Български баща води битка за децата си с норвежката система

Майката е задържана, а синът и дъщерята ще бъдат разделени, ако властите ги отнемат

Обратно в новината

Коментари - Български баща води битка за децата си с норвежката система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не разбрахте, че бели деца, се крадът на сека крачка, защот осеки иска бело дете (бебе) или яйцеклетка от бяла жена. Масово се краде, буквално презглава. По целио свет. Що бели родители изпищеха.. Не беха убийства, самоубийства инценирани, изнасилвания на деца (дори на бебета), трафик на деца, със всички възможни мотивации - за органи, за проституция, за робство, за осиновяване, за педофилия .... Некой да е чул да се крадът циганета, индийчета, китайчета .... африканчета .....

Когато в Европа е цъфтял Ренесанса, скандинавия си е бил аборигенски регион. До известна степен все още е такъв. Наченките на очовечаване датират от около 100-на години а стандарта им е главно от нефтени продукти. Женските са им мноооого привлекателни обаче за по-църничките южноевропейци като българи, гърци, итялианци, испанци и т.н. Затова ако ще се мешавите със скандинвци, имайте в предвид че в основата са си диваци. Затова брак и семейство в БГ, шото иначе ей такива случаи като този.....

Ако бащата е мъж на място и му вземат децата, трябва да събере пари и да плати на когото трябва да пръснат мозъка на социалния работник, който изпълни такава заповед. И изобщо не трябва да го интересува колко престъпно и нехуманно е това. Докато хората не започнат да раздават възмездие, няма да се променят нещата.

За скандинавските страни и системата им на отглеждане на деца съм чел доста гадни работи.Така,че шведки,шведи, шведки,финландци и т.н. ама,човек трябва да внимава ! Сега се сетих! Как ли прилагат законодателството си към новодошлите "бежанци" ?

Европейски ценности и Истанбулска конвенция!!! Трябва час по-скоро да излезем от ЕС иначе ще стане и тук като в Норвегия!!!!

Норвегия, баце, не е в ЕС:)

струва ми се, че въпросният г-н и адвокатката му вдигат пушек без огън. разбира се, че норвежките власти ще са загрижени за бъдещето на децата, които са норвежки граждани, но това не означава че някой иска да му ги отнеме. безспорно е, че децата ще бъдат по-добре осигурени в Норвегия, която е една от страните с най-висок жизнен стандарт и най-малко престъпност

"Децата ще бъдат разделени в приемни семейства, 30% от тези приемни семейства са по Истанбулската конвенция, ще им бъдат сменени имената, за да не се намират лесно в системата, ще им забранят да говорят български. Аз до 18-годишна възраст няма да ги видя", сподели Чавдар." Звучи зловещо... ... "Норвежките власти искат да им бъде предадено момчето с мотива, че то е със забавено развитие." Наскоро социалните служби в Смолянско отнеха новороденото от майката, защото според тях родилката имала интелектуален дефицит... ... Днес в Норвегия, утре в България...

В Норвегия приемни семейства получават добри пари. Това е причината. Не им пука за приемни деца

Приятелю, ти си мъжа! Следващия път, когато си вземеш булка, било то чужденка, се оженете в България, направи я Български гражданин и ще си решавате отношенията по българските закони. Северните държави имат много особени културни черти в това отношение. Барневернет, службата им за закрила на детето, може да ти го вземе само по донос на комшията, че е видял, че си го ударил! И това не е майтап! А каква психологическа травма се нанася на подобно дете, взето насила от родителите си е доказано във времето - техен "възпитаник" е и Андеш Брайвик - да, да ... този - избил над седемдесет човека на остров. От тези цивилизации няма какво добро да вземем - изберете българското или поне нещо от наоколо, защото иначе стават ей такива неща!

От данните за някои законови особености на северната страна стигам до заключението, че българските власти трябва да прекратят всякакви контакти и взаимни признавания в правната сфера, поне в областта на семейни отношения, деца и т.н. Това е доста по-важно отколкото конкретния случай, явно там става въпрос за държавно организиран бизнес с кражба на деца.

Този бизнес отдавна се е заформил в България. Има един закон ЗЗДН с който масово се злоупотребява не в Норвегия в БГ...а въпросната адвоката или е лобирала за него или е една от съдателите му( не помня точно) ..... . Но ни кук яла ни лук мерисала .... важното е да върви бизнеса ..... Та сега вярвате ли на честната адвокатска дума ? ........... и оше - нещо да кажете за стратегияте приета от ДАЗД за 10години напред - ще я опитат да я натресат тихомълком , както се опитаха да прокатат Истанбулската конвенция ?

никой не го е карал да живее и да се жени там!Отишъл е там за да е "на далавера" но сега на учи по трудният начин ,че не може винаги да си на далавера!

