Защо няма американци в ”Панамските документи”?

Едно от многото забележителни неща около масивното изтичане на „Панамските документи“ е какво няма в тях. Няма американци – така започва проучване на Ен Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Защо няма американци в ”Панамските документи”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

досега нито един едър американец не е излязъл и не вярвам да излезе целта на американците е капиталите от целия свят да отидат при тях - затова не от вчера атакуват офшорните зони пак затова палят войни по целия свят и работят за цялостна световна нестабилност

Защо няма американци? Ами има! Сега за какво ще ревете, тъпи русофилски говеда?

единствен българино!! Да видим как Обама "ще запретне ръкави" и ще ликвидира офшорките?? Вярвай си "българино"!!!

Сега пък имало... Цялата конспирация се срути... :-)

БЕ РУСОФИЛИСТИЦИ! Къде спахте през 2013 г., когато разследващи журналисти от Вашингтон публикуваха друго мащабно разследване "Офшорлийкс". Тогава бяха изнесени 130 000 офшорни сметки. В списъците тогава фигурираха правителствени представители и богати семейства от Великобритания, Канада, САЩ, Индия, Иран, Китай, Тайланд. ЩО НЕ РЕВАХТЕ ТОГАВА, ЗАЩО В СПИСЪЦИТЕ НЯМА РУСНАЦИ?

abasador

не се хаби, напразно. И пиши с малки букви. Коментара ти няма да го разберат, не им плащат да разбират, пък и не могат. На тях им плащат да оплюват. От мен плюс, не се отчайвай от минусите. Лек ден.

щото Панама е бананова република- туй нещо не можем го разбра

Щото Панама е също такава държава като България колонизирана! И щото ако някой си спомня САЩ след 11 септември заявиха че всички овшорки ще бъдат прослушани!

тия съвсем ни земаха за туземци?! Мислят си като купуват политиците ни ще манипулират и назе!

Уикилийкс пише в стил ТАСС. Който не вярва да прочете "новините" им.

Някакво си руско МПО хвърга говна на лево и десно под формата на съмнения, но изказани като уж доказани факти. Ето от рам се подхвъли и мазното за Сорос. Всички знаем че това е дъщерна фирма на Савушкина 55.

СОРОС МРАЗИ РУСИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ КАТО ЕВРЕИН ,БИ ТРЯБВАЛО ДА МРАЗИ ГЕРМАНИЯ,ДА АМА НЕ ,ТОЙ СИ МРАЗИ РУСНАЦИТЕ ,ВЪПРЕКИ ЧЕ АКО НЕ БЯХА ТЕ ,КОЖАТА МУ МОЖЕШЕ ДА ХВЪРЛЯ БЛЕДА СВЕТЛИНА ,ПОД ФОРМАТА НА АБАЖЮР В ИЗИСКАН ГЕРМАНСКИ ДОМ-НЯМА ДОБРО НЕНАКАЗАНО...

"Същевременно е възможно американците които вършат този вид неща просто да са работили с друга юридическа фирма, а не с Мосак Фонсека." Дето има един лаф: "Добрютро Пенке, варим боб!". Ами много ясно че това е причината. Човек ще рече че само в Панама има офшорки. А искам и да добавя още нещо. Специално за американците знам, че любимото им място за инвестиране на пари е на Каймановите острови. Което се намира горе-долу пак в този регион, както Панама. Това обяснява до голяма степен защо в Панама няма американци. Просто предпочитат Кайманите. Даже нещо повече: Намерих изказване на президента Обама, който се е заканил да ликвидира данъчния рай за американците на Каймановите острови. Което пък предполага, че най-вероятно той лично няма там пари. За разлика от руския му колега...

Защо са им панамски далавери като хората управляващи Америка държат Световната Банка :) Просто искат всички да им играят по свирката !

