Австрийският външен министър: Готови сме да посредничим в спора София-Скопие

След формирането на българското правителство трябва да се предприемат конкретни стъпки за сближаване, заяви Александър Шаленберг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шмекер-берг да си гледа шмекерберговата работа! Арогантен гамен.

Австрия не е най-добрият пример, точно те накараха сърбите да ни нападнат в гръб 1885 г.

Езика на омразата и краденето на чужда или по скоро съвместна история от миналото не са европейски ценности.

След разгрома 1885г.сърбите бягат панически. Кралят им(защо крал, а не княз или цар), нарежда по телеграфа да скрият златния запас от Белград в някакъв чифлик. Очаквали са българската армия да окупира столицата до 1седмица. Тогава Виена ни заплашва с война и ние спираме настъплението. Колко жалко.

Благодарим за "посредничеството". Но помним още едно друго ваше "посредничество" от 1885 год., което, ако не се беше състояло, нямаше да има нужда днес да ни "посредничите". А можеше и обща граница да имаме.

Кои сте вие, че ще ни казвате какво трябва?

ей, тия австрийци и след повече от 100 години имат интереси на Балканите. Що не си гледат тъпия Курц дето им ебава майката с измислената пандемия , а се навират тука ?

Интересно! Австрия е признала, че говори и пише на немски, не твърди упорито, че говори и пише на Австрийски език, как точно ще помогнат в решаването на различията между двете ни страни? Да накарат Македония да си признае на какъв език говорят и пишат и няма да имат никакви проблеми за влизане в ЕС! До тогава, всяка жаба да си знае гьола и да не се завират там, където не им е работа! Блокиране на Македония за ЕС до последно!

Австрийците явно не са чували поговорката - Когато двама си мерят пишките, не си не си бутай гъза там.

Тоя май точно за това се бута :))

Не става ясно за какво ще посредничи Австрия, която има голям опит в разделянето и проблемите на Балканите. България ли ще се сближава с Коминтерна или БЮРМ ще се сближава с ЕС? Или може би БЮРМ ще се сближава с България?

Аз предлагам ЕС да ни плати 100 милиарда евро и ще се съгласим с всичко, което ни напишат да признаем.

Ти да е не си българин. Водиш се български гражданин, но всъщност си турчеещ ЦИГАНИН.

PEYTSCH

От намеса или „посредничества“ на трети страни положението на Балканите е такова. Лошо. Гледайте си работата у вас!

PEYTSCH

Правителството е едно. Народът е друго. Без референдум (допитване на народа) няма да стане. Правителството ще падне веднага. Аман от предателства !

Хич не ни трябват посредници. На вълка вратът му е дебел защото си върши сам работата.

няма нищо за обсъждане и променяне от наша страна. след като си един път в ЕС значи никой няма вече териториални, езикови, исторически и т.н. претенции. Макетата трябва да се напасват

тия пък на всичко посредници, сащ/иран, Бг/Македония, Русия/Украйна и т.н.

Алоо ,вие на какъв език говорите ,на австрийски или немски ?????????????

НАБИЙ ИМ КАНЧЕТО НА ТЕЗИ СЪРБО-КОМУНИСТИ И ТОГАВА ЩЕ РАЗГОВАРЯМЕ !!!! Австриецо ,знаеш ли какво е комунистически ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИ ,като се запознаеш ,тогава ще посредничиш ,ясно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

То спор няма. Всичко е пределно ясно и на двете страни. И докато бъларите и макетата си говорят на български, австрийците кво ще хванат от целия раговор?

нека само преди да се съгласим австрийците да обявят, че езикът им е австрийски а не немски.. :)

НЕПОИСКАНО ДОБРО, НЕ Е ДОБРО ! казал го е мъдрият народ

Австрийците моля, да кажат на Македонците, че ще влязат в ЕС само чрез доброволно Второ Съединение с България! Ако им трябва преводач, ще помогнем!

