За 52% от българите събитията в Македония са много важни

Мнозинство от 52% възприема, че случващото се в Македония е много важно за България, показва изследване на "Галъп", проведено още преди сблъсъците в Скопие.

Обратно в новината

Коментари - За 52% от българите събитията в Македония са много важни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите знаят, че македонците, които не са албанци са българи, естествено, че им пука!

Благодарение на масква и сърбите макетата вече не са българи. Сега тези техни благожелатели загрижено ги подстрекават сами да се дестабилизират с антиалбанска омраза и същевременно пускат фитили на съседите им влкючително Албания да се скарат с илюзии да грабнат нещо. Тъпо и елементарно. Но от Масква си изпълняват традиционния репертор белким фане място някъде . Пробваха си превратчета в Сърбия , Черна гора , сега и при макетата, важното е да се опта да се отклонят от европейския път , ама не става.

македониа на сапун. шиптърска и исламска. така требва да стане. елита захапва въдицата и предава и продава България зарад нея. на 2 пъти и исторически. требва да ни е безразлична, да не и кроиве бъдещето и да очакваме да граничиме със шиптъри.

Един народ в две държави !Когато през 1985 год посетих Вардарска Македония магазинера в едно магазинче на Чарщията ми рече "О ! Вие сте бугари от майка България ? .....

"Македония се подрежда в първата десетка на страните, които усещаме като близки - сред 42 държави. " А защо не се публикува това изследване ? Май щото в първата десятка ги няма американците и германците ?

в македония русия направи два опита за държавен преврат.

Може. Само дето парите на Зоран Заев идват от Сорос. Колкото и смешно да звучи, но Сорос се пише социалдемократ и подкрепя социалдемократическите движения. Например социнтерна, начело със Станишев и доскоро Шулц.

И как ще стане тая работа, нещастнико АЗ? Дори не си помисляй, че някой ще ти разреши да вземеш чуждо нещо. Ако трябва ще те вкарат в килиите на Хагския трибунал да издъхнеш като Слободан Милошевич.

Много важни ама на Куково лято! Македонците мразят българите, а българите са последна дупка на кавала и нямат влияние върху тях. Оставете големите сили да решат проблемите на Македония.

Македонците не мразят българите. Мразят българите тези, които разпространяват тези fake news. В Македония работя от много години. Аз друго освен "ние с бугарите сме бракья" не съм чул. Нито една лоша дума ! Не вярвайте на дойчевеле, лъжат ви !

JWalker

Не е вярно, че македонците, мразят българите. Това е пропаганда, както пък при тях има обратната пропаганда, че ние ги мразим. Тази пропаганда идва от про-сръбските и про-руските среди.

Може би себе си с тия измислени анкети? Както си личат нещата по Братската" любов с Македония и македонците ще се обичаме по- малко от колкото украинци и руснаци в момента! Или с удоволствие ще се сбием. Та то не беше поругаване на наши светли личности, крадене на история, поругаване на войнишки паметници и за каквото още се сетите!Как да споделяш неволите им сега и да искаш да им помогнеш, като за тях сме врага от Изток и всичко наше е лошо! Ама хак ни е с такива д.педавци, т. е. пишман журналисти!

затова трябва да отидем и да си вземем нашата територия!

Такива предатели като теб винаги са били в помощ на всичко което е срещу българите независимо дали българите са в България или Македония. От двете злини, дано да не го рабираш. Виж се какви глупости плещиш, защото някой иска така и ти го следваш без да мислиш: "то не беше крадене"!!! Кой ти краде, кой казва че е твое а не на българина от Македония също. Принадлежи на всички българи историята ни. ИЛИ визираш, че те днес се мислят за македонци, а не българи и някои от тях мразят българите от България, тоест, научени са да мразят себе си. А как е станало това?!! Знаеш ли? Като искаш да истеричничиш с менение прочети малко литература. Вземи първо "Другите Балкански Войни" на Карнегиевата Комисия, после почети историята на българите в Македония от Кръстю Пишурков. Реки от кръв и мъчения са се лели на невинни деца, девойки, жени, старци, истински и доблестни бългаи, докато сърби и гърци СЛЕД турците, сломят българина в Македония и му залжат "код", искаш да живееш, от днес нататък няма да си българин, или ще си сърбин или е си грък или интернационален вариант, ще си македонец. Какви мерки са взимали за да се случи това ли? Ами според историческите книги , гърците например вечер са обиаляли около българските къщи, слухтейки под прозорците, и ако чуят някой да говори на български извеждат го и ако обещае че повече няма да прави това, му пробождат езика с кърфица, ако не обещае в морето. Сърбите пък са палели свещ и са я слагали под разкраченте крака на българското момиче, докато не слкони да издаде българин борещ се за свободата на Македония или да се съгласи да се ожени за сърбин. Ако откаже, опозоряват я и после я довършват със свеща. Т Та ти днес иксаш всичко това да се забрави и още една подробност, българите тук или там сме братя. А тези в Русия и Украйна са братовчеди.

Колко мъка има по този свят, леле! Някои хора дори и историята учат по разкази, може би и на очевидци. Но отделни и в никакъв случай не служещи като обобщение.Дай поне един пример на участие на македонците в национално освободителните борби на българите, дали са чували за Левски, за Априлско въстание или за мъчениците на това въстание, които бяха печени на огън, избивани и поругавани в Батак, принасяха в жертва семействата си и пак не се отказваха от България и това, че са българи. Замълчи! В името на мъчениците не разказвай приказки и цени българското! Помисли само- през 1885 година тракийци направиха Съединението, а шопите и не се замислиха ами измряха за да го защитят. Защото не бяха македонци, впрочем къде бяха те тогава?

