тази отрова, тези .......ценности.

Чета и че СЕМ ще се произнесе дали има нарушение! Ами те трябва да спрат новините, спорта, публицистиката, Слави, Иван и Андрей, Кулезич и каквото още се сетите! Всичко е нарушение! Да останат единствено ВЕСЕЛИ АКУШЕРКИ С ПАПИЙОНКИ!

е нарушение. като има зло - трябва да се покаже, да се пазят хората. де беше тоз СЕМ на Костинброд.. де беше па после при обира на КТБ и джоба ни. Кой им плаща? дано цензора има смелост да не реже..но, и той е човек на верига. предварително му прощавам.

бият ни по главити още от бебета, ръсят ни с радиация, спират ни пенсята и здравето, крадат ни парите , децата, земята, но ние пак пием домашна ракия и винце ако нема суша. Нема да мрем, НАПУК! на разни недоразвити социалисти живели в развит у гащето цоциализам.

За чий са камерите, с които са накичени всички частни и държавни сгради?! Явно никой не гледа на живо, а записите не се преглеждат на определени периоди. Ето,оказва се че акушерката е имала навик да пошляпва, но кой да я види?!

Нищо НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ, този акт на насилие от един човек ли е? Идиот ли е ? тази селска крава! А защо като е била прехвалена "професионалистка" - акушерка, не си е помислила след като тази невинна малка душа плаче, че може да има причина за този рев??? Аз ПОЖЕЛАВАМ на моите сънародници ТРАЙНО ДА ИЗГРАДИМ ЧУВСТВО ЗА ОБЩЕСТВЕНА НЕПРИМИРИМОСТ към всичко, което нарушава крехката хармония на нашият труден живот ! Този ИЗВЕРГ-наречен акушерка, ДА СЕ ЕКЗЕКУТИРА ПУБЛИЧНО, И ДА ГОРИ В АДА !!! ИСКАМЕ ЗАКОН, ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ, на всеки, който отнема човешки живот ! Само тогава ще има СТРАХ И РЕСПЕКТ ОТ ЗАКОНИТЕ в тази ОБЪРКАНА държава!

Абе това е някаква върховна лекарска наглост,даже е малко трудно да се осмисли в нейните нечовешки измерения

Сега родителите на бебето да съдят скапаната болница за няколко милиона, които да си ги удържат от заплатите на тоя пишман доктор и темподобните му авери.

Дано това им върне здрава рожбата, но пък строшаването на главата на "добри доктори и весели акушерки" от тази фелдшерска служба, би предотвратило търсене на следващи работни версии ИЗПУСКАНЕ.

В болницата "помислили" били. Тези си играят на "тука има тука няма".....

някои знаеме. и доброто в лекари и изолацията от близки. затворник има повече права от болен пациент ... най трудното беше, че не можех да видя дори ,..жината и две деца- на годинка едното и на две другото. иначе , с доста зор ме закърпиха, качествено тялото, но душата ми беше ..осакатена. не лекарите са виновни..а алчноста и корупцията безнаказана. някога майка ми искаше да стана лекар, можех, но отказах, защото бях сигурен, че няма да издържа на болката на ближния. оправете системата, те лекарите..ще се изчистят. Знам. Могат. Щото не е за всеки.

Д-р Нецов веднага да бъде уволнен! Бебето не е при майка си тъй като е родено със секцио! Какво е наложило тази операция: зравословен проблем на майката или съвет от лекаря? Каква е цената на тази интервенция? Какъв процент от майките раждат в тази болница с операция/секцио/? Какво са правили по време на пребиване на бебето дежурният лекар и дежурната сестра? Къде са били, че не са чули рева на бебето.

По правило в родилните отделения не работят сестри. По принцип в частните болници нощем няма дежурен лекар. Акушерката е сама (и камерата за наблюдение). Тя може да се спъне и да се пребие по стълбите, да заседне в асансьор, да получи инфаркт... Няма лекар, уволнен за това.

Цената е минимум 1000 лвИнформацията ми е от миналата година- сега може да е скочила.

