Коментари - Хиляди се стекоха в Априлци на печена сланина и греяна ракия | Днес.dir.bg

Хиляди се стекоха в Априлци на печена сланина и греяна ракия

Хиляди пристигнаха в Априлци на уникалния за България празник на греяната ракия и печената сланина.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди се стекоха в Априлци на печена сланина и греяна ракия | Днес.dir.bg

Коментари

Вижте, нямам нищо против да организирате фестивал на сланината и греяната ракия но не му лепете такива гръмки етикети.Българщина, духовност....Това ли е българщината?Ракия и сланина?Не се излагайте.

Да, това е българщина, защото фесовете не ядат сланина!

Дядо ми на село беше ракиджията и много често пиян. Ядеше често сланина и свинско. И доживя до 94г. Почина от пневмония и глупост.

Адски е духовно тва нещо - да се напиеш с греяна ракия и да се намуаш с печена слнина ... Направо е извисяващо! Сигурно и полуголи чалгарки са им извивали гюбеци по импровизираните сцени ... Лук и пръжки - е, тва е то!

Повече хора имаше на празника, от колкото на разните демонстрации и протести.

Така е. Българина повече се интересува от пиячката и освинването, отколкото от това в каква страна живее. То политиците са виновни.

Само да не се намери като ония "хубавци" които се опитаха да забранят тричането, че става лошо. Аман от хора желаещи някаква самоизява.

Едно голямо БРАВО на Априлци. А тиквата от Банкя беше казал на всеослушание,че който яде сланина и пие ракия да не се надява на лечение в болница.Тъпо изказване.Нали?

Като се наплюскаха със сланина полята с ракия не се ли изкъпаха в селската бара с дрешляците? Ако са заснели този кол-турен празник, да го покажат в Брюксел на еврочиновниците да видят какви интелектуални примати имаме , достойни за Шенгеня.

...по-големи изроди от еврочиновниците ти в брюксел...надали има !!!...маината им !....

Влез и ти в селската бара, веганче, ама ще ти измръзнат черешките и ще се споминеш от пневмонийка. Кекав народ сте това еничарите.

Имали празник на шкимбето.И де се прави най убавото шкимбе у България

Едно време га колеха прасетата на село по коледа у целото село са чуваши как квичат.А вечер са чуваши пък стопанкити как квичат га ги лепни пиениот мъж.Сига ко-саде джендъри и вегани

Грях ви на душата, ако поствате негативи срещу този празник! Възхищавам се как хората в Априлци всичко са организирали, за да посрещнат по най-добър начин хилядите гости и да им осигурят добра храна и веселие. Трудолюбиви, сърдечни и мъдри хора, които здраво са стъпили на земята и поддържат здравословните традиции. Можем да се гордеем с този празник, както и с кукерския фестивал в Перник.

Много са готини хората от този край. Сърдечни и наистина много трудолюбиви.

100 кила сланина и раакия давам Йотова и Нинова да притежавам

На връх Коледа кога сите истински българи колят прасето са яде осмянката на прасито със кисило зели и са прай черен дроб у тава с праз и са прай бахура.Докато са упрая прасето също са пиче зурлата и ушити

Сиреч празник на холестерола и високото кръвно....много проста е масата от народа. При това положение даже да се появят интелигентни хора тя няма да намерят среда и ще бягат навън....

Веганите са най-простите хора, защото мозъкът е 90% холестерол.

Понятно. Сланината която се предлага днес в супермаркетите и на дpуги места, била тя паприкована, маринована, осолена и пр., е толкова калпава, че който я е консумирал, друг път и не помисля за такава. Сурова, жилава, ако е с кожичка - тя е твърда като гьон и несмилаем. A цената ѝ е над 6 лв/кг. Но отарикатените български частници продължават да произвеждат такива ментета, разчитайки на традиционния афинитет на българина към подобни кулинарни вкусотии през зимата. По време на социализма, сланината която се предлагаше по магазините беше дебела, отлежала, суха, крехка, подбрана от специални части на прасето, направена по изпитани, отколешни нашенски рецепти. И много по-евтина. И я консумирахме с истинско и също така евтино вино.

