Коментари - След бурни дебати парламентът също стопира АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

След бурни дебати парламентът също стопира АЕЦ ”Белене”

След бурни дебати парламентът прие проекторешение за подкрепа на действията на правителството за прекратяване на изграждането на АЕЦ "Белене". Решението беше гласувано два пъти.

Обратно в новината

Коментари - След бурни дебати парламентът също стопира АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Рубладжиите газ пикаят,но...не мога да им помогна,само ги съжалявам!Пълно скъсване на всякакви отношения с тази разбойническа страна и светът ще ни обикне!Никой не ги обича русите!Я спомени за тях в Англия или САЩ и виж какво става,а това са страните които движат света-гигатна в икономиката и "работилницата на света"и "империята ,в която слънцето никога не залязва"!

нашето правителство е под натиск да спре проекта, единствения начин е хората да излезнат на улицата и да е борят за белене...тогава правителсвото може да каже,на които му заповядва, че е било е въпрос да запази мира в страната....и продължава с проекта...в такава криза срамота да не може да се преборим ..

няма да строим белене, няма да строим нищо.....земята ни трябва да посеем много тикви.....ще изнасяме тикви.....тиквите са големи...и тежки...много много тивки....тикви за износ по целия балканси полу-остров....и по целия свят и .....по цялата галактика...ще ги сеем, клонираме...по наи-съвременна технология, каквато америка заповяда...pumkins....тикви....тикви....тва е полож еинето...на които не му харесва да...отиде някъде другаде...кво ривете бе,....бахти и матряла....е..бах....риванието..

"Министърът взе думата след изказване на Румен Овчаров от Коалиция за България, който се възмути, че с това решение правителството е загробило 2 млрд. лева на площадката на АЕЦ "Белене". " Да бе да, по малко от милиярд са! Другите са в теб, Руменчо, в теб и другарчетата ти! Искрени пожелания за бавна и мъчителна СМЪРТ, на теб и на цялата ти рода!

Тия изпълниха указанията на Хилъри, милъри, Уолрици и сие и занапред ще сме много зависима страна. Сега другата цел са панелките - това е което е останало на бедния народ от едно време. Но трябва и това да му се вземе с мотива за санировките и задължителните кредити чрез юридически лица. Не ви ли е срам бе, нещастници! Хората няма какво да ядат вече, вие ще ги тормозите и за задължителни участия в кооперации с последното, което имат. Дано, дано този народ използва гънките на мозъка си и да не се връзва на това.

Докато чепкаме вълна, румънците си направиха АЕЦ-Черна вода. 1-ви реактор 96, 2-ри 2007, 3ти и 4ти приключват 2015. Турция строи 3 АЕЦ Аккую, Синоп и още една. Ел.енергията от АЕЦ ще си остане най-евтината, с производствена цена от 7 стотинки на kWh. (Това, че подарихме готовата ни енергопреносна мрежа на EVN и ЧЕЗ, които ни дерат както си искат нищо не инвестират и изнасят парите ни чужбина е друга тема). През 2008, нетния износ е 77,43 млн.kWh с приход от половин милиарда лв. Това би било 3% от бюджета днес. Винаги съм се чудел от какво се издържа народа. От износ на най-евтината работна ръка в ЕС?

ДА ЗАПОМНИМ КОЙ КАК ГЛАСУВА! 1. ДПС-ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ (Тя провежда турска политика и тя е БГ да няма АЕЦ затова не гласува за продължаване на проекта. Ако беше гласувала ЗАТВАРЯНЕ ще ше да понесе негативи в БГ) 2. ГЕРБ и СИНИ - ЗА ЗАТВАРЯНЕ (обслужват интересите на САЩ И Турция) 3.БСП -ПРОТИ ЗАТВАРЯНЕ (имат далавера) 4.АТАКА - ПРОТИВ ЗАТВАРЯНЕ (не са преговаряли и нямат далавера, а ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС) Помнете за да прецените при СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ

Последно някой каза ли колко ще струва тази централа,АМА С ТОЧНИ ЦИФРИ.ЧЕ МАЙ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ТОВА КСС.

Мого"въпроси"много"питанки" Никой не славослави Русияи стига вече с тези ножчета за бръснене и москвичи.Имат си природни ресурси хората. Твойте германци,дето правят аудитата,защо построиха Северен поток и продължават с втори щранг? Вярно е,че сме си платили за нашите газопроводи,но на бартер.Стоки изнасяхме.

Наградиха с орден Стара планина бандита Доган..какво направи за България тоя мафиот...БОЙКО е за орден.Кога България ще се събуди...калпав материал и това си е

Ама кой даде на ДОГАН този орден-помните ли?

Този Боко освен , че се орезили продължава да се умазва, бръщолеви глупости, от които се срамувам!!!!

На всички радетели на по-скъпите ток и газ, честито! Да почерпят останалите с "евтиния" шистов газ и бонусите от Шеврон, ЛУКойл, Газпром, Роснефть и пр.

Вън Костов, Яни и независимите в едно с герб, други парти да влязат в парламента, оглавявани от образовани, хора с опит и непродажни .Нека да има коалиця от партии с отговорни българи, стига сме предавани на чужди интереси

Тази вечер ще спя спокойно.Аец Белене ми тежеше като воденичен камък на шията.Това атомно чудовище щеше да зароби икономически,политически,социално и екологично няколко поколения напред.А имаше опасност и да ни загроби.

Спи спокойно и събирай сили за да си платиш утре тока.. . Няма страшно - "атомното чудовище" Белене вече няма да те "загроби" - Остават ти само Козлодуй, Черна Вода и "Резово"... .

Мене ми не требе еФтин ток и газ.Требе ми голем доход.И тока си го плащам без проблем.Бачкане и доходи му е майката,а не чаткане по форуми и чакане на безплатни и еФтини неща.Като гледам тука много заинтересовани има.Ами направете си сдружение съберете кинти инвестирайте и после станете безкрайно богати като ни продавате еФтиния ток с двойна печалба...

За недоразбралия ПРОЧЕТИ текста на ДИР от 28.03 Росатом: БГ не ни е уведомила официално за АЕЦ Белене ЗА ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ БЮДЖЕТА НЕ СЕ НАТОВАРВА.

