17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България в ... капан Снежен, безснежен, воден, безводен, демографски, етнически, празноглавски ... Със или без, нашата хубава България винаги е в капан. Каквото и да напишем на празното място с точиците ...

Вчера сутринта станах, изпих си кафето, поринах сняг около 40 мин. Изчистих около къщата, паркинга и тротоара. Не беше кой знае колко сняг. Преди 3 години беше повече. Запалих колата и стигнах на работа в 8:50 без никакво задръстване и драми.

За какви 30см сняг говорите бе? Едва 10см. е а на места дори го няма. Я кажете е НИКОЙ НЕ ЧИСТИ. А не да ми разправяте че сме в снежен капан.

Айде бе...

какъв е кода днес? Ще мрем ли?

Такава кекава зима! Ужасссс... Аве, жендарЕ, ако има истинска зима как ще я карате, М?

Едно време ква зима имаше ... кат почне ноември за рожденния ми ден, та чак до великден и хората се пързаляха с корите с яйца. Тъкмо прохождаше и кабелната телевизия тогава, 90-те.И видеокасети имаше вече. Кеф.

Два дена го няма великият вожд на бегето и сме в капан.

А децата тук чакат ли, чакат мъничко сняг поне да завали.

е добре сняг трябва да вали сега му е времето,но вчера по БНТ,БТВ,НОВА в новините не казаха почти нищо , че няма ток,нямя вода,пътищата не са почистени и блокирани в почти цяля България.Нека всеки си зададе въпрос защо.

Значи ако валу сняг повече от 2 3 дена трябва да затвориме кенефа и опънем бял байряк

ДА!

Зимата да валне малко сняг... Умът ми не го побира как е възможно!

Зима вече е, Да го духа БСП ;)

Открито да се каже, че някъде бедстват и трудно се справяме, а не да се всява паника като че ли нещо необичайно се е случило. зима е, какво друго да се очаква.Темата с подготовката е друг въпрос. След толкова уверения...Ето, от НИМХ предупредиха на високо професорско ниво, че месец май ще е много дъждовен. Който е разумен, ще го има пред вид още от сега. Ще видим.

Впрочем, такъв сняг наистина не помня да е имало, макар и вече да съм на 17 години! Снегове като този падат само в Русия и то в Сибир! На всичкото отгоре, там не е Европа значи това за нас не е нормално. В Европа като цяло времето е хубаво а в Русия е лошо. Капан си е.

горките даца.. осакатено детство... пързалки, снежни крепости, бой с топки, по цял ден си навън с едно шушлеково яке и мини-ски, или шейна .. ама трябва сняг.. Имаш осакатено дествтво щом не си спомняш за твоите 17 години такъв сняг... колко 20 ? 30 см ?

Драго момче, животът е пред теб. Тепърва ще гледаш зимата откъм хубавата страна. Този сняг е съвсем малко в сравнение с хубавата зима, която траеше по пет месеца и започваше през октомври и свършваше през март... Започваше с дъжд и сухрашица и свършваше с реки от топящия се сняг... Хората горяха въглища и дърва. Някои се топлеха с нафта и никой не се оплакваше от замърсяването на въздуха. Хората стогнаха 9 млн и беше по- чисто, защото никой не презастрояваше кварталите с кооперации. дори и да живееха по- бедно, природата беше повече, а днес изпосякоха горите, узточиха реките и нагло лъжат, че гледали водния баланс и опазването н екосистемите. В реките няма вода, защото направиха малки водни електрически централи. А всичката вода се взе да се управлява от ДПС, които станаха директори на водопади. Така, че зимата тази година ще е само две седмици, вместо пет месеца.

Човека се майтапи, а шараните кълват!

90-те години падаха и по-големи и децата си прокопавахме тунели и замъци и водехме "квартални снежни битки". И това в градове, не в некви отдалечени села.

е какъв сняг е това? спомням си на село, метър сняг. Чистиш само един проход за да излезеш от къщата... баба казваше: - сЕди вътре и се грей; гледай вънка и се смей ! Нямаш работа да пътуваш или да мърдаш никъде. Това е целтта на летния труд - сееш, косиш, жънеш прибираш, консеривираш, проготвяш. за какво и защо се проготвяш? ами ето за ТОВА - за времето когато не трябва да се движиш! Хората хилядолетия са живели по този начин, онова помещение под къщата се нарича ??? зимник !!! Няма нужда да ходите по тея улици с тея москвичи зимъска а какво да кажем за щурчо? "ко ше правиш ти зимъска ?" пита го калинката. и така.