Някой вярва ли на тази шикалкавеща адвокатка ? Доколкото знам е и поддръжник на истанбулската конвенция , работи с един измамник НикоЙай Николов , една от създателките на лобисткия ЗЗДН, чрез който се злоупотребява масово в БГ...и сега е тръгнала да спасяват на човека децата ?!? Айде бе !

трябва да им ги даваме

Историята е описана едностранно - само от гл.т. на българина. Не са ясни много неща, но със сигурност трябва този баща да наеме адвокат в Норвегия. С писания по българските медии няма да защити правата си и правата на децата си.

От от страна на Норвегия от кой да бъде описана ? От социалните, които искат да вземат децата и да ги дадат в приемни семейства ли ? ти къде предпочиш да са децата ? при баща си или при някакви непознати хора, които вземат пари за гледане на детето и не е ясно дали въобще се интересуват от него.

Ако имаме държава ще се бори за правата на бащата да си остави децата в България!

ИК не е толкова важана, а е важен популизма и начина по който беше използвана Бре да му се невиди! Тая конвенция не струвала даже хартията и тонера, на който била отпечатана... Ти да видиш! И пак ние сме "нискоинтелектуални", не защото сме изразили несъгласието си с нея, а защото не сме го били направили финно и по либерално-европейски, а сме се били държали като... долни балканци! Радвам се, че с всяко написано от теб изречение все повече българи придобиват ясна и точна представа с кого аджеба си имат работа. Започвам да си мислят, че призивите за саморазправа с такива като теб и за още по-гнусни неща далеч не са лишени от смисъл. Имат хората право. Да. И сега последно - редно ли е правата на една обособена по много спорен признак група да бъдат уреждани СПЕЦИАЛНО ИЗВЪНЗАКОНОВО? Не е ли противоестествено в едно общество да искаш дадена група да бъде със статут и права извън общоприетата норма? Нали законът все пак е обеществена норма и тя важи за всички. Нали силата на едно общество да се самосъхрани е именно чер отношението към закона - равнопоставеност и върховенство!?

Имах Норвегия за хубава страна. Те от викинги са станали крадливи лигли. Ще взимат деца от родителите при това за глупости като шамар, спане и 'не достатъчно норвежка' атмосфера. Бойко бащице и без туй сме шепа хора я да по твърдичко срещу тия твари, кради си там ама поне деца не раздавай.

Родителите им ако си бяха седели в държавата, чиито граждани са децата, вместо да ги отвеждат без позволение, никой нямаше да опитва да им ги отнема.

Децата имат Българско и Норвежко гражданство . Това бащата вече го потвърди

Какво става "Марс ©"? Докъде ще я докараме със скритата реклама на "ик"? Ще се осмелиш ли да напишеш нещо по въпроса с думи прости от 1л.ед.ч.? Хайде, чакаме да чуем всички защо е готино да се приеме една изначално сбъркана декларация, претендираща за промяна дори на Конституцията ни!?

ще разбереш когато мнозинството го разбере....

ИК не е толкова важана, а е важен популизма и начина по който беше използвана за Анти Еврооеиски, Анти Държавни и чужди интереси, за насаждане на злоба, за разделение и уронване престижа ни и образа на народ, за отнемане на нергията за решаване на правилните проблеми и за създаване на правилни обществени форми на дискутиране и развитие

Опитах се да напиша коментар, но по темата се спират всякакви коментари които казват истината.

В Норвегия "Големият правителствен брат" знае български и ти спират коментарите? Сериозно ли?

Абе аз не разбрах - децата тук ли са или в Норвегия? Ако са тук им кажи да си мушкат глават отзад и да дишат дълбоко. Да видим как ще дойдат да ги вземат!

Не си особено умен и/или образован, а?

Ти по какво съдиш?

Ами например по таза реплика: "да си мушкат глават отзад и да дишат дълбоко". Това нито биологично, нито теоретично е възможно...

Знаеш ли, че двама хомосексуални мъже не могат да имат деца нито биологично, нито теоретично. За съжаление се оказва, че благодарение на такива като теб е възможно. Понеже и аз не те познавам по изказването ти съдя че правиш опити по горната точка. Да ти отговоря на въпросите - ако се вярва на IQ тестовете и ако те са меродавни въобще съм доста добре с ума - 124, а за образованието сам прецени: бакалавар от ТУ София, магистър от ТУ Мюнхен, следдипломна квалификация в Nottingham Trent University - Engineering! Говоря и пиша на 3 езика без българския и се оправям с поне още 3!

По това, че хем не си запознат със законовата рамка, хем не успяваш да съобразиш защо това, което предлагаш, е невъзможно (и не визирам анатомията на тая простащина, която за теб явно е връх на риторичните възможности).