Поредната измама и идея за конфронтация към и за Европа и Русия,затова няма кравари в списъците

Американски фирми основно ползват пет офшорни зони, разположени на территория на САЩ и близо до нея - например Пуерто Рико. Американски щат Делауер -една от най-известни офшорки, само на един адрес там се намират 200 000 фирми. Най-големи американски марки - General Electric, Apple, Pfizer, Microsoft, Merck, Johnson&Johnson, I.B.M, Exxon Mobil, Citigroup Cisco Systems, Abbott Laboratories, Procter & Gamble, Hewlett-Packard, Google, PepsiCo крият общо стотици миллиарди в офшорни зони. Хора, не се излагайте, офшорни фирми НЕ са извън закона, та няма за какво да квичите под деригентството на манипулатори.

123 - ето го исказването на Обама във връзка с "офшорките" : НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ И ПРИЗОВА КОНКГРЕСА ДА ПРЕДПРИЕМЕ НЕОБХОДИМИТЕ СТЪПКИ !

Обама като Боко - един ден говори едно, а па на другото утро приказва изобщо трето

Аз все още се питам защо няма нито един загинал евреин при "атентата" от 11-ти септември? Причината може би е същата - всичко е подготвено и инсценирано от амитата.

ima trima, no sa "sluchaini" posetiteli na kulite.

Ако "USAid и Джордж Сорос са си поставили задачата да обхванат в "Панамските списъци" всички приближени, познати и приятели на Путин, то много ще се озорят. Тези 400 броя персонал на т.н. "Американски център по изследване на корупцията и организираната престъпност" изобщо няма да им стигнат.

богатството на путин е в злато и др подобни ... а да го хванат , ако могат !

Хахахаха-велко, наивен ли си, или закръглен ИДИОТ?Ами, преди да пишеш за Сорос и виновните, поинтересувай се, по какъв начин печели(Сорос) едни от първите си дебели пачки.Да, четвърт век по-късно си най-моралния.Но, когато става въпрос за далавера от крупен мащаб-за това само една тишина.

Кой стои зад цялата работа беше ясно от самото начало, след като острието на атаката беше насочено именно срещу Путин. Както и това, че цялата работа смърди на лошо скалъпена сапунка. Въпросът е защо е допуснат толкова слаб и съшит с бели конци сценарий? Дали организаторите на бездарното театро дотолкова подценяват нивото на евентуалните му зрители или просто толкова си могат? Имайки предвид общоприетото мнение, че Обама е със сигурност най-слабият президент в кратичката история на САЩ, а администрацията му - най-некадърната (едната само Псаки - географката колко струва в това отношение), по-скоро съм склонен да приема, че преди всичко става дума за отчайващо некадърен екип от сценаристи и режисьори.

Аз също се чудя, защо белият дом не се обръща за помощ към доказани професионалисти в Холивуд, а се занимават с художествена самодейност. Подобна на тази беше и информационната кампания обосноваваща войната в Ирак.

Белият дом използва професионалистите от Холивуд, само за изпълнение на задачи от изключително национално значение - например кацане на Луната.

Aaaaa, има си ценители на американската художествената самодейност, поне у нас - я що тролове се вживяват в сценките и очите ще ни издерат, че не вярваме на измислици!

Причината е очевидна - атаката идва от Америка/Сорос!

Правилно СОРОС е виновен за всичко. Ония политици, които не е ясно как са получили милиарди и са ги скрили в Панама, нямат вина. Все някой друг ни е виновен. Горките честни хорица са им разкрива някой милиардите.

Прави и криви няма нещата отиват към зле, Америка има отчайващо слаба политика това е сериозна заплаха за мира в целият свят. Най-голямата им издънка беше че след като помогнаха да се създаде изчадието ислямска държава, не поеха отговорността да се справят с него, защото практическо ИД и ДАЕШ това е идеологията която споделят основните им партниори в Близкият Изток Саудитите, Катар и Ердоган, казвам Ердоган, защото в Турция все още има хора, които мислят докато в Саудитска Арабия няма там всичкото е шкарто ислямисти.

какво е това заглавие? Има американци, дори са на пето място по фирми (над 500), но засега няма политици!!!

Правилно СОРОС е виновен. Ония политици, които не е ясно как са получили пари и са ги скрили, нямат вина.