това не го казва калинката, а Баба Мравка... (- Бабо Мравке, где така? - Тичам, Щурчо, за храна..) Калинките са бойково творение...

Какъв проход? Тунел в снега копаехме до обора да нахраним козичката.

Половин България бедства от много сняг, непочистени пътища, неиздържаща инфраструктура и безхаберни отговарящи! Само дебилният селски комбайнер се радва и бръщолеви как Господ чул молбите му! За какво се е молил Еднокнижният? Бедствия да тормозят народа му ли?

Преди половин век, в студентските години в една средноевропейска столица, се молехме да завали сняг. За 6 часа чистене и предлагане на безплатно кафе и чай, получавахме толкова пари с които заплащахме половината си месечни разходи за общежитие, менза и карта за цялата градска мрежа, включително и метрото. Голям кеф. Свеж въздух, топъл чай, хубави пари , бял чист сняг и голяма лопата. Дааа, бяхме млади.

Сняг нанайци, тук във Варна попрехвърчаха снежинки през деня... ама преспите ги гледаме по телевизията...

Каква изненада! Зимата вали - сняг! Леле, какъв ужас. Сняг вали, а уж се молехме за такъв.

Боцето, събра.. "Мисирките..." в Брюксел и им казал, че е много ХЕПИ , че имало сняг в "БГ-то" !!!;)) Kато се върнел.. щял да направи "Снежен човек" край Перник с морков и стара тенджера на главата..... като ЗНАК, че им идва водата!!!;))

Къде изчезнаха ония ГЛАВАНАЦИ....Майора, Щерев да се изцепят, че ПУТИН е виновен за Снежния капан???;) xaxa

Нета им е спрял, щото са бедни мишки и доставчика им е опънал кофти кабел до бараките.

КАКЪВ КАПАН, АЙДЕ сега да не вали изобщо, и после да мрънкате за вода

По света явно летните гуми не се пързалят, всеки има индивидуален снегорин назначен от правителството, тока минава по въздуха, а дърветата издържат минимум 4 метра сняг отгоре. По света извън Бъънямамслупай на закъсали в планината след снежна буря. По света лавини също няма, те са българско уникално явление обрисъващо безхаберието на правителството и президента и парламента, най-вече прокуратурата, но още повече съда. Никой в целия свят не е виждала лопата за сняг. Тя е някакво българско изобретение уникално, само дето никой още в Бъъне е установил за какво се използва.

Това вече не е човешко.чистете улиците ,условията и времето е критично!

A Вие ръчички нямате ли да хванете лопатката за сняг? "Чистете" призив към робите ли Ви е?

Моето ежедневие е динамично и нямам време да се правя на хамалин.има хора за да чистят освен ако сме бананова република и не го знам.

Където растат банани сняг не вали, не знаеш ли, калинке?

Точно поради такива мрънкащи Кака Мари, като тебе, В небанановите републики никой няма да ти почисти снега пред жилището, или офиса. Иншурънс полиси, бейби. Ако се подхлъзнеш и си счупиш крачето, вината ще си е изцяло твоя, че не си се погрижила за безопасността и благосъстоянието си.

Марийке, вместо да гледаш в лаптопа, вземи си изчисти пред вратата

Хората от така наречените от теб бананови републики са по хора от теб

"България в снежен капан" Ама то вярно ли валя сняг тази година? И то през февруари?! И пак ни изненада?! А снега напълни ли язовирите? Щото сега, не знам коло е валяло, ама току виж може да вземат да прелеят! То стана като едно време: - бяхме на ръба на пропастта, но правителството взе мерки! От тогава направихме крачка напред! - а за всички проблеми са ни виновни четирите годишни сезона!

Какъв капан и за кого е предназначено това тръшкане и кудкудякане!?! Най-дебелата покривка е някакви си 44 см. Да, възникнали са проблеми, но те доказват безотговрността и неспосоността на отговорните лица да се подготвят за зимата. Все още не сме екваториална държава, за да се пенявите толкова от един достат закъснял нормален снеговалеж.

От слънце сняг. времето подлудя , чак такава зима...да ме сме сибир

Имаше един виц за враговете на социализма - капитализЪма и четирите годишни времена.

Социализмът го няма, враговете остават.

През януари заваля сняг. Ужас! Пак ни свари по бели гащи!

Я си вижте кашенадарчето

човекът може да е в хибернация

УЖАС! Зимата да вали сняг...това според мен е капан...хайли лайкли руски!