Очаквам следващата Ви версия, Нецов ли сте, Валери ли сте, защото със сигурност не сте ДОКТОР, акушерката да е "внедрена" от конкуренцията! И все пак замислете се дали да не станете милиционер! Добре работите с техния речник! Просто Извинявай - към обществото, към родителите - и на кръст да Ви разпънат, ще Ви е малко, а не от девет кладенеца вода да ми носите!

Само не разбрах министъра Москов какво ще ни каже. От няколко дни се е покрил и се е снишил. Да не би тази болница да е на някой от недосегаемите?

Хайде сега да видим министъра с най-висок рейтинг дали ще му стиска да отнеме лицензията на тези престъпници!!!

Нецов ли си, Нацист ли си, ама ги дрънкаш едно към гьоторе!! Тъпа и некадърна болница!! Яла съм й попарата на тези прехвалени от директора псевдопрофесионалисти, печалбари, гешефтари, гледат те само в ръцете!! Тази прехвалена от тях акушерка да си я гушнат, на всеки можело да се случи, простотия до шия!! Откъде я измислиха тази утрепана болница!!Че имат и договорки с Бърза помощ да водят пациентите там, ясно с каква цел!! Мародери, никакви лекари не са!!!

Просто не посещавайте тази болница. Нека фалира.

в здравеопазването ще предотвратят ли подобни практики? Всъщност аз нищо не разбрах.. нито какво ще реформират,нито какъв резултат очакват от това. Гледах в новините че персонала на Иван Рилски протестират против отстраняването на директора Дечев говорят хубави неща за него и че имал личен конфликт с Москов.. Така ли ще я караме? И докога?

"Камерите в болницата обаче не се следят в реално време, а се използват само за следствени действия." Защо камерите в болницата не се следят в реално време? Ако има човек,който постоянно да наблюдава камерите трагедията щеше да бъде предотвратена навреме! На въпросната жена не трябжа да и се разминава,а трябва да бъде затворена или в психиатрична клиника или в затвора и завинаги да и се отнеме правото да практикува професията си! Но защо от болницата не следят служителите си за това по колко часа работят,както и за психичното и емоционалното им състояние? Искала да работи 24 часа,все пак се работи с човешки живот трябва да си жизнен и бодър,защо от болницата са и позволили?? Нещата не трябва да бъдат забравени след 1 седмица при появата на друг подобед случай! Нека виновниците получат заслуженото си и се въведе ред и дисциплина в държавата ни!! Нека Господ бъде с родителите на детенцето,защото не мога да си представя,колко им е трудно в момента и нека малкото момиченце да се оправи и да няма по-нататъшни усложнения.

Хайде министре Москов, докато мислят и умуват кой е виновен - затваряй тази нещастна болница, собственост на лекар печалбар.

Нискостандартна болница, строена по формулата - лъскав асансьор - бедни стаи, персонал от кол и въже, събран на принципа "щи дам 100 лв отгоре". Майка ми лежа там след операция. Посетих я в събота - беше в обиковена, гола стая, но тя и съседката й бяха настанени на реанимационни легла - стари, твърди, неудобни, непригодени за легла в болнична стая, явно получени по линията на някоя безвъзмездна помощ за да се спестят пари. Майка ми не се чувстваше добре - повиках сестрата - с маниери и манталитет на санитарка, говори на "ти", поисках да й измери кръвното, беше високо, попитах за дежурния лекар, нямало такъв в събота и неделя. Ако възникне проблем? Викат анестезиолога от реанимация. Интересно, докато той решава проблемите кой гледа болните в реанимация? Автопилот?Съседката на майка ми беше с температура след операцията, секретираща рана, плачеше, бяха я накарали да си купи сама антибиотици. Тя също се оказа с високо кръвно, но нямаше лекарства. Сестрата предложи да й даде таблетка хлофазолин. Трагедия. Що за луд трябва да си, за да раждаш в такава болница. Но пък от друга страна, в АГ-ето падат анасьори с родилки.