Сега всякакви теории можем да си измисляме. Сорос, ЦРУ, US AID....фактите са ясни намериха едни 2 млрд тук в един челист близък приятел на Путин. Който иска ще си направи изводите, който не иска ...пак някой ще му е виновен.

Още от самото начало се виждаше ,че това е поръчково журналистическо разследване.Целта му е да компрометира Русия.Сорос доста се е изръсил.Никъде в света няма свобода на словото,а навсякъде нареждат на журналистите какво да пишат-иначе няма заплата.

1) това, което се предполагаше, се потвърди - сорос е в основата на тази шумотевица; на него не му е интересно да се занимава с американците; 2) уса си имат най-малко 5 щата-офшорки, където регистрация на фирма не изисква плащане на данъци.

Един евреин СОРОС удари най вече свои побратим,,,Фонсека. Как така все са евреи организират криенето на пари ..хахахах

Фонсека са германци, а не евреи. За цялата тази партенка били дадени над 6 млн.долара на един италиански журналист без работа и той ги е отработва, никакви 300 или 400 журналисти въобще ги няма, всичко това е лъжа и измама

СОРОС МРАЗИ РУСИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ КАТО ЕВРЕИН ,БИ ТРЯБВАЛО ДА МРАЗИ ГЕРМАНИЯ,ДА АМА НЕ ,ТОЙ СИ МРАЗИ РУСНАЦИТЕ ,ВЪПРЕКИ ЧЕ АКО НЕ БЯХА ТЕ ,КОЖАТА МУ МОЖЕШЕ ДА ХВЪРЛЯ БЛЕДА СВЕТЛИНА ,ПОД ФОРМАТА НА АБАЖЮР В ИЗИСКАН ГЕРМАНСКИ ДОМ-НЯМА ДОБРО НЕНАКАЗАНО...

Руснаците избиха доста евреи и те. Няма особена разлика между болшевишкия режим на Сталин и нацисткия на Хитлер

Затова Сталин им направи държава.Че му беше дотегнало да ги разстрелва.

Всъщност немския евреин Ротшилд е подпомагал финансово Хитлер. Т.е. евреите си избиха събратята евреи. И това с цел по-късно да създадат държавата израел и да откраднат земите от палестинците. Евреите са извратени уроди, които мразят цялото човечество. А Сорос не мрази Русия, а факта че не може да ограби природните и богатства...

ВИКТОР ОРБАН ИЗРИТА ГНУСНОТО ВЛЕЧУГО СОРОС ОТ УНГАРИЯ

Нападение срещу Русия? За неочаквана версия, дошла откъм Уикилийкс, съобщи агенция Фокус. Организацията Уикилийкс публикува мнение, според което (разкритията за) т.нар. Панамски документи на компанията Мосак Фонсека са били финансирани от Джордж Сорос и целта им е била нападение срещу Русия, предаде Regnum.

Не бе, предаде "Говорить Масква"

а кво шъ кажеш ,майка ти не говори а пъшка.

Прочетете какво е написано по темата във вчерашния брой на New Yorker. Многократно е установено, че най-много се крият в офшорни зони американците и преди всичко голямите американски фирми. А за това, че е платено от Сорос е достатъчно да се знае, че непрекъснато се изтъква Путин, а неговото име изобщо не е среащано в документите. Най-интересното е че на Путин не му трябват пари, имоти, дачи, коли, яхти и то някъде си. Той си има всичко и то държавно. Не им ясна психологията на американците. За тях всичко е пари. Като имаш милиарди къде ще ги отнсеш след смърта, а и какво ще ги правиш като си жив..

Руснаците знаят, че Путин е милиардер и пак го преизбират. За него разкритията нямат никакво значение. Те са насочени срещу онези, за които досега не се е знаело

тази кампания не е за руснаците - те ще си преизберат Путин; тя е за запдните гладки мозъци, които вярват на пропагандата; при това хваща дикиш - интелигентна жена скоро употреби в разговор "анексиране на Крим" ?!?

