"Българската Коледа" събра над 1 910 000 лева

Парите ще се инвестират приоритетно в високотехнологична медицинска апаратура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичкото е добре замислено, но интересно е дали и колко дарява самият Радев. А за тази, която се прави на президентша, е ясно, че нищо не дава. Тя знае само в една посока, да взема, а не да дава...

Уточнение (нерегистриран) А, а сравнение ей така, на каква стойност са коледните бонуси и банкетите на "служителите на народа" в парламента, министерства, президентство, държавни агенции и т. н.?.

А ония 240 търбуха бездънни защо не си дадоха бонусите,а- 240 •6000 лв.на колко е равно?Сган ненаяла се.

Бих дарил много, на "българската коледа" ако можеха да ме убедят, че парите ми ще отидат за помощ на българи а не на цигани.

просяшката коледа и поне пуснете по БНТ1 а не по 4ри и на Кирето нова....

Вместо държавата ежедневно да отделя пари за здравеопазване и за болните деца, то чака подаяние от своите данъкоплатци, за да бъдат лекувани болните дечица! Защо няма социална политика на държавата за лечението на децата????? Това е една грозна кампания, която с еднократно събрани средства чака да реши важни проблеми!

Има социална политика, за охрана на Пеевски и Доган, по четири милиона на година

Добре е държавата да се ангажира да удвои събраната сума.

Няма и 2 милиона.Цяла България.Може да прочетем,че някоя чужда фирма или физическо лице е дарило повече.

В Англия не лошо от събраните пари също да отидат за болници.И там положението ,като в БГ.,но на по-високо ниво.Час за специалист" не си пред умиране,ела след половин година,но да си отслабнал с 10кг.и да не пушиш вече".При грип 48часа по коридорите на болниците лежат болни на носилки,тази са добре ,защото има такива в линеѝките чакащи по 10часа.Англиѝско здравеопазване и железопътен транспорт-един безкраен виц.

Именния ден и дълги години да имам живот и здраве, за да радвам околните! Наздраве!

Моето мнение накратко: не само в България има такава инициатива. Аз я харесвам и смятам, че от нея не се краде. Вярно, това е дълг на държавата - както има пари за самолети, хеликоптери и бонуси за властта и прочие разходи, така и трябва да помага на децата. Щом не ще, ще помага този, който иска. Никой никого не принуждава да дарява, нали? Едните даряват за децата, другите за 2 капки, талантите и др.

господин Радев дали си дари заплатата за тази кауза

А, а сравнение ей така, на каква стойност са коледните бонуси и банкетите на "служителите на народа" в парламента, министерства, президентство, държавни агенции и т. н.?.

Почти колкото струва предизборната кампания! Поздравления!

Администратори, триете неудобните постове ! Срам за вас ! Истината е една и тя е факт. Просеци сме в Европа !

Какво е просек? Може би имаш предвид просяк? Ти може и да си такъв, но аз например не съм.

Трябва да го забранят този срамен концерт. Плащаме си данъците и очакваме държавата да изпълнява функциите си, включително и лечението на болни деца, а не като ни вменява вина с тъжни картинки, да ни крънка за още пари

Ехаааа, яко крадене ще падне!!!! Аз до сега не съм чул т.нар. "българската коледа" да е помогнала и на едно дете? Ама само на едно - един единствен пример искам, да каже някой - "ето, на това дете му трябваха 200.000 лева за операция в Германия, и от БГ коледа му ги дадоха". А не родителите да се принуждават да събират с дарения.

Някой от тия с минусите - дайте ми пример бе? На кое дете са помогнали с тия пари? Не на коя частна болница са купили апаратура, а на кое дете са помогнали? Само един пример искам. Само един, не повече. Ама няма, нали????

Айде бе, пиразите с минусите - чакам да ми дадете пример - на кого са помогнали с пари от т.нар. българска коледа?

