Коментари - БАБХ потвърди огнище на Африканска чума при свине за първи път и в Бургаско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прасчо, прасчооо... и твоята не е лесна- ако има чума- хуманно умъртвяване, ако няма- нехуманно... големи гадове сме си ние хората и това е.

Не е ли странно , от 10 години ни тресе болести по животните и птиците ? То не беше грип кокоши , то не беше чума и шап по животните ! Шап ли , чума ли , от къде идват тези болести и кой ни ги пробутва това е въпроса ? За 10 години специалните служби , като ДАНС не провериха и не намериха от къде идва тази диверсия или тероризъм ,получават големи заплати но немогат да защитят Народа и Държавата , защо са ни такива служби и такива Правителства които икономически унищожават хората и не им дават да забогатеят от труда си на България ? След Първата световна война ,животновъдството и растениевъдството са помогнали на хората да оживеят след войната ! България не е Африка ,а вилнее Африканска чума ?

Тая чума всички райони засяга, само Народното Събрание пропуска ?

чета коментарите по-долу и мнението ми е че пишат 4-5 червени трола.....значи , опорката е че чума по свинете няма , всичко е лъжа , за да можели Кауфланд и Лидъл да си пробутвали месото. То сигурно щото по нашите земи досега мор по животните е нямало......да не говорим че ако на стопани им евтаназират животни то те получават обезщетение , което често и надхвърля пазарната им стойност.....но НЕ , червените кратуни съзират КОНСПИРАЦИЯ , ЗАГОВОР , за да можем да внесем ГМО-месо от ЗАПАДА

са регистрирани по всички правила, познай дали някой който гледа прасе за Коледа си е направил труда. А това са жертвите основно и агенцията за храните в тях се цели

И аз като чета някои от коментарите (вече дори ги идентифицирам по стила, защото промития мозък трудно си променя стила и не използва повече от 200 думи) стигам до заключението, че тук пишат няколко тролчета, които се мъчат да убеждават как всичко е прекрасно, как само комунистите са виновни за всичко, какви светли бъднини ни предстоят и какъв благодетел е ЗАПАДЪТ!

След толкова свинщини, свинска чу работа. И не се обиждайте на такова, че ще дойде БАБХ да ви ваксинира или евтаназира, а после пак ние ще ви ядем като прясна, току-що внесена от Аржентина телешка мръвка или пъдпъдъци от Мачу Пикчу. Щом вече ядохме нутрии и плъхове, колко му е, нищо ни се не опира веке.

странна. Хем прескача от Северна България към южното черноморие без да засегне нещо по пътя си, направо квантов преход направила ще кажеш, хем удобно удря собственик на 14 прасета. Много за собствена консумация, малко за да се издържа от това. Нещо много удобно се е намърдала у някой, удобен за удряне, тоя вирус дребните собственици изобщо не го интересуват. Хем само него удря, даже и дивите прасета в Странджа не закача .... те нормалните чуми тръшкат всичко по пътя си и не подбират, тая чума що за капризна чума е, по капризна даже от хубава девойка към ухажорите си - не ще всяко прасе?

Подходящ текст би бил - богат мастит политик или бизнесмен си мисли "А в Шенген ядат ли свинско и шкембе-чорба?"Знайно е какво би казал, ако беше жив, бай Уинстън по въпроса.

Гледамкво става и се чудя: -абсолютно неадекватни реакции в момента-журналисти в огнището -жандармерия без предпазни средства и дезинфекции -екипи от Южна България в огнището В Плевенско -предупреждаване на населението за унищожаването на животните-а селото трябва да се затвори с жандармерия и да се избие всичко свинско в него,внезапно и безкомпромисно -трябва да се забранят всички ветеринарни манипулации с прасета в наблюдаваната зона-привикват се с полиция всички докторчета,ветеринарни техничета,осеменители и прочее лечители и и се принуждават да подпишат декларации В момента екипите на БАБХ се разпънаха по терена като ластик и нещата вече излизат извън контрол.Сега е на ред и още едно огнище на чума по дребнте преживни и ластика ще се скъса. А Ганю си е Ганю-ти му приказваш колко е опасно заболяването,той ти говори: Ама нали става за ядене!!!Не си спомням колко издържа вируса във фризера,ама сигурно е с месеци...

Давайте пичове! Още малко и ще докажте, че няма да има какво да се яде , когато отидеш по южното Черноморие и по този начин българинът уморен ще чака по три часа, за да иде в Гърция на моренце. сори, но София , Пловдив, Стара Загора, Хасково , Кърджали, Блгоевград и Кюстендил са изгубени за българското черноморие с такива новини. ДЕто се вика"Ебемти магистралите, като няма къде да спим, ядем и почиваме! по нашето Черноморие!" Давайте!

Сега ще стане така, както стана в Румъния, ще трябва да се избият почти всички налични свине в цяла България. Ами като е така за какво изобщо ни е тая агенция БАБХ? За да може едни хора да ги дават по телевизията всеки ден и да ни дразнят с неспособността си да си вършат работата за която им се плащат от бюджета немалко пари.

Когато и каквото им кефне. Овчият народ е абсолютно НЕспособен да се защити. Това е, за съжаление. Язък !

... чумата е хАмериканска, а Шкембе войвода отново ще прибере комисион за послушание!

ще открие африканска чума и в средата на морето. Няма значение кое море.

Огнището на чумата е в софийско, ама като си траем и у нас и у вас ще дойде, за прасенцето!!!!