Поздравления братче! Успял си... бакалавар от ТУ с IQ124... 3+3 езика и български отгоре... Много добре! Дано има повече като теб в България. Но за сарказма не ти достигат... поне още 3 вагона книги. Повтарям - книги, не технически справочници. Желая ти здраве и успех. Гледай по-леко и весело на нещата. Не всеки апостроф към теб е нападение... И си отвори дипломата, че с това "бакалавАр"...

Пиша от мобилен. А и Ъ са едно под друго. Не съм го видял. Мисля, че написаното от мен по-скоро е сарказъм а не въпросите за ум, разум и образование. Когато някой ми обяснява за моя ум и разум го приемам лично и като нападение.

Хехехе, такива бакалавАри като теб, които използват изрази като "да си мушкат глават отзад и да дишат дълбоко", сигурни ли сте, че нямате поне още шест-седем дипломи? За виШу? И още 20-тина следдимпломни квалификации? И IQ-то ви да е всъщност да е над 140? И размера на оная ви работа да гони 50 см, а? Това си пропуснал да ни споменеш, но съм сигурен, че единствено поради още няколко от многото ти положителни черти - вродената ти скромност и пълната ти липса на комплексарщина!

Пак греда. Ако беше толкова умен, колкото претендираш, щеше да вденеш, че под поста ти са писали 2 души. Единият - "нещата не стоят точно така (нерегистриран) " и вторият - моя милост без име с директна реплика " Обикновено при непознати - по изказванията (нерегистриран)" и " Нищо лично (нерегистриран)". И не съм ти задав никакви въпроси. :))))) Със здраве!

Дацата са тук,обаче нали знаеш нашите продажници ,веднага ще им ги дадът като ги поискат,НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАЩИТИ,НЕЩО КАТО ДЪРЖАВА СМЕ

Ами се си мисля, че като опазиха козите на баба ....... /не помня името/, ще може и тези деца да се опазят. Поне се надявам! Ако не на държавата, то на хората. Не смятам, че така лесно ще вземат тези деца от български баща!

миналата седмица някви либерасти вкараха проектозакон дето искат и тук да стане като в норвегия, ако не ги мачкаме тия хлебарки като нищо ще постигнат целта си

Да си спомним как норвежците си избираха имигранти от бягащите косовари. Само млади, интелигентни и здрави.

По-надолу някой беше споменал за масовия убиец Брайвик и видиш ли как той не бил съжалил поне символично за стореното. Самият Брайвик и продукт на норвежката социална система за репресии над семействата - барневерн. Той е отнет от своето семейство, отгледан е в приемно, където системно е бил пребиван и изнасилван. Убива 69 деца за да привлече внимание върху издевателствата на норвежката държавата върху гражданите й. В момента е в затвора в суперлуксозна килия и живота му се пази като на призидент. А защо е жив и защо е обгрижван - защото пази компромати, доказващи издевателствата на барневерн и моралния упадък на Норвегия.

баща му е май някъв висш военен или нещо си висше, в теб ПРОЗИРА ЛИЧНОСТА ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ, без да си сложил име .... стига изкирвяване,АТАКАТА му е срещу МЛАДИ СОЦИАЛИСТИ и срещу ЛИБЕРАЛИЗМА , разбирай той е срещу Инстанбулската Конвенция

Вторият му баща е бил военен. И не чети уикипедия, и после да ми се правиш на умен - там има едва 10-20% истина. Освен това, когато си прост, най-добрият начин да не си личи много това е като просто си замълчиш. Когато нямаш нужната информация, не си длъжен да се изхвърляш по медиите. Още повече, щом визираш Христов, явно си от котилото на опростачените герберасти, водени от техния идол Боко Тъпото.

това което ти казвам е по споемни, Норвежкото общество има изкирвявания от как свят светува , едини му баща военен ,а другия е Висш Дипломат. Факт е че той е анти лберал , анти социалист и е бил силно пристрастен, в момента нашата злоба полтическа ражда нашите БРАЙВИЦИ, това озлобление , към комунисти или ГЕРБаджии ражда новите БРАИВИЦИ, агресията към Истнабулста Конвенция, просто насажда правото на многото и на агреивните и в момента създаа модела БРАЙВИК. Правото да вземеш в собствени ръце справедливсота, това се насажда от разни политици...

Да видим дали за пореден път ще се окаже че нямаме държава!

Чета коментарите и си мисля, защо се карате и обиждате заради някаква държава на север, в която жените все по-рядко раждат, еднополовите семейства са от много години и винаги може да получиш удар под кръста. Всеки образован човек, който реши да живее в чужда държава - с брак или без брак ТРЯБВА да се запознае със законите на страната, със социалната им политика. Явно, норвежците така са решили, по този начин узаконяват бели деца/ прави сте, че това не се случва с ромчетата/, вместо за задължат всяко двойка в Норвегия да има не по-малко от 3 деца. Един адвокат беше препоръчал всяко българско семейство да напусне Норвегия, докато нямат такива проблеми, защото изхода е ясен - отнемане на децата за държавата им.

