7-и реактор в АЕЦ ”Козлодуй” може да се строи най-рано след 5 г.

Поне пет-шест години ще отнеме проектирането и подготвителните дейности, за да започне да се строи седми реактор в АЕЦ "Козлодуй", коментира председателят на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) Сергей Цочев.

Обратно в новината

Коментари - 7-и реактор в АЕЦ ”Козлодуй” може да се строи най-рано след 5 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това няма значение защото ББ е решил да надмине Живков по властване.......Нали все иска да е на първо място...

Никой не казва че в момента сме 90% енергийно зависими от Русия -газ ,нефт ,горива , отработено ядрено гориво . Единствено което имаме е някой ВЕЦ и Мариците които са на наши въглища. Какъв е резултата: най-високата цена на газ в Европа е у нас, както и най високите цени на горива спрямо заплатите, безумно високо парно и т.н. ЗАЩО ПИСАЧИТЕ ТУК СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЕНЕРГИЯТА ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ НИ НАМАЛИ СМЕТКИТЕ НА ТОКА?-отговора е едиин не мислят а слугуват на руските интерси.

Колкото глупакът построи завод за боклук. Голяма му е устата, защото в огромната му глава няма нищо

Дааааааа, след толкова години, тия безотговорни гадини, дето сега я дробят кашата, ще са от давна далеч от Б-я в хубавите си къщи на живописните острови и крайбрежия, а ток ще е тъмнина, студ и мрак. Честито.

На всеки 10 години спираха или пускаха строежа на Белене сега за разнообразие ще решават на всеки 7 години дали Козлодуй ще има нов блок или не.Аман от малоумни политици!!!

Прав си, че коментарите са излишни след глупостите които си сътворил.

Въобще не е сътворил глупости. На всеки му е ясно каква е схемата в момента. Нали бяха наели консултантска фирма за да отговори на въпроса за икономическия смисъл на този проект. Аз лично не съм чул нещо от техния доклад - познай защо. Второ - откакто Уорлик се меси във вътрешните ни работи това си се очакваше. Иначе щеше да има голяма конкуренция на американските Марици, които така или иначе ни продават скъпо и прескъпо. Като правим седми реактор в Козлодуй, питам, няма ли да сме пак зависими от Русия? Като правим газова електроцентрала от къде ще вземаме газ? Ще внасяме сигурно от Канада - пак от Русия ще го вземаме. След 20 години ще трябва да се реши или да се удължи живота на реакторите на Козлодуй или не. И това го решават руснаците. Затворят ли Козлодуй - ние сме фалит отвсякъде погледнато. За мен цялата история е една политическа пропаганда с цел унищожаване на българската енергетика, поставянето ни на колене пред американците и фалиране на икономиката (ако въобще още има такава). За жалост хората като "Ресор" вече са рядкост в България, може би не са и в България вече.