Обама обяви отменянето на оръжейното ембарго срещу Виетнам

Президентът на САЩ Барак Обама обяви в Ханой отменянето на американското оръжейно ембарго срещу Виетнам - един от последните остатъци от войната.

Обратно в новината

Коментари - Обама обяви отменянето на оръжейното ембарго срещу Виетнам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ ГОЗАКЪСАХА ОТ ВСЯКЪДЕ!!!ИЗНАСЯТ ОСНОВНО СКРАП,МАКАР И ВОЕНЕН!!!КОЙТО СЕ "ИЗЛЪЖЕ"СРЕЩУ КОМИСИОННА,КОПУВА!!!ДОКАТО ИМА ПРОДАЖНИЦИ ВПК НА САЩ ЩЕ КРЕТА!!!

Обама военолюбеца с наградата за мир на подстрекателя на войни и откривателя на динамита отменя оръжейното ембарго на държава, срещу която Америка воюва с напалм и "оранжада". Ето на това му се вика Пълен Абсурд- изъм. :-)))

Путин разпали безпричинна кървава война с беатскуят на Русия Украински народ,като погази всички договори които страната му беше подписала и по които беше гарант!Тролчо пут..ински!

Виетнамците ще си избират от кого да купуват. Кой ще продаде по-качествено за по-малко пари? рашките или хамериканците?

Това е една мантра но не е съвсем вярна.10-12г. се чакаше за Лада/Жигула. Москвич , Трабант и Запорожец се продаваха директно. Между тях бяха Шкода,Вартбург , Дачия и Полските Фиати - 2 до 7 години чакане.За целта имаше и Кореком,където пазаруваха гурбетчийте директно с изкараните навън долари и рубли. А имаше доста гурбетчии!

На пук и за ужас на тролетариата ще го кажа директно: САЩ бавно, но сигурно загражда със санитарен кордон - Монголската империя или демек Русия и Китай :D

Чак пък ужас. САЩ махат ембаргото, но Виетнамсите канят Русия да се върне в базите си. Нещо към несподелена любов върви работата? Санитарен кордон около най-населената и най-голямата по територия държави, звучи по налудничаво и от фирма за ВиК на Юпитер.

Как няма да чакаш, след като заводите не можеха да задоволят търсенето.

Закъсаха за продажби и съюзници в региона американците. Преглътват, че са яли патката на една софра в джунглата и подават ръка. Интересите в китайско море са общи, но САЩ не е Русия и не плаши Китай с решителните си действия. На тях им дай само стойки тип кеч, театър на мъжкарство. Ако Китай замахне, Обама няма да му хване ръката.

Стокхолмският синдром пълзи по света! След като Щатите хвърлиха атомни бомби над мирни градове в Япония, заляха джунглата на Виетнам с дефолианти и избиха маса мирни жители, след като разрушиха Дрезден и Берлин, а и част от София, днешните гъзомийни политици започнаха да им целуват и ръцете и краката. Какво ли не правят парите и техният главен печатар?!

След като Сталин изби милиони с глад,разстрел и хвърли още милионои в лагери!Скед като със Хитлер разпали Втората световна война и с лека ръка изби милиони руснаци и зароби Източна Европа!Америка издигна Западна Европа и Япония и ги направи силни и проспериращи,а СССР се сгромоляса и изчезна от картата на света!И сега един нещастен маниак от клептоманският кръг на руските тайни служби съсипва остатъците от руската империя и дрънка старо оръжие и напада или заплашва съседните си страни!

Оттук до завръщането на САЩ в базата Камран, с огромното й пристанище, е само една крачка. Какво се случва тогава с осигурения засега достъп на руски кораби за обслужване в пристана, всеки може сам да предвиди.

Виетнам е с най големи американски инвестиции в района!Трябва му съвременно оръжие за да се противопостави на Китай!Китайците построиха почти до виетнамският бряг платформа за добив на нефт!Лозунгите които путлерпропа изрови от 70-е звучат глупаво в 21 век.Безспорно доминиран от САЩ! Икономически,политически и военно!Виетнам е във възход!Русия благодарение на Путин във упадък!Това показва простата истина,че Виетнам ще купува скъпи и качествени оръжия от САЩ а Русия и Китай остават на заден план!

