Кирил Ананиев потвърди, че за заплати отпускат 6 млн. лева, а не 50 милиона

86 млн. лв. са осигурени за възнаграждения на медиците и за болнична помощ. От КТ "Подкрепа" настояват да се достигнат договорените в Отрасловия колективен договор пари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с цел ограбване на работещите, кому е нужно това министерство, НЗОК съюзи разни - да делят плячката

това мероприятие е отиграно вече по време на един друг министър от гроб-дянков се казваше ,нали и той взе един пари и те потънаха като КТБ.Хора,мислете сега на изборите.Плачевно,не катастрофално е положението в България.Тези хора няма да спрат да крадат и болниците не 400,4000ще станат.Просто само ние можем да ги спрем.Сега ще ме изтрият.

Оплетоха се в лъжи! Дано българския избирател прозре как се управлява държавата и да накаже тази крадци, защото така е на всички нива вкл. и на общинско.

Проблема е в броя на болниците. В Австрия, която че е с повече население ( над 7 мил.) са 80. А в 6 мил . България са над 400. Кой ще има куража да въведе и приложи Национална здравна карта и поне на две трети да им спре финансирането?

Интересно как министерството е наредило на НЗОК да направи превода!!!!? Нали всичко беше независимо?! Ако не е, защо имат отделна структура на управление?? Сега да видим дали ЕС по формата, на която и да е своя структура ще наказва!

Ананиев е по-смешен дори от Плевнелиев.

Кой ограбва медицинските сестри в България

Какво прави съюзът на медицинските сестри, освен да събира членски внос. Тяхна работа е да договорят заплатите на медицинския персонал с НЗОК на национално ниво, а не да се чакат пари от клинични пътеки или да се броят кой лекар, колко стентове е поставил. Моделът съществува в Испания, Германия и Англия, и съм сигурна, че е така и в други държави. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.nhsemployers.org/pay-pensions-and-reward/agenda-for-change/pay-scales/annual&ved=2ahUKEwiZ0Kr_nfHkAhXkQhUIHS1FAIgQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw2WGieqFDNZZR4gIQPL87kK Линкът е за Английската здравна каса и медицинските сестри са на банд 5,6 и 7.

Какво лошо казвам ,че ми изтрипте коментара?

значи тези, които си плащат редовно здравните вноски, финансират заплатите на сестрите, така ли трябва да се разбира

Проблемът с преведените суми на болниците е, че няма нормативен документ, който да ги задължи да ги използват за повишаване на заплатите на медицинските сестри и болниците използваха парите за други свои разходи.

Проблемът е че в тяхното ''остойностяване'' на пътеките не са определени % за всяко участие на персонала ама да си говорят врели некипели докато толкова пари потъват там им е най лесно... Всяка клинична пътека трябва да се образува от труд, режийни, лекарства....всичко което НЕ трябва да доплаща пациента, както и престоя в болница да е също остойностен според това което се полага за него... Докато няма такива неща никога няма да има и реално здравеопазване и грижи. Те са търговски дружества и като всяко едно такова тряба да знаят себестойността на ''продукта си''..

До два дни болниците трябва да предоставят на Министерството на здравеопазването информация за увеличението на заплатите на персонала. От ноември всеки месец на интернет страницата на здравното ведомство ще се публикуват данни за нивата на средните основни и брутни работни заплати във всяка държавна болница, увери Ананиев. Проблемът с преведените суми на болниците е, че няма нормативен документ, който да ги задължи да ги използват за повишаване на заплатите на медицинските сестри и болниците използваха парите за други свои разходи. Ананиев участва в събитие по приемането на нови линейки, доставени по европроект за различни населени места. Те вече са 82, още 70 се очаква да бъдат доставени поетапно до 2021 г., съобщава министърът, цитиран от пресцентъра си.

Към юли средната брутна работна заплата на професионалистите по здравни грижи в държавните болници е между 1100 и 1500 лева, като средната брутна работна заплата за страната към второто тримесечие е 1253 лв. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, цитиран от БТА. Сумата, която е била предвидена за заплати, е 86 млн. лв., от които 36 млн.лв. се осигуряват през бюджета на Министерството на здравеопазването и те са за отдалечени болници, за белодробните болници, за психиатричните болници и за спешна помощ, обясни министър Ананиев. Останалите средства са от резерва на здравната каса. Никога, по думите на министър Ананиев, не е ставало въпрос за отпускане на суми в размер на два пъти по 50 млн. лв. и веднъж на 30 млн. лв. Такова твърдение отправи от парламентарната трибуна тази сутрин депутатът от БСП Георги Михайлов.

