Зачестяват паническите разстройства заради стрес

48% от българите усещат стрес от градския начин на живот всеки ден. Статистиката на СЗО сочи, че над 300 милиона души по света страдат от депресия.

Обратно в новината

Коментари - Зачестяват паническите разстройства заради стрес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ТОЗИ ЛУД , ОБЪРКАН И РАЗЛАГАЩ СЕ СВЯТ ПОЛУДЯВАТ ЧИСТИТЕ И СВЯСТНИ ХОРА. НАГЛЕДЦИТЕ СА НАПЪЛНИЛИ ГУШИТЕ И ХИЧ НЕ ИМ ПУКА

Така и не разбрах що е туй стрес и на какво се дължи.

Комплексен Дебаланс във Функционирането на Човешкия организъм.

Правилното функциониране на Човешкия Организъм е Резултат от Съответния Баланс между - вътрешни за Организма Процеси (определящи се от рН, обмяната) - външни (климатични и социални) ...ерго - при Всяка промяна на Външните процеси - се Налага Съответна промяна на Вътрешните за Да има Баланс.

Да, да, и вие журналисти допринасяте съществено за това!

има ли такива, излекували се от паническите атаки?

Абсолютно! Трябва съответното лечение (няма да го намерите в ДИР)

къде?

Причината за всичко това е повече от ясна - съвременният начин на живот! Постоянното преследване на бърза печалба, консуматорството, непрестанната конкуренция...Всичко това сформира един безумен свят, който рано или късно ще се самоунищожи. Живее се на принципа: "Човек за човека е вълк". Това е причината за всички проблеми. За мен лично спасението е във вярата в Бога. Всеки ден чета Светото Писание и разбирам, че там е било описано настоящето положение още преди 2000 години...

Е то това описание, може да намериш и в класическите романи.

Да, това е така, но авторите на класическите романи са взаимствали идеите си именно от Библията и другите религиозни книги. Да те светна...

Както писах и по- напред, това разстройство го имаше и през 70-те и 80-те години и беше известно като страхова невроза. А тогава нямаше консуматорство и голяма конкуренция.

А ти защо мислиш, че онази епоха е била много по-различна от сегашната? И тогава е действал принципът "Човек за човека е вълк'' - и сега действа. Тази цивилизация става все по-безумна с всеки изминал ден. Новините, които излизат от всички световни медии го потвърждават.

публикувайте повече "хубави" новини. Тогава всички ще се откачим.

Те да ми дават поне 50% от заплатата на психолог / психоаналитик, пък да видим дали ще имам депресия. При това ЩЕ РАБОТЯ! :)

за твоя информация- психолозите също търсят психолози...и не е от заплатата а от психиката... хората сме глупаци, правим неща които не са ни по силите търсеики единствено материална облага. уверявам те,има много ненужни неща от които можем да се лишим, можем да си произвеждаме храната,да имаме евтина кола и къща,на място където ни е възможно да плащаме, не ти трябва скъп телефон а такъв които да работи и т.н.

Паник атаките бяха преди 10-на години модерни, доста хапове продадоха. Измислете друго.

Като човек, който ги е преживявал, твърдя, че не си прав. Паникатаките са чиста проба невъобразим ужас. Чукай на дърво! Добре е, че лекарите и фармацевтите не мислят като теб.

Защото живеем в несигурна среда, защото въпреки вложените усилия,нещата не зависят от нас.... защото това ни изнервя и ни кара да се чудим от де ще ни дойде.... И накрая...можеш да побеснеш от това че внезапно сутрин няма вода,че транспорта е непредвидим,че задръстване ти нулира важен ангажимент....Резултат...свъсено лице и готовност да отрежеш квитанцията на първия който те подразни. Това е агресия,после идва и паническото състояние-на саме със себе си.

Да знаеш само колко си прав/а!

