Коментари - Служителите в БДЖ може да останат без заплати | Днес.dir.bg

Служителите в БДЖ може да останат без заплати

Има вероятност заплатите в БДЖ да не бъдат изплатени, за да може спестената от възнаграждения сума да бъде използвана за погасяване на дълга за мотрисите "Сименс".

Обратно в новината

Коментари - Служителите в БДЖ може да останат без заплати | Днес.dir.bg

Коментари

Напълно подкрепям правителството ! Ако някой не е доволен - нека просто да си тръгне. Мен ако някой ме уволни утре ( а това може да стане не само с мен - с всеки ) - някой ще стачкува ли ? - няма ! Просто ще трябва да си намеря друга работа. Да уча и да търся, докато намеря. Защо за служителите на БДЖ да е нещо различно ? Защо всички данъкоплатци да плащат заплатите не шепа привилигеровани ? Нали сами си избрахме "демокрацията" ?! Нека сега заедно да и се насладим в пълната и сила :)

ми то таз тъпа мутра от снимката, която ми прилича на ....сетете се на кого, какво друго може да измисли....

И защо стачниците да са виновни след като народното събрание преди 9 месеца решава да помогне на БДЖ със 140 милиона лева а това ръководство не е плащало вноските от 2010. Натрупването на неизплатени дългове е по вина именно на сегашното ръководство на БДЖ и техния принципал министъра на транспосртаа и както винаги Дянков помага за задълбочане на проблема.

Не само да ги оставят без заплати, но да им наложат глоби и да бъдат съдени най-строго за противодържавни действия!

И от къде да дойдат парите за тези заплати по коледа. Нали стачкуваха. Не са изкарали 5 пари. Преди поне се дофинансираха от държавата а сега трябва да си финансират изцяло. Да са мислили за коледа когато решиха да стачкуват и да разкажат играта на една камара други фирми. Или както до сега останалия народ ще плаща за БДЖ.

За новогодишните празници по на всички от БДЖ по една чаша безплатна студена вода, и все така следвайте акъла на синдикатите.За разлика от вас, те си имат работа и пари.

Безплатна студена вода! Смешки!

ще остане без заплата, че се е загрижил чак сега?!

Аиде сега железничарите да ударят по един чк пердах на синдикатите. Писна ми да повтарям,че уволнения ще има и синдикатите трябва да се борят за големи обезщетения на съкратените а не да стачкуват без идея за какво става дума.

И как искаш да се борят синдикатите?! Точно стачката е формата за борба и то напълно законна в условията на демокрация! Не ги слушай Боко,Флик и др. гробари на демокрацията, те обявиха че сме в демокрадция!

стачката е формата, но ако знаеш за какво точно е тя!!! Стачкуват хора, които искат даденото предприятие да продължи да съществува и да дава работата, а тази стачка показа на цяла Бг,че можем и без жепейците!!!Малко са хората, които ревнаха, че им липсва транспорта-защо ли??? За това трябва да се стачкува-жепейците да си вършат работата, а не само да крадат и да мързелуват!

СИНДИКАТИТЕ да преведат един транш на железниците като компенсация за нанесени щети

В грешка си,щетите ги правят други.Защо?Няма да обяснявам.

Абсолютно са прави,заплати да платят синдикатите....!!!!

И как някой очаква заплати - влаковете стоят по гарите - ако тръгнат пък са празни.Кой от вас дето тук се правите на велики и плюете ще си бръкне в джоба и ще плати на БДЖ.То биваше тяхното слабоумие ама до такава степен да се оставят два синдиката да ги манипулират и да ги оставят на улицата и без заплати.Няма такива хора - хванаха се на инат - 100 % е сигурно че на тези 200-300 човека някой им плаща.Крайно време е да разберем че без промени и в БДЖ и в социалната сфера - ще си лежим в кочината още 20 години.Кой печели от това - тези които не искат промени,тези коити искат да се харесват на дребните хорица за да могат по дълго във властта да трупат пачки.Това Черноморие от север до юг да не би да е застроено със заплати ?

И железници и Черноморие и промени- тарлю гювеч! Е, за "промените" става дума! Да не са и този път : Ние пак си крадем, уволняваме, приватизираме, вие пак ни плащате масрафа! ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ в пандиза и плащат ВСИЧКО!!!

На ръководството да му се отнемат вече изплатените заплати от 2010, нищо не е работило, ЯСНО Е НА ВСИЧКИ само цигансо-българските им гешефти излизат на яве!!

Дали ще си ходи само това некадърно ръководство на БДЖ или целият кабинет? Скоро май ще се рарбере. Но първо Дянков трябва да си ходи.