И само един ред по надолу е написано как ще става изплащането.Ама вие нали сте разбирачи и спецове...Само ще кажа,че след 6-7 години,ако цената е такава за каквато се говори,то тогава цената да тока или по точно часта и която трябва да покрива само лихвата по кредита ще е с около 20-25 % по висока от цената на Козлодуй в момента...Като сложим и гориво,подръжка,сервизни дейности,вече ще е по 2-3 умножена.Като турим и печалби,комисионни и за крадене от другарите то тогава друга песен ще запееш.Все пак човека го е казал "Всички операции ще осъществява проектната компания, а дългът ще се погасява от приходите от произведеното електричество, т.е. след пускането в експлоатация на централата".Ама това са едни мои шивофренични сметки.Все пак аз съм лаик,а такива като вас специалисти по атома и икономиката ви е по ясно,кое как е и защо е така...

Аз предлагам незабавно да напусне опозицията парламента и предизвика предсрочни избори, стига са се крили зад безумните гласувания на управляващите.Те ще унищажат държавата ни.

Като гледам как си редиш приказките /написаните,затова казвам гледам/ представям си колко ти е акълът.Промит с комунистическа помия.

Тук някои червени кратуни с червени бащини будьоновки искат референдум. като отчаяна защита на руските интереси. Няма лошо - глас народен, глас Божий. Но аз предлагам първо да направим няколко други референдума. За забрана и лустрация на БКП и партиите свързани с нея. Въ всички бивши соц. страни приеха закони за това. Аз съм по-демократичен - нека у нас да стане с референдум. Вярно, с 22 години сме закъсняли, но все пак. Доста е уместен и един друг референдум - за законността на референдума от 1946 дали България да е република или монархия. Само ще напомня че по онова време сме окупирани от СССР. И като споменах за окупацията, аз викам да направим един референдум за преместване на паметника на Съветската армия-окупаторка. Не да го събаряме и да с егаврим с него - да го преместим в Музея. Вече си имаме музей на тоталитарното изкуство. Както направиха в Чехия и Естония. Така ще тестваме ефелктивността на референдумите в България - все пак ние нямаме традиции в това отношение. За съжаление не сме Швейцария.

Този път те подкрепям!

За да сме НАЯСНО. ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене. ПРЕЗИДЕНТА, ПАРЛАМЕНТА, МС да предложат и проведат РЕФЕРЕНДУМ. Тогава ще стане ясно коя идея има повече поддръжници. ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ. Кой се страхува от народния глас???????

Дебатите са си дебати. А решението е на Борисов. И тежката отговорност е негова. Забележителна е промяната в отношенията на Русия към проблема след разговора Борисов - Путин. Руснаците са съгласни вече с решенията на БГ Правителството и не оказват натиск. Атомна централа е можело да се построи по времето на Станишев и Гоце. Но те са дрямали... А сега са се хванали гуша за гуша кой да е лидер на бабките и дядковците в БСП. Това е най - важно за тях, стола на соц. началника...

Не съм компетентна и нямам категорично мнение по въпроса за АЕЦ"Белене". Но силно ме притеснява фактът, че при всяко изказване на новия министър копира казаното преди това от Б.Борисов. Явно за това е назначен- за говорител на министъра на икономиката и енергетиката (по съвместителство) Бойко Борисов.

За да построиш електроцентрала е необходима инфраструктура като пътища, зачистване на терените , укрепване, подготовка за електропроводи, халета и т.н. ...Всичко това е Много Скъпо. А В БЕЛЕНЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА Е ПОСТРОЕНА :) .... Така че който ще строи газовата електроцентрала ще купи за жълти стотинки вече построената инфраструктура . Печалбата на купувача ще бъде около 1 милиард долара според Бойковите разчети (това са парите които досега са налети в Белене за инфраструктура):) Да ви е Честито :)

Хора, помислете малко! Аз лично не понасям Боко Тиквата и бандата на ГЕРБ, обаче за АЕЦ "Белене" са прави и това е правилното решение! Този проект преди 33 години сигурно е бил много рентабилен, но сега нещата не стоят така! Освен това при тази бедна държава, окрадена отвсякъде с изяден фискален резерв, ти да вземеш заем с лихвата за незнайна сума, отиваща към 20 млрд. лева, не е разумно решение!!! То е същото като да си купиш къща с банков кредит за примерно 70 000 евра, а реално с лихвите да платиш на банката 300 000 евра и то, при положение, че имаш къде да живееш!!!

Продават ни по-скъпо"братята руснаци",така ли? А ние какво знаем за транзитните такси,които ни плащат за транспортирания газ към съседните нам държави?Изобщо не сме информирани и трудно ще направим сметката. А с тези сини потоци към Турция може и от тях вече да не видим.

Браво ББ.Ти пишеш Историята на България! Поколения ще те помнят като най-великия държавник...да си жив и здрав

Моля те, хапчето! За човек унищожаващ средната класа в България, такива думи........!!!

РЕФЕРЕНДУМ,РЕФЕРЕНДУМ И ПАК РЕФЕРЕНДУМ.Докога тези боклуци няма да се вслушват в гласа на народа? Съвсем скоро по националната телевизия дадоха, че 73 % от българите желаят да се строи АЕЦ Белене. Докога нашите управници ще обслужват чужди интереси? Позор!!!!!

Ти ли си народа....хахаххаха

е това е то - прост народ - прости управници БРАВО

Това е единственото и най-адекватно(правилно и точно) решение на правителството. Не смятах, че Борисов след три години лутане и не знаене накъде да тръгне ще вземе най-доброто решение за БЪЛГАРИЯ! БРАВО!!!

ние пък сме зависими от "братята" американци...само дето нищо не ни дават а само ни казват какво да правим или не..нещастници сме ние и продажници

А имаш ли обяснение защо "братята руснаци" ни продават газа доста по-скъпичко , отколкото на други не толкова братски народи? И кой го би през ръцете Дългия инкасатор да преподписва едни договори и защо ги преподписа?