Не търсете оправдание за тази демонична личност. Всички сме давали извънреден труд. Работили сме без прекъсване по 36, дори по 48 часа, когато се е налагало. Но винаги грижата за здравето и живота на пациентите е била водеща и ни е давала сили да издържим. Какви са тези вопли, че децата й и близките й ще се почувстват зле след като медиите дадоха гласност на това чудовищно престъпление. Няма никакво оправдание. Тази жена е позор за цялото медицинско съсловие. Съд, затвор и лешаване от правоспособност за цял живот.

1/Щом тази "акушерка" е добра, представям си какви са им лошите. 2/Убеден съм, че това не е първата жертва на медицинското Чикотило. Да се провери, където е работила, колко умряли и повредени деца е имало, уж, от друго. 3/Какви са тези социалистически родилни домове, където майките и децата им са отделени в най-важния момент от живота им ? Това грижа ли е за децата или привикване към комуната ? А, може би, персонала да може спокойно да практикува садизма си ! 4/ Онзи с вродената папионка - Гого, иска цензура ли да налага, за да не знае народа за издевателствата на изродите. По-добре да спре предавания като Биг брадър, които са учебник и пример за възпитаване на дебелащина, опростачване на нацията и източник за демонстрация на явления като това с Никол и нейната Чикотило.

"софямед"- има доста неясен собственик ! преди 1 година си имах работа с тях - един от т.нар им "хирурзи" без упоика се опитвал да шие поризаня праст на маика ми - исинско безумие.когато се поинтересувах кои е собственика на болницата,никои от персонала не моя да ми отговори !тази болница трябва да се ликвидира !транслитериран текст !

Във Франция дадоха кадри как джихадистите убиват, в САЩ как убиват в гръб чернокож и как полицай удря в движение претъпник, в Непал как се сриват постройки върху хората, в Русия как убиват Немцов, а тук не можем да видим как усмихната приятна кака, която само като я погледнеш в очите разбираш, че е луда да удря бебенце на 4 дена?!

"Не е практика на болницата ни да се работи на 24-часови смени. Емилия Ковачева е сляла смените си по собствено желание, защото след това излиза в платен, планиран годишен отпуск", каза още доктор Нецов.

та така за burnout-а и 24 часовите смени като причина за състоянието на тази акушерка от Ада..

Дори и така да е, нямат право да носят такива дежурства и който е разрешил е нарушил законите като също подлежи на санкциониране. Обикновено такива заповеди и разрешения се издават и парафират от началника. Така, че Нецов да се готви за съд. скамейка също!

понекога на човек така му се допсува...

"СЕМ се събира заради кадрите с насилието. Във вторник ще е готова и основата за преценка дали медии са нарушили закона." какъв е проблема при положение, че обществото има право да се запознае с мръсните тайни на охранителните камери за да изгради отношение по въпроса. До кога някой ще обяснява как друг ще реши ние какво отношение ТРЯБВА да имаме ?!?!

Проблема е,че ако въпросното видео не беше станало достояние на всички в публичното пространство,то от болницата,щяха да потулят случая.Защото рейтинга им падна рязко след това и не знам дали някой,ще иска вече да им ползва услугите?!

викаш проблема е в контрола на рушвета..и СЕМ се е оял..? един път да стане такоз нещо..и никой на пост.. оставките и шут у карибите.

Ако "сбърка" и "изпусне" ветеринар, ще ядем пържоли! Вие се водите на хартия "ЛЕКАРИ" и това е човешко същество, пребито от "ВЕСЕЛАТА И ЧУВСТВО ЗА ХУМОР" ВАША служителка! ДИПЛОМИТЕ В КОША И НА БОРСАТА! На сточна гара, може и да търсят ХАМАЛИ!!!

мислили..изпуснато... тя акушерката кога го беше водила на преглед за жълтеница? преди или след ..изпускането.

лекарката прегледала каква музика ни написа? де си ма? кажи нещо за изпадането.

То всеки може да изгледа записите и тогава не е нужна комисия. Друго си е да седна една тежка комисия и да заседава ръйш ли.

Коя ли луда ще роди там след всичко...