Ако има нещо, което да е сигурно е че никой няма да си ходи - нито Дянков, нито който и да е, без това да го е решил ББ. А засега ББ е решил друго - да прави реформи. Прав лие, крив лие ще видим. Но със сигурност в следващата година и половина няма кой да го свали от власт. От една страна на изборите се видя че той има огромна подкрепа и при едни избори ще изкара над 50%. от друга страна бСП и ДПС са толкова политически импотентни че нищо не могат да направят. Като се добави и факта че отцепниците от другите групи ще гласуват за ББ каквото ще и да става (защото иначе си заминават, няма кой да ги покани за следващо НС), до м. юли 2013 мандатът на ББ му е сигурен. А ако направи всичко дето го е решил няма никакво съмнение че и следващият мандат ще е негов - БСП така и не разбраха че българинът обича тези дето вършат работа, а не лаладжии- специалисти по история на БКП и съветски униформи.

Абсолютно те подкрепям, Дано няма повече неразбрали по темата.

И каква работа толкова са свършили, че българите ги заобичали - 25% от имащите право на глас на последните избори...за другите 75% са пълни некадърници...

престанете гаврата с народа

А Вие ,заради които БДЖ е в това положение ще получите ли заплати?Каква е вината на работещите ,които и без това работят за жълти стотинки,че да им спрете и тях.Положението на железничарите е толкова лошо от години,все от такива добри крадци като Вас.

Прав си, много съм рахат и не плача на гробове на безхаберници.

В България всичко е възможно! При един народ, който не знае какво е действаща свобода и демокрация, а е готов на братоубийство следвайки сляпо всяка новоизлюпена партия, такива неща са нещо обикновенно. Горко на народ , който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари. Горко на народ , разделен на части, всяка от които си въобразява , че е народ.

От "Осанна!" до "Разпни го!" има в историята пример с едно ПЛЕМЕ /не народ/. То е образец за РАЗПИЛЯВАНЕ в миалото и за държавност на терора, днес. Българите са преминали през всичко необходими катаклизми за добиване на реален исторически опит. Липсващото им знание за КОМПРАДОРСКИ НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ вече е натрупано и предстои кардиналната му смяна с едно ново общество. Общество, огледално на днешното, в което всеки ще "взема" по-малко, от колкото ЩЕ ДОПРИНАСЯ. Но, всяко нещо, по редът си.

2 500 000 лева била загубата на БДЖ от стачката. Точно тези 2 500 000 лева са сумата която ще предизвика фалит и която не позволява да се плащат и заплати. Другите плащания са спрени от месеци. След обявяването на тази сума все по абсурдно звучат думите на ръководството за апокалипсис. Апокалипсисът е самото ръководство, защото на фона на стотиците милиони загуби и липси, 2 500 000 е малка сума. А не трябва ли и прокуратурата да се заинтересува какво става с народната собственост в БДЖ ? Сега и преди?

Хора от БДЖ,не вярвайте на синдикатите.Те печелят на ваш гръб след което ще ви изоставят като почнат уволненията.Казвам ви го от опит.

Като ги гледам тези хубави мотриси как са нашарени отвън с графити, мога да си представя и отвътре как са осрани, мога да си представя и как са експлоатирани и поддържани - за какво ли са им на германците да ги вземат обратно?! Въобще тези хора (германците) са си взели белята с нас!

ЗАЩО НИЕ ЩЕ ОСТАВАМЕ БЕЗ ЗАПЛАТИ? НЕКА ГОСПОДИН НЕДЕВ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ЗАПЛАТА. ТОЙ НЕ СЕ СПРАВЯ С РАБОТАТА СИ И ДО КОГА ЩЕ ГО ДЪРЖИТЕ НА ТОЗА РАБОТА?

Имаш предвид ръководството на др.Мутафчиев,ли отворко?!

Те и до сега толкова "редовно" им ги изплащаха че няма да се забележи..Само да попитам Инспекцията по труда ще ги санкционирали за това както правят с простосмъртните бизнесмени, Прокуратурата ще ги подведе ли под отговорност, както смятат да правят с другите от бизнеса?????

СИНДИКАТИТЕ ДА ИМ ПЛАТЯТ ЗАПЛАТИТЕ, А НЕ САМО ДА ПОКАЗВАТ МУСКУЛИ И ДА НАНАСЯТ ВРЕДИ

Върви да търсиш тези,които ограбиха БДЖ.Сега искаш с нашите 200 лв. да плащаш на измамниците и крадците!!! ДОКОГА,бе??? Докога ще го отнасят бедните хора???

да си ходи ръководството,заради него са на тоз хал.

Какви преговори? До кога? Увонение на всички стачкуващи да ходят при синдикатите. Който му неизнася да напуска или уволнен.

Целокупният български народ не РАЗБРА каква поука да си направи от стачката на учителите. Този нежен протест засегна важна част от живота - АКЪЛА. А покерджиите - комарджиите, казват:"Вземи му акъла, и после парите." ЗА 800 ДНИ ОБЕЩАВАМ ДА СИ ОПРАВЯ ИМОТИТЕ! /крадлив дедо цар/

Поука за българина няма. Той все си мисли, че това не го засяга и ще мине покрай него. Сеща се за поуката, едва когато му се стовари и на неговата глава. Накарай го да се сети, че трябва да е солидарен и ще видиш колко съм прав.