Към Марс ©, Нещо конкретно за ИК ще кажеш ли? От първо лице.

:) ГЕСТАПО ли пита? каквото и да ти кажа щом дветете магистратури не са ти помогнали да разбереш , никога няма да разбереш ...Това е пример за обществото ни и ЙРАРХИЯТА в обществото ... Някой си знаел 5 езика бил умен , друг имал 3 висши значи бил умен. Ти си пример за сбърканоста на обществото ни и проблемите ни , и когато хора като теб поставят днвения ред на ежедневното ни злободневие , посоката ни на движение е грешна и ЗЛОБОДНЕВНА ...

Да повторим: За протокола , понеже казваш, че "нискоинтелектуаллни същества" се борели срещу нея те уверявам, че притежавам магистратура и 2 специализации. Няма 2 магистратури, а 2 специализации. И нямаше да ги споменавам, ако ти не беше решил изначално да поставиш нещата по този глупав и непочтен начин, заклеймявайки до един всеки противник на "ик" като "нискоинтелигентен" и "нискоинтелектуален"... И намесвайки и трети човек, да бъдем учтиви и да го поканим и него да се присъедини към дискусията, ако желае разбира се. Нека "Гестапато" да заповяда с мнение, ако желае.

Към Марс ©, Хайде давай дженздърко, разкажи ни с какво има връзка ИК! За протокола , понеже казваш, че "нискоинтелектуаллни същества" се борели срещу нея те уверявам, че притежавам магистратура и 2 специализации. И да, аз съм против всякакви "конвенции" които акцентират САМО върху правата на една група, а не универсално. За мен престъплението си е престъпление и няма значение дали е срещу жена, дете или мъж! Трябва да се третира КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! А някои престъпления, срещу деца например, трябва да имат по-тежки наказания. Целият съм слух скрит джендърасте. Чакам приказката за анадолските манаф.... истанбулските продавачи...

две магестратури не означават знание и познание , означават зазубрено знание и вървене по чужди пътища сега сса времена в които ябва да демонстрираме умения да вървим по наш път трябват водачи не УСВОИТЕЛИ НА ЗНАНИЕ..... Точно тези с многото магистратури и многото добри оценки са проблема ,че тръганхаме по грешния път искат се други качества за да различаваш доброто и злото. Правилното и неправилното това са духовни качетва и БОЖИЯТА ПОМОЩ, другото е суета

Нивото на култура, което демонстрираш, кара дори някой, който е съгласен с теб, да се отврати и да реши, че си пълен простак. Бих ти казал, че сам се дискредитираш по този начин, но едва ли ще загрееш за какво говоря.

не ми пука , че се дикскредитирам аз променям ....

Говорех не на теб, а на оня полуграмотен "Омерзен" отгоре.

Скандинавските държави бяха държавите с най висок процент на депресии и куп други проблеми ... върпоса е че ние гледаме числа и станиол и красиви опаковки, тук не смятам че живеещит в българия са по различни , смятам даже че на тях живота име бил по лесен защото България беше хубава държава с много високо качество на живот до скоро , просто елита ни внушаваше друго .....

Като за начало почни да пишеш България с главна буква. Ако толкова много я презираш, се откажи от българското си гражданство и върни документите в МВнР. През йуха ми е къде живееш в момента. Видно е, че си дърво без корен киснещо в българските форуми.

ти си пълен със злоба , изпълнен си от дявола, и каквото и да правиш колкото и знание да имаш ще си останеш с дяволската гордост и ще вървиш по пътя и в услуга на дявола , който е ЛЪЖЕЦ , живее от лъжа, и злоба . АКО ЩЕ ДА СИ В САН на свещеник и д аимаш две богословии завършени ....

Пиши с главно Б България и прави под завивките каквото искаш и с когото искаш. Стига да не е публично, не ми пречиш

българия ще се пише с главна буква, когато си го заслужи. Докато е мизерна вечно наведена държавица с топящо се население, което циганите го бият където го хванат, и корумпирано управление, прокуратура, съдилища, полиция и болници, и е пълна с тъпоумни озлобели скотове, които си мислят напук на цялата кочина, че са центърът на вселената и се гордеят с държавата, в която сънародниците им източват фонда за лечение на деца, си остава с малка буква.

Каква е тази държава в която най-известния художник Мунк е нарисувал един крещящ, отчаян човек? Това говори за психологията на тези хора. Отчаяни хора, които запълват ежедневието си с това да се бъркат в живота на другите. Даже не им дават да се няпият като хората. :)

Същата държава, екип от командоси на която през ВСВ прекосява снеговете до считана за непревземаема нацистка база за производство на тежка вода (ако знаеш какво е това), изкатерват ледена стена, висока стотици метри, успешно разполагат експлозиви вътре и се измъкват от последвалото взрива преследване, а после част от същия екип по своя инициатива се връща и взривява нацисткия шлеп, на който е имало товар от вече произведена тежка вода. Ама това не го знаеше, като "определяше" пихологията на тези хора, нали? Нито си наясно за произхода на "Писъкът" и какво символизира, нали така?