Информация от 29март,2012год. "Турският министър на енергетиката Зеки Чакан тържествено завари вчера две тръби, за да завърши изграждането на най-дълбокия в света газопровод, който ще докарва по дъното на Черно море руски природен газ за Турция, предаде Асошиейтед прес. Този газопровод ще увеличи зависимостта на Турция от руски природен газ от сегашните 66 процента на близо 80 на сто. "

И каква газ ще тече по връзката Турция-България когато имаме затруднения предизвикани от Украйна?

що не доведе американци да ни направят те една АЕЦ при такива условия...

В българия има разделение на властите на законодателна, изпълнителна и съдебна . Защо трябва законодателната власт да взема решенията вместо изпълнителната . Някй хора май нямат достойнството да носят отговорността си сами . Изглежда обаче и народните избранници нямат нужната грамотност да осъзнаят предназначението си . От всичко тавя става ясно, че трите власти не знаят собственото си предназначение и функции . Единствено ДПС явно го осъзнава и не участва в дебат, който не е по техните правомощия . Много тъжно . Много . Всеобща тъпота .

1chovek

Комунягите вият на умряло. А Бойко доказа, че наистина е държавник, а не еднодневка.

народен съд трябва да има за народните предатели...предсрочни избори и служебно правителство..докога ще търпим тъпата мутра да ни управлява

Борисов все по-вече се утвърждава като национално отговорен политик. Ще дойде време и за Народен съд. Да му мислят другарите...

Някои червени кратуни още си мечтаят за народен съд. те си мечтаят и за съветска окупация. Защото без окупацията на България от СССР не би бил възможен народен съд. И не биха били възможни десетките хиляди убийства без съд. Защото малко хора знаят но т.н. народен съд е осъдил на смърт около 3 хил души. В същото време само за 4 месеца от 10-ти септември до края на 1944 са избити без съд и присъда над 35 хил души. Благодарение на съветската окупация БКП си е разчиствало сметките с политическите си противници. През 1945 г, кървавата вакханалия е продължила. За лагерите няма да споменавам - по-възрастните още си ги спомнят. Предсрочни избори няма да има. Или ако има, то те ще са по инициатива на ББ. Но не ми се вярва. А пък ако съвсем случайно стане така че да се стигне до служебно правителство кой мислите ще го реди. РП или ББ - сетеет се от 6 пъти - все пак сте от БСП-то трябва да ви се даде шанс. На тъпанарите трябва да се помага.

Още ли има хора с такова диназавърско мислене? Народен съд. Я погледни господине, календара. Виж коя година сме. Минало си.

е вече имаме имената на националите предатели. дупе да ни е яко. дано поне сега разберете фарса на "новата" ни "демокрация". е бойко да са ти халал потупванията от онази гад к(л)интън. сега вече е сигурно, че държавата на бойко и костов не е държавата на българите.

Повръща ми се от политизирани форумци! Жалки тъпанари,които плюят Росия! Да знаето случайно,с чия помощ беше изградена газопроводната мрежа в България?Чии бяха проектите?Кои бяха консултантите?В България нито имаше добри специалисти,нито някой си представяше мащаба на това строителство. Така,че дръжте се от малко, малко по-прилично!

А на мен ми се повръща от тъпанари дето славославят Русия. И всичко руско, като се започне от Москвича и се свърши с ножчетата за бръснене. Този, който се е бръснал с руски ножчета знае за какво говоря. Някои кратуни с червени бъдьоновки, на които настолната им книга е "Как закалялась сталь" ("Как се каляваше стоманата" ), все още се чудят как така Германия може да произвежда Мерцедеси без съветска власт. И БМВ-та. И Ауди-та. И Поршета. Абе всичко дето Русия не може да произвежда. И със и без съветска власт. Защото то не става само с пиене. Трябва и акъл. Нещо толкова дефицитно както в СССР, така и в Русия. А ние сме на това акаяно дередже именно благодарение на 45-годишната съветскаокупация. И на т.н. съветски специалисти, които всъщност не бяха никакви специалисти. Германия е там където е защото там нямаше съветски специалисти. А в окуппираната й част, където се изявяваха т.н. съветски специалисти 22 години след обединението на Германия не могат да се оправят.

"чочо" щеше да е прав ако изграденото в България не беше платено, тоест ако беше даром. Но на руснаците им е все едно кой плаща, турце или германци, парата не мирише, но и никой не им ближе подметките като българските предатели-русофили...

От това, което си написал, излиза, че ти се повръща от "политизирани форумци", но не от всички, а само от тези, които плюят Русия. И за каква аполитичност претендираш тогава?!

Тариката Костов- беше преподавател по научен комунизъм по времето на ТАТО, г-жа КОСТОВА - партиен секретар на БКП организацията в най-големия български институт -ЦНИКА. Сега- СИНИ И ДВАМАТА. Питам - как тогава са били на такива места- били са доносници ли?!? Или както и сега са били продажници?!?!

Вълкът козината си мени, но нравът никога. Така че е ясно какви са били!

Хайде д си говорим нещата каквито са - Не парламента, а подчинените на Борисов депутати. Те и НДСВ се кефеха колко са велики. Ама ще го питам мутрата като го осъдят. За 1,7 милиарда хвърлени на вятъра и съсипана ядрена енергетика този трябва да го осъдят доживот.

Борисов публично да обясни детайлно тези 20 милиарда, за които говори, как ги изчисли? Ако не го направи да си подава оставката! Никой не го е молил, упълномощавал или искал от него да закрива каквото и да било. Като се започне от Кремиковци, та се стигне до Белене! Милиарди хвърлени на вятъра. То чужди пари лесно се пилеят. Обаче аз си искам моите данъци да ми ги възстанови лично!

1chovek

Искай си ги от царя и Станишката. Заради тях са платени, а са били наясно, че този проект е меко казано тъмна Индия с абсолютно неясни икономически показатели и смисъл.

САМО ПРЕДИ 2 ДНИ РЕКЛАМИРАХТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ. С КАКВО ЩЕ СЕ ЗАДВИЖВАТ?!?! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ. ПРИКАЗКИТЕ ЗА ГАЗОВА ЕЛЕКТРОСТАНЦИЯ СА ИЛИ ПРИКАЗКИ ЗА БАЛЪЦИ, ИЛИ НА ПРОДАЖНИЦИ, ИЛИ НА НЕКАДЪРНИЦИ. ПОСТЪПЕТЕ КАТО БЪЛГАРИН!!!! ПОСТЪПЕТЕ ОТГОВОРНО!