"Накарай го да се сети, че трябва да е солидарен и ще видиш колко съм прав." Тава което ПРЕЧЕШЕ на българите да са солидарни /космическа деструктивна енергия/ е премахната от 25 ноември т.г. Първите чувствителни прояви от такава "липса" ще последват със сигурност след Коледа, Дай Боже.

Да така е! Без заплати от стачката! Освен това работниците носят ограничена отговорност! Но този на снимката и другия преговарящ носят пълна имуществена отговорност! Смята се загубата до момента на стачката и за увеличаването на загубата след този момент отговорност носи изпълнителния директор и борда на директорите.Така,че има кой да покрие загубите от стачката-директорите! Какво са за тези десетина милиона!

- Който не работи няма да яде! Щом не се работи не трябва да се плаща заплата - независимо че е стачка! - ми те може да си стачкуват цяла година до фалит. Помните ли "кремиковци"..?

Спомняте ли си плановете на някогашния софийски кмет за "преместване" административен център на София? Още тогава съдбата на Металургичният комбинат "Леонид Илич Брежнев" беше ясна. Останалото е "Дневникът на едно разграбване", едноименен Аржентински документален филм.(2004 г.)

Това правителство показва мускули на железничарите, по начин, по който Станишев показвеше мускули на учителите. Целта е да се смачкат големите и многолюдни професии. Това в едно с полицейщината, репресиите и потискането на интелигенцията и свободата, ще позволи на управляващите да правят каквото поискат, защото няма да срещат никаква съпротива. Успехът на железничарската стачка е много важен за всички. Не може във войната с народа да побеждават винаги правителството и господарите му. на това трябва да се сложи край и може би подходящият момент е сега. Ето защо тази стачка изисква подкрепа от всички.

Много точно казано. Подкрепям! Това отношение не прави ли впечатление на европа? Нали са много социални и справедливи?! Лично за мен отношението на ръководството е нагло, арогантно и неприсъщо за 21 век.

Мутренска физиономия - сложили са го начело на компанията да плаши и стряска робите. Но без робите господин Злобюл няма пирамиди.

Лъже цигането! Кой дава заплати на стачкуващи? Стачниците се борят за бъдещето си! Най-много и той да не си получи заплатката, което много ме съмнява

разбира се че няма да и м се платят заплатите - съгласно кодекса на труда заплата се плаща при положен труд. Като не полагаш труд какви заплати какви пет лева, на улицата и да идват следващите ама какво ще заварят не е истина - цели катуни са на хранилка на БДЖ ужасно е....

Хайде милионите пак станаха 15, а уж на преговорите с кредиторите в Германия ги съкратиха. Преговорите тогава, успешни ли са или не? И ако железопътният транспорт е социален за България, как държавата ще бъде съпричастна в кризата за запазването му? С връщане на мотриси ли? А след това? Волски каруци с червени знамена по релсите.

И пътуващите работници. С две думи на гърба на народа.

Голям майтап! Щели да върнат влакчетата - че какво от това? Циганите няма да се возят гратис на модерни влакчета, кондукторите няма да вземат рушветчета от тях, сладури.

Заплати за стачкуващи? А бе вие луди ли сте. Я си осиновете по един жепеец.

Възможно ли е, такива статии да се пускат тук, без снимки? Благодарение на снимката, според някои учения, човек става много уязвим. После се чудим откъде идват болестите и нещастията. А сред 26 00- семейства лишени срещу Коледа от заплата, ей така, на инат, при това партиен, все ще се намери някой, който да се възползва от снимката.

Няма да давал заплати комсомолецът,но, може би. Ако спрете стачката ще дам, ако не я спрете няма да дам. Мамин сладък, ти не даваш твои лични пари, нито парите от партийната каса. Това си е психологически тормоз в най-чист вид, за който в друга държава би получил присъда. А ти, мамин сладък, заплата ще вземеш ли или ще получиш награда от господарите?

