Имигрантите ни в Мадрид се обявиха срещу монополите и се подписаха под искания за свикване на Велико народно събрание, за намаляване броя на депутатите, за сформиране на избирателен район "Чужбина" и за премахване на депутатския имунитет, съобщи за БТА вестникът на българите в Испания "Нова дума".

Подписката бе връчена на консул Нели Симеонова.
"Дошли сме да подкрепим протестите у нас, съгласни сме на сто процента с всички искания на нашите братя и сестри в България. Искаме да сме си в България, искаме да работим, да учим, да живеем в България, омръзна ни от партии, които да ни лъжат", бяха част от изказванията по време на протеста в Мадрид.
"Въпреки че сме младежи и сме извън България, това не означава, че не мислим за Родината си". "Единственото, което искаме, е сънародниците ни в България да знаят, че не сме безучастни и макар и отдалеч, ги подкрепяме в желанието да се промени и подобри ситуацията за народа ни", добавиха имигранти.

Мирни шествия днес бяха организирани и във Валенсия и Барселона. Сънародниците в Малага ще се съберат на протест в деня на националния ни празник - Трети март.
В Испания живеят повече от 170 000 българи.

Около 30-тина българи в Австрия се включиха в демонстрация в подкрепа на националния протест в България, съобщи за "Фокус" от Виена Жулиен Желев.
Българите се събраха пред сградата на посолството.
Участници в демострацията развяваха българския трибагреник и носеха плакати на които пише: "Обичам родината, мразя държавата", "Дела трябват, а не думи", "Край на апатията", "Ревизия на прехода" и др.
Пред събралите се българи излязоха Елена Шекерлетова - извънреден и пълномощен посланик на България в Австрия и Валентин Вълев - пълномощен министър и ръководител на политическата служба.

По информация на Дир.бг протестиращи имаше и в Лондон, Великобритания.

Големите чужди информационни агенции продължават да следят събитията в България и широко отразяват днешните протести в България.
ДПА ги нарича "протести срещу бедността". Франс прес също ги определя като демонстрации срещу бедността и корупцията, съпроводени с искания за граждански контрол над институциите. Френската агенция разпространи и репортаж на софийския си кореспондент за случващото се в София, за настроенията на участниците в протестите.

Асошиейтед прес посочва, че протестиращите настояват за радикални, сериозни политически реформи, че се скандират лозунги срещу политическия елит. Ройтерс отбелязва, че протестите, започнали като израз на недоволство от високите сметки за тока и парното, са се засилили и че е оставката на правителството не е успяла да успокои избирателите, на които им е дошло до гуша от ниския жизнен стандарт и ширещата се корупция.
Агенцията съобщава също, че освен основния протест е имало и отделни, по-малки протести срещу неефикасната образователна система, който според критиците й не подготвя младите хора за пазара на труда, и срещу високите лихви на кредитите, от които страда малкият бизнес.

ИТАР-ТАСС откроява исканията на протестиращите за създаване на експертен обществен съвет с участие на граждани и за прекратяване на делата, заведени от електроразпределителните компании срещу клиентите им.
Агенцията подчертава, че най-многолюден е бил днес протестът във Варна.
Всички агенции отбелязват, че президентът Росен Плевнелиев е отишъл днес при протестиращите, благодарил им е за активната гражданска позиция, уверил ги е, че възгледите им ще бъдат взети предвид при опитите за уреждане на политическата криза и е поканил представители на протестиращите на среща в президентството идната седмица, на която заедно със синдикатите и представители на работодателите да бъдат обсъдени най-важните проблеми, които стоят пред държавата.