Подобие на организация. 20 см сняг спират половин държава. Не знам ако вали три седмици 3 метра сняг че измрем до крак.

Едно време му викахме просто зима...

Няма да се плашите. При глобално затопляне последиците отпадат по-бързо, отколкото ако го няма. Държавата не е спряла, но само тези дни може да се лапат неизмеримо пари, а при организирана работа всичко е ясно. Оставете хората да захлебят, а и журналята да си понапълнят новините.

едно време в България имаше 8 коли и 2 тира

За СО МАТ чувал ли си...

Сигурно през март, ще бъдем в пролетен капан.

Шумен (СБ) - какъв олигофрен тъп трябва да си (с изключение на гейбератстите) за да не знаеш къде се намира Шумен бре, тъпаци?

България е в снежен капан, всяка зима))))

Kaк всяка зима бе, кретен!

Малка глътка въздух за ГЕРБ от безкрайните скандали преди падането им от власт.

Дори и природата не понася мутренското гробарско управление!

Тъпо.

Олигофренско

Норвегия, Швеция, Канада, Северните САЩ, Дания, Русия, Северна Япония, ... те как се оправят бе? Като повечето време там е сняг по 1-2 метра и виелици??? Да не би да затварят държавите си, заради снега? У нас вали 1 месец сняг и... пълен блокаж

Тук на власт са ГРОБ, то не, че останалите политически дебили са нещо много различно...

у нас вали 1 ден а не 1 месец и всичко е блокаж

,че там винаги се оправят с техните тежки зими и не се оплакват!

Бил съм там. Затварят пътища и слушат предупреждения от метеорологичните служби

Какъв ден само! Каничка винце от около обед, каничка ракия за тих следобеден дзен! А синоптиците ни плашат с плен!? Алоооу?! Нас зимата не ни плаши, особено в такива дни! Даже никак не е добре да се влиза в снежната пустиня. Може да се гледа през прозореца.

Падне 5 санти сняг и ГЕРБария е блокирана. Не вали два месеца и ГЕРБария умре от суша . В самолето шафьор...Нема !

какъв капан бе ... тоя журналистът явно е раждан след 2000 година

Заваля сняг който скри боклуците от Нигерия и Габон.

243Win

Да ви еГа заглавията!!! Какъв капан бе, съвсем нормална февруарска зимичка. Зимичка, да, даже зима не е. Аман от малоумни журналя!!!

Да кажат колко лопати днес изринаха гей двуцевките на Бойкикиев и Рамадан и червените бабички на Ниновица и Маноловица ,за да помогнат на Бойко и народа си да се справят с бедственото положение а не само ми лаят като глухи кучки на завет и да дават акъл до печката???

Кода, кода кажете какъв е! Жълт ли е, розов ли е. Ще мрем ли?

това с КОДА е поредното плагиатство от развитите страни - да не казваш пожар, а да викаш - код ЧЕРВЕН...така щях да си изпося боя в един съд, като съдията ме пита - в коя сграда на съда сте били преди, а аз повтарям - не си спомням, но със сигурност беше кафява, кафява, да кафява...а ти кафява бил кода за терористично нападение :-)

затова ме отстраниха от заседанието...

Боко-Тъпото,с жипката и с неговите плешиви кратуни ,с които пътува да прави "инспекций" на лошият "зимен капан"

Ами зима е . Стават такива работи, като да завали сняг ;)

ДрОгаре, положението вече не се търпи. Грабвайте пушките и да излизаме в гората. От сигурно място знам къде има кошари и мандри за освобождаване от гадното управление на Боко. Малко времето не е наше, но ще се справим, както се справяхме едно време. Дерзайте дрОгаре, дрогарете Ленин, Сталин, Димитров и Курнелия Нинова са нашето знаме. А сега чувам че и президента вече е готов да излезе с нас в гората. Боко да има да взема друг мандат, ще го обесим на площада в Банкя, както едно време правехме с хората, дето не бяха съгласни с нас.

За Боко,дървото и ...площада в Банкя може и да познаеш. Като гледам как са озверели хората срещу вас Герберастите ...

Къде видяха толкова сняг. В София е 5+см. Предната неделя термометъра показваше максимална температура 35.8 градуса - вярно сигурно на Слънце. В Перник нямало вода, пък се оплакват от мъничко сняг. Само дето имаше вятър вечерта вторника и духаше пясък в очите. Тогава си имаше буря.

Зимата ни изненада през зимата.