много филми гледаш. Кажи нещо за вековния инцест по тези земи.

Филми ли?! Ти малко четеш, а! За историческия инцест вече мога да кажа, че ти много филми гледаш. От ония, розовите, но щом ти харесва да си ги търсиш такива...

Ето нещо интересно което малко българи знаят. Под личното ръководство на Тодор Ангелов-Божаната е вдигнат във въздуха влакът, предназначен да превози „тежката вода” от Норвегия. С нея хитлеристите са смятали да подготвят производството на първата си атомна бомба. Десетилетия по-късно Холивуд пресъздава акцията в художествен филм и така се появява на екран един от първите екшъни ролята се изпълнява от Кърк Дъглас /Спартак/. Дали в субтитрите е било изписано името на българския организатор на реалната акция? – Едва ли!… Но под ръководството на Божаната са унищожени още оръжейни складове, мостове, ж.п.линии, подземен германски завод за производство на оръжие. Взривена е и голяма влакова композиция с войска, танкове и боеприпаси, предназначени за настъпление срещу англичаните, дебаркирали при Диеп. Паметна е и акцията срещу сградата на брюкселската община, при която са унищожени списъците на белгийските евреи, приготвени за депортиране в концлагерите. Всичко това изкарва Гестапо от равновесие. Името на Божаната вече е легенда, но е заловен чрез агент-провокатор. Следват десетмесечни жестоки инквизиции. Прехвърлен е в замъка-затвор „Бреендонк”, където мъченията също нямат край. Гестаповците така и не могат да изтръгнат сведения за връзките на „Терориста Х”, както го квалифицират те, с Главния щаб на белгийската партизанска армия. Наричан е още „Затворникът, който пее”. Една вечер пускат в килията му дресирано куче, което трябва да го разкъса. Но на сутринта надзирателите изтръпват от ужас – кучето е мъртво, а българинът – жив. Следва светкавична заповед българинът най-накрая да бъде ликвидиран. Разстрелян е на 30 ноември 1943 г. Посмъртно е обявен за национален герой на Белгия, произведен е в чин подполковник от белгийската армия, награден е с най-високия орден на страната – „Леополд”, с Военния кръст с палми и с Медала на съпротивата. Недалеч от Брюксел, в центъра на Братската могила на падналите за свободата на Белгия антифашисти, се намира и гробът на легендарния българин, за когото по-младото поколение на България не знае нищо. Белгийски антифашисти – съратници на Тодор Ангелов, изпращат в родния му град Кюстендил урна с пръстта на убитите в „Бреендонк”. В надписа четем: „От крепостта „Бреендонк”, Белгия, където от 1940 до 1944 г. варварите от СС затварят хиляди борци от Съпротивата и където на 30 ноември 1943 г. Тодор Ангелов пада под нацистките куршуми, идва тази шепа пръст, напоена с кръвта на мъчениците”.

Айде давайте сега за пример скандинавските държави колко са били напред и как добре живеят....Ама така е тъпака говори без да е видял и разбрал. То това е от 30г. така и се изумявам как в България все още се намират олигофрени които си мислят. че там е Рай...

норвегия беше пример за бедност, нарицателно докато не откриха нефта, такава беше и Гърция докато ни им наляха 400 милиарда, представи си ако в българия нялеят 400 милиарда, Великобритания беше във няколко страшни финасови кризи , и средния човек живееше в пъти по зле от средния българин просто елита ни се надпреварваше да ни ориентира на запад и леви и десни, макар че то изток нямаше щото и руския елит беше същия ... Да до 2008 все още живеехме по добре от повечето западняци и сега имаме шанс за същото макар че сериозни грешки направихме заради елитите ни...И леви и десни

Факт, че си живеят добре. Ако двама български гражданина изчезнат зад граница, найш кога МВнРто ти ще се усети и ще почне да ги издирва.

Не разбрах, този човек сега в България ли е с децата или в Норвегия? Ако е тук, интересно как ще вземат децата насила от БГ, бащата по нашите закони има равни права с майката, а щом майката е зад решетките... за какво говорим? Обаче хора, ясно е , че с норвежците имаме коренно различно мислене, отношение към деца и семейство, ценностна система... Ако сте на тяхна територия, както ви свирят, така ще играете, имате ли избор? Просто стойте далеч от тази ши*ана страна, други не знам какво да кажа!

Могат да му вземат децата като стой, та гледай! Нашите социални и правоизпълнителни служби са сервилни като мутрата, начело на държавата и ако в Норвегия вземат съдебно решение, че децата трябва да живеят в Норвегия, полицията ще се довлвче и ще му ги отнеме, за да ги екстрадират.

