Жители на Банско, Разлог и Добринище блокираха главен път Е-79

Около 1000 жители на Банско, Разлог и Добринище блокираха за около половин час малко след 16 ч. главния път Е-79 край Симитли с искане да не се отлага изпълнението на проект "Пирин".

Обратно в новината

Коментари - Жители на Банско, Разлог и Добринище блокираха главен път Е-79 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"зелените" пиромани сигурно се чудят коя поредна планина да съсипят! Съсипаха Витоша, сега Пампорово и се чудят как да съсипят Банско! Е, няма да стане! Давайте банскалии, с бодра крачка напред!

Имаме нужда от лифтове!Държавата има нужда от тях, защото са полезни за икономиката! Приходите от туризъм през м.г. са 3 млрд. евро и основната част от тях идват от зимния туризъм. Туризмът прави 13% от БВП! В МАкедония, в Косово и в СЪрбия строят лифтове и правят писти! ТУристите, които идват тук харесват условията, но се дразнят, че се налага да се редят на опашки по лифтовете и ще избягат в съседните страни заради това! А вие си мрънкайте и саботирайте държавата! После да не ревете защо икономиката е зле и няма пари!

За тези, които плюят мога да им кажа, че не са българи! Местните от Банско, Разлог и Добринище искат да има развитие в района и също така да се повелява една традиция от години! За развитието на Банско и региона!

Циганско- мутренско -мафиотско население и олигарсите искат да бетонират цялата планина!

Тези алчни "македонци" накрая ще продадат и майките си за ски писта.Район на България/по подобие на Черноморието/,който живее на гърба на цялата държава.Търтеи.

Не Гошко ! Точно благодарение на Банско оцеляват зимата доста хора от цяла България ( дори и най -затънтените местенца, който не съшествуват на картата) Дошли да изкарат някой лев , като обслужващ персонал :)

Тия са тъпи и алчни селяндури!!!! Банско вече и бездруго е клоака, помийна яма, презастроено до чудовищна степен, така че прилича на лумпенски бидонвил - ж.к.Люлин или Обеля !!!!!!!!!!!!! А тия гнусни селяндури не се наситиха!!!!!!!!! Проклети да са!!!!!!!

Не обиждай Люлин и Обеля - в тези квартали има повече пространство и въздух, отколкото в Банско. Да не говорим, че сервитьори, бармани, ски учители, таксиметрови шофьори, че дори и цигани с каруци говорят меко като да са от Варна и Добрич. Страшно е.

Е като направят кабинката и лифта колко хора ще са заети там ?! Имате ли идея с колко хора се поддържа дневно лифта 8-9 човека на ден. Е за 9 човека дай да изсечем половин Пирин ?! Селяндурите се ядосват че няма на кой да продадът умрелите неплодородни ниви ..

Трудно е да им симпатизира човек ... Това което искат на практика е, след алчното и безумно застрояване, да получат обществен ресурс и да правят европейски печалби, ама с българско отношение и обслужване на клиентите. Банско отдавна е един град кръчма, нещо като зимен вариант на Слънчев бряг .... затова отговорът ми е прост - просто не ходете там :) За малко повече пари идете до Австрия или северна Италия и ще видите какво значи зимно удоволствие

Абе,овни,хората в Европа са направили лифтове до 3800метра и планината им е планина и туристите оставят пари,а тука маймуните дето си хвърляте събота и неделя целофаните от сандвичите по-пътеките най много ревете

На тези кой им е казал че планината е тяхна?

Що,някой да е казал че е твоя?

Аз съм запален еколог и не приемам по никакъв начин строителство в територия на Национални Паркове..... Ама вижте...сега нали...мисля те точно там не пречи..`щото и аз нали...едни 15 декара имам...ама може и обезщетение,разбираш ли... Е това сме ние балканците(без изключение!!! това което е недопустима измама ако го направи другият,се превръща в необходимост на живот и смърт ако го направя аз!!!!!!

pobelial

защо не ревахте когато продавахте БЪЛГАРИЯ на чужденци бе безродници а ревете сега когато нещо трябва да се построи и за хората да има хляб и работа и то о БЪЛГАРИ за БЪЛГАРИ

рева бе! И 5 лифта да ви построят и цялата гора да изсечете пак ще си останете тъпи и алчни - първото защото никой няма да доиде да ви гледа камъните а второто защото ще искате още и още - ама за оня свят тръгваш само по риза

Не разводнявай с примери от рода на "А у вас защо бият негрите?" Печалба за шепа мафиоти и къшей хляб за работниците им не са достатъчна причина да се унищожава планина.