Тъп, примитивен народ, издигнал себеподобни тъпи креатури да го управляват и водят към блатото на живота

Европейските аборигени, дето се натискат за Шенген, дрисльовци..

Масов митинг в Априлци под наслов "Превенция на сърдечно-съдовите заболявания"

До 20 гр сланина на ден за жени, 50 гр за мъже е здравословно, изчества дори лошия холестерол, ама как да знаете, като ядете "здравословни" зеленчуци, отгледани на хидропоника само в химия и съхранени посредством химия.

Да ги привлечеш? На тях дай им само сланина, свинско и винско. Явно вече това не се брои за материално, а за духовно.

Смъртните, прости селяни нека да жюлят греена парцуца и тъпчат опушена сланина, а за безсмъртните и умните-трюфели и шампанско!

В грешка си, мила. Всички умират.

нема лошо, само да махнат чалга елемента и циганията и всичко си е ок !

100% аборигени, за жалост ни византииците, ни турците, ни немците, ни руснаците, ни комунистите, ни американци, ни европейци, ни... не можаха да ни цивилизоват и променят варварските обичаи и простотия...

Тричене на песове, нестинарство, кукери, сланина и ракия, шкембе чорба, калдаръм, кисело млеко, цървули, комунисти, мутри, все бисери в световната култура, народ творец и иноватор...

Да идем кифтета, вину да са лей !! И след 2 дни - нЕма кинти в таа скапана държава, ше имигрирам да карам тирОВЕ в Англия !!

до 1234 или стоенча вашата реакция е показателна за представител извадка на простотия и тъпотия .....та ха наздраве говедо

колко хиляди да бяха, май няколко стотин, нещо не се получи със селския туризъм, дето щеше да ни храни и да ни превърне в Швейцария на балканите

всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем

Ердоган канен ли е?

абе как не ги е срам тия от Априлци, знаят ли колко замърсиха въздуха с това печене, а и как може да ядат сланината на милите прасенца? защо нямаше протести там, веганите и зелените организации къде са, оная СКА къде е била та да види колко трева са изпомачкали тия неевропейци, ма как може така бе, в брюксел ако научат, знаете ли кви санкции ше ни наложат? да се пие домашна ракия, и да се яде сланина, ма това е ужасно, а и не е европейско! :) :) :)

българщината... е това му трябва на бълхарина да запази. Като се замисля, какви други думи завърщват на ...щина, та и "българщината" ще да е много хубаво нещо! предложения? какви други думи завършват на ..щина? - идиотщина, - простащина, - свинщина, - ? очаквам предложения, за други ...щини в коментарите!

Като не ти харесва - не ходи, не яж свинско. Някой кара ли те насила?

до стоенча традиционно тъп ограничен прост особенно много злобен и ограничен не народ а страхлива сбирщина

вий не сте за запад! Кои туй избиване на прасета не е хуманно и пиене на ракия и вино на корем на публично място? Никъв Шенген за вас! Диви балкански алкохолици! Опушихте природата на пържоли мирише чак в Брюксел чак смог стана цяла седмица няма се разсее!

Поклон, Щерев, Вие сте една велика амалгаматично-иновативна личност, отстояща на милиони светлинни години от забатачено-оскотялата, пияндурчено-оскотяла пасмина, изхвърляща духовна свинско-домузчийска мас и сланина по високо-извисените ни, чисти аури!! Щерев, Вие сте истински смел, прабалгърски тюрко-мюсюлманин с прекрасна антидомузчийско-антисланина душа!!!! 10000000 поклона пред толерантно-европейския Ви ореол!!!

Браво на Априлските европейци, следващия път да изпечат на шиш цял слон. А защо не поканиха Боко Тиквата да пререже лентата?

Не сме народ, а мърша, печена сланина, греяне ракия, нестинари, връткане на кучета, кебабчета, шкембе чорба, ....варвари, угогундури, аборигени,...