Със зелената енергия на Цветелина, която няма нищо общо с Борисов...

КЪДЕ СИ БЕ ПЛЕВНЯ. НАЛИ говореше за РЕФЕРЕНДУМ. ЕЗИКА ЛИ СИ ГЛЪТНА ИЛИ НЯМАШ И ДВЕ ГЪНКИ НА КОРАТА!

"...коментира Мартин Димитров.."А КАКВО РАЗБИРА ГОСПОДИНА ОТ ЕНЕРГЕТИКА?!?! ТОВА НЕ Е ФОТОГРАФИЯ, ДРАГИ!

какво питате за външния консултант тука тиквата решава.парите за консултации и подкупите за тях кучетата ги яли.

А спомняте ли си едно изказване на Бойко,че ще построим АЕЦ Белене и всички транзитни тръбопроводи и тогава никой няма да може да ни бомардира? Сега България успешно ще може да бъде прифронтова зона.

Тези мощности сега ни стигат, ама нали все пак някой ден /надяваме се/ ще имаме работеща икономика. За това ток трябва. И за електромобилите... Откъде? Като затворят Козлодуй, тогава ли ще почнем да строим друга АЕЦ? То да не става за три месеца? Прости, прости са ни управниците.

Да, бе...И Слънцето като угасне...

Решението на Борисов не е адекватно на ситуацията в която сме в момента. При толкова "неясноти" по този проект свързани със финансирането и цената на ел. енергията която ще произвежда, Борисов взима решение да спре проекта, защото строителство фактически няма, и да тръгне в противоположна страна с извинението, че на Козлодуй всичко е ясно, правим 7 блок и сме готови. А къде останаха основните въпроси, защо никой не ги задава, а те са: 1. Колко ще струва само един блок на Козлодуй? 2. Кой ще плати за него / нима имаме осигурен инвеститор ? 3. има ли проект за 7 реактор за Козлодуй и какъв ще бъде той / Руски или Не/ кой го възлага и на каква цена ? 4. До къде ще расте Козлодуй с нови реактори, до Белене ли, и кой ще ни разреши безкрайно да строим Атомни реактори на едно место.

Е, решили да я затворят АЕЦ, решили. Ще ги запишем в учебниците. Но защо чак сега?Защо три години се мотаем и точно шикалкавим, г-н премиер? И през това време едни пари плащаме... Че и на консултанта крупна сума. А отсега-нататък още колко ще се плаща не е за говорене.

"А отсега-нататък още колко ще се плаща не е за говорене. " Ясно е че повече няма дя изтичат парите на данъкоплатците в АЕЦ Белене! Колко време плащаме външния дълг - май 22 години стана . Да не искаш още 20 милиарда за още 44 години? А не сме изплатили стария дълг!

че нали пак заем ще взема правителството. Все не стигат парите. Да не мислите, че България има само един дълг от 22 години, който изплаща?!

И тук ще кажа че въпросът с Белене е политически, дори и Добрев каза че банката консултант е потвърдила че 2020 година ще има търсене на ток от пазара а доводите на правителството че централата ще ни струва скъпо се обезмислят от предложението на Росатом да сключим договор за построяване на централата при условията пpи които Росатом строи централата в Акую(Four Russian units were sold to Turkey on a BOO (Build, Own, Operate) basis, with the Turkish government purchasing power at an agreed price.) или с други думи руснаците строят на собствен риск а ние купуваме тока от централата на договорени цени. Така че ББ да не менти в оправданията ами да си каже истинските причини.

Борисов НИКОГА няма да признае, че е ЗАВИСИМ от САЩ. Спомнете си доклада на САЩ уличаващ ББ в бандитизъм преди 4г. С ТОЗИ КОМПРОМАТ ГО ДЪРЖАТ ЗАВИСИМ. Тоест или ни ходиш по гайдата или изнасяме истината за престъпното ти минало и отиваш при Сретан Йосич. АКО НИ СЛУШАШ ставаш Министър председател и МЪЖ на годината и МЪЖ с най-голямо влияние в БГ.

То хубаво ама след като мисли 2 дена поне да беше измислил нещо по-правдоподобно или поне да не си играе с числа които могат да бъдат проверени и опровергани след 5 минути ровене в мрежата. Но пък той и без това ни смята за кретени та може и да си вярва че каквито и да ги плещи все се намери кой да му вярва.

Както е написал дядо Вазов: "Тъй, тъй, чоджум..." От турско има кой да ни освободи: я, Росатом, я Газпром...Дано ни освободят и от Бойко, затуй сме социалисти....

Оставете на мира дядо Вазов,другари! Та на времето още малко и щяхте да го забраните.Добре,че тогава се намесиха руснаците...

ДА ЗАПОМНИМ КОЙ КАК ГЛАСУВА! 1. ДПС-ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ (Тя провежда турска политика и тя е БГ да няма АЕЦ затова не гласува за прекратяване. Ако беше гласувала ЗАТВАРЯНЕ ще ше да понесе негативи в БГ) 2. ГЕРБ и СИНИ - ЗА ЗАТВАРЯНЕ (обслужват интересите на САЩ И Турция) 3.БСП -ПРОТИ ЗАТВАРЯНЕ (имат далавера) 4.АТАКА - ПРОТИВ ЗАТВАРЯНЕ (не са преговаряли и нямат далавера, а ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС) Помнете за да прецените при СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ.

Прав си!!

Тези точки Боленчо ли ги писа?!

Тези точки са от таблото в НС при гласуването. Ти май си от тези дезинформатори, които искат ХОРАТА ДА НЕ ПОМНЯТ действията на ПРЕДАТЕЛИТЕ за да ги излъжат пак на следващите избори. Жалки душици.

Никога не съм приемал Боко за патриот,но чак такова предателство не съм очаквал.Как можеш да сринеш националната си енергийна сигурност.България е на кръстопът.Има такива възможности да печели от енергия,транспорт,лека промишленост,преработвателна такава.Боже пази България от такива управници като Боко Тиквата!!!

щом искаме да сте турски и американски мекерета правете евала на пожарникаря

Руско мекере по-родно и познато ли ти звучи?