Принципно в Скандинавските държави няма разпад на цености просто там нещата винаги са такива, разпад на цености имаше в България, понеже ние имахме цености и ги заменихме с чужди културни модели ..... Тук няма ляво няма дясно , няма умни, и не умни деже тези умните ни подкарха на там. А в интерес на България е да се помни всеки педофислки скандал на запад, далеч от преди Инстанбулски конвенции и ТОЗ МИ е много дразнещ заради плиткоумния си изказ, само демонстрира ДРАЗНЕЩА НЕКОМПЕТНОСТ ....ДРАЗНЯТ всички които не са имали гордост, а сега претендират за българска гордост ...подменихме борбата си за цености с борба срещу Инстанбулската Конвенция, което означава че подменихме борбата си с няква бутафорна борба нямаа нищо общо с реалната.... човека си иска децата разбираемо , трябвало е да го уреди това нещо предварително ...

Гнусно и долно джендърско изказване. Човека НЯМА КАК ДА СИ УРЕДИ НЕЩАТА, защото законът в Норвегия казва, че щом родителят норвежец е арестуван или влезе в затвора, барневерн ОТНЕМА ДЕЦАТА ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ! Вторият родител-чужденец НЯМА ПРАВА НАД ДЕЦАТА, а гестаповската служба барневерн е тази която решава дали да му ги остави! Единственото, което е могъл да направи е да се изнесе от Норвегия и да е далеч от пипалата на барневерн! Най-мразя индивиди с ментални задръжки и извратени сексуалности да ми обясняват за ценности и как Анадолската конфекция не била нищо лошо и т.н.

ох човеко, първото нещо което се прави като ти се роди дете е да му уредиш българско гражданство .... и сега щеше да си стои спокоен в България най ввероятно те нямат гражданство и най вероятно желанието муе те да живеят в Норвегия. иначе тук той нямаше д аима проблем д а е с тях , ако някое от тези условия са валидни

силно съм против ХомоСексуални Двойки да осиновяват деца. НО смятам че тази борба е опрочена от хората борещи се срещу инстанбулската конвенция, хората борещи се срещу инстанбулската конвенция са ХОРА КОИТО СА НИСКО ИНТЕЛКТУАЛНИ СЪЩЕСТВА РАБОТЕЩИ В ПОДКРЕПА НА тези проблеми . Инстабулската Конвенция няма връзка с това....Просто демонстрира че човека е тарикат, щом впряга полулизми ....

Не се връщай за нищо на света в Норвегия.Ще ти вземат децата и няма да ги видищ повече.Вземе ли ги Barnevernet и Господ да слезе а земята няма ди ти помогне.Отивай при Президента плащай колкото ти кажат и им взимай български паспорти.

Големият парадокс е, че могат да ги вземат и като си стои тук в България! Може да реши да отиде до Халкидики на почивка и да му ги вземат още на границата! барневерн издава решения за отнемане, които се официализират от норвежкото правителство и децата се пускат за издирване с червена бюлетина по целия свят! Малко са страните, които разглеждат в собствен съд доказателството за да вземат решение за екстрадация... Не знам дали някой си спочня още случая за отнемането на 2 деца от баща им в Асеновград. майката - полска шляхта, лежала в затвора за наркотици... Беше голяма трагедия да гледаш как български деца се влачат от български полицаи...

Защо ми изтрихте коментара, Дир.бг ? Защото давам пълна информация какво се случва и имам документи с червен печат ? И защото мога да докажа с тези документи частица от истината ? Потърпевша съм преди много години !

Троловете могат да пишат обиди, дори крайно нецензурни изрази, коментарите им си стоят, но да се пишат истини не им харесва. Няколко пъти им цитирам чл. 39 от Конституцията, публикуват го, но коментарите пак ги трият, а троловете слагат минуси дори на текста на чл. 39 от Конституцията на РБ.

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Тука ти е частна медия, бе! Каквото кажат Дир, това ще става във форума им! Ясно ли ти е! Като искаш да практикуваш членове, Върви си изразявай мнението посред селския площад, там никой няма да те спре!

Това казвам и аз - тези, които обиждат и какво ли не - коментарите им си стоят, мвр-то да им напомня ал. 2, аз нямам властта. Аз се боря за ал. 1 - правото да изказваме мнение свободно.

Като се бориш за правото си за свободно изразяване, върви се оплачи в БХК за нарушени граждански права! Там е мястото на такива лигльовци като теб! И като почнеш да се бориш и за правото си на свободна любов, върви на гей-прайда!

