Коментари - Парламентът отказа да затвори границите за бежанци | Днес.dir.bg

Парламентът отказа да затвори границите за бежанци

Депутатите отхвърлиха искането на "Атака" да бъде прието решение за недопускане в България на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отказа да затвори границите за бежанци | Днес.dir.bg

Коментари

Не учудвам толкова са зле горките

ако не ги допускаха нямаше да имат проблеми с капацитета и ресурсите .....както е казал товарищ сталин нет человек нет проблема .....а сега сериозно .....за какво ще ги интервюират и ще работят с тях ???.....що хорица от гдр на времето изгоряха на тази граница, а сега сами си навличаме проблеми

как само не ги е срам така нагло да лъжат народа. гърциия може да си затвори границите, а бг не може.

Не работи за Блъгария! Ккаво се учудвате. Те получават инструкции, познайте откъде? Я вземет едно интервю по случая с някой бивш вмъншен м-р като например Сюлейман Паси и вижте какво ще ви отговори на предложението за затваряне на границите или пък някой от тези интересни фондацийки, спонсорирани от външни сила, грижещи се за правата на гей публиката, на циганите и мюсюлманите!

Бъдете спокойни - нашите цигани няма да допуснат сирийците да им изядат хляба!

Днес по хоризонт едно маце с лек чужд акцент ,от някаква фондация обясняваше как ще ги интегрираме като ги водим на концерти,на спортни състезания, на опера и какви паралелки ще направим в у-щата за сирийските деца да учели български и после "аз съм българче".Само на църква не спомена как ще ги води! Кой я финансира тази фондация пълна мъгла,поне за обществото. Каква е тази държава като границата си не може да контролира, а затварянето на границата не означава затваряне на кпп-тата!

ГРАНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ. ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е ОТКАЧИЛ. КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯТ СЕГА С ТЕЗИ ГЛАДНИ И ГОЛИ СИРИЙЦИ. ИСКАЛИ ХРАНА, НЯМА, ДА СЕ ВРЪЩАТ НАЗАД. ДЪРЖАВАТА НИ СЕ ПРЕВЪРНА В ЦИГАНСКИ КАТУН.

нехуманно е да откажеш подслон на бежанци, още повече когато сме длъжни по международна конвенция. Но трябва да се разселят и в други държави на ЕС, защото нашите възможжности не са големи.

Събудете си и престанете да бъдете наивни! Сърбия е кандат-член заедно с Хърватска за ЕС! Какъв по хубав пример могат да дадат от това да приятят тези "бежанци"? Обаче Сърбия си затвори границита! Какво прави Румъния? Разберете, че това в по-голямата си част на са бежанци и, а нсадъхани мюсюлмани, които в един момент ще се обърнат с/у България и тогава ще се събудите, но ще бъде късно. Турция умишлено тласка тези тълпи към България тъкмо с такава цел.

За съжаление повечето хора са с мисленето на Нора. Нора и такива като нея ще разберат това, което си написал(а) ама ще е късно.

Нора, подслони няколко "бежанеца", за да дадеш пример на сънародниците си.

От множеството антинародни и антибългарски закони и решения на този и предишния парламент, това решение е най-тежкото предателство. Само заради това всички тези депутатчета измекяри трябва да бъдат линчувани от народа. Изглежда че болния Волен е най-нормален и адекватен, а него го наричат луд. Но така е открай време.

Е,българи,разбрахте ли какво се случи? Планът за затриването ви успя и е на финалната права! Помните ли как започна всичко? Преди 24 години използваха негодуванието ви от една система,която ви експлоатираше като африкански роби,но ви запази като етнос. Запази ви,но промени вековните ви традиции към труд и семейство и ви унищожи националната гордост и памет!Това се оказа малко,та последва за 24 години унищожаване до корен,до нула. Първо ви обраха парите с банки и пирамиди,та голи и боси да не може и 2 крачки да направите в своя защита. После ви унищожиха предвидливо и войската,гордостта ви непобедена.После здравеопазването и образованието - другата ви гордост.После ви оставиха без хляб, та децата си да прокудите по цял свят с двойна за тях полза - да няма съпротива тук и да се претопите навън,мразейки до дъно родината си.Успоредно с това оставащите наивници биваха малтретирани с лекари-еднолични търговци,с чалга,с цигания до шия, с дрога и алкохол,с ученици последно качество, но с цени най-високи,с глоби,данъци и олигофренна телевизия,с парно,порно и енерго...Сега вече към башибозука от вилнеещи цигани се прибавят и нагли от първия си ден заселници "бежанци".Изобщо не е случайно събитие,че това нашествие съвпада с подаряването на българска земя на чужденци само след няколко месеца! Това е финалът!Вземаха ни всичко,дори и земята ни ще измъкнат изпод краката ни!Мой беден български народе!Нямаш вече сили,а си сам срещу всички!Обезкървен,смачкан,без дух.Левски щеше да ти каже"Стани,робе"!Сега,веднага!

Издевателство е над българската градска и селка беднота настояването да приемаме т.нар. бежанци. който призовава за такова милосърдие, да даде пример и да подслони някое семейство с две-три съпруги и рояци дечурлига, да им осигури храна, дрехи, медицински грижи, училища, преводачи и всякакви удобства на цивилизования човек. Да започват - първи да е Плевнелиев, закогото вдовица с 4 деца не е заплаха, богатирите от Българския хелзинкски комитет да ги видя с по едно семейство в дома си и всички дупететеа , които гласуваха против затварянето на границите за бежанци. Друг е въпросът колко са се установили в българия нелегалнос помощта на каналджии, имат вече фалшиви документи и са готови да получават официални помощи.

БРАВО, БРАВО НА ГОСПОДИН МИКОВ. Председателят на Народното събрание вече е дал пример за човеколюбие и съпричастност, като приютил в скромния си апартамент 2 семейства с общо 18 деца. Така трябва да постъпи всеки от нас. Всеки да вземе по няколко бежанскисемейства с деца. Щом г-н Миков е приел в маломерната си панелка в Орландовци 18 деца, как може ние, в нашите огромни, добре отоплени и заредени с първокачествена, обилна храна, а не с евтини депутатски кюфтета, охранявани от камери и полиция жилища, да не вземем по 3 семейства с 25-6 европейски възпитани деца.

Незнам за Сидеров,но аз също питам-Защо не спирате потока от бежанци?Имате много сгради да ги приютявате и пари да ги храните?В предаването на Росен Петров също ви пита-Въобще нашата граница от кой се пази?От два души като на паркинга!Въобще вие май найстина не знаете кои са тия "бежанци"Може да са всякакви!Защо най-бедната страна ще храни най-много "бежанци"?Защото някой от вас пак ще намаже от тая работа,а пък нас бедняците кучета да ни ядат!Нямате пари за пенсий и заплати по-високи,но имате за "Бежанци"!Така,че вие не сте за доброто на никой,а само за себе си мислите!

Скоро и джамии ще поискат да им строим на тази паплач ??? След някой и друг ден ще ревнат "дискиминация дискриминация" ... нашите ще се насерат от зор пред ес и пак ние , бедният народ, ще го отнесем. ВЪН ОТ ДАРЖАВАТА НИр МРИЗЛИВА ПАПЛАЧ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Долен Сайдеров реши да си изтърка имиджа и се прави на мъж,какъвто не е, с това иначе вече доста закъсняло предложение. Германското правителство демонстративно избирателно приема сирийски "бежанци",изпращайки самолет до Сирия и от няколко хиляди тарикати избира само 70 от тях - само високо образовани, със сериозни професии "бежанци", посрещнати на летището в Германия от правителствени чиновници с най-висок ранг като държавна делегация. Това е участието на Германия в "кризата с бежанците". Тече явно гнусен общоевропейски и американски план за заселване на Европа с тия мангусти и на нас е отредена ролята наистина на обслужващ персонал в концлагер,където ще бъдат заривани трупове! Явно доказателство - мангалите захвърлили тонове дрехи и обувки,искали били само статут!Е,какво по-ясно от това?!!Мангото имал сериозна сметка в турска банка и иска само статут! Възмущението ми няма граници!!! Трябва час по-скоро да свалим това правителство с основно искане - вън наглеците чужденци от България!!!Не мога да гледам всеки ден тая долна помия!!!!!