ЗДРАВЕЙТЕ. ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ ДА НЕ СЕ ВАЙКА ЗА БДЖ ЧЕ ЩЕ ИЗПАДНЕ В КОЛАПС , А НЕЗАБАВНО ДА ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ КОИТО ЗАГРОБИХА БДЖ ПО ТЯХНО ВРЕМЕ .КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ИВАН КОСТОВ ПОСЛЕМ ПРЕЗ СИМЕОН САКСКОБУРТГОТСКИ ТА СЕ СТИГНЕ ДО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ. ДА СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ПРЕДИШНИТЕ МИНИСТРИ НА ТРАНСПОРТА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ И ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ , ОТГОВОРНИ ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО СИ ЗА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ , НЕЗАБАВНА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ДА СЕ ПОТЪРСИ И ОТ ХОРАТА КОИТО СА УПРАВЛЯВАЛИ БДЖ АТАНАС ТОНЕВ ВЛАДИМИР ДУНЧЕВ , КЪДЕ СА ТЕЗИ ХОРА СЕГА НЕЗНАЕТЕ ЩЕ ВИ КАЖА КЪДЕ СА :ИМАТ ПАРАЛЕЛНИ СТРУКТУРИ НА БДЖ , КОИТО ИЗТОЧВАТ ЖЕЛЕЗНИЦАТА. И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО НЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА. НА ГОСПОДИН НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ДА СЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗАЩО НЕ Е ПЛАТИЛ НОВИТЕ МОТРИСИ СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ГОСПОДИН ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ , ТЕЗИ ДВАМАТА СИ ПРИБРАХА КОМИСИОННИТЕ , И СЕГА ИМ Е ДОБРЕ. А ТЕЗИ НОВИТЕ СЕГА ДЕТО УПРАВЛЯВАТ БДЖ ВЕДНАГА ДА СЕ МАХАТ НЯМА НУЖДА ОТ НЕКЪДЪРНИЦИ В БДЖ .

Без заплата остава ръководството на БДЖ, заради причинените от него големи загуби на компанията. Уволненията започват от комсомолците в управата на БДЖ. Да ги храни Партията. Тъй като законът се прилага от съд, а не от ръководството на БДЖ, последното има опасения, че може да носи вина за причинените загуби, въпреки, че обвинява железничарите за това.

Профсъюзна ж.п. глупост подкряпяна от Станишев и Гоце. В БДЖ некадърници и лентяи - колкото искаш. Има и за стачка. Единствената полза е, че загубите са по-малки заради спрените влакове. Ясно е, че няма да има и заплати за стачкуващите.

Абе, нали работодател, който бави заплати щеше да влиза в затвора???

А депозита от 60 000 000 (лева ли, евро ли, не стана ясно) в Корпоративна Търговска банка още ли стои непокътнат?

От синдикатите не се усещат че с тези си действия те само улесняват ръководството на БДЖ. Сега, след 20 дена стачка в БДЖ могат да се оправдават с всичко. И най-простото е да се обяви фалит, нещо за което отдавна се говори. Да, има известни проблеми. Но се видя че 20 дена без пътнически влакове може. От тук нататък нещата могат само да се подобряват. при един фалит, обаче няма да бъдат съкратени само 2000 души. В публичното пространство се въртеше някаква цифра от 5000, но при фалит ще се уволнят максимален брой хора. Без да им се плащат по 6 заплати - кой взел, взел. А ако се отчете и възможността този-онзи да бъдат уволнени дисциплинарно нещата се подреждат. И това не е ново - Лейди Татчър направи подобно нещо в Англия, преди 35 години. И нещата се оправиха. Сега, след като се продадат "Товарни шревози" и силно се редуцират "Пътнически превози" (и тях ги чака приватизация, това е неизбежно), нищо чудно нещата да потръгнат. Но да с екара както досега с тоталитарната структура на БДЖ - няма да я бъде. И тия юнаци дето сега се правят на много ербап, ще ги питам как ще стачкуват в частната компания.

че е така,но синдикатите не стачкуват на своя глава-те играят заедно с началниците и правителството в един планиран сценарий.Не се усещат обикновените работници.Така с 1 куршум убиват няколко заека-БДЖ ще фалира,няма да изплати заплати,обществото се подготвя,че по цял ден вече няма да има влакове.А те си го и казаха-през време на стачка,не само че не губят,ами икономисват.

Мисля, че е време бате Бойко да го махне това неграмотно момче - Недев. Бил учил в Щатите, а няма висше от България. И всички крадливци около БДЖ-то.

само му погледнете физиономията на този 4овек и ви става ясно какъв кадър е

Господа железничари, с тази стачка доказвате, че може и без пътнически влакове. Само че така лишавате пенсионерите от правото им да пътуват с намаление. Изобщо знаете ли за какво стачкувате? Мисля, че не. Подведени сте от безхаберните профлидери, които гледат единствено собствения си интерест. И когато се провалят бягат при Гоце да ги вади от калта. Демек накарахме го да наложи вето - чудо голямо, дрън дрън.

Държавата ти доказва, че може без всякакви превози и без пенсионери! Ама чудо голямо, дрън дрън.

Е, чак без всякакви превози - няма как. Колкото до пенсионерите - аз съм такъв и съм жив и здрав. А бе - дрън дрън.

Този, на снимката, от "организираната" ли е, или така изглежда ?

Владимиров и Недев защо не са плащали от 2010 г. насам? Да връщат парите за заплати и да си ходят откъдето са дошли.

