Световните агенции: Протести срещу бедността в България

Над сто българи се събраха пред посолството на България в Мадрид, за да изразят съпричастността си с протестиращите в България. Няколко десетки бяха демонстрантите във Виена, Лондон, Рим, Копенхаген, Берлин, Париж и други градове. Световните агенции предадоха за "протести срещу бедността" в България.

Обратно в новината

Коментари - Световните агенции: Протести срещу бедността в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно колкото и жестоко да е поне за идните да има нещо ... без военно положение и газ до дупка - тоест премахване на всички партии и политици от времето на прехода защото са еднакви . няма да се оправим ... пак ще подлъжат народа и пак ще има 23 години мизерия

Докато в сайтовете продължават да вилнеят кафяво-сини лъжци и псувачи, докато наричат най-бедните и честни хора на страната "червени цървули" и прочее идиотщини, няма да има промяна. Не може главните виновници за золумите на десните да прехвърлят вината на най-бедните и честни хора на Репулбликата. Не може да се крият зад невинни хора и да зоват към кървави золуми, за да скрият своите кражби и огромни владения. Червените не са им виновни и спрете да цепите нацията! Десницата само това прави. Напълно вредна, излишна и опасна прислойка от неморални, гнусни тъпанари!

Ми то левица няма.

Хора, разберете - няма леви, няма десни. Има мафия и беден, ошушкан народ! Те на това разчитат - да продължаваме да се делим на червени и сини и да сме разединени. да ги изметем всичките!

От 1878 година до днес няма и един ден, в който в България управляващите да не са твърдели, че сме единствената страна в Европа, осъдена на вечна мизерия. Нямали сме природни изкопаеми, били сме неграмотни, крадливи, измисляха се милион причини, за да свикнем с мизерията по тези земи. Това е върхът на цинизма на лидерите ни. Това е болест, програмирана мръсотия и постоянен заговор против народа. И ако това не бъде сега изрязано от корен, ако не променим мисленето и управляващите ни неграмотници и крадци, ние сме обречени да се стопим в мъки и глад.

бла *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"БИЗНЕСМЕНЕ"сигурно не си наследил бизнеса си от дядо ти червен цървул ,а са ти дали чувала с пари ,а и какъв ли бизнес имаш ,може би дрога или контрабанда ,или заложна къща ...

Ревизия на прехода?! Добре, ама какво правим след това, след като се констатират злоупотреби? Защото нее необходимо да си икономист, за да сметнеш, че със заплата ката тази в страната за 4-5 не можеш да си направиш верига хотели, да купиш да всичките си деца апартаменти и коли. Аз като един гражданин, съвестен данъкоплатец както в Бг, така и в страната, където сега живея и работя, предлагам ДА СЕ КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВОТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ЗЛОУПОТРЕБИЛИ СЪС СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ И СА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛИ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА, А СЪЩО ТАКА НА ДЕЦАТА ИМ И НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ, ВСИЧКО ТОВА ДА Е В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.

И сметка трябва да се търси, но не както досега. Всичко трябва да е прозрачно за да може народа да почувства възмездието от което има нужда. И незабавни мерки по съживяване на икономиката, така че да има достойна работа за всеки. и много още...

Я, неграмотната, некадърна и мързелива сган имала искания. Ма много ясно, че така ще кажат - всъщност искат да не си плащат тока. Те и комунизъм ще поискат - безплатно ток, образование, медицинска помощ и т.н. Да, ама мандрата свърши - днес всеки да си плаща сметките и то без да се крие зад политически искания. За политиката има кой да мисли и без това не е за прошляци

Това, което си написал показва ясно какъв си ти - долнопробен, нископлатен подстрекател по форумите, един от тези които разпространиха фалшивата декларация на ЕРП-тата... Елементарен си.