аиде, волене, внасяи вот на недоверие !!! нали си много ербап ? коп елда к долен ... продажник, ибрикчия

цирка за отклоняване на вниманието. На Волен съвсем му падна рейтинга със слугинажа на БСП и ДПС и се опитва да получи 5 минути внимание. Но той става все по - опасен и няма да се изненадам, ако на следващите избори вземе и най - много гласове. Свидетели сме как от ден на ден хората се ошашавят все повече.

За български пенсионер, работил цял живот за тая шибана зържава - 200лв пенсия . За сирийския миризлив бежанец - 1200 лв. тая държава трябва някой да я гръмне и да се свършат мъките ни - на нас обикновените оцеляващи хора

протестиращите да влизат в парламента.

Хич да не ти пука за европейските "директиви" ! Затваряй границата и това е !

Къде са тъпаните и гайдите на множеството блокирало центъра на София?

Тук някои се възмущават от "коравосърдечието" на българина и как трябвало да прегърне всеки бежанец! Само че някои сме живяли и патили достатъчно и сме доста подозрителни - има достатъчно примери за неуспешна интеграция на африканци и араби в Европа! Дори 2-3 поколения емигранти се чалдисват на тема религия и стават бомбаджии! После е доста наивно да се дрънака как щели сме да ги интегрираме, след като не можем да интегрираме собствените си цигани, доста от турците ни не знаят добре български - тези хора са тук стотици години! Нашето е съвсем нормален инстнкт за самосъхранение - вече 24 години от всички страни българската популация е атакувана и подложена на унищожение!

Много правилно. Тези хора никога не се интегрират. Малко ли примери има за родени в САЩ или Западна Европа, с добри образования и изведнъж - прегръщат исляма и се захващат с бомбите! Няма начин да ги преобщиш. Затова е опасно. А и нашите "служби" са халтави - под носа им ще се промъкнат терористи ите няма да забележат

А ние, по-дъртите добре помним, какво стана около 1960 г. когато ръгнахме да обучаваме в университетите ни няколкостотин наши братя от Африка - Централна и Южна. Като сега виждам белите от ужас, опнати лица на наши соц-интернационалистично настроени игриви колежки, заети с интегриране на абаносови белозъби момчета. Как с успокоителни хапове изкараха 3 седмици докато им излязат резултатите от Васермана. Пламнали бяха студентските общежития на 4-ти километър. Из джунглата сифилисът бил като хрема, ама за европейците тоя микроб бил много лют. А тогава, 15 г. след световна война и 10 г. след отмяната на купонната система, в НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ практически бе ликвидиран страшният бич на ужасната беднотия отпреди 1944 г. масовата туберкулоза, и нямаше болни от сифилис да покажат на студентите-медици. За честта на тогавашната държава, тя се справи за отрицателно време с епидемията. Но си ИМАХМЕ И ДЪРЖАВА, И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, пък и ПРАВИТЕЛСТВО. А сега, когато благодарение на демокрацията си възстановихме и надминахме предвоенните нива и на туберкулоза, и на сифилис, а вече имаме и малария, ЗАЩО НИ СА БЕЖАНЦИ? Да ни помагат за обучението на медиците? Аре бе, а сетете се де. Задача с мно-о-о-о-о-го ниска сложност. За дебили, както се оставяме да ни считат и прецакват европейците.

Я, по-кротко! Финансирането става с нашите данъци. Тоест от нашия джоб-на работещите тук. Не сме седнали всичките да чакаме преводи от чужбина. Болшинството българи в чужбина също работят и не са на социални помощи. Нито имат претенции към приемащата ги страна да ги издържа, тях и десетината им деца. Откакто видях как хвърлят дрехи, защото били втора употреба(а повечето обличаме себе си и децата си с такива) и имат претенции, категорично съм за спиране на всякаква помощ и приемане на повече бежанци. Да вървят в Люксембург, там може да ги обличат с Версаче и Валентино.

Защо се плашите от тия "бежанци"? ха-ха.. След като си оформят документите, повечето ще заминат за Европа и САЩ. Арабите са хитри и оправни. Тук ще остнат само криминалните престъпници, които никой не ги иска. Просто България ще си е един голям транзитен концентрационен лагер. Нали за това ви приеха в ЕС? И българските полит-мутри от НС, Президенство и Мин. Съвет добре знаят това, както знаят, че ще получат и пари за националното си предателство!

..или да го наречем редакция: " ... ще получат МНОГО пари за националниТЕ си предателствА.."

Защо бедстващите български емигранти в Европа нямат статут на бежанци? Те страдат повече от много със статут на бежанци, а нсправедливостите срещу тях са потресаващи! Оказва се , че бедна България, чието население над 50% се е разбягало по чужбина и не разчита на ничия помощ, трбява да се прехласва по чужди нужди... Странно е някак си, не мислите ли?

Много правилно. Тези хора никога не се интегрират. Малко ли примери има за родени в САЩ или Западна Европа, с добри образования и изведнъж - прегръщат исляма и се захващат с бомбите! Няма начин да ги преобщиш. Затова е опасно. А и нашите "служби" са халтави - под носа им ще се промъкнат терористи ите няма да забележат

НЕ ЗНАМ СЕГА , НО В 2030 - 2031 ЩЕ ИМА МНОГО БЕЖАНЦИ : ИЛИ ОЩЕ ЗА МАСОНСКАТА КОНСПИРАЦИЯ : ОНЯ ДЕН ПОКАЗАХА НОВИТЕ 100 ДОЛАРА ... КАКТО Е ИЗВЕСТНО НА ВСИЧКИ 100 ДОЛАРА ОТ ЕДНАТА СТРАНА Е ФРАНКЛИН , А ОТ ДРУГАТА КУЛАТА С ЧАСОВНИКА НА Independence Hall ВЪВ ФИЛАДЕЛФИЯ .... САМО ЧЕ НА НОВИТЕ БАНКНОТИ ВРЕМЕТО НА ЧАСОВНИКА Е СМЕНЕНО ОТ 4:10 СУТРИНТА НА 10.30 ВЕЧЕРТА ... ... ИЛИ ИЗМЕСТВАНЕТО Е С 22 ЧАСА И 20 МИНУТИ ... ДО СЪДБОВНИЯ 12 ЧАС ОСТАВА 1 ЧАС И 40 МИНУТИ .... ИЛИ 2013 - 1776 = 237 ГОДИНИ - 10.62 ГОДИНИ НА ВСЕКИ ЧАС ...ЗНАЧИ АМЕРИКА ЩЕ СЕ ГЪТНЕ СЛЕД 1.6 ЧАСА ИЛИ 16.992 ГОДИНИ - НЯКЪДЕ КЪМ 27 - 28 ЯНУАРИ 2030 ГОДИНА :)))))

КОРЕКЦИЯ ВСЪЩНОС ОСТАВАТ САМО 1 ЧАС И 30 МИН ИЛИ 15.93 ГОДИНИ - ТОЕСТ АМЕРИКА ЩЕ СЕ ГЪРНЕ ОКОЛО 25 ДЕКЕМВРИ КОЛЕДА НА 2029 ГОДИНА !!!!

