Пускат от затвора шофьора, осъден за наркотрафик в Иран

Осъденият на 15 години затвор за трафик на наркотици в Иран Живко Русев излиза предсрочно от затвора. През 2014 г. той беше върнат у нас след доживотна присъда.

Обратно в новината

Коментари - Пускат от затвора шофьора, осъден за наркотрафик в Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в полицейски арест и 4 месеца никой не знае за неговия случай. И знаете ли кой му помага? Помага му турчин, задържан в същия арест, на когото Живко е разказал историята си. Турчинът пише писмо на на жена си в Турция, като я моли да отиде в българското посолство/консулство в Турция и да съобщи за случая със задържания в Иран българин. Жената отива и така нашите допломати разбират. Консулът ни в Турция се обажда на колегата си в Иран и така. Това го разказа самият Живко в интервю по наша TV веднага след като го върнаха. И нещо друго каза Живко, но вече след година в нашия затвор. "Иранския затвор е като 5 звезден хотел, сравнен с този, в който излежавам присъдата си сега". Да е жив и здрав Живко!

Съжалява, че не сме го оставили да си лежи доживотната присъда в Иран, така ли?!

съмнявам се, че шофьора е знаел за тайниците. По-важното е, че великото правосъдие на Иран, не е доразследвало целият канал на трафик в Иран и в Бг - нито великото държавно обвинение в бг, което е настоявало за 15г присъда е правило това и всъщност истинската организирана престъпност остава ненаказана - най-вероятно човека е мълчи защото са заплашили семейството му. И най-интересното ми е, държавното обвинение, тези толкова умнственонадарени бюрократи, на базата на какви доказателства, веществени улики, разследване и разпити взеха решение за пледирането си? Или те просто безапелационно повярваха на прокуратура, която се оповава на религозни закони. Понякога се чудя, хората които учат право в бг дали придобиват някакви логични връзки в мозъка си или всичко от което имат нужда е наузистяване на нормативни актове техните процеси и вратичките за избягването им.

Не че нещо, но очевидно Иран не са такива терористи, за каквито упорито се опитват да ни ги изкарат. Интересно ми е защо на Иран има наложени санкции от ООН, докато на отявлени терористи, които открито финансират терористични организации им се позволява открито да продават петрол и бизнеса им да процъфтява? Явно персите са неудобни на някои, понеже не се обичат с някои държави, около пет пъти по-малки от България. Чудно ми е ако този човек го бяха хванали в САЩ дали щеше от САЩ да са толкова благосклонни да ни го върнат? Съмнявам се, но не това е най-важното. Пожелавам му да се оправи и да не продължава по пътя по който е бил. Дали е знаел какви отрови носи или не - само той си знае. Интересно е, дали има разследване срещу фирмата, за която е работил или просто е опрал пешкира? Както и да е, няма да се разбере. Да е жив и здрав човечеца, Господ му дава втори шанс ...

е то е ясно отдавна това - Иран вдигна пръст на Англия и Сащ и реши да играе с много по-малко жестоки партньори - Русия, Франция и Италия до скоро. Дори след като Сащ инсталира религиозна хунта, това не помогна и те продължиха да гонят интереса си другаде. Това за санкциите е ясно, че е метод за притискане.

Или пък да направят на човека две операции, с които да му спасят живота... радвам се за човека!

Още една причина (заедно с изборните резултати) следващият самолетен билет за 13-годишния ми син да е ЕДНОПОСОЧЕН!

Грижата за хората, които тровят децата ни с наркотици е на световно ниво.. Не мога да изпитвал жал към наркотрафиканти, независимо дали са на ниско или високо ниво. Щом си се хванал с трафик, трябва да знаеш, че е възможно да се срещнеш с Родриго Дутерте. И никак няма да ти хареса.

А всички се възмущавахме, че в Англия пуснали на свобода футболния запалянко, който едва не уби барман в Бургас.

ти правиш ли разлика между убиец и муле на наркотици?

ДА! Аз правя! Единият е убил един човек, другият е помогнал да умрат хиляди.

муле е трафикант, който не знае, че пренася всъщност дрога... иначе тенкс за споделените драматизми. проблема с дрогата е преди всичко на човека и неговата психика. после на организираната престъпност която я прави достъпна чак до училищния двор. същата престъпност, която не попада под ударите на закона и финансира партиите в парламента. третата причина са моралните устои на обществото без да казвам повече. В 19 век в бг се е гледал много опиумен мак, но е нямало проблеми с пушенето му, докато в Англия по това време е имало вече изградени "пушални" без страната да отглежда дори мак.

Имам познат, чийто най-малък син почина от предозиране, на 18 години, това разруши семейството му, така че ако нямаше мулета, нямаше да има и наркотици на пазара, нямаше да има и погубени детски животи.

