Американската армия подхвана талибаните с въздушни удари

САЩ може и да обявиха, че се изтеглят от Афганистан, но бойната подкрепа за правителствените сили продължава в пълна степен срещу напиращия враг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дааа, почват въздушните удари. Дотук с офанзивата на талибаниге

Нали техния дЕдо каза, че ще се изнасят от Авганистан и са им останали бомби.. няма да си ги носят обратно с тях я. Явно им излиза по-ефтино да ги хвърлят и да си направят нови, отколкото да си върнат тези в къщи... та сега бомбиме :) Но нив всички знаем, че от това няма да има никакъв резултат.

А путинската армия пак парад спретва. Тя освен да плаши гаргите с паради и видеоклипчета за друго и не става де.

Я сподели как и днес не ти стана малката буба, "щото руснаците ..."

Оргазъм ли кво получи? Да си избършеш телефона/клавиатурата, ей.

Беднотия до шия,Бомби и още по голяма мизерия.

" Но те /талибаните/ се заблуждават /.../ Тяхната победа не е неизбежна", увери американският генерал." Мдааа, някой дълбоко се заблуждава. Ако не ги е победил Александър Македонски, американският генерал едва ли ще успее, въпреки бомбите. Да пита руснаците. Хората там винаги са били свободни, в който и да е смисъл.

Като гледам минусите ....удивен съм от руските подлоги. Тези талибани клаха любимите ви русиянски солдати 10 години бе тъпунгери неграмотни.

Свобода... Вие сте ненормални бе! Талибани и свобода! ИДИЛ са още по-свободни даже! А и талибаните идват главно от Пакистан!

Много е странно, да се опитваш да покажеш, че знаеш всичко, а да не можеш да пишеш...

На тази територия има само един начин да се върне нормалността от 60-те години . Принципа на изгорената земя и да се засее отново без бурените. В противен случай Европа ще гори скоро.

А кой тогава снабдяваше талибаните с оръжие? А?

Страхливи и глупави американци! Докато бяха в Афганистан с войски, не смееха да ги подхванат и си подвиваха опашките, а днес, когато вече избягаха, почнаха да се правят пак на велики отвисоко и отдалече. Тя и баба знае като напусне фронта да води война. Добре че са медиите, че да има кой да хвали сиганката колко е велика.

Свободата те си я разбират. Това не е непременно твоята, моята, нашата или на съседите свобода. М-у другото, кой е свободен ?

Когато от Афганистан се изтеглиха руските войски..Само,че тогава бяха муджахидини,които САЩ въоръжи срещу руснаците.Сега незнам тези талибани,кой ги въоръжава дали Руснаците или Пакистанците,но при всички случаи,някой им дава оръжие.Иначе тоя който ги въоръжава,цели да контролира източника и пътя на наркотика,защото там са големите пари.

Демокрацията победи и там! Успешно внесена от спасителите на света :))))

Бомбардират ги с възглавници както правеха с ИД а на практика охраняваха платформите с нефт на Мак нейн

"Който напусне бойното поле черпи враговете си с локум." Турска народна мъдрост.

Докато някой не подхване америка с въздушни удари тея няма да мирясат

Виж ги тези на снимката! Ама хубаво се вгледай в лицата на тези хора! Не, това май не са хора. Не знам какво са, но не приличат на нищо! Да бяха руснаци или китайци разбирам. Но тези??? И ти искаш армията на САЩ да ги оставят да правят каквото си искат? Ама после ще обвиняваш баба си Меркел че ги пуска у нас??? Няма да е виновна баба ти Меркел!!! Тя не може да ги спре. Могат да ги спрат само въздушните удари на ВВС на САЩ. Афганистан нямат авиация. Тяхната армия има няколко тренировъчни самолета, няколко хеликоптера и транспортни самолети. Това е всичко!!! Но после да не плачеш пак?

Kenn1111

Който се е опитал да промени нещо там си е тръгвал с подвита опашка.От Александър до ден днешене.Сега това са американците.Въпрос на много кратко време е тия талибани ли са кво са да превземат всичко и да се върне ситуацията отпреди американците.

В Афганистан понастоящем действат десетки въоръжени опозиционни фракции, обединени на религиозна, етническа и идеологическа основа - в т.ч. крайно леви и маоистки такива. Да се обединяват всички под общия знаменател "талибани, Ал-Кайда и ИД" е погрешно и тенденциозно.

Така е докато не доде некой който е по малко политкоректен и не му дреме за имиджа. Като Китай например...вкараха 1 милион муслита в лагери които се научиха да шият чорапи и да пеят комунистически песни! Всичко може ако има достатъчно силно желание. Просто на никой не му е пукало достатъчно много за Афганистан за да ги подхване както трябва.

Големи въздухари, изсраха се навред и давай да се скрием като кадъни в харема. Кучета американски, дано да ви се връща тъпканоо

Милиардери ислямисти колкото щеш. Не е необходимо точно държава да въоръжава талибаните. Тяхната победа в Авганистан е въпрос на време. Да се надяваме шиитски Иран да спре похода им на запад.