Да служиш на козяците днес си е жива мъка! Като чета написаното тук жално ми става.

Комунистически Виентнам се оказа много по-далновиден от "демократична " Русия. Хората искат да търгуват с този който го може, а не с този който само дрънка оръжията. Куба, Виетнам... остана ли някой който да вярва на Русия ? Май само няколко русофили тук-там по българските форуми.

Щом и на Виетнам взеха да се молят да им купува оръжието, значи никак не са добре нещата за американските агресори.

Да се молят ? Ха ха ха ! май пак си спал на мокри вестници. Ходи си вземи един голещ душ, че ще изстинеш. Времето го дават променливо !

А защо им е отишъл на крак Обама? Или ти ако искаш да се помолиш на някого му казваш да ти дойде на крак?

на виетнамците овреме, нямаше да воюват с ЩАТИТЕ, а щяха да се интегрират икономически и сега да са като Южна Корея.

Че какви са Южна Корея, да не са извънземни. Поредните роби на американските империалисти. А стандарта на живот, който имахме през соца никога няма да го стигнат.

Средната заплата беше 30 кила месо или 300 хляба или 50 кила сирене, ЛЪЖЕЦО! А на баба ми пенсията беше 23 лева, и за едни обувки не стигаха. Един телевизор беше 7 заплати, а едно жигули - 50, да изброявам ли още?

И стотици хилядите избити виетнамци(в т.ч. жени и деца) и стотици хилядите осакатени и екологичните бедствия от употребените напалм и бойни отровни вещества! Не е забравено и унижението на което бе изложен тогаващния държавен секретар евреина Кисинджър, принуден да подпише примирието с Виетнам в Париж, през 1973г.! След като седмици преди това краварите едва успяха да евакуират посолството и военното си командване от Сайгон с хеликоптери! За да дойде времето на брикета Обонго и отмяната на оръжейното ембарго! КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ И КАКВА ГАВРА пред памедта на загиналите(в т.ч. и десетки хилядите американци)

Ти виетнамец ли си, че гледам, говориш/пишеш от името на народа на Виетнам! Ще бъдеш ли така добър, невежи путиноиден троле, да изпишеш колко виетнамци са емигрирали в омразните им САЩ и колко в любимият им СССР?

Значи ти си виетнамец ?

Не са стотици, а ТРИ милиона!

Виетнамците ще са най-големите родоотстъпници и предатели спрямо жертвите погубени от тази война ако така на бързо и безусловно се помирят с тези убийци на собствения им народ. 50 години не са чак толкова много за да се забравят престъпленията на американците. Когато Виетнам залее Манхатън и Лос Анджелис с напалм вече може да се каже че са квит. А до тогава тези зверства не бива да се забравят и прощават. Америка дължи огромни репарации на Виетнам за геноцида който извърши там.

Виетнамците отдавна са се помирили и шият маратонки и дрехи за американците и им вземат зелените долари за услугата. В САЩ пък има страшно много виетнамци!

Така е-всички бивши врагове на САЩ сега и стават приятели,защото разбират ,че те са модела и силата определяща реда в света!Китай им съперничат и сътрудничат!Русия,колкото и да се перчи,ще последва примера на Украйна и Виетнам!Друг път -нямат!

Сега тях ли ще подпалите. Тъкмо бяха ви забравили.

Само да не пуснат пак напалм, че тогава... Явно алъш-веришът нещо не върви и славяните-анти яко им подбиват цената. И те да направят дъмпинг, сега му е майката, и без друго си нямаме почти нищо, да пуснат от всичко по малко за има-няма няколко депутатски заплати и готово.

През Втората световна война американците бомбардираха София и убиха 4200 цивилни. Благодарните софиянци издигнаха паметник на американските летци, бомбардирали София! Има ли и в Хирошима и в Нагасаки паметници на американските летци, бомбардирали Хирошима и Нагасаки с атомни бомби? Има ли в Сирия, Ирак, Афганистан, Либия, Бивша Югославия, Виетнам и така нататък, благодарствени паметници на американските летци, бомбардирали тези държави и избили милиони невинни жертви?