слава на народа! това е патя! това е начина! други ден се регистрира партия та на стчкувастите на народа ! рязко вдигане на пенсиите , и при тези ниски заплати , в балгария не тржбва да има 1 безработен! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В сутрешният блок на БТВ Г-н Янко Петров каза, че искането за увеличение на заплатите е не реално! Исказване което е дю шеш за кръвопииците монополисти.Не може монополистите и промишлените предприятия да плащат български заплати и да искат европейски цени!Средна заплата от 1600 лв. е норнална, което от своя страна ще повиши покупателната способност и приходите в бЮДЖЕТА! Никъде по света ХИМИЧЕСКО предприятие не плаща заплата от 350 лв. както е в България!

Открийте разликите от преди и сега! Вихри враждебные веют над нами, Темные силы нас злобно гнетут. В бой роковой мы вступили с врагами, Нас еще судьбы безвестные ждут. Но мы подымем гордо и смело Знамя борьбы за рабочее дело, Знамя великой борьбы всех народов За лучший мир, за святую свободу. На бой кровавый, cвятой и правый Марш, марш вперед, рабочий народ. Мрёт в наши дни с голодухи рабочий, Станем ли братья мы дольше молчать? Наших сподвижников юные очи Может ли вид эшафота пугать? В битве великой не сгинут беследно Павшие с честью во имя идей Их имена с нашей песней победной. Станут священны мильонам людей. На бой кровавый, святой и правый Марш, марш вперед, рабочий народ. Нам ненавистны тиранов короны Цепи народа-страдальца мы чтим Кровью народной залитые троны, Кровью мы наших врагов обагрим! Смерть безпощадная всем супостатам! Всем паразитам трудящихся масс! Мщенье и смерть всем царям-плутократам! Близок победы торжественный час. На бой кровавый, святой и правый Марш, марш вперед, рабочий народ.

Даааа. Иза какво ни призоваваш с марша на интервенцията на Червената армия срещу независима Полша? Впрочем, този поход за разширяване на Световната революция е завършил с разгром на същата тази (без)славна Червена армия.

за да има инвеститии трябва да ням увелитение на заплата а да се намтлят тените на встко застото в бг вситко е по скапо дори от usа

Братя не плащайте, вашите пари се крадат !

Свети Петре !, - да се Свети Името-Ти ! ....Чу ли Камбаните ?

Ние Сме Светът ! - И Цял Свят Е с Нас-Всички, Българ(к)и !!!

връзка "ЧЕЗ е чешка фирма с пари на Путин" е като по-горенаписаното, че Слабаков е подставено лице, защото е медийно разпознаем и жена му е еврейка. И много ясно, че един процент от златната концесия е много. Трябва да е е 0.01 максимум, защото има сериозни съпътстващи разходи - подкупи за местните феодалчета, обществена подкрепа чрез разни платени форумни мишки с много никове. Руските ракети към България може би имат някаква връзка с едни бази, от които местното население натрупа много милиони, а българските фирми получиха поръчки за милиарди. Както и изключително изгодните за енергетиката американски ТЕЦ-ове, които извършват направо благотворителна дейност.