тъп прост прост тъп и то отчайващо откачил не народ а сбирщина

Ти си тъп, комплексиран и озлобен бая. Българите си пазим и ценим традициите.

TIREX

турчуля имало ли е?

Ракията си я обичам. Българин съм и е нормално. По повод сланината - сещам се какво казваше взводният ми командир .... "Диверсант с три резервни пълнителя и 100 грама сланина е практически безсмъртен".

Отвращение!!! Падение!!! Позор!!!Само при прочитането на тази отвратително-отблъскваща статия получих остри стомашно-чревни болки и колики, съчетани с гнусни къркорения на червата и фъщящи газове, причинени от дълбоко-ужасяващата погнуса, разлюляла тънко-фиданчестата ми снага като клатещите се топки на кремълското джудженце, подскачащо с ботоксовите си издути бузки на острите токчета из тъмните кремълски коридори!!! Въпреки, че думата "сланина" отсъства от моя книжовно-литературен речник, то аз ще се снижа за момент до нивото на опиянчено-вмирисаните селяци, дъвчещи като преживни, разгонени биволици с мляскащо-разчекнати плювалници огромните късове полусурово, вмирисано месо, за да изразя своето неистово възмущение от поредното пропадане и опростачаване на булгаристанците, които цял ден мерзко мърсуват орално с вонящата мърша на най-гнусното, отвратително , мръсно , грозно псевдоживотно във вселената - ДОМУЗА, който е презрян и осъден духовно и психологически в митологиите, културите, поезията, драмата, оперетите, оперите и симфоничната класическа музика на всички честни малцинства в света!!! Само булгаристанските диваци са способни на това безумно падение, да организират домузчийски оргии и свински вакханалии из пропаднали комунистически села, задоволявайки гнусно отвратителния си дивашки нагон!!! А отвращението и погнусата ми щяха да прераснат в един тежък припадък, когато прочетох, че изядените големи количества заклани домузи са били поляти с огромно количество силно-вонлива пърцуца, която нормалните етнически малцинства използуват в развитата си химическа и фармацевтична промишленост! Юнкер, хващай Меркел за дупито и веднага изключи Булгарстан от ЕС!

Мухаха. Напук на Аллаха, българинът си мези със сланина.

А ти мосю мистър емигрант гастарбайтер, като се самодистанцираш от собствената ти народност, с какво мислиш че си по-добър от твойте сънародници в България, че така презрително използваш понятието "български"? А да те питам още нещо, ти Хамериканец ли се изживяваш,или бюргер ? А ? М ? Аре пий една студена вода и бЕгай да лягаш, че утре те чака тежко ежедневие, миене на чинии, лъскане на чепици,яко гърбене и дълбок слугинажски поклон в кръста.

Е нЕма по див народ хот моя.....

"Да загърбим материалното"????? След десетилетия комунизъм промитите мозъци на българските боклуци свързват духовното с ракия и сланина!

кажи нещо за твоята духовност бе сопол. Да се плюе по другите е лесно.

СЕМЕЙНО ЗАЕДНО С ДЕЦАТА!

Класика под Джендема- евала пичове! Е тук не моат ни бият ни на табла, ни на маса, ни на 5 х 100 сливова. Нищо обикновено няма под Джендема в Априлци.

... А след това, на смени - по двама, по трима, при доктора или аптекарката, за поредната доза хапчета.

Че защо...Не си там, за да се наплюскаш и напиеш като животно. Това си е традиция, също като бирения фест в други държави. Що така с лошото...ти си знаеш

На който му се иска да се усмърди на пушек и да пие пърцуца нека да заповяда! Иначе другото си абсолютна цигания, казано по нашенски!

ти ходи в макдоналдс.

Ходил съм дори и там!

Ей камунези, сменете името на това село, че цялата евроатлантическа общност ви се смее!

Ако искаш и името на месеца да сменим? А?

Биков, Биков, тъп си като говедо. Априлци идва от АПРИЛСКОТО въстание.