Прочетете какво е написано по темата във вчерашния брой на New Yorker. Многократно е установено, че най-много се крият в офшорни зони американците и преди всичко голямите американски фирми. А за това, че е платено от Сорос е достатъчно да се знае, че непрекъснато се изтъква Путин, а неговото име изобщо не е среащано в документите.

Абе нещо много изпростяха тея Сорос и онея зад него. Ама няма кой да им вярва вече . Интересно е да видим следващата простотия която ще измислят, обзалагам се ,че пак ще е намесен Путин и Русия !

Искам да обърна внимание и на ДИР-а, и на много втренчените в липсата на имена на американски фирми и граждани в ДОСЕГА ОБЯВНАТА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОГРОМНАТА БАЗА ДАННИ, че беше абсолютно редно и задължително, поне според мен, ДА ПОСОЧАТ ИЗКАЗВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ОБАМА ДНЕС ПО ВЪПРОСА! Той директно заяви, че ИМА АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ И ФИРМИ, КОИТО КРИЯТ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ И В ОФШОРНИ ЗОНИ И ТОВА Е ОТЛИЧНО ИЗВЕСТНО НА АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ И ПРАВИТЕЛСТВО! Но каза още в тази връзка - и не е зле всички нечули и неразбрали да го чуят и опитат да вденат, независимо от опорните им точки - ЧЕ НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ И ПРИЗОВА КОНКГРЕСА ДА ПРЕДПРИЕМЕ НЕОБХОДИМИТЕ СТЪПКИ!!! И накрая, понеже се нагелдах и наслушах на предубедени чукундурски глупости и на тъпата запалянковщина на "добрите руснаци и Путин" и лошите американци и западняци, само да попитам: А КАКВО ТОЧНО КАЗА ПО ТОЗИ ВЪПРОС ПУТИН, КАКВО ЗАЯВИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КРИЕНЕТО И НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ В РУСИЯ НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ, КОИОТ НЕОТДАВНА ПРИЗОВА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ СИ ОБРАТНО В РУСИЯ, ТОЕСТ ОТЛИЧНО Е НАЯСНО, ЧЕ ПАРИТЕ ИМ СА НАВЪН, вкл. по офшори!?! А ако КГБ не знае това, то Путин би могъл да попита как стават тези работи ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ ОТ

мoчета, глупостите, които сте надраскали, показват, че не разбирате американската система и си мислите, че е някак си като руската. не е. затова няма американци в списъците, а путин е първи там.

законите в системата да не сме ги измислили аз и путин?този , който ги е измислил , първо е помислил за себе си !путин го знае и е последния човек на земята , който ще им даде един долар !

Ще взема да се цитирам с идеята да се превърна в класик : бат' Румбата ( нерегистриран ) 06.04.2016 18:10 Сорос и компания никога ли не се замислят, че под вола не бива да се търси теле точно в Русия :):):), т.е. когато в Русия е имало специални служби, на мястото но щатите е имало само бизони и индианци. Сега бизоните ги няма, индианци ..." Та какво викате, всички банкови сметки на руските разведкаджийски служби по света на името на Путин ли да се пишат? Ама всичките, без изключение ли? Майтап, бе Уили ...

намериха добра тема за "журналистите", не като тая за сирия ...

Хамериканци няма защото : 1) Хамериканската нация е най-великата нация откак свет светува ! 2) Хамериканският президент Барачко Юсеинович е най-светлата личност в Слънчевата система ! 3) Хамериканският финансов спекулант Шорош , просто е пропуснал да отбележи и ДА ПЛАТИ за тази малка подробност ...