Така и не разбрах къде са милионите и защо не са заложени в бюджета а след протести се заприказва как ''дават'' 50 милиона.. Това че касата била ''освободила'' едни милиони от резерва си не се връзва с калпавия бюджет и лъжите на този дето го направи..

Не 50 милиона са отпуснати за РЗ на медсестрите ,съгласно решние на МС ,а са редуцирани от МС на 6 милиона .потвърди министър Ананиев.Увеличи заплатите на медсестрите Бойко ,нали излишъка е в милиарди,а кредитите и заемите взети при твойто управление са над 30 милиарда за 10 години властване..Следователно незаслужилият генералски чин бивш комунист пожарникар Бойко Методиев Борисов ,както винаги лъже и манипулира и то пред публика и по медиите.Е ,те това е арогантен човек и дебил по природа.

Къде са 86 млн. лв., бе Бойко?

Koлко от тях отиват за стентове, фиктивни болничини приеми и прочие! Тая продънена каца има нужда от основен ремонт! Пари от държавата взимат, пари от гражданите взимат и пак не им стигат парите, поне здравеопазването да беше на ниво!

Към всички членове и симпатизанти на ГЕРБ: - продължавайте да гласувате за тези КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ, воглаве с вожда ви Тиквата! Дори крадците комунисти (ама те се прехвърлиха в ГЕРБ) не могат да достигнат тези висини на демагогия, кражби и измами.

Като е независима касата хайде върнете милиардите дето ги взе първия финансов на боко за да си оправят сметките обратно.. От кога бе ананиев ''финансов спец'' на бюджетите даването на пари за здраве е противозаконно и се счита за ''държавна помощ'' след като парите в държавата са от джобовете на хората?????

Малко ми звучи като една култова реплика от познат филм. -,, Тате ще ми купи колело, ама друг път! ''

Специалистите в здравеопазването трябва да решат - могат ли да работят без помощен персонал или не !? Те формират собственият си доход а за екипа който ги подпомага нехаят . Обема за заплати е спуснат - това означава, че това ще се дели - специалистите окачествяват само собственият си труд а поддържащият персонал е игнориран . Излизат с тезата , че правителството не отпуска пари . Броят на жителите на страната намалява, а те искат повее и повече пари . Помощен персонал ( мед. сестри санитари напуснете работа ) за да могат специалистите да калкулират по-големи доходи .

... щяхме да отидем веднага като предоставяне на средства като държавна помощ" Ами финансирането на частните болници, каква помощ е?

Ами да беше го набил в чутурата на ментора ти не още да продължава да се хвали че ''дал даже не 50 а 86 милиона''. Като е така защо не го написахте в първото си постановление ами тихом мълком го направихте от втори път на 6 милиона че и боко е забравил че такива малки цифри го не кефят...Нагли лъжци и крадци сте ама ние сме виновни че ви траем толкова време....

Хайде в пенсия - лъжлив нафталин

Принципите на идеалната държава според Платон: Идеалната държава трябва да се управлява от знанието. Идеалната държава управляват справедливите, добрите, истината трябва да господства. В идеалната държава няма съсловия, има възпитани граждани и тълпа. В идеалната държава на върха стоят мъдреците, защото те най-много знаят, т.е. управлява знанието. Средното ниво строи и охранява страната. Зачитането на чуждото мнение е необходимо, макар и недостатъчно качество на демократа, а вежливостта - първа отлика от дивака.

Е, за сметка на това пък в "Медицински надзор" яката са блажили... Ама това май е по-скоро за ексклузивния кандидат ... ако иска да си заработи назначението;))

Тоя помни ли кой поред министър е в правителствата Бою 1÷3?!:))))

Господин "Бюджетар" Ананиев....не е нормално,законно и пр.,чрез постановления на Министерски съвет,колегиално,да се разблокира резерв на НЗОК!Бюджетът на НЗОК се гласува от Парламента през мес.декември,предходната година.Вие,признавате публично/това,което знаем всички/,че на практика НЗОК не е независима институция,а нещо....колегиално,понеже и тя работи с обществен ресурс.За пореден път става ясно,че за това Правителство,не важат нормите на Закона.Правите си каквото си пожелаете./Дянков навремето одържави 1.5 милиарда лева от НЗОК,без никаква санкция и напълно противозаконно/. Голямата Хвалебствена Уста на Републиката,се похвали поне 50 пъти,че е ДАЛ 50 милиона за сестрите.Сега,днес,не бил ДАЛ,нито пък били 50 милиона!Колко сте жалки само!

Царе са на алабалистиката, много приказки и накрая нищо. Нещастници, намалили парите, а вчера Горанов се похвали, че за първите 9 месеца на годината имат 1,2млрд.лв повече приходи от предвиденото. Готвят се да ги раздадат извънредно на техни фирми преди края на годината.