Биков, общността да дойде да духа су (пардон, сланината). С кожата, разбира се.

аз съм дзвер

Ходила съм три пъти. Ракията е хубава. Сланината .... аз май не обичам много сланина. Има фолклорна програма и конкурс за ястия със сланина. Останалото е селски панаир от най-тежките. Сергиите за гипсови джуджета се редуват с анцузи, чаршафи и халва.

За греяната ракия. Това е ликьор. Като кипнеш 3 пъти ракията, смятай,че от 55 градуса е станалана 30. Остава захарта водицата и мирис на селски казан,който някои обожават:)

Опушената на скара с дървени въглища сланина действително е много лош вариант за храна. Когато се пече сланината , мазнината капе върху въглищата след което изгаря и се превръща във вещества които са силно канцерогенни. Същата простотия е и онези американски барбекюта с капак за опушване. Вкусно, но много вредно и дори опасно. Печене на дървени въглища е изкувство, което малцина владеят. Пече се така, че да има минимално опушване на месето и местните продукти/каймата.

Най-вредното винаги е най-сладко!!

Сланината се пече на шиш, ама трябва и ветрец. Палиш огън, като стане жарта я събираш, гледаш да няма неизгорели въглени които пушат,по възможност. Слагаш шиша със сланинката така,че като капе ветреца да издухва пушека на страни и тя да се пече без да се опушва;) ....на шиша ....ред сланинка...ред каквото ти е кеф...:)

Затова американците са с една от най-големите продължителности на живота.

ххх

Дето сме яли и сме пили, не сме се посрамили. Дето сме работили, повече не са ни търсили. Ама не се и сърдим.

"Мотото бе - всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем - потапяйки се в духа на човечността и българщината. " Бах маа му. Вече за да си намериш повод да се напукаш яко със сланина и да се напиеш като говедо му се казва човечност и българщина. Ха прибавете и ПАТРИОТИЗЪМ, че съвсем да завършим картинката

Коментари - Хиляди се стекоха в Априлци на печена сланина и греяна ракия | Днес.dir.bg

Хиляди се стекоха в Априлци на печена сланина и греяна ракия

Хиляди пристигнаха в Априлци на уникалния за България празник на греяната ракия и печената сланина.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди се стекоха в Априлци на печена сланина и греяна ракия | Днес.dir.bg

Коментари

Вижте, нямам нищо против да организирате фестивал на сланината и греяната ракия но не му лепете такива гръмки етикети.Българщина, духовност....Това ли е българщината?Ракия и сланина?Не се излагайте.

Да, това е българщина, защото фесовете не ядат сланина!

Дядо ми на село беше ракиджията и много често пиян. Ядеше често сланина и свинско. И доживя до 94г. Почина от пневмония и глупост.

Адски е духовно тва нещо - да се напиеш с греяна ракия и да се намуаш с печена слнина ... Направо е извисяващо! Сигурно и полуголи чалгарки са им извивали гюбеци по импровизираните сцени ... Лук и пръжки - е, тва е то!

Повече хора имаше на празника, от колкото на разните демонстрации и протести.

Така е. Българина повече се интересува от пиячката и освинването, отколкото от това в каква страна живее. То политиците са виновни.

Само да не се намери като ония "хубавци" които се опитаха да забранят тричането, че става лошо. Аман от хора желаещи някаква самоизява.

Едно голямо БРАВО на Априлци. А тиквата от Банкя беше казал на всеослушание,че който яде сланина и пие ракия да не се надява на лечение в болница.Тъпо изказване.Нали?

Като се наплюскаха със сланина полята с ракия не се ли изкъпаха в селската бара с дрешляците? Ако са заснели този кол-турен празник, да го покажат в Брюксел на еврочиновниците да видят какви интелектуални примати имаме , достойни за Шенгеня.

...по-големи изроди от еврочиновниците ти в брюксел...надали има !!!...маината им !....