Универсалната терапия е: 1. Редовен секс; 2. 150 гр. домашна (по избор); 3. Най-важното - по 3 пъти на ден "Презкурин", желателно след ядене. Безотказна рецепта, опазила балканските народи през вековете ;)

Ицкаааааааааааааа.........мераклия си ти.

"Презкурина" може да се приема по всяко време, в неогранияени количества. Известни с някои странични ефекти, изразяващи се в мнения на околните, които биха могли да употребят епитети, като непукист, деболокож, егоист, в тези случай се препоръчва още една доза "Презкурин" веднага след реакцията.

Дайте рецептата,нали винаги мислите най-доброто за нас.

Има начин. Обаче тъкмо излекуваш душата и почва да те боли черния дроб :)

50-100 мг сертралин на ден. Плюс Ривотрил, ако прекалено много те тресе.

се изразява от тревожност че нещо не е в ред до конкретна въображаема внезапна опасност...здравословна или друга. Все по-зачестилите оплаквания може би се дължат на липсата на сигурност да управляваш личния си живот и абсолютната безпомошност да влияеш на социалната и икономическата обстановка в страната. Аз съм обикновен гражданин и нямам претенции за психолог.

с тоя шум от всички пососоки в софия е невъзможно да се живее нормално камо ли спокойно -непрекъснати ремонти с все по0шумни машини наредбата на йорданка фандъкова да се разреши шума и в съботоа и в неделя под прозорците на 2 метра е недопустимо и престъпно -моторите свистят също клаксони аларми на коли с които се отклюбват и заключват непрекъснато под прозорците при паркиране и тръгване писъци на деца които също играят на улицата под прозорците презастрожяване нощни запои по балконите дворовете и градинките с викове до 3 през нощта гърмежи пиратки и фойерверки -е как да си спокоен при това положение като мозъкът ти се пържи ежеминутно от този шум и през деня и през нощта!!!!!

хващаш гората. на село, в троянския балкан шум няма.

Има, има шум. От резачки. При опустошаването на горите и дърва за подкуп местния кмет! Опитах точно Троянския Балкан.

И не свършват до там нещата. Лоши отношения между хората. Злоба агресия завист. Бомбандират ни с лоши новини по ТВ. Периодично пробват сирените крещейки "Тревога".

Паническото разстройство са РЕАКЦИЯ на човек към даден стрес, т.е. резултат на начин на мислене и характер. Често се предава в семейството. Лекарствата са временно решение, спортът и сексът помагат на физическо ниво, но истинското решение е психотерапията и то КОГНИТИВНАТА терапия, при която се променя начинът на мислене и реакция на индивида към даден стрес. Например А може да получава панически атаки, когато шефът влезе в стаята, но Б и В не получават. Значи А трябва да се научи да възприема шефа и поведенеито както го възприемат Б и В, т.е. не като заплаха. Не е лесно, изисква труд и постоянство. И не е нещо, възникнало последните години. Срещаше се и по времето на социализма, под името страхова невроза. Имам леля и дядо, които страдаха от това още през 80-те. Както казах, често се предава в семейството, когато начинът на мислене и чувствителност са наследени. Само не се отчайвайте, решение има, но изисква промяна в личността!

А личността е функция от тялото. Психиката следва физиката, не обратното. Знам, че разочаровам всички последователи на окултното позитивно мислене, но това е положението. Психотерапията е една високодоходна шарлатания, висяща в пространството без връзка с реалността; психология, скъсала връзката с психиатрията и неврологията.

Учтиво и аз не се съгласявам. Субстратният принцип е емоционален или ментален избор на обясняващия си, някои не си дават сметка, че от деца доброволно приемат такава програма за първичността на физиологичното, защото така са ги дресирали.

де да беше толкова лесно.... аз се възстанових за 3 години.без лекарства,само с психотерапии. след един такав шамар животът ти се променя.

Бихте ли казали в какво се състоят тези Панически атаки? Какво е усещането? Атакуваният има ли усещането, че нещо физически му има? Благодаря.