Протестите се взривиха именно от неадекватните ни доходи, аз съм на 46 години-най хубавите и плодотворните ми години минаха в оцеляване, а не в дообразоване (имам висше образование, но новостите не чакат), развитие както и да се разбира това. Помните ли режим на тока, режим на водата, куфарчета, сакове, а след това пълен упадък. И сега за какво сме на улицата, аз лично за достоен живот, защото винаги съм работила, а не мога да си платя сметките със заплатата, а трябват пари и за храна , за път, за развалените уреди, за децата ми - студенти, за ТЕАТЪР, за скъсани обувки:))), ужас -колко много нужди, а т са обикновени все пак. Да аз съм сама, но това не означава, че нямаш избор, нали работиш и то не на най- ниската възможна длъжност, напротив. СЕГА МИ КАЖЕТЕ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА, ЧЕ СЪМ РАЗВЕДЕНА, ЧЕ СЪМ ЖЕНА, ЧЕ СЪМ НАД 40, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА ИЛИ ЧЕ НИ ОКРАДОХА И НЯМАМЕ ИКОНОМИКА, КОЯТО ДА ГЕНЕРИРА БВП? Тези, които сме над 40 и не сме били членове на БКП и нямахме старт от велики родители, нямахме живот изнесохме всичко на плещите си заради децата си и сега 1 по един ги изпращам в чужбина. И НАКРАЯ МИЛИ ХОРА - ПРОТЕСТИРАЩИ, НАЙ ВАЖНОТО Е ДА ИСКАТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА СЪЗДАДЕ ИКОНОМИКА, ЕФЕКТИВНА С НАЛИЧНИТЕ СИ РЕСУРСИ И ПО ВСИЧКИ РЕГИОНИ, ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА И СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ОТ ВСИЧКИ, КАКТО Е ПО КОНСТИТУЦИЯ. И договори и приватизация и политическа система и сива икономика са проблемите идващи от неспазване на законите и неравните права (въпреки конституцията).

се състои в това, че когато мутрите взеха да правят "преход" по техен си модел българите вместо да си спомним как са се борили за свободата си нашите деди и да им спретнем една съпротива на разбойниците, както само ние си знаем подвихме опашки и се депресирахме. Това е то ... затова си заслужаваме съдбата.

Така е:)) Кратко и точно!

"Не пей ми се, не смей ми се - от днес веч ще да блея"

Много точно описано!

Помислете срещу кого трябва да протестираме - защо плащаме най-високи сметки за ток в Европа, като токът ни е най-евтин? Защото хабим много ток за отопление, докато цял свят се отоплява и готви на газ. Но цената на газта в Бг е една от най-високите и това няма как да стане. Така че вината не е в тока, а в газта и този, който я внася.

немците плащат най високия ток въпреки, че газта им е по евтина, защото спират аец-овете

алооооо..кой ви ги даде тези цифри. бях на това в Лондон имаше над 100 души..какви няколко десетки ви гонят бе журналя? кой ви е учил да смятате?

На виновниците-приватизатори да не се дава трибуна. Да не задръстват медиите, само смърдят и заблуждават. До изясняване на вината на всеки от тях.

Вижте Венецуела!

Сега внимавайте кои ще се наложат като лицата на протеста.Днес ми станаха ясни две кандидатури-Светльо Витков и Андрей Слабаков.Според мен те са зависими по някакъв начин.Витков беше използван в кандидатпрезидентската кампания с цел да вземе гласовете на традиционно недоволните (около 5-10%,които преди гласуваха за Жорж Ганчев и Волен Сидеров).Той е използван като образ на бунтарят,който е против системата,но според мен,ако все още има някакви наследници на Държавна Сигурност,той работи за тях.Андрей Слабаков горе долу е в същата категория като публичен образ и също има осигурена трибуна в медиите,а жена му е еврейка-Ернестина Шинова.Няма лошо даже трябва тези протести да родят нови лица,но имайте предвид,че ще има опит,както винаги да се подберат контролирани такива.

Един вид ще се търси контролираният "гръмоотвод" представен като бунтарят от тълпата който да отведе енергията и после всичко да си продължи по старо му.А въпросните персони обикновено ги държат с пари,условни присъди,компромати за педофилия,хомосексуализъм и подобни ченгесарски похвати.

!!!СЕГА Е МОМЕНТА! УТРЕ Е КЪСНО! ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПУЩАНЕ НА 3ти и 4ти БЛОК НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ!

пускаме си ги и толкова! Едно просто разпореждане на министъра!

какво ще пуснеш, реакторите са вече неизползваеми!! това не е нещо, което можеш да затвориш и след 1 год пак да пуснеш, образовайте се малко преди да пишете глупости

Много тчно казано! Браво!