Коментари - След бурни дебати парламентът също стопира АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

След бурни дебати парламентът също стопира АЕЦ ”Белене”

След бурни дебати парламентът прие проекторешение за подкрепа на действията на правителството за прекратяване на изграждането на АЕЦ "Белене". Решението беше гласувано два пъти.

Обратно в новината

Коментари - След бурни дебати парламентът също стопира АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Рубладжиите газ пикаят,но...не мога да им помогна,само ги съжалявам!Пълно скъсване на всякакви отношения с тази разбойническа страна и светът ще ни обикне!Никой не ги обича русите!Я спомени за тях в Англия или САЩ и виж какво става,а това са страните които движат света-гигатна в икономиката и "работилницата на света"и "империята ,в която слънцето никога не залязва"!

нашето правителство е под натиск да спре проекта, единствения начин е хората да излезнат на улицата и да е борят за белене...тогава правителсвото може да каже,на които му заповядва, че е било е въпрос да запази мира в страната....и продължава с проекта...в такава криза срамота да не може да се преборим ..

няма да строим белене, няма да строим нищо.....земята ни трябва да посеем много тикви.....ще изнасяме тикви.....тиквите са големи...и тежки...много много тивки....тикви за износ по целия балканси полу-остров....и по целия свят и .....по цялата галактика...ще ги сеем, клонираме...по наи-съвременна технология, каквато америка заповяда...pumkins....тикви....тикви....тва е полож еинето...на които не му харесва да...отиде някъде другаде...кво ривете бе,....бахти и матряла....е..бах....риванието..

"Министърът взе думата след изказване на Румен Овчаров от Коалиция за България, който се възмути, че с това решение правителството е загробило 2 млрд. лева на площадката на АЕЦ "Белене". " Да бе да, по малко от милиярд са! Другите са в теб, Руменчо, в теб и другарчетата ти! Искрени пожелания за бавна и мъчителна СМЪРТ, на теб и на цялата ти рода!

Тия изпълниха указанията на Хилъри, милъри, Уолрици и сие и занапред ще сме много зависима страна. Сега другата цел са панелките - това е което е останало на бедния народ от едно време. Но трябва и това да му се вземе с мотива за санировките и задължителните кредити чрез юридически лица. Не ви ли е срам бе, нещастници! Хората няма какво да ядат вече, вие ще ги тормозите и за задължителни участия в кооперации с последното, което имат. Дано, дано този народ използва гънките на мозъка си и да не се връзва на това.

Докато чепкаме вълна, румънците си направиха АЕЦ-Черна вода. 1-ви реактор 96, 2-ри 2007, 3ти и 4ти приключват 2015. Турция строи 3 АЕЦ Аккую, Синоп и още една. Ел.енергията от АЕЦ ще си остане най-евтината, с производствена цена от 7 стотинки на kWh. (Това, че подарихме готовата ни енергопреносна мрежа на EVN и ЧЕЗ, които ни дерат както си искат нищо не инвестират и изнасят парите ни чужбина е друга тема). През 2008, нетния износ е 77,43 млн.kWh с приход от половин милиарда лв. Това би било 3% от бюджета днес. Винаги съм се чудел от какво се издържа народа. От износ на най-евтината работна ръка в ЕС?

ДА ЗАПОМНИМ КОЙ КАК ГЛАСУВА! 1. ДПС-ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ (Тя провежда турска политика и тя е БГ да няма АЕЦ затова не гласува за продължаване на проекта. Ако беше гласувала ЗАТВАРЯНЕ ще ше да понесе негативи в БГ) 2. ГЕРБ и СИНИ - ЗА ЗАТВАРЯНЕ (обслужват интересите на САЩ И Турция) 3.БСП -ПРОТИ ЗАТВАРЯНЕ (имат далавера) 4.АТАКА - ПРОТИВ ЗАТВАРЯНЕ (не са преговаряли и нямат далавера, а ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС) Помнете за да прецените при СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ

Последно някой каза ли колко ще струва тази централа,АМА С ТОЧНИ ЦИФРИ.ЧЕ МАЙ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ТОВА КСС.

Мого"въпроси"много"питанки" Никой не славослави Русияи стига вече с тези ножчета за бръснене и москвичи.Имат си природни ресурси хората. Твойте германци,дето правят аудитата,защо построиха Северен поток и продължават с втори щранг? Вярно е,че сме си платили за нашите газопроводи,но на бартер.Стоки изнасяхме.

Наградиха с орден Стара планина бандита Доган..какво направи за България тоя мафиот...БОЙКО е за орден.Кога България ще се събуди...калпав материал и това си е

Ама кой даде на ДОГАН този орден-помните ли?

Този Боко освен , че се орезили продължава да се умазва, бръщолеви глупости, от които се срамувам!!!!

На всички радетели на по-скъпите ток и газ, честито! Да почерпят останалите с "евтиния" шистов газ и бонусите от Шеврон, ЛУКойл, Газпром, Роснефть и пр.

Вън Костов, Яни и независимите в едно с герб, други парти да влязат в парламента, оглавявани от образовани, хора с опит и непродажни .Нека да има коалиця от партии с отговорни българи, стига сме предавани на чужди интереси

Тази вечер ще спя спокойно.Аец Белене ми тежеше като воденичен камък на шията.Това атомно чудовище щеше да зароби икономически,политически,социално и екологично няколко поколения напред.А имаше опасност и да ни загроби.

Спи спокойно и събирай сили за да си платиш утре тока.. . Няма страшно - "атомното чудовище" Белене вече няма да те "загроби" - Остават ти само Козлодуй, Черна Вода и "Резово"... .

Мене ми не требе еФтин ток и газ.Требе ми голем доход.И тока си го плащам без проблем.Бачкане и доходи му е майката,а не чаткане по форуми и чакане на безплатни и еФтини неща.Като гледам тука много заинтересовани има.Ами направете си сдружение съберете кинти инвестирайте и после станете безкрайно богати като ни продавате еФтиния ток с двойна печалба...

За недоразбралия ПРОЧЕТИ текста на ДИР от 28.03 Росатом: БГ не ни е уведомила официално за АЕЦ Белене ЗА ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ БЮДЖЕТА НЕ СЕ НАТОВАРВА.