Аз не продадох нищо бате`щото съм чужденец.И въпреки всичко по форумите,съм върло против продажбата на земята на чужденците!!!!! Но ти си прекрасен пример за това което пиша по на горе!! Като ти чета коментарите,добре ги нареждаш другите а? Ама прочети какво пишеш два коментара по надолу,да видиш колко си смешен..........когато другите унищожават-не може,а когато унищожаваме ние,правим го защото няма друг изход!!!!

разбирам че искате пари и бизнес да правите ама то не може всеки да е хотелиер и баровец! Черноморието го застроиха мутрите чак пясък няма сега и вие подскачате дървета да няма /не че парите вие ще ги вземете де/ Що не се замислите и малко природа да остане в България а???? Да не би да сте засадили досега поне по 10 дървета че сте тръгнали други да умъртвявате - за пари

pobelial

всеки има право на шанс . а това , че сме инциативни не може да ни съдите

не сте инициативни а алчни! Ама към оня свят тръгваш по риза

Шанс??? Инициатива??? Ти май си криптокапиталист а бате???

pobelial

господа и дами и педали продаждни , не разбирате ли че да излезнем от батака трябва да се строй може и кочина за гуде да се направи , но да се строй а не да се дават готови пЕчеливши заводи за скраб както правеше вашият ментор КОСТОВ

Прост си ти прооссст!!

pobelial

аргументирай се

Нека направят лифтове, но някой да ги накара да намалят цената на картите за 20 години напред, да ги накара и сутрин и следобяд да си поддържат пистите, а не само сутрин за десет минути, където минали. Нека тези диви селяни се научат и малко да работят, а не само да седят по кафенетата или да правят протести.

pobelial

ми тАКА щом искате да се лизате ке плащате

наистина, ама много, ама много сте нахални господа от Банско, Разлог и Добринище. Планинмата не е Ваша, Тя е национална собственост, собственост на всички Българи. От къде на Къде искате държавата да Ви даде, част от планината и с това далавера да става. Държавната собственост да пълни, частните джобове, къдЕ го има? Иде ми да ви сбусдисам.

В България няма такова понятие като общото благо. Всеки се интересува само и единствено от собствения си гъз. Най-красноречиво е в курортните райони - банско, черноморието.

pobelial

по добре развит югозапад отколкото западнал северозапад - изяше си опинците от яд ние ще вървим напред , а вие ще ни душите пишните отзад - пукайте се

Dimi

Нова кабинка сега... после нови писти.. нови хотели и така до безкрай... Никой не говори обаче за истинския проблем на Банско. И това не е недостатъчния капацитет на кабинката, а е легловата база в "курорта", която надвишава няколко пъти капацитета на съоръженията и пистите, защото куцо и сакато строеше хотели в банско. Новия лифт няма да реши проблемите... просто Цеко ще гушка едни парички... по пистите ще е претъпкано и в резултат ползата за хората от новия лифт ще е 0, но за Минев ще е $$$...

фирмата, строила кабинката е австрижслка: доппелмаъер. толкова ли бе трудно да натоварят вужето двожно (подсилено разбира се) чрез буферно товарене на путници? другото решение, което е сус сигурност наж-добрия вузможен варянт е просто касите и лифтут да заработват в 7.з0, а не в 8.з0 или 9. както и да работи до по-кусно! толкова е просто! сущото дередже е и на витоша, кудето цеко минев искаше да сече наред гори, оправдаважки се сус стари саоражения, неискажки просто да поднови старите! не е зле малко акул да има човек, освен ако интересите не са други... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези искат да изсекат целия Пирин. Точно тука палките трябва яко да играят по чутурите на тези диви, тъпи и прости селяци, ако искаме България да има природа!

