BMW ще инвестира $1 млрд. в нов завод в Мексико

Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) заяви, че ще инвестира $1 млрд. в строителство на нов завод в Мексико.

Обратно в новината

Коментари - BMW ще инвестира $1 млрд. в нов завод в Мексико | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БМВ-то са социално и национално отговорна фирма!!! Така помагат на немската икономика и на немските работници!!!

R.I.P. Сбогом BMW

още един завистлив гоуфаджия... гроздето е кисело... споко.

Не позна, с "Ренде" съм, след 2 Трабита, това ми е третото Ренде, ама то малко болно, та се замислям за четвърто.

Третият свят е много на мода в днешна Европа. Там работниците са простички, няма профсъюзи, няма обезщетения, няма плащане на данъци в истинският им размер, уволняват когато и който си искат. Има и още много младо и гладно население, дето ще купува сега или в бъдеще. В Европа има само претенциозни старци, които всичко си имат и вече са преситени.

помагат хората на третия свят!! я не ги критикувайте..:)))

Тя и Унгария не е близко до САЩ,пък германците инвестират.Може би в Унгария си нямат експерти като Стойнев...Този душевноболен...Между другото БМВ имат завод И в САЩ...Та няма да е само заради близостта

Очевидно индустрията на Германия тръгва по същия път като американската, т.е. към третия свят. САЩ през последните 20-на години изнесоха почти цялата си индустрия основно към Китай и Индия. Резултата беше, че безработицата в страната нарасна значително, външния дълг се увеличи главоломно, а американците бяха принудени да взимат кредити, за да поддържат стандарта си на живот. След като хората там вече не бяха способни да изплащат кредитите си, започна финансовата криза, която продължава и досега. Доколкото Германия е основната икономическа сила в ЕС, ликвидирането на германската индустрия не вещае нищо добро за евросъюза.

Завода не е на ГЕРМАНИЯ, завода НЕ е държавен. Да не забравяме че в германия в момента има само 8% безработица. - предимно майки и стари хора на който не им се работи. С колко от тези 8% ще са способни да работят в завода им ако е в Германия щом говориш за немската безработица и немската индустрия?

Ами и в САЩ почти никой завод не е държавен. Въпроса е какви работници наема - ако бяха построили нов завод в Германия, вместо в Мексико, безработицата в Германия щеше да намалее още, повече хора там щяха да имат добре платена работа. Сега като наемат работници в Мексико, това е добре за мексиканците и за собствениците на BMW (понеже ще плащат по малко за заплати), но германците ще са прецаканите. Между другото, безработицата в САЩ по официални данни я водят около 6%, но реалната безработица там е около 23%. Разликата се явява от статистически трикове - например считат за безработни само тези, които получават помощи за безработица, а такава помощ се получава само за една година.

БРЦК

Защото си имат завод в ЕС , ама си нямат в щатите. Идеята е да продават в САЩ и Канада. Мексико има свободна търговия с гореспоменатите...

Защото искат да са на печалба и защото не искат половината части да са вързани с тел и уплатнени с калчища. В България закони няма. Има корупция с която немогат да се борят. Ще бъдат назначени батко и братко по ръководните постове и ще фалира както някой други заводи за коли в България. Още повече Мексико не зависи от Русия за доставки на газ и други природни ресурси. Хората не са прости. Споко. Завода не е на държавен на Германия, а на собственици и не са длъжни с нищо на никого, че да правят подаяния на бълХарина.

Мислиш че в Мексико няма корупция ли? Там цялата страна е проядена от корупция, и значителни части от Мексико са под контрола на наркокартелите.

Не чакай мисъл, човека си има опорни точки.

Ти само една дума ли прочете от написаното?

в мексико, а не тук? Да не би стандарта на Мексико да е по нисък от нашия.

Защото не сме близо до САЩ, а те искат да продават там?

КАТО ПОСТРОЯТ ЗАВОДА МУТРИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СИ ПОРЪЧВАТ БМВ-ТА НАПРАВО С КАЛНИЦИ ОТ КОКАИН :)))

BMW не карат само мутри.

Край! Отиде си любимата ми марка!... ;-)

М-да... :(

Тия от BMW са много зле. Нищо не раззбират от биззнес! Вместо да построят завод в България! Тук келешите трошат BMW-та с такава скорост и ако не се убият, купуват нови и пак трошат. Мантинели идървета не останаха.

НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В ДЕТРОЙТ - ДЪ МОТЪР СИТИ , ОСВЕН ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ КАТО МЕН .... ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА КАПИТАЛИЗМА - ОПОСКВАТ НИВАТА КАТО ПРЕЛЕТНИ СКАКЪЛЦИ И БЯГАТ ...

Баце, а защот не се питаш защо не го строят в любимия ти съветския съюз? Отговорът е един - джанти, зъбни колела, дискове, барабани, валове и оси трябва да са идеално кръгли, а не леко елипсовидини :))))))))))))

За Детройт съм чувал, че е един от градовете с най много чернокожи в САЩ, и това му е основният проблем. Черните са като циганите - повечето от тях живеят от социални помощи и кражби, и затова никой частен бизнес не би инвестирал в такива места.