Американската армия подхвана талибаните с въздушни удари

САЩ може и да обявиха, че се изтеглят от Афганистан, но бойната подкрепа за правителствените сили продължава в пълна степен срещу напиращия враг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новоизлюпените диванени експерти, виждали танк само на монитора, е добре да знаят една от вечните и неотменими истини на войната: каквито и поразии да правиш от разстояние, територията е завоювана единствено когасто там стъпи чепикът на Н.В. кашика (т.е. мотострелковака/пехотинеца, пояснение за който не е служил). А освен другото най-мръсната част от овладяване на населен пункт е т.нар."зачистка" - когато трябва да се провери всяка къща и да се планира подобаващ подход към обитателите й (естествено,без прекаляване откъм съобразяване с човешки права и пр.). Че бай талибан знае номера на китайката - като се спече, пуска бързо автомата и РПГ-то примерно в кладенеца и мигновено се превръща в мирен, кротък селянин... Една от причините за успеха на Русия в Сирия беше именно опитът откъм зачистване. А там важна роля играеха двата чеченски батакьона на Рамзан Кадиров - "Изток" и "Запад". За справка - чеченците са сунитски мюсюлмани и кръвни врагове на вахабитите от Ислямска Държава. А разликите се изясняват с едни такива половинметрови ножлета...

верно си дедо служил в Грудово, дронове поеха вече ролята на пехотата, ... на врага му идва като гръм от ясно небе, ... пий си ракията, натискай си парцалите и се моли да не те среща мечката

20 години по-късно.... нищо постигнато, само хиляди жертви и бежанска вълна към Европа... САЩ, Русия и Китай са ракът на планетата. Обаче ще дойде ден в който ще си платят. Всички държави са скачени съдове, няма как една да просперира, ако и другите не го правят....Вместо тия 20 години да се занимаваме с реалните проблеми, като глобалното затопляне, ние плащахме за едни безмислени войни....Е тя природата си знае работата и ще ни затрие. Почва се с вируси, наводненя, урагани, жеги....

От въздуха е лесно да се води война. Ако няма съхопътни операции всичко е ала бала.

"Американската армия подхвана талибаните" какво е това малоумно заглавие ве, кой ги пише тея глупости

Над 71 хил. души гражданско население са загинали в Афганистан от есента на 2001 г. насам в резултат на коалиционните действия съгласно официалната статистика, реално понесените жертвя-друга година и са в пъти повече .. как ли биха изглеждали цифрите след някоя-друга година на активна въздушна офанзива ?!. И как да не тръгне да бяга човек оттам при такава перспектива .. не към САЩ, вероятно - дотам едва ли би стигнал

А нашите про-руски талибани кога?

Тука няма нищо неясно.Решиха американците ,че по-евтино ще им излезе да предадат охраната на маковите полета на талибаните и се изнесоха.

Много хубаво правят, ма като правят такива благодеяния, да дават и американско гражданство на бежанците, че хората им е станало байгън от толкоз благо и се чудят къде да се дянат.

Schilo

Ква подкрепа при положение, че не е класическа война с ясни зони на съприкосновение? След 3-4 месеца талибаните ще са превзели страната. Янките бяха там с цялата си мощ и стояха затворени в два-три града. Сега, с някакви самолети щели да помагат. На кого?

За да се разбере колко струват приказките на американците, призовавам всеки, който има някакво съмнение, че САЩ "предават" на талибаните страната и всички, които са им сътрудничели, да си откопира думите не ген Макензи някъде по компютъра си и след 2-3 месеца да ги прочете отново, на фона на нещата, които са се случили.

"Дойдох, осрах, заминах"

700 милиарда долара военен бюджет бе тъпаци, той трябва да се харчи.. А ВСЕКИ ТАЛИБАН ИМА ПО ЕДНА БОМБА ХАХАА

след като се открива Новия свят.Когато европейците избиват като зайци туземците които са в каменната ера .Кораби със злато влизат в Европа.Тогава забогателите феодали решават да разделят властта със суверена и създават парламент .Думата е производна на парларе..говорилня. Феодалите вкарват свои партии там и прокарват законите си. Лъскавината и развитието на Европа се дължи на ограбването на колониите и търговията с роби. Сега колониалистите намериха робите в Източна Европа. За младите хора които им дадохме ние, здрави и образовани този мъсници трябва да ни платят над 500 млрд.евро.