Какво Банско и Разлог, бе, другари?! Не знаете ли за проектът на Партията - Супер Боровец?! Френски инвеститори и български офшорки! От нас земята, замърсяването, отсечените дървета и евтиния труд - за тях печалбите. Доволни ши останете! Ако не се съгласите - идва Бойко Борисов на власт!

Dimi

То Бойко достатъчно съсипа Витоша, като е даде на концесия на Цеко Минев за жълти стотинки... почна още докато беше кмет... хубаво че го спряхме да си довърши поразиите на Витоша. И сега под какви ли не поводи Цеко не поддържа съоръженията и ги оставя съвсем да се съсипят

другарката Цачева и другаря Цоко ли предвождат и организират пак протестите? Или този път Цеко Минев е платил на други, щото тия двамцата вече са бити карти?!

Долни платени подбалкански гноми оставете планината на мира. А тъпите хотели си ги мушнете отзад

Където има герберски кметове се присещат да протестират за какво ли не. -За липсата на паша за козите в троянският Балкан. -За пушенето - Против пушенето -За смъртта на пчелите -За тричането на кучетата -За правата на кокошките. Цвъцковщината като отровни метастази е обхванала цялата държава.

Дайте всичка на Цар Цеко, път си обършете носа и се завийте през глава. Катуница си имаше Цар Киро, Банско си има Цар Цеко (Минев) и всички бият глава о земи с надежда да лапнат некоя троха. Тия главуни там не разбират че е 21-век и царе нема. А герберските кметчета отдавна са на софрата на Цеко и затова не митинги и протести, ами сурови л....на ще ядат само и само да му се докарат....

по повод този протест мога да кажа само - дръж хората бедни, безписмени и безкултурни и ше може да си ги управляваш за твоя изгода както и когато намериш за добре. И само от време на време са ражда по един Вапцаров дето свети, свети па и той угасне.

С този толкова много и толкова прост народ наистина трябва да се радваме че се е родил тук и един Вапцаров.

След толкова сечене трябва да има залесяване в планината. Да се втълпи та тези местни каркапали, че Пирин не е техен. Да се оправи наличното а не да се строи ново.

тази сеч не може да се замести със залесяване - тук говорим за 100-200-300 400 годишни мури, които биват изсичани и на техно место се залесява с некви ели или в максимум бор от който 70% измира.

Снимайте Пирин да се знае, как изглежда този природен феномен-планина! Тъкмо ще има и материал за бъдещия предмет-"Историческа география"!

ако разрешат.....КОЙ ще строи втората лифтова линия ????????? ......ТОЙ има най голям интерес от нея !!!!!!!!!!

.... цар Цеко

Ало, банЦкалии! Пирин не е само на вас! Пирин е на всички българи! А ние искаме чиста и девствена планина, без лифтове и ски писти на всеки баир. Строихте хотели без мярка години наред, без да се отчита че в момента легловата база отдавна е надминала капацитета на ски съоръженията. А тези неща трябва да се съблюдават! И още нещо, прави са хората като питат как една пържола в механа в Банско струва колкото цяло прасе??? Научете се да правите туризъм и тогава ми блокирайте шосетата. Не може 10 дни в Банско да излизат по-скъпо от 10 дни в зимен курорт във Френските алпи!

Абе, ти не разбра ли? Он ке си копа дека си иска! Това е, пич, положението - ке си копат и на Тевното и на Стражите ридо ке сринат, оти им пречи на морогледо! И Кочето че го направят двугърба къмила, оти се целят у нова таргет група - така ке додат арабски скиори у Банско.

Да, а па по Вихрен ке трупат камини, да стане по-висок и по-голем и от Мусала, че ония франсета дека сакат да строят по Рила току виж им взели хлебо! :)))

от Балканстрой осигуряват гориво, за да си на протеста.

ги тез хора. Те се борят за поминъка си и не искат да станат поредните дрипави "софиянци"!!!

Защото си прост като тях!

Те не се борят за поминъка си. Напротив, борят се Цеко Минев да си купи по-голяма яхта. Само, че те не го разбират.