Преди години се интересувах от история. Сега, като гледам ,колко хитро се използва за политически интереси - не я понасям. Ако някакви исторически бивалици и небивалици са причина за спъване на напредъка на държавата, моля , историята да си остане в университетите! Още преди Пандемията започна отлив на граждани на РСМ от Пиринска Македония, защото започнаха срещу тях нападения и заплахи. В резултат на това те се отказаха да идват като туристи и замря търговския обмен. Затвориха магазини в централните части на градовете, както и хотелите загубиха Македонските туристи. Всичко това е резултат на някакво чешене на езици, но реалното му отражение е осезателно! Да се разберем - гърците също са страна по проблема Македония, но те мъдро се оттеглиха и не загубиха симпатиите на туристите от РСМ! Кой ще върне туристите и добрите отношения между хората в България и РСМ?

НЯМА ТЕЗА ! НЕЩО КАТО ДА ЖИВЕЕ МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

Тезата ми е, че моят ресторант се пълнеше с македонци и българи едновременно - хората си се веселяха заедно. На кого му пречи това? Колко търговци още ще трябва да фалират? На търговеца чу е всу тая кой, какъв се числи ,че е? За мен всички са мои клиенти и аз не искам да ги губя.

ли е цената, на която си съгласен да продадеш историята и произхода си? Дори македонците не са съгласни на тази цена.. :)

Са отговорни за упадъка на цял регион І Пиринска Македония!

е тва е за да продаде 3 ракии повече човека е готов да се отрече от азбука история и култура; евала няма проблем важното е шопската да върви пък тва че тва че някой твърди че Ботев македонски поет квото ти дреме нали трябва да се обичаме да върви алъж верижа;

Все едно пък не ядеш кебапчета? Или картофи? Защо да може да ги ядат в ресторантите в София, а в моя - не?

То едни тълпи турсти от Македония. Виж българи в Охрид, Скопие ... автобус след автобус.

Като става въпрос за хитро ползване на историята - вие давате много точен пример за това! Туристите са се оттеглили заради пандемията, а Вие търсите под вола теле, за да изкарате българската страна виновна! Македонците са от малки научени на расова омраза към българите, наричат ни татаро-монголи със и без причина! Македонците са живели по фашисткия си закон за защита на македонската национална чест почти половин век, и това, че тихомълком го отменят по никакъв начин не ги оправдава и не реабилитира десетките хиляди осъдени и избити, интернирани и изселени по този фашистки закон! Македонците мешат, комунизъм, расизъм и фашизъм в една обща държавна идеология насочена срещу българите и българското население там и се опитват по този абсурден начин да легитимират териториални претенции към България! Ма на вас не ви пука от това, доколкото виждам утре и вие ще се пишете македонец и ше псувате 'татаро-монголите', ако вече не сте го направили!

А що се отнася до гърците, РС Македония си изпълняват стриктно договора с тях!

Защо не гласувахте за ВМРО? защо? Сега нима не виждате какви индивиди пуснахте НАЙ-БЕЗОТГОВОРНО в парламента? НИМА НАИСТИНА ВЯРВАТЕ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, И ЕЗИКА, И ПИСАТЕЛИТЕ НИ? Толкова сте прости и наивни, иначе много сте тежки тука, след всяка новина относно северните самозванци, по хиляда коментара! Къде бяхте на изборите? Защо го допуснахте? Всички тези в парламента се съобразяват не с България, а тези умници, КОИТО БИ ТРЯБВАДАЛОСА НИ СЪЮЗНИЦИ, НО СЕ ДЪРЖАТ КАТО ВРАГОВЕ! Най-цинично подкрепят държава ИЗВЪН ЕС с 1 милион промити мозъци, които ни мразят, защото така са учени през комунизма. И заради тези 1 милион има опасност да бъдат признати лъжи за исторически "новофакти", да бъде наречено черното бяло, за да можем да допуснем до преговори новоизлюпена страна, КОЯТО ПРЕТЕНДИРА ЗА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ЗА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ЗА ЕЗИКА НИ, ДОРИ ЗА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО! И ще ни накарат ние да си пренаписваме учебниците по евроатлантически! Наистина ли искате да четете, че Самуил не е бил български цар, и даже е воювал срещу България? Наистина ли искате да се пише за някакво Илинденско "македонско" възстание замислено от "северномарсианци", вместо за Илинденско-Преображенското, организирано от българи, от тогавашнотоо ВМРО? Искате ли Хитър Петър и Талев, че и Миладинови да са "марсианци"? ТОВА ЛИ ИСКАТЕ? ПАК ПИТАМ, ЗАЩО ГО ДОПУСНАХТЕ? ТРЯБВА ДА СТЕ НАИСТИНА МНОГО НАИВНИ, ЧЕ ДА ВЯРВАТЕ, ЧЕ НОВИТЕ И СТАРИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ЗАЩИТЯТ ИСТОРИЯТА НИ! НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ! И ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ, ЗАЩОТО ЗА ТЯХ ГЛАСУВАХТЕ!