С изказването си Каролев демонстрира крещящо неразбиране какво точно означават физическите пари, като хартиен или метален носител:) И какво точно представляват! Аз уважавам много силното му, на моменти неудържимо желание винаги и навсякъде той да говори и да взима думата и да обяснява разни неща, но не е зле малко повечко да чете и особено да мисли, преди да се изхвърля:)

Всъщност, от статията става ясно, че американците си имат собствени фирми, които извършват същата дейност. Т.е. техните богаташи действат патриотично, като използват консултантските услуги на американски, а не панамски фирми за укриване на данъци. Така де ... трябва да се поддържа бизнеса в Америка. От всичко става ясно, че имаш ли много пари, имаш ли желание за измами, дар слово и конкретните връзки можеш да си правиш където и каквото си поискаш. Дори и в прехвалената Америка, където за средния работник, наистина, няма хлабаво - данъчни, здравни и всякакъв вид осигуровки се плащат, защото иначе отиваш в затвора. Дори те принуждават да влагаш сили и енергия в това да внимаваш какво и от кого купуваш и приемаш като финансови постъпление, дори и парите за теб да не са основна цел в живота - справка, Уесли Снайпс отиде в затвора, защото счетоводителят му ги издъни. Е, оказва се, че имаш ли пари да плащаш на правилните счетоводители, спестявайки данъци в размер стократно по-голям от този, който даваш на тези счетоводители е напълно "законно", дори и в САЩ!

Ти пък какво знаеш за средния работник в прехвалената Америка ... От село само с нето и кабеларката се правите на умни ама дори до окръжния град ви не стигат стотинките да идете ама за Хамериката сте седнали да плямпате тъпи тролизирани нещастници .... Съжалявам понякога ще съм българин когато чета идитозми като този ...срамувам се , има и тъпи в западна европа , в Сащ ама толков апрости наивни и тъпи като в това гето България - НЯМА НИКЪДЕ.. Боже що не слезнеш на земята да си прибереш вересиите Божеее..!!!!!!!!!

а ти какво знаеш? Виж малко средни американци, и пак ела да ни учиш кој е тњп и кој умен. Там сњм, да спестја малко мерене на местоположение...

Има нещо вярно - че сред американците е някак си "неприлично" да не си "патриот", поне демонстративно, така например почти всички американски държавни и общински служби (вкл. полиция и служби) масово закупуват само американски автомобили и коли (не говоря за специализирани, но и те преобладаващо). Не знам да има закон за това (мисля, че не би бил и допустим, но не съм проверявал), но е факт. Да вземем например популярния напоследък Донлд Тръмп, чийто основен акцент в кампнията му е защитата и промоцията на американското и атакуване на онези, които били причина ред работни места да били изнесени навън, особено в Китай, срещу емигрантите на работа в Америка и т.н. Съвсем друг е въпросът, че самият той е назначил на работа стотици имигранти, и е изнесъл производства в Китай - напр. производство на вратовръзки, фланелки и пр. и когато го попитаха пряко за това нещо хъмкаше и мънкаше:)

Когато някои се чудят защо все още нямало американски имена, а те ще излязат уверен съм, но някои бързат като пулета пред майка си с глупавите си заключения и веднага бързат да съзрат категорично елементи на хибридна война и тенденционзи удари лично срещу Путин... нека да си зададат и въпроса защо американски финансист и особено съветник на министъра на финансите няма никога да излезе по телевизията и да заяви, че ако си бил спечелил честно парите и си платил данъците, можел да направи каквото си иска с парите си и дори да ги изгори всичките!?!? Този волунтаризъм и лекомислие е много характерен и за българските новоизлюпени назначени бинесмени, и за българските мастити експерти и финансисти (особено онези от ДС и КГБ).

Днес в стремежа си да защити офшоркитр и офшорните практики съветникът на икономическия министър Лукарски - сприхавият Владимир Каролев, който много държи да демонстрира непрекъснато, че му липсват поне първите 7 години каза, че след като си бил спечелил честно парите и бил платил данъците си, ТОЙ МОЖЕЛ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА С ТЯХ, ДОРИ И ДА ГИ ИЗГОРИ ВСИЧКИТЕ! Което наистина ме разсмя отново, не е зле някой да уведоми т.н. съветник на Лукарски (да му имам и съветника, и квалификациите на този, за морал и (себе)достойнство да не говорим, следното: Съгласно федералните закони СА ПРЕДВИДЕНИ КРИМИНАЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ И НАКАЗАНИЯ СРЕЩУ ТАКИВА КАТО УВАЖАЕМИЯ СЪВЕТНИК НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ МИНИСТЪР, АКО РЕШИ, ЧЕ МОЖЕЙКИ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА С ПАРИТЕ СИ, ДА ГИ ИЗГОРИ ВСИЧКИТЕ, И ТЕ СА ДОЛАРИ: But in fact, it's technically illegal to deface U.S. currency to the point at which it's rendered unusable. The specific federal law at issue is 18 USC 333, which proscribes criminal penalties against anyone who "mutilates, cuts, defaces, disfigures, or perforates, or unites or cements together, or does any other thing to any bank bill, draft, note, or other evidence of debt issued by any national banking association, or Federal Reserve bank, or the Federal Reserve System, with intent to render such bank bill, draft, note, or other evidence of debt unfit to be reissued."