Господин Боклук, всяка година се прави отчет, за какво са изразходвани парите. За съжаление обаче, понеже вие сте никой, на вас лично, не го поднасяме върху златен поднос. Ще се наложи сам да се потрудите и да откриете отговора в интернет. Знаем, че за вас това е задача изключително непосилна, но вярваме, че някой ден все ще се научите да ползвате търсачка. Поздрави и ви желаем успех.

Преди няколко години министър Кирил Ананиев си отпусна коледни бонуси в размер на 540 000 лв. Нещата и сега не са по рзалични. КОЛЕДА НЕ НИ СБЛИЖАВА , А РАЗДЕЛЯ. ТЯ Е ПРАЗНИК ЗА МАЛКО И МЪКА ЗА МНОГО. И все пак КОЛЕДА Е! Нека лъчите на ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ огреят сърцата на бедните.

Поредната просия ! Срам, срам !!!!!!!!!!!!!!

"Българската Коледа" събрала близо 2 млн. лв. ПОХВАЛНО!!! Де да можеше бълг. държава ДА УДВОИ събраната сума. Но, не би - бълг. държава/ГЕРБ ИЗТОЧИ 2 МЛРД. лв. от НЗОК.

Срам и позор е за една държава от ЕС и НАТО,да събира бирени капачки и да се просят пари от бедстващото население,за да се грижат за бъдещето на една държава-децата ! Само един тоалет на г-жа президентшата струва колкото един кувьоз ! Похарчиха се милиарди левове за закупуване на ненужни самолети,за милиони се купиха мощни коли за полицията ипр. ,само за здравето на децата на България с просия се събират някакви мижави пари ! Срам и позор !

Линее нашто поколенье навред застой, убийствен мраз; ни топъл луч, ни вдъхновенье не пада върху нас. Къде вървим, не мислим твърде, посока няма в наший път, спокойно бият тесни гърди, кога от злоба не кипът. Стреснѝ се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло – какво ще да му завещайш? Ил твоят път се веч изравни? Ил нямаш други ти съдби? Ил нямаш ти задачи славни и цяло бъдеще с борби?

Тоалетите на президентшата са безплатни, бе. Шие ги българска дизайнерка в Лондон.

Откъде да го знае? Най-важното е да се намери повод за подхвърляне на нещо компрометиращо за президента. Който няма понятие от протокол, може и да повярва.

За другото си прав, но защо започваш с "роклята на президентшата", а не споменаваш за агитационните разходки с един джип из страната? Ако не знаеш, протоколът задължава представителните личности да изглеждат по определен начин на публични събития. Често скъпите тоалети не са собствени, а се обличат за случая, после ги връщат. Ама това са подробности, защо да не се заядем с госпожата, след като няма какво лошо да кажем за президента?

За всичко си прав Тодоре с изключение на едно. Тоалетите на президента и президентшата не се заплащат от данъкоплатците, а със собствени средства.

"Елате ни вижте" Под - гола пръст! Смрад, дим, стени окадени, тъмничен въздух; в полумрак потопени човеци и дрипи... На също гноише лежи скот и стопан, духовно сближени. "Елате ни вижте" Зла бедност! Неволя! Души затъпели, набърчени булки, деца застарели; Къс ръжено тесто в пушливо огнище загрява се там за гърла изгладнели. "Елате ни вижте" И чупи се воля и дух под хомота на нужди, в дълбока нощ гасне живота: ни луч от съзнанье под покрива нищи! Човекът словесни паднал е до скота. "Елате ни вижте" "Елате ни вижте!" - той моли и стене, - вий, мъдри велможи, от нази гоени... На миг напуснете там вашто тържище на шум и на фрази, богато платени - "Елате ни вижте"

Това е писано за други времена и за други хора. От тогава до днес България извървя своя път и се разви с бурни темпове на които другите държави не са способни. И като венец на този възходящ тред ние сме в семейството на златния милиард, държавите на ЕС и НАТО. Не ни занимавайте със сантименти, а вижте динамичния европейски живот, кипящ около нас, вижте автомобилите и магистралите, почивките в чужбина, нарастналото благосъстояние на хората, вижте препълнените молове и магазини, продажбите по интернет, банковите влогове и активи. За всички млади, предприемчиви и успели българи времената които цитирате са непонятни.