тролът, който ми напомня ал. 2 да прочете коментара на трола Нексус, който ме нарича лигльо и, естествено, няма да бъде изтрит, както обичайно се случва, и да обясни защо

Норвежката приказка е приказка до време. И в един момент става видно какъв разпад на ценностите се вижда под лъскавото покривало. Именно Норвежкия случай сочи какво се получава с отнетите деца! Норвежеца Брейвик който хладнокръвно и методично изтрепа над 70 млади хора е може би най-масовия убиец, който познава света! За него са показателни две неща. Първото, че той е именно такова отнето дете, израсъл по приемни семейства. И второто е, че така и не съжали по никакъв начин за стореното, макар и символично!

Каква е таз държава дето не можеш да си купиш бира без да питаш кмета? Моралисти, пък нямат морал. Изобщо, не обичам комунизма, други да ти казват какво да правиш и да ти се месят какво и колко да консумираш. Аз съм за САЩ. Купуваш пушка и стреляш, ако някой ти приближи дома. Много хора не разбират, но в САЩ носенето на оръжие е позволено, за да могат хората точно да се борят срещу произвола на държавата.

Само който не се е сблъсквал с "барневерн" не знае с какви гестаповски методи си служи тази "организация". Редно е да се кажат няколко думи за тях от редакцията, защото има все повече българи, а и не само българи, пострадали от норвежкото "правосъдие". Редно е да се каже, че към този момент има над 5000 дела на родители с отнети права и 90% от тях са чужденци. Редно е да се каже какви суми получават "приемните родители" и на какви условия трябва да отговарят те. Редно е да се каже, че за всеки "трансфер" тази гестаповска организация получава допълнителни суми, което само по себе си представлява катализатор на израждането на първоначалните идеи за грижа за детето. По турско, когато е имало кръвен данък и са отвеждали малки момчета за еничери не е имало такива идиотии, които гестаповското барневерн твори. И да, не на последно място и аз смятам, че децата не е добре да се отглеждат от индивиди с извратена сексуалност, която не им позволява да имат деца!

Интересно , няма нито едно циганче отнето от циганите в Норвегия, само умни деца, поне от случаите , с които съм запозната. Мозъци им трябват на тъпите норвежци. Вариант на турското еничарство, отнемане на силни, красиви , здрави деца и юноши.

Запозната си дръжки. Има и още как. И удобно (като истинска "запозната") пропускаш факта, че има и циганчета, родени в Норвегия, а не само привнесени от България.

тя норвегия се топи очевадно - затова са привлекли елементи от къде ли не... и всеки си прави квото реши - държава на сегрегацията - така бих я определил точно както и канада.

Аха, а българия просперира и раждаемостта е повече от положителна. Що сте такива идиоти, че на черното сте готови да викате бяло, само и само да не лъсне какво се случва в собствената ви държава?

Като живееш в чужда държава, трябва да си готов не само за благините й, но и за жилото.

Да, ама за Ганю идеалната държава е тая с железни закони, които обаче не важат за самия него.

Като си тъпак си е за цял живот.

да точно така - вие с подобна сервилност не успявате много. Винаги трябва да мислиш и да критикуваш и ако различията с твоя и местния морал са прекалено големи - да напуснеш - това, което е направил бащата - децата са и български граждани надявам се, затова не е само думата на Норвегия-

Децата задължително са норвежки граждани. Майка норвежка, родени в Норвегия със съгласието на бащата. Българското гражданство, първо, не е задължително, второ, то допълва основното гражданство, и трето, съвсем не дава право на бащата да грабне децата на основание на "ама имат (евентуално) и българско гражданство!" и да ги замъкне в някоя друга държава с точно нулево съобразяване със законите на държавата, в която в основното им гражданство. ПП. Написал си "comunist" неправилно. Вие с подобна грамотност явно също не успявате много

Сега какво с еоказа, че емиграцията хич не толкова вариант колкото ни обясняват. Ама така е като са роби да бягат. Истински силните гледат да си оравят тяхното и да се грижат за него. Ама колко такива останаха.

ако не можеш да се грижиш за дома, в който си роден и да го направиш хубав, не очаквай, че като се преместиш някъде това ще ти се случи на готово...

след като РККА гарантира пълното объркване на реда у нас - този дом вече не е наш, за съжаление, пепеляшка може да поддържа дома си чист и нищо повече, мащехата командва

не прави консатции и обобщения има ги и в двете посоки и тези остнали им е било по лесно и са намазали много от тези имигрантите които са платили тежката цена за да се популяризирами и за да ви информираме какво е там ,аз лично съм отказал страшно много хора да ходят по чужбина, ноаз съм платил цената те да знаят, нито са по силни нито са по умни , просто Е ИМАЛО КОЙ ДАИМ КАЖЕ НЯКОЙ КАТО МЕН ....и не са били патриоти или направили повече за България , просто наистина са били по слаби и по нерешителни докато в БГ им потръгват нещата

Говоря че повечето бягат, защото не искат да направят нищо за да живеят по-добре и с енадяват, че на запад ще е по-добре. Иситната е, че за такива хора рядко са добре нещата където и да са.