Коментари - Служителите в БДЖ може да останат без заплати | Днес.dir.bg

Служителите в БДЖ може да останат без заплати

Има вероятност заплатите в БДЖ да не бъдат изплатени, за да може спестената от възнаграждения сума да бъде използвана за погасяване на дълга за мотрисите "Сименс".

Обратно в новината

Коментари - Служителите в БДЖ може да останат без заплати | Днес.dir.bg

Коментари

Напълно подкрепям правителството ! Ако някой не е доволен - нека просто да си тръгне. Мен ако някой ме уволни утре ( а това може да стане не само с мен - с всеки ) - някой ще стачкува ли ? - няма ! Просто ще трябва да си намеря друга работа. Да уча и да търся, докато намеря. Защо за служителите на БДЖ да е нещо различно ? Защо всички данъкоплатци да плащат заплатите не шепа привилигеровани ? Нали сами си избрахме "демокрацията" ?! Нека сега заедно да и се насладим в пълната и сила :)

ми то таз тъпа мутра от снимката, която ми прилича на ....сетете се на кого, какво друго може да измисли....

И защо стачниците да са виновни след като народното събрание преди 9 месеца решава да помогне на БДЖ със 140 милиона лева а това ръководство не е плащало вноските от 2010. Натрупването на неизплатени дългове е по вина именно на сегашното ръководство на БДЖ и техния принципал министъра на транспосртаа и както винаги Дянков помага за задълбочане на проблема.

Не само да ги оставят без заплати, но да им наложат глоби и да бъдат съдени най-строго за противодържавни действия!

И от къде да дойдат парите за тези заплати по коледа. Нали стачкуваха. Не са изкарали 5 пари. Преди поне се дофинансираха от държавата а сега трябва да си финансират изцяло. Да са мислили за коледа когато решиха да стачкуват и да разкажат играта на една камара други фирми. Или както до сега останалия народ ще плаща за БДЖ.

За новогодишните празници по на всички от БДЖ по една чаша безплатна студена вода, и все така следвайте акъла на синдикатите.За разлика от вас, те си имат работа и пари.

Безплатна студена вода! Смешки!

ще остане без заплата, че се е загрижил чак сега?!

Аиде сега железничарите да ударят по един чк пердах на синдикатите. Писна ми да повтарям,че уволнения ще има и синдикатите трябва да се борят за големи обезщетения на съкратените а не да стачкуват без идея за какво става дума.

И как искаш да се борят синдикатите?! Точно стачката е формата за борба и то напълно законна в условията на демокрация! Не ги слушай Боко,Флик и др. гробари на демокрацията, те обявиха че сме в демокрадция!

стачката е формата, но ако знаеш за какво точно е тя!!! Стачкуват хора, които искат даденото предприятие да продължи да съществува и да дава работата, а тази стачка показа на цяла Бг,че можем и без жепейците!!!Малко са хората, които ревнаха, че им липсва транспорта-защо ли??? За това трябва да се стачкува-жепейците да си вършат работата, а не само да крадат и да мързелуват!

СИНДИКАТИТЕ да преведат един транш на железниците като компенсация за нанесени щети

В грешка си,щетите ги правят други.Защо?Няма да обяснявам.

Абсолютно са прави,заплати да платят синдикатите....!!!!

И как някой очаква заплати - влаковете стоят по гарите - ако тръгнат пък са празни.Кой от вас дето тук се правите на велики и плюете ще си бръкне в джоба и ще плати на БДЖ.То биваше тяхното слабоумие ама до такава степен да се оставят два синдиката да ги манипулират и да ги оставят на улицата и без заплати.Няма такива хора - хванаха се на инат - 100 % е сигурно че на тези 200-300 човека някой им плаща.Крайно време е да разберем че без промени и в БДЖ и в социалната сфера - ще си лежим в кочината още 20 години.Кой печели от това - тези които не искат промени,тези коити искат да се харесват на дребните хорица за да могат по дълго във властта да трупат пачки.Това Черноморие от север до юг да не би да е застроено със заплати ?

И железници и Черноморие и промени- тарлю гювеч! Е, за "промените" става дума! Да не са и този път : Ние пак си крадем, уволняваме, приватизираме, вие пак ни плащате масрафа! ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ в пандиза и плащат ВСИЧКО!!!

На ръководството да му се отнемат вече изплатените заплати от 2010, нищо не е работило, ЯСНО Е НА ВСИЧКИ само цигансо-българските им гешефти излизат на яве!!

Дали ще си ходи само това некадърно ръководство на БДЖ или целият кабинет? Скоро май ще се рарбере. Но първо Дянков трябва да си ходи.