...вижте и колко бедни, страдащи хора има! Когато се откъснем от последните места по доходи и първи във всички негативни класации в Европа, тогава може и да се зарадваме.

По принцип такива кампании се правят за бедстващи страни..

Всичко е перфектно! Обаче защо ето такива инициативи иззеха функцията на държавата? Това са малки повече от сумарните пари които в парламента си раздадоха като коледни бонуси... А не че са сиромаси видиш ли...

Тези пари можеха да ги дадат за детска болница, каквато само ние нямаме и поне малко да се издигнат в очите на народа, който ги е пратил в НС. Но такъв жест е възможен за силни хора, с висок морал.

Това не е начина да се купува апаратурата в Бг болниците. Срам и позор. Крадливите бг политици докараха държавата до това положение и сега просят пари. Това събитие трябва да не се провежда повече!!!!! Падение. Мизерия.

Това си е в най-чист вид българска сатаниада - нещо като жертвоприношение в чест на дявола!

много слабо!

Българската Коледа не я е измислил този президент! Имаше и един Български Великден, който знаем колко безславно завърши. Мисля, че генерал Радев би я прекратил и създал възможност на държавата да си свърши работата. Но няма тази власт.

Защо не я прекрати! Ми защото е същия поклонник на сатаната, какъвто е и този, който я "измисли".

Е една подигравка на политическата класа с българския народ. Това е едно явно признание на държавата, на всички държавни институции, че не могат да помогнат на гражданите на Р. България, които се намират в нужда. Та ние да не сме в някаква национална катастрофа???? Потоп ли ни е връхлетял, земетресение със страшна сила ли е имало или друго огромно бедствие ни е сполетяло? Да! Аз не отричам , че човек трябва да дарява, че трябва да бъде съпричастен, за да помогне за големи каузи. Но моля, къде са хората с големите пари, тези, които с една малка част от парите, които са дали за поредната демонстрация на богатство могат да помогнат много повече от левчетата дарени от пенсионерите. Къде е политическата класа, която ни доведе до това дередже, да излезе най-отпред и да даде пример как се проявява милосърдие и загриженост? Да, господа политици! За да излезеш и да признаеш, че мизерията в държавата, която управляваш се дължи на теб и никой друг се иска най-малко доблест и отговорност. Но изглежда вие не притежавате такива качества. Честито Рождество Христово на всички Българи!

... ако я няма Българската Коледа, къде Другарката ДЕСИ ще пророни сълза за бедните и онеправданите, че и да го дадат по телевизията?!

крокодил...

Цял месец мъчително събиране на милион и нещо лева чрез СМС, трогателни реклами и призиви за помощ, концерти при положение, че накрая на годината правителството раздава милиарди насам натам. Спокойно министрите могат да кажат : даваме пет милиона за българската Коледа, паралелно с кампанията.

Не може да каже.. Тиквата само може, в нарушение на закона. Всички разходи са фиксирани със закона за бюджета. Теоретично, това не е торба с пари за раздаване на кой където му хрумне..

Сметната палата да одитира това ... начинание?

на министър Горанов. Спести 1,5 млн. за здравеопазване и спечели поне 60 000 от ДДС върху даренията. Кажи ми, кажи, бедни народе Кой ...

Българската коледа събра 1 900 000, а депутатите си раздадоха премии на стойност 1 440 000! Еххх народе заспал, заслужаваш всеки камък хвърлен по главата ти.

Инициативата е благородна и няма нормален човек, когото да не трогне страданието на дете. Изпращаме SMS- и, щом се събират толкова пари, значи българинът е състрадателен човек и обича децата. Но на всяка Коледа се питам къде е държавата? Питам се и защо има толкова много болни деца? Какво, извършено от възрастните, изкупват невинни все още душици? Къде грешим? Длъжни сме да помислим!

Въпросът е дали реално тези пари ще отидат за медецинска техника или по български пак парите ще отидат в някой джоб и апаратурата ще остане за друг път