За всеки е строго индивидуално, но все пак си има типология и етиология. След продължителна депресия и неудовлетвореност, обикновено идват хипохондрични атаки - тялото ти започва да симулира болестни състояния, ти се паникьосваш, с което засилваш ефектите. Например, започваш да усещаш, че кръвното ти скача на 200 горна граница, ушите ти пищят, притиска те гръдна жаба. Отивайки на лекар, си готов да чуеш най-ужасната диагноза. Добрият общопрактикуващ лекар още с първия поглед веднага те препраща към психиатър.

Аз имах доста неприятен период с чести паник атаки и за щастия успях да ги преодолея за 1 година без никакви медикаменти! Относно въпроса Ви, попринцип паник атаките имат различни проявления при различните хора, но при мен го имаше усещането, че ми има нещо физически и много. То се изразяваше в чувство на задух, ускорен пулс, изтръпване на крайниците, болки в гръдния кош, световъртеж, усещане за нереалност. Разбира се когато не знаеш, че това е една безобидна паник атака, всички тези симптоми изглеждат неописуемо страшни и аз лично всеки път си мислех, че в този момент умирам. От паниката симптомите се засилват, от което следва още по-голяма паника и така в един затворен кръг. Важно е да се консултирате с психотерапевт, защото справянето с този проблем не може да се опише в един коментар, но най-важно е да знаете, че всичко това е в главата Ви, всички физически симптоми са първични инстинкти за самосъхранение на Вашето тяло при голямо количество стрес (например ускорен пулс - първичен инстинкт на тялото да снабди всички клетки и мускули с достатъчно кръв, за да може да избягате от "опасността"). Тези симптоми няма как да навредят на здравето ви. От изключително значение е да НЕ третирате този проблем с медикаменти, защото всичко, което ще направят те е да потиснат проблема за кратко и той да се възвърне умонжен няколкократно след месеци или дори години. Справянето с паническото разстройство е бавен и методичен процес, който отнема време, не става от днес за утре, но ако имате вяра и се консултирате с добър психотерапевт и имате достатъчно търпение, гарантирам че ще успеете да се справите с него. Успех! :)

Па то биломного лесно - пиеш вода и се оправяш, само където не става само с вода.

Водата е едно от задължителните условия - поне по два литра на ден. Но най-важното е онова, което съветват гещалтистите - опитвай се да живееш самодостатъчно, спираш да се съизмеряваш с другите, не се стремиш да се правиш на важен, осъзнаваш колкото се може повече всяко едно свое действие и намерение (викат му ежемоментно будно съзнание).

Кофти. За мен два литра вода са ми водата за една седмица. И с майка ми беше така, сега страда от хр. бъбречна недостатъчност.

Махнете от менюто си захарните изделия и напитки, хляба и тестените изделия, движете се повече и ще оставите паническите атаки в миналото.

Не мислите ли,че се навъдиха и доста мекотели пухльовци, на които малко има трябва да "изпаднат в стрес"? Лузърската позиция е състояние,което човек сам си избира. Истинският мъж стиска зъби и успява,напук на всичко. И качествената жена де...

Да, те американците например всякога се грижат да не са лузъри, за целта потискат всички останали - затова и са толкова психически здрави. Това дали си лузър или не е мода, увлечение и влияние - един вид пак подчинение на властта.

ГЛУПАК! Личи си, че не си изпадал в това състояние, за това по-добре мълчи и не казвай нищо, което не ти увира в простата първична кратуна!

Когато аз изпаднах в депресия, всички около мен се чудеха как такава "корава" жена, за каквато са ме имали, може да бъде в такова състояние. Точно задържането на емоциите в себе си се натрупва и води до такива паник атаки. Хора, намерете си разтуха и се радвайте на живота всеки Божи ден. Ние нищо няма да променим в света, време е да променим себе си. Много е трудно, знам от собствен опит, но всеки трябва да си намери щастливото камъче и да го стисне в ръката си за смисъл и радост от живота.

Беднотията е виновна за всичко. Страх и несигурност за бъдещето.

