БНР: Банките отказват кредит на ”Булгаргаз”

За втори път в рамките на половин година банките отказват да дадат кредит на "Булгаргаз", съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - БНР: Банките отказват кредит на ”Булгаргаз” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Финансовото състояние на "Булгаргаз" е усложнено и поради факта, че 98 на сто от средствата му са блокирани в КТБ" И що така не сте спазили директивите за "до 25 % от средствата да са в една банка"?;о)

Булгаргаз купува за $$$, а продава на измекярския бг народ за лв. Затова сметките му не излизат. Освен това трябва да внася и за акцизи в бюджета...

Разбира се, че известните вонеещи боклуци ще обвинят Русия. Но демокрацията е рушветчийство и измама.Говорилня и престъпници,комисии и виновни няма. Никаква газ на България, която дава гъз на Америка !

Добре, но защо Топлофикациите държат парите на влог, а не се издължават на Булгаргаз.

И какво от това газ та газ... Като я спрат на кого му пука... Не и на мене... истината е, че газта ни е една от най-скъпата на света... Така чееее.. Така и с горивото, но там високият акциз е виновен.... Освен Лукойл де...

е колко е цената де, ама дай сравнения?

"Той ("Булгаргаз") купува газа на една цена и я продава на по-ниска от тази, която купува. " "Те такова животно нема." А ако случайно има, скоро ще изчезне. Ако купуваш за 10 лева и продаваш за 5, кой луд ще ти даде кредит? Абе къде са им учили икономистите на тия? Чакай да се оправи държавата и народа да заживее по-добре... Или тия са луди или нас ни правят на прости.

Точно така е както го казват! Държавата вкарва пари за да могат да работят абсолютно неефективните предприятия - Топлофикация!!! Много отдавна трябваше да са спрени но понеже са си добра хранилка не г барат и само лекичко коригират тотално нереалната цена!

Защо Булгаргаз продава на по ниска цена от покупната??? И защо ние имаме най скъпата цена в Европа!! И има ли още посредници на клона??

Схемите са отдавна, не са пипнати и са чисти Кремълски. С дцепесарски привкус

абе всички пишат, че е найскъпата газ в Европа, ама ЗАЩО никой никога не пише колко е тази цена и не дава сравнения с други европейски държави, като например Полша?

Абсолютно елементарно е защо е най-скъпа! Защото сме много малък потребител!!! Да сте виждали някъде 1кг. домати в Била да е като 10тона домати на борсата? Но тези предприятия Топлофикация ВИНАГИ са работили на загуба! Абсолютно антипазарни са и много отдавна трябваше да бъдат спрени!!!

Явно не сте погледжали картата и параметрите на държавите които коментирате. Полша и Германия са много по-големи по територия, население и икономика!!! Разликата е в пъти!!!

нема се плашите еи ...ние българите сме наи-великите ..продължаваме напред

...по договорите на всички европейски държави с Рашка за доставка на газ, цената на газа е обвързана с цената на петрола, в смисъл, снижаването на цената на петрола, води до по-ниски цени на газ... е, сега е момента Булгаргаз да иска по-ниски цени за руския газ....

както е казал поетът, пари нема-действайте! тези дето са на газ дано да имат и здрав г.з. мисля че е време за излизане от омаг.кръгове... следва г(л)адно и студено продължение

е докога де! колко още ще прехождаме? Няма ли край тоя преход/криза? ето, вече сме в ЕС, в НАТО, защо проблемите само се задълбочават? Нали трябваше да сме подобре, като се присъединим?

тоя Ковачки няма ли да го гръмнат наи сетне другарите , та да му направим паметник и на него както му е реда

Защо така сега, няма нужда. А пък той сам се погрижи за паметник- пише философски книги човекът. "Я памятник себе возвдиг нерукатворной"

Още една руска схема гръмва: Ковачки (БьеСеП)+ Кой (ДПеСе), руска БРАТСКА газ на най-високата цена в света 520 долара (за Германия 380 длр, за Украйна, с която воюват 390 длр). Ето защо преходът в България е пълно разграбване. Не било колониализъм, а рашизъм, или най-точно руски колониализъм

Скъпа, скъпа, ама Братска.

мила родна социалистическа картинка . той ,булгаргаз купува на една цена и продава на по ниска . и парите му в бтк . и топлофикациите не си плащат . е откъде има пари в банката и за заплати булгаз като продава по евтино от колкото купува ?

някои топлофикации са на Ковачки, дето го наричат бандит и финансов тарикат. Там да идат и си ги вземат парите. Да му идат со мутре и го пребият, както правят с малките хора, нали всеки е равен в тая кочина/държава!? Прост народ, слаба държава! Не сме народ ний, мърша сме ... Да пиша ли още, а? Последен пример: кой освен Кубрат Пулев е стигал толкова високо в световния профи бокс? Е, падна ... И беше оплют. Сигурно ако беше победил, след време пак щеше да бъде оплют. Все ще има за какво да се оплюе, ако ли нема - ше се изфабрикува! Комуноидите са живи и има техни остатъци във властта!

Може ли да се тегли заем от Руско-Чешката банка?

Може ако си френски фашист!! Той Путя само фашистите спонсорира!!

jingiby

А защо държавата не е продала вече 25 години такива трупащи дългове и неефективни структури като Булгаргаз и Топлофикация-София? Очевидно държавата ни не е в състояние да се справи с тяхното управление. Но едва ли някой вече ще е мераклия да ги купи...

Топлофикациите трябва да фалират и да ги закрият щом не могат да си плащат горивото, а не да ни рекетират с принудителна продажба на загуби от зградна инсталация и бандитите в трите власти да се чудят каква нагла глупост да измислят за да си оправдаят престъпленията!!! Затвор, линч или разтрел за такива бандити!!!

Който е наврял парите на Булгаргаз в КТБ - той да плаща. А плащаме авансово, щото "каквото повикало, такова се обадило". Безплодна вече е земята българска откъм държавници.

а кога е била плодна откъм държавници ?

Стамболов, 19-ти век.

до 1989 та! Най-великия! Лека му пръст, и е време да му се издигне огромен паметник в Центъра на София! Поне ние софиянци трябва да сме му признателни!