Защооооо...??????????? 1. Смъртната присъда е заменена с доживотен 2. Доживотния е заменен с излежаване в БГ 3. Доживотната присъда е намалена на 15г. 4. Предстрочно е освободен 5 г, по рано 5. ???...какво следва Трафик на наркотици. Имал добро поведение...

Това изречение кърти. През 2014 г. той беше върнат у нас след доживотна присъда. Дет се вика - човекът живее втори живот.

В страната на нашата родна комунистическа мафия, това заслужило муле е герой на социалистическия труд

През какво е минал този човек...

А собствениците на фирмата и камиона свети недоизпити водища, а ?

Абе хора вие ненормални ли сте???? Като няма какво да кажете си затворете плювалниците!!! Малко акъл му трябва на човек за да се досети как стоят нещата. Даже много са го държали човечеца, нито камьона е негов нито тайниците ги е правил сам. А за глупаците които се тровят ми е през к...ра. Докато ги има ще има и наркотици и никой не ги кара насила!!!! Горкия стар бедняк не заслужава такава присъда, в Европа са в пъти по-ниски присъдите, никой не е убил! Има втори шанс в краткия остатък от живота му!

Що са ни гръмниш?! Ама без много шум, ясно!

само фактът,че не са го обезглавили на място,ме кара да мисля,че човечецът наистина е невинен! имам/х познат от Добрич,койото работеше в либия и попадна в подобна ситуация(само,че става дума за гориво) и даже беше осъден и на смърт(говоря за преди 89-а),но по някаква случайност стана ясно,че фирмата-собственик върши далаверите(камиони с двойни резервоари)...та думата ми е,че му "разказаха играта" на момчето,и тамошните и тукашните...и накрая си отиде от тоя свят-за едни бандит,за други нарочен!...

Наркотрафиканта Русев го пускат на свобода, а Кирчо Кирчев ще го съдят, защото бил казал по някаква кабеларка, че Русев е трафикант?

Дори и за иранския съд е станало ясно, че тоя е бушон, който да изгори при евентуален проблем по трасето! Както бе писал някой по-долу, тия, които товарят такова количество дрога, имат повече от големи възможности в тая област! В противен случай, как си мислите, че ще му се размине при брадатите с техните шариатски закони и догми!?!

Такива като този, а те не са малко, са готови да изтровят сума народ само за да спечелят пари.....А тези нашите веднага го пуснаха...Защо?, за да продължи да разкарва наркотици насам, натам....

Мафиотската българска държава полага трогателни грижи за мулетата си осъдени в чужбина. Гълъбин, който не знаел кой е срал в гащите му, беше освободен от бразилски затвор и върнат у нас, този тупан също е откупен с пари на народа и освободен, това е подигравка с българския народ от мафиотската държава.

Добре, обаче само най-малката риба ли опандизиха? Той този човечец има ли пари за 130кг матриал? Вероятно не е бил негов, а собственика е на свобода.

Тоя "човечец" е бил "муле", знаел е с какво се захваща и си е заслужил смъртната присъда! Наемният убиец невинен ли е според теб?

Как няма да напират насам най-големите утайки от арабския свят!? При тях смъртна или доживотна присъда, а тук няма и 3 г. и на свобода. Идват тук джагалите и изнасилвания, убийства... АКО ги хванат най-много 3-4 г затвор и после пак на свобода. Междувременно ги хранят и поят. Как да не искат да идват в Европата!? При тях режат ръце и глави за тези работи. Тук те толерират!

Случайно ли пускат този разбойник в деня, в който шефа му спечели изборите?

Не е проява на патриотизъм омаловажаването на престъплението на този глупак, който е искал да забогатее бързо, за сметка на безброй погубени човешки живота. Тези, които са го помилвали са по големи престъпници от него.

Сега остава и медал за храброст да му дадат .Че и две операции в Иран. Яко е цакал...

М, дааа!Осъден на доживотен затвор, пуснат след 2-3 години. Не случайно мутрите си купиха държавата (и сега пак го препотвърдиха). България е рай за престъпниците! Що ли? И имали това връзка с миналото на някои членове на управляващата партия ГЕРБ? Казва ли ти някой?!

Защо бе?! Защо го освобождавате тоя наркопласьор?! За да пренася още наркотици ли?! Да сарибява още от нашите деца ли?!

130 килограма наркотици , а той нищо не знае ?! Не е за вярване ,че отърва кожата ! Иранците режат глави и за по-малко !

Патрона спечели, спечели и целуващия пръстена!

129 кила и го пускат? За това е трябвало да го пребият аятоласите!

Шило

Него или тези, които са го нагласили? Не, че е невинен, ама май тези, които са го натоварили имат възможности не само за 130 кг.

Те пък осъдили човека за 129 кила, ами това е за лична употреба.