И само един ред по надолу е написано как ще става изплащането.Ама вие нали сте разбирачи и спецове...Само ще кажа,че след 6-7 години,ако цената е такава за каквато се говори,то тогава цената да тока или по точно часта и която трябва да покрива само лихвата по кредита ще е с около 20-25 % по висока от цената на Козлодуй в момента...Като сложим и гориво,подръжка,сервизни дейности,вече ще е по 2-3 умножена.Като турим и печалби,комисионни и за крадене от другарите то тогава друга песен ще запееш.Все пак човека го е казал "Всички операции ще осъществява проектната компания, а дългът ще се погасява от приходите от произведеното електричество, т.е. след пускането в експлоатация на централата".Ама това са едни мои шивофренични сметки.Все пак аз съм лаик,а такива като вас специалисти по атома и икономиката ви е по ясно,кое как е и защо е така...

Аз предлагам незабавно да напусне опозицията парламента и предизвика предсрочни избори, стига са се крили зад безумните гласувания на управляващите.Те ще унищажат държавата ни.

Като гледам как си редиш приказките /написаните,затова казвам гледам/ представям си колко ти е акълът.Промит с комунистическа помия.

Тук някои червени кратуни с червени бащини будьоновки искат референдум. като отчаяна защита на руските интереси. Няма лошо - глас народен, глас Божий. Но аз предлагам първо да направим няколко други референдума. За забрана и лустрация на БКП и партиите свързани с нея. Въ всички бивши соц. страни приеха закони за това. Аз съм по-демократичен - нека у нас да стане с референдум. Вярно, с 22 години сме закъсняли, но все пак. Доста е уместен и един друг референдум - за законността на референдума от 1946 дали България да е република или монархия. Само ще напомня че по онова време сме окупирани от СССР. И като споменах за окупацията, аз викам да направим един референдум за преместване на паметника на Съветската армия-окупаторка. Не да го събаряме и да с егаврим с него - да го преместим в Музея. Вече си имаме музей на тоталитарното изкуство. Както направиха в Чехия и Естония. Така ще тестваме ефелктивността на референдумите в България - все пак ние нямаме традиции в това отношение. За съжаление не сме Швейцария.

Този път те подкрепям!

За да сме НАЯСНО. ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене. ПРЕЗИДЕНТА, ПАРЛАМЕНТА, МС да предложат и проведат РЕФЕРЕНДУМ. Тогава ще стане ясно коя идея има повече поддръжници. ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ. Кой се страхува от народния глас???????

Дебатите са си дебати. А решението е на Борисов. И тежката отговорност е негова. Забележителна е промяната в отношенията на Русия към проблема след разговора Борисов - Путин. Руснаците са съгласни вече с решенията на БГ Правителството и не оказват натиск. Атомна централа е можело да се построи по времето на Станишев и Гоце. Но те са дрямали... А сега са се хванали гуша за гуша кой да е лидер на бабките и дядковците в БСП. Това е най - важно за тях, стола на соц. началника...

Не съм компетентна и нямам категорично мнение по въпроса за АЕЦ"Белене". Но силно ме притеснява фактът, че при всяко изказване на новия министър копира казаното преди това от Б.Борисов. Явно за това е назначен- за говорител на министъра на икономиката и енергетиката (по съвместителство) Бойко Борисов.

За да построиш електроцентрала е необходима инфраструктура като пътища, зачистване на терените , укрепване, подготовка за електропроводи, халета и т.н. ...Всичко това е Много Скъпо. А В БЕЛЕНЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА Е ПОСТРОЕНА :) .... Така че който ще строи газовата електроцентрала ще купи за жълти стотинки вече построената инфраструктура . Печалбата на купувача ще бъде около 1 милиард долара според Бойковите разчети (това са парите които досега са налети в Белене за инфраструктура):) Да ви е Честито :)

Хора, помислете малко! Аз лично не понасям Боко Тиквата и бандата на ГЕРБ, обаче за АЕЦ "Белене" са прави и това е правилното решение! Този проект преди 33 години сигурно е бил много рентабилен, но сега нещата не стоят така! Освен това при тази бедна държава, окрадена отвсякъде с изяден фискален резерв, ти да вземеш заем с лихвата за незнайна сума, отиваща към 20 млрд. лева, не е разумно решение!!! То е същото като да си купиш къща с банков кредит за примерно 70 000 евра, а реално с лихвите да платиш на банката 300 000 евра и то, при положение, че имаш къде да живееш!!!

Продават ни по-скъпо"братята руснаци",така ли? А ние какво знаем за транзитните такси,които ни плащат за транспортирания газ към съседните нам държави?Изобщо не сме информирани и трудно ще направим сметката. А с тези сини потоци към Турция може и от тях вече да не видим.

Браво ББ.Ти пишеш Историята на България! Поколения ще те помнят като най-великия държавник...да си жив и здрав

Моля те, хапчето! За човек унищожаващ средната класа в България, такива думи........!!!

РЕФЕРЕНДУМ,РЕФЕРЕНДУМ И ПАК РЕФЕРЕНДУМ.Докога тези боклуци няма да се вслушват в гласа на народа? Съвсем скоро по националната телевизия дадоха, че 73 % от българите желаят да се строи АЕЦ Белене. Докога нашите управници ще обслужват чужди интереси? Позор!!!!!

Ти ли си народа....хахаххаха

е това е то - прост народ - прости управници БРАВО

Това е единственото и най-адекватно(правилно и точно) решение на правителството. Не смятах, че Борисов след три години лутане и не знаене накъде да тръгне ще вземе най-доброто решение за БЪЛГАРИЯ! БРАВО!!!

ние пък сме зависими от "братята" американци...само дето нищо не ни дават а само ни казват какво да правим или не..нещастници сме ние и продажници

А имаш ли обяснение защо "братята руснаци" ни продават газа доста по-скъпичко , отколкото на други не толкова братски народи? И кой го би през ръцете Дългия инкасатор да преподписва едни договори и защо ги преподписа?