Най-ясно ти става, като видиш кой кого мрази! Лошата България, заобградена от вси страни с врагове! А всякой най-мрази от всички предателите! А Макетата не са само предатели, а предатели на кръвта си! Затова и ще изчезнат тъй безславно както са се и появили! Ако си мислят, че българите ше ги псуват и мразят и после ше тръгнат да ги спасяват - не са познали. Три войни и две национални катастрофи ни стигат, за тая посрана Македония.

тъпак си майна

Истински българин е! Отдавна мина времето когато да се кълнеш в македонците означаваше, че обичаш България! Безразлични са ми! С тях или без тях, България ще я бъде, я те ще станат провинция на Албания!

JWalker

Македонците не са предатели. Много добри хора са. А какво се е случвало с тях под сръбско и гръцко, и все пак са устояли! Браво на тях. Ние с тях сме братя. И нека да погледнем колко пъти България ги е предавала. 1912 година с договора със сърбите. После Стамболийски 1922 година. Ние сме братя и трябва да си помагаме.

ми това е ! фащ е страна която е длъжна да разбива колкото си можн повече страни защото от това си правят парите . особенно тия страни които имат полези ископаеми или нефт а може и като македония просто за да не е с русия.ние ще сме малко по късно и ще станем роби сега на турция защото робите в еврпэ-я съюс станаха кожа много ми хайде лек ви ден

Максимум за 25% събитията в Македония са важни. Няма как да ни пука за тях при положение, че те ни мразят, мразят и България. Когато Галъп кажат добро утро, се оглеждам, да не би да свети Луната.

95% от македонците не признават българските си корени, ама ние се вълнуваме. И от какво толкова ? От заплахата от страна на албанците ли - хахаххаххх

Събитията в Македония са важни за всички, които са българи.

да сме на една ръка разстояние... Ние нас да си гледаме...щото и едно благодаря няма да чуем от македонците.

Много са важни, как да не са важни, с нетърпение очакваме на Гюешево да минава Българо-Албанската граница!!!

Да важно е. Дано българите се събудят и да вземат пример от македонците. Румънците народ, македонците народ, гърците народ, а българите мишки.

от 5те коментара предполагам следва че е много важно....... лъжете та се късате

Трябва да престанем да си въобразяваме че днешните македонци са българи. Не само че не са а и най-много ни мразят от всички народи на балканите. То кой ли ни обича? Най-странното е че само турците гледат на нас по такъв начин че омразата липсва. Румънци - смятат ни за нецивилизовани защото те са "римляни" а ние варвари. Сърби- омраза ... вечен враг Гърци- смятат ни за варвари и много по-долу от тях. Македонци - мразят ни дори и в червата. Албанци - едни от малкото които имат уважение към нас. Просто са ни яли попарата исторически и то яко. Няма омраза. Турци- та ние сме им най-любимите гяури. Няма омраза Харвати, Черногорци,Словенци, Босненци....ама те не се смятат за част от дивите балкани каквито сме ние. Те са ....австро-унгарска култура демек централно-европейци. Ние сме някъде далеч в краката им. Не ни мразят но не искат да имат нищо общо с нас. Ей такива съседи имаме. Хубаво е да си направим равносметка как най-близките до нас гледат на нашего брата българина.

Македонците са възпитавани като еничари - затова ни мразят. А иначе сме един народ с тях. Факти колкото искаш.

плюнко нещастна, скрий се някъде. как са те пропуснали преди повече от век да ти сменят вярата, тези дето те обичат като гяур, навярно дедовците ти са били по-стока. Българите в Македония НЕ са въображение. Въображението им го наложиха, знае се кои да не са българи, ако не приемат, побой, гавра с жени и деца, затвори, убийства и то жестоки, масово закриване на български църкви и училища., налагане на измислена азбука.. и днес ти мръхльото ще "съветваш" как да приемем това престъпление. А колко жертви са дадени в името на българите в Македония, теб това не те интерсува. Важно е откъде може да тече хранилка малко.. ХОди и си давай подобни съвети при жетвите н а Освиенциум.. и може и при арменците. Колкото до добрите отношениея с Турция ДА, но не при твоите плужяшки маневри, бсп и дпс, си мечтаят да са заедно, така разкатават играта на България, за достатъчните да не говорим.

Хубав анализ!Мисля , че сте прав. Мен винаги ме е удивлявало положителното отношение на албанците към нас.Преди 2 години бях в Тирана, като ме питаха от къде съм, казвах България и усещах някакво страхопочитание, уважение.В хотела усещах специално и лично отношение.Полицай ме спря за проверка и определено му беше интересно и екзотично, че съм отишъл "чак в Албания":) Странна работа.

Защото нямаме обща граница.

е "хубав" "анализа". Ако трябва да го наречеш с точните думи, харесва ти предателството, като приемаш безусловно какво ти налагат другите държави. Продаваш се според тяхната свирка и после всичко е наред. Да беше така, всички спиващи тук, начело с този "експерт" щяха да са министри на въшно, по виалети.

Еми нормално, поне 33% от българите имат корени от Македония. Отделно българите се чустват заплашени от непрекъснатото третиране на православните като враждебни и затова наказвани от западната циливизация, на която сме роби в момента. Българите възприемат случващото се в Македония, като бъдещо отношение и бъдещ раздел в полза на мюсюлманите и в България.

Принципно, винаги е от значение, какво се случва в съседните ти държави, но пък да е чак толкова важно, че да изпадаме в истерия, едва ли... В случая макетата напълно си заслужават това, което им се случва. Отдавна се знае, че албанците ще им видят сметката, въпросът е защо това се допусна изобщо

И защо точно са много важни?