И как стигна до тоя извод? Ако си беше седял в Норвегия, е нямало да има проблем. Неприятностите са почнали именно като се е върнал България, от която е избягал първоначално.

"30% от тези приемни семейства са по Истанбулската конвенция" иииии симпатията ми за тоя индивид резко изчезна.

това, което казва бащата е, че семействата са еднополови. социалната система в норвегия осигурява материал за отглеждане на своите еднополови семейства, а самата държава се грижи тези семейства да са и благодарни завинаги и да правят това което им се казва - армия на администрацията. тва го казвам бидейки аз самият гей и познавайки добре норвегия.

Мене проблема ми е основно в изказването. Пича кое му е по-важно - децата да са при него или да не са при еднополови семейства ако не са при него. Не ми звучи като признак на интелигентност. Иначе разбира се, че децата трябва да бъдат с родител.

ами логиката му на изразяване я обясних в горния пост - наличието на еднополови семейства създава нуждата от намиране на деца... добре е освен да се информираме от социалните медии да развиваме и логическите връзки и знания-.

И какво общо имат еднополовите семейства с истанбулската конвенция, наречена още конвенция за превенция и защита от домашно насилие?

как може да намесва полтиката и после да иска съдействие .... сигурно се е гордеел че се е хванал с норвежка, колко такив аима които плюят плюят по българия и се мислят че са хванали господ за шлифера, а сега се хващат за инстанбулска конвенция. да обратните са с голяма защита там такива са и в САЩ без Инстанбулска Конвенция ....Сбърканяк

Интересно - ако майка норвежка роди от баща българин в Норвегия и бащата отведе еднолично децата в България, децата трябва да останат в България. Ако майка българка роди от баща арабин в България и бащата отведе еднолично децата в Арабия, децата също трябвало да се върнат в България. Иначе е ИК. Странна логика.

Майката е в ареста, кой да ги гледа в Норвегия?

В законите на държавата, на която са граждани децата, е описано кой.

А ако са с двойно гражданство, което също е вероятно при смесен брак?

Се пита за позволение държавата, в която пребивават в момента, а не се помъкват нанякъде на общо основание. Това го има и в българското законодателство. Също така не бъркай факта, че майката в момента е в затвора, с това, че е лишена от родителски права.

първо естествено, че Бг винаги и абсолютно трябва да си гледа нейния интерес. Правилно и честно е това, което е в изгода на бг нация - това е теорията, с която функционира всяка една успешна нация и докато не го проумеете ще си бъдете миячи на чинии.

Теб даже те мързи да напишеш "България", а обвиняваш други, че са с манталитет на миячи на чинии. И логиката ти води към това, че Арабия в описания от мен случай би имала право, защото и тя си гледа нейния интерес.

Не лошо Съдебните системи на всички държави да спрът да се бъркат в семейните отношения и НАЙ-ВЕЧЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ДЕЦАТА НА ХОРАТА! ДЕЦАТА ИМАТ ЕДНИ РОДИТЕЛИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЗВА КАК С КОЛКО И КЪДЕ ЩЕ СЕ ГЛЕДАТ...... ДА ОТПУСНАТ ПО 1 000 000 НА ДЕТЕ ПРИ РАЖДАНЕ И ТОГАВА ДА КАЗВАТ КАК ИСКАТ ДА БЪДАТ ИЗРАЗХОДЕНИ.. :)))

Говорит Факултето

те това заби последния гвоздей...

Да, много е смотана тая адвокатка. Тоя никакъв шанс да спечели делото със селска лелка като нея.

били по истанбулската конвенция семействата и този шматарок , дразни....

Интересно, имали цигани бежанци в Норвегия и как стои въпросът с техните деца?

-бегай да бегаме, терминал 2 е спасението -Е нали избегахте, кво стана ?

Именно. Който е пообиколил знае за какво става дума. ИНаче само ни внушават, че терминал 2 е решението и там те чакат с хляб и сол. А то какво се оказа....

... че вместо да те чакат с хляб и сол, трябвало да бачкаш, а? Хахаха! Ама споко де, ти си вЕрвай на адв. Бекирска!

СЛЕД ТОЗИ РЕПОРТАЖ ОСТАНА ЛИ НЯКОЙ в България ДА ИСКА Истанбулската конвенция?

Да - всички педофили, гейове и лезбийски дават мило и драго за ратифицирне на Анадолската конФекция.

е като не е ратифицирана има ли ги тези неща, а преди 2000 години имало ли ги е , Истнабулската Конвенция няма нищо общо с това.... този ме дразни ,че намеси политиката

прикрит неосъзнат или осъзнат гей си? само за протокола.

Само гейове са ти в главата, а? Спокойно, идва прайдът, там ще можеш да задаваш свободно този въпрос, който явно толкова те вълнува, и евентуално да уцелиш някой, споделящ твоята "различна сексуалност"!

Вярваме ти, човече, действай!