България е на трето място по добив на злато в Европа, но ние получаваме само 1% от добитото, защото такъв е договорът с концесионера Дънди прешъс метълс. Големите пари отиват в Канада. Според водещи геолози имаме златни залежи на стойност 800 милиарда долара, но Костов ги подари за 30 години на въпросната фирма. Концесионерът Аурубис, пък изнася за чужбина всяка година мед от територията на България на стойност 4,6 млрд. долара. Тези пари отиват в Белгия. Затова сме бедни!

А !!! ЕТО ТОЗИ КОМЕНТАР ГО ХАРЕСВАМ МНОГО!!! ТОВА СА САМО ЧАСТ ОТ МНОГОТО ПРИМЕРИ, ЕТО И ОЩЕ ЕДНА - МОБИЛНИЯТ ОПЕРАТОР "ГЛОБУЛ" СОБСТВЕНОСТ НА ГРЪК И ТАКА КАТО ИМ ПЛАЩАТЕ ПАРИТЕ ВИ ОТИВАТ КЪМ СЪЩО ГРЪЦКАТА БАНКА - ПИРЕУС ИЛИ АЛФА И ОТТАМ В ГЪРЦИЯ , НАШАТА ДЪРЖАВА СИ НАЛАГА 20% И ТО ПАК ЗА СМЕТКА НА КРАЙНИЯТ ПОТРЕБИТЕЛ И ТАКА , ТОВА Е И С МНОГО ДРУГИ ФИРМИ ЧИИТО ДОГОВОРИ СА СКЛЮЧВАНИ ОТ ПРЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА С ДОГОВОРИ ЗА ПО 30 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ И ЗАТОВА СЕГА МНОГО ТРУДНО ЩЕ СЕ ОПРАВИМ С ТЯХ , ЗАЩОТО И БАНКИТЕ В БГ НЕ СА НАШИ И ТАКА ... , ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ. АЗ ПРЕДЛАГАМ ПАРТИИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОД. ДА СЕ ЗАБРАНЯТ И ДА ИМ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЕЗИ НЕЩА !

Наско препоръчбам ти Първа частна банка,мн .са коректни и 100 прозента българска.

После Костов бате Ваньо се покри. Не се показваше по медиите, че то много шум се вдигна тогава с фондацийките на кака ни Ленче Костова. А сега се появи пак в целия си "блясък' гладен и настървен , готов да лапне пак половината от народната баница

А бе аз някакси с бедността свикнах,ама с тъпата комунистическа Мафия не можах.Доколкото чух това се скандираше по улиците най-много.

Мич, тая мафия никак не е тъпа и нека не се залъгваме, че лесно ще пусне кокала! Започната е голяма битка и тя трябва да стигне до края - до съд за виновниците за националната катастрофа! Иначе ще гледаме същите стари муцуни или техни подставени лица във властта докато сме живи!

някой най-накрая да спомене че имаме работа с поредната национална катастрофа.

От картелът на банките регистрирани около Австрия: Райфайзен, Уникредито. ДСК и Телеком Австрия се опитаха да ме отровят и сплашът защото разкрих публично картелите в банките и телекомуникациите, и че контролират съзнанието на централни банкери и правитество с импланти на мрежата на Мтел. Участват Искров, Стати Статев, Калин Христов, Мариела Ненова, Андей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова ... Така изчезнаха 20 млрд от фондова борса, 10 млрд лоши кредити ..

ГЕРБ УТРЕ ЩЕЛИ ДА ПОЕМАТ МАНДАТ ЗА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО. Така че, очаквайте утре Бойко Борисов пак да освети дните ви.

Ааа, некои помним и Лукановата зима. Верно, този другар получи правосъдие каквото беше заслужил, макар и не от народа. Наред са останалите герои на прехода.