Ако има нещо, което да е сигурно е че никой няма да си ходи - нито Дянков, нито който и да е, без това да го е решил ББ. А засега ББ е решил друго - да прави реформи. Прав лие, крив лие ще видим. Но със сигурност в следващата година и половина няма кой да го свали от власт. От една страна на изборите се видя че той има огромна подкрепа и при едни избори ще изкара над 50%. от друга страна бСП и ДПС са толкова политически импотентни че нищо не могат да направят. Като се добави и факта че отцепниците от другите групи ще гласуват за ББ каквото ще и да става (защото иначе си заминават, няма кой да ги покани за следващо НС), до м. юли 2013 мандатът на ББ му е сигурен. А ако направи всичко дето го е решил няма никакво съмнение че и следващият мандат ще е негов - БСП така и не разбраха че българинът обича тези дето вършат работа, а не лаладжии- специалисти по история на БКП и съветски униформи.

Абсолютно те подкрепям, Дано няма повече неразбрали по темата.

И каква работа толкова са свършили, че българите ги заобичали - 25% от имащите право на глас на последните избори...за другите 75% са пълни некадърници...

престанете гаврата с народа

А Вие ,заради които БДЖ е в това положение ще получите ли заплати?Каква е вината на работещите ,които и без това работят за жълти стотинки,че да им спрете и тях.Положението на железничарите е толкова лошо от години,все от такива добри крадци като Вас.

Прав си, много съм рахат и не плача на гробове на безхаберници.

В България всичко е възможно! При един народ, който не знае какво е действаща свобода и демокрация, а е готов на братоубийство следвайки сляпо всяка новоизлюпена партия, такива неща са нещо обикновенно. Горко на народ , който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари. Горко на народ , разделен на части, всяка от които си въобразява , че е народ.

От "Осанна!" до "Разпни го!" има в историята пример с едно ПЛЕМЕ /не народ/. То е образец за РАЗПИЛЯВАНЕ в миалото и за държавност на терора, днес. Българите са преминали през всичко необходими катаклизми за добиване на реален исторически опит. Липсващото им знание за КОМПРАДОРСКИ НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ вече е натрупано и предстои кардиналната му смяна с едно ново общество. Общество, огледално на днешното, в което всеки ще "взема" по-малко, от колкото ЩЕ ДОПРИНАСЯ. Но, всяко нещо, по редът си.

2 500 000 лева била загубата на БДЖ от стачката. Точно тези 2 500 000 лева са сумата която ще предизвика фалит и която не позволява да се плащат и заплати. Другите плащания са спрени от месеци. След обявяването на тази сума все по абсурдно звучат думите на ръководството за апокалипсис. Апокалипсисът е самото ръководство, защото на фона на стотиците милиони загуби и липси, 2 500 000 е малка сума. А не трябва ли и прокуратурата да се заинтересува какво става с народната собственост в БДЖ ? Сега и преди?

Хора от БДЖ,не вярвайте на синдикатите.Те печелят на ваш гръб след което ще ви изоставят като почнат уволненията.Казвам ви го от опит.

Като ги гледам тези хубави мотриси как са нашарени отвън с графити, мога да си представя и отвътре как са осрани, мога да си представя и как са експлоатирани и поддържани - за какво ли са им на германците да ги вземат обратно?! Въобще тези хора (германците) са си взели белята с нас!

ЗАЩО НИЕ ЩЕ ОСТАВАМЕ БЕЗ ЗАПЛАТИ? НЕКА ГОСПОДИН НЕДЕВ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ЗАПЛАТА. ТОЙ НЕ СЕ СПРАВЯ С РАБОТАТА СИ И ДО КОГА ЩЕ ГО ДЪРЖИТЕ НА ТОЗА РАБОТА?

Имаш предвид ръководството на др.Мутафчиев,ли отворко?!

Те и до сега толкова "редовно" им ги изплащаха че няма да се забележи..Само да попитам Инспекцията по труда ще ги санкционирали за това както правят с простосмъртните бизнесмени, Прокуратурата ще ги подведе ли под отговорност, както смятат да правят с другите от бизнеса?????

СИНДИКАТИТЕ ДА ИМ ПЛАТЯТ ЗАПЛАТИТЕ, А НЕ САМО ДА ПОКАЗВАТ МУСКУЛИ И ДА НАНАСЯТ ВРЕДИ

Върви да търсиш тези,които ограбиха БДЖ.Сега искаш с нашите 200 лв. да плащаш на измамниците и крадците!!! ДОКОГА,бе??? Докога ще го отнасят бедните хора???

да си ходи ръководството,заради него са на тоз хал.

Какви преговори? До кога? Увонение на всички стачкуващи да ходят при синдикатите. Който му неизнася да напуска или уволнен.

Целокупният български народ не РАЗБРА каква поука да си направи от стачката на учителите. Този нежен протест засегна важна част от живота - АКЪЛА. А покерджиите - комарджиите, казват:"Вземи му акъла, и после парите." ЗА 800 ДНИ ОБЕЩАВАМ ДА СИ ОПРАВЯ ИМОТИТЕ! /крадлив дедо цар/

Поука за българина няма. Той все си мисли, че това не го засяга и ще мине покрай него. Сеща се за поуката, едва когато му се стовари и на неговата глава. Накарай го да се сети, че трябва да е солидарен и ще видиш колко съм прав.