Ще ти дадат един кор. За света хората от Източна Европа са нищо, добитък. Никой не говори за това, че вършат всичката черна работа на Европа. Всеки въшлив мигрант чернилка или арабела е многократно по-важен !

Ако имаш акъл, образование и умения - вършиш доста скъпоплатена работа. Не съм чул хора с медицинско образование например да мият чиниии в Европа. Некадърници, мятащи гюбеци по долнопробни кръчми нямат никакъв шанс за по-добър живот, без да започнат да работят.

искаш да кажеш за младите хора, които бяха принудени да напуснат България?

Демокрацията е смазочното масло на корупцията

боже боже... явно не знаеш как се е събирал данъка в монархиите. А за комунизма - вземи и виж няколко стари български филма като "Опасен чар", "Господин за един ден" и т.н. да разбереш що е корупция.

абе джендър. Много па ти се иска да си селския бирник дето събра данъците.

Демокрация може да има само там, където човешкият мозък е узрял за това!

Демокрацията е невъзможна в бедна държава. За демокрацията са нужни много кинти

Все още няма такова място, демокрацията е една утопия.

И защо бомбят народа на Авганистан?

Питай талибаните що го правят това с народа на Афганистан.

Война с предизвестен край. Не можеш да сееш демокрация с бомби. Демокрацията е процес на развитие на едно общество в продължение на векове. Когато 70% от населението живее по селата под прага на бедността, не можеш да им говориш нито за демокрация, нито за комунизъм, нито за каквито и да било глупости. Сега е време всички световни сили да поемат отговорност заради това, което направиха в Авганистан и да посрещнат милионите бежанци, които се задават. Включително и нашите демократи с банята.

Значи идва тякой и ти казва, какда живееш, след като си живял хиляди години по този начин, и не само си оцелял, ами и се умножаваш! Идва някакъв си от САЩ, и ти казва, да тръгнещ по пътя на сексуалната революция, жените да бачкат и да спрат да раждат!

Големи въздухари, изсраха се навред и давай да се скрием като кадъни в харема. Кучета американски, дано да ви се връща тъпканоо

Така е докато не доде некой който е по малко политкоректен и не му дреме за имиджа. Като Китай например...вкараха 1 милион муслита в лагери които се научиха да шият чорапи и да пеят комунистически песни! Всичко може ако има достатъчно силно желание. Просто на никой не му е пукало достатъчно много за Афганистан за да ги подхване както трябва.

В Афганистан се произвежда дрогата за Русия и изобщо голяма част от Азия. Предисторията е ужасно грозна. До началото на 70-те години страната е модернизирана и с преуспяваща икономика, светско образование, богат културен живот и т.н. Първо идват руснаците(или болшевиките) да направят страната социалистическа. Подпомагани от САЩ, муджихидините де вдигат на джихад и успяват да изтласкат руснаците и народът е щастлив, ама за много кратко, понеже идват талибаните. Талибаните са социопати, често със смесена кръв, които благодарение на САЩ са получили власт и средства, за да си правят каквото си иска, под предтекст - ислямистки фундаментализъм. Понастоящем държавата се управлява от нарко барони. И основния пазар на стоката е Русия.

В Афганистан понастоящем действат десетки въоръжени опозиционни фракции, обединени на религиозна, етническа и идеологическа основа - в т.ч. крайно леви и маоистки такива. Да се обединяват всички под общия знаменател "талибани, Ал-Кайда и ИД" е погрешно и тенденциозно.

Обединени от жаждата да грабят. Много правилно ги слагат под един знаменател.

Kenn1111

Който се е опитал да промени нещо там си е тръгвал с подвита опашка.От Александър до ден днешене.Сега това са американците.Въпрос на много кратко време е тия талибани ли са кво са да превземат всичко и да се върне ситуацията отпреди американците.

Това са глупости. Тези диваци могат да бъдат избити до крак, ако трябва. Просто политическата цена ще е висока, защото ще има много жертви от американската армия, а и няма да е хуманно.