Целия свят се превърна в кошер и жужи относно "ошфорките" Само в Русия НИЩО! НУЛА. САЩ изпаднаха в потрес защо в Москва нищо не се случва. Ами г-да американци, ВИЕ не познавате руснаците. ДРЕМЕ ИМ какво пише и казва Сорос или някакъв си американски или западен журналист. ВИЕ за руснаците сте врагове. Шепата купени НПО и опозиция народа ще избеси сам по брезите на Червения площад. А колко пари има Путин никой не го интересува. За руснаците Путин е НОВИЯ Сталин който води Империята към победа над врага. Те дадоха над 20 000 000 жертви през ВОВ. Ако е нужно днес всички ще тръгнат под червените знамена с голи ръце да разкъсат празните ви кратуни. Ма Путин имал пари. ДРЕМЕ ИМ!

Държавен ръководител който да няма пари - те таково животно НЕМА ! ( с изключение на Жан Виденов , но неговото е ПАТОЛОГИЯ ) ... Между впрочем - най-популярната Офшорна личност в БГ е Росен Плевнелиев ... Ама него не го закачат , щото казват станал Хамериканец !

Един път да си прав ама наистина ПРАВ !!! И НАИСТИНА ТОЧНО ЗАТОВА , ЧЕ НА РУСНАЦИТЕ КАКТО И НА БЪЛГАРИТЕ ИМ ДРЕМЕ , ЧЕ "ЛИДЕРИТЕ"ИМ СА МУЛТИМИЛАРДЕРИ ( СМЯТАЙ 2 ТА МИЛИАРДА ЗА СПЕСТЕНИ ДАНЪЦИ- А НЕ ЗА УКРИТИ ПАРИ ПИЧ...- АКО ИМАШ МАЛКО ПИПЕ ЩЕ СЕ ЧАТНЕШ ЗА КАКВО СУМИ СТАВА ДУМА ...) - ТА ТОЧНО ЗАЩОТО ИМ НЕ ДРЕМЕ - ЗАТОВА И ДОХОДИТЕ НА СРЕДНИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ТАМ - СА НАЙ-НИСКИТЕ В ЦЯЛА "ЕВРАЗИЯ"...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))- Е СРАВНИМИ СА САМО С ТИЯ НА МОНГОЛЦИ И ВИЕТНАМЦИ... :)))

Според Сорос и Плевнелиев откраднал милиарди. Ма камани или домати? Не се уточнява. Щот българските политици крадат долари и евра от народа без да направят нищо. Ограбените руснаци,гладна Русия, пияните братушки, неграмотните мечки или каквото и да е построиха новия космодром от който ще излети първата ракета тези дни. Ситите и умни американци и западняци седят и си бъркат в носа и мислят "КАК ТАКА СТАНА?" С мерак.

Точно така! На простите, алкохолизирани и зомбирани от дългогодишната комунистическа пропаганда мурзилки въобще не им дреме! И точно за това никога няма да станат част от съвременната развита част на човечеството, от която все повече изостават и се отдалечават.

Всъщност , до момента има само ПРОПАГАНДА ! Няма нито едно доказателство и нито един документ за никого ! Марсианци също ... няма ...

Защо г-н Холмс няма американци в Панамските документи? Елементарно Уотсън! Защото те са поръчителите.