Всеки военнослужещ, загинал под знамето си, независимо от коя страна на фронта се с сражавал има право на достойна памет. Мъртвият не ни е враг и отдаването на почит към загиналите е въпрос на цивилизованост, част от моралния кодекс на всеки офицер. Ние българите неведнъж сме давали пример за рицарско отношение към падналия враг. Така във военните гробища край Тутракан и Добрич едни до други лежат българските войници, нашите турски и германски съюзници и нашите противници румънските, руските и сръбските военни чинове, загинали през Първата световна война. На Архангелова задушница представители на Съюза на възпитаниците на ВНВУ отдават почит освен на българската военна костница, също и на военните гробища на Великобритания и Британската общност (Канада, Австралия, Южна Африка), Сърбия, Румъния, Русия, Франция, Италия наши противници, намерили края си в България. Същото цивилизовано и кавалерско отношение имаме и към американските пилоти, които съдбата определи да бъдат наши противници през 1943 1944г. Това не е проява на някаква модерна толерантност, а въпрос на християнски морал. В дух на благородство през 1933г. на лондонската гара Виктория Британският легион сведе знамена пред своя бивш противник ген. Владимир Вазов, който при Дойран изличи няколко английски дивизии. Длъжни сме да се придържаме към високите морални стандарти, завещани от предците.

Вярно мюмюне - значи е отново време да се заговори за направата на паметник на турците на Шипка .

Когато бяхме уведомени, че паметникът ще бъде издигнат до сградата на посолството, което по международните закони е територия на САЩ, възприехме тази идея положително. Паметникът е дискретен , не доминира и не се натрапва. Този подход съответства на световните културни стандарти в отношението към мъртъвите войни. Затова и наши представители приеха поканата и участваха в церемонията с уважение. ЧИЙ ПАМЕТИК СЕ НАМИРА НА ПЪПА НА СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ДРУГИ ГРАДОВЕ? ЧИЙ? ЧИЙ?

Защо али така се пениш ?

коя армия нахлу в бг кои изтреби хиляди българи без съди присъда а да не говорим за тъй наречения народен съд КОИ

Шефът на света, Обамата, настоява Виетнам да се извини на САЩ, че Виетнам победи САЩ през 1975 година.

Виетнам победила САЩ, глупости пишеш. Истината е, че според мирния договор от 1973-та САЩ се съгласяват да си изтеглят армията, при условие, че партизаните на Хо Ши Мин няма да влизат в Южен Виетнам, и че ще има свободни избори. А да повярваш на червените маймуни винаги в историята е било трагична грешка.

ПО-ВАЖНА Е НОВИНАТА ЧЕ ИНДИЯ СТРОИ ПРИСТАНИЩЕ В ИРАН ЗА 500 МИЛИОНА ДОЛАРА И ЩЕ ИЗНАСЯ ПРЕЗ БЕГО СТОКИ ПО ЖП-ЛИНИЯТА ИРАН МОСКВА И ПРОЧИЕ ... ... ПРЕЗИДЕНТИТЕ ВЧЕРА ПОДПИСАХА ... ... И ОЩЕ ЧЕ ИНДИЯ ЩЕ СЪТРУДНИЧИ С ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ С ИРАМ ....ВЪОБЩЕ ГИГАНТИТЕ В АЗИЯ СА СТУДЕНИ КЪМ САЩ ... :))

Както и Китай показа среден пръст на Русия за гЪзопровода

Кой от 3-те ?

Така де - нямало военнопленници да го строят . Но ба'т обонго обещал с натуту да помогнат .

урок по американски: как да се сприятелиш с някоя държава - започваш да им продаваш оръжия....

По-скоро са си намерили и там някоя "умерена" опозиция и започват да я въоръжават. С най-чисти и демократични намерения, да не вземете сега да си мислите разни глупости?..

Конфликта в Сирия ще свърши скоро и трябва нов . Или са позакъсали с парите пак.