Световните агенции хубаво коментират, ама я вижте БНТ - правят се на ударени и тенденциозно омаловажиха днешните грандиозни протести! Хората отправят вече ясни ПОЛИТИЧЕСКИ искания за смяна на системата, а БНТ дъвчи единствено сметките за ток. Във Факултето две циганки казаха на висок глас: "искаме работа!", но това не направи впечатление на репортера... Горенето на конституцията в Пловдив беше съобщено от журналист с мрачна физиономия като углавно престъпление, без да се спомене, че част от хората искат НОВА конституция. Ееее, БНТ, ИЗЛОЖИХТЕ СЕ и не за 1 път! Явно не можете да отказвате на БСП-шефовете си!

Искали циганките работа - пълни глупости! Де се е видяло същата за сто евро да работи! За тези пари няма да си вдигне главата от възглавницата!

Искат циганките работа, не е верно. веднъж една ровеше в кофата за боклук и й казах защо не си намериш работа, а тя ми отговори: Каква работа? Няма работа за тях. Въпросът за кражбите и циганиите е съвсем друг, говоря за вината на управляващите че не им откриват работни места.

Телевизията винаги е била средство за манипулация и пропаганда на властта.Всеки има глава на ременете си да си изгражда мнение без да му го наливат от екрана.Гледам всички световни новинарски канали.Най-голямата им новина в момента е този малоумен южноафрикански параолимпиец,че застрелял приятелката си.А,че в България човек се самозапали от мизерия даже не се и говори.Никъде не се отразяват протестите.Само казват,че има и че са заради сметките за ток.Кадрите които излъчват са от митинга на ГЕРБ със прасетата.Единствената телевизия,която ги отрази по подробно беше китайската!!! новинарска телевизия излъчваща на английски.

Всичката стока в България е китайска - не се учудвам, че и новините са "китайски".

Един момент - баба и дедо от село едва ли знаят езици, за да следят всички световни новинарски канали, те разчитат на националните. Така че недей оневинява манипулациите на нашите тв и по специално БНТ, които от една седмица ни облъчват включително с коментарите на платените си Цоциолози и политолози. Има още пенсионери, които се ловят на техните въдици и това ме изпълва с гняв и презрение към манипулаторите.

Как да се справим с безработицата? Предлагам да национализираме земята,след енергетиката.Да въстановим ТКЗС-та и наркоманите от митингите вместо бира+амфетамини да пият айран.

А ти на каква дрога си, другарю?

Върни се, Бойко! Незабавно!Бис! Всички лумпени са на площадите! Като подписваха за референдума, мълчаха. Като гласуваха на референдума - отново! Все някой трябва да им плаща бюлетините и хонорарите по вота! Дет се вика - "Те ти булка - Спасов ден"!

Искаме си Бойко

Трябва да има промяна, но някой от исканията са лудост и див комунизъм: ЕРП-тата в ръцете на държавата - означава увеличаване на корупцията -куче влачи диря няма! Индивидуални договори с топлофикационните дружества - узаконяване на кражбата от съседите. Кой ще плаща за отоплението от тръбите които минават през апартаментите? Съседите? Това означава война във блоковете!!!!!

И ТОГАВА Е БИЛО КАКТО И ДНЕС ! !. ЗАЩО ВАЗОВ НЕ КАЗВА ДУМА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗА НЕВИННО ИЗБИТИТЕ, НЕПРЕДУПРЕДЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ, ЗА КЪРВАВИТЕ ПОСЛЕДИЦИ.ИЛИ ВЪПРОСЪТ Е БИЛ ДА ИМА ВЪЗСТАНИЕ-А ПОСЛЕ ВСЕКИ ДА РЕШАВА ПОЕДИНИЧНО СЪДБАТА СИ.ТОВА СИЛНО НАПОМНЯ НА ДНЕШНИТЕ ДНИ И ЕСТЕСТВЕНО РЕЗУЛТАТИ.

българи от вси страни , съдинявеите се. от нашите деди "Съединението прави силата " от канада , USA , европа , австралия , чакаме ви.

