Армията ни се увеличава - повече постъпват, по-малко напускат

Общият некомплект на личния състав засега се запазва в рамките на 15-20%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Армията трябва да е наборна! 9 месеца служба, дисциплина инред на никой младеж няма да навреди! Щом жените могат да са бременни по 9 месеца, на мъжете нищо няма да им стане да служат 9 месеца на България!

ще я издържаш тази армия! Най добре е да се закрие МО само харчи огромни пари за нищо! А бедните се опитват да спасят болните с "Българска Коледа" ,но не се получава и болните стават здравни емигранти. що за държава е това?!?

А само преди няколко часа писахте съвсем други неща- рапорта който беше връчен на президента.

България - вън от НАТО !

Башибозук!!!

Докато Праслака е министър на Отбраната нищо добро няма да се случи в армията. Набират само дебелаци, шансонетки и неграмотници заради големите заплати. Тази сбирщина е пародия на армия!

На тая тиквена държава, с тиквен народ и тиквено управление - само тиквена армия и е кусурът...

Това всичкото написано от тиквеник звучи весело .

2 мл за санаториум... 10мл за научна база. Какъв е бюджетът? Бивши военни убиват и бият ... Пилеем пари и не правим нищо качествено..

И къде да иде ? СИВ отдавна го няма .

Наборната армия винаги е била най-голямата проЗдотия която е могло да се измисли !

Българската армия, в сегашния си вид е пристан за хора, които просто искат да получават заплата без да правят нищо, кратко и ясно:)))!!! Или с други думи... пристан за хрантутници, чието КПД е близко или равно на... кръгла нула!!! Нещо, което е подобно на Народното събрание, Министерския съвет и Президентството в тази кочина, но още в по-голям размер:)))!!!

От 25 години броя на раждащите се е по-малък от броя на излизащите през Терминал 2! Увеличаваме се!

че армията ще се увеличава.Увеличава се и руската заплаха,хората ги е страх и искат да са защитени.Трябва да се работи за създаването на ядрено оръжие,че руснаците чуката на вратата - току виж пак са ни нападнали

Споко, нема се плашиш ! Ще ти мине !

Това платено съобщение от шкембе войводата ли е ?

Трябва да се създаде силна армия за отпора на руснаците.Че като пак ни окупират,че минат един два пъти през майка ти и ще се народят още малки дебилчета като Александър Симов и Зарков

СИВ не е бил военен съюз! Лошото е ,че БГ се напълни с кухи лейки като теб и където и да сме все тая. Държавата загина!

Простотия е за краварските слуги като теб! Суверенните държави са такива, защото са силни сами по себе и не сервилничат на чужди интереси. А няма такива без силна армия!

Очевидно, доскоро ревеше, че няма хора, сега отведнъж всичко "потръгна".

То с тия тикви дето останаха в това жалко подобие на държава има си хас армията да не може да намери служещи.

Най на края нещо, но на фона на предишни години не е много.

Не е нужно да се обижда войската.

Армия?! Смех!

За 800 лева не мога да работя и напусках.Сега вземам 1300 в София .Махнах се от малък гарнизон

Честито Самолетите ще се произвеждат в Турция и ще дойдат след 6 години.Остарели самолети на кого са нужни, важни са комисионните.

Варш. Дог., ясно се разбира за какво говори, вие не вдявате, дървени глави, рашка ще ви даде потоци газ, нефт и лади за без пари, ама друг път

Рекламата на МО и шкембе-войводата можеха да я напишат и по-интелигентно. Посочването на броя постъпващи и напускащи през предишни години и липсата на данни за 2018г. в цифри веднага се набива на очи. Щом процентът се запазва, значи разликата е минимална - ако са напуснали 10, а са постъпили 11 например.

А територия завземат ли момчетата, я ги похвалете?

При никого няма да ходим, ск апа няко ! Ще бъдем горди, независими и самостоятелни ! Но ти не можеш го разбра - явно е, че и в живота си гъ зо д уп еща се мишка !

За каква армия говорим, сбирщина от чалгари с БМВ-та, бременни войнички и селянки-дебелани. 80 процента от новопостъпилите са като в армията на САЩ - селяни и цигани /негри/. Стоят там да направят 1-2 мисии за по 40 000 лева всяка, купуват си жилище, едно БМВ, вземат си заплатите от казармата и бЕгат по чужбина. Никой от тях не би воювал за България, не го интересува ни патриотизъм, ни татковина - кара си БМВ-то, слуша си мазната циганска чалгия вътре и това е. Говорим за материализъм, не за патриотизъм. Началниците същите, всеки гледа да стане голям началник полковник/генерал и да отиде в София. Другите лейтенантите и капитаните бройкат малките к*рвета, извинявам се - войничките на по 23-25 години, те пък си нагласят нарядите така че всяка седмица лятото да са на Китен, вместо наряд и готово.

като те гледам как пишеш, то и това ти е много което си получавал...

България винаги е имала велика армия , независимо от броя оръдия.Те сърбите и руснаците също ни подцениха , а после бягаха през глава към дома.

Пропаганда и лъжи: 2018 година увеличението на заплатите не беше обявеното 10% а от 6 до 8% бруто след облагане...смяххх . Сега за 2019 се предвижда "ВЕЛИКА" реформа в заплащането която да доведе до 10 % повишение на заплатите....да да ама не сега са още по НАГЛИ до 4% и то зависи от категория звание ...и тн. след облагане на тези нови 4% колко ли ще остане.....ДО ВСИЧКИ ПЛЮЕЩИ ПО ВОЙСКАТА- това е срамно. Елате и вижте: Има над 6000 места свободни, защо ли ? Вие ми кажете!

Армията ни се увеличава само с генерали.

Да служиш в българската армия е гордост, но за съжаление гордостта не храни семейство. Повече пари, по-високи изисквания = повече кадърни хора.

С цепене на дърва или поливане на цветята ?

Чудесно - повече хрантутници

С кво ша ги раним, ба.?

С тази армия , само може да се смееш

Защо след като плащаме милиони за членство в НАТО се налага да издържаме и собствена армия която е изключително демотивирана разнородна недоокомплектована, със морално остаряло оборудване, малка е на брой, а генералите са без един ден практически опит във истински войни? Не е ли по добре като си плащаме да разчитаме на НАТО изцяло?

За една паница безплатна чорба,да се лишиш от свободата си и да слугуваш на тълпа от некадърни генерали от соца -не си струва!

Незнам колко напускат и колко постъпват ама недостига все е около 15-20%???? Всяка година се увеличават мангизите за силовите министерства според заложените бройки, все им се додава, все няма запълване на бройките ама все и парите не стигат за останалите??????? Та се питам къде са мангизите от тези 15-20% незаети????????

Особено с министрите и.....та за това и армията е толкова ''добра'' също като тях:(((((

Най-ще е добре да се понаучиш на правопис...

Трябва да си малоумен за да мислиш, че НАТО ще те пази. Това е залъгалка за да си безсилен, да слушаш и да те използват безплатно.

Ами върви работи тогава за жалки пари на бизнесмен-робовладелец с червени пари. Ще видим колко свобода ще имаш. Пък и никой не те бие по главата военен да ставаш.....

Така е, ама защо не споменеш и румънците в Добруджа, гърци и англичани на Дойран и турци през Балканската?????? Щото политкорекността от Козяк 16 така заповядва , а???????

Нашата армия е един умрял кон,а той не рита.

Както навсякъде ОГРОМНИ УСПЕХИ е в армията! Каква армия, какви 5 лева бе, некадърници?