Или просто - НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГИ ОТКРИЕ :) иЛИ ИТ И ЧЕТЕШ САМО НА КИРИЛИЦА В НЕТА :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Е НЯМА ДА НАМЕРИШ ТАКИВА ВЕРВАЙ МИ КАКТО ВИКАШЕ ЕДИН ;ДЕДО; :))

А към автора на "темата" - може ли да задам въпрос ? КОЙ ПИТА : "Защо няма американци......." Ако е поредния платен трол няма да му обяснявам , защото няма да разбере , дори и бавно да му говоря... А ако някой иска да знае - ДА ИМА АМЕРИКАНЦИ И АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ ... ЗАСЕГА СА ОТКРИЧИ В МАСИВИТЕ ОТ ДАННИ НАД 250 ... ДРУГА ЛЪЖЯ ДА ИСКА НЯКОЙ ДА МУ БЪДЕ ОБОРЕНА - ИЛИ ГЛУПОСТ ДА БЪДЕ ДОКАЗАНА ?????????????????? Моля най-вежливо другарите и уважаваните от мен господа от ДИР-а , да не пишат глупости а да се поровят малко в "НЕТ-а"... Поне малко -и е стига .............. А ??? Не е редно обикновени оица като мен да обясняват и казват КОЕ Е ИСТИНА И КОЕ НЕ Е !!! НЕ Е ИСТИНА И Е ГОЛО ОПАШАТА ЛЪЖА , ЧЕ НЯМА АМЕРИКАНЦИ И АМРИКАНСКИ ФИРМИ В ПАНАМА-ЛИЙКС ... !!!!!!!!!!!!! КОЙ НЕ ВЯРВА СИ Е ЗА НЕГОВА СМЕТКА !!!!!!!!!!!!!

гОРЕЩО СЕ ИЗВИНЯВАМ за правописа си , пожелавам на търсещите истината , да четат малко в нета освен на "кирилица" и на "латиница"..и ако не разбират английския ... просто да не бързат с изводите си /./////..................

До момента няма, нито едно потвърждение за верността на изложените материали, от нито една официална институция !!!! Баси колко е тъп народа ... !!!

Това изобщо не е вярно. Като изключим оставката на исландския премиер и оправданията на английския, и куп други (като в Пакистан например), като имаме предвид и потвърждението на Банева...,дори и собственикът на фирмата публично поттвърди достоверността на изнесените факти и документи и автентичността им И ДОРИ КАЗА, ЧЕ ЗАВЕЖДА ДВЕ ДЕЛА ЗАТОВА, ЧЕ СА ИМ ХАКНАЛИ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ! Така че или сменете опорната точка, или просто се скрийте по дупките си! Тази простотия просто не държи вода дори и при най-тъпите и по-добре я оставете, че съвсем се излагате, ако изобщо е възможно повече...

Изобщо не е в това въпроса. Просто е направена (в теченеи на повече от година) избрана подборка. От там и парадоксален резултат - фирмата е основана преди 39 години за да обслужва Путин, Асад + няколко британски покойника и далвраджии от ФИФА. Е, хубаво, ама не ги рупаме доматите с колците. Мисля, че "чиновническият въпрос", толкова наболял в Европа мъчи и щатите страшно. Малоумни шефове на служби водят "плакатна война" в стил китайска пропаганда от маоистките времена. Никакъв напредък. Жалка история. А луди пари им плащат. Разполагат с огромни ресурси. Когато обаче чиновници се борят за бюджет, нещата придобиват точно този неземно малоумен отенък.

забележете,че първа квартира на разследващия консорциум е вашингтон. една година са се "мотали" в разглеждания и след като са си покрили кирливите ризи са раздали "плявата" на глупаците... и сега ние искаме за седмица или две да четеме и разглеждаме нещата , които ония вече са "пресяли"...господата отвъд "локвата" могат да бъдат сигурни , че ще се "приспиме" сами за емигранцките неволи в европа и ще си четеме тия "детски приказчици" , търсеики михаля...!