Бойко Борисов ако се върне на власт ще се оправи всичко

Да, ще оправи всичко за 2-ри път.Първия път ни оправи Царя за 500 дни ; )

Какво, искате цар киро ли да ни оправи? И без друго не му трябва резиденция, щот си я има... Барабар с ханъмките! И върховенството на закона... разбирай мешарето. В стил - пус да мати май дракуле!

" Валентин Вълев - пълномощен министър и ръководител на политическата служба. " НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ ВЪВ ФОРУМА ЗАЩО ОСВЕН ПОСЛАНИК ИМА И "пълномощен министър и ръководител на политическата служба." С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА ТАЗИ СЛУЖБА,ИМА ЛИ Я ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОЛСТВА И ПОД ЧИЕ ВЕДОМСТВО Е ТЯ.ОЩЕ ЛИ СЛЕДЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА? ?.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

България е на трето място по добив на злато в Европа, но ние получаваме само 1% от добитото, защото такъв е договорът с концесионера Дънди прешъс метълс. Големите пари отиват в Канада. Според водещи геолози имаме златни залежи на стойност 800 милиарда долара, но Костов ги подари за 30 години на въпросната фирма. Концесионерът Аурубис, пък изнася за чужбина всяка година мед от територията на България на стойност 4,6 млрд. долара. Тези пари отиват в Белгия. Затова сме бедни!

Българи, прочетете публикацията МАНИФЕСТ НА ГРАЖДАНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, която е публикувана на стената на "Съпротива"и "Национален протест срещу безобразията в България". В нея има много добри, аргументирани идеи за това какви да бъдат крайните цели на гражданските протести. Емоциите ще отминат и трябва да дойде времето на разума, за да има резултат от всичко, което се случва.

Емигрантите ако обичат да си мълчат!!! НЯМАТ прабо да се бъркат как да живеем и какво да се случва в БГ, след като са си били шута и са загърбили. ЯСНО????

Смешнико, емигрантите не са ти виновни за тояа че си спал и те мързи да гледаш..за да емигрираш и д ас откажеш от това да спиш в Родината се изисква мъжество, което очевидно ти нямаш...ако имаше щеше да пожелаеш успех на тези хора, 80 % от които са отишли в чужбина, защото такива като теб са спали 23 години и е глад и мизерия в Родината !!!!

Може ли да си такъв малоумник бе.Че тая разсипана държава се крепи точно от тия емигранти бе.Що пари се наливат от чужбина в България-помощи за родители,роднини,деца.Всеки праща пари от чужбина.Сериозни пари.Даваш ли си сметка,че почти 2 000 000 българи са зад граница и колко пари влизат в страната ни от тях.

малоумник

Не обвинявай хората, които държавата в лицето на продажните правителства прокуди от родината ни. Всеки има право да реши по какъв начин да се бори за оцеляването си. Кое правителство се погрижи да осигури работеща икономика и работни места за народа, вместо да разпродава България на парче и да прибира милиарди комисиони?! Управлявалите 23 г. БГ плачат за народен съд - защото докараха страната ни до национална катастрофа!

,,Обединението прави силата,, всички политически партии са виновни за състоянието на народа, народа е разидинен БСП, СДС, ДПС,ГЕРБ, АТАКА И ДР,...вие ни докарахте до безисходица и вие трябва да понесете отговорността , ако работехте за държавата а не се боричкахте с тяснопартиините си меркантилни интереси и бяхте изхвърлили корупцията и престъпноста България можеше да има голям напредък за 23 години, сега сте длъжни да обедините народа и да платите за грешките си , да ги поправите ,измежду всички политически сили все още има кадърни и честни политици , колкото и да е трудно обединете силите си, обединета народа , излезте след това сред тях ,извинете се , премахнете дипломатическия си имунитет за да носите отговорност ,приемете обществото в НС да участва и контролира работата ви, направете всички институции работещи , увеличете заплатите и пенсиите на хората и всичко необходимо да тръгне тази държава напред поправете всичко което причинихте на изстрадалия български народ , друг изход няма....