Информация от 29март,2012год. "Турският министър на енергетиката Зеки Чакан тържествено завари вчера две тръби, за да завърши изграждането на най-дълбокия в света газопровод, който ще докарва по дъното на Черно море руски природен газ за Турция, предаде Асошиейтед прес. Този газопровод ще увеличи зависимостта на Турция от руски природен газ от сегашните 66 процента на близо 80 на сто. "

И каква газ ще тече по връзката Турция-България когато имаме затруднения предизвикани от Украйна?

що не доведе американци да ни направят те една АЕЦ при такива условия...

В българия има разделение на властите на законодателна, изпълнителна и съдебна . Защо трябва законодателната власт да взема решенията вместо изпълнителната . Някй хора май нямат достойнството да носят отговорността си сами . Изглежда обаче и народните избранници нямат нужната грамотност да осъзнаят предназначението си . От всичко тавя става ясно, че трите власти не знаят собственото си предназначение и функции . Единствено ДПС явно го осъзнава и не участва в дебат, който не е по техните правомощия . Много тъжно . Много . Всеобща тъпота .

1chovek

Комунягите вият на умряло. А Бойко доказа, че наистина е държавник, а не еднодневка.

народен съд трябва да има за народните предатели...предсрочни избори и служебно правителство..докога ще търпим тъпата мутра да ни управлява

Борисов все по-вече се утвърждава като национално отговорен политик. Ще дойде време и за Народен съд. Да му мислят другарите...

Някои червени кратуни още си мечтаят за народен съд. те си мечтаят и за съветска окупация. Защото без окупацията на България от СССР не би бил възможен народен съд. И не биха били възможни десетките хиляди убийства без съд. Защото малко хора знаят но т.н. народен съд е осъдил на смърт около 3 хил души. В същото време само за 4 месеца от 10-ти септември до края на 1944 са избити без съд и присъда над 35 хил души. Благодарение на съветската окупация БКП си е разчиствало сметките с политическите си противници. През 1945 г, кървавата вакханалия е продължила. За лагерите няма да споменавам - по-възрастните още си ги спомнят. Предсрочни избори няма да има. Или ако има, то те ще са по инициатива на ББ. Но не ми се вярва. А пък ако съвсем случайно стане така че да се стигне до служебно правителство кой мислите ще го реди. РП или ББ - сетеет се от 6 пъти - все пак сте от БСП-то трябва да ви се даде шанс. На тъпанарите трябва да се помага.

Още ли има хора с такова диназавърско мислене? Народен съд. Я погледни господине, календара. Виж коя година сме. Минало си.

е вече имаме имената на националите предатели. дупе да ни е яко. дано поне сега разберете фарса на "новата" ни "демокрация". е бойко да са ти халал потупванията от онази гад к(л)интън. сега вече е сигурно, че държавата на бойко и костов не е държавата на българите.

Повръща ми се от политизирани форумци! Жалки тъпанари,които плюят Росия! Да знаето случайно,с чия помощ беше изградена газопроводната мрежа в България?Чии бяха проектите?Кои бяха консултантите?В България нито имаше добри специалисти,нито някой си представяше мащаба на това строителство. Така,че дръжте се от малко, малко по-прилично!

А на мен ми се повръща от тъпанари дето славославят Русия. И всичко руско, като се започне от Москвича и се свърши с ножчетата за бръснене. Този, който се е бръснал с руски ножчета знае за какво говоря. Някои кратуни с червени бъдьоновки, на които настолната им книга е "Как закалялась сталь" ("Как се каляваше стоманата" ), все още се чудят как така Германия може да произвежда Мерцедеси без съветска власт. И БМВ-та. И Ауди-та. И Поршета. Абе всичко дето Русия не може да произвежда. И със и без съветска власт. Защото то не става само с пиене. Трябва и акъл. Нещо толкова дефицитно както в СССР, така и в Русия. А ние сме на това акаяно дередже именно благодарение на 45-годишната съветскаокупация. И на т.н. съветски специалисти, които всъщност не бяха никакви специалисти. Германия е там където е защото там нямаше съветски специалисти. А в окуппираната й част, където се изявяваха т.н. съветски специалисти 22 години след обединението на Германия не могат да се оправят.

"чочо" щеше да е прав ако изграденото в България не беше платено, тоест ако беше даром. Но на руснаците им е все едно кой плаща, турце или германци, парата не мирише, но и никой не им ближе подметките като българските предатели-русофили...

От това, което си написал, излиза, че ти се повръща от "политизирани форумци", но не от всички, а само от тези, които плюят Русия. И за каква аполитичност претендираш тогава?!

Тариката Костов- беше преподавател по научен комунизъм по времето на ТАТО, г-жа КОСТОВА - партиен секретар на БКП организацията в най-големия български институт -ЦНИКА. Сега- СИНИ И ДВАМАТА. Питам - как тогава са били на такива места- били са доносници ли?!? Или както и сега са били продажници?!?!

Вълкът козината си мени, но нравът никога. Така че е ясно какви са били!

Хайде д си говорим нещата каквито са - Не парламента, а подчинените на Борисов депутати. Те и НДСВ се кефеха колко са велики. Ама ще го питам мутрата като го осъдят. За 1,7 милиарда хвърлени на вятъра и съсипана ядрена енергетика този трябва да го осъдят доживот.

Борисов публично да обясни детайлно тези 20 милиарда, за които говори, как ги изчисли? Ако не го направи да си подава оставката! Никой не го е молил, упълномощавал или искал от него да закрива каквото и да било. Като се започне от Кремиковци, та се стигне до Белене! Милиарди хвърлени на вятъра. То чужди пари лесно се пилеят. Обаче аз си искам моите данъци да ми ги възстанови лично!

1chovek

Искай си ги от царя и Станишката. Заради тях са платени, а са били наясно, че този проект е меко казано тъмна Индия с абсолютно неясни икономически показатели и смисъл.

САМО ПРЕДИ 2 ДНИ РЕКЛАМИРАХТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ. С КАКВО ЩЕ СЕ ЗАДВИЖВАТ?!?! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ. ПРИКАЗКИТЕ ЗА ГАЗОВА ЕЛЕКТРОСТАНЦИЯ СА ИЛИ ПРИКАЗКИ ЗА БАЛЪЦИ, ИЛИ НА ПРОДАЖНИЦИ, ИЛИ НА НЕКАДЪРНИЦИ. ПОСТЪПЕТЕ КАТО БЪЛГАРИН!!!! ПОСТЪПЕТЕ ОТГОВОРНО!