Война с предизвестен край. Не можеш да сееш демокрация с бомби. Демокрацията е процес на развитие на едно общество в продължение на векове. Когато 70% от населението живее по селата под прага на бедността, не можеш да им говориш нито за демокрация, нито за комунизъм, нито за каквито и да било глупости. Сега е време всички световни сили да поемат отговорност заради това, което направиха в Авганистан и да посрещнат милионите бежанци, които се задават. Включително и нашите демократи с банята.

много е странно да си тъп, да искаш да се изтъкнеш пред всички и да успяваш.

Да разбираме ли, че ти нямаш нищо против, ако утре талибаните дойдат у вас, забулят жена ти, а на теб ти резнат кратуната и те освободят?

И защо бомбят народа на Авганистан?

Значи идва тякой и ти казва, какда живееш, след като си живял хиляди години по този начин, и не само си оцелял, ами и се умножаваш! Идва някакъв си от САЩ, и ти казва, да тръгнещ по пътя на сексуалната революция, жените да бачкат и да спрат да раждат!

Демокрация може да има само там, където човешкият мозък е узрял за това!

Питай талибаните що го правят това с народа на Афганистан.

Демокрацията е невъзможна в бедна държава. За демокрацията са нужни много кинти

Демокрацията е смазочното масло на корупцията

боже боже... явно не знаеш как се е събирал данъка в монархиите. А за комунизма - вземи и виж няколко стари български филма като "Опасен чар", "Господин за един ден" и т.н. да разбереш що е корупция.

абе джендър. Много па ти се иска да си селския бирник дето събра данъците.

след като се открива Новия свят.Когато европейците избиват като зайци туземците които са в каменната ера .Кораби със злато влизат в Европа.Тогава забогателите феодали решават да разделят властта със суверена и създават парламент .Думата е производна на парларе..говорилня. Феодалите вкарват свои партии там и прокарват законите си. Лъскавината и развитието на Европа се дължи на ограбването на колониите и търговията с роби. Сега колониалистите намериха робите в Източна Европа. За младите хора които им дадохме ние, здрави и образовани този мъсници трябва да ни платят над 500 млрд.евро.

700 милиарда долара военен бюджет бе тъпаци, той трябва да се харчи.. А ВСЕКИ ТАЛИБАН ИМА ПО ЕДНА БОМБА ХАХАА

Ще ти дадат един кор. За света хората от Източна Европа са нищо, добитък. Никой не говори за това, че вършат всичката черна работа на Европа. Всеки въшлив мигрант чернилка или арабела е многократно по-важен !

Все още няма такова място, демокрацията е една утопия.

Ако имаш акъл, образование и умения - вършиш доста скъпоплатена работа. Не съм чул хора с медицинско образование например да мият чиниии в Европа. Некадърници, мятащи гюбеци по долнопробни кръчми нямат никакъв шанс за по-добър живот, без да започнат да работят.

Това са глупости. Тези диваци могат да бъдат избити до крак, ако трябва. Просто политическата цена ще е висока, защото ще има много жертви от американската армия, а и няма да е хуманно.

искаш да кажеш за младите хора, които бяха принудени да напуснат България?

"Дойдох, осрах, заминах"

Обединени от жаждата да грабят. Много правилно ги слагат под един знаменател.

За да се разбере колко струват приказките на американците, призовавам всеки, който има някакво съмнение, че САЩ "предават" на талибаните страната и всички, които са им сътрудничели, да си откопира думите не ген Макензи някъде по компютъра си и след 2-3 месеца да ги прочете отново, на фона на нещата, които са се случили.

Schilo

Ква подкрепа при положение, че не е класическа война с ясни зони на съприкосновение? След 3-4 месеца талибаните ще са превзели страната. Янките бяха там с цялата си мощ и стояха затворени в два-три града. Сега, с някакви самолети щели да помагат. На кого?

Много хубаво правят, ма като правят такива благодеяния, да дават и американско гражданство на бежанците, че хората им е станало байгън от толкоз благо и се чудят къде да се дянат.

Тука няма нищо неясно.Решиха американците ,че по-евтино ще им излезе да предадат охраната на маковите полета на талибаните и се изнесоха.

В Афганистан се произвежда дрогата за Русия и изобщо голяма част от Азия. Предисторията е ужасно грозна. До началото на 70-те години страната е модернизирана и с преуспяваща икономика, светско образование, богат културен живот и т.н. Първо идват руснаците(или болшевиките) да направят страната социалистическа. Подпомагани от САЩ, муджихидините де вдигат на джихад и успяват да изтласкат руснаците и народът е щастлив, ама за много кратко, понеже идват талибаните. Талибаните са социопати, често със смесена кръв, които благодарение на САЩ са получили власт и средства, за да си правят каквото си иска, под предтекст - ислямистки фундаментализъм. Понастоящем държавата се управлява от нарко барони. И основния пазар на стоката е Русия.