Няма такова нещо! Вие се докарахте сами, когато свалихте социализма и гласувахте за капитализъм! Социализмът у нас може да имаше огромни кусури, но беше добър за 90% от хората! Капитализмът, който си избрахте, е добър за 5%!!! Никога няма да стане по-добър! Когато, обаче го разберете - България вече няма да я има!

Нищо не си разбрал! Никой не е свалял социализма в България. Толкова беше "прогнил", че сам рухна от първия полъх. 90% от хората имаха "вноска" и чакаха да доживеят до заветната лада

А ти за какво гласува? Май за капитализма на "лявата" партия БСП?

браво ,,леоне,,. точно така.гледам че на никои им са виновни ,,емигрантите,, но не знаят че повече ги боли за булгаря от някои местни булгари!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Както и да е. Въпросът е: А сега накъде?! Има два варианта. Първият, който е по вероятен, е да ни пуснат след заека на барон Мюнхаузен. Тоя заек имал четири крака на корема и още четири на гърба си. Когато му се уморят долните крака, той се обръща по гръб и почва да бяга с гърбовите си крака. В туй време коремните си почиват. 23 г. го гоним тоя заек, но както казва баронът, иди гони такъв заек! Другото е да скъсаме досегашния обществения договор и да наложим нов. Чета разни анализаторчета, които разправят колко сложно било да се смени системата. На простите всичко им е сложно. Но по-вероятно е да са користни, а не прости Лично ние под смяна на системата разбираме главно коренни промени в съда и прокуратурата. Тях като вкараме в пътя, другото само ще се оправи. Бойко специално как си правел сметката: Ако имам, викал, 80-90 депутата, да видим как някакво правителство ще ме вкара в затвора

От тук нататък е трудно да се каже какво предстои. Във Фейсбук някой написа вчера: Предстои съставяне на служебен кабинет, т.е. кабинет съставен изцяло от службите. И това хич не е шега. Обаче никой не щял да стане служебен премиер. И с основание. На обран бостан И сега ще настане една анархия в управлението. А, ако не ще сама да настане, ще й се помогне Боко ще седи отстрани и ще вика: Видяхте ли какво стана като се махнах И току пак си го избере простият народ. И ако го избере, ще напиша с най-големите букви, които имам: Българите са най-простия народ на земята! Ама верно сме прости, да ви кажа! Ние сме един много малък и много прост народ. Слава Богу че не сме голям

рядко се кефя на чужди постове, понеже съм нарцистичен, но това го прочетох и препрочетох с огромно удоволствие :)))

Никога не бих си позволил да не кажа, че е цитат, ама не мога да го напиша по-хубаво:))

Кой изпрати провокатори в редиците на протестите?! Кой извърши насилие над органите на реда и провокира гневът им?! Кой има интерес от хаоса в България?! Ще позволи ли мъдрия българският народ тъмни сили да се възползват от междуцарствието в момента?! Ясно ли е на протестиращите, че в резултат на обхваналият ги стихиен гняв, е възможно да се възползват точно тези, които от много време го обират и го превръщат в плячка ?! Полезните резултати не идват светкавично! Целите към, които българите се стремят сега не могат да бъдат резултат от насилствени актове. Единствено търпелива, системна, задълбочена и продължителна работа може да даде резултатите, към които хората справедливо се стремят!

Бойко има психичен проблем,но това не му се отразяваше на работата !!!