приветствам френските инвеститори,решили да създадат цивилизован ски-център над Сапарева баня.моля,побързайте,господа,защото простотията е завзела Банско и го окепази,а и към Пирин отваря алчна паст.

Сова, не бъди така ентусиазирана за френските инвеститори. Първо разгледай проекта на скицентъра и ще видиш, че е едно към едно с проекта за Супер Боровец на дедо ни Симеон. Проектът предвижда прекрояване на 1/4 от национален парк Рила, промянва на статута на няколко вододайни зони, както и строителство в Натура 2000. Корочее, както казва един борец от СНГ по Свободна борба, Магадан, лифтът над Паничище към Седемте езера, съпоставен с този френски проект, ще ни се види като изпуснат фас на полянката пред блока.

Тъпите баскалии първо да обяснят , как една пържола струва колкото половин прасе

Не момче...., първо питай варненци, бургазлии, плевенчани, софиянци ....... съдържатели на механи в Банско, та след това банскалии такива, защото почти не останаха местни механджии. Нека да не започвам да разправям какво се получи в Банско, защото шапката ще ви падне.

И какво се случи ???? Случи се това, че отвикнахте от нормалния труд, даже и камериерките по хотелите ви не са от Банско, щото за вас това вече не е престижно........а че наистина една пържола при вас струва повече, отколкото в Швейцария, е факт ! И докъде ще стигнете така ???

Пирин не е ВАШ, НЕАНДЕРТАЛЦИ! Това е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО и това, че живеете близо до планината не я прави Вашият двор! Долу мръсните лапи от Национален парк ПИРИН !

Отскоро по поляните до езерата пасат и серат крави. Как е възможно в защитени територии да има унищожаване на природата!

От многото протести май самото понятие протест се обезсмисли. Всеки протестира, блокира и т.н. и така накъде? Едно време имаше виц, че всиката пара отивала във свирката, то май сега е същото. Само дето свирката е демкратична.

Преди да протестират да обяснят как при около 9000 легла по градоустройствен план станаха над 20000.Ако спазваха закона нямаше да им е необходима втора линия.То и сега нужда от нея се наблюдава основно събота и неделя.

Броят на леглата показва, че имат намерение да ряшат още

Това въобще не е платен протест, а чисто си е насилствен протест. Много познати ги заставиха да отидат и да викат(понеже са служители в Юлен), даже и несъгласни, въобще да си нямат хал хабер от задкулисните планове на безскрупулния Цеко. Така че това което виждате въобще не е цялостното желание на Банскалии.... отровиха ни водата, почнаха да съхнат дървета в гората заради химията, с която ръсят и писти и пътищата в гората, но това на протеста няма и да го чуете!!!

Банскалия, ти си един от малкото разумни, които живеят в твоя град. Такива като онзи долу - Сталинчето - за съжаление, са градили имиджа на града ви последните 25 години. Поздравления за позицията!

Ами организирайте контра-протест, спрете тия хамали на Пирин, тая алчност на олигарха и бившите управници, които са се скрили зад широкия му гръб. Мнооого интереси клатят тоя Пирин, ей там требва да бръкне прокуратурата с големата вилица, пък само гледайте какво ще излезе

Какъв контрапротест, човече? А някой е казал "не ща втора кабинка", а са му палнали къщата. Там е страшно.

Искате пари за лифтове и развитие!!Е нали имате вече,а не искат ли хората от северозападна България и още на много други места пари за развитие където нямат прехрана!България само Банско и черноморието ли е?!!

Е ски по Дунав ли да караме

Виж какво! Какво се правиш на ухапан! Ски писти се правят на разрешени от Закона места. Един ден ще ви се поиска отговорност за омъзгването и замърсяването на този прекрасен връх.

За какво им е, след като скоро няма да има сняг?!...м? големи са охлюви тия... аз аз в Банско не съм ходил от 2000 година и смятам да не ходя вече...

Ще изсекат горите и ще се обогатят от продажбата на дървесина, ще оголят терени за писти, лифтове и пътища. Този проект ще обхване всички върхове до Банско. Аз и до ден днешен немога да се съгласу как се позволи да унищожат лръх Тодоркал Това са пълни изверги.