Тая година Коледа май ще подрани...

Айде, бе!?

В селата в русенска област около дунава е пълно с умрели диви прасета, носи се ужасна смрад намират ги и в стърнищата. Има и доста домашни прасета умряли. Нарочно не се дава гласност заради големите свинекомплекса в района. Заразата се пренася от комарите и спасение няма. Скоро ще пламне цялата държава.

Докато не евтаназират Шиши от Дубай и Цаци Прокуроро тая работа няма да се оправи, си мисля аз. А също трябва да се обърне и специално внимание на едни Сараи ...

Гадове! Сами заразявате живорните, наредено ви е като миналата година - ОКОЛО 22.7. избихте козите в Странджа и опитахте и свинете. Ама се надигна вой и хората си пазиха стадата денонощно. Сега вече имате опит, заразите 1 животно и хайде всичко под ножа. Няма никаква чума, така ви се нарежда от ЕУ за да си продават техните продукти.

Не е лесно да си малоумен , определено !

Я, многоумното пИдалче пак се появи. Колко герберастки топки облиза днес, моето дете?

Ти си гледай разпраният червен дирник и не се прави на остроумен!

Единственото огнище на африканска чума , азиатска проказа , авсралийски сифилис и арктически спин се наблюдава единствено в триъгълника на власта , София , жълтите павета . И всички прилежащи абревиатури - мс, всс , министерства , агенциии и аналогични смрадливи бунища . Много опасни и изключително заразни . Евтаназията е задължителна , може и да не е от най-хуманните ...

смятайте щом има в бургаско цялата страна ще пламне, щетите ще са невъобразими

с мигрантите идва и чумата

не е африканска, а герберастка чума!

Това заболяване по свинете се разпространява в Европа от около 4-5 години, като през 2015 имаше случаи в Белорусия, след това Полша, Румъния и накрая естествено стигна и до България. През тези 5 години какво направи БАБХ? Нищо. Това е агенцията, която винаги тича след събитията, никога не успява да направи превенция. За справка случая с чумата по дребния рогат добитъкв Странджанско и Сакар планина, където също имаше предварителна информация за движението на заболяването през Азия докато то стигна до Турция и съответно България. Също случая с умрелите от глад и студ коне в Осоговската планина през по-миналана зима. Защо трябваше да се чака африканската чума по свинете да стигне в румънски стопанства на 50-100 км от нашата граница и чак тогава на юруш да се прави някаква нефелна ограда, която не може да спре в никакъв случай 200 - 300 кг диво прасе? Само се изхарчиха едни пари за тоя дето духа. Сега продължават да се харчат безсмислено пари за ефтаназия и обеззаразяване след като едни предохранителни мерки взети примерно 2 години по-рано можеха да бъдат много по-ефективни. Сега ще стане така, както стана в Румъния, ще трябва да се избият почти всички налични свине в цяла България. Ами като е така за какво изобщо ни е тая агенция БАБХ? За да може едни хора да ги дават по телевизията всеки ден и да ни дразнят с неспособността си да си вършат работата за която им се плащат от бюджета немалко пари.

Няма как да се спре АЧС ако не се обработят с някакъв химикал всички полета в които има диви свине, по точно където има болни диви свине. В момента тези диви свине, които са болни, заразяват обезпокоени от БАБХ и Горски служители всички полета и ниви. Какво е значението на избиването на домашните свине, след като дивите болни свине свободно заразяват всички полета и ниви в засегнатите райони. Има нещо много съществено тук, и никой не го повдига като тема на разговор, заразата идва от заразени фуражи, дори тези ниви в момента с жито, царевица и всикчи култури които са убежище на дивите свине носители на вируса Африканска Чума, тези посеви са заразени в сезона по време на жътва, и всичко това свободно отива във фуражните заводи, а от там отива в свинекомплексите в страната и в домовете на личните стопани. Мисля, че нашето правителство е силно заразено от министри и заместници които са патологични неграмотници. Всеки се е заел да прави личен бизнес на гърба на народа, и същевременно се изказва силно заинтересован от избиването на животните които са храна на 30 % от населението на страната ни. тези от БАН и всички други дрислъовци като учени, фабрики за антибиотици и т.н. защо не се самосезират и не направят лекарство и ваксина против АЧС, има и лесен отговор - защото тези които отглеждат концентрирано свине, правят ресто към онези от които зависят тези ваксини.

не вярвам да има болест дето да може да убие повече животни от бабх

най-гадната чума е герберасткото правитество на тиквата и псевдопатриотите!

С тези мерки, някой ще вдигне опълчението.

Въпрос вредна ли е за хората какви са симптомите и как се разпространява?Имам кашлица от декември месец насам и с какви ли не сиропи и медикаменти я лекувам и не минава и се чудя дали не съм хванал нещо подобно. Лекарите не могат да ми локализират заболяяването или се правят на ударени и се чудя дали да не осъдя ЗДРАВНАТА КАСА ЗАРАД ТОВА че не могат да ме оправят толкова време а инак може да ми оддържат здравни вноски

БАБХ да си вършат работата и да ошетат Народното събрание!!! Страшна чума вилнее по 240 свине!!!

а цацаратурата - там има един баш шопар и него да не пропускат и всички около него че то едно прасе зарази ли се всички са заразени с корупция

Оттам е тръгнала и заразата, я!!!

Ще трябва да евтаназират пеевски също.