и талибаните ще си останат непобедими в нечовешката жестокост да доминират вкл с труповете на несъгласните по улиците ,но да крадат миларди и да живеят в лукс като чудовища в ада

срамувам се да се нарека българка предвид безкрайната злост в повечето коментари. те показват не само липса на човещина, но и на каквато и да далновидност!

Стига манипулира по еврейски, ясно е че не си с българско потекло. Ще ми се срамувал бил жидът... то бива бива, но да знаете и на вас ще ви се търси сметка за това предателство

А не се ли срамуваш, че се гавриш с българския език? Я виж как си написала само 2 изречения.

Ама, милосърдната, ти сигурно си много грозна баба Яга, та се надяваш да те сайдиса генетичният материал от бежанците (както ни убеждава без да има предвид майка си и дъщеря си, някакъв откачен Зюмбюл, а ни подхвърля и Сталинка Георгиева комисарката, я как неочаквано съвпадна длъжността и със семейната и комунистическа закалка).

Не харесвам Сидеров, но тук го подкрепям!

на така наречената свободна сирииска армия-чиста проба терористи изпратени от ислямистк държави-катар сауди арабия и със любезното съдействие на вашингтон!!! Разбира се пропуснах и турските терористи . Това е отплатата на поддръжниците на терористите-като изпращат близките им тук в БГ за да бъдат на сигурно място без да се съобразяват с правата на Българите. Това е еситината!!!

Ей, изроди, като сте се загрижили за арабските бежанци, защо не се поинтересувате колко българи в България са без дом и средства за препитание? Нима само бежанците са хора? А какво става с тези българи, които живеят по улиците и се самоубиват, защото няма за тях работа и семействата им остават на улицата без храна, дрехи, подслон?Това ли е политиката ви, мръсни гадове?

Никой от управляващите не се вслушва във воплите на народа! Чувствам се унизена и заплашена в собствения си дом! И недоумявам, защо продължават да събират тези пришълци с такава упорита последователност, даже вече и по море! Не желая да деля оскъдния си хляб с чужди! А кризата за обикновените българи тепърва предстои, когато плъзнат по села и градове. Родината ни загива!

Hяма да плъзнат в села и градове,защото те се обичат големите градове. Tака е в другите европеиски държави. но е по-вероятно е българите да се свият в малките градове и села.

Държавата е светска, с христянство като изстрадана традиция, проблем?

Това е краят на държавата. И да иска , повече не може да се изправи, точат й кръвта отвсякъде. Политиците ни се държат като пиари, всеки ден ни уведомяват колко е зле ситуацията, след което вършат всичко обратно на логиката. БСП също ще си отиде, този път завинаги. Лоясали от лапане мозъци, неспособни нито да мислят, нито да действат.

Турция ни праща тези терористи с мисия да дестабилизират България, да се предизвика гражданска война, хаос и разруха! Само гледайте какво ще ни сполети скоро!С България е свършено!

Скъпи българи-спасители на евреите през ВСВ, искам да попитам къде са днес тези от Вас, които ни упрекват в нечовешко третиране на сирийци и палестинци?! Забелязвам, че много хора тук изказват "интересни" мнения по един доста краен начин. Ако тези думи биха се превърнали в дела, то действията на израелската държава по Западния бряг на р. Йордан биха изглеждали като хуманитарна дейност :) Имайте го предвид преди да пишете следващия път упреци към действията на чифутите спрямо палестинци и сирийци.

Българите са спасили не веднъж, а два пъти евреите - веднъж след изгонването им от Испания и веднъж - от Хитлер. Но това не означава да спасяваме със задниците си кой от де завърне и да го възвеличаваме в дома си с неговите претенции и мурафети. Явно е че българите не искат "бежанците". И как да ги искаме, като те не са истински бежанци - идват с пари, които едно българско семейство никога не е имало накуп, Идват прекосили една държава, в която навярно им е предложено това което им се полага като бежанци, идват с претенции и капризи, на които хората които доставят пари за издръжката им не могат да имат. Идват и властите погазват по главите българите които са истинските стопани на тая страна като не ги питат какво мислят и дали това не ги притеснява. Властите се сменят, подриват, затриват, народа от 1333 години остава. Айде не ни се качвайте по главите с тия "бежанци" да не ядете дървото!!!

Можете ли да ни обясните, защо Румъния , която изпрати своите евреи в газовите камери се ползва с благоволението на световното еврейство и държавата Израел, докато България, която спаси своите евреи, е обект на (вече 800 години) враждебна килонизаторска политика от страна на "избраното племе?!

Не Румъния, а Унгария изпрати доста евреи на смърт. А доста евреи от Букурещ бяха своевременно предупредени и избягаха не другаде, а в Русе. А що се отнася до днешния ден, много евреи инвестират в България и правят фирми, в които работят не малко българи, които имат по-добри заплати, отколкото ако работеха в българска фирма.

Съставен от предатели и човешки нищожества. Който се чувства засегнат, или несъгласен с това мнение, може да го заяви тук и да предизвика публична дискусия...

Да се възобнови кльона и Гранични войски! Това просто е наложително!В този вид не сме никаква държава!

Всякаква паплач се изказва тука, всеки има мнение, а масово хората не са видяли и един чужденец през живота си! Селски прост, нещастен, профански народ!!! Каква държава сме ако не можем да помогнем на 10000 души??? Само онзи ден обраха 20 тона сирене и кашкавал от резерва - не някой друг а БЪЛГАРИ!!!! Нещастници, осъзнайте се, това е християнско, това е честно... отидете и вижте тези хора, аз бях там - жени, без забратки, с деца, млади мъже - съвсем нормално изглеждащи - изгубили ВСИЧКО!!! ВСИЧКО!!! И пак тези хора са по достойни от вас...

А защо хвърлят помощите демонстративно в контейнерите? Или това е част от душевните нужди на християнските забраТки?

Като ПАПЛАЧ и НЕДОСТОЙНИ може да определиш тези, които вече 24 години ограбват народа ни и го докараха до там, че да брани стотинките и трохите си! А ти, ако разполагаш само с един лев, на кого би го дала - на болно българско дете, на съседа пенсионер, който мизерства или на чуждите?

Маро, искрено се надявам първите отрязани глави на българи ( а такива със сигурност ще има скоро)от "горките сирийски бежанци" да бъдат твоята и на такива като теб - състрадателни, хуманни и т.н. И дано ножът да е по-тъп.

Жалко, че си Мария по име-сещай се защо! Християнско е да помогнеш на християни. Прочети малко история на Близкия изток.Ужасното е, че сами преместваме границата през нашата Родина

Hе е лошо човек да е състрадателен, но и да е малко предпазлив, а и да не сипе обиди, без да е проверил нещата. Hякои от тази "паплач ", както я наричате изпитват резерви, към чужденците, които са преминали границата ни нелегално именно защото имат опит , преки наблюдения и повече информация за културата, религията им и за конфликта в сирия. Cамаряни да, но не будали все пак.

Мария,ти откъде разбра,че тези хора са по-достойни от нас.Ами те влизат в страната ни с една голяма лъжа-те не са бежанци защото Сирия няма граница с България.Как така са изгубили всичко след като министъра на вътр.работи каза,че те идват тук с по 25-30 хиляди евро.Колко от нас имат тази сума.Репортажа по забравих коя ТВ даде,че те искат да си купят тук замя и жилища и да участват в икономиката на страната.Незабравяй,че и ти си част от този селски прост народ за който говориш освен ако не си българка.