Поредния платен протест. Тук поне се знае кой плаща. Цеко МИнев, само един човек е. А какво правим с тези, които искат да има национален парк, не съсипан от измислени бизнесмени. Местните не разбрах какво печелят. Печелят хотелските вериги. Местните са просто работници на заплата. С или без втори лифт, те си получават заплатите. какъв им е повода да протестират. То че Банко вече не става за нищо е друга тема. Освен за алкохолен и дрогаджийски туризъм.

pobelial

АКО БЕШЕ ПРАВ , БАНСКО ЩЕШЕ ДА Е ПУСТИНЯ , А ТО Е МАГНИТ ЗА ХОРА ОТ ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА

Е баш от всякъде не е, по-скоро за англичани и гърци пенсионери и чалгаджии от София и Благоевград.

Щеше да е хубаво да е магнит в добрия смисъл на думата. Сега е магнит за нарицателно за варварското отношение към уникални природни дадености. Ей простачета! Едва ли съзнавате колко уникална природа искате да омъзгате със ски писти. И стане ли това, с красотата на Пирин е свършено.

Мирослав

Иди да видиш какво става лятото в Словения, за да разбереш какво е магнит...десетки километри велосипедни алеи, къмпинги в които една нощувка в собствената ти палатка струва колкото три в тризвезден хотел в Банско в разгара на сезона...и на никой не му хрумва да реже дървета и да прави писти там...просто е пълно с туристи през цялата година...

Проблема може да се реши и по друг начин ! Всеки хотел с площадка за хеликоптер ;)

pobelial

проблема го създават бюрократите

Илиян Илиев

Какви бюрократи те гонят ! Няма нормална инфраструктура в самото Банско и ако си в хотел над Кемписнки - ако не си джип няма как да стигнеш до него ! Нека вземат първо да се оправят пътищата вътре в Банско и после да реват за другото !

Е там си вложиха парите олигарсите и доста от куфарчетата!! Ще мине проекта Пирин,защото олигарсите са вложили милионите си там !!Този курорт се построй във времето на прехода със светкавична скорост!!Бяха налети милиарди заедно с черноморието!!!Ето там са ви пенсиите драги ми пенсионери и неплатените данъци на държавата и изпраните пари!!Затова няма пари държавата а народа е беден!!

pobelial

банско бе проектирано от една мъдра жена в ,,в тъмните соц-времена,, и се построи в сегашното състояние по времето на едиН много мъдар и можещ кмет - КРАВАРОВ

Бу-ха-ха-ха - Краваров мъдър и можещ!

Абе и си верваш че зависи от една жена!!На наивен ли се правиш?Нали там са половината пари на другарите!!

Да се готвят Миньорите!

А ние, които искаме да се запази природата и красотата на това място, на което аз ходя всяка година именно заради това, че не тоя гаден панаир, който е на Банско, ние къде да ходим ? Аз предлагам да застрояваме Безбог , после няколко допълнително лифтчета и пистички през езерата и всички да са доволни...... ма това природа, кому e нужна, нали никой не може да изкарва много пари от тях.....

pobelial

за да можеш да ходиш трябва да има достъпност и реклама а за да го има това трябва да има строителство ако в банско въобще не се строеше щеше да е едно западнало градче тип северозападнала българия

Ама стройте си в Банско колкото си искате, бре! НЕ пипайте националния парк. Той да не е твой или на лелинчо ти, че да ми кряскаш по площадите - дай да режа и да строя?

Dimi

Явно си много далеч от истината за ски курортите... Защо назапад в ски курортите въпреки че има търсене на леглова база не се строят нови хотели? Защото пистите и съоръженията имат капацитет и не строят повече хотели защото качеството ще падне и хората няма да плащат тези цени за чакане по лифтовете... При нас действителността е друга строисе докато не остане незастроено място и се почва вой до дупка че съоръженията нямат капацитет... е не се прави така...

Банско е селото на простаците от край време.