Майка ми викаше: Учи за нотариус, че там са парите.....е, аз завърших електроника, но това е друг въпрос. Сега аз викам на моите деца: Учете за Психиатри, че тука работа има и ще има много за напред! За съжаление това е положението......30 години крадене, чалга, мутри, неспазване на законите, безнаказаност до тук водят. Народът не вижда надежда и откача......

сттрес е не това, което ти причиняват другите и околната среда, а начина по който ги възприемаш.

А начина по който възприемаш околното среда зависи от това каква е тя. Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Какъв е човека изобщо зависи от средата и условията в които съществува.

Човек не е само тяло откъм средата, но и психея, която е гранична спрямо хоризонта на света, налага критериите и си обяснява случващото се. Средата не се обяснява сама, всички значения са плод на тяхното осъзнаване. Т.е. човек, когато е незрял, едностранно зависи от средата. Когато поумнее, вече би следвало да е обратното.

Нека се радват на демокрацията.Народът изтрещя,но това му харесва. Какво същество трябва да си,за да умираш безропотно.

българин

С две думи - техническият прогрес води до тотално изперкване на хората ...

Паническото разстройство унищожи щастието ми в продължение на около 4 години. Стигнах до момент, когато не мога да се справя с усилията на волята, и потърсих лекарска помощ. Горещо съветвам хората изобщо да не се притесняват, а да потърсят и психиатър, и психотерапевт! ТОВА не е лудост. Просто означава уязвима нервна система. Но паникатаките са нещо, което не пожелавам и на най-големия си враг.

Аз съм така от 20 години и излизане няма.....започнах да свиквам, но не е много приятно и вече се изморих! Психиатри, лекари....нищо не помага! За малко време съм ОК и после пак се почва. Наистина не го пожелавам и на най-големият си враг!

Връзката е обратна Има ли пари няма стрес, няма ли пари има стрес. В градовете експлоатацията е най силна. Добре дошъл Капитализъм и то най свободния,либералния модел.

Не очерняй името на лекарите психиатри! Стресът обикновено съпровожда перфекционистите, отговорните, но обърканите и изплашените. За твое сведение богатите също плачат. Защото и да си беден, и да си богат е еднакво трудно!

Госпожо Станилова, уточнявайте изрично - да се пие именно вода, защото средностатистичното консумеристко теле под "пиене на вода" разбира консумация на сокове и газирано, което не е същото.

... стресът клати феса... и бута секса в посока на "другия тротоар"...

Абе кой ме изпревари с рекламата на вода?

Глупости! Лъжлива статия! Какъв стрес при тия високи заплати, уредено здравеопазване, чудесна образователна система?

Ако работех за себе си, щях да съм производителен 24 часа, 7 дни в седмицата, бодър, здрав. Като робувам на мутри, съм болен, скапан и не ми се "живее".

Никой не ти пречи да си добре, в този робовладелски свят. Силата е вътре в тебе, но трябва да я потърсиш и да я откриеш. И това не са празни приказки, а напълно добронамерен съвет. Трудно е, да се постигне щастие (връзка от Човека към Бога) когато не го търсиш. Системата на "МАТРИЦАТА"-"THE MATRIX" която ни "управлява" е толкова сложна и трудна за разгадаване, че е необходим неистово СИЛЕН СТРЕМЕЖ за самоусъвършенстване. Само така Човек може да се чувства свободен, в ТОЗИ СВЯТ-ЗАТВОР ГАЛАКТИЧЕСКИ.

Цивилизацията им е материалистическа и консуматорска. Хората вече даже си нямат идея за Бог. Само пари, шоу-та и прочие американизми. Ние не сме създадени да бъдем модерни, нас са ни програмирали вторично да сме такива. Затова и сме толкова глупави.

Стреса и психологията са в симбиоза като вирусите и антивирусните компании. Взаимно се поддържат.

Тука си прав. Както казваше един критик на фройдизма: болестта на болния започва с параноята на лекаря.