Шкембето го видяхме що за стока Е! ... Тиквен клонинг, нищо повече! Въпроса Е защо не гласувахте за ВЪЗРАЖДАНЕ?

на следващите избори пак ще влязат.. А те не ми изглеждат далеко..

Тогава ЩЕ Е КЪСНО. Предателите вече са в парламента и точат зъби! а тук някакъв ми говори за някакво възраждане, дето, като разбрах кои са, ми се пригади! То остава и тея да влязат. Как е възможно една толкова антибългарско ориентирана партия, която каза, че е за РСМ, да влезе в парламента с 10%. Това ли искахте?

Аз бих гласувал за БМРО но факта че Каракачанов е там от един век и е ясно че там няма никаква демокрация и свобода на избора ме спира вече много години да гласувам за ВМРО. Там има много пиявици от които ВМРО за съжаление не може да се оттърве. Можеш да си представиш че щом човек патриот от Пиринска Македония не гласува за ВМРО, тогава наистина има проблем там. Нека го изчистят и тогава с двете ръце гласувам за тях. Поздрави и нека приемем критиката като конструктивно нещо, не разделящо.

Както Австрия е признала немския език за първи официален в страната, нека по същия пример и СМ признае българският. Нека австрийците им обяснят, че от това няма нищо лошо.

Това звучи като някакъв нелеп виц - "Австрийци щели да посредничат в спора между България и Македония". И като как ще се пазарим с македонците през австрийците? Не е много ясно! Но, в тази връзка нека най-напред австрийците обяснят на македонците, че в Австрия се говори немски език и австрийците го разбират ясно и не твърдят, че говорят на австрийски. Ако упеят с това да се справят, евала ще им кажем на австрийците!

На какъв език ще посредничите бе, смет! ... На австрийски ли? Най-големите шовинисти били ощастливени, че в България нямало националисти! Ще ви се, нали? ... Много културни станали от ДИР-а, бе! Екскрементите се лееха досега, изведнъж вече не било коректно и трием, а? Нищо, българският е достатъчно богат на изразни средства! ... Алгоритъма ви ще сдаде багажа и ще трябва някоя маймуна, да му помага!

Добре, че са австрииите, да кажат на СМ, че говорят немски, а не австрииски.

Когато двама си мерят ... работите.., не си слагай джендърския задник между тях, за да не бъде употребен, освен ако не го искаш.. )))))

политик отстъпи от позицията на България да е проклет завинаги.. и потомците му до петнайсто коляно..

Ще бъде изтрит от ЕСГРАОН-а, направо!

Смехурко

Ще му правят есграун-а сирак :))))

Тези веднъж вече посредничиха.... Да спасяват сърбите през 1885.Та ето и центъра на въпроса-след всяка загубена война от България е късана жива плът. След сръбско-българската война, обаче, разбитите сърби излизат сухи, благодарение на посредници като тоя и мечките от Сибир. Да ходи да посредничи на майка си!

И в какво точно ще се състои посредничеството? Ще ни заплашват ли или ще ни подкупват? Щото други възможности не виждам. Ние с македонците говорим на един език, който няма нищо общо с австрийския, пардон - немския.