"Накарай го да се сети, че трябва да е солидарен и ще видиш колко съм прав." Тава което ПРЕЧЕШЕ на българите да са солидарни /космическа деструктивна енергия/ е премахната от 25 ноември т.г. Първите чувствителни прояви от такава "липса" ще последват със сигурност след Коледа, Дай Боже.

Да така е! Без заплати от стачката! Освен това работниците носят ограничена отговорност! Но този на снимката и другия преговарящ носят пълна имуществена отговорност! Смята се загубата до момента на стачката и за увеличаването на загубата след този момент отговорност носи изпълнителния директор и борда на директорите.Така,че има кой да покрие загубите от стачката-директорите! Какво са за тези десетина милиона!

- Който не работи няма да яде! Щом не се работи не трябва да се плаща заплата - независимо че е стачка! - ми те може да си стачкуват цяла година до фалит. Помните ли "кремиковци"..?

Спомняте ли си плановете на някогашния софийски кмет за "преместване" административен център на София? Още тогава съдбата на Металургичният комбинат "Леонид Илич Брежнев" беше ясна. Останалото е "Дневникът на едно разграбване", едноименен Аржентински документален филм.(2004 г.)

Това правителство показва мускули на железничарите, по начин, по който Станишев показвеше мускули на учителите. Целта е да се смачкат големите и многолюдни професии. Това в едно с полицейщината, репресиите и потискането на интелигенцията и свободата, ще позволи на управляващите да правят каквото поискат, защото няма да срещат никаква съпротива. Успехът на железничарската стачка е много важен за всички. Не може във войната с народа да побеждават винаги правителството и господарите му. на това трябва да се сложи край и може би подходящият момент е сега. Ето защо тази стачка изисква подкрепа от всички.

Много точно казано. Подкрепям! Това отношение не прави ли впечатление на европа? Нали са много социални и справедливи?! Лично за мен отношението на ръководството е нагло, арогантно и неприсъщо за 21 век.

Мутренска физиономия - сложили са го начело на компанията да плаши и стряска робите. Но без робите господин Злобюл няма пирамиди.

Лъже цигането! Кой дава заплати на стачкуващи? Стачниците се борят за бъдещето си! Най-много и той да не си получи заплатката, което много ме съмнява

разбира се че няма да и м се платят заплатите - съгласно кодекса на труда заплата се плаща при положен труд. Като не полагаш труд какви заплати какви пет лева, на улицата и да идват следващите ама какво ще заварят не е истина - цели катуни са на хранилка на БДЖ ужасно е....

Хайде милионите пак станаха 15, а уж на преговорите с кредиторите в Германия ги съкратиха. Преговорите тогава, успешни ли са или не? И ако железопътният транспорт е социален за България, как държавата ще бъде съпричастна в кризата за запазването му? С връщане на мотриси ли? А след това? Волски каруци с червени знамена по релсите.

И пътуващите работници. С две думи на гърба на народа.

Голям майтап! Щели да върнат влакчетата - че какво от това? Циганите няма да се возят гратис на модерни влакчета, кондукторите няма да вземат рушветчета от тях, сладури.

Заплати за стачкуващи? А бе вие луди ли сте. Я си осиновете по един жепеец.

Възможно ли е, такива статии да се пускат тук, без снимки? Благодарение на снимката, според някои учения, човек става много уязвим. После се чудим откъде идват болестите и нещастията. А сред 26 00- семейства лишени срещу Коледа от заплата, ей така, на инат, при това партиен, все ще се намери някой, който да се възползва от снимката.

Няма да давал заплати комсомолецът,но, може би. Ако спрете стачката ще дам, ако не я спрете няма да дам. Мамин сладък, ти не даваш твои лични пари, нито парите от партийната каса. Това си е психологически тормоз в най-чист вид, за който в друга държава би получил присъда. А ти, мамин сладък, заплата ще вземеш ли или ще получиш награда от господарите?