Докато някой не подхване америка с въздушни удари тея няма да мирясат

Виж ги тези на снимката! Ама хубаво се вгледай в лицата на тези хора! Не, това май не са хора. Не знам какво са, но не приличат на нищо! Да бяха руснаци или китайци разбирам. Но тези??? И ти искаш армията на САЩ да ги оставят да правят каквото си искат? Ама после ще обвиняваш баба си Меркел че ги пуска у нас??? Няма да е виновна баба ти Меркел!!! Тя не може да ги спре. Могат да ги спрат само въздушните удари на ВВС на САЩ. Афганистан нямат авиация. Тяхната армия има няколко тренировъчни самолета, няколко хеликоптера и транспортни самолети. Това е всичко!!! Но после да не плачеш пак?

"Който напусне бойното поле черпи враговете си с локум." Турска народна мъдрост.

Бомбардират ги с възглавници както правеха с ИД а на практика охраняваха платформите с нефт на Мак нейн

Демокрацията победи и там! Успешно внесена от спасителите на света :))))

Когато от Афганистан се изтеглиха руските войски..Само,че тогава бяха муджахидини,които САЩ въоръжи срещу руснаците.Сега незнам тези талибани,кой ги въоръжава дали Руснаците или Пакистанците,но при всички случаи,някой им дава оръжие.Иначе тоя който ги въоръжава,цели да контролира източника и пътя на наркотика,защото там са големите пари.

Страхливи и глупави американци! Докато бяха в Афганистан с войски, не смееха да ги подхванат и си подвиваха опашките, а днес, когато вече избягаха, почнаха да се правят пак на велики отвисоко и отдалече. Тя и баба знае като напусне фронта да води война. Добре че са медиите, че да има кой да хвали сиганката колко е велика.

Милиардери ислямисти колкото щеш. Не е необходимо точно държава да въоръжава талибаните. Тяхната победа в Авганистан е въпрос на време. Да се надяваме шиитски Иран да спре похода им на запад.

На тази територия има само един начин да се върне нормалността от 60-те години . Принципа на изгорената земя и да се засее отново без бурените. В противен случай Европа ще гори скоро.

" Но те /талибаните/ се заблуждават /.../ Тяхната победа не е неизбежна", увери американският генерал." Мдааа, някой дълбоко се заблуждава. Ако не ги е победил Александър Македонски, американският генерал едва ли ще успее, въпреки бомбите. Да пита руснаците. Хората там винаги са били свободни, в който и да е смисъл.

Свобода... Вие сте ненормални бе! Талибани и свобода! ИДИЛ са още по-свободни даже! А и талибаните идват главно от Пакистан!

Свободата те си я разбират. Това не е непременно твоята, моята, нашата или на съседите свобода. М-у другото, кой е свободен ?

Да разбираме ли, че ти нямаш нищо против, ако утре талибаните дойдат у вас, забулят жена ти, а на теб ти резнат кратуната и те освободят?

Беднотия до шия,Бомби и още по голяма мизерия.

А путинската армия пак парад спретва. Тя освен да плаши гаргите с паради и видеоклипчета за друго и не става де.

Я сподели как и днес не ти стана малката буба, "щото руснаците ..."

Нали техния дЕдо каза, че ще се изнасят от Авганистан и са им останали бомби.. няма да си ги носят обратно с тях я. Явно им излиза по-ефтино да ги хвърлят и да си направят нови, отколкото да си върнат тези в къщи... та сега бомбиме :) Но нив всички знаем, че от това няма да има никакъв резултат.

Много е странно, да се опитваш да покажеш, че знаеш всичко, а да не можеш да пишеш...

много е странно да си тъп, да искаш да се изтъкнеш пред всички и да успяваш.

Дааа, почват въздушните удари. Дотук с офанзивата на талибаниге

Оргазъм ли кво получи? Да си избършеш телефона/клавиатурата, ей.

Като гледам минусите ....удивен съм от руските подлоги. Тези талибани клаха любимите ви русиянски солдати 10 години бе тъпунгери неграмотни.

А кой тогава снабдяваше талибаните с оръжие? А?