Е, и , какво от това ?

нов шут в задните части на путлер!

Да бе, те за това канят руснаците да се върнат във базата си във Виетнам.

Канят ги, тъй като очакват пари от тая работа. Ама Путлер се дърпа, щот опразнил кесията :)

Израелците строят или може би вече са построили завода за производство на леко стрелково оръжие,,Галил"! Финската версия на ,,shturmgheweera" който пъке копиран от руснаците и е известен като автомат Калашников! и защо тези виетнамци се занимават със тези евреи,а не продължават да си купуват руско оръжие?Да се чуди човек!

За доста кратко време САЩ клекнаха на Куба, на Иран, сега и на Виетнам :))) Какво да очакваме утре - прегръдка на Обонго с Ким Чен Ун, след което Обонго да го обяви за един от великите световни демократи и последващо селфи с Башар Асад, който вече не е обявяван за диктатор :)))

Капитулиралата в войната -сащ, ще продава оръжие на победителите. Няма лощо.

Българо-Американско- Виетнамско сътрудничество имаше 1993 г.Близо до корнера на Дивон/Нортуест хайуей в Шикаго има ресторант виетнамски с име НАМ-ВИЕТ. А на 60 км от Пном Пен има един град Сайго в който през 1993 бяха останали 50 млн лева-в 20-толевки ГеоргиДимитровки в обръщение в БГ и виетнамската банка се чудеше какво да ги прави. Разгеле намериха се БГ окумуш-дипломати, и Виетнам се съгласи да дадат БГ ЛЕВ за $$, -1$ за 40 лв, при курс на $ в БГ 1:20. Или пресичаш река Меконг като военен наблюдател и провеждаш БГ/$/Виет сътрудничество. Даваш 1$ и получаваш 4 лв, с тях в София получаваш 2$ и пак отначало. до изчерпване на количеството БГ-лев в Сайго. Българските пари идваха в БангКок Тайланд със срюардесите на Балкан, преобръщаха с в $ и се връщаха в БГ. Главен координатор -Чампо по заповед от още по-горе. Те така се правят милиони.

Грешка:1$ -4 лв да се чете: 1$ за 40 лв.

Американците са факири да бъркат в руските и китайските задници с пръст без нокът и винаги в най-точното време !!! Раша губи и малкото останали пазари за нейното оръжие. Тя и без това насила кара другите да и купуват тенекиите, които са си директно за скрап - неефективни, засичат, ръждясват и ако евентуално стрелят то целта е мираж за тях !!!

Факири са и в разбиването на високотехнологичните отрасли в частност и икономиките като цяло на най близките си съюзници. Я се поинтерисувай какво се е случило с канадските високотехнологични компании за последните петдесет години

На теб кой ти бърка, абаносовия зет ли?

Как го измисли ;-)))

По-просто, като за тебе: след 9-ти септември 1944-та много българи са избягали на Запад, можеш ли да направиш елементарен извод от кого и защо са бягали?

Ами избягали са там където са били техните спестени пари. Платени всички знаем от кого.

По-дребните държавици около Китай се изпоплашиха, и са готови дори с ФАЩ ортак да станат, само и само червеният гигант да не ги намачка. Но както се казва, от трън та на глог, който е станал приятел с краварите, рано или късно получава ТЕЦ Марица, 25ст за киловат изкупна цена.

.... и паметник, тиква за премиер и т.н.

На щъркела от арабската пролет май му се е приискало азиатско лято. Как беше там в песента "... тинтири минтири, ама надали!"

Удавник за сламка се хваща. Точно тук няма как да пробиете , можете само да дразните китайците а това е лошичко за вас. И в Бразилия май ръчкате . Изобщо навсякъде.Умиращ звяр хапе най-лошо , но ако не му се пусне овреме приключващия.