Влез и ти в селската бара, веганче, ама ще ти измръзнат черешките и ще се споминеш от пневмонийка. Кекав народ сте това еничарите.

Имали празник на шкимбето.И де се прави най убавото шкимбе у България

Едно време га колеха прасетата на село по коледа у целото село са чуваши как квичат.А вечер са чуваши пък стопанкити как квичат га ги лепни пиениот мъж.Сига ко-саде джендъри и вегани

Грях ви на душата, ако поствате негативи срещу този празник! Възхищавам се как хората в Априлци всичко са организирали, за да посрещнат по най-добър начин хилядите гости и да им осигурят добра храна и веселие. Трудолюбиви, сърдечни и мъдри хора, които здраво са стъпили на земята и поддържат здравословните традиции. Можем да се гордеем с този празник, както и с кукерския фестивал в Перник.

Много са готини хората от този край. Сърдечни и наистина много трудолюбиви.

100 кила сланина и раакия давам Йотова и Нинова да притежавам

На връх Коледа кога сите истински българи колят прасето са яде осмянката на прасито със кисило зели и са прай черен дроб у тава с праз и са прай бахура.Докато са упрая прасето също са пиче зурлата и ушити

Сиреч празник на холестерола и високото кръвно....много проста е масата от народа. При това положение даже да се появят интелигентни хора тя няма да намерят среда и ще бягат навън....

Веганите са най-простите хора, защото мозъкът е 90% холестерол.

Понятно. Сланината която се предлага днес в супермаркетите и на дpуги места, била тя паприкована, маринована, осолена и пр., е толкова калпава, че който я е консумирал, друг път и не помисля за такава. Сурова, жилава, ако е с кожичка - тя е твърда като гьон и несмилаем. A цената ѝ е над 6 лв/кг. Но отарикатените български частници продължават да произвеждат такива ментета, разчитайки на традиционния афинитет на българина към подобни кулинарни вкусотии през зимата. По време на социализма, сланината която се предлагаше по магазините беше дебела, отлежала, суха, крехка, подбрана от специални части на прасето, направена по изпитани, отколешни нашенски рецепти. И много по-евтина. И я консумирахме с истинско и също така евтино вино.

Тъп, примитивен народ, издигнал себеподобни тъпи креатури да го управляват и водят към блатото на живота

Европейските аборигени, дето се натискат за Шенген, дрисльовци..

Масов митинг в Априлци под наслов "Превенция на сърдечно-съдовите заболявания"

До 20 гр сланина на ден за жени, 50 гр за мъже е здравословно, изчества дори лошия холестерол, ама как да знаете, като ядете "здравословни" зеленчуци, отгледани на хидропоника само в химия и съхранени посредством химия.

Да ги привлечеш? На тях дай им само сланина, свинско и винско. Явно вече това не се брои за материално, а за духовно.

Смъртните, прости селяни нека да жюлят греена парцуца и тъпчат опушена сланина, а за безсмъртните и умните-трюфели и шампанско!

В грешка си, мила. Всички умират.

нема лошо, само да махнат чалга елемента и циганията и всичко си е ок !

100% аборигени, за жалост ни византииците, ни турците, ни немците, ни руснаците, ни комунистите, ни американци, ни европейци, ни... не можаха да ни цивилизоват и променят варварските обичаи и простотия...

Тричене на песове, нестинарство, кукери, сланина и ракия, шкембе чорба, калдаръм, кисело млеко, цървули, комунисти, мутри, все бисери в световната култура, народ творец и иноватор...

Да идем кифтета, вину да са лей !! И след 2 дни - нЕма кинти в таа скапана държава, ше имигрирам да карам тирОВЕ в Англия !!

до 1234 или стоенча вашата реакция е показателна за представител извадка на простотия и тъпотия .....та ха наздраве говедо

колко хиляди да бяха, май няколко стотин, нещо не се получи със селския туризъм, дето щеше да ни храни и да ни превърне в Швейцария на балканите

всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем

Ердоган канен ли е?

