Алкохолът подобрява паметта

Британски учени установиха, че умерени количества алкохол помагат на паметта по-добре да запечата подробностите относно случили се инциденти.

Обратно в новината

Коментари - Алкохолът подобрява паметта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Wer lesen kann, ist klar im Vorteil....Четете-става въпрос за събития,възникнали ПРЕДИ употребата на алкохол.Наздраве!

Тука доста идиот писал. Мога кажа че който пие няма деменция.

Мислиш, че нямаш, защото си забравил, че имаш.

и в Британия не е забранено да се мечтае.

Ето това се вика интересно проучване. А не да ме занимават с адронния колайдер какво си мислят, че май са открили през юни.

Па може и да са прави! Най много поркат руснаците и нито за минута не забрават войната! Путин даже май си мисли че та продължава! Абе тия учени да не са правили изследванията в Русия?

Ей,аз затуй ли съм толкова умен!

пробутват ни "научни аргументи", та да се алкохолизираме преди изборите, да гласуваме както ни наредят, а чак след това да се опомним:-)

Не стана ясно алкохола да се поема след инцидента или може и преди това?

рецепта в продъжение на 20 години всяка вечер, ама пък всяка сутрин се събуждам безпаметен. Така че не потвърждавам тази теза.

ей... обърнах целия NCBI - нЕма такава статия. Дори няма такъв човек в този университет. Излагате се дир-а. Проверявайте си статиите. Само от ТАСС умеете да преписвате добре.

пий една ракия и ще намериш статия.

"In vino veritas, in aqua sanitas" "Истината е във виното, здравето е във водата".

Алкохолът опива организма и затруднява паметта. Темата е за лековерни, наивни хора, които биха оправдали безволевото си поведение с научни обяснения пред гневния поглед на близките си, които в този момент виждат говореща пихтия.

"Британски учени" е капиталистическият еквивалент на "учени от Магадан" :) Истината е, че от алкохола се оглупява. Изпитал съм го на гърба си :) Затова внимавайте! Пийте си, ама не си мислете, че ще станете по-умни.

Личи ти. дори не успя да прочетеш статията, ма тръгна да коментираш.

+++++++++++++ и излиза скъпо това оглупяване.

До скоро тук, на Острова, се смяташе, че допустимите дози алкохол (т.е. тези, за които не е доказан вреден ефект) са 2 единици на ден за жени, 3 единици на ден за мъже. Една единица е равна на 10 грама 100% алкокол, т.е. 25 грама 40% алкохол (и съответно, може да се пресметне в бира, вино и пр.). Дори имаше проучвания показващи, че мелки количества (не си спомням точно, но мисля, че става въпрос за до 5 или до 10 единици на седмица) намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания - предполагам, че механизмът е нвамаляване на риска от образуване на тромб в артериите на сърцето, които е основният механизъм за развитие на сърдечен инфаркт. поне това учехме студентите по медицина. За ефекта на алколоха върху паметта (от гледище на медицинската "наука" не знам, но всеки има здрав разум и житейски набюдения по този въпрос). Едно нещо трябва да е съвършенно ясно (и това е елементарен здрав разум): всични медицински проучвания от подобен вид се базират на изследване на някъв брой пациенти или здрави доброволци (т.нар. "извадка" от цялата популация). Обикновено "извадката" е малка (малък брой изследвани пациенти) и най-често не представлява достоверно отражение на цялата популация. Просто учените най-често нямат пари и време да изследват повече хора, и изследват когото успеят да накарат да участвува. Друг колектив от учени може да изследва друга група пациенти и да стигне до противоположни резултати. И накрая идва следващия момент: научните списания могат да публикуват или не публикуват каквото намерят за целесъобразно, и никой не може да им държи сметка... От почти 20 години си изкарвам хляба на Острова с медицински проучвания...С много илюзии за "чистата", "независима", "безпристрастна" и пр. наука се разделих...

направили унцията за мярка.....

И убива мозъчни клетки. И имат страхотно обяснение. Защото не помнят случилото се след това, затова помнели предното. И виждаш ли алкохолът подобрявал паметта.

Ей сега разбирам ,защо и на 60 съм си такъв ОСТРОумен ...ако не бях се комкал още от ученически години ,до сега не само ЕГН-то си да бях забравил ,но дори и малкото име...

Наздраве!!! Абе, как ми беше името???

Това британски учени ли са , или са индийски?! Туй "британски учени" стана синоним на празни изследвания!!!

Нищо ново. Алкохолът е наркотик /разбирай стимулант/, а това за кратко те прави свръхчовек, повишава умствения потенциал. Но за жалост всяко свръхстимулиране после се връща с лихвите, т.е. води до промени в психиката и физиката с обратен знак. Наскоро бе доказано, че подобен ефект има и продължителното безсъние - също води до промени в мозъка, които засилват творческия потентциал, евентуално може да се отключи и шизофрения :) Т.е. вече се знае, че постоянните спътници на плодовитите остроумни писатели с къса продължителност на живота са: наркотици, алкохол, безсъние или и трите заедно. Така горят по-ярко и изгарят двойно по-бързо. Като запалена свещ от двата края.

Алкохолът обаче е депресант, не стимулант...

Да, неслучайно писах: всяко свръхстимулиране после се връща с лихвите, т.е. води до промени в психиката и физиката с обратен знак.

Какво е значи "умерени количества"? 500 гр. , 1-2 литър? Баси британси учени)))

Ако щеш вярвай - 1 чаша вино ИЛИ малка ракийка. Това е умерено.

Това е знам без британски учени.

деструктор

Това си е чисто въздържание!!!

За това и българските стОденти са най-умни. А стОдентките се водят от изследванията за спермата, че гълтането вдига IQ-то !

аре бегай бе :-) Следва прочуване "Пушенето намалява риска за рак" :))

не. но има проучване че пушачите се възстановяват 85% по-бързо след сърдечен удар отколкото не пушачите. Друг е въпроса, че са 6-10х с по-голям шанс да го получат.

добрутро!

Пише се -ДОБРО УТРО -неграмотници.

Кои пък бяха тези "британски учени"?

В нашия студентски град това отдавна са го разбрали!

А вчера ми звъня да ме питаш - "баце, коя е тая до мен в леглото?"

Крокодил, че и говори :):):)

Британски учени установиха, че умерени количества алкохол помагат на паметта по-добре да запечата подробностите относно случили се инциденти. Е това може да бъде добро оправдание за пилите шофьори.

Затова ли всички звезди" в шоубисне са пропиват или стават нарко зависими щото си помнят по-лесно репликите!?

Най-после. Ама умерено, ей-200-300 грама на ден, "нема а се праиме на али" е казал шопът.

най накрая нещо полезно да кажат тия учените

и наркотиците развиват фантазията :)