А от виетнамската военноморска и авиационна база Камран..Руския флот и ВВС ще могат спокойнод а държат под обстрел Филипините, Индонезия, Нова Гвинея дори Австралия!! Всичко ще бъде под обстрела на руските ВКС и ВМС!! Руските подвводници, кораби и Ту-95 ще контролират региона!! Което ще се превърне в кошмар за лудите крави:)

Айде да ви видя сега- матрицата на Бостънската консултантска група- Звезди, въпросителни, кучета, дойни крави..... Всичко е маркетинг, бате... Стокооборот трябва - движение на пари и стоки... Продажби, продажби са необходими и разширяване на пазарния дял и навлизане на нови пазари. Капиталистът дете от майка вади и в името на печалбата е готов на всичко. Днес Виетнам, утре- Куба, вдругиден - Русия, а по- вдруги ден- Северна Корея....

Дълбоко ти вервам и китайците ти верват , безгранично. Нема едно кътче на Земята дето да не разрихте и овоняхте на кравешки лайна.

САЩ са наложили ембарго,защото Виетнам сами са се нападнали и бомбардирали ! Толкова сериозно са се вживяли в това да компрометират демократична държава като САЩ,че неусетно са убили 3 милиона души..... Да живее американо виетнамската дружба ! Всичко друго е хибридна война !

Поне малко почети, преди да пишеш - може да научиш, че Виетконг и Виетнам не е едно и също, или например че огромен брой виетнамци са избягали от червените маймуни, когато американските войски са били изтеглени.

Гледах в Щатите един филм, който може да разплаче всеки. Отива американски младеж в униформа, да се бие във виетнамската джунгла. Случайно пленява друг младеж, но облечен с виетнамска униформа и го убива. В джоба му намира само една снимка и я прибира. След войюната в Щатите настъпи разкаяние за това, което са вършили във Виетнам. Тоя младеж не може да спи-бори го съвеста. Дава снимката и във Виетнам му намират роднините. Отива при тях, пада на колене и плачейки го моли за прошка. Те също плачат втрещени. След това с американски пари построяват в селото училище. Винаги съм твърдял-правете голяма разлика между управниците и обикновените американци, които са много свестни хора. А сега Америка е пълна с виетнамски текстил, който наистина е много хубав.

търговия да става, нищо че при капитализма от полезна размяна, търговията се превръща в узаконена измама

А Аgent Оrange ще им го продава ли или пак направо от небето ще им го доставя?!!

Притрябвали са им на виетнамците старите краварски боклуци!! Те си купуват модерни руски оръжия, ракетни катери, фрегати, подводници..Крилати ракети хеликоптери и какво ли още не..ДОРИ НЕЩО ПОВЕЧЕ, ВИЕТНАМЦИТЕ СА ПРЕДЛОЖИЛИ НА РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ В ВОЕНОМОРСКАТА И АВИАЦИОННА БАЗА КАМРАН! Намираща се във Виетнам ....

САЩ печели на всички фронтове!

Шило

По-конкретно?

Това са спечелили:)

до сега незаконно, а сега съвсем легално ще им пробутват остаряло оръжие. ще им набиват в главите , че Непал, Бутан и Бруней са им врагове и за целта ще трябва да се въоръжат с такова , такова и такова оръжие. важното е търговията да върви. преди години американците ги трепеха , а днес им подават ръка. кръговрат ли се нарича ?

Виетнамците са полезен народ! Докато бяха в България,улични псета нямаще!

Демокрацията за това е силна и побеждава защото може да прощава. От прошка се нуждаят и ще я получат тези които хапеха ръката която даваше. Сега след десетилетия мизерстване те вече са готови да я поемат. Демокрацията няма алтернатива

точно така. Тя се произвежда серийно и където не достига се доставя по най бързият начин със специализирана куриерска служба с помощта на самолети

демокрацията е простила на Виетнам това, че след като го е нападнала той се е защитил, при това успешно ако това наричаш демокрация, майната и на такава демокрация

Когато червените маймуни са нападнали Виетнам, първо Франция, а после САЩ са опитали да защитят хората.

dsco@

Потвърждавате мнението ми, че само глупак може да е демократ. Какво има да прощават на Виетнам американците? За напалма, Golden Orange или пък за Ми Лай?

Парите не миришат! Особенно тези от продажбата на оръжие и наркотици ...