ЗДРАВЕЙТЕ. ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ ДА НЕ СЕ ВАЙКА ЗА БДЖ ЧЕ ЩЕ ИЗПАДНЕ В КОЛАПС , А НЕЗАБАВНО ДА ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ КОИТО ЗАГРОБИХА БДЖ ПО ТЯХНО ВРЕМЕ .КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ИВАН КОСТОВ ПОСЛЕМ ПРЕЗ СИМЕОН САКСКОБУРТГОТСКИ ТА СЕ СТИГНЕ ДО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ. ДА СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ПРЕДИШНИТЕ МИНИСТРИ НА ТРАНСПОРТА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ И ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ , ОТГОВОРНИ ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО СИ ЗА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ , НЕЗАБАВНА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ДА СЕ ПОТЪРСИ И ОТ ХОРАТА КОИТО СА УПРАВЛЯВАЛИ БДЖ АТАНАС ТОНЕВ ВЛАДИМИР ДУНЧЕВ , КЪДЕ СА ТЕЗИ ХОРА СЕГА НЕЗНАЕТЕ ЩЕ ВИ КАЖА КЪДЕ СА :ИМАТ ПАРАЛЕЛНИ СТРУКТУРИ НА БДЖ , КОИТО ИЗТОЧВАТ ЖЕЛЕЗНИЦАТА. И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО НЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА. НА ГОСПОДИН НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ДА СЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗАЩО НЕ Е ПЛАТИЛ НОВИТЕ МОТРИСИ СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ГОСПОДИН ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ , ТЕЗИ ДВАМАТА СИ ПРИБРАХА КОМИСИОННИТЕ , И СЕГА ИМ Е ДОБРЕ. А ТЕЗИ НОВИТЕ СЕГА ДЕТО УПРАВЛЯВАТ БДЖ ВЕДНАГА ДА СЕ МАХАТ НЯМА НУЖДА ОТ НЕКЪДЪРНИЦИ В БДЖ .

Без заплата остава ръководството на БДЖ, заради причинените от него големи загуби на компанията. Уволненията започват от комсомолците в управата на БДЖ. Да ги храни Партията. Тъй като законът се прилага от съд, а не от ръководството на БДЖ, последното има опасения, че може да носи вина за причинените загуби, въпреки, че обвинява железничарите за това.

Профсъюзна ж.п. глупост подкряпяна от Станишев и Гоце. В БДЖ некадърници и лентяи - колкото искаш. Има и за стачка. Единствената полза е, че загубите са по-малки заради спрените влакове. Ясно е, че няма да има и заплати за стачкуващите.

Абе, нали работодател, който бави заплати щеше да влиза в затвора???

А депозита от 60 000 000 (лева ли, евро ли, не стана ясно) в Корпоративна Търговска банка още ли стои непокътнат?

От синдикатите не се усещат че с тези си действия те само улесняват ръководството на БДЖ. Сега, след 20 дена стачка в БДЖ могат да се оправдават с всичко. И най-простото е да се обяви фалит, нещо за което отдавна се говори. Да, има известни проблеми. Но се видя че 20 дена без пътнически влакове може. От тук нататък нещата могат само да се подобряват. при един фалит, обаче няма да бъдат съкратени само 2000 души. В публичното пространство се въртеше някаква цифра от 5000, но при фалит ще се уволнят максимален брой хора. Без да им се плащат по 6 заплати - кой взел, взел. А ако се отчете и възможността този-онзи да бъдат уволнени дисциплинарно нещата се подреждат. И това не е ново - Лейди Татчър направи подобно нещо в Англия, преди 35 години. И нещата се оправиха. Сега, след като се продадат "Товарни шревози" и силно се редуцират "Пътнически превози" (и тях ги чака приватизация, това е неизбежно), нищо чудно нещата да потръгнат. Но да с екара както досега с тоталитарната структура на БДЖ - няма да я бъде. И тия юнаци дето сега се правят на много ербап, ще ги питам как ще стачкуват в частната компания.

че е така,но синдикатите не стачкуват на своя глава-те играят заедно с началниците и правителството в един планиран сценарий.Не се усещат обикновените работници.Така с 1 куршум убиват няколко заека-БДЖ ще фалира,няма да изплати заплати,обществото се подготвя,че по цял ден вече няма да има влакове.А те си го и казаха-през време на стачка,не само че не губят,ами икономисват.

Мисля, че е време бате Бойко да го махне това неграмотно момче - Недев. Бил учил в Щатите, а няма висше от България. И всички крадливци около БДЖ-то.

само му погледнете физиономията на този 4овек и ви става ясно какъв кадър е

Господа железничари, с тази стачка доказвате, че може и без пътнически влакове. Само че така лишавате пенсионерите от правото им да пътуват с намаление. Изобщо знаете ли за какво стачкувате? Мисля, че не. Подведени сте от безхаберните профлидери, които гледат единствено собствения си интерест. И когато се провалят бягат при Гоце да ги вади от калта. Демек накарахме го да наложи вето - чудо голямо, дрън дрън.

Държавата ти доказва, че може без всякакви превози и без пенсионери! Ама чудо голямо, дрън дрън.

Е, чак без всякакви превози - няма как. Колкото до пенсионерите - аз съм такъв и съм жив и здрав. А бе - дрън дрън.

Този, на снимката, от "организираната" ли е, или така изглежда ?

Владимиров и Недев защо не са плащали от 2010 г. насам? Да връщат парите за заплати и да си ходят откъдето са дошли.