Национален парк Пирин е собственост нас всички българи. Вместо да се строи нова кабинка, да се съборят няколко хотела. От престъпното презастрояване печелят главно известни престъпници, които са собственици на повечето хотели.

pobelial

защо злобееш бе за да има развитие трябва да се строи и хубавата природа да служи на хората а не ние да сме джунгла а в австрия и швейцария да има супер курорти с модерно строителство - на теб безродник ще кажа УБИ СЕ

Ето къде ти е сбъркана концепцията - "Хубавата природа трябва да СЛУЖИ на хората." Това, младежо, е абсолютно погрешно! Хората трябва да служат на природата, защото иначе рано или късно следват катастрофи. Статистиката го доказва. И не ми цитирай Австрия, защото в Австрия изсичане на 200 квадратни метра гора в собствен имот става с разрешения от три министерства и процедура от половин година. В Австрия "супер модерното строителство" масово са стари ферми, преобразувани в семейни хотели. Нови хотели се строят в 95% от случаите, след като се събори стар на същото място и с почти същата застроена площ.

Ако не започнеш веднага да си пиеш хапчетата, пак ще те приберат.

това е най-некадърното правителство, Борисов строеше магистрали, пътни възели, мостове, туристически маршрути и лифтове, тия мизерни комунисти и турци напълниха държавата с бежанци, крадци и убийци с ножове, да не смеем вече да ходим по улиците

pobelial

тиквата крадеше от хората и благодарение на тоя безродник сега пенсионерите умират от глад и БГ се обезлюди

ако беше откраднал нещо, нямаше да се заяждате с него за един килограм фъстъци, дето и гъгриците може да ги са изяли за 4 години

Мирослав

Пенсионерите умират от глад, защото другарите от БКП правиха 45 години всичко да стане държавно, а после за 20 години прибраха всичко държавно за тях си и си построиха с него хотели. А за пенсионерите остана да чакат на социални помощи. Та точно тия другари дето съградиха Банско и Слънчев бряг са причината днешните пенсионери да няма какво да ядат. Само се чудя наистина ли не го разбираш или просто си от тези на заплата при Цеко.

Много ти е црън хумора бре!

Шансът на България е правителството а Орешарски, което прави това, което простака БУДА за четири години не мръдна. Строил магистрали, това само той го твърдеше, оказа се, че предишните са построили повече клм. Орешарски работи, а не прави пиар акции. Буда крадеше, рекетираше фирмите, заплашваше, подслушваше. никога повече!

Като алтернатива предлагам в Разложкото поле да бъде застроен най-голямия бежански лагер на Балканите - да мирясат откъм количество чужденци на глава от населението.

pobelial

всяко нещо което се построи е добре а тези които пречат да се строй са безродници , продали се на чужди интереси

за комунистите е най-хубаво всички да измрем, нас да ни колят престъпници-бежанци по улиците, а те да си крадат каквото е останало необезпокоявани

Ако беше проблем само 2ри лифт - здраве да е, може и да им се позволи. Но има скрити закачки, после ще се разграчат, че трябва нови писти, пък за тях нови влекове и т.н.

pobelial

и какво лошо има в това

ДА ПРЕВЪРНЕМ ПИРИН И БЪЛХАРИЯ В РОДНИЯ МИ ДЕТРОЙТ ГЛЕДАЙТЕ ПО ИНТЕРНЕТ Anthony Bourdain Parts Unknown Detroit CNN PAGE

pobelial

де да бяхме на дирижето на детроит , щеше да сме щастливи , ами благодарение на костовисти и тиквеници , цялата ни държава се превърна в детроит

Знам, че ще получа много минуси, но след като в Банско се разсипаха заводите и производството единствения поминък остана туризма. Който е ходил в Банско преди строителния бум, предполагам помни хората с какво се препитаваха - гледане на животни и обработване на нивички от по 1-2 декара по примитивен начин - бабите с мотиките и конските впрягове. За вас това може и да е романтично и красиво, когато го гледате за 1-2 дена докато сте на почивка, но не бихте живели така, нали? Просто в сегашното положение за да има живот в града трябва да има и туризъм. Ето затова протестират хората ...

ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА ГЛЕДАЙ ВИДЕОФИЛМЧЕТАА ПО-ГОРЕ