абе как не ги е срам тия от Априлци, знаят ли колко замърсиха въздуха с това печене, а и как може да ядат сланината на милите прасенца? защо нямаше протести там, веганите и зелените организации къде са, оная СКА къде е била та да види колко трева са изпомачкали тия неевропейци, ма как може така бе, в брюксел ако научат, знаете ли кви санкции ше ни наложат? да се пие домашна ракия, и да се яде сланина, ма това е ужасно, а и не е европейско! :) :) :)

българщината... е това му трябва на бълхарина да запази. Като се замисля, какви други думи завърщват на ...щина, та и "българщината" ще да е много хубаво нещо! предложения? какви други думи завършват на ..щина? - идиотщина, - простащина, - свинщина, - ? очаквам предложения, за други ...щини в коментарите!

Като не ти харесва - не ходи, не яж свинско. Някой кара ли те насила?

до стоенча традиционно тъп ограничен прост особенно много злобен и ограничен не народ а страхлива сбирщина

вий не сте за запад! Кои туй избиване на прасета не е хуманно и пиене на ракия и вино на корем на публично място? Никъв Шенген за вас! Диви балкански алкохолици! Опушихте природата на пържоли мирише чак в Брюксел чак смог стана цяла седмица няма се разсее!

Поклон, Щерев, Вие сте една велика амалгаматично-иновативна личност, отстояща на милиони светлинни години от забатачено-оскотялата, пияндурчено-оскотяла пасмина, изхвърляща духовна свинско-домузчийска мас и сланина по високо-извисените ни, чисти аури!! Щерев, Вие сте истински смел, прабалгърски тюрко-мюсюлманин с прекрасна антидомузчийско-антисланина душа!!!! 10000000 поклона пред толерантно-европейския Ви ореол!!!

Браво на Априлските европейци, следващия път да изпечат на шиш цял слон. А защо не поканиха Боко Тиквата да пререже лентата?

Не сме народ, а мърша, печена сланина, греяне ракия, нестинари, връткане на кучета, кебабчета, шкембе чорба, ....варвари, угогундури, аборигени,...

тъп прост прост тъп и то отчайващо откачил не народ а сбирщина

Ти си тъп, комплексиран и озлобен бая. Българите си пазим и ценим традициите.

TIREX

турчуля имало ли е?

Ракията си я обичам. Българин съм и е нормално. По повод сланината - сещам се какво казваше взводният ми командир .... "Диверсант с три резервни пълнителя и 100 грама сланина е практически безсмъртен".

Отвращение!!! Падение!!! Позор!!!Само при прочитането на тази отвратително-отблъскваща статия получих остри стомашно-чревни болки и колики, съчетани с гнусни къркорения на червата и фъщящи газове, причинени от дълбоко-ужасяващата погнуса, разлюляла тънко-фиданчестата ми снага като клатещите се топки на кремълското джудженце, подскачащо с ботоксовите си издути бузки на острите токчета из тъмните кремълски коридори!!! Въпреки, че думата "сланина" отсъства от моя книжовно-литературен речник, то аз ще се снижа за момент до нивото на опиянчено-вмирисаните селяци, дъвчещи като преживни, разгонени биволици с мляскащо-разчекнати плювалници огромните късове полусурово, вмирисано месо, за да изразя своето неистово възмущение от поредното пропадане и опростачаване на булгаристанците, които цял ден мерзко мърсуват орално с вонящата мърша на най-гнусното, отвратително , мръсно , грозно псевдоживотно във вселената - ДОМУЗА, който е презрян и осъден духовно и психологически в митологиите, културите, поезията, драмата, оперетите, оперите и симфоничната класическа музика на всички честни малцинства в света!!! Само булгаристанските диваци са способни на това безумно падение, да организират домузчийски оргии и свински вакханалии из пропаднали комунистически села, задоволявайки гнусно отвратителния си дивашки нагон!!! А отвращението и погнусата ми щяха да прераснат в един тежък припадък, когато прочетох, че изядените големи количества заклани домузи са били поляти с огромно количество силно-вонлива пърцуца, която нормалните етнически малцинства използуват в развитата си химическа и фармацевтична промишленост! Юнкер, хващай Меркел за дупито и веднага изключи Булгарстан от ЕС!