Със зелената енергия на Цветелина, която няма нищо общо с Борисов...

КЪДЕ СИ БЕ ПЛЕВНЯ. НАЛИ говореше за РЕФЕРЕНДУМ. ЕЗИКА ЛИ СИ ГЛЪТНА ИЛИ НЯМАШ И ДВЕ ГЪНКИ НА КОРАТА!

"...коментира Мартин Димитров.."А КАКВО РАЗБИРА ГОСПОДИНА ОТ ЕНЕРГЕТИКА?!?! ТОВА НЕ Е ФОТОГРАФИЯ, ДРАГИ!

какво питате за външния консултант тука тиквата решава.парите за консултации и подкупите за тях кучетата ги яли.

А спомняте ли си едно изказване на Бойко,че ще построим АЕЦ Белене и всички транзитни тръбопроводи и тогава никой няма да може да ни бомардира? Сега България успешно ще може да бъде прифронтова зона.

Тези мощности сега ни стигат, ама нали все пак някой ден /надяваме се/ ще имаме работеща икономика. За това ток трябва. И за електромобилите... Откъде? Като затворят Козлодуй, тогава ли ще почнем да строим друга АЕЦ? То да не става за три месеца? Прости, прости са ни управниците.

Да, бе...И Слънцето като угасне...

Решението на Борисов не е адекватно на ситуацията в която сме в момента. При толкова "неясноти" по този проект свързани със финансирането и цената на ел. енергията която ще произвежда, Борисов взима решение да спре проекта, защото строителство фактически няма, и да тръгне в противоположна страна с извинението, че на Козлодуй всичко е ясно, правим 7 блок и сме готови. А къде останаха основните въпроси, защо никой не ги задава, а те са: 1. Колко ще струва само един блок на Козлодуй? 2. Кой ще плати за него / нима имаме осигурен инвеститор ? 3. има ли проект за 7 реактор за Козлодуй и какъв ще бъде той / Руски или Не/ кой го възлага и на каква цена ? 4. До къде ще расте Козлодуй с нови реактори, до Белене ли, и кой ще ни разреши безкрайно да строим Атомни реактори на едно место.

Е, решили да я затворят АЕЦ, решили. Ще ги запишем в учебниците. Но защо чак сега?Защо три години се мотаем и точно шикалкавим, г-н премиер? И през това време едни пари плащаме... Че и на консултанта крупна сума. А отсега-нататък още колко ще се плаща не е за говорене.

"А отсега-нататък още колко ще се плаща не е за говорене. " Ясно е че повече няма дя изтичат парите на данъкоплатците в АЕЦ Белене! Колко време плащаме външния дълг - май 22 години стана . Да не искаш още 20 милиарда за още 44 години? А не сме изплатили стария дълг!

че нали пак заем ще взема правителството. Все не стигат парите. Да не мислите, че България има само един дълг от 22 години, който изплаща?!

И тук ще кажа че въпросът с Белене е политически, дори и Добрев каза че банката консултант е потвърдила че 2020 година ще има търсене на ток от пазара а доводите на правителството че централата ще ни струва скъпо се обезмислят от предложението на Росатом да сключим договор за построяване на централата при условията пpи които Росатом строи централата в Акую(Four Russian units were sold to Turkey on a BOO (Build, Own, Operate) basis, with the Turkish government purchasing power at an agreed price.) или с други думи руснаците строят на собствен риск а ние купуваме тока от централата на договорени цени. Така че ББ да не менти в оправданията ами да си каже истинските причини.

Борисов НИКОГА няма да признае, че е ЗАВИСИМ от САЩ. Спомнете си доклада на САЩ уличаващ ББ в бандитизъм преди 4г. С ТОЗИ КОМПРОМАТ ГО ДЪРЖАТ ЗАВИСИМ. Тоест или ни ходиш по гайдата или изнасяме истината за престъпното ти минало и отиваш при Сретан Йосич. АКО НИ СЛУШАШ ставаш Министър председател и МЪЖ на годината и МЪЖ с най-голямо влияние в БГ.

То хубаво ама след като мисли 2 дена поне да беше измислил нещо по-правдоподобно или поне да не си играе с числа които могат да бъдат проверени и опровергани след 5 минути ровене в мрежата. Но пък той и без това ни смята за кретени та може и да си вярва че каквито и да ги плещи все се намери кой да му вярва.

Както е написал дядо Вазов: "Тъй, тъй, чоджум..." От турско има кой да ни освободи: я, Росатом, я Газпром...Дано ни освободят и от Бойко, затуй сме социалисти....

Оставете на мира дядо Вазов,другари! Та на времето още малко и щяхте да го забраните.Добре,че тогава се намесиха руснаците...

ДА ЗАПОМНИМ КОЙ КАК ГЛАСУВА! 1. ДПС-ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ (Тя провежда турска политика и тя е БГ да няма АЕЦ затова не гласува за прекратяване. Ако беше гласувала ЗАТВАРЯНЕ ще ше да понесе негативи в БГ) 2. ГЕРБ и СИНИ - ЗА ЗАТВАРЯНЕ (обслужват интересите на САЩ И Турция) 3.БСП -ПРОТИ ЗАТВАРЯНЕ (имат далавера) 4.АТАКА - ПРОТИВ ЗАТВАРЯНЕ (не са преговаряли и нямат далавера, а ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС) Помнете за да прецените при СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ.

Прав си!!

Тези точки Боленчо ли ги писа?!

Тези точки са от таблото в НС при гласуването. Ти май си от тези дезинформатори, които искат ХОРАТА ДА НЕ ПОМНЯТ действията на ПРЕДАТЕЛИТЕ за да ги излъжат пак на следващите избори. Жалки душици.

Никога не съм приемал Боко за патриот,но чак такова предателство не съм очаквал.Как можеш да сринеш националната си енергийна сигурност.България е на кръстопът.Има такива възможности да печели от енергия,транспорт,лека промишленост,преработвателна такава.Боже пази България от такива управници като Боко Тиквата!!!

щом искаме да сте турски и американски мекерета правете евала на пожарникаря

Руско мекере по-родно и познато ли ти звучи?