подпомогна сърбите заедно с Русия през 1885 да ни нападнат в гръб? Кой заплашваше нашите войски да спрат настъплението към Белград или ще изпратят тяхната войска? Заврете си посредничеството в .. десятката..

Живнаха "посредниците" като изчезнаха от управлението Шкембю и съдружници. Само че сега не сте Австро-Унгария и не можете да плашите, че ще срещнем след Ниш ваши щикове. Мама ви и европейска.

преди седмица ваша министърка каза че не разбира позицията на България, а сега искате да посредничите; как ще посредничите в спор като не разбирате едната от позициите вариантите са два или ги разбирате, но приемате само едната позиция - на Македония - или наистина не разбирате тогава за какво сте в тва посредничество

колкото има австрийски език толкова има и македонски език.

А мерси, ще се оправим и без самопоканили се посредници-наглеци. Стой където си и не се бъркай в чуждата работа. Или ако не си разбрал - АРЕ БЕГАЙ У ЛЕВО!

Нека австрийците обяснят на макетата защо няма австрийски език!

МНОГО ГОТИН КОМЕНТАР !!! БВРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мекокитчо винаги е готов да се навре там където някои си мерят куртцовете!

НППАП ХЕРО МУСТАФА ЯВНО ВИ Е ВМЕНИЛА ДА СЕ БЪРКАТЕ В ЧУЖДИ ДЕЛА ! СЛЕД КАТО САМАТА ТЯ НЕ УСПЯ

Така им викат немците на австрийците. И са прави. Това е държава с преобладаващо селско нацеление. С подобаващия манталитет. Не щем акъл от тях. А македонците ще страдат. Имат си договор за добросъседство да изпълняват. Да се хваюат да работят по него, а не да обикалят из Европа и да просят за лобиране.

Щастлив бил , че нациналсити нямало в НС , абе що не си ...

че цял народ сме националисти, защото не си помним и никому не си даваме вековните си история традиции, обичаи и култура!

Всяко чудо за три дни. При нови избори "националистите" ще се обединят и ще влязат в парламента с доста повече проценти от новоизлюпените партии, които излъгаха хората.

Това, че изказва мение, какво било добро като резултат от изборите, вече поставя посредничеството под съмнение.

Я СИ ГЛЕДАЙТЕ ДЪРЖАВАТА - НИКАКВА ВАКСИНАЦИЯ! ЗАТВАРЯТЕ ДО КРАЯ НА МАЙ - ПЪЛЕН ЛОКДАУН ! ПОСТАВЯТЕ НАРОДА СИ В ПАРТЕР! ! А СТЕ СЕ ЗАСИЛИЛИ ДА ОПРАВЯТЕ ЧУЖДИ ПРОБЛЕМИ ! НАГЛОСТТА ИМА ГРАНИЦИ !!

Ние пък ще ви посредничим за признаването на австрийския език като предшестващ немския :)))) Освен това , ще Ви съдействаме за отстояване на правата на австрийското малцинство в Германия :))) Обаче да знаете, австрийски приятели, че Австроунгарската империя е всъщност част от Македонската империя и това е записано от скопските историчари, следователно е абсолютната истина :)))))

къде е видеото където Заев каза че без България нямаше никога да бъдат разгледани за ЕС... нека сега помислиме ТЕ какво са направили спрямо България от тогава до сега и нека помислиме колко помия се изля заради тва че просто искаме да си спазват договора и обещанията

Айде нема нужда, с историята сами ще се оправим :)

В ТОЗИ СПОР БЕ ХЕР ? СЕРВИТЬОРИ, ВИНОЧЕРПЦИ ИЛИ ОБИКНОВЕНИ НАГЛЕЦИ !!!

Спор няма. Македония е България, както и Косово е Сърбия. Точка.

Шаленберг, Столтемберг, Паси и други знайни и незнайни радетели за българския просперитет и индустриализация на сверна Африка.