Мухаха. Напук на Аллаха, българинът си мези със сланина.

А ти мосю мистър емигрант гастарбайтер, като се самодистанцираш от собствената ти народност, с какво мислиш че си по-добър от твойте сънародници в България, че така презрително използваш понятието "български"? А да те питам още нещо, ти Хамериканец ли се изживяваш,или бюргер ? А ? М ? Аре пий една студена вода и бЕгай да лягаш, че утре те чака тежко ежедневие, миене на чинии, лъскане на чепици,яко гърбене и дълбок слугинажски поклон в кръста.

Е нЕма по див народ хот моя.....

"Да загърбим материалното"????? След десетилетия комунизъм промитите мозъци на българските боклуци свързват духовното с ракия и сланина!

кажи нещо за твоята духовност бе сопол. Да се плюе по другите е лесно.

СЕМЕЙНО ЗАЕДНО С ДЕЦАТА!

Класика под Джендема- евала пичове! Е тук не моат ни бият ни на табла, ни на маса, ни на 5 х 100 сливова. Нищо обикновено няма под Джендема в Априлци.

... А след това, на смени - по двама, по трима, при доктора или аптекарката, за поредната доза хапчета.

Че защо...Не си там, за да се наплюскаш и напиеш като животно. Това си е традиция, също като бирения фест в други държави. Що така с лошото...ти си знаеш

На който му се иска да се усмърди на пушек и да пие пърцуца нека да заповяда! Иначе другото си абсолютна цигания, казано по нашенски!

ти ходи в макдоналдс.

Ходил съм дори и там!

Ей камунези, сменете името на това село, че цялата евроатлантическа общност ви се смее!

Ако искаш и името на месеца да сменим? А?

Биков, Биков, тъп си като говедо. Априлци идва от АПРИЛСКОТО въстание.

Биков, общността да дойде да духа су (пардон, сланината). С кожата, разбира се.

аз съм дзвер

Ходила съм три пъти. Ракията е хубава. Сланината .... аз май не обичам много сланина. Има фолклорна програма и конкурс за ястия със сланина. Останалото е селски панаир от най-тежките. Сергиите за гипсови джуджета се редуват с анцузи, чаршафи и халва.

За греяната ракия. Това е ликьор. Като кипнеш 3 пъти ракията, смятай,че от 55 градуса е станалана 30. Остава захарта водицата и мирис на селски казан,който някои обожават:)

Опушената на скара с дървени въглища сланина действително е много лош вариант за храна. Когато се пече сланината , мазнината капе върху въглищата след което изгаря и се превръща във вещества които са силно канцерогенни. Същата простотия е и онези американски барбекюта с капак за опушване. Вкусно, но много вредно и дори опасно. Печене на дървени въглища е изкувство, което малцина владеят. Пече се така, че да има минимално опушване на месето и местните продукти/каймата.

Най-вредното винаги е най-сладко!!

Сланината се пече на шиш, ама трябва и ветрец. Палиш огън, като стане жарта я събираш, гледаш да няма неизгорели въглени които пушат,по възможност. Слагаш шиша със сланинката така,че като капе ветреца да издухва пушека на страни и тя да се пече без да се опушва;) ....на шиша ....ред сланинка...ред каквото ти е кеф...:)

Затова американците са с една от най-големите продължителности на живота.

ххх

Дето сме яли и сме пили, не сме се посрамили. Дето сме работили, повече не са ни търсили. Ама не се и сърдим.

"Мотото бе - всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем - потапяйки се в духа на човечността и българщината. " Бах маа му. Вече за да си намериш повод да се напукаш яко със сланина и да се напиеш като говедо му се казва човечност и българщина. Ха прибавете и ПАТРИОТИЗЪМ, че съвсем да завършим картинката