Ами това е капитализма - частна собственост в неограничени размери, лумпенизирана нисша класа на работещи и безработни,упование в религията,предлагаща измамно блаженство в илюзорно отвъдно съществуване,зомбиращи медии,внушаващи ЛИЧНА вина за житейския неуспех,колониален обществен порядък,под контрола на световните колониални сили като САЩ,ЕС и т.н. и в крайна сметка мнозинство от бедстващи пролетарии /хора,разчитащи само на двете си работни ръце/, които в миналото все пак чрез някои партии като тези на истинските комунисти са осъзнавали своята сила и своя път за промяна или като днес,подложени на съвременните средства за зомбиране и манипулация са разгневето стадо, на което се дава възможност за изпускане на парата чрез протести да се поуталожи и да продължи с помощта на медийните манипулации неговото стригане, доене и клане.Така че, ако няма осъзнаване на народните маси за порочното класово раслоение по собственост върху блага, които трябва да се обществена собственост,парата ще отива в свирката и бедните ще си остават бедни, а богатите - богати.Другото е класово осъзнаване и стремеж към истинско БЕЗКЛАСОВО общество, но...

Не бива да се "бъркат баби с жаби"! Капитализмът е откровена проява на алчността, а тя няма нищо общо с духовността!

А за това че го осфиркаха дружно!?

Пише се "осВиркаха", а не - "осФиркаха", освен ако не си се наФиркал

НА ПЪРВО НРЕМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАБРАНА ЗА НАПУСКАНЕ НА СТРАНАТА ОТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ПОЛИТИЦИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ!

Боко не е ли духнал още с милионите на Цецка за Америка?

Отново фашистите си бършат задницитее с комунистите. Цлатев бил комуниста - ала бала. Мечтата на кафявите е да постигнат историцчески реванш на всяка цена с цената на лъжите и псувните - основното им оръжие при липсата на култура и образование. Сега пък наричат протестиращите комунисти и пройдохи... За нацистите няма мярка, история правда и възмездие. А те са главните виновници за срива на демокрацията у нас. Бламирайте ги, защото те са истинския ви враг. Хора, бдете!

искаме да се сменят калпавите садии,но те са всижки такива-кривосаднизи и до гужа корумпирани....в това жисло и зам. предс. на вас.....

страхотен интелект...дано не си от новия "обществен съвет", че жална им майка на гладните!

Ed Hunter

Лошо Седларов, лошо... непълнолетни с 2 литрови бутилки бира, някои директно с патрончета от водка... Това ли са протестиращите? Когато бях ученик в 8 клас, митингите които се правеха пълнеха Орлов мост чак до алея "Яворов". Сравнение с онези протести, сегашното прилича на долнопробен гей парад. Всеки иска нещо. Аз искам догодина на световното България да играе на финала и Ицето и Гонзо да вкарат по хетрик! Протестите се опростачват от нерационални искания. Фокусът за мен са ниските доходи и върховенство на закона. Всички казват - няма закони, моля? Нищо подобно, имаме никак не лошо законодателство, само че не се спазва и по точно не се спазва от "богопомазаните", обикновения човечец го отнася, там прошка няма. Иска се спадане на цените на енергията, цените НЕ МОГАТ да паднат, те ще се увеличават, това е проклятието на фосилните горива. Реално цените на стоките, като абсолютна стойност в България са по-ниски или сравними с най-ниските в Европа, но доходите са НЕСРАВНИМИ с тези в същия този бленуван ЕС. Това е големия проблем, потресаващо ниската покупателна способност на българите! Добавете към това срива в образованието, здравеопазването и социалната сфера, безкрайно остарялата материална база в производството, липсата на инвестиции в нови технологии, тоталната шуробаджанащина водеща до назначения на оперативни позиции на хора, няма ще си хал хабер... и картинката става ясна. Дали протестите ще променят нещо, сами по себе си смятам, че не. Промяната трябва да стане в съзнанието на всеки отделен индивид, ще трябва време, цели поколения може би, докато започнем да мислим трезво и рационално, докато битува схващането, че винаги може по втория начин, промяна няма да има.

Къде ти е колегата Павел?

Таковата на Вашата камила не знам как е. ... И вода с оценка ка не консумирам. - Ще ли Ррработим, Колега ? Всички-Ние-Заедно. (Динозаври Съм Виждал. Практически истински. .... Нали не предлагате да докараме И Ной, А ?! )