Добре написано,само че какви руски самодържици говориш?Тук има преклонение към Турция,САЩ,Израел,и от части Европа.На територията ни 4 американски бази,не са на НАТО.Те са факт.Договора за тях е подписан от Калфин-евреин през 2006 год,от правителството на Станишев,за 10 години.Не плащат нищо за тях.Статията "Потресаващи факти за американските бази в България"Такова чудо и преди 10 ноември е нямало.Лукойл е на династията Ротшилд-с документи го доказва А.Тодоров.Няма нито една руска банка.Телекомуникациите са западни.По вечето банки са западни.Печалбите си ги изнасят на вън.Тим е на световно скандален американски милиардер --Марк Рич-евреин,живее в САЩ.А кой ни управлява 24 години ,има си статия "Две десетилетия чужда власт в България"Като се добавят и ДПС ,то картината е ясна.В предизборните кампании на ДПС ,винаги агитират ,че са турци и ще служат предано на Турция.Внесли са закон за османските земи.Ако се приеме,то земите на половин България ще са турски.Мюфтийствата са подчинени на Турция.Има построени над 1400 джамии.маркирали си местата,доста от тях са в/у тракийски светилища.На мюфтийствата са им изготвили от Анкара фалшиви списъци за османски земи.Имат претенции за над 1500 имота ,с принадлежащите земи и гори.Мюфтийствата в страната ни са над 30.За тях законите не важат.Те се ръководят от шериата.Голямата ясновидка Слава Севрюкова ,още на времето е предупреждавала,че има опасност от България да се откъснат земи.Всичко от това правителство се върши тихомълком.

не измаестважте въпроса с връщането на пеевски . целия този шум около бежнците цели да всели паника сред хората и да забравят че конситуционния стд върна назаконно пеевски в парламента.

Дали ще е Пеевски или Боко и Цоко, та и който и да е от цялата политическа сган!

нЕ Е ТАКА господине.Точно обратното е.Чрез случая Пеевски точно искат да ни накарат да не мислим за тия чужденци,които на тълпи влизат в нашата страна,защото тия хора от НС са продажници

С раздухването на случая Пеевски се изместват нещата от жизнено важните проблеми на българина! Какво излиза, че Пеевски е най-важната и съдбоносна фигура в България и че въпросът с Пеевски е от решаващо значение за развитието на страната и благоденствието на българина! Стига глупости де! А решенията на Конституционния съд са най-законните и върховни решения във всяка страна! Не може когато КС се произнесе и това ни изнася да викаме браво, а когато това не ни изнася да го плюем!

До ВАрк: Точно обратното е! Занимават обществото с глупости, за да се отклони вниманието от проблем No1 в момента, а именно така наречените "сирийски бежанци" Тези бежанци съвсем скоро може да предизвикат гражданска война в България. Не преувеличавам - няма да ги държат вечно в бежанските центровете, скоро ще ги пуснат сред хората. Най-лошото тепърва предстои. Къде са протестърите сега ?! Или още се чудят кой предложи Пеевски (отговор: Същият, който предложи Бойко Борисов). Това ли е най-важното?

Защо нито политиците в парламента , нито президента не реагират на този наистина важен въпрос. Според мен въпреки , че мнението ми няма как да е меродавно за решаването на конкретния казус , но все пак ще кажа , че затварянето на границите ни и екстрадирането на бежанците е абсолютно наложително. Нека да отидат в страните , които инспирираха този конфликт поради икономическите си интереси а именно САЩ , Франция , Турция.... Жал ми е за тези хора но преди всичко ме интересува България и Българите и наще интереси , които не включват приемането на хора , които носят негативи за страната ни в икономически план

Но допълвам към страните инспирирали процесите в Сирия е и Израел. А Катар и Саудитска Арабия са машите! Те дават парите на наемниците в Сирия, а САЩ, Израел и Турция ги въоръжават! И всичко е заради нефта и газа!

"...не може ли всяка община да приеме по едно или две семейства с малки деца?" И после ще станат три или четири, девет или десет и т. н. Признавам си, че колкото и да съчувствам на несретниците, когато имам възможност да отделя нещо за помощ, то ще бъде за българин в нужда. Защото има много такива.

Жестоко се съмнявам, че някога си помагал на някого в живота си!!!!!! Освен това за българите в нужда се грижи държавата и още десетки фондации и организации... за тези хора там няма никой!!! Те са абсолютно сами!!!!

А тези добри хора защо бягат от грижите на Асад? Да не са от родата на канибала, който яде сърца на сирийски войници?

Госпожо, много сте наивна! Поинтересувайте се какво олицетворява знамето, което издигат тези т.н. бежанци и колко християни са изклани в наши дни под него! Така че, ДА СЕ МАХА ОТ РОДИНАТА НИ ТАЗИ ПАПЛАЧ И ДОЛНА ИЗМЕТ!!!

Ти вярваш ли си като говориш, че за българите в нужда, където и да са се грижи държавата и още десетки фондации и организации???!!! Това е заблуда и не е вярно Мария! Виж ако си циганин или какъвто и да си друг, но не обикновен български гражданин действително за циганина ще се грижат десетки фондации и организации, но за обикновения българин никой няма да си мръдне пръста ако поне не е и престъпник! Обикновеният българин е безправен, незащитен и незакрилян и в собствената си страна!

Съмненията ти ще прескоча, защото се отчитам само на съвестта си. Но ти се чудя на акъла, че вярваш на разните фондации и организации, които дават едно, а прилапват сто.

Чакай да позная, ти не едно Моше, предрешено като траверсата Мария...

Както бях казал и по рано;Американците и руснаците направиха кашата в Сирия да си товарят всичките бежанци по корабите и да си ги карат в Колорадо и Коми да си ги приобщават.А кака Кристалина да отдели от тлъстата европейска заплата малко та да си отхрани няколко в къщи.Може и да кандардиса за идеята и още няколко уяли се евро депутата.Със здраве.

Миков е гений. 240 депутати от цялата страна да вземат всеки по 2-3 семейства в дома си и ще се оправят нещата :)

страната се управлява от национални предатели,парламент,правителство,всички са национални предатели.

дуПетати разрешиха проблемите на българина, че сега искат и мангали. Имаме си бол мангали. Проклети да сте да ви еба май--та!

Всички Държави от ЕС плюс Турция си затвориха границите за потока от Бежанци . България защо не е .Директивата на ЕС която не се обявява в нашите медий е че бежанците от Сирия са незначителни като брой , другите са Бойци на Ал Кайда от Афганистан и Пакистан . България както винаги от Историята ще пропусне тази Армия .

България се управлява от продажници. И ако някой си мисли, че при ГЕРБ или при Кунева и седемте джуджета би било по-различно, жестоко се лъже!

Така наречените клошари не са ли също хора без дом и препитание? Ама за тях Станишев не отваря приказка.

Защо никой не пита народа????? Всички управляващи да си отиват!!!! Президент, Министри, депутати...... Срам за България!!!

Гостите не трябва да дават акъл. Не знам как е у Вас, ама тук е демокрация, има избори, т.е. питат народа , понякога управляват идиоти, понякога свестни, ама е по-добре от анархията, която явно Ви е по вкуса.

Нещата ще ескалират като падне снега. Какво ще ядат тези хора и децата им. Нещата ще загрубеят много.......

Hаи вероятно ще има социлни кухни и доброволни дарения, ще се увеличат кражбите, ще има бунтове за повече права на бежанците , размирици, скинари. накрая ще си създадат една организация против расизма и ще започнат да се жалват и да съдят, защото не ги вземат на работа. а тези русичките деца от снимката, ако останат в българия ще се спецiaлизират в дрогата. така ги виждам нещата.

Коментари - Парламентът отказа да затвори границите за бежанци | Днес.dir.bg

Парламентът отказа да затвори границите за бежанци

Депутатите отхвърлиха искането на "Атака" да бъде прието решение за недопускане в България на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отказа да затвори границите за бежанци | Днес.dir.bg

Коментари

Не учудвам толкова са зле горките

ако не ги допускаха нямаше да имат проблеми с капацитета и ресурсите .....както е казал товарищ сталин нет человек нет проблема .....а сега сериозно .....за какво ще ги интервюират и ще работят с тях ???.....що хорица от гдр на времето изгоряха на тази граница, а сега сами си навличаме проблеми

как само не ги е срам така нагло да лъжат народа. гърциия може да си затвори границите, а бг не може.

Не работи за Блъгария! Ккаво се учудвате. Те получават инструкции, познайте откъде? Я вземет едно интервю по случая с някой бивш вмъншен м-р като например Сюлейман Паси и вижте какво ще ви отговори на предложението за затваряне на границите или пък някой от тези интересни фондацийки, спонсорирани от външни сила, грижещи се за правата на гей публиката, на циганите и мюсюлманите!

Бъдете спокойни - нашите цигани няма да допуснат сирийците да им изядат хляба!

Днес по хоризонт едно маце с лек чужд акцент ,от някаква фондация обясняваше как ще ги интегрираме като ги водим на концерти,на спортни състезания, на опера и какви паралелки ще направим в у-щата за сирийските деца да учели български и после "аз съм българче".Само на църква не спомена как ще ги води! Кой я финансира тази фондация пълна мъгла,поне за обществото. Каква е тази държава като границата си не може да контролира, а затварянето на границата не означава затваряне на кпп-тата!

ГРАНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ. ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е ОТКАЧИЛ. КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯТ СЕГА С ТЕЗИ ГЛАДНИ И ГОЛИ СИРИЙЦИ. ИСКАЛИ ХРАНА, НЯМА, ДА СЕ ВРЪЩАТ НАЗАД. ДЪРЖАВАТА НИ СЕ ПРЕВЪРНА В ЦИГАНСКИ КАТУН.

нехуманно е да откажеш подслон на бежанци, още повече когато сме длъжни по международна конвенция. Но трябва да се разселят и в други държави на ЕС, защото нашите възможжности не са големи.

Събудете си и престанете да бъдете наивни! Сърбия е кандат-член заедно с Хърватска за ЕС! Какъв по хубав пример могат да дадат от това да приятят тези "бежанци"? Обаче Сърбия си затвори границита! Какво прави Румъния? Разберете, че това в по-голямата си част на са бежанци и, а нсадъхани мюсюлмани, които в един момент ще се обърнат с/у България и тогава ще се събудите, но ще бъде късно. Турция умишлено тласка тези тълпи към България тъкмо с такава цел.

За съжаление повечето хора са с мисленето на Нора. Нора и такива като нея ще разберат това, което си написал(а) ама ще е късно.

Нора, подслони няколко "бежанеца", за да дадеш пример на сънародниците си.

От множеството антинародни и антибългарски закони и решения на този и предишния парламент, това решение е най-тежкото предателство. Само заради това всички тези депутатчета измекяри трябва да бъдат линчувани от народа. Изглежда че болния Волен е най-нормален и адекватен, а него го наричат луд. Но така е открай време.

Е,българи,разбрахте ли какво се случи? Планът за затриването ви успя и е на финалната права! Помните ли как започна всичко? Преди 24 години използваха негодуванието ви от една система,която ви експлоатираше като африкански роби,но ви запази като етнос. Запази ви,но промени вековните ви традиции към труд и семейство и ви унищожи националната гордост и памет!Това се оказа малко,та последва за 24 години унищожаване до корен,до нула. Първо ви обраха парите с банки и пирамиди,та голи и боси да не може и 2 крачки да направите в своя защита. После ви унищожиха предвидливо и войската,гордостта ви непобедена.После здравеопазването и образованието - другата ви гордост.После ви оставиха без хляб, та децата си да прокудите по цял свят с двойна за тях полза - да няма съпротива тук и да се претопите навън,мразейки до дъно родината си.Успоредно с това оставащите наивници биваха малтретирани с лекари-еднолични търговци,с чалга,с цигания до шия, с дрога и алкохол,с ученици последно качество, но с цени най-високи,с глоби,данъци и олигофренна телевизия,с парно,порно и енерго...Сега вече към башибозука от вилнеещи цигани се прибавят и нагли от първия си ден заселници "бежанци".Изобщо не е случайно събитие,че това нашествие съвпада с подаряването на българска земя на чужденци само след няколко месеца! Това е финалът!Вземаха ни всичко,дори и земята ни ще измъкнат изпод краката ни!Мой беден български народе!Нямаш вече сили,а си сам срещу всички!Обезкървен,смачкан,без дух.Левски щеше да ти каже"Стани,робе"!Сега,веднага!

Издевателство е над българската градска и селка беднота настояването да приемаме т.нар. бежанци. който призовава за такова милосърдие, да даде пример и да подслони някое семейство с две-три съпруги и рояци дечурлига, да им осигури храна, дрехи, медицински грижи, училища, преводачи и всякакви удобства на цивилизования човек. Да започват - първи да е Плевнелиев, закогото вдовица с 4 деца не е заплаха, богатирите от Българския хелзинкски комитет да ги видя с по едно семейство в дома си и всички дупететеа , които гласуваха против затварянето на границите за бежанци. Друг е въпросът колко са се установили в българия нелегалнос помощта на каналджии, имат вече фалшиви документи и са готови да получават официални помощи.

БРАВО, БРАВО НА ГОСПОДИН МИКОВ. Председателят на Народното събрание вече е дал пример за човеколюбие и съпричастност, като приютил в скромния си апартамент 2 семейства с общо 18 деца. Така трябва да постъпи всеки от нас. Всеки да вземе по няколко бежанскисемейства с деца. Щом г-н Миков е приел в маломерната си панелка в Орландовци 18 деца, как може ние, в нашите огромни, добре отоплени и заредени с първокачествена, обилна храна, а не с евтини депутатски кюфтета, охранявани от камери и полиция жилища, да не вземем по 3 семейства с 25-6 европейски възпитани деца.

Незнам за Сидеров,но аз също питам-Защо не спирате потока от бежанци?Имате много сгради да ги приютявате и пари да ги храните?В предаването на Росен Петров също ви пита-Въобще нашата граница от кой се пази?От два души като на паркинга!Въобще вие май найстина не знаете кои са тия "бежанци"Може да са всякакви!Защо най-бедната страна ще храни най-много "бежанци"?Защото някой от вас пак ще намаже от тая работа,а пък нас бедняците кучета да ни ядат!Нямате пари за пенсий и заплати по-високи,но имате за "Бежанци"!Така,че вие не сте за доброто на никой,а само за себе си мислите!

Скоро и джамии ще поискат да им строим на тази паплач ??? След някой и друг ден ще ревнат "дискиминация дискриминация" ... нашите ще се насерат от зор пред ес и пак ние , бедният народ, ще го отнесем. ВЪН ОТ ДАРЖАВАТА НИр МРИЗЛИВА ПАПЛАЧ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Долен Сайдеров реши да си изтърка имиджа и се прави на мъж,какъвто не е, с това иначе вече доста закъсняло предложение. Германското правителство демонстративно избирателно приема сирийски "бежанци",изпращайки самолет до Сирия и от няколко хиляди тарикати избира само 70 от тях - само високо образовани, със сериозни професии "бежанци", посрещнати на летището в Германия от правителствени чиновници с най-висок ранг като държавна делегация. Това е участието на Германия в "кризата с бежанците". Тече явно гнусен общоевропейски и американски план за заселване на Европа с тия мангусти и на нас е отредена ролята наистина на обслужващ персонал в концлагер,където ще бъдат заривани трупове! Явно доказателство - мангалите захвърлили тонове дрехи и обувки,искали били само статут!Е,какво по-ясно от това?!!Мангото имал сериозна сметка в турска банка и иска само статут! Възмущението ми няма граници!!! Трябва час по-скоро да свалим това правителство с основно искане - вън наглеците чужденци от България!!!Не мога да гледам всеки ден тая долна помия!!!!!

аиде, волене, внасяи вот на недоверие !!! нали си много ербап ? коп елда к долен ... продажник, ибрикчия

цирка за отклоняване на вниманието. На Волен съвсем му падна рейтинга със слугинажа на БСП и ДПС и се опитва да получи 5 минути внимание. Но той става все по - опасен и няма да се изненадам, ако на следващите избори вземе и най - много гласове. Свидетели сме как от ден на ден хората се ошашавят все повече.

За български пенсионер, работил цял живот за тая шибана зържава - 200лв пенсия . За сирийския миризлив бежанец - 1200 лв. тая държава трябва някой да я гръмне и да се свършат мъките ни - на нас обикновените оцеляващи хора

протестиращите да влизат в парламента.

Хич да не ти пука за европейските "директиви" ! Затваряй границата и това е !

Къде са тъпаните и гайдите на множеството блокирало центъра на София?

Тук някои се възмущават от "коравосърдечието" на българина и как трябвало да прегърне всеки бежанец! Само че някои сме живяли и патили достатъчно и сме доста подозрителни - има достатъчно примери за неуспешна интеграция на африканци и араби в Европа! Дори 2-3 поколения емигранти се чалдисват на тема религия и стават бомбаджии! После е доста наивно да се дрънака как щели сме да ги интегрираме, след като не можем да интегрираме собствените си цигани, доста от турците ни не знаят добре български - тези хора са тук стотици години! Нашето е съвсем нормален инстнкт за самосъхранение - вече 24 години от всички страни българската популация е атакувана и подложена на унищожение!

Много правилно. Тези хора никога не се интегрират. Малко ли примери има за родени в САЩ или Западна Европа, с добри образования и изведнъж - прегръщат исляма и се захващат с бомбите! Няма начин да ги преобщиш. Затова е опасно. А и нашите "служби" са халтави - под носа им ще се промъкнат терористи ите няма да забележат

А ние, по-дъртите добре помним, какво стана около 1960 г. когато ръгнахме да обучаваме в университетите ни няколкостотин наши братя от Африка - Централна и Южна. Като сега виждам белите от ужас, опнати лица на наши соц-интернационалистично настроени игриви колежки, заети с интегриране на абаносови белозъби момчета. Как с успокоителни хапове изкараха 3 седмици докато им излязат резултатите от Васермана. Пламнали бяха студентските общежития на 4-ти километър. Из джунглата сифилисът бил като хрема, ама за европейците тоя микроб бил много лют. А тогава, 15 г. след световна война и 10 г. след отмяната на купонната система, в НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ практически бе ликвидиран страшният бич на ужасната беднотия отпреди 1944 г. масовата туберкулоза, и нямаше болни от сифилис да покажат на студентите-медици. За честта на тогавашната държава, тя се справи за отрицателно време с епидемията. Но си ИМАХМЕ И ДЪРЖАВА, И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, пък и ПРАВИТЕЛСТВО. А сега, когато благодарение на демокрацията си възстановихме и надминахме предвоенните нива и на туберкулоза, и на сифилис, а вече имаме и малария, ЗАЩО НИ СА БЕЖАНЦИ? Да ни помагат за обучението на медиците? Аре бе, а сетете се де. Задача с мно-о-о-о-о-го ниска сложност. За дебили, както се оставяме да ни считат и прецакват европейците.

Я, по-кротко! Финансирането става с нашите данъци. Тоест от нашия джоб-на работещите тук. Не сме седнали всичките да чакаме преводи от чужбина. Болшинството българи в чужбина също работят и не са на социални помощи. Нито имат претенции към приемащата ги страна да ги издържа, тях и десетината им деца. Откакто видях как хвърлят дрехи, защото били втора употреба(а повечето обличаме себе си и децата си с такива) и имат претенции, категорично съм за спиране на всякаква помощ и приемане на повече бежанци. Да вървят в Люксембург, там може да ги обличат с Версаче и Валентино.

Защо се плашите от тия "бежанци"? ха-ха.. След като си оформят документите, повечето ще заминат за Европа и САЩ. Арабите са хитри и оправни. Тук ще остнат само криминалните престъпници, които никой не ги иска. Просто България ще си е един голям транзитен концентрационен лагер. Нали за това ви приеха в ЕС? И българските полит-мутри от НС, Президенство и Мин. Съвет добре знаят това, както знаят, че ще получат и пари за националното си предателство!

..или да го наречем редакция: " ... ще получат МНОГО пари за националниТЕ си предателствА.."

Защо бедстващите български емигранти в Европа нямат статут на бежанци? Те страдат повече от много със статут на бежанци, а нсправедливостите срещу тях са потресаващи! Оказва се , че бедна България, чието население над 50% се е разбягало по чужбина и не разчита на ничия помощ, трбява да се прехласва по чужди нужди... Странно е някак си, не мислите ли?

Много правилно. Тези хора никога не се интегрират. Малко ли примери има за родени в САЩ или Западна Европа, с добри образования и изведнъж - прегръщат исляма и се захващат с бомбите! Няма начин да ги преобщиш. Затова е опасно. А и нашите "служби" са халтави - под носа им ще се промъкнат терористи ите няма да забележат

НЕ ЗНАМ СЕГА , НО В 2030 - 2031 ЩЕ ИМА МНОГО БЕЖАНЦИ : ИЛИ ОЩЕ ЗА МАСОНСКАТА КОНСПИРАЦИЯ : ОНЯ ДЕН ПОКАЗАХА НОВИТЕ 100 ДОЛАРА ... КАКТО Е ИЗВЕСТНО НА ВСИЧКИ 100 ДОЛАРА ОТ ЕДНАТА СТРАНА Е ФРАНКЛИН , А ОТ ДРУГАТА КУЛАТА С ЧАСОВНИКА НА Independence Hall ВЪВ ФИЛАДЕЛФИЯ .... САМО ЧЕ НА НОВИТЕ БАНКНОТИ ВРЕМЕТО НА ЧАСОВНИКА Е СМЕНЕНО ОТ 4:10 СУТРИНТА НА 10.30 ВЕЧЕРТА ... ... ИЛИ ИЗМЕСТВАНЕТО Е С 22 ЧАСА И 20 МИНУТИ ... ДО СЪДБОВНИЯ 12 ЧАС ОСТАВА 1 ЧАС И 40 МИНУТИ .... ИЛИ 2013 - 1776 = 237 ГОДИНИ - 10.62 ГОДИНИ НА ВСЕКИ ЧАС ...ЗНАЧИ АМЕРИКА ЩЕ СЕ ГЪТНЕ СЛЕД 1.6 ЧАСА ИЛИ 16.992 ГОДИНИ - НЯКЪДЕ КЪМ 27 - 28 ЯНУАРИ 2030 ГОДИНА :)))))

КОРЕКЦИЯ ВСЪЩНОС ОСТАВАТ САМО 1 ЧАС И 30 МИН ИЛИ 15.93 ГОДИНИ - ТОЕСТ АМЕРИКА ЩЕ СЕ ГЪРНЕ ОКОЛО 25 ДЕКЕМВРИ КОЛЕДА НА 2029 ГОДИНА !!!!

и талибаните ще си останат непобедими в нечовешката жестокост да доминират вкл с труповете на несъгласните по улиците ,но да крадат миларди и да живеят в лукс като чудовища в ада

срамувам се да се нарека българка предвид безкрайната злост в повечето коментари. те показват не само липса на човещина, но и на каквато и да далновидност!

Стига манипулира по еврейски, ясно е че не си с българско потекло. Ще ми се срамувал бил жидът... то бива бива, но да знаете и на вас ще ви се търси сметка за това предателство

А не се ли срамуваш, че се гавриш с българския език? Я виж как си написала само 2 изречения.

Ама, милосърдната, ти сигурно си много грозна баба Яга, та се надяваш да те сайдиса генетичният материал от бежанците (както ни убеждава без да има предвид майка си и дъщеря си, някакъв откачен Зюмбюл, а ни подхвърля и Сталинка Георгиева комисарката, я как неочаквано съвпадна длъжността и със семейната и комунистическа закалка).

Не харесвам Сидеров, но тук го подкрепям!

на така наречената свободна сирииска армия-чиста проба терористи изпратени от ислямистк държави-катар сауди арабия и със любезното съдействие на вашингтон!!! Разбира се пропуснах и турските терористи . Това е отплатата на поддръжниците на терористите-като изпращат близките им тук в БГ за да бъдат на сигурно място без да се съобразяват с правата на Българите. Това е еситината!!!

Ей, изроди, като сте се загрижили за арабските бежанци, защо не се поинтересувате колко българи в България са без дом и средства за препитание? Нима само бежанците са хора? А какво става с тези българи, които живеят по улиците и се самоубиват, защото няма за тях работа и семействата им остават на улицата без храна, дрехи, подслон?Това ли е политиката ви, мръсни гадове?

Никой от управляващите не се вслушва във воплите на народа! Чувствам се унизена и заплашена в собствения си дом! И недоумявам, защо продължават да събират тези пришълци с такава упорита последователност, даже вече и по море! Не желая да деля оскъдния си хляб с чужди! А кризата за обикновените българи тепърва предстои, когато плъзнат по села и градове. Родината ни загива!

Hяма да плъзнат в села и градове,защото те се обичат големите градове. Tака е в другите европеиски държави. но е по-вероятно е българите да се свият в малките градове и села.

Държавата е светска, с христянство като изстрадана традиция, проблем?

Това е краят на държавата. И да иска , повече не може да се изправи, точат й кръвта отвсякъде. Политиците ни се държат като пиари, всеки ден ни уведомяват колко е зле ситуацията, след което вършат всичко обратно на логиката. БСП също ще си отиде, този път завинаги. Лоясали от лапане мозъци, неспособни нито да мислят, нито да действат.

Турция ни праща тези терористи с мисия да дестабилизират България, да се предизвика гражданска война, хаос и разруха! Само гледайте какво ще ни сполети скоро!С България е свършено!

Скъпи българи-спасители на евреите през ВСВ, искам да попитам къде са днес тези от Вас, които ни упрекват в нечовешко третиране на сирийци и палестинци?! Забелязвам, че много хора тук изказват "интересни" мнения по един доста краен начин. Ако тези думи биха се превърнали в дела, то действията на израелската държава по Западния бряг на р. Йордан биха изглеждали като хуманитарна дейност :) Имайте го предвид преди да пишете следващия път упреци към действията на чифутите спрямо палестинци и сирийци.

Българите са спасили не веднъж, а два пъти евреите - веднъж след изгонването им от Испания и веднъж - от Хитлер. Но това не означава да спасяваме със задниците си кой от де завърне и да го възвеличаваме в дома си с неговите претенции и мурафети. Явно е че българите не искат "бежанците". И как да ги искаме, като те не са истински бежанци - идват с пари, които едно българско семейство никога не е имало накуп, Идват прекосили една държава, в която навярно им е предложено това което им се полага като бежанци, идват с претенции и капризи, на които хората които доставят пари за издръжката им не могат да имат. Идват и властите погазват по главите българите които са истинските стопани на тая страна като не ги питат какво мислят и дали това не ги притеснява. Властите се сменят, подриват, затриват, народа от 1333 години остава. Айде не ни се качвайте по главите с тия "бежанци" да не ядете дървото!!!

Можете ли да ни обясните, защо Румъния , която изпрати своите евреи в газовите камери се ползва с благоволението на световното еврейство и държавата Израел, докато България, която спаси своите евреи, е обект на (вече 800 години) враждебна килонизаторска политика от страна на "избраното племе?!

Не Румъния, а Унгария изпрати доста евреи на смърт. А доста евреи от Букурещ бяха своевременно предупредени и избягаха не другаде, а в Русе. А що се отнася до днешния ден, много евреи инвестират в България и правят фирми, в които работят не малко българи, които имат по-добри заплати, отколкото ако работеха в българска фирма.

Съставен от предатели и човешки нищожества. Който се чувства засегнат, или несъгласен с това мнение, може да го заяви тук и да предизвика публична дискусия...

Да се възобнови кльона и Гранични войски! Това просто е наложително!В този вид не сме никаква държава!

Всякаква паплач се изказва тука, всеки има мнение, а масово хората не са видяли и един чужденец през живота си! Селски прост, нещастен, профански народ!!! Каква държава сме ако не можем да помогнем на 10000 души??? Само онзи ден обраха 20 тона сирене и кашкавал от резерва - не някой друг а БЪЛГАРИ!!!! Нещастници, осъзнайте се, това е християнско, това е честно... отидете и вижте тези хора, аз бях там - жени, без забратки, с деца, млади мъже - съвсем нормално изглеждащи - изгубили ВСИЧКО!!! ВСИЧКО!!! И пак тези хора са по достойни от вас...

А защо хвърлят помощите демонстративно в контейнерите? Или това е част от душевните нужди на християнските забраТки?

Като ПАПЛАЧ и НЕДОСТОЙНИ може да определиш тези, които вече 24 години ограбват народа ни и го докараха до там, че да брани стотинките и трохите си! А ти, ако разполагаш само с един лев, на кого би го дала - на болно българско дете, на съседа пенсионер, който мизерства или на чуждите?

Маро, искрено се надявам първите отрязани глави на българи ( а такива със сигурност ще има скоро)от "горките сирийски бежанци" да бъдат твоята и на такива като теб - състрадателни, хуманни и т.н. И дано ножът да е по-тъп.

Жалко, че си Мария по име-сещай се защо! Християнско е да помогнеш на християни. Прочети малко история на Близкия изток.Ужасното е, че сами преместваме границата през нашата Родина

Hе е лошо човек да е състрадателен, но и да е малко предпазлив, а и да не сипе обиди, без да е проверил нещата. Hякои от тази "паплач ", както я наричате изпитват резерви, към чужденците, които са преминали границата ни нелегално именно защото имат опит , преки наблюдения и повече информация за културата, религията им и за конфликта в сирия. Cамаряни да, но не будали все пак.

Мария,ти откъде разбра,че тези хора са по-достойни от нас.Ами те влизат в страната ни с една голяма лъжа-те не са бежанци защото Сирия няма граница с България.Как така са изгубили всичко след като министъра на вътр.работи каза,че те идват тук с по 25-30 хиляди евро.Колко от нас имат тази сума.Репортажа по забравих коя ТВ даде,че те искат да си купят тук замя и жилища и да участват в икономиката на страната.Незабравяй,че и ти си част от този селски прост народ за който говориш освен ако не си българка.

Добре написано,само че какви руски самодържици говориш?Тук има преклонение към Турция,САЩ,Израел,и от части Европа.На територията ни 4 американски бази,не са на НАТО.Те са факт.Договора за тях е подписан от Калфин-евреин през 2006 год,от правителството на Станишев,за 10 години.Не плащат нищо за тях.Статията "Потресаващи факти за американските бази в България"Такова чудо и преди 10 ноември е нямало.Лукойл е на династията Ротшилд-с документи го доказва А.Тодоров.Няма нито една руска банка.Телекомуникациите са западни.По вечето банки са западни.Печалбите си ги изнасят на вън.Тим е на световно скандален американски милиардер --Марк Рич-евреин,живее в САЩ.А кой ни управлява 24 години ,има си статия "Две десетилетия чужда власт в България"Като се добавят и ДПС ,то картината е ясна.В предизборните кампании на ДПС ,винаги агитират ,че са турци и ще служат предано на Турция.Внесли са закон за османските земи.Ако се приеме,то земите на половин България ще са турски.Мюфтийствата са подчинени на Турция.Има построени над 1400 джамии.маркирали си местата,доста от тях са в/у тракийски светилища.На мюфтийствата са им изготвили от Анкара фалшиви списъци за османски земи.Имат претенции за над 1500 имота ,с принадлежащите земи и гори.Мюфтийствата в страната ни са над 30.За тях законите не важат.Те се ръководят от шериата.Голямата ясновидка Слава Севрюкова ,още на времето е предупреждавала,че има опасност от България да се откъснат земи.Всичко от това правителство се върши тихомълком.

не измаестважте въпроса с връщането на пеевски . целия този шум около бежнците цели да всели паника сред хората и да забравят че конситуционния стд върна назаконно пеевски в парламента.

Дали ще е Пеевски или Боко и Цоко, та и който и да е от цялата политическа сган!

нЕ Е ТАКА господине.Точно обратното е.Чрез случая Пеевски точно искат да ни накарат да не мислим за тия чужденци,които на тълпи влизат в нашата страна,защото тия хора от НС са продажници

С раздухването на случая Пеевски се изместват нещата от жизнено важните проблеми на българина! Какво излиза, че Пеевски е най-важната и съдбоносна фигура в България и че въпросът с Пеевски е от решаващо значение за развитието на страната и благоденствието на българина! Стига глупости де! А решенията на Конституционния съд са най-законните и върховни решения във всяка страна! Не може когато КС се произнесе и това ни изнася да викаме браво, а когато това не ни изнася да го плюем!

До ВАрк: Точно обратното е! Занимават обществото с глупости, за да се отклони вниманието от проблем No1 в момента, а именно така наречените "сирийски бежанци" Тези бежанци съвсем скоро може да предизвикат гражданска война в България. Не преувеличавам - няма да ги държат вечно в бежанските центровете, скоро ще ги пуснат сред хората. Най-лошото тепърва предстои. Къде са протестърите сега ?! Или още се чудят кой предложи Пеевски (отговор: Същият, който предложи Бойко Борисов). Това ли е най-важното?

Защо нито политиците в парламента , нито президента не реагират на този наистина важен въпрос. Според мен въпреки , че мнението ми няма как да е меродавно за решаването на конкретния казус , но все пак ще кажа , че затварянето на границите ни и екстрадирането на бежанците е абсолютно наложително. Нека да отидат в страните , които инспирираха този конфликт поради икономическите си интереси а именно САЩ , Франция , Турция.... Жал ми е за тези хора но преди всичко ме интересува България и Българите и наще интереси , които не включват приемането на хора , които носят негативи за страната ни в икономически план

Но допълвам към страните инспирирали процесите в Сирия е и Израел. А Катар и Саудитска Арабия са машите! Те дават парите на наемниците в Сирия, а САЩ, Израел и Турция ги въоръжават! И всичко е заради нефта и газа!

"...не може ли всяка община да приеме по едно или две семейства с малки деца?" И после ще станат три или четири, девет или десет и т. н. Признавам си, че колкото и да съчувствам на несретниците, когато имам възможност да отделя нещо за помощ, то ще бъде за българин в нужда. Защото има много такива.

Жестоко се съмнявам, че някога си помагал на някого в живота си!!!!!! Освен това за българите в нужда се грижи държавата и още десетки фондации и организации... за тези хора там няма никой!!! Те са абсолютно сами!!!!

А тези добри хора защо бягат от грижите на Асад? Да не са от родата на канибала, който яде сърца на сирийски войници?

Госпожо, много сте наивна! Поинтересувайте се какво олицетворява знамето, което издигат тези т.н. бежанци и колко християни са изклани в наши дни под него! Така че, ДА СЕ МАХА ОТ РОДИНАТА НИ ТАЗИ ПАПЛАЧ И ДОЛНА ИЗМЕТ!!!

Ти вярваш ли си като говориш, че за българите в нужда, където и да са се грижи държавата и още десетки фондации и организации???!!! Това е заблуда и не е вярно Мария! Виж ако си циганин или какъвто и да си друг, но не обикновен български гражданин действително за циганина ще се грижат десетки фондации и организации, но за обикновения българин никой няма да си мръдне пръста ако поне не е и престъпник! Обикновеният българин е безправен, незащитен и незакрилян и в собствената си страна!

Съмненията ти ще прескоча, защото се отчитам само на съвестта си. Но ти се чудя на акъла, че вярваш на разните фондации и организации, които дават едно, а прилапват сто.

Чакай да позная, ти не едно Моше, предрешено като траверсата Мария...

Както бях казал и по рано;Американците и руснаците направиха кашата в Сирия да си товарят всичките бежанци по корабите и да си ги карат в Колорадо и Коми да си ги приобщават.А кака Кристалина да отдели от тлъстата европейска заплата малко та да си отхрани няколко в къщи.Може и да кандардиса за идеята и още няколко уяли се евро депутата.Със здраве.

Миков е гений. 240 депутати от цялата страна да вземат всеки по 2-3 семейства в дома си и ще се оправят нещата :)

страната се управлява от национални предатели,парламент,правителство,всички са национални предатели.

дуПетати разрешиха проблемите на българина, че сега искат и мангали. Имаме си бол мангали. Проклети да сте да ви еба май--та!

Всички Държави от ЕС плюс Турция си затвориха границите за потока от Бежанци . България защо не е .Директивата на ЕС която не се обявява в нашите медий е че бежанците от Сирия са незначителни като брой , другите са Бойци на Ал Кайда от Афганистан и Пакистан . България както винаги от Историята ще пропусне тази Армия .

България се управлява от продажници. И ако някой си мисли, че при ГЕРБ или при Кунева и седемте джуджета би било по-различно, жестоко се лъже!

Така наречените клошари не са ли също хора без дом и препитание? Ама за тях Станишев не отваря приказка.

Защо никой не пита народа????? Всички управляващи да си отиват!!!! Президент, Министри, депутати...... Срам за България!!!

Гостите не трябва да дават акъл. Не знам как е у Вас, ама тук е демокрация, има избори, т.е. питат народа , понякога управляват идиоти, понякога свестни, ама е по-добре от анархията, която явно Ви е по вкуса.

Нещата ще ескалират като падне снега. Какво ще ядат тези хора и децата им. Нещата ще загрубеят много.......

Hаи вероятно ще има социлни кухни и доброволни дарения, ще се увеличат кражбите, ще има бунтове за повече права на бежанците , размирици, скинари. накрая ще си създадат една организация против расизма и ще започнат да се жалват и да съдят, защото не ги вземат на работа. а тези русичките деца от снимката, ако останат в българия ще се